Dodaj do ulubionych

ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna

• annasi23 Avocado - skarżę się! 15.06.07, 22:10
      Zamówiłam 18 maja w Avocado bluzkę Love in Tokyo i biustonosz Tango.
      Odczekawszy 10 dni roboczych, w ciągu których miała przyjść przesyłka dzwonię
      co się dzieje. Panienka odpowiada mi, że mieli duże zamówienie, jakieś
      obsunięcie, bluzka jest nie uszyta, ale ona zleci jej uszycie i już jutro na
      pewno wyślą. Dołoży jakiś drobiazg do zamówienia w ramach rekompensaty za
      czekanie.
      Dobra, czekam.
      W międzyczasie dostałam katalog Avocado.
      Dzisiaj (15 czerwca) dzwonię jak tam moje zamówienie. A panienka mówi, że cóż,
      na stronie było przekłamanie, nie ma już Love in Tokyo w moim rozmiarze,
      skończył się materiał (wzięłam kolor beżowy za 102zł). Właśnie miała do mnie
      dzwonić w tej sprawie, ale jakoś nie wyszło. Wobec tego mam wybrać sobie kolor
      z tych nowych, oni mi to zrobią za tę promocyjną cenę. I wyślą na początku
      przyszłego tygodnia.
      To już prawie miesiąc. Zobaczymy jak będzie dalej.
      Czy Wam też zdarzały się takie przygody z Avocado?
      To moje pierwsze zamówienie, nie powiem, żeby było zachęcające...
    • aska01 Re: Bella Lusso - mam ich dosc! 15.06.07, 22:40
      Może osobny wątek narzekania na pocztę i sklepy internetowe? ;>
      Jeśli chodzi o Bella Lusso, stamtąd akurat nie zamawiałam, ale z Brastopem
      ostatnio miałam przygody - Kalyani słało się cały miesiąc, zdążyłam skontaktować
      się ze sklepem, dostać pieniądze z powrotem, zwrócić pieniądze, jak paczka
      doszła (na całe szczęście wszystko szło błyskawicznie przez maila i z karty),
      ale po raz kolejny doszłam do wniosku, że w Brastopie warto kupować sprawdzone
      rzeczy, bo przy takich przesunięciach w czasie o wymianie na przyzwoity rozmiar
      nie będzie co marzyć - wszystko będzie już wyprzedane.
      Jakieś 2 tygodnie temu odesłałam z kolei Inferno do Undercoverexperience, muszę
      zapytać mailowo, czy dostali. Do Bravissimo odesłałam Kalyani i Arabelkę dziś,
      liczę na to, że niedługo dostanę to nowe Panache Masquerade. A w koordynacji
      logistycznej zaczynam już być niezła, prawie jak magazyn.
      • yaga7 Re: Bella Lusso - mam ich dosc! 16.06.07, 08:46
        Co do nieodpisywania na maile, uważam, że Undercover przebija wszystko.
        Dostałam od nich maila raz - jak nie było koloru, który mieli na stronie,
        przysłali info, że koloru nie ma, więc anulowałam zamówienie.

Ale przy pierwszym zamówieniu, gdy przysłali towar, ja go odsyłałam itp,
        wysłałam do nich chyba z 6 maili, nie odpisali na żaden. Ale na szczęście kasę
        za zwrot dostałam, więc wszystko się dobrze zakończyło.
        • aska01 Re: Bella Lusso - mam ich dosc! 16.06.07, 14:45
          Tu się zgodzę, Undercover wybitnie unika komunikacji mailowej, co więcej czasami
          maile od nich nie przechodzą przez moją skrzynkę, więc niby oni coś piszą, a ja
          i tak nic nie wiem. Powinni popracować nad stroną techniczną, żeby ich antyspamy
          nie filtrowały.
          • limonka_01 Undercover i maile 16.06.07, 16:12
            U mnie nie ląduja jako spam od kiedy zmieniłam sobie parametry skrzynki, tak aby
            listy z ich domeny były traktowane jako normalna korespondencja. Systematycznie
            otrzymję powiadomienia o nowościach i wyprzedażach, ale w tym celu zapisałam się
            u nich na listę mailingową.
            • yaga7 Re: Undercover i maile 16.06.07, 17:15
              Ale ja np nie mam jak zmienić parametrów - korzystam z outlooka i nie mam tu
              filtrów antyspamowych.
              Skrzynkę mam na poczta.fm i raz dostałam od nich maila, więc tam filtrowania
              raczej też nie ma - no bo jak? raz przepuścili, a 10 razy nie?
              Maile o nowościach też dostaję, więc też jakoś przechodzą.
    • annasi23 biel.com.pl 17.06.07, 12:42
      Pewnie większość z Was kiedyś już tam trafiła, ale uznałam, że warto ich wpisać.
      Ja dopiero teraz zauważyłam, że oferują trochę biuściastych marek.
      Wprawdzie ceny są z kosmosu, ale warto wiedzieć, bywa, że czas goni i pieniądze
      grają mniejszą rolę.
      Znalazłam dwa urocze zdjęcia, naprawdę zachęcające :)))

www.biel.com.pl/Passionata/Passionata_Blush_4151/
      www.biel.com.pl/Passionata/Passionata_Blush_4152/
      Która z nas nie chciałaby mieć takiego asymetrycznego, intrygującego cleavage?
      • swierszczowa1 Re: biel.com.pl 17.06.07, 23:26
        Biel ma tyyyyle modeli Freyi. Nawet tą sliczna freye Lucille ktorej ostatnio
        namiętnie poszukuje. Ale Biel nie sprowadza 60-ątek. Napisałam do nich maila.
        Odposali mi ze mój rozmair jest taki nietypowy że owszem mogą go sprowadzic ale
        nie moglabym go już zwrócić bo nikomu nie mogliby go już sprzedać. Bo nikt nie
        nosi takich rozmairow. :(
        • swierszczowa1 Re: biel.com.pl 18.06.07, 00:32
          A ja sobie już zdażyłam wyobrazic jak super bym wyglądała w lucilli. I smutno
          mi teraz za tym stanikiem. Oczywiscie na kupno bez mozliwosci zwrotu się nie
          zdeczyduje, a swoja drogą co to za wmawianie klientce że ma nietypowy rozmair.
          Jaki nietypowy???? Normalna Polaska Baba jestem!!!
      • maith Re: biel.com.pl 18.06.07, 01:27
        Tylko mi się otworzyły zdjęcia 2 staników od A do D, czy to jakiś błąd z tymi
        linkami?
        Bo trudno, żeby zachęcająco wyglądała propozycja kupna stanika w całkowicie
        nieprawidłowym rozmiarze.
        Ja oczywiście wiem, że zawsze zmieszczę się w 85D, jeśli tylko zgodzę się
        zamienić w kobietę-jojo, z biustem dyndającym na wrzynających się w ramiona
        ramiączkach ;))

W 4151 nawet modelka się nie mieści. To stanowczo nie wygląda zachęcająco.
        Ale przecież mają tam Freye, Panache i oferują biuściaste propozycje.
        • kasica_k Re: biel.com.pl 18.06.07, 01:32
          Biel dla mnie odpada w przedbiegach. Po pierwsze - ceny, po drugie - czas
          dostawy dla Freyi i spolki to, z tego co pamietam, 14 dni do plus minus
          nieskonczonosci.
          • kasica_k do 30 dni 18.06.07, 01:36
            www.biel.com.pl/information.php?info_id=3
    • martessa136 Bravissimo - przesyłka zaginęła!!! 27.06.07, 14:36
      Cześć dziewczyny.
      Z tego co zdołałam się rozejrzeć, jestem jedyną której się to przytrafiło :( Na
      szczęście to nie był mój debiut w internetowych zakupach, bo chyba miałabym
      traumę do końca życia i ... bye bye piękne staniczki...
      Ale do rzeczy.
      Zamówiłam na Bravissimo cudny push-up Gossarda 32G. Wszystko pięknie, kasę z
      karty ściągnęli, czekam, czekam i nic! Napisałam do nich po 14 dniach, że
      jestem trochę zaniepokojona, wysłali mnie na pocztę, na poczcie cisza-głusza-
      nikt nic nie wie. No więc znów napisałam maila, na co zasypali mnie gradem
      przeprosin i zaoferowali wysłanie drugiej paczki. Niestety potrwa to tym razem
      nawet do 3 tygodni, bo muszą najpierw ściągnąć ten stanik z któregoś sklepu, i
      dopiero wyślą. Tym razem poleconym.
      I tak się cały czas zastanawiam, czy po prostu do cudzej skrzynki trafił, czy
      na poczcie gdzieś wsiąkł... No nie wierze że ktoś ze standardowym 75B sobie
      rozpakował przesyłkę i nosi mojego cudnego, drogiego jak diabli Gossarda na
      piegach!!! Jestem bardzo rozgoryczona i zawiedziona :( I dlaczego akurat MI
      musiało się to przytrafić?!?
      • yaga7 Re: Bravissimo - przesyłka zaginęła!!! 27.06.07, 14:49
        E, no chyba nie jesteś jedyna ;)
        Mnie okradli przesyłkę z Brastopu - więc niestety, zdarza się to na polskich
        pocztach :(

Napisz do nich pismo ze skargą.
        Ja napisałam, wysłałam, odpisali. Oczywiście nie mam z tego żadnych innych
        korzyści poza satysfakcją, ale moim zdaniem trzeba pisać pisma ze skargami.
      • filoruska Re: Bravissimo - przesyłka zaginęła!!! 27.06.07, 15:47
        Paczki rozwozi zazwyczaj zupełnie ktoś inny, niż miejscowy listonosz. I ten
        ktoś nie ma z naszą lokalną pocztą nic wspólnego (no może niezupełnie nic -
        czasami podrzuca im paczkę, jesli zostawi awizo). Ale nie zawsze zostawia
        awizo, bo on przynajmniej u mnie nie ma dostępu do skrzynek pocztowych i awizo
        może zostawić tylko w drzwiach, o ile ktoś z sąsiadów wpuści go do budynku.
        Zdarzyło mi się, że paczkę zostawiał bez pytania u kogoś z sąsiadów. Albo
        awizo źle wypisał i podrzucił sąsiadom. Na poczcie Ci nie pomogą. Można jedynie
        dowiedzieć się, kto nadzoruje u Ciebie doręczycieli paczek i odszukać
        człowieka, który w Twojej okolicy rozwozi paczki, a potem przepytać go na
        okoliczność tej przesyłki, bo:
        1. mógł jej nie dostać
        2. mógł zostawić u sąsiadów, choć nie powinien tego robić, wtedy poczta nie
        widziała paczki na oczy
        3. mógł zostawić awizo u kogoś, ale powinien paczkę zostawić na poczcie,
        czasami to inna poczta, niż nasza rejonowa
        4. mógł nie zostawić awiza wcale, bo nie dostał się do budynku, i wtedy szukaj
        wiatru w polu, bo tylko on wie, co zrobił z paczką
        na razie takie ewentualności przychodzą mi do głowy.
        Nadawca może dodać do adresu odbiorcy na paczce jego numer telefonu, wtedy
        można się spodziewać, że zadzwonią, jak Cię nie zastaną w domu i spróbują się
        dogadać, kiedy doręczyć paczkę.
        To tak z doświadczeń moich walk z pocztą polską.
        • yaga7 Re: Bravissimo - przesyłka zaginęła!!! 27.06.07, 16:06
          Ale Bravissimo (przynajmniej u mnie) nie jest wysyłane jako PACZKA tylko jako
          PAKIET listowy, który się nie mieści w skrzynce i po który chodzę na pocztę.

Jeżeli chodzi o PACZKI, to Filoruska ma jak najbardziej rację :)
          Ale wszystkie przesyłki z angielskich sklepów szły do mnie jako listy/pakiety -
          czasem zostawiał je listonosz w skrzynce jak się mieściły, a jak się nie
          mieściły chodzę na pocztę.
      • kasica_k Re: Bravissimo - przesyłka zaginęła!!! 27.06.07, 16:12
        Nie jestes jedyna, mnie juz dwie zginely - jedna z Bella Lusso, druga z Brastopu
        (chyba, ze dziwnym trafem ta druga jeszcze przyjdzie). Zdarza sie niestety. Ale
        kupuje ta metoda juz bardzo dlugo i jak dotad nigdy problemow nie bylo - no ale
        widac musi byc ten pierwszy raz.

Jestes moze z Warszawy? Moze to ten sam zlodziej nas okrada?
      • gocha783 Re: Bravissimo - przesyłka zaginęła!!! 27.06.07, 19:27
        Nie jesteś jedyna:( Ja zamówiłam u nich strój kąpielowy 25.05 i do tej pory go
        nie dostałam.Pisałam do nich,sprawdzałam na poczcie, wymienialiśmy
        maile...Nawet dzisiaj dostałam pocztą oficjalny list z przeprosinami, czym mnie
        bardzo zaskoczyli:)Pisza że już wysłali mi nową paczkę jakąś super bezpieczną
        pocztą.Tylko boję się co będzie jak w przyszłości jeszcze jakaś paczka od nich
        mi zginie...Wysyłają ponowną paczkę tylko jeden raz.Nie wiecie czy oni mogą
        wysyłać bieliznę czymś w rodzaju listu poleconego za dopłata???
      • martessa136 Re: Bravissimo - przesyłka zaginęła!!! 28.06.07, 13:57
        Kasica_k - tak, jestem z Warszawy :) Może i ten sam. Tylko ciekawe jak w
        rozmiar utrafia...? Trzeba sie rozejrzeć czy mój Gossard nie pojawi się jakoś
        wkrótce na allegro... Chyba że to jakiś zbok, maniak, dewiant i zawiesza sobie
        nasze staniczki pod sufitem! ;)
        Gocha783 - do mnie też przysłali ten list. Wraz z informacją że tylko jeden raz
        ślą ponowną paczkę (a właściwie list). I ta ponowna to jest właśnie polecony. I
        jeszcze poradzili mi by na przyszłość prosić o wysyłkę poleconym, z tym że
        trzeba się z nimi kontaktować w tym celu telefonicznie / mailowo, bo w
        zamówieniu ze stony www nie ma takiej opcji. I nie musisz nic dopłacać :)
    • metalowiec77 UNDERCOVEREXPER. - znowu odradzam 28.06.07, 18:15
      może to wygląda na wyjątkowoą antyreklamę, ale....
      kupiłam tam stanik w LUTYM, nie dostawałam przez kilka tygodni, na maile moje
      żadnej odpowiedzi, w końcu po kilku nadeszła - żebym zapytała w najbliższej
      sortowni poczty czy nie ma dla mnie przesyłki. Tak jakby w Polsce trzeba było
      sprowadzać paczki z sortowni na specjalne życzenie, a nie czekać potulnie na
      listonosza!!!!! W każdym razie po następnych kilku mailach Undercoverexperience
      przeprosił mnie i obiecał, że jak tylko dostanie nowy towar, prześle mi
      następny stanik. Był koniec marca. Na początku maja zapytałam ich mailowo
      kilkakrotnie o mój stanik, poradzono mi standardowo sortownię, a w końcu
      poinformowano, że stanik wysłany został 28 maja. DO dziś cisza oczywiście.
      Mam już dość tego sklepu, ta ostatnia informacja była chyba na odczepnego,
      stanika nie ma, pieniędzy nie ma, kontakt mailowy beznadziejny.
    • kasica_k Brastop - miesiąc czekania! 30.06.07, 02:59
      Najwyrazniej przytrafilo mi sie dokladnie to samo, co niedawno asce01 - czekalam
      rowno 29 dni na przesylke z Brastopu. Juz ja spisalam na straty.

Gdzie sie podzialy te czasy, kiedy wszystko przychodzilo najdalej po tygodniu?

W dodatku Brastop byl uprzejmy sie pomylic i wyslal mi stanik na inny adres -
      billing, nie delivery. W zwiazku z czym listonosz dokonywal akrobacji celem
      wepchniecia pakietu do euroskrzynki, a gdyby poszla na wlasciwy adres, to inny
      listonosz przynioslby mi ja grzecznie do pracy. Adresy na fakturach sa wlasciwe,
      tylko na kopercie nie ten... Nie wiem, czy mialo to wplyw na czas dostawy, w
      kazdym razie ostatecznie ciesze sie, ze doszedl i troche mi wrocila wiara w
      ludzi i zakupy w sieci (ukradli mi stanik jak dotad tylko raz).
    • mamula_to_ja Olives.pl Co o nim sądzicie? 10.07.07, 18:04
      Jak w tytule. Zamawiałyscie coś z niego?
      • anahgirn Re: Olives.pl Co o nim sądzicie? 10.07.07, 18:11
        Czy chodzi Ci może o Olive.pl ? ...
        • mamula_to_ja Tak. nt 11.07.07, 09:07
      • mamula_to_ja ----------- OLIVE.PL ------------- Znacie??? 13.07.07, 12:24
        Ponawiam pytanie. Co sądzicie o tym sklepie?
        • tatoo Olvie.pl - polecam:) 08.08.07, 12:43
          Moje wymiary: 72 i 99. Zamowilam 70G Severine, 75F: Michelle Big i Florence i
          dla corki 70C Milena 179.
          Przesylka przyszla w tydzien. Niestety:/ tylko corka byla zadowolona. Severine
          70G strasznie ciasny w obwodzie chociaz miska dobra, domowilam 75F aby oddac
          ktorys mniej pasujacy oraz zwracilam Michelle (piersi zupelnie nie podtrzymane)
          i Florence (miska dobra ale strasznie szeroki obwod, a nie mieli 70).Odeslalam w
          ramach "gwarancji dobrego rozmiaru" - zwracaja za przesylke. Dostalam 75F
          Severine (dobry!) i Bella Big 70G (koszmarnie splaszcza). Dzisiaj znow odsylam
          oba 70G. A Pan mily i wyrozumialy:) mimo, ze wystawial korekte do korekty;)
          Bardzo polecam:)
    • anahgirn www.kobieca.eu ..... 11.07.07, 10:11
      Widziałam klasyczną Anitę....
      • dotkas5 Re: www.kobieca.eu ..... 11.07.07, 14:01
        hej dziewczyny
        polecam www.gaia.com.pl
        Jest sklep w Górze Kalwarii o nazwie Stokrotka....... kobietka bezposrednia....
        pierwszy raz w zyciu kobieta macala mi piersi.....i wyszlo ze wcale nie mam
        85/D hehe tylko wiecej, no nic w kazdym badz razie POLECAM i ceny tej firmy nie
        sa bardzo wysokie.
        Pozdrawiam
    • inkaka BRAMORA 20.07.07, 19:25
      www.bramora.com
      Sklep chyba irlandzki - płatność w euro. W tej chwili jest sporo przecen
      Panache, Freyi, Fantasie na 10 euro, czyli niespełna 40 zł. Np różowa Bridgette
      Fantasie kosztuje 10 euro, tylko od razu uprzedzam, ze rozmiary Bridgette tylko
      D i DD. W ogóle rozmiarówka przebrana mocno, ale może komuś się uda. Poza tym
      regularne ceny niektórych biustonoszy też są dosyć konkurencyjne. Nie wiem jak
      z przesyłką, ale dwa dni temu zamówiłam majtki do Vodka Martini, które w
      rozmiarze S były tylko tam, więc jak mi prześlą, to doniosę od razu.
    • beakarp upliftedlingerie 24.07.07, 19:03
      www.upliftedlingerie.co.uk/: jestem pod wrazeniem: za przesłanie
      poleconym listem kostiumu vodka martini policzyli marne 3 funty!:D No i
      przesyłka doszła po 5 dniach....miodzio:)))
    • yaga7 a co do rezerwacji... 25.07.07, 15:37
      ..to ja np miałam problem z Listkami Figowymi.
      Napisałam im w mailu prośbę o rezerwację ślicznego !!! kostiumu kąpielowego,
      oczywiście odpisali, że przekazali moją prośbę działowi zwrotów i jak tylko
      otrzymają mój zwrot, to będą go "przetwarzać" ;)
      W międzyczasie kostium się wyprzedał, ja do nich po tygodniu napisałam, czy aby
      na pewno zarezerwowali, a oni na to, że przykro im bardzo, ale nie rezerwują.
      No to nie mogli mi napisać wcześniej, że jednak rezerwacja nie jest możliwa?
      Kupiłabym wtedy normalnie.
      Baaardzo na nich wtedy byłam zła.
      Ale plus taki, że przynajmniej na maile odpowiadali.

Nie znoszę sklepów, które nie odpisują. Z tego co widzę, to przewodzi UnderCover
      no i Lusso.
      ech...
      • kasica_k Re: a co do rezerwacji... 25.07.07, 15:44
        Pewnie osoba, ktora odpowiedziala Ci po raz pierwszy, miala inne poglady na
        kwestie rezerwacji niz ta od drugiego maila, he he.

Co do BL - jeszcze zapomnialam dodac, ze Satin Chica dostalam na
        billing address, zamiast na delivery address - sprawdzilam, ze na fakturze
        bylo prawidlowo. Nie bylam szczesliwa z tego powodu, bo nie mam
        zaufania do swojej rejonowej poczty tam, gdzie mieszkam, dlatego
        staram sie tam nie zamawiac.
        • yaga7 Re: a co do rezerwacji... 25.07.07, 16:15
          A tak, w Listkach to zawsze odpowiada mi ktoś inny - mają z tym trochę bałaganu,
          niestety.
          A co do adresów - Listki namiętnie nie wpisują na paczce mojego nazwiska, samo
          imię i adres. Oczywiście na fakturze i wszędzie nazwisko widnieje...

Ech, po takich historiach naprawdę bardzo zaczynam tęsknić do stacjonarnego
          sklepu z brytyjczykami w ilościach hurtowych...
    • tabaluga0 Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 31.07.07, 21:53
      diores.pl/biustonosze-duzy-biust-c-21_39.html
      kupowal ktos?
    • xseniaw AAlingerie.com 18.08.07, 12:28
      nie wiem czy wcześniej się to już nie pojawiło ale gdyby nie to
      podaję adress dla dziewczyn AA www.aalingerie.com/
    • popea1 Kretyn z Brastop 21.08.07, 10:39
      Kretn, palant, nieuk. Tak, z pełną odpowiedzialnością myślę tak o
      kimś z obsługi Brastop i powiedziłabym to prosto w oczy, gdybym
      lepiej mówiła po angielsku.
      Czekałam na kostium kąpielowy ponad miesiąc, lato się kończy, urlop
      minął, kostiumu nie ma. Przyszedł teraz. Zaadresowany do Warszawy w
      Irlndii. Rany boskie, czy Anglicy myślą, że my już wszytscy
      mieszkamy w Iralndi? Żeby stolic europejskich nie znać będąc
      mieszkańcem Europy? Wkurzyłam się, szczególnie, że paczka była nie
      na poczcie, tylko w skrzynce, więc śladu nie ma, że ją odebrałam.
      ZAmierzałam więc ją sobie bezprawnie zatrzymać, bo kostium bardzo
      fajny, ale z bólem serca odeslę. Na adres angielskiego Brastopu na
      Alasce!
      • yaga7 Re: Kretyn z Brastop 21.08.07, 17:19
        Mogłaś po 2 tygodniach napisać, że nie dostałaś przesyłki - oni wtedy wysłają
        jeszcze raz, mnie tak wysłali i innym dziewczynom też.

A co do Warszawy w Irlandii - dobre ;))
    • zazulla BRASTOP - moje pierwsze zakupy i kilka pytan 21.08.07, 17:14
      W piatek chcialam zamowic Cally i Lucille i o problemach byl osobny watek.
      Zamowienie zlozylam o 16:04. Kasa zostala zablokowana od razu. Dzisiaj tj. we
      wtorek koperta babelkowa w skrzynce.

Jedynie szkoda, ze nie odpisali mi na maila odnosnie problemu z karta - nie
      wiedzialam, ze zle ja zaladowalam - do tej pory nie zareagowali na prosbe o
      pomoc z zakupach. Widac, stwierdzili, ze skoro zrobilam zakupy, nie warto odpisywac?

Jutro odsylam biustonosze na wymiane, zobacze jak wtedy pojdzie im obsluga.
      Czy jesli robie wymiane, to wysylaja wymienione staniki na swoj koszt?
      Nadal jest promocja 10% rabatu na wymieniane staniki - rozumiem, ze wplacaja mi
      te kwote na karte z ktorej placilam?
      Czy jest sens kontaktowac sie z nimi w cely rezerwacji biustonosza na wymiane?

Upolowane staniki dzisiaj/jutro w galerii.
      • yaga7 Re: BRASTOP - moje pierwsze zakupy i kilka pytan 21.08.07, 17:17
        Co do maili - mnie raz odpisują, raz nie - to loteria.

Jeśli robisz wymianę, odsyłają na swój koszt.
        Różnicę wpłacają na kartę, którą płaciłaś.

Co do rezerwacji - ja rezerwowałam kiedyś stanik i mi zarezerwowali. Więc jak
        się boisz, że Ci wykupią, napisz i poproś o rezerwację - powinni się zgodzić.
        • zazulla Re: BRASTOP - moje pierwsze zakupy i kilka pytan 21.08.07, 17:31
          Dzieki za szybka odpowiedz :)
        • zazulla zarezerwowalam 22.08.07, 13:30
          yaga7 napisała:

> Co do rezerwacji - ja rezerwowałam kiedyś stanik i mi zarezerwowali. Więc jak
          > się boisz, że Ci wykupią, napisz i poproś o rezerwację - powinni się zgodzić.

"Hi,

Thanks for a nice word from you.
          If you'd like to reserve something, please let me know what that would be and
          I'll keep it aside for you for 10 days.

Kind Regards,
          Adriana Olszewska"

Same Polki w Brastop?????
          • zazulla Re: zarezerwowalam 25.08.07, 10:20
            Niestety, dzien po wysylce, dostalam maila, zeby w formularzu wpisac, ze
            rozmiary do wymiany sa "reserved". Tak wiec pamietajcie o tym jak bedziecie
            rezerwowac.
        • zazulla 10% za wymiane 31.08.07, 18:28
          yaga7 napisała:

> Różnicę wpłacają na kartę, którą płaciłaś.

Dzisiaj dostalam 25 zl na karte za wymiane - bardzo fajnie, bo przynajmniej
          wyrowna sie rachunek za przesylke do Anglii. Wymienionych stanikow jeszcze sie
          nie doczekalam, pewnie beda w poniedzialek.
          • zazulla jak wypelnic formularz zwrotu??? 14.09.07, 20:09
            Odsylam Lucille, ktora porzednio wymienilam i dostalam za 10% znizki. Teraz ja
            odsylam. Musze podac cene. Czy podaje cene pierwotna czy moze po znizce 10%?
            • limonka_01 Re: jak wypelnic formularz zwrotu??? 14.09.07, 20:20
              Ja podawałam pierwotną. Zniżkę chyba sami naliczyli, ale dokladnie nie pamietam.
    • zazulla Subskrybcja w Brastop - pytanie techniczne 25.08.07, 10:16
      Mimo, ze zapisalam sie do sybskrybcji to nie przychodza do mnie maile od konca
      maja. Mozliwe, ze to przez ich konkurs, gdzie jest okienko z zapytaniem o
      subskrybcje. Jesli chce byc zapisana do ich mailingu, to mam to zahaczyc czy nie?

"Please do not add me to your special offer newsletter [] (check to be excluded)"
      • pitupitu10 Re: Subskrybcja w Brastop - pytanie techniczne 25.08.07, 10:38
        Jesli chce byc zapisana do ich mailingu, to mam to zahaczyc czy ni
        > e

Nie.
    • ekler.ka brastop-nie ma przesylki 25.08.07, 16:09
      wymienialam panache kaleidoscope na grace i cos nie dochodzi...napisali mi,ze
      wyslali 12 sierpnia.i dalej nic;/ bylam pytac na poczcie,nie ma.
      ps. a swoja droga tam faktycznie same polskie nazwiska sa...
      • kasica_k Re: brastop-nie ma przesylki 25.08.07, 16:35
        Do mnie kiedyś paczka przyszła po 30 dniach :) Poczekaj jeszcze, a kiedy miną 2
        tygodnie od nadania, wyslij maila z pytaniem, co sie dzieje.
        • ekler.ka Re: brastop-nie ma przesylki 31.08.07, 18:36
          przesylka podobno (nie ma mnie chwilowo w domu) doszla, a w miedzyczasie pani z
          brastopu wyslala kolejna podobno. ech :)
    • prawie_jak_artystka Watermelon Lingerie - kupował ktoś? 30.08.07, 17:44
      www.watermelonlingerie.co.uk/index.php
      Niektóre parę funtów droższe niż gdzie indziej, ale spory wybór, parę staników
      mi się spodobało.
      Ni emogę znaleźć na stronie, czy wysyłają poza wyspy. Miałyście jakieś
      doswiadczenia z tym sklepem? Jeśli tak, napiszcie proszę, jak szybko wysyłają i
      czy z zamianą nie ma problemów.
      • prawie_jak_artystka + ciekawostka :) 30.08.07, 17:47
        www.watermelonlingerie.co.uk/product.php?xProd=395&xSec=5
        Nie wiedziałam, że istnieje czerwona. Szkoda, ze małe miski zostały.
        • kasica_k Re: + ciekawostka :) 30.08.07, 21:58
          Zielona też kiedyś była :) Ja za to nie wiedziałam, że do Zety też są takie
          stringi z wstążeczkowym motywem z tyłu, jak do Arabelli.

Nie kupowałam w watermelonie niestety.
      • kasiamat00 Argh, i po co to wklejałaś? Zachorowałam na ten: 30.08.07, 22:31
        www.watermelonlingerie.co.uk/product.php?xProd=1346&xSec=69
        I mają go w moim rozmiarze... Ale cena chora :(
        • limonka_01 Re: Argh, i po co to wklejałaś? Zachorowałam na t 30.08.07, 22:34
          Tylko, że dostepny jest jedynie biały kolor. Do kupienia prawie wszędzie. A czerwonego niet ...
          • prawie_jak_artystka Re: Argh, i po co to wklejałaś? Zachorowałam na t 31.08.07, 09:30
            Mojego rozmiaru na szczęście nie ma ;) Ja na ten choruję:
            www.watermelonlingerie.co.uk/product.php?xProd=1149&xSec=30
            Niebieski jest!!
            I przy okazji chciałam kupić czarną Millie, żeby za jedną przesyłką było. W
            przyszłym tygodniu powinnam dostac kartę kredytową z WBK i napisałam maila z
            pytaniem, czy do Polski wysyłają, ale pani, która się zajmuje odpisywaniem, jest
            na urlopie i muszę czekać albo dzwonić do sklepu.
            • yaga7 Re: Argh, i po co to wklejałaś? Zachorowałam na t 31.08.07, 09:34
              ech, mnie to się takie cudo marzy:
              www.watermelonlingerie.co.uk/product.php?xProd=890
    • gocha783 Wymiana w Bravissimo-pytania 31.08.07, 21:24
      Pierwszy raz wymieniam coś w tym sklepie i nie wiem dokładnie jak
      wypełnic formularz zwrotu.Są w nim 2 tabelki.Czy mam wypełniać obie
      czy tylko tą dolną? Jeśli tylko dolną , to jak?Najpierw dane
      zwracanego stanika a w następnej linijce dane stanika na który chcę
      wymienić? Jeśli to ten sam model , tylko inny rozmiar to mam
      wszystko powtarzać?Juz wysłałam do nich maila z prośba o rezerwację
      tego rozmiaru na który chcę wymienić. Z góry dziękuje za
      odpowiedż.Stanik to Panache Harmony. Jest piękny i bardzo chciałabym
      go dobrze wymienić:)
      • i.petrus Zakupy w www.figleaves.co.uk 09.09.07, 09:24
        Noszę rozmiar 60C (w porywach do D, ale rzadko), ale w sklepie
        www.figleaves.co.uk są dostępne 60D albo 65C. Który z tych rozmiarów
        lepiej wybrać...60D, ale jakiś model push-up czy 65C i ewentualnie
        lekko zwęzić jeśli będzie taka potrzeba? Bo w obwodzie mam 69 cm.
        • swierszczowa1 Re: Zakupy w www.figleaves.co.uk 09.09.07, 13:52
          skoro nosisz 60C to 65C będzie na Ciebie za duze. On ma wieksze
          miski niż 60D. Takie jak 60D ma 65B. Przeliczajac obód należy
          przeliczać też miskę. Możesz próbować 60D ze staników o których
          wiadomo ze maja stkosunkowo małe miski. Np. freya jeanie. Ma
          mniejsze miski niż inne freye w tym samym rozmairze.
          www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/freya/fyd4-details.aspx?colour=Summer+Berry
          A może spróbuj 65B z tych bardziej scisliwych. A najlepiej zmierz
          sie portzadnie i przejdz do wątku rozmiarowego.
          • dominika.r23 www.intymna.pl 09.09.07, 15:03
            www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=cart_one&pid=7864&sess_id=3d6d1fb004d7de65dcd9b9b890033997
            • olusimama Re: www.intymna.pl 22.09.07, 17:49
              tabela rozmiarów mówi mi, ze to nie dla nas raczej sklep...
              Dla obwodu pod biustem 70 największą miskę przewidują F na 92-94cm w biuście.
              Śmiech pusty mnie ogarnął.
    • olusimama Bellissima - z przykrością nie polecam. 09.09.07, 10:16
      Z przykrością,bo
      1 - polski sklep więc chciałoby się w nim kupować
      2 - mają duży wybór, a raczej mieli, ostatnio coś słabiutko, zniknęła Freya.

Nie polecam z powodu koszmarnych terminów wszelakich. Zamówiłam 4 staniki (dwa
      modele w dwóch rozmiarach każdy). Po 3 tygodniach dostałam maila, ze trzy są a
      na czwarty trzeba czekać jeszcze miesiąc. Więc z niego zrezygnowałam, przysłali
      te trzy. Dostawa zatem, niekompletna, trwała równo miesiąc. Złożyło się tak, ze
      wszystkie trzy staniki zwracałam do sklepu. I na pieniądze czekałam... kolejny
      miesiąc!! Przelew wyszedł od nich dzień po tym, jak o swoje pieniądze mailowo
      zapytałam. Gdybym nie zapytała, kto wie kiedy by wysłali?

Generalnie zatem, nie polecam. Za te same, albo i mniejsze pieniądze obsłużą
      mnie lepiej i szybciej w Anglii.
      No i na Intimo4you.com - tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń i niech się boochmence
      kręci biznes :-) Szczegóły - zamawiałam 3 staniki w lipcowej promocji (15 %
      taniej przy zakupie dwóch, 20% - przy trzech). Na dostawę czekałam dość długo,
      miesiąc, ale wciąż był kontakt. Jeden stanik zatrzymałam, jeden wymieniłam i
      jeden odesłałam do zwrotu. Licząc się z tym, ze za dwa pozostałe trzeba będzie
      dopłacić (w związku z promocją). Tymczasem dostałam (błyskawicznie, 5 dni po
      wysłaniu paczki) zwrot całej sumy zapłaconej za odesłany stanik, plus jeszcze 8
      złotych kosztów wysyłki, które, jak napisała boochmenka przy zakupie Freyi i
      Fantasie pokrywa sklep.

Tyle o polskich sklepach internetowych.
      z angielskimi zacznę przygodę jak dostanę kod do karty ;-)
      • limonka_01 Re: Bellissima - z przykrością nie polecam. 09.09.07, 11:58
        Z przykrością muszę się z Tobą zgodzić. Mam wrażenie, jakby Bellissimie nie
        zależało na klientkach. Zapytanie wysłane mailem trzeba ponawiać, gdyż nie
        kwapią się z odpowiedzią. Na zwrot pieniędzy czeka się tygodniami i też trzeba
        się upominać. Zamówione rzeczy wysyłane są z opóźnieniem, pomimo deklarowanej
        dostępności 3-5 dni.
        Całkiem inaczej wygląda to w Intimo4You, pomimo że oba sklepy działaja w
        podobnej rzeczywistości, czyli długo czeka się na dostawę od producenta i nie
        zawsze ona jest realizowana.
        Na czym polega różnica? Intimo4you uczciwie informuje klientki, jaka jest
        sytuacja, nie unika odpowiedzi nawet, jeżeli trzeba tłumaczyc się z opóźnienia w
        realizacji zamówienia. A gdzy towar już ma u siebie, błyskawicznie wysyła go do
        zamawiającego. W Bellissimie brakuje szacunku w stosunku do klienta.
    • cassa31 www.mystyle.pl 11.09.07, 09:52
      CUD
      • zazulla Re: www.mystyle.pl 22.09.07, 13:53
        cassa31 napisała:

> CUD

A co w tym cudnego jesli rozmiarowka biustonoszy to 70A-D, 75A-F, 80A-F, 85B-F,
        90B-F, 95D-F, 100C-F. Przecietna sklepowa rozmiarowka. Do tego 80F to jeden
        gladki bialy bezfiszbinowiec.

Ps. W watku Allegrowym tez reklamowalas ten sklep - czyzbys znalazla miejsce na
        spamowanie?
    • zazulla undercoverexperience.co.uk po liftingu 21.09.07, 21:03
      Wczoraj strona byla nieaktywna, dzisiaj ma juz inny wyglad i kolor. Jak wam sie
      podoba?
      • chrumpsowa Ktos cos slyszal, kupowal na female first? 26.09.07, 11:26
        www.femalefirst.co.uk/catalog/
        Ceny nie takie powalajace, ale maja modele, ktorych np. nie znalazlam w innych
        sklepach. Osobiscie oczarowaly mnie te modele:
        www.femalefirst.co.uk/catalog/product_info.php/cPath/23_412_415/products_id/1620
        www.femalefirst.co.uk/catalog/product_info.php?name=Playtex%20Fiori&products_id=1756
        Ktos cos slyszal o tym sklepie? Kupowal tam???
      • zazulla Re: undercoverexperience.co.uk po liftingu 19.10.07, 14:58
        Poprzednie zamowienie skladalam u nich przed zmiana wygladu sklepu.

We wtorek 16.10 zamowilam dwa biustonosze, od razu zablokowali kase na karcie.
        Do dzisiaj status "Pending", zobaczymy jak szybko zrealizuja zamowienie i czy
        wysla przesylka rejestrowana jak zaznaczylam w komentarzu zamowienia.
    • annamariagr Re: ADRESY SKLEPOW internetowych z fajna bielizna 04.10.07, 19:47
      www.duzabielizna.pl co prawda jeszcze z tego sklepu nie korzystałam, ale osobę,
      przez którą dotarłam na tę stronę obserwowałam już od jakiegoś czasu na allegro,
      z pewnością skorzystam z tego sklepu, wówczas podzielę się wrażeniami
      • magdalena.be Re: www.duzabielizna.pl 13.10.07, 12:36
        Witam
        korzystał ktoś może? Pyta bo odnalazłam tam bieliznę biggi i jest wreszcie
        okazja coś tej firmy przymierzyć. Najbardziej mnie zastanawia czy nie ma w tym
        sklepie problemu ze zwrotami, ponieważ pani sprzedająca na allegro pod szyldem
        tego sklepu zwrotów nie przyjmuje... W regulaminie sklepu jest natomiast
        standardowo 10 dni na zwrot.
    • mauzonka www.bras4mums.co.uk 13.10.07, 01:19
      Dla mam - karmniki, bezfiszbinowce, w bardzo różnych rozmiarach - nawet chudych obwodach i dużych miskach (a sporo dziewczyn narzeka, że karmnika w obwodzie 30 to ze świecą szukać). Ceny brytyjskie, rzecz jasna:)
    • madzi1 Bellissima 15.10.07, 23:50
      Poczytałam troche wasze opinie o tym sklepie i zaczynam sie martwić.
      Zamówiłam u nich stanik który ma dostępność 3-5 dni i tak sie
      zastanawiam ile będę na niego czekać, skoro mówicie, że tak sie
      grzebią. Ja już nie mogę się na niego doczekać, bo to mój pierwszy
      biuściasty stanik :)
      • b-eata Re: Bellissima 16.10.07, 07:10
        Kupiłam tydzień temu Fiestę w bellissimie, też się niepokoiłam jak
        przeczytałam opinie. Po ok tygodniu od złożenia zamówienia napisałam
        maila i na drugi dzień dostałam odpowiedz,że paczka poszła.
        W sumie: zamówiłam w sobotę, w czwartwk pisałam, w poniedziałek
        dostałam paczuszkę:-))
        • madzi1 Re: Bellissima 16.10.07, 12:51
          Ja zamówiłam w czwartek, a jak sprawdzam na stronie to cały czas
          jest napisane tylko, że zamówienie potwierdzone. Poczekam jeszcze
          dwa dni i ich pospiesze :) Chce mieć ten stanik po niedzieli :)
          • magda-fl Re: Bellissima 27.11.07, 16:28
            madzi1 napisała:

> Ja zamówiłam w czwartek, a jak sprawdzam na stronie to cały czas
            > jest napisane tylko, że zamówienie potwierdzone. Poczekam jeszcze
            > dwa dni i ich pospiesze :) Chce mieć ten stanik po niedzieli :)
            I jak z realizacją zamówienia? Faktycznie się streścili?
            Ja właśnie zamówiłam u ich Frilly Brooke Blackberry skuszona i kolorem i i
            krojem i ceną wyjściową i najbardziej promocją :D Mam nadzieję, że staną na
            wysokości zadania.
            Póki co mnie wkurzają nieodbieraniem telefonów, a jeszcze do tego sekretarka w
            kółko się włącza :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka