yaga7 BOSQUE 22.09.15, 19:00 Czy komuś jeszcze nie leży? Bo chciałabym się dowiedzieć, dlaczego mi nie pasuje, czy to przez marszczenie pod biustem (robi brzuch tam, gdzie go nie mam, materiał odstaje i patrząc z boku, mam wypukłość, poniżej mam wpukłość), czy to kwestia czegoś innego. W każdy razie nie leży ani kiecka, ani bluzka. Ramiona, bary dość ciasne, biust dobry, w talii luzy i marszczenie powiększa te luzy, biodra w sam raz. Krój wybitnie nie dla mnie. A szkoda, materiał bardzo fajny, kolory też. Chętnie się dowiem, czy komuś też nie pasuje, czy to tradycyjnie ja jestem jedynym wyjątkiem :( Odpowiedz Link
anika772 Re: BOSQUE 22.09.15, 20:56 Nie zamawiałam, bo żywiłam mniej więcej takie obawy, jakie Ty masz zarzuty. Eh, w ogóle jestem jakoś rozczarowana pomysłami biu-ubrań ostatnimi czasy. Wszystko przy ciele, dużo lycry...:-( Marzą mi się fasony podobne do tych z "bezsenności" w wersji "biu". Albo jakaś zwiewna bluzka z poliestru, których pełno w sieciówkach, a żadna nie pasuje, bo nie uwzględnia biustu. Odpowiedz Link
yaga7 Re: BOSQUE 22.09.15, 21:19 Właśnie miałam nadzieję, że te bluzki nie będą przy ciele, tylko takie luźniejsze. Może to też kwestia tego, że ten model ma wg mnie stosunkowo wąskie biodra, albo po prostu jest wyprofilowana inaczej niż moje biodra. Bo gdyby bluzka spływała luźno od podbiuścia, to nie tworzyłaby się taka wypukłość. A teraz bluzka jest przylegająca górą, stosunkowo przylegająca dołem i luźna w okolicach marszczenia. Może gdybym tam miała brzuszek, to te marszczenia by się dobrze układały, nie wiem. Bardzo chętnie się dowiem, jak leży u innych osób - na Sylwii wszystko wygląda świetnie, a jak ktoś ma inną figurę, to już nie bardzo, szkoda. No chyba że to kwestia rozmiaru i powinnam brać większą? Wtedy może byłby ten efekt spływania od podbiuścia, hmmm, może jeszcze wypróbuję taką opcję. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: BOSQUE 23.09.15, 15:05 Hmm, dopasowana dołem? Ta, którą ja mierzyłam była raczej luźniejsza dołem, nawet dla mnie mogła by być trochę bardziej dopasowana. Wypadam na pograniczu 42 i 44, mierzyłam BOSQUE w 44, może dlatego? Ale mniejsza by była na pewno za mała, ciasna w biuście i w rękawach, ta wydawała się idealna rozmiarowo. Odpowiedz Link
yaga7 Re: BOSQUE 23.09.15, 15:12 Tabelkowo wypadam raczej w kierunku 42, mierzyłam Bosque 42, teraz zamówiłam 44 do porównania. Może to faktycznie kwestia rozmiaru i 44 będzie leżeć normalnie? Co ciekawe, bluza typu Olveta pasuje na mnie w 40 (a mierzyłam też 42, więc mam porównanie). Odpowiedz Link
yaga7 Re: BOSQUE - aktualizacja 25.09.15, 20:33 Zamówiłam 44. Wersja sukienkowa na pewno do zwrotu, leży podobnie fatalnie, z profilu mam biust, wypukły brzuch i wklęśnięcie na wysokości bioder. Wersja tunikowa w 44 leży lepiej niż 42 i być może którąś wersję kolorystyczną zostawię. Ale BARDZO chciałabym zobaczyć ten fason na jakiejś innej sylwetce. Ewentualnie dowiedzieć się, dlaczego u mnie tak bardzo nie leży i dlaczego muszę mieć aż 44, skoro np. zeszłoroczne Jolie nadal pasuje w 40 i wcale nie jest obcisłe ani w talii, ani w biodrach. A Bosque w 44 i tak nadal oblepia biodra - to znaczy jest sporo luzu, ale bluzka nie sterczy, tylko przykleja się do ubrania, więc wygląda to tak, jakby była wąska. Odpowiedz Link
margo13ak BOSQUE - problem jak wyżej :( 28.09.15, 14:11 Zamówiłam 40B/BB i 42B/BB, dwie tuniki i zieloną sukienkę. Nie pasuje żadna. Mam ten sam problem, co @yaga7 - z tym, że w przeciwieństwie do niej ja trochę brzucha mam ;). Efekt - od podbiuścia mam ciążę konfekcyjną, zarówno sukienka, jak i tunika oblepia biodra i brzuch, oraz robi worek pod biustem, nad moim brzuchem właściwym. I mam wrażenie, że tu nie pomoże zmiana rozmiaru, bo już w 42 na plecach mam luzy, a z przodu ciążę i oblepioną linię bioder. Mam wrażenie, że znowu zemścił się mój niestandardowo długi tułów, jak obciągałam tunikę niżej, garbiłam się, lekko zbliżając się do standardowych proporcji pleców itp. mam wrażenie, że było lepiej, materiał zaczynał spływać, a nie workować się pod plecionką. Powinnam do tego kroju mieć tak z 5-7cm krótszy tułów, wtedy pewnie by leżało :( A żałuję baaardzo, materiał jest przemiły, miękki, wygodny, piękne kolory. Coś będzie z niego jeszcze szyte? Odpowiedz Link
yaga7 Re: BOSQUE - problem jak wyżej :( 28.09.15, 15:21 Mnie ratują szerokie plecy, bo nawet w tym 44 mam przylegającą bluzkę w górnej części (w sensie od powyżej stanika), a dołem jest luz, więc po prostu wygląda to tak, jakby tak miało być, aczkolwiek inaczej niż na modelce. Mierzyłam ponownie do rurek i jednak zostawiam, bo leży znośnie, a tuniki lubię i niestety dość rzadko występują w sklepach. Też bym coś więcej widziała z tego materiału - np. bluzki w stylu Infinity albo Rotterdamów. Odpowiedz Link
margo13ak Re: BOSQUE - problem jak wyżej :( 28.09.15, 22:14 Ja też mam szerokie plecy górą, w ramionach - za to sporo mniejszy od Twojego biust - effuniakowe 75F, 102cm w biuście, więc 44 wisi na mnie smętnie :( Odpowiedz Link
yaga7 Re: BOSQUE - problem jak wyżej :( 29.09.15, 06:50 No nie wiem, czy 2 cm to jest tak sporo ;) Ja mam w biuście 104, tylko staniki noszę większe niż wypada, bo jestem nadtabelkowa, no i mam większe podbiuście niż Ty. Odpowiedz Link
veev Re: BOSQUE 23.09.15, 10:02 Ja ich w ogóle nie zamówiłam, po podejrzewałam, że będzie właśnie tak, jak piszesz. Czekam na tę sukienkę dwukolorową i na czerwone płaszcze. Odpowiedz Link
yaga7 Re: BOSQUE 23.09.15, 12:12 Ja jakoś nie podejrzewałam. Mam z Pepperberry i Danvery kiecki, które mają marszczenia pod biustem, natomiast w ogóle nie dają tego efektu wypukłości, który mam w Bosque. Być może to kwestia tego, że tamte kiecki mają szersze biodra i po prostu spływają z góry - może to być kwestia materiału, kroju, bądź sama nie wiem, czego jeszcze. Zamówiłam większe Bosque, będę testować dalej. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: BOSQUE 23.09.15, 15:03 Mnie pasuje :) Nie robi worka, ani ciąży, nic z tych rzeczy. W ramionach jest ok, w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link
margo13ak JOVEN 42B/BB 28.09.15, 14:19 Czarna i szara wypadają identycznie i standardowo. Zazwyczaj z dzianin biorę 40B/BB, wzięłam 42B/BB dla wygody rękawów i lekkiego luzu - i jest w sam raz, czyli z minimalnym luzem. Myślałam, po zdjęciach, że jest bardziej przejrzysta, owszem, trochę jest - ale nie tak, żebym miała z tym problem, ale ja lubię czasem taki efekt. Są bardzo przyjemne w dotyku, sprawiają wrażenie delikatnych, aż się boję, żeby o coś nie zaczepić. Ciekawa jestem, jak materiał zachowa się po praniu, mam nadzieję, że pozostanie taki milusi. Jak dla mnie, mogłoby być 2cm więcej rękawów, ale ja mam dłuuugie ręce. Aż bym chciała takie bluzki z materiałów od BOSQUE, która nijak nie chce na mnie pasować... Odpowiedz Link
inez69 Jesienny płaszcz w kolorze strażackiej czerwieni 01.10.15, 22:49 pojawił się dziś w sklepie. Zdjęcia trochę przekłamują kolor, w rzeczywistości jest bardzo intensywny. www.biubiu.pl/bliss.html Odpowiedz Link
margo13ak BLISS 42B 09.10.15, 12:53 Płaszcz rzeczywiście jest wściekle czerwony ;) Pasuje w standardowym rozmiarze tkanin. Nawet lepiej, bo na mnie zazwyczaj linia biustu wypada wyżej, niż mam biust ja - tu albo tego nie widać, ze względu na materiał, lub ze względu na "łagodniejsze" cięcie, w każdym razie nie mam luzu na szwie nad biustem, leży perfekcyjnie. Bardzo podoba mi się krój, zwłaszcza rozwiązanie pleców. Nic nie odstaje, nie marszczy się, a jest wygodnie i lekkim luzem. I, o dziwo, z paskiem wygląda świetnie - a ja zazwyczaj nie noszę pasków. Optycznie wyszczupla moje szerokie biodra, baaardzo podoba mi się widok w lustrze ;) Szkoda, że pogoda zrobiła się zimowa, bo płaszcz jest lekki, a ja zmarzluch. Zostaje, oczywiście, zamówionego do porównania 40BB nawet nie odpakowałam, 42B jest idealne (obecne wymiary 103/73, 86 talia i 113 biodra). Odpowiedz Link
yaga7 Re: BLISS 42B 09.10.15, 13:22 Dzięki za recenzję, to mam większą nadzieję, że 42BB będzie dobre :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: BLISS 42BB 15.10.15, 17:40 W końcu dotarł (paczkomaty przegięły, w ubiegły piątek wysyłka, do mojego paczkomatu dotarł dopiero dzisiaj). O dziwo, mój mąż jest nim bardziej zachwycony niż ja i stwierdził, że nie ma zastrzeżeń ;) Natomiast ja mam wrażenie, że 42B może leżałoby lepiej, bo wydaje mi się, że w biuście są za duże luzy. Ale będę jeszcze mierzyć na sweterki. Poza biustem luzy są odpowiednie, nie za duże, w barach się spokojnie mieszczę, wreszcie będę mieć coś tkaninowego BiuBiu ;) Wydaje mi się, że to byłby fajny fason na wiosenną kurtkę - z takim zamkiem i stójką. Aha, wg męża 100 razy lepiej wygląda bez paska, ja wolę z paskiem. Odpowiedz Link
anna-pia BLISS 44BB 17.10.15, 17:50 Kolor faktycznie bardziej strażacki, luźna bluza weszła pod spód bez problemu - gdybym miała nosić na dopasowane bluzki, wzięłabym 42BB (mój obecnie standardowy rozmiar Biubiu to 44BB). Fajny gruby materiał, trochę sztywny. Zostaje, w życiu nie miałam czerwonego płaszczyka :) Odpowiedz Link
yaga7 LARA 16.10.15, 11:16 Na FB było napisane, że wychodzi ścisła i potwierdzam, ale w moim przypadku tylko w biuście. Zamówiłam 42BB/BBB, ale w biuście przydałoby się więcej albo po prostu inaczej wyprofilowany biust. Niestety trochę ciągnie i robią się zmarszczki, nie wygląda to dobrze. Zresztą cała kiecka też nie do końca dobrze wygląda, u mnie strasznie depresyjnie, gorzej niż sam czarny ;) Dekolt faktycznie jest spory, ale u mnie balkonetka nie wystaje, full cup też by nie wystawał. Ale nie wiem, czy i tak na jesień/zimę nie jest za duży. Wydaje mi się, że lepiej by wyglądała z bardziej żywym kolorem środka. Albo po prostu cała czarna ;) Odpowiedz Link
snowflake86 Re: LARA 16.10.15, 12:48 a nie chciałoby Ci się zrobić i wrzucić zdjęć? ;) jak ta sukienka ma się Twoim zdaniem do Jolie? Biubiu pisało, że Lara jest na bazie Angeliny (a Angelina była na bazie Jolie), a ma zupełnie inaczej poprowadzone szycia z przodu (w Angelinie/Jolie szycia wychodzą z dekoltu, a w Larze z okolic pach), ja się na szyciu nie znam kompletnie, ale wygląda mi to zupełnie inaczej i trochę się obawiam zamawiać, bo wszystkie dzianinowe sukienki poza Jolie (z nieraglanowymi rękawkami i nietrapezowe np. Noli i Bombay) leżały na mnie fatalnie :/ Odpowiedz Link
yaga7 Re: LARA 16.10.15, 12:58 Na zdjęciach tego ciągnięcia się w biuście pewnie i tak nie będzie widać, a niestety i tak nie bardzo mam czas na foty :( Jolie mam w 40B/BB i mimo przytycia parę cm nadal są dobre (w sensie kupowałam je, jak byłam nieco mniejsza, zwłaszcza w biodrach). Angelinę miałam w 40BB/BBB i zasadniczo też pasuje. Z podobnych kiecek była jeszcze Lorelei i tu już 40-tka zrobiła się w tyłku za mała, mam 42BB/BBB. W sumie powiedziałabym, że najbardziej Lara przypomina mi właśnie Lorelei, obie mam/mierzyłam w tym samym rozmiarze i leżą podobnie. Różnica jest taka, że Lara jest ciaśniejsza w biuście, bo ten materiał pieprz i sól nie jest rozciągliwy. Czyli gdybyś miała Lorelei, to bym Ci polecała ten sam rozmiar, ewentualnie o jedno B wyżej. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: LARA 16.10.15, 13:25 dzięki :) większego B nie ma - noszę 34 ;) to chyba poczekam na zimowe Angeliny (mam nadzieję, że Biubiu nadal ma je w planach) i zamówię obie sukienki do porównania (może do tego czasu Lara w moim rozmiarze nie zniknie ;)). btw, Biubiu, może rozważycie uszycie Angeliny krótszej niż 99cm (przynajmniej w rozmiarze 34; tak max 90cm)? ;) Odpowiedz Link
inez69 GIA i ANGELINA czyli najnowsze sukienki 03.11.15, 20:52 pojawiły się w sklepie. W zapowiedziach są nowe bluzki basicowe i Infinity w 6 kolorach. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: GIA i ANGELINA czyli najnowsze sukienki 05.11.15, 15:39 czy ktoś już ma którąś z nowych sukienek? jak wrażenia co do krojów i materiałów? :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: GIA i ANGELINA czyli najnowsze sukienki 05.11.15, 15:52 Powiem Ci w przyszłym tygodniu, bo dopiero paczka wyszła :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 20:10 Pod względem wymiarów moim zdaniem wypadają podobnie, aczkolwiek ze względu na inne materiały trochę inaczej. Po pierwsze myślałam, że te fasony będą bardziej różne, u mnie tej bombki za bardzo nie widać, nie jest tak jak w Almerii, czy Gomorze, że ten dół się tak fajnie układa, obie kiecki wyglądają mega podobnie. Materiał Angeliny jest podobny do materiału starej Angeliny, też jest dwukolorowy, ale nieco grubszy. Nie wiem, czy to ta sama firma, jeżeli ta sama, boję się, że ta Angelina też się zbiegnie w praniu. Natomiast Gia ma materiał podobny do Almerii, nie wiem, czy nie ten sam, co w Olverze. Wychodzi bardziej sztywny, na mojej figurze układa się lepiej, bo bardziej spływa, z kolei Angelina się bardziej osadza na fałdkach, bo materiał jest bardziej lejący i lżejszy. Być może ze wzgledu na różnice materiałowe Angelina wychodzi minimalnie mniejsza - ogólnie tego nie widać, ale są różnice w układaniu się w newralgicznych miejscach ;) Na pewno zostawiam dżinsową Gię, Gia szara idzie do zwrotu, bo ma plamę centralnie na środku, zastanawiam się nad Angeliną, bo kolorystycznie ten szary z fuksją podoba mi się najbardziej ze wszystkiego. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 22:03 kurczę, Yaga, ale mi ćwieka zabiłaś... mnie też bardzo podobał się ten szary z fuksją w Angelinie i tę właśnie sukienkę zamówiłam, niestety, bezzwrotnie, bo z modyfikacją... a teraz zaczęłam się obawiać tego materiału :/ naprawdę jest tylko nieco grubszy od tego prześwitującego (przynajmniej na zdjęciach, bo Angeliny nie mam) letniego? i lekki, miękki? mam kawałek pociążowego brzuszka, którego (wiadomo) nie lubię podkreślać, a tego się obawiam w związku z takim opisem materiału :/ sugerujesz, żeby zmieć wybór (o ile jeszcze mogę - zamówienie nadal w realizacji) na którąś Gię? btw, czy ten mix bawełna/poliester/elastan bardziej przypomina poprzednią dresówkę pod względem grubości? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 22:09 zmieć :D zmienić miało być oczywiście ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 22:16 Czy pytanie o ten mix, to jest pytanie o materiał Gii? Jak tak, to przypomina poprzednią dresówkę typu Almeria, Olveta. Wiskoza z Angeliny jest cieńsza na dotyk od Gii, i jednocześnie lejąca i lekka, nie wiem, jak to opisać. Ale może to też kwestia figury, sama nie wiem? Natomiast nie doradzę Ci, czy zmienić wybór, czy nie, bo ja w ogóle nie zamawiam kiecek z modyfikacjami i znając siebie, najpierw zamówiłabym normalną, a dopiero potem wprowadzała modyfikacje :) Odpowiedz Link
snowflake86 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 22:25 tak, tak, o to chodziło - dzięki :) nie wiem, czy kwestia figury, bo teraz jak się przyglądam zdjęciom sklepowym, to wydaje mi się, że modelka ma bardziej podkreślone pośladki w Angelinie, choć to może być też kwestia ujęcia albo kroju (nie znam się :P). ja też normalnie nie zamawiam w ciemno z modyfikacjami :/ ale wiem, jak bardzo mi nie po drodze do krawca i że mi potem za długie ciuchy wiszą tygodniami w szafie, więc postanowiłam ten jeden raz zaryzykować, czego pewnie gorzko pożałuję... :( Odpowiedz Link
yaga7 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 22:42 Nie, szara Gia jest jaśniejsza, obie szare Angeliny są ciemniejsze i są z tego samego materiału. Co do pośladków, u mnie wypada podobnie, w sensie tyłek i brzuch mam bardziej opięty w Angelinie, Gia pod tym względem lepiej leży. Oczywiście teoretycznie mieszczę się w rozmiarówkę, nie mam więcej niż 110 w biodrach przewidziane dla rozmiaru 42. W sumie Almeria w rozmiarze 40 leży podobnie, ale pewnie jest szyta szerzej. Może to też kwestia śliskości materiału, na moje krzywe oko lewa strona Angeliny jest bardziej mechata, może dlatego się bardziej osadza na ciele. Jutro sobie zmierzę na śliskie rajstopki, ciekawa jestem, czy będzie się lepiej ukladać. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 23:33 szkoda, że faktycznie jest jaśniejsza. nie cierpię jasnoszarego melanżu, a napaliłam się jak głupia na szarość z fuksją :P nic no. najwyżej nabędę wyszczuplające rajstopy, a na przyszłość będę mieć nauczkę, żeby nie kupować w ciemno, jak nie znam materiału. dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link
snowflake86 Re: GIA i ANGELINA - mam 09.11.15, 22:28 a ta szarość w Gii jest podobna do tej w Angelinie? bo na zdjęciach wygląda mi na jaśniejszą. Odpowiedz Link
veev Re: GIA i ANGELINA - mam 10.11.15, 09:13 Mnie trochę ten materiał Angeliny rozczarował, spodziewałam się nieco grubszego i sztywniejszego. Ten (na mnie) nie układa się fajnie, poza tym wolałabym krótszą, a tak wyglądam jak w smutnym worku, który jednocześnie podkreśla wszystkie VPL-e ;) Nie jest to chyba kwestia rozmiaru, Larę mam w tym samym rozmiarze (BiuBiu pisało na fejsbuku, że Lara jest nawet ściślejsza), a wygląda dużo lepiej. Żałuję bardzo, bo ta fuksjowo-szara wersja bardzo mi się podoba i bardzo liczyłam na taką naprawdę casualową sukienkę. Zastanawiam się jeszcze, czy nie eksperymentować z Gią, ale widzę, że też ma 101 cm długości, a ja bym chciała maks. 95... (może się zbiegnie w suszarce, hmm). Odpowiedz Link
bileterka Re: GIA jeans i ANGELINA emerald 42b/bb 08.11.15, 13:23 Mam letnią Angelinę green, którą jestem zachwycona (o jakości materiału już było, to jedyny minus, ale cackam się z nią strasznie, więc mi posłuży jeszcze co najmniej w przyszłym roku). Po zapowiedziach wiedziałam, że się skuszę na Angelinę emerald. Dla mnie kolor to właściwie taki morski, ewentualnie jasny teal – piękny. Gdy przyłożyłam obie Angeliny do siebie różnica w długości wynosi ok 4 cm, czyli letnia się wstąpiła. Zastanawiam się nad skróceniem zimowej o 4cm a nawet o 6cm, ale sprawa do przemyślenia (mam 170cm). Materiał w dotyku bardzo mi odpowiada, myślę, że nic się z nim nie stanie. Angelina zostaje. Gia. Kolor fantastyczny, ciemny, przełamany niebieskim. Jestem fanką granatu i latem oglądałam w sklepach i na targu dżinsowopodobne sukienki, ale wszystkie były dosłownie takie same i to mnie zniechęciło. W dotyku się różni od Angeliny (ale nic dziwnego, inny skład). Krótsza od Angeliny o 2 cm – jeśli zostanie (cały czas się zastanawiam nad tym) to na pewno nic nie będę kombinowała z długością. Rękawy w obu sukienkach są szerokie, dla mnie nieco za szerokie. Zdaję sobie jednak sprawę, że są różne ramiona i lepiej mieć trochę więcej luzu, niż się nie mieścić. Być może jednak dla innych dziewczyn może to być wada. Obawiałam się również wielkości dekoltów. W moim przypadku niesłusznie. W pracy nie mam zbyt rygorystycznego dress codu ale gdybym miała to i tak mogłabym jedną i drugą sukienkę założyć do pracy. Zresztą można dodać jakąś apaszkę. Blaszki z logiem są naprawdę urocze. Jeśli komuś będą przeszkadzać, bez problemu można odpruć. Ja nie zamierzam się ich pozbywać, chyba, że po praniu stracą na urodzie (oby nie). Odpowiedz Link
snowflake86 Re: GIA jeans i ANGELINA emerald 42b/bb 08.11.15, 13:50 Bileterko, a jak porównasz obie sukienki, to ogólnie wymiarowo/krojowo wychodzą tak samo, poza tym dołem, że jeden jest lekko rozszerzany, a drugi zwężony w bombkę? tak powiedzmy od góry aż po kieszenie są takie same, jak się przyłoży jedną do drugiej? ;) Odpowiedz Link
bileterka Re: GIA jeans i ANGELINA emerald 42b/bb 08.11.15, 19:23 Nie wiem czy o to Tobie chodziło ale: kieszenie Angeliny zaczynają się około 3 cm wyżej niż kieszenie Gii. Kieszenie Angeliny kończą się na około 39 centymetrze mierząc od pachy. I właśnie w tym miejscu Angelina nadal delikatnie się rozszerza, a Gia ma najszersze miejsce bombki. Sprawdzałam to na miękkiej powierzchni (sofa i koc) więc może być trochę niedokładnie. Odległość od pachy mierzona po szwie bocznym, ale trzeba wziąć pod uwagę, że przody sukienek są trochę szersze niż tyły – miejsce rozszerzania się Angeliny i „zaokrąglania” Gii sprawdzałam jak leżały na płasko, a więc szwy nie były już z boku a z tyłu. Odpowiedz Link
iczanka Re: GIA i ANGELINA czyli najnowsze sukienki 11.01.16, 20:54 Mam szarą Gię. Nie byłam do niej przekonana. Wzięłam na próbę i się zakochałam. To najwygodniejszy dresik jaki miałam (ma nawet pasek na rękawie ;)) i jedyny dresik nadający się do pracy. Materiał jest cudowny- mięciutki i nie podkreślający fałdek. Rękawy chyba są trochę szersze niż zazwyczaj, ale tak jest nawet lepiej. Odpowiedz Link
snowflake86 Angelina - mam i ja 13.11.15, 20:43 Wersja Fuchsia, rozmiar 34 b/bb. Słowem wstępu, Jolie była dla mnie pierwszą dzianinową Biubiową sukienką (bo dla mnie, metr 60 w kapeluszu, robi za sukienkę), w której nie miałam problemu z dopasowaniem, w związku z czym pokochałam ten krój miłością wielką <3 Angeliny letniej nie kupiłam m.in. ze względu na materiał, ale jesiennej nie mogłam już odpuścić. Krój na moje oko nie został zmieniony w istotnym stopniu, w związku z czym to jak na mnie leży, podoba mi się tak samo bardzo jak w przypadku Jolie. Gorzej już z materiałem, który nie jest tą fajną, grubą dresówką, tylko cienką w dotyku dzianinką, co do której mam poważne wątpliwości, czy nadaje się na jesień/zimę (mimo że gramatura wychodzi zbliżona - ważyłam czarną i fuksjową Jolie oraz Angelinę na wadze kuchennej :P i wyszło, że wszystkie mają podobną wagę - czarna J. jest najlżejsza, fuksjowa J. najcięższa, a A. równo pośrodku). Testować będę prawdopodobnie w ciągu kilku dni, to ocenię, ale na oko wydaje się, że przy obecnych chłodach bez podkoszulka poza domem się raczej nie sprawdzi. Dodatkowo, jak już wspomniano wyżej, materiał bardzo podkreśla wszystkie wypukłości na ciele, niestety także te mniej chciane :( U mnie niezbędne będzie wyszczuplenie pociążowego wałka - co nie jest jakieś bardzo uciążliwe, ale w Jolie nie jest konieczne, więc to jednak minus. Ogólnie jednak sukienka mi się podoba i zakupu (jak na razie - zobaczymy po praniu...) nie żałuję, choć na drugą (tak jak było w przypadku Jolie) na pewno się nie skuszę, bo cena nieco za wysoka, a materiał, choć ciekawy - dwukolorowy, to jednak wolałabym grubszy i z przewagą bawełny. [A w przypływie gotówki zaopatrzę się raczej w Gię z obciętą bombką ;)] Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Angelina - mam i ja 25.11.15, 10:53 Info dodatkowe po pierwszym noszeniu i pierwszym praniu: nadal nie wiem, czy materiał jest wystarczająco ciepły, czy nie, bo nie przetestowałam w warunkach zewnętrznych (tylko tyle co z domu do auta i z auta do domu ;)), na pewno natomiast nie można pod spód założyć podkoszulka, bo materiał się "czepia" i brzydko to wygląda. Niestety nie bardzo także współpracuje z majtami wyszczuplającymi (takimi do talii), bo uwidacznia ich obecność. Pozostaje mi zaopatrzyć się w rajstopy wyszczuplające albo dalej wciągać brzuch ;) Po praniu zaś wszystko w porządku - sukienka na pewno się nie skurczyła, dopóki nie wyschła zupełnie była wręcz dłuższa niż przed praniem, ale po całkowitym wyschnięciu wróciła do swoich wymiarów. Także jeśli ktoś nie zamawia z obawy o kurczenie materiału, to uprzejmie donoszę, że nic takiego nie ma miejsca :) PS. Nie wytrzymałam i zamówiłam także Gię jeans :D Odpowiedz Link
dorotaifilip 46B/BB Gia jeans + Angelina fuksja 14.11.15, 10:00 Mam i ja. Już dawno nie zebrałam w pracy tylu komplementów. "Dramatyczne" i ekspresyjne koleżanki chwaliły Gię. "Wyluzowana" szefowa - Angelinę. Mam to i owo do ukrycia (brzuch, uda). Obie świetnie się spisują i są bardzo przyjazne dla mojej figury (nadwaga, większy dół). Kingo - wychwalam Ciebie pod niebiosa za długość!!!!! Te 101 cm bardzo jest miłosierne dla moich nóg (zakrywa kolana przy 168cm). Poproszę więcej takich długości!!!! Gia ma bardziej zwarty materiał. Angelina bardziej dresowy. Rozmiar wzięłam dla mnie standardowy. dorota Odpowiedz Link
3_asiunia Re: 46B/BB Gia jeans + Angelina fuksja 29.11.15, 17:04 Ja zamawiałam taki sam zestaw, niestety angelina wróciła, bo jakoś bardziej opinała się na brzuchu, Gia została jest super :) Też mam figuręz większym dołem i lepiej leżała właśnie Gia. Długość na moje 170 cm jest na styk, więc wychwalałabym pod niebiosa za długość ok 103 cm-wtedy też mówiłabym, że jest miłosierna dla moich nóg i zakrywa kolana;) Za to krótszych niż 101 juz obiecałam sobie nie kupować, bo niestety zawsze wracają-nie jestem w stanie tego zaakceptować:/ Odpowiedz Link
edzia100 Tuniki na bazie Jolie? i z materiału Gia-jeans? 03.12.15, 18:08 Jestem za :) Chętnie przygarnę, gdyby się pojawiły. Fuksjowa z ub. roku robi u mnie za kusą sukienkę, a Emerald sobie skróciłam, tak by była trochę za tyłek właśnie. Dekolty Jolie i Lorelei dla mnie były bardzo fajne (w Lorelei mam rowek nawet widoczny, mimo że wszyscy narzekali na zabudowany dekolt). Super też była ta Gomera z tego roku. Za to zupełnie nie odpowiada mi dekolt w Gia - ja wyglądałam w nim jakoś bidnie.... Ta sukienka na mnie wyglądała w ogóle jakoś klocowato :( I za długa, bo za kolano. I bombka za mało bombkowa... ALE KOLOR Gia-jeans jest super, więc chętnie zobaczę tuniki :) Odpowiedz Link
akna Re: Tuniki na bazie Jolie? i z materiału Gia-jean 03.12.15, 22:39 a ja w Gia jeansowej wyskoczyłam w pracy i zbierałam same wow, więc to raczej kwestia indywidualna :) Tuniki - jestem za :) Odpowiedz Link
aleksandra_b Mochica charcoal 44 b/bb 17.11.15, 19:39 Nigdy nie wyglądałam tak źle w bluzce BiuBiu. Mam szerokie ramiona i plecy, więc górna część bluzki była raczej dopasowana. Za to na dole hulał wiatr. Marszczenia pod biustem i na środku pleców tworzą namiot. Do tego kończący się w najbardziej niekorzystnym miejscu w połowie bioder. Może Mochica pasowałaby komuś z wąskimi ramionami i szerszym dołem, na mnie z szerokimi ramionami i wąskimi biodrami leży fatalnie. Swoją drogą odnoszę wrażenie, że bluzki BiuBiu są coraz węższe na górze. I jeśli nawet mają jakieś luzy, to przede wszystkim z przodu, tył jest z reguły obcisły, bezlitosny dla jakichkolwiek fałdek (przynajmniej tyle widać na zdjęciach). Z tego powodu nawet nie próbowałam zamawiać Cuzco czy Amaro. Myślałam, że Mochica mi przypasuje, szczególnie, że zeszłoroczna, lekko rozszerzana Milau leży dobrze, a tu takie rozczarowanie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mochica charcoal 44 b/bb 17.11.15, 19:55 aleksandra_b napisała: > Swoją drogą odnoszę wrażenie, że bluzki BiuBiu są coraz węższe na górze. I jeśl > i nawet mają jakieś luzy, to przede wszystkim z przodu, tył jest z reguły obcis > ły, bezlitosny dla jakichkolwiek fałdek (przynajmniej tyle widać na zdjęciach). > Z tego powodu nawet nie próbowałam zamawiać Cuzco czy Amaro. Myślałam, że Moch > ica mi przypasuje, szczególnie, że zeszłoroczna, lekko rozszerzana Milau leży d > obrze, a tu takie rozczarowanie. Z jednej strony mam podobne wrażenie, dla moich pleców też by się przydał szerszy tyl. Niekoniecznie szersza talia czy miejsce na pizzę z przodu, ale właśnie plecy. A z powodów, o których piszesz, nie zamawiałam Mochiki, bo wiedziałam, że gorą będzie ciasno, dołem będzie hulać wiatr, Lille leżała podobnie, no i maxi Nazca. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 12:32 Dziękuję Wam za wszystkie recenzje, na pewno przydadzą się osobom o podobnych do Was sylwetkach :) Słowem wyjaśnienia: Nie zwężam ramion, rękawów i górnych części niczego ;) zawsze robiłam stosunkowo wąskie ramiona, bo takich właśnie ramion chcą klientki. Kiedy je minimalnie poszerzam (jak w bombayu czy larze) dostaję zwroty i większość jest niezadowolona. Tak więc znaczna część klientek jest mi bardzo wdzięczna za taką właśnie szerokość. Zdarzają się nawet takie klientki, którym tak wąskie ramiona,...spadają z ramion, nawet w ekstremalnie wąskiej Primaverze. To samo dotyczy wysokości talii, kiedy zaczęłam obniżać talie pod naciskiem osób z dłuższym tułowiem, nagle zaczęłam mieć mnóstwo zwrotów i maile od niezadowolonych klientek. Tak więc talie wracają na swoje miejsce. Po prostu każdy ma inną sylwetkę, duży biust jest tylko jednym ze wspólnych mianowników. Prócz niego nie tylko szerokość i kąt ramienia, ale różna budowa pleców, wysokość talii, no same wiecie, co będę tłumaczyć ;) Infinity - ramiona i rękawy były delikatnie powiększane, bo wcześniejsze modele były wykonane z wiskozy, która miała niższą gramaturę, jest też bardziej rozciągliwa i lepiej pracuje. Mochica - model na bazie nazca, mój ukochany krój, mam szerokie ramiona, brzuch bez talii i wąski dół, żaden model tak mi nie pasuje jak ten. Po prostu go uwielbiam, dlatego uszyłam bluzki, na sobie wcześniej przetestowane. Nie nie mam namiotów, marszczenia z przodu ukrywają mój brzuch, marszczenia z tyłu ukrywają moje fałdki naplecne. Noszę od 42-46, w zależności od tego czy spożywam gluten i słodkie owoce czy się pilnuję ;) Mam 6 sukienek nazca ;) 4 długie i 2 krótkie, wszystkie już podniszczone, bo prane w pralniach całego świata :( Do tego mam całą szafę bluzek nazca bez rękawów i z długim rękawem oraz millau-ki. To moje dwa ulubione modele, nazca bardziej, bo maskuje plecy ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 13:53 la_parisienne.biubiu napisała: > Mochica - model na bazie nazca, mój ukochany krój, mam szerokie ramiona, brzuch > bez talii i wąski dół, żaden model tak mi nie pasuje jak ten. Po prostu go uwi > elbiam, dlatego uszyłam bluzki, na sobie wcześniej przetestowane. Nie nie mam n > amiotów, marszczenia z przodu ukrywają mój brzuch, marszczenia z tyłu ukrywają > moje fałdki naplecne. Noszę od 42-46, w zależności od tego czy spożywam gluten > i słodkie owoce czy się pilnuję ;) > Mam 6 sukienek nazca ;) 4 długie i 2 krótkie, wszystkie już podniszczone, bo pr > ane w pralniach całego świata :( Do tego mam całą szafę bluzek nazca bez rękawó > w i z długim rękawem oraz millau-ki. To moje dwa ulubione modele, nazca bardzie > j, bo maskuje plecy ;) Zastanawiam się wobec tego, dlaczego mi ten krój kompletnie nie pasuje :) Bary mam szerokie plecy też, talia taka sobie, fałdy naplecne okołostanikowe również bywają. Ale kiecka Nazca w miarę dobrze leżała dopiero w rozmiarze 38, gdzie z tabelki miałam wtedy 40/42. W 40 miałam wielki namiot poniżej podbiuścia. Zawsze mi się wydawało, że krój typu Nazca i Mochica jest dla gruszek, bo na pewno nie dla mnie. Odpowiedz Link
nientepaura Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 14:30 wypowiem się jako kręgiel z wąskimi ramionami i wcięciem w talii, rozmiar 34 bb, w rozciągliwych chętniej bb/bbb, ale rzadko bywa (ostatnio wcale), więc biorę co jest ;) sukienki typu stonetown 36b, martini cream 36bb - to tak w kwestii opisu figury ;) - anyway, chyba bardziej na antypodach figur niż ja i Yaga być trudno ;) ad rem: Nazca w rozmiarze 34b/bb leży dobrze, nie mierzyłam Violi, ktore ponoć wypadała duża. nie miałam z czym porównywać Nazki w kwestii rozmiaru, ale nawet mając wersję 32b/bb nie wymieniałabym ;) to jednak kiecka na upały i nie może obciskać jak baleron ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 17:53 Nie wiem, kwestia proporcji może. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 14:01 la_parisienne.biubiu napisała: > To samo dotyczy wysokości talii, kiedy zaczęłam obniżać talie pod naciskiem osó > b z dłuższym tułowiem, nagle zaczęłam mieć mnóstwo zwrotów i maile od niezadowo > lonych klientek. Tak więc talie wracają na swoje miejsce. A mam jeszcze pytanie - które modele mają obniżoną talię? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 17:49 City miała talię niżej niż jej pierwowzór, la_parisiennki, vesper chyba też, nie pamiętam co jeszcze, ale moje klientki zaczęły narzekać, a te Panie, które mają długi tułów też nie były zadowolone, więc więcej eksperymentów nie będzie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 17:51 A to żadna z nich i tak mi nie pasowała, bo mi się góra nie mieściła ;) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Mochica charcoal 44 b/bb 20.11.15, 21:46 No coz, nie wiem, czy to wysoka talia czy cos innego, ale aktualne ciuchy biubiu, choc nadal je lubie, nie leza tak dobrze jak pierwsze kolekcje. No, ale o tym juz pisalam w mailu. :D Odpowiedz Link
aleksandra_b Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 18:40 > Mochica - model na bazie nazca, mój ukochany krój, mam szerokie ramiona, brzuch > bez talii i wąski dół, żaden model tak mi nie pasuje jak ten. Po prostu go uwi > elbiam, dlatego uszyłam bluzki, na sobie wcześniej przetestowane. Nie nie mam n > amiotów, marszczenia z przodu ukrywają mój brzuch, marszczenia z tyłu ukrywają > moje fałdki naplecne. Noszę od 42-46, w zależności od tego czy spożywam gluten > i słodkie owoce czy się pilnuję ;) No cóż, to mam problem. Ja mam szerokie ramiona plus dość szerokie plecy. I do tego wysoko zawieszony biust. U mnie największe "fałdki naplecne" znajdują się na wysokości stanika, tuż nad odcięciem bluzki. Wygląda to beznadziejnie. I większy rozmiar nic nie zmieni, będzie jeszcze większy namiot. Tak sobie wcześniej myślałam, że może kupuję za małe bluzki, próbowałam więc wcześniej z Rosay 46 b/bb. No i wszędzie były luzy, w biuście za dużo, a na plecach i tak za mało. Pozostają mi chyba tylko wzorzyste materiały, które trochę tuszują te fałdki. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 18:49 O, dokładnie mam ten sam problem. U mnie też te fałdki wychodzą powyżej odcięcia, a nie poniżej. Czasem pomaga zawyżenie rozmiaru - Bosque mam 44, wygląda dobrze. Ale to też zależy pewnie od fasonu i materiału. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 20:24 Ja z kolei w bosque wyglądam tragicznie, jak lizak ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mochica charcoal 44 b/bb 18.11.15, 20:56 A to już co kto lubi, wolę u siebie opcję dużej góry i chudych (powiedzmy ;) ) nóżek niż duża góra zrównoważona dużym dołem, bo wtedy wyglądam jak kloc. Odpowiedz Link
yaga7 Infinity 17.11.15, 23:22 Potwierdzam to, co było napisane wyżej o ciaśniejszych rękawach i ciaśniejszej górze. Infinity wzięłam 42BB/BBB i jest za małe w sumie po całości. Materiał jest słabo rozciągliwy i mam wrażenie, że bluzka sama w sobie jest po prostu mniejsza niż poprzednie Infinity. Z tabelki mi wychodzi 42, w biuście mam 104, nie wiem, jak w to moje Infinity 42BB/BBB ma wejść osoba z biustem 115 wg tabelki na stronie sklepu. No nie wiem. Materiał jest fajny, grubszy, mięsisty, pewnie dlatego bluzki wyszły mniejsze, bo poprzednie materiały typu rozciągliwa wiskoza były jednak znacznie bardziej rozciągliwe. Czy ktoś poluje na czarne albo oberżynowe w tym rozmiarze? Bo będzie wracać do sklepu. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Infinity 18.11.15, 12:35 >>Z tabelki mi wychodzi 42, w biuście mam 104, nie wiem, jak w to moje Infinity 42BB/BBB ma wejść osoba z >>biustem 115 wg tabelki na stronie sklepu. No nie wiem. Yaga7 - bluzka ma wąskie plecy i musi takie mieć, przy odciętym biuście tak niestety jest i inaczej być nie może, dlatego imo, to model nie dla Ciebie. U osoby z węższymi plecami wszystko jest na miejscu i plecy nie zabierają tego, co przeznaczone na biust. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Infinity 18.11.15, 12:39 To może piszcie gdzieś na stronie, że to model dla osób z wąskimi plecami? Aczkolwiek mam Infinity z poprzedniej serii i pasuje, tylko materiał jest inny, więc bardziej się naciąga. Ale z drugiej strony wg mnie ten model ogólnie wypada mały, bo rękawy też są wąskie, w talii, biodrach też jest mega dopasowana. Jak się w sklepie pojawi 44, może jeszcze przetestuję. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Infinity 18.11.15, 12:53 Z opisami typu - model dla osób o wąskich/szerokich ...placach/biodrach/wstawić dowolne.... może być bardzo mylący. Wiele osób jest przekonanych, że ma coś wąskie/szerokie i nie do końca takie ma. Zdjęcia są wszystkie w r. 36 i w jednych modelach widać, że spływa coś luźno, a w Infinity widać, że jest "na styk". Wiskoza zupełnie inaczej pracuje, bawełna jest bardziej "tępa" jak jak to mówię. Mimo, powiększenia szablonu przy tym samym modelu jest uczucie większej ścisłości. Niestety nie mogę przeskoczyć o rozmiar i szyć zamiast 38 - 40, bo osoby w mniejszych rozmiarach i z wąskimi plecami miałyby problem. Przeskok do infinity zrobiłam kilka mm. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Infinity 18.11.15, 13:17 To może chociaż jakaś krótka informacja, czy materiał jest rozciągliwy i jak bardzo? Myślę, że takie dane byłyby przydatne dla wielu klientek. Dla mnie zdjęcia na modelkach są kompletnie nieprzydatne, niestety. Mam inną figurę niż wszystkie biubiowe modelki, dlatego nigdy nie kieruję się tym, jak coś wygląda na modelce, bo u mnie będzie inaczej. Więc nie patrzę na to, czy coś spływa, nie spływa, oblepia, nie oblepia, bo u mnie to i tak będzie inaczej. Podobnie nie patrzę na długość ciucha, u mnie i tak skończy się w innym miejscu sylwetki. Może gdyby różne modelki przedstawiały ten sam ciuch, byłoby to ułatwieniem. Ale w obecnej sytuacji modelka mi absolutnie nie pomaga. Aha, z bawełny są chyba stare Rotterdamy i któreś Portimao. Nadal leżą bez problemu, plecy w porządku, rękawy w porządku, długość w porządku. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Infinity 18.11.15, 17:54 Wszystkie odcięte pod biustem mają wąskie plecy, o ile w tych luźniejszych dołem coś da się przykombinić, to w tych dopasowanych niestety nie. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 12:45 Będąc zmęczoną po podróży nieopatrznie powiedziałam jednej z was, że różnią się tylko wysokością kieszeni i szwem z przodu. Otóż nie do końca, owszem, kieszenie są niżej, bo pionowe cięcia mają bardziej smukłe łuki, ale też dół jest zmieniony "pod bombkę", jest poszerzony, żeby dało się w niej chodzić. Można zrobić z tego zwykłe A, ale jest ono szersze niż w Angelinie, więc raczej nie za wiele można skrócić, bo może wyjść dziwnie, choć wszystko kwestia testów. Co do pytań o "zbombkowanie" ;) osobiście wolę bardziej zaokrąglony dół, ale jestem niska, więc nie robię dużych kroków ;) Osobom wyższym większe zakładki mogłyby utrudniać poruszanie się, testowałam opcję z gumką, ale była mniej elegancka. Dlaczego się tak rozpisuję? bo prosicie o jeansowe nie - bombki i pytacie o przeróbki Gia. Chętnie uszyjemy jeansowe nie-bombki, ale najpierw musimy sprzedać to co jest, bo do magazynu nie da się wejść. Ale jeansowe tuniki - hmmm, chyba uszyjemy, kto jest za? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 13:18 A w jakim fasonie te dżinsowe tuniki? Coś nowego, coś starego? I czy dżins taki jak w Gii, czy jeszcze coś innego? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 17:56 Yaga7 - jeans taki jak w Gii, do tego cienka dzianinka w ten sam jeansowy wzór ma przyjść na dniach. Tunika - coś na bazie Jolie/Gia/Angelina. Pionowe cięcia się sprawdzają lepiej niż odcięcia ;) A może w końcu i koszule jeansowe przybędą, kto wie, kto wie ;) Odpowiedz Link
bileterka Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 19:39 Tak! Proszę o tuniki Jolie! Kupiłam bez przekonania jedną i do dziś zgrzytam zębami, że nie mam pozostałych kolorów :D Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 19:57 Z takim samym dekoltem? Myślałam, żeby zrobić serek czy cóś, na ten dekolt wszyscy narzekali, na głębsze też zresztą narzekają ;) Odpowiedz Link
aleksandra_b Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 20:35 > Z takim samym dekoltem? Myślałam, żeby zrobić serek czy cóś, na ten dekolt wszy > scy narzekali, na głębsze też zresztą narzekają ;) Ja bym wolała dekolt w serek, średnio głęboki. No i żeby kolory były żywsze niż w Bosque. Odpowiedz Link
bileterka Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 28.11.15, 11:17 Tak jak Yadze jest mi to obojętne :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 20:00 Jolie też bym przygarnęła, właśnie w wersji z raglanowymi rękawami. Co do dekoltu, mnie jest obojętne, biorę pewnie każdą, byle w sensowym kolorze ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 20:00 Aha, ja na pewno na dekolt Jolie nie narzekałam, więc na pewno nie wszyscy ;) Odpowiedz Link
genepi Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 19.11.15, 18:35 Marzę o fajnej koszuli dżinsowej, takiej ze stebnowaniami. Tylko nie obcisłej, typu "druga skóra" a raczej takiej która miałaby lekko zaznaczone wcięcie w talii. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 14:01 czy "bardziej smukłe łuki" znaczy, że sukienka wychodzi węższa względem Angeliny od podbiuścia do bioder? czy wymiarowo jest bez zmian? noszę się z zamiarem zamówienia Gii, to Wam akurat odciążę choć o tę jedną sztukę magazyn :) tuniki - byłabym za, gdyby nie to, że ten krój jest jedynym, jaki mi pasuje, a pewnie kolejnej podobnej sukienki nie uszyjecie teraz ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Różnica pomiędzy Angeliną i Gia 18.11.15, 17:52 Bardziej smukłe łuki, to tylko kształt cięcia, na szerokość bez zmian, jedynie na dole przemodelowana i poszerzona, żeby dało się, ją zaokrąglić zakładkami. Odpowiedz Link
ja-minka Jakie rozmiary?- prośba o pomoc 18.11.15, 22:32 Chciałabym zamówić Gie jeansową, Solinę, Oletę blue sky i Portimao red. Z tabeli rozmiarów wychodzi mi 44b/bb. Noszę Effuniaki 80ff -85ff, w pasie mam ok 90, biodra 115. Zmieszczę się w Gie i Olete 44b/bb? Solina i Portimao zostały 46b/bb. Jaka jest ich rozmiarówka, mogą na mnie pasować? Może ktoś ma podobne wymiary i pomoże. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jakie rozmiary?- prośba o pomoc 19.11.15, 06:32 Moim zdaniem się zmieścisz w 44. Noszę podobny stanik, mam z 5 cm mniej w talii i biodrach, z wymienionych przez Ciebie modeli noszę 42BB/BBB albo 40BB/BBB w przypadku Soliny. 46 z tych modeli może być za duże. Odpowiedz Link
sylwia-osama FRANJAS navy 46 BB/BBB 27.11.15, 22:52 Muszę pochwalić, bo jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z bluzki. Rozmiar 46 BB/BBB na 181 cm wzrostu i effuniakowe 80J/JJ. Bluzka jak dla mnie świetna, robi mi talię :))) ładnie przylega ale nie jest mocno opięta, czuję sie w niej bardzo dobrze, faktycznie paseczki nadają mi chociaż optycznie fajnego wcięcia w talii. Do tego długość bluzki dobra, nareszcie nie za krotka na moje 181 cm :) Mogę tak och i ach :-D Pytanie czy w planach są inne kolory? Ja chętnie czarny, fiolet, ciemna zieleń. Tylko proszę jeszcze o ten krój :) Odpowiedz Link
iq133 Re: FRANJAS navy 46 BB/BBB 28.11.15, 09:55 Potwierdzam zachwyt nad fasonem. Dla mnie też jest świetny - robi talię, a do tego rękawy 3/4, które bardzo lubię i dekolt, który nie jest za duży. Tyle że ja jestem o 20 cm niższa, więc muszę skrócić dół. I dołączam do pytania o inne kolory. Odpowiedz Link
inez69 NOWOŚCI nowości nowości 09.01.16, 20:02 Sukienki, tuniki, bluzki i lada moment koszule. Zapraszamy! Odpowiedz Link
anna-pia Re: NOWOŚCI nowości nowości 30.03.16, 09:27 inez69 napisała: > Sukienki, tuniki, bluzki i lada moment koszule. Zapraszamy! Jak nowe City wypadają rozmiarowo? Odpowiedz Link
dorotaifilip Bliss 46B 25.02.16, 12:29 Moooocna czerwień. Rozmiarowo bardzo pasuje, a jest to mój standardowy w BiuBiu rozmiar (noszę 46B/BB lub 46B). I nie ma za długich rękawów, jest tuż przed kolanko na 168 cm wzrostu. Jak na mnie szyte. No miodzi. Dziękuję Ci BIuBiu :) Odpowiedz Link
bileterka Milagro 19.03.16, 09:03 Sukienka bardzo mi się podoba, ale jestem między rozmiarami. Lepiej więc brać mniejszy czy wiekszy? Odpowiedz Link
akna Re: Milagro 22.03.16, 09:42 Zależy od Twojej budowy. Jak masz szeroką górę to większy, jak wąskie plecy to mniejszy. Odpowiedz Link
bileterka Re: Milagro 28.03.16, 21:39 Dziękuję za odpowiedź. Czyli muszę sobie odpuścić. Odpowiedz Link
yo_anka czy będą jeszcze GIA jeans lub inne Gie? 21.03.16, 07:14 czy będą jeszcze GIA jeans lub inne Gie? Jeśli tak to można zdradzić kolory? :) Odpowiedz Link
snowflake86 VEA jeans 34 b/bb 08.04.16, 16:54 Sukienka dotarła już wczoraj (przez paczkomaty, a ekspresowo jak nigdy dotąd - w ciągu 17h! :) zwykle przychodzą po >42h). Zamawiałam z myślą "pewnie będzie do zwrotu, ale spróbuję", bo dotąd żadna sukienka poza Angelino-podobnymi na mnie nie leżała: a to plecy za szerokie, a to zawieszenie biustu nie w tym miejscu... Materiał jak w Gii, tylko odcień jest nieco inny tzn. trochę jaśniejszy (baza chyba ta sama, tylko te "przetarcia" jaśniejsze/intensywniejsze/bardziej zagęszczone), do tego kontrastowe beżowe przeszycia (na zdjęciu wydawały mi się jasnoniebieskie). No i najważniejsze czyli krój - góra jak na mnie szyta :D Plecy idealne na szerokość, modelowanie biustu też gdzie trzeba :) Nie wiem, na ile to zmiana kroju, a na ile zmiana mojej sylwetki, bo od czasu niepasujących sukienek przebyłam drugą ciążę, ale leży jak ulał. Dół bardzo rozkloszowany, ale tyłka mi podobno nie powiększa do wielkości szafy 3drzwiowej (mam 30cm różnicy talia-biodra). Koło to nie jest, ale sukienka zdecydowanie z tych, jak to mówi moja córka, "kręcących się". Długość 90cm, na mnie, kurduplu, to znaczy do kolan. Mimo że wolę krótsze, to skracać raczej nie zamierzam. Ogólnie jestem zachwycona! :) Odpowiedz Link
mati123 BISCAYA 42 bb/bbb 17.04.16, 23:10 Kolor dużo ciemniejszy niż na zdjęciu. To raczej fiolet przechodzący w grafit, ale kurczę, też bardzo ładny. Zdecydowanie nie jest to sukienka dla osób chcących ukryć gdzieś swój biust. :). Jednak po dołączeniu chustki na szyję robi się bardzo sympatyczna sukienka biurowa. Generalnie jestem zachwycona. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: BISCAYA 42 bb/bbb 18.04.16, 18:09 Hm, a nie robi sie w tej sukience efekt ciazy? Podkreslanie biustu zniose bez problemu, podkreslanie kiogramow w okolicy brzucha znacznie mniej ;) Odpowiedz Link
mati123 Re: BISCAYA 42 bb/bbb 18.04.16, 20:36 Moim zdaniem nie. Dolna warstwa może by robiła, ale górna tworzy nad nią jakby zasłonkę, która wisi prościutko spod biustu. Jedyną wadę jaką dostrzegam to lekkie ciągnięcie,zmarszczenie na biodrze, tam gdzie na szwie łączą się obie warstwy. Chyba sukienka jest ciut za mała, ale nie chce mi się wymieniać. Odpowiedz Link
yaga7 Re: BISCAYA 42 bb/bbb 18.04.16, 20:46 Pewnie dużo zalezy od figury, bo taka prosta zasłonka od biustu w niektórych przypadkach dodaje kilogramów. Skusiłam się Twoim opisem koloru i zamówiłam, ciekawa jestem, czy będzie na mnie leżeć. A powiedz mi, na jakie wymiaru pasuje Ci to 42BB/BBB? Bo też zamówiłam ten rozmiar. Odpowiedz Link
mati123 Re: BISCAYA 42 bb/bbb 18.04.16, 23:17 Nie przyznam się bo przytyłam i po zmierzeniu zbladłam (pewnie stąd to lekkie ciągnięcie). Myślę że jeśli masz standardowo 42 to powinno być ok. W ogóle część dolna jest zgrabna i powabna, mi dodaje raczej parę rozmiarów do biustu :). Odpowiedz Link
yaga7 Re: BISCAYA 42 bb/bbb 20.04.16, 14:18 Ha, dostałam swoją i wymieniam na 44BB/BBB ;) To nawet nie chodzi o to, że jest za ciasna, bo dołem nie jest, ale ten materiał jest dość cienki i wydaje mi się, że lepiej będzie wyglądać, jak będzie trochę luzu, a nie tak na styk. Natomiast góra mogłaby być większa i tak, ale to są moje plecy, niestety, bo w biuście mam 105, więc nawet to 42BB/BBB powinno na mnie wisieć, a nie wisi. Natomiast nawet całkiem fajnie wygląda, a kolor jest obłędny, ciemniejszy, znacznie ładniejszy. Na podstawie samych fot bym nie kupiła, gdyby nie recenzja tutaj, to na pewno bym nie kupiła ;) Aha, ja nie mam wrażenia, że ta sukienka to głównie biust, pod tym względem wydaje mi się całkowicie normalna :)) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: BISCAYA 42 bb/bbb 21.04.16, 20:45 a w kwestii "problemu ciazowego" jak oceniasz? Odpowiedz Link
yaga7 Re: BISCAYA 42 bb/bbb 21.04.16, 22:05 No właśnie bałam się tego, ale widocznie to jest kwestia ułożenia marszczeń, bo tutaj jest ok. Ewentualnie to też może być kwestia tego, że zmieniła mi się trochę figura, bo przytyłam dołem i dół dogonił górę - zwykle jak kiecka była dobra górą, to dołem latała, od jakiegoś czasu nie mam tego problemu i mogę brać rozmiar taki, żeby pasował na bary i jest git. Ale dam Ci znać, jak przyjdzie większa :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: BISCAYA 42 bb/bbb 24.04.16, 14:41 Mam większą :) W sumie wcale bym nie powiedziała, że jest jakoś mega większa. Ale pod względem ciążowym jest spoko, może to też kwestia tego, że materiał jest cienki i lejący. No i właśnie, ze względu na ten materiał, kompletnie nie rozumiem, dlaczego kiecka ma długie rękawy. To nie jest kiecka na jesień czy wiosnę, na jakieś rajstopki czy coś, bo wszystkie szwy się będą odznaczać, bo materiał jest dość przylegający. Moim zdaniem lepsze by były krótsze rękawy i swoje egzemplarze będę ciachać na 3/4 albo krócej. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: BISCAYA 46 bb/bbb 15.05.16, 22:39 Doszly. Zamowilam jeansowa i fuksjowa i zaluje, ze nie wzielam tez filetowej. Swietnie leza, sa leciutkie, material milusi, podkreslaja delikatnie ksztalty bez opinania. Dlugosc w sam raz. Bede musiala uwazac jedynie w dni kiedy wieje mistral, silny wiatr rozwiewa zakladni dolu sukni. Odpowiedz Link
magdak_1977 Re: BISCAYA 46 bb/bbb 16.05.16, 08:31 Czy ten jeans jest tej samej grubości, co materiał fuksjowy? Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: BISCAYA 46 bb/bbb 16.05.16, 12:02 Fuksjowa zostawilam w pracy, wiec dokldaniej odpowiem Ci jutro wieczorem, w kazdym razie obydwa materialy sa cienkie (ale bez zadnego przeswitywania) i lekkie. To nie jest syknia z jeansu, tylko "w kolorze" jeansowym. ;) Odpowiedz Link
yaga7 Lloret 25.05.16, 10:34 Doszła do mnie Lloret, ale niestety wraca :( Świetny materiał na lato, ale niestety mam do niej za szerokie górne plecy (zwłaszcza w okolicy podbiuścia i żeber) i z boku z jednej strony bardzo dziwnie się układa, bo od pleców materiał jest naciągnięty, a od przodu zwisa luźno. Pamiętam, że ten problem miałam w jakiejś starszej biubluzce, po prostu to fason nie dla mnie, a szkoda. Aha, mierzyłam 42 i 44, więc to na pewno nie jest kwestia za małego rozmiaru, zresztą kiecka jest dość pojemna wszędzie i sporo się naciąga. Odpowiedz Link
mniickhiateal Jest nadzieja na więcej Gomer? 04.06.16, 13:41 Fuksjowej nie kupię, ale marzy mi się jasnoszara, albo w ostateczności kobaltowa czy jasnoniebieska. Tylko z takiej grubszej w sam raz tkaniny, takiej z jakiej moja ukochana czarna jest, nie cienkiej i śliskiej. Czy są jakieś plany dalszych wersji kolorystycznych? Odpowiedz Link
anika772 Flores Red 40bb/bbb Lucy 40b/bb 04.06.16, 21:10 Obie są bardzo ładne i jak zwykle- starannie uszyte. Flores jest obszerna, jeśli ktoś jest pomiędzy rozmiarami, niech bierze mniejszą. Niestety, mam też "ale" i dotyczy ono jakości wiskozy. Po pierwszym założeniu i 100 km w aucie są już widoczne ślady mechacenia w miejscach gdzie przechodzi pas bezpieczeństwa. Strach pomyśleć co będzie dalej, po praniach i dalszym użytkowaniu. Trochę droga zabawa jak na jednorazowe użytkowanie:-( Lucy- rozmiarowo standardowa, bardzo ładne żywe kolory, piękne dekolty z tyłu i z przodu. Jeszcze nie nosiłam, mam nadzieję że ta wiskoza lepiej się zachowa. Odpowiedz Link
bileterka Re: Flores Red 40bb/bbb Lucy 40b/bb 07.06.16, 19:49 Mam Lucy i Lucy granatową w kropeczki od ub roku. Wg mnie jeden z najlepszych modeli Biubiu. Latem noszę je na okrągło, piorę w programie 30min, wiruję 400obr/min, prasuję niezbyt gorącym żelazkiem. Do pracy jeżdżę samochodem. Absolutnie nic się nie dzieje z bluzkami (tfu przez lewe ramię ;)). Nie mechacą się, nie rozciągnęły się, szwy się nie przesunęły. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Flores Red 40bb/bbb Lucy 40b/bb 07.06.16, 21:23 Też uważam Lucy za jeden z najlepszych modeli - mam aż 3 wersje kolorystyczne (a do tego Nancy, która jest, z tego co pamiętam, spokrewniona z Lucy), co mi się nie zdarza ;) Te w żywych kolorach nabyłam akurat w tym roku korzystając z jakiejś promocji, ale już nosiłam/prałam parę razy i też (odpukać!) nic mi się z nią nie dzieje. Korzystając z okazji apeluję o nowe wersje, mogą być zmodyfikowane typu głębszy dekolt z przodu + płytszy z tyłu albo z paseczkami jak w Nancy, czy jakieś zmienione rękawki, wszystko jedno. Jeśli tylko cięcia pozostaną niezmienione - biorę w ciemno ;) Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Flores Red 40bb/bbb Lucy 40b/bb 07.06.16, 21:24 Te... Tę oczywiście miało być ;) Odpowiedz Link
magda2em Re: Flores Red 40bb/bbb Lucy 40b/bb 09.06.16, 07:53 Mnie się Flores Red rozciągnęła po pierwszym praniu - wystarczy byle ruch rękami do góry i poły koperty odsłaniają dobre 1,5 cm koronki stanika, będę musiała zaszyć koperty, bo inaczej nie będzie się dało nosić. Przed praniem dekolt był piękny i głęboki, ale stanik był schowany. Kupiłam w tym samym rzucie Lloret, która ma zbliżone rozwiązanie przy dekolcie - mam ogromną nadzieję, że z nią się problem nie powtórzy po praniu. Odpowiedz Link
metia NANA navy 44B (będę odsyłać) 10.06.16, 15:54 Wzięłam 44B, bo nie było 42B/BB na stanie, a ponieważ mam City indygo w tym rozmiarze i pasuje, to stwierdziłam, że zaryzykuję. Niestety, wszędzie mam za szeroko - w plecach, pasie i biodrach (i koronka wypada bardziej elastyczna, niż materiał w City). Wraca do sklepu, bo nie mam na co wymienić. A bardzo żałuję, bo sukienka piękna, do wystylizowania zarówno na co dzień, jak i na wieczór, wesele, do teatru. Przy okazji - może któraś z lobbystek poluje na ten rozmiar? Kupowałam w promocji z okazji dnia matki, ze zniżką 20%. Cena sukienki 175zł + 11zł za przesyłkę. Wiadomość można pisać na gazetowego do niedzieli, bo w poniedziałek jak coś będę odsyłać. Odpowiedz Link
yaga7 Re: NANA navy 44B (będę odsyłać) 10.06.16, 17:29 A mogłabyś mi napisać, na jakie wymiary ona jest za duża albo na jakie wymiary byłaby dobra? I jaką ma szerokość pleców (w sensie u góry od szwu do szwu)? I wypada większa niż City, tak? City w 44 było na mnie górą za ciasne, więc może ta byłaby dobra, hmm. Odpowiedz Link
metia Re: NANA navy 44B (będę odsyłać) 10.06.16, 17:47 Yaga, napisz do mnie na gazetowego, może coś się z tego urodzi :) Odpowiedz Link
yaga7 Waikiki :( 30.06.16, 13:54 No i wraca, nie mam szczęścia do ostatnich kiecek biubiowych. Kompletnie nie jest szyta na mnie, w talii i na plecach w okolicy talii mam luzy, za to w biodrach i w dolnym brzuszku przylega i nie wygląda dobrze, bo z profilu podkreśla fałdki. W moim przypadku wyglądałaby lepiej, gdyby była bardziej rozkloszowana i byłoby więcej materiału wokół bioder. Niestety zmieniła mi się figura i kiecki szyte na wąskie biodra mi nie leżą :( Odpowiedz Link