urkye
04.01.14, 08:29
Korci mnie wypróbowanie bielizny do zadań specjalnych - chodzi głównie o coś, co by skutecznie spłaszczyło pociążowy brzuszek i zdyscyplinowało nadmiar skóry pod pępkiem. Strefą problematyczną jest dół brzucha, góra jest OK. Liczę na to, że brzuch kiedyś wróci do dawnej kondycji, ale na teraz, "na wyjścia" coś modelującego by mi się przydało. No i teraz nie wiem - w co warto celować? Po wstępnym rozeznaniu tematu widzę, że mogę kupić albo wysokie majtki, takie do talii, albo jeszcze wyższe - idące pod sam stanik. Potem dostępne są jeszcze różne warianty z nogawkami, na szelkach itd.
Korzystacie z takich cudów? Jakie rozwiązania są najwygodniejsze? Nie chcę zbroi, zależy mi na czymś, co będzie wygodne i dobrze będzie spełniać swoje zadanie. Na pewno chcę uniknąć efektu szynki wielkanocnej przy krawędziach bielizny - tzn. pod obcisłą sukienką chciałabym mieć równą linię sylwetki - o ile w takiej bieliźnie jest to w ogóle możliwe. No i ostatnia kwestia - jak się dobiera rozmiar w czymś takim?
Na razie widziałam gatki modelujące u Izy w Izabra, całkiem fajne, stylizowane na retro, wysokie. Możecie mi polecić coś konkretnego, co u Was dobrze się sprawdza? Będę wdzięczna za rady :)