kasica_k
12.02.14, 17:12
Drogie Lobbystki,
Interesuje mnie ostatnio temat mody, w tym oczywiście bieliźnianej, w kontekście wieku dojrzałego. To oczywiście częściowo dlatego, że sama przekroczyłam 40 lat, ale poza tym zawsze ciekawiło mnie wszystko, co odbiega nieco od tak zwanego głównego nurtu. W którym to głównym nurcie większość ofert i reklamy wydaje się być skierowana do kobiet młodych i bardzo młodych. 45, 50+ to według wielu z nas, przynajmniej w Polsce, wiek, kiedy stajemy się jakby niewidzialne, a moda przestaje być dla nas. Estetyczna i modowa emerytura. Mimo że większość kobiet ma przed sobą jeszcze długie lata życia. Dlaczego i czy musi tak być? Są wyjątki, które temu zdecydowanie i pięknie przeczą. Tu duży ukłon w kierunku autorki bloga fashion50plus.pl/ , który mnie zainspirował :)
Wróćmy jednak do staników i biustów. Jestem ciekawa, ile z nas tutaj, bywalczyń tego forum, przekroczyła 40, ile 50 i więcej lat. Jakie są nasze potrzeby i czego nam brakuje, czy te potrzeby różnią się w ogóle od potrzeb młodszych koleżanek, czy czujemy się dobrze traktowane przez producentów, sklepy, brafitterki, marketingowców? Czy mają dla nas dobre propozycje? Jak się czujemy z naszymi biustami i czego one potrzebują?
Marzy mi się rozpoczęcie takiej dyskusji, ale nie w gronie córek i wnuczek (z cyklu "jak dobrać mamie/babci stanik") - choć oczywiście nie chciałabym, by były z niej wykluczone - tylko przede wszystkim samych zainteresowanych. Więc czy są tu 40+ki?