Dodaj do ulubionych

plunge dla stożków

28.01.14, 08:14
Ostatnio nieco zmienił mi się rozmiar i stoję przed zakupem nowego stanika czy dwóch. Wyciągnęłam z szafy przedpotopowy plunge cleo - nadal jest lekko przyduży i męczy mi mostek, ale wygląda super. Pomyślałam, że może dam szansę plungom, a nie znowu moim ulubionym halfom. Macie dobre typy na otwarte plunge, w dolnych rejonach rozmiarowki? Obstawiam effuniakowe 75c, brytyjskie 70d.
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: plunge dla stożków 28.01.14, 09:27
      A Effuniakowe 3DM już nosisz? Bo to w tych regionach rozmiarówki regularne plunge.
      • kis-moho Re: plunge dla stożków 28.01.14, 09:30
        Noszę, noszę - umknęło mi, chciałam napisać poza 3D/3DM, bo mimo, że noszę i lubię, teraz mnie nic specjalnie nie zachwyca pod względem wzornictwa. No i rozszerzyłabym horyzonty poza OH i EM, które opanowały moją szafę.
        • kis-moho Re: plunge dla stożków 28.01.14, 09:51
          I jeszcze jedno - usztywniane effu źle znoszą pralkę, a ja nie znoszę prania ręcznego, więc wolałabym coś bardziej pancernego.
    • azymut17 Re: plunge dla stożków 28.01.14, 09:45
      Możesz spróbować maskaradkowego Tiffany, stary model, na szczęście jeszcze dostępny w wyprzedażowych cenach. Pamiętam, że dobrze też leżało na stożkach Lepelowe (Audelle) Fiore, chociaż nie ma super niskiego mostka.
      • kis-moho Re: plunge dla stożków 28.01.14, 09:52
        Tiffany mówisz? Rzucę okiem, nie znam chyba. Fiore kiedyś mierzyłam, słabo wyglądał, aczkolwiek to było przed zmianą rozmiarów, może warto mu znowu dać szansę. Dzięki!
        • azymut17 Re: plunge dla stożków 28.01.14, 10:14
          W Peachfieldzie jest tanio czarny, ale nie wiem, czy wysyłają za granicę - czy to Ty kiedyś narzekałaś, że nie mogłaś doczekać się odpowiedzi na maila?
          • kis-moho Re: plunge dla stożków 28.01.14, 19:32
            Nie, to nie ja, Peachfield znam tylko stacjonarnie.
        • kasienka.body Re: plunge dla stożków 28.01.14, 12:26
          Jeśli nie przeszkadza Ci wbudowana gąbka to polecam Audelle/Lepel Victoria plunge i pokrewne kroje (co sezon wychodzi inny na tym kroju). Otwarty, bardzo ładnie zbiera. Jest dość ścisły.
    • sbarazzina Re: plunge dla stożków 28.01.14, 10:18
      Bravissimo Satine - moj ulubiony (bodajze jedyny) usztywniany plunge. Kilka kolorow, prosty design, wytrzymuje pralke.

Mierzylam ostatnio tez miekkiegi plunga od Chantelle -zaskakujaco dobrze lezal.
    • ochanomizu Gossard Garland 28.01.14, 10:41
      ale to prehistoria ;)
      Niczego poza Garlandem, Tiffanym, OH i EM nie testowałam i nie kojarzę.
    • kis-moho Re: plunge dla stożków 28.01.14, 19:37
      Dzieki dziewczyny, mam co ogladac :o) Nic mnie designersko nie powala na kolana, jakos ludzilam sie, ze jak przybiore miske, to wybor sie przede mna otworzy. No nic to.
      BTW, znacie te zestawienia krojow od Panache i Freya? Bardzo fajne, chetnie bym poczytala cos takiego z punktu widzenia drugiego konca tabelki:
      Panache
      Freya
    • 100krotna Re: plunge dla stożków 28.01.14, 20:32
      Lepel Fiore polecam zdecydowanie. Tylko jeszcze jako Lepel, nie jako Audelle, bo z tego co pamiętam, była poprawki konstrukcyjne wraz ze zmianą nazwy i ten po poprawkach już nie leży tak dobrze :(
      Nie wiem, czy jest jeszcze do dostania, ale ja sama, jak znajdę, kupię sobie chętnie ze trzy sztuki na zapas, najlepiej w różnych kolorach. Najlepszy (najwygodniejszy) mój stanik od początku lobbowania. Nie jestem takim stożkiem jak Ty, jestem raczej stożkokulką z przewagą góry (jak to brzmi!), ale możesz sobie zerknąć w małej galerii zdjęcia 70D. (jest tolerancyjny przy wahaniu rozmiarowym). A jak gdzieś upolujesz 70D w dobrej cenie i nie będzie Ci leżał, to ja go odkupię od Ciebie ;)))

Dzisiaj mój miałam na sobie. Ma już chyba półtora roku. Boczki mu tylko zblakły.
      • 100krotna Re: plunge dla stożków 28.01.14, 20:36
        Nie zerkniesz sobie chyba w galerii, bo się przeglądanie wysypało :(
        • kis-moho Re: plunge dla stożków 28.01.14, 20:48
          Trzeba sie zalogowac na blox.pl, a potem juz leci. Ale tak czy inaczej potrzebna nam nowa galeria.
          A Twojego fiorka to ja pamietam i bez zdjec :o) Wiesz, ze mam teraz prawie takie same wymiary, moze z 1-2 wiecej pod?
          • 100krotna Re: plunge dla stożków 28.01.14, 20:59
            Ja się nie mierzyłam jakiś rok, nie mam pojęcia, jakie mam teraz wymiary. Fiorek pasuje, ale jak już mówiłam, jest bardzo tolerancyjny. Jak się robi za duży, to są fileciki, jak się robi ciaśniejszy, to nie robi bułek, tylko jeszcze lepszy dekolt.
            A jak się robi ciaśniejszy a ja jeszcze dorzucę filety i założę coś z dekoltem to... byłam tak kiedyś na koncercie, w sukience, siedziałam w pierwszym rzędzie i aż kontrabasista do mnie mrugnął jak klaskałam ;-)
            • kis-moho Re: plunge dla stożków 28.01.14, 21:03
              Dobra, widze, ze musze zignorowac moja niechec do tej zebatej koronki i przymierzyc :o)
              • 100krotna Przyznaj się, 28.01.14, 21:08
                chcesz poderwać kontrabasistę!
                • kis-moho Re: Przyznaj się, 28.01.14, 21:25
                  Jako naczelny forumowy stozek nigdy nie bede miala takiego dekoltu, obawiam sie, ze nic z kontrabasisty nie bedzie :o)
            • 100krotna pomiar obecny 28.01.14, 21:15
              pod: ciasno 71, luźno 74, wdech 84cm
              w: wyprost 92, zwis 95cm (O mamma mia!)
              Fiorek 70D na styk-styków. Chyba, że on się dopasowuje do właściciela? Wolę tak myśleć ;)
              • kis-moho Re: pomiar obecny 28.01.14, 21:24
                Ciasno i luzno mamy tak samo, reszte juz niekoniecznie - musze sie pogodzic, ze dekoltu do podrywania kontrabasistow miec nie bede :o)
                Rzutem na tasme nabylam wlasnie fiorka na asosowej przecenie, w burgundzie, ktory z tych wszystkich wersji chyba najbardziej mi pasuje. Zachowawczo w 70C i odwaznie w 70D, bede mierzyc. A jak nic z tego nie bedzie, stacjonarny w moim miescie (jedyny i malo przyjazny malobiusciastym) ma Tiffany w 70D tez za nieduza kase. Poogladam, podziele sie wrazeniami.
                • 100krotna Idę na Asos n/t 28.01.14, 21:30
    • sbarazzina Re: plunge dla stożków 28.01.14, 23:26
      A te wszystkie piękne kolorowe Gossardy?
      • kis-moho Re: plunge dla stożków 29.01.14, 09:48
        Gossardy maja niestety dosc waskie fiszbiny, nigdy na mnie dobrze nie lezaly...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka