enola81 Re: Witam:) 17.03.12, 00:41 Hej :) zaglądałam tu już x razy i spodobało mi się bardzo:) więc jestem :)))) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Witam:) 25.04.12, 21:34 enola81 napisała: > Hej :) zaglądałam tu już x razy i spodobało mi się bardzo:) więc jestem :))) > ) Hej :) Witamy na forum! :) Odpowiedz Link
wujka Re: Witam:) 19.04.12, 11:25 Witam wszystkich piszących i czytających! :) Zaglądam na Lobby od dość dawna. Ostatnio robiłam zakupy w sklepach, które mają mało opinii na forum, a są według mnie godne polecenia, dlatego postanowiłam się podzielić tym z innymi. Niestety są też i takie, którym do ideału brakuje bardzo dużo. Moje wymiary to: pod biustem ścisło 67 cm, luźno 71 cm, a w biuście 94 cm w pozycji wyprostowanej, w pochylonej 95 cm. Najczęściej noszę 65G/70F lub ewentualnie 30F/32E. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Witam:) 25.04.12, 21:37 wujka napisała: > Witam wszystkich piszących i czytających! :) > Zaglądam na Lobby od dość dawna. Ostatnio robiłam zakupy w sklepach, które mają > mało opinii na forum, a są według mnie godne polecenia, dlatego postanowiłam s > ię podzielić tym z innymi. Niestety są też i takie, którym do ideału brakuje ba > rdzo dużo. Witam! :) W takim razie zachęcam do zamieszczania recenzji :) Odpowiedz Link
dora.staszak Re: Witam:) 23.04.12, 20:01 Witajcie, mam dobre info dal dziewczyn z Tczewa i okolic - na tutejszym Manhatanie nowootwarty sklep z biustonoszami, gdzie miseczka nie kończy się na literce F. A wszystko w ładnych fasonach i fajne młode dziewczyny, które pomagają dobrać biustonosz i nie wciskają herezji, że 65F to - to samo co 75D ;-). Zapraszam. Dora Odpowiedz Link
magiastanika Re: Witam:) 25.04.12, 21:28 Od prawie dwóch lat jestem z Wami z ukrycia, intensywnie czytam i czuję się tu jak u siebie.. Ujawniam się teraz, gdy miłość do staników przerodziła się w biznes i chyba nie wypada mi już być anonimową ;) Witajcie :) Posiadaczka skromnego 70E Odpowiedz Link
agafka88 Re: Witam:) 25.04.12, 21:40 magiastanika napisała: > Od prawie dwóch lat jestem z Wami z ukrycia, intensywnie czytam i czuję się tu > jak u siebie.. > Ujawniam się teraz, gdy miłość do staników przerodziła się w biznes i chyba nie > wypada mi już być anonimową ;) > > Witajcie :) > Posiadaczka skromnego 70E Witamy i zachęcamy do pisania z nami! :) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Witam:) 25.04.12, 21:38 Hej! Możesz o tym dać znać Stanikowej Mapie Będziemy sklep obserwować i może na stałe zagości na mapie :) Odpowiedz Link
magiastanika Re: Witam:) 26.04.12, 15:18 Dziękuję dodam, ale jeszcze się nie "łapiemy" bo zaczynamy dopiero w sobotę :) Odpowiedz Link
ablonska13 Witam 06.12.13, 07:39 cześc obserwuje i czytam to forum juz dawno ,ale postanowiłam sprobować bo już nie mam siły. Problemem jest to ze jestem za granicą kraju i wiele z informacji tutaj zawartych poprostu sa dla mnie nieuzyteczne.Ale mimo tego licze na pomoc ,bo do dnia dzisiejszego na 100% mam zle staniki,ale az sie boje podawac wymiarychociaz mowie odrazu nie mam problemow z nadwagą Odpowiedz Link
roza_am Re: Witam 06.12.13, 14:59 Cześć! > Problemem jest to ze jestem za granicą kraju i wiele z informacji tutaj zawarty > ch poprostu sa dla mnie nieuzyteczne. Na forum jest sporo dziewczyn, które mieszkają czy mieszkały zagranicą, więc mamy też jaką-taką orientację o innych krajach. Jakby co, pytaj też o sprawy zagraniczne, może akurat będziemy umiały Ci i w tym pomóc. Miłego pobytu na forum :) Odpowiedz Link
nayhe Re: Witam:) 03.05.12, 22:34 Witam serdecznie :) Długo się szykowałam do rejestracji i w końcu jestem ;) Nazywam się Asia, uświadomiona od jakichś 2 lat. Noszę effuniakowe 60gg. Cieszę się, że do Was dołączam :) Odpowiedz Link
little_lotta Re: Witam:) 24.08.12, 16:25 Witam wszystkie lobbystki:) Najpierw długo nic nie wiedziałam i tylko przejmowałam się tym, że mój biust w każdym staniku wygląda okropnie:( Potem koleżanka poleciła mi to forum i okazało się, że to nie z moim biustem było coś nie tak, a ze stanikami :) Bo miseczki nie kończą się na D i zamiast wciskać się w 80 C teraz mam śliczny stanik rozmiar 65 G :) Naprawdę cieszę się, że odkryłam to miejsce i z pewnością będę zaglądała tu częściej! Odpowiedz Link
mamabea2007 Re: Witam:) 08.10.12, 11:09 Przeglądam to forum od jakiegoś czasu i stwierdziłam, że mam na 100% źle dobrany stanik. Dlatego postanowiłam się "ujawnić", aby móc skorzystać z Waszej pomocy. Witam się zatem ze wszystkimi bywalczyniami forum :-) Odpowiedz Link
babciun Re: Witam:) 13.10.12, 19:24 Witaj Mamabeo:) Miło Cię tu widzieć, mam nadzieję, że otrzymasz to, czego poszukujesz:) Odpowiedz Link
sylabina Re: Witam:) 23.10.12, 12:48 Sześc Biuściaste, mam na imię Sylwia. Fajnie sobie piszecie, ile macie możliwości, ja muszę się cieszyć, jeśli uda mi się znaleźć fajny stanik na co dzień i na wieczór (nadal szukam pewnie skończy się dalia, ale czarny kolor). Podczytuję Was często, ale się nie odzywam, bo sama jestem przerażona rozmiarem swojego biustu. Byłam u brafitterki Li PARIE 1,5 roku temu i dobrała mi rozmiar Ł - LIZZIE! Właściwie to J, ale w najbliższym sklepie panie doradziły mi polską markę Dalia i wyszło im Ł. Takiego rozmiaru nie uświadczysz! I jakimś cudem dałam się zakręcić i nabyłam rozmiar L. Myślę, że był odrobinę za mały (ślady fiszbin), ale i tak się cieszyłam, że mam biust na właściwym miejscu. Żywot jego dobiega powoli końca, bo jest po 2 wymianach sprzączek, jedna fiszbina wychodzi, lekko utracił swoją biel, a mnie czeka zakup nowego. Czy są tu inne właścielki biustów gigant? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 23.10.12, 16:08 Spokojnie znajdziesz tu właścicielki miseczek J :) Polskie marki mają inną rozmiarówkę (w angielskich powyżej D mamy: DD, E, F, FF, G, GG.... a w polskich nie ma podwójnych liter), stąd te literki typu Ł czy M, które wyglądają "kosmicznie" w porównaniu z angielskim J - ale to w końcu tylko literki. Ja w brytyjczykach noszę G, a w polskich firmach od H do J zależnie od firmy. Nosząc J masz trochę mniejszy wybór niż np. ja z moim G, ale i w tym rozmiarze znajdziesz coś i na co dzień, i na wieczór - większość wiodących marek DD+ (jak Freya czy Panache) ma modele z miseczką J. Są też polskie, jak Dalia czy Ewa Michalak. Witamy na forum :) Odpowiedz Link
zsylsalo Re: Witam:) 18.11.12, 16:05 Witam i ja:) Od jakiegoś czasu czytam posty na tym forum i postanowiłam się zarejestrować. Oczywiście rozpoczęłam od prośby o pomoc w ustaleniu odpowiedniego rozmiaru w odpowienim poście:) To co można zrobić z biustem za pomocą dobrze dobranego stanika jest niesamowite! Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link
mamaoliwki08 Re: Witam:) 19.03.13, 10:43 Hey Ja również mam spory biust i wstyd się przyznać do tej pory nie mam dobrego stanika... Nie podam wam rozmiaru bo jeszcze nie zmierzyłam się i sama nie wiem jaki w końcu mam. W przyszłym tygodniu mam zamiar wreszcie znaleźć sobie odpowiedni stanik ale najpierw zmierzyć biust ze wskazówkami z forum :D Odpowiedz Link
kpienkowska13 Re: Witam:) 06.04.13, 07:12 Właśnie się zarejestrowałam na forum i chciałam się przywitać:). Śledzę wątki już od dłuższego czasu, sama jestem posiadaczką pokaźnego biustu 75HH. Poprawnie ubieram:) go od kilku lat (przeszywane biustonosze ze sklepu ATUT na ul. Grochowskiej), od ubiegłego roku noszę dopasowane biustonosze bez konieczności przerabiania. Po przeprowadzce z Warszawy do Koszalina pojawił się problem, tu niestety nie mogłam kupić biustonosza dla siebie. Zaczęłam realizować więc pomysł na... nowy sklep z bielizną. Więcej tuż przed otwarciem:). Odpowiedz Link
jolkaaaaa_gazeta Re: Witam:) 11.04.13, 20:49 Forum czytam już od jakiegoś czasu ale raczej z doskoku, udzielam się też na innym forum, w końcu postanowiłam się zarejestrować por az drugi. Ze stanikami walczę już 15 lat tj odkąd w wieku 13 lat moje piersi zaczęły intensywnie rosnąć. Jako człowiek wygodny nie pozwoliłam się upchnąć w jakieś 85 c tylko ciasno ściskałam 75F lub skracałam obwody. Już wtedy część sprzedawczyń pukała się w czoło. Potem były Gaye, Dalie (oh te rościągliwe obwody i pękające fiszbiny) Kiedy po raz pierwszy byłam w biuściastym sklepie jednym z niewielu w Polsce przeżyłam szok że i tu nie będzie różowo. Kupiłam jednak stanik był paskudny i w brudnym beżu Pollyanna Freya 30J , ale to co robił z biustem szok. Obecnie po latach dobranych staników nadal cierpię na ich niedobór. Mam ich cztery 1 Bravissimo Oriental Bloom i 3 Alany- czarna, fuksja i koral w magicznym rozmiarze 30KK. Mam nadzieje, że znajdę to jakieś kobietki z poza standardowej tabelki. Bo na siostrzanym forum którym się udzielam jesteśmy tylko dwie. Jako kobitka dość niska o małym obwodzie, wysoko osadzonym i wąsko fiszbinowym biuście do sklepów już nie chodzę bo szkoda mi nerwów. No chyba, że ciągnąc ze sobą osoby do ostanikowania. Zresztą mój biust sam za mnie lobbuje :) Odpowiedz Link
margotavalois Re: Witam:) 24.05.13, 20:26 Forum podczytuję od jakiegoś czasu. Dzięki wam dobrałam dobry rozmiar biustonosza (70F). Teraz trochę mi się schudło, piersi, niestety, zmalały i problem ze stanikami znów się pojawił ;-/ Tak więc bez kilku pytań się nie obejdzie ;-) Odpowiedz Link
erena87 Re: Witam:) 10.06.13, 20:49 To i ja się przywitam :) Przepraszam, że tak od d...y strony, czyli najpierw wysłałam post z pytaniem o rozmiar, a dopiero teraz się opowiadam, co ja za jedna. A zatem: doktorantka jednego z niemieckich uniwersytetów, mieszkanka krainy beznadziejnej rozmiarówki stanikowej. Tzn. biustonoszy jest od groma i ciut ciut, większośc nawet ładnych, ale panie w sklepach na pytanie o biustonosz mniejszy niż 70 pod biustem i o miseczce większej niż A zgodnie odpowiadają, że rozumieją mój ból, ale one mi pomóc nie mogą :P W biustonoszach z sieciówek topię się zawsze, niezależnie od rozmiaru (bo też nie mają poniżej tej nieszczęsnej 70.). Za to jak przychodzi do kupna sukienki czy obciślejszej bluzki, to stoję przed dylematem - ma wisieć na plecach czy ciągnąć się w biuście... Odpowiedz Link
gundziaa Re: Witam:) 21.06.13, 19:59 75c_65f_70g,h To mój życiorys stanikowy od momentu gdy trafiłam na stronę z e.braffiterem Te zmiany rozmiaru wydarzyły sie w ciągu 2 lat,po drodze była jeszcze ciąża. Odpowiedz Link
enoive Re: Witam:) 27.07.13, 18:55 Witam serdecznie. Moj rozmiar... problemowy poniewaz mam efekt jojo i moja waga skacze na wiosne w gore 15-20 kg, ktore zima gubie. Zima 38 E , Obecnie ledwo sie wciskam w 40 E mimi rozmiarow 98/118. Serdecznie Was pozdrawiam <3 Odpowiedz Link
wolffie Re: Witam:) 08.08.13, 18:43 Daaaawno mnie tu nie było, więc witam się serdecznie po długiej przerwie. Ależ się cieszę, że forum nadal istnieje yay Odpowiedz Link
1gwiazdka1 Re: Witam:) 16.08.13, 19:43 Ja od zawsze miałam problem z kupieniem odpowiedniego stanika mam rozmiar 65D a czasem DD a kupienie takiego rozmiaru w małej pipidówie w jakiej mieszkam graniczy z cudem zaczynają od 70 pod biustem a kończą na miseczce C dlatego chciałam dołączyć do grona i w końcu przekonałam się do kupowania przez internet bielizny chętnie skorzystam z porad tutaj udzielanych zauważyłam też że ceny są niższe a wybór duuuużo większy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
duza_madzia Re: Witam:) 23.08.13, 20:20 Witam jako "nowicjuszka" :) Dla mnie zakup odpowiednio wygodnego i ładnego stanika graniczy z cudem zwłaszcza ,że moja rozmiarówka jakaś taka ruchoma czasem pasuje 80H/I a czasem aż 90 H/I Oczywiście byłam w kilku miejscach gdzie dobierano mi rozmiar :) Odpowiedz Link
mhale Re: Witam:) 13.06.14, 07:26 Dzień dobry :-) Forum podczytuje od dawna, ale aktualnie zmieniam rozmiar i pewnie będę potrzebowała dotyczących rozmiarów. Nie korzystałam z forów w takiej postaci, więc z góry przepraszam za błędy. Odpowiedz Link
jednajataka Re: Witam:) 09.09.14, 21:32 witam. nie ogarniam tego forum :) potrzebuję stanika, o którym gdzieś tu kiedys czytałam. wiem tylko, ze inny jest na dzień, inny na noc. mam 38 lat, jestem po dwóch ciążach. pod biustem mam 75 cm, ale w biuscie nie potrafie sie precyzyjnie zmierzyć, bo jest obwisły. przypomina uszy spaniela- tak gdzieś tu ktoś ładnie przytoczył nazwę :) i teraz potrzebuję konkretnego modelu, na dzień i na noc, który po właściwym uzytkowaniu zmieni kształt moich piersi. kupuję teraz 75 d i jakoś to wyglada, ale ja chcę mieć znowu w miarę ładny biust bez skalpela. pomozecie namierzyć model, producenta, sklep ? proszę :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 11.09.14, 13:30 Witamy na forum :-) Jeśli masz pytanie, to najlepiej załóż nowy wątek, tu w wątku "powitalnym" niewiele osób bywa ;) Na pewno potrzebujesz właściwego rozmiaru do noszenia na co dzień oraz ewentualnie czegoś wygodnego do spania. Odpowiedz Link
shiehallion Re: Witam:) 07.03.15, 14:47 Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, a dzisiaj postanowiłam się w końcu zarejestrować, no i powitać oficjalnie :) Pozdrawiam wszystkie lobbystki :) Odpowiedz Link
martiina9 Witam się 27.09.14, 10:36 forum poczytuję od jakiegoś czasu, wreszcie odważyłam się napisać posta, który chyba nie trafił tam gdzie chciałam... ;) Jestem posiadaczką solidnego 34HH. Z polskich marek najczęściej 75J. Mimo, że w większości w szafie mam Panache poszukuję uparcie POLSKIEGO stanika idealnego. Pozdrawiam i do napisania. Odpowiedz Link
ewa.2807 Re: Witam:) 01.03.15, 20:05 Witajcie, do tej pory przeszukiwałam Wasze forum głównie w celach informacyjnych, postanowiłam zarejestrować się. Pozdrawiam ze Śląska :) Odpowiedz Link
eniiniki Re: Witam:) 10.05.15, 11:30 Witajcie, Poczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam podpytać o właściwy biuściak dla mnie ;) Nie wiem tylko, gdzie mogę to zrobić, bo wątek "Jaki powinnam nosić rozmiar stanika" przekroczył 500 wpisów i nikt tam już chyba nie odpowiada, a nowy nie został założony...Wie ktoś może coś w tej kwestii? Pozdrawiam serdecznie eniiiniki Odpowiedz Link
khati1 Re: Witam:) 15.12.16, 13:18 Witam, gdzie mogę sie zwrócić z pomocą przy dobraniu odpowiedniego stanika? moje wymiary: Pod biustem 68cm Pod biustem luzno70cm W biuście normalnie86cm W biuście w zwisie 88cm Odpowiedz Link