Dodaj do ulubionych

BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić??

08.06.14, 10:14
Witam wszystkich! Mam ogromny problem z kupnem stroju kąpielowego, w szczególności góry. Mam rozmiar 80K i NIGDZIE!! nie mogę znaleźć stanika kąpielowego. Szukałam chyba wszędzie. Mieszkam we Wrocławiu ale jeśli będzie coś w innym mieście to jestem w stanie pojechać i przymierzyć. Pomóżcie ://
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 08.06.14, 11:11
      To 80K to jest w jakiej rozmiarówce? Polskie/kontynentalnej czy brytyjskiej? Jakich firm staniki masz w tych rozmiarach? Nawet jeśli to brytyjskie 80K (36K), to w samym Bravissimo masz 10 modeli:
      www.bravissimo.com/products/swimwear/#/1?back=36&cup=k
      w Figleaves też 10
      i 9 w Brastopie
      W przypadku rozmiarów z końca tabeli (o ile to brytyjskie 80K, a nie polskie, które jest środkiem brytyjskiej i daje Ci możliwość przebierania w kostiumach jak w ulęgałkach) lepiej zamawiać przez internet, bo jest większy wybór. Wybierasz wtedy kilka modeli, płacisz kaucję (bo tak najlepiej nazywać płatność za zakupy w necie), potem odsyłasz niepasujące o sklep oddaje pieniądze. Przymierzasz sobie w spokoju i masz mnóstwo czasu na zastanowienie, nikt nie stoi Ci nad głową :-)
      • eemg89 Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 08.06.14, 18:05
        Rozmiarówka jest polska. Do tej pory kupowałam staniki Polskiej firmy AVA <75 L>. Z moim biustem lepiej iść do sklepu i przymierzyć niż zamawiać przez internet. Szukałam już w Dali, La Vantill- we Wrocławiu <tu mieszkam>. Nie słyszałam o innych sklepach z tak skrajnymi rozmiarami.
        • anka-ania Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 08.06.14, 18:20
          Według Stanikowej Mapy we Wrocławiu są takie sklepy z szeroką rozmiarówką:
          Brafit Studio, ul. Hłaski 40,
          Milla, ul. Ruska 34 (Pasaż Mikołajski),
          OnlyHer, ul. Wł. Jagiełły 3/7,
          Royal-Bra, ul. Kiełbaśnicza 24.
          Wybierz się do któregoś z nich, na pewno coś tam znajdziesz.
          • eemg89 Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 08.06.14, 19:04
            Sprawdzę. Dziękuję bardzo. Możne jestem uratowana :)
        • azymut17 Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 09.06.14, 00:42
          eemg89 napisał(a):
          > Nie słyszałam o innych sklepach z tak skrajnymi rozmiarami.

Polskie 80K to nie jest skrajny rozmiar :-) W brytyjskiej tabeli to mniej niż 36(80)GG, a potem jeszcze jest H, HH, J, JJ i K. Nie dołuj się niepotrzebnie.
    • melissadessous Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 08.06.14, 13:05
      Witam,
      posiadamy w ofercie stroje kąpielowe w rozmiarze 80K:
      pomarańczowy: www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/model.php?m=Melissa0202&id=452&idK=14&idR=8&idW=9
      granatowy: www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/model.php?m=Melissa0261&id=547&idK=14&idR=8&idW=9
      lub popularne ostatnio tankini: www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/model.php?m=Melissa0210&id=548&idK=14&idR=8&idW=9
      Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą
      Melissa

• maith Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 10.06.14, 01:40
      To nieprawda, że z Twoim rozmiarem najlepiej ograniczać się do tych marnych kilku modeli na krzyż, jakie oferują Ci okoliczne sklepy.

Swoją drogą napisałaś, że potrzebujesz 80K, a jak rozumiem nosisz 75L.
      Czy to znaczy, że nie wierzysz w istnienie góry od kostiumu w tym 75L?

Właśnie z Twoim rozmiarem warto zobaczyć te dodatkowo kilka całkiem różnych marek, których nigdy nawet nie spróbowałaś.
      Czy uważasz, że przy Twoim rozmiarze możesz sobie pozwolić na całkowite zignorowanie większości marek, szyjących na Ciebie staniki?

Chyba jednak warto zamówić coś przez Internet. Jeśli nie będzie pasowało, to ustalić, co jest problemem - czy trochę nie wcelowałaś w rozmiar, czy akurat ta marka Ci nie pasuje. Jeśli do wyboru masz kolejne, to to nie taki duży problem.

Jeśli ta tabelka Avy jest prawidłowa, to idąc dalej, ich 75L będzie na jakieś 109-111 w biuście.
      To odpowiednik 75GG, a maksymalnie 75H w brytyjskiej rozmiarówce.
      Czyli z samych kostiumów kąpielowych, przyjmując, że musiałabyś nawet szukać brytyjskiego 75H, masz do wyboru:
      -w Brastopie
      www.brastop.com/swimwear-big-bikini-swimsuits#/specFilters=25m!#-!342&pageSize=24&orderBy=0&pageNumber=1
      -w Bravissimo
      www.bravissimo.com/products/swimwear/#/1?back=34&cup=h&exclusive=true
      Gdyby się okazało, że wystarczy Ci brytyjskie 75GG, wybór będzie jeszcze większy.

A to są tylko same kostiumy kąpielowe. Widziałaś, jaki masz wybór w normalnych stanikach? :)
      • maith Re: BIUSTONOSZ KĄPIELOWY 80K..... Gdzie kupić?? 10.06.14, 01:47
        Oczywiście pisząc o marnym wyborze w okolicznych sklepach miałam na myśli te, które już wypróbowałaś.
        Dopiero potem zobaczyłam, jaki masz wybór sklepów ze stanikowej mapy w swojej okolicy. One prawdopodobnie rozwiążą Twój problem wystarczająco. Jeśli nie, to nie bój się zakupów internetowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka