Dodaj do ulubionych

w tym roku opalam się bez stanika

13.07.13, 11:58
bo nie jestem w stanie kupić góry od kostiumu w rozm. 70HH :P
oczywiście nie sztuką jest wydać 150 zł na freyę czy inną firmówkę-ale ja nie mam tych 150 zeta, potrzebuję sam stanik (gaci mam z 5 par),może być używany za niedużą kwotę.
przekopuję od paru dni tablicę,allegro, sklepy w necie-i nie ma :(
4/5 kostiumów ma miskę C, w porywach trafi się E-przy rozmiarze 42-44 bo taki noszę.
istnienia większych misek producenci nie biorą pod uwagę najwyraźniej :P
tak więc w tym roku promuję toples..
Obserwuj wątek
    • genepi Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 13:13
      Sprawdzalas na gieldzie lobby - po prawej stronie jest link, albo na balkonetce?
    • kulka_kulkowa Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 13:17
      gretchen184 napisała:

> bo nie jestem w stanie kupić góry od kostiumu w rozm. 70HH :P
      > oczywiście nie sztuką jest wydać 150 zł na freyę czy inną firmówkę-ale ja nie m
      > am tych 150 zeta, potrzebuję sam stanik (gaci mam z 5 par),może być używany za
      > niedużą kwotę.
      > przekopuję od paru dni tablicę,allegro, sklepy w necie-i nie ma :(

Wielkiego wyboru nie masz, fakt. Jeśli może być używany, to może jakiś dobrze zaopatrzony lumpeks? Na Balkonetce jest prężnie działający wątek lumpeksowy (chyba już 10. odsłona), przejrzyj, zapytaj, może akurat ktoś znajdzie coś fajnego. A brytyjskiego ebay'a przeglądałaś? Jak znajdziesz coś z wysyłką tylko do UK, to na pewno ci któraś forumka stamtąd pomoże. A, i kluczowa kwestia :) Ile to jest "nieduża kwota"? Przydałoby się określić jakąś górną granicę.
    • besame.mucho Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 13:19
      Poszukaj na ebayu, jest dużo więcej niż na allegro i dużo kosztuje po kilkanaście funtów czyli niecałe 100 zł.
    • gretchen184 Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 13:48
      z balkonetką jestem na bieżąco
      jeszcze ebay mi zostaje-nie pomyślałam
      dzięki :)
    • pierwszalitera Bonprix 13.07.13, 15:21
      Możesz też odpuścić sobie całkiem opalanie, bo jest niezdrowe i tyle. ;-) A jak chcesz koniecznie na słońce, a nie chcesz wydawać tylu pieniędzy na dobrze leżący stanik, to zrób sobie po prostu nieco mniej dobrze leżący, na plaży wśród kobiet ze kostiumami w rozmiarach 75B-80D nie będziesz i tak się wyróżniać. ;-) Jeżeli nosisz rozmiar 42-44, to producenci sieciówek zaliczają cię do pań noszących obwody 80-85. W tych rozmiarach Bonprix oferuje jeszcze (bo rozmiary już przebrane) miseczkę 80G (w dwóch kolorach) przeznaczoną na wymiar w biuście 104-106cm.
      Miska jest uszytwniana, to dobrze, może być nawet trochę mniej dopasowana. Wypruwasz tylko zapięcie na plecach i robisz sobie z niego zawiązywanie, albo jak masz zdolności przeszywasz sobie ciaśniej. Ewentualne przeszycie ramiączek, nie są aż wielkim problemem. Nie jest może dzieło sztuki, ale ja sobie zrobiłam coś takiego z taniego stanika bandeau z wyprzedaży i mogę przykrywać biust, tam gdzie topless jest niedozwolone.
    • maith Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 15:28
      A pilnie Ci jest ten dwuczęściowy kostium potrzebny?
      To mój dawny rozmiar, a że ja się nie cierpię opalać, to powinnam mieć prawie nieużywany egzemplarz. Tylko musiałabym poszukać.
      • gretchen184 Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 15:55
        maith napisała:

> A pilnie Ci jest ten dwuczęściowy kostium potrzebny?

za 3 tygodnie

> To mój dawny rozmiar, a że ja się nie cierpię opalać, to powinnam mieć prawie n
        > ieużywany egzemplarz. Tylko musiałabym poszukać.

to jak ci się chce poszukać i masz czas to wyślij info na priva :) dzięki
        >
    • margo13ak Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 17:30
      No, owszem, wybór nieduży - ale na Allegro coś tam się plącze - fakt, na sztuki:
      allegro.pl/32hh-realne-32j-panache-grace-wysokie-majtki-i3384825973.html
      allegro.pl/panache-swimwear-biustonosz-do-stroju-75h-i3372203396.html
      allegro.pl/freya-iced-havana-gora-75h-34h-i3392139954.html
      allegro.pl/freya-gora-od-stroju-70h-i3391734681.html
      ale cokolwiek... Kostium nie musi być dopasowany na tip-top, no i często łatwiej go zwęzić :-)
      Dwa pierwsze linki to ten sam model - jeśli jest dużomiskowy, to ten drugi ma szansę. Freya mam wrażenie ogólnie jest większa jakieś 1/2 miski, więc kto wie, może coś z tego (to też ten sam, o dziwo)?
      Szukałam 3 minuty, nie wykluczam, że coś by się jeszcze znalazło.
      Ale jak masz możliwość, to przekop eBay, na pewno jest większy wybór - tyle, że z przesyłkami z UK ostatnio coś kuleje :(
      I Bra-Swap z Balkonetki, pierwsze z brzegu:
      balkonetka.pl/forum/bra-swap/2012/10/19/70gghhh-65h-freya-panache-bravissimo-staniki-i-str/1 - bikini Bravissimo 70HH i Panache 70H.
      zapewne jest ich więcej, poszukaj :-)
      • gretchen184 Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 18:12
        te zalinkowane z allegro mam w obserwowanych :)
        zmieniłam dziś trochę kryteria poszukiwań i od razu mi wpadły.
        te z balkonetki zeszłoroczne są.
        ale ogólnie to bida z nędzą,wybór bardzo słaby..
        dzięki :)
    • renulec Re: w tym roku opalam się bez stanika 13.07.13, 18:49
      Przeczytałam:
      w tym roku opasłam się pez stanika.

:)
    • shenzee Re: w tym roku opalam się bez stanika 14.07.13, 01:33
      Jeśli mowa tylko o opalaniu i nie to nie widzę przeszkód, żeby iść na plażę w "zwyczajnym" staniku. Wybierz taki, który w miarę może przypominać kostium (kolorowy, jakaś pstrokacizna, mało koronki lub gładki jednokolorowy) i się nie przejmuj. Tak jak dziewczyny piszą - nie musi być idealnie dopasowany, więc powinno być Ci łatwiej trafić coś, co będzie w miarę ok. "W miarę" zupełnie wystarczy, i tak będziesz pewnie miała najlepiej dopasowany stanik na swojej części plaży.
      Podczas swoich wakacji byłam zmuszona wdrożyć ten plan awaryjny, bo mój kostium miał awarię, więc trafiło na comeximową Vivien i Effuniaka Edena. Może to i dla niektórych grzech zamaczać nasze skarby w słonej wodzie, ale nie czas na sentymenty gdy woda kusi :) Dzielna Vivien zasłużyła na ręczne pranie przez rok, bo nie dość, że spisała się nad wodą na medal, to jeszcze wytrzymała sól, piach i moczenie co kilka godzin i wyszła bez szwanku.

Powodzenia w szukaniu, na pewno na coś w końcu trafisz! Oczywiście życzę Ci znalezienia kostiumu i jeśli coś wpadnie mi w oko to też podsunę, ale jeśli z kostiumem się nie uda, to może przyda się moja rada :)
      • rudaa26 Re: w tym roku opalam się bez stanika 15.07.13, 11:43
        No to znajdź coś w sensownych pieniążkach na moje 65JJ :-) Przymierzałam się do zakupu na Bravissimo ale stwierdziłam że trochę szkoda mi ok 300 zł. W tym roku wystąpiłam w zeszłorocznym kostiumie Samanty. Już nie pamiętam ile za niego dałam ale kupiłam go w rozmiarze 70K i oddałam im do zwężenia. Co prawda efekt nie był powalający ale dał radę przeżyć już dwa sezony. Zerknij sobie na ich stronę coś tam jeszcze zostało. Oprócz tego będąc w Outlecie w Sosnowcu w ich sklepie firmowym widziałam całą masę kostiumów kąpielowych zdrowo przecenionych. Może jeśli mieszkasz gdzieś w okolicach uda Ci się coś wybrać. Poza tym tzreba szukać na allegro. Sama niedawno sprzedawałam 70H Frei.
    • gretchen184 kupiłam :)) 15.07.13, 16:41
      fantasie fiji www.biel.com.pl/klik/KlikFiles/sklep/zdjecia/prod_1211.jpg
      75G, za 25 zł :D
      oby pasował

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka