15.09.05, 10:12
Staniki królują, a co z body? Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? Ja
kiedyś w przypływie desperacji nabyłam na drodze kupna body Triumfa - niby
miseczki pasują, ale jakoś tak ściąga biust w dół i trochę ogólnie pancerny
mi się wydaje.
Obserwuj wątek
    • butters77 Re: Body 15.09.05, 10:31
      W zwyklych sklepach nie znalazlam NIGDY body na nasze gabaryty, ale w sieci
      owszem - i to az DWA modele:)) Ten jest zupelnie gladki, z odpinanymi ramiaczkami:

www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=95&kategoria=ac#powiekszenie
      Mysle, ze w czerni moglby wygladac super - szkoda,ze nie ma zdjecia (choc w
      sprzedazy jest).

A drugi to Venus (wklejam linki z bravissimo, bo zdjecia tu sa wieksze i mozna
      obejrzec oba kolory - ale jakby co, to te same produkty sa dostepne na
      www.bellissima.com.pl w kolekcji "Venus"):

www.bravissimo.com/BRAVISSIMO/ProductDetails.aspx?pid=PN79&cid=Lingerie_Bodies+%26+Basques&language=en-GB
      (zeby obejrzec zdjecie w drugim kolorze, rozwin pasek z boku - tam jest do
      wyboru IVORY i BLACK).
      Dla mnie mankamentem jest to, ze to body ze stringami (jak klikniecie
      "alternative" pod zdjeciem, to Wam sie wyswietli tyl), a ja w stringach to
      wygladam jak budyn w kabaretkach:)
      Dlatego duzo bardziej podoba mi sie to cudenko:

www.bravissimo.com/BRAVISSIMO/ProductDetails.aspx?pid=PN94&cid=Lingerie_Bodies+%26+Basques&language=en-GB
      Chyba w totka zagram;) Pozdrawiam!
      • ekler.ka Re: Body 15.09.05, 10:52
        jakos mnie do body nie ciagnie...;)
        --
        forum o antykoncepcji
    • kasia-78 Re: Body 15.09.05, 10:56
      A ja sie obawiam, moze bez powodu, bo nie nosilam, ze moje piersi nie beda podtrzymane tak dobrze jak przez stanik i beda latac na wszystkie strony.
      • butters77 Re: Body 15.09.05, 11:03
        Ja za body tez nie szaleje, ale wszelkie gorsety i "gory" do pasa do ponczoch mi
        sie baaardzo podobaja.
        Co do podtrzymania - to koronkowe body ma z tylu zapiecie jak w staniku stanik,
        wiecw tej kwestii bylabym spokojna.
        • amarandyna Re: Body 15.09.05, 11:05
          To koronkowe jest cudne! Kusi mnie, oj kusi.
          • kasia-78 Re: Body 15.09.05, 11:13
            To trzecie odpada. Jest bez ramiaczek a ja mam skoczne 'piersi"
            • butters77 Re: Body 15.09.05, 11:18
              Pudlo - ramiaczka sa odpinane:P
              ("Includes fully adjustable, detachable fabric shoulder straps")

Amarandyna - fajnie, ze istnieja sklepy internetowe, prawda?:)
        • kasia-78 Re: Body 15.09.05, 11:09
          Ja tez jestem wielka fanka ponczoch na pasku !!! A najbardziej podobaja mi z taka szeroka koronka na gorze, jak te:

www.nylony-tak.com/sensual_lux.htm
          co onich sadzisz ?
          • butters77 Re: Body 15.09.05, 11:16
            Akurat ten wzor koronki jakos nie bardzo mi pasuje, ale w ogole szeroka koronka
            jest SUUUPER!:) Z waska w ogole nie nosze.
            • kasia-78 Re: Body 15.09.05, 11:30
              A co powiesz na te:

www.bieliznapolska.pl/x_C_Dz__P_40610029.html (powieksz sobie zdjecie klikiem)

Dla mnie ideal. Nb, chyba szerszej koronki juz sie nie da wymyslic ! Mam je ! Na specjalne okazje :P
              • kasia-78 Re: Body 15.09.05, 11:36
                Zapomnialam dodac: chodzi o te na samej gorze "Le Bourget".
                • butters77 Re: Body 15.09.05, 12:28
                  Uuuu, takiej koronki to jeszcze nie widzialam!:) Wzor mnie znowu jakos nie
                  zachwyca, ale szerokosc g e n i a l n a:) Jak sie trzymaja na nogach?? Pewnie
                  swietnie.. W sumie za taka cene powinny:) Podziel sie wrazeniami, Kasiu!
                  • kasia-78 Re: Body 15.09.05, 12:34
                    Trzymaja sie chyba w istocie dobrze ale moze nie zauwazam jesli nie :) Pisalam, ze sa na specjalne okazje a wtedy tyle sie dzieje, ze kto by tam sie przejmowal :)) Wasi partnerzy tez nie wyobrazaja sobie bez ponczoszek ? ;P
                    Ale powaznie - sa super.
                    No co ty z tymi wzorami koronek ? To powiedz jakie uwazasz za ladne (wklej linki). A moze w ogole bez koronki np. z paroma rownoleglymi wezszymi paskami ?
                    • butters77 Ponczochy 15.09.05, 16:44
                      Kasia, dopiero zauwazylam Twojego posta.
                      Co do wzorow koronek,to nie bardzo mam czas teraz szukac - ale lubie takie
                      tradycyjne kwiatki - te Le Bourget sa dla mnie troche zbyt "lisciaste". No i
                      lubie jednokolorowe koronki. No, chyba ze gra odcieni jest delikatna - ale duze
                      kontrasty mi niezbyt pasuja. To samo tyczy sie zreszta koloros stanikow.
                      Ale wracajac do ponczoch - te Michelle 2 w paseczki sa intrygujace:) Nie wiem,
                      jakbym wygladala w takich pasiaczkach, ale cos w nich jest. Mialas je kiedys?

A od czasu do czasu lubie takie ze szwem z tylu:P
                      • kasia-78 Re: Ponczochy 15.09.05, 16:53
                        Tak wlasnie myslalam, ze te paseczki ci sie spodobaja. A ze szwem to osobna sprawa, ja nie mam do nich specjalnego pociagu, bo nie pasuja moim zdaniem do wspolczesnego stroju, za to do braku stroju - i owszem. Moj partner popada przy nich w amok, kaze mi zakladac, odwrocic sie i wtedy sie napawa :P
                        Preferujesz samonoski czy do paska ?
                      • kasia-78 Re: Ponczochy 15.09.05, 16:55
                        Ach, mialam napisac czy posiadalam Michelle. Nie, jestem jednak wielbicielka koronek. :)
                        • butters77 Re: Ponczochy 15.09.05, 17:02
                          Wole z paskiem, ale nie mam zadnego ladnego paska, wiec nosze samonosne:) Na
                          codzien sa bardzo wygodne.
                          A takie ze szwem to tez tylko na specjalne okazje zakladam:) A powiedz mi, Ty
                          kupujesz w tym sklepie int.? Ja ponczoch jakos nigdy w sieci nie kupowalam
                          (generalnie kupuje w internecie tylko to,czego nie moge dostac w zwyklym sklepie
                          - czyli staniki i niektore ksiazki:), ale zaczynam zastanawiac sie nad
                          ponczochami..:)
                          • kasia-78 Re: Ponczochy 15.09.05, 17:25
                            Akurat te kupilam w sieci dlatego, ze nie znalazlam ich w tradycyjnych sklepach. Sa specjalne wiec i trudnodostepne. Zatem tak jak ty - generalnie w sklepie.
    • zettrzy Re: Body 15.09.05, 17:04
      raz nabylam, iles tam lat temu - raz nawet wlozylam, nigdy wiecej, ciagnie w
      dol, niewygodne, no i majtki jednak wole oddzielnie od reszty
      bodom mowie NIE natomiast gorsety owszem tak
      • amarandyna Gorsety 15.09.05, 19:01
        O właśnie, gorsety - jak z nimi? Są z ramiączkami? Wygodne, dobrze się nosi? Do
        nabycia w świecie realnym,w sklepach z bielizną?
        • fugasi Re: Gorsety 15.09.05, 19:22
          A nosi ktoras z was gorset w zwyklych okolicznosciach (na uczelnie, do pracy) czy tylko do "celow specjalnych" ? :P
          • amarandyna Re: Gorsety 15.09.05, 20:06
            No właśnie, ja nie noszę w ogóle. To one są tylko na okazje specjalne? Szkooda,
            takie ładne, sama świadomość, że się ma coś takiego na sobie nawet w robocie
            doskonale poprawiłaby mi nastrój :)))
            • butters77 Re: Gorsety 15.09.05, 20:10
              Mysle, ze mozna nosic wtedy, kiedy ma sie na to ochote:)
              • fugasi Re: Gorsety 15.09.05, 20:17
                Chodzi o to czy nie sa zbyt niewygodne na codzien. Koronkowy biustonosz potrafi draznic a co tu dopiero takie wieksze kawalki materialu.
            • kasia-78 Re: Gorsety 15.09.05, 20:19
              Amarandyna, to gdzie ty pracujesz, ze chcialabys to nosic ? ;)
              • butters77 Re: Gorsety 15.09.05, 20:20
                Haha:)
                • amarandyna Re: Gorsety 15.09.05, 20:53
                  He, he, no w takim nudnym miejscu, gdzie jedynie koronkowy gorset może mi humor
                  poprawić (świadomość, że go mam znaczy, ekspozycja odpada - to dopiero byłby
                  skandal!). Mama znajomej mawiała - noś dziecko ładną bieliznę na co dzień,
                  nawet pod zwyczajnym ubraniem, jak będziesz miała doła, pomyśl sobie co masz na
                  sobie ładnego i od razu lepiej się poczujesz. Nie wiem czy działa, na razie nie
                  sprawdzałam :)
                  • butters77 Re: Gorsety 15.09.05, 20:55
                    Na mnie dziala! Wprawdzie gorsetu nie nosilam, ale ogolnie ladna bielizna zawsze
                    poprawia samopoczucie:)
                  • kasia-78 Re: Gorsety 15.09.05, 20:57
                    To ja jutro do pracy zaloze sobie atlasowa podwiazke, nawet na rajstopy pod spodnie a co mi tam !!! Jestes urzedniczka ? Moj chlopak uwielbia panie w dopasowanych garsonkach i bialych bluzeczkach spod ktorych przeswituje delikatnie, dyskretnie koronka. Odrazu powaga urzedu staje sie milsza petentowi ! :))
                    • amarandyna Re: Gorsety 15.09.05, 22:11
                      Nie, uczę takie trochę już większe dzieci :) Fakt, podwiązka prześliczna rzecz,
                      bardzo podnosi na duchu :)Muszę nabyć.
                      • butters77 Re: Gorsety 15.09.05, 22:26
                        Oj, to uwazaj, Amarandyna, bo Cie studenci rozpoznaja:)
                        Jeszcze sprawdza Twoj rozmiar i coz - nici z domyslow;))
                        • amarandyna Re: Gorsety 15.09.05, 22:29
                          Taaaak, lepiej się nie ujawniać, po co ich dekoncentrować na zajątkach.
                          • kasia-78 Re: Gorsety 16.09.05, 10:22
                            Amarandyna, a wiesz, ze chlopcy na studiach podkochuja sie w co przystojniejszych wykladowczyniach, zupelnie jak to czynili w podstawowce w stosunku do pani wychowawczyni ?
                            Tyle, ze w nieco "dojrzalszy sposob". Ostatnio podsluchalam na korytarzu rozmowe w ktorej jeden opowiadal drugiemu jak przezyl egzamin u mlodej pani doktor, kiedy ona zadawala mu pytania siedzac naprzeciw z noga zalozona na noge i czesto je zakladala na zmiane rozpraszajac go burzacym krew szelestem nylonow. Milo bylo sluchac, bo nie brzmialo to wcale wulgarnie, czysta fascynacja.
                            • amarandyna Re: Gorsety 16.09.05, 10:27
                              A tak, tak, moi koledzy z roku też się w paru młodych asystentach podkochiwali
                              i planowali nawet serduszka rysować w indeksie przy nazwisku. Trzeba w takim
                              razie pomyśleć o nylonach coby poszeleścić :)) Lista zakupów niepokojąco mi się
                              wydłuża :)
                              • kasia-78 Re: Gorsety 16.09.05, 10:42
                                Niekoniecznie musi byc wszystko naraz ! Sesja zimowa - nylony i podwiazki. Sesja letnia - gorsecik :)
        • yaga7 Re: Gorsety 05.04.06, 06:51
          Słuchajcie, a czy w sklepach internetowych zagranicznych nie napotkałyscie na
          gorsety w takich rozmiarach? Bo w Brastop nie zauwazyłam, ale może są gdzie indziej?

A może pojawiły się nowe uzytkowniczki gorsetów i cos tu dorzucą?
          Bo ja generalnie jestem fanką gorsetów, i to zarówno bieliźnianych, jak i
          normalnych na codzień, problem oczywiście w tym, żeby kupić coś, co pasuje....
    • kasia-78 Girdle 16.09.05, 18:13
      A jak nazywa sie ten rodzaj bielizny po polsku (po angielsku "girdle") ?

girdlezone.org/graphics/5xwarn62.jpg
      wiecej na glownej stronie :

girdlezone.org/
      To bardzo staromodny rodzaj bielizny ale podobno trendy jest kupowanie takiej "vintage" bielizny no i sa nowe, wspolczesne modele.
      A moj chlopak, kiedy mu pokazalam te fotografie po prostu zaniemowil z wrazenia i marzy o mnie w tym wlasnie ! Stwierdzil, ze to jest wybitnie krecaca bielizna :)
      • kasia-78 Re: Girdle 16.09.05, 18:20
        Tu mozna kupic ze starych zapasow:

www.dollhousevintage.com/asp/item.asp?id=1302
        Mocna rzecz, dla odwaznych dziewczat. Amarandyna, zalozylabys na wyklad ? :)))
      • zettrzy Re: Girdle 16.09.05, 18:59
        girdle nazywa sie "pas do ponczoch"
        ps. ktos ogladal "Anatomie morderstwa", ten klasyk z lat 50 w ktorym Lee Remick
        zostala zgwalcona bo nie nosila pasa do ponczoch?
        • kasia-78 Re: Girdle 16.09.05, 19:43
          Jak to pas do ponczoch ? Z miseczkami na piersi ? To jest stanik+gorset+pas razem. Mam paski do ponczoch i sa o wiele mniejsze (biustu w nie nie wepchne) - :)
        • kasia-78 Re: Girdle 16.09.05, 19:45
          Ach, nie zapytalam: i to byl powod jedyny morderstwa ? Czy morderca byl "psychiczny" ?
          • zettrzy Re: Girdle 16.09.05, 21:56
            girdle nie ma miseczek na piersi, to jest po prostu taki gorset na biodra z
            paskami do przyczepiania ponczoch - nie wiem skad Ci sie wziely te miseczki
            morderca nie byl psychiczny, byl mezem zgwalconej Lee i dzialal w afekcie
            • kasia-78 Re: Girdle 17.09.05, 09:41
              No jak to skad mi sie wziely miseczki ? albo one tam sa na zdjeciu z pierwszego linku albo mam urojenia...
              • zettrzy Re: Girdle 17.09.05, 16:40
                to zdjecie albo przedstawia dwa rozne kawalki bielizny - gore i dol - tak jakby
                to byla calosc, albo autor tego portalu poszedl na "licentia poetica" i
                rozciagnal znaczenie slowa "girdle" na caly gorset
                to co na zdjeciu mozna okreslic wlasnie jako gorset - corsage - natomiast
                "girdle" przynalezy zdecydowanie do talii i rejonow tuz ponizej
    • amarandyna Gridle 16.09.05, 23:00
      Hmmm, trochę pancernie wygląda, jak to się zdejmuje? Trochę jak pas cnoty ;)
      Ale ładnie figurę modeluje, pod suknię "bez plec" chyba bardzo dobre.
      • zettrzy Re: Gridle 17.09.05, 04:53
        w rzeczy samej, w dawnych czasach "girdle" oznaczalo pas z metalu, noszony przez
        rycerzy na zbroi, taki do zawieszania na nim miecza - jakos pamiec tej funkcji
        obronnej zachowala sie w nazwie
      • kasia-78 Re: Gridle 17.09.05, 09:40
        wlasnie o to chodzi, ze pancernie wyglada, tyle zakrywa i nie wiadomo jak to sie zdejmuje :P
        • zettrzy Re: Gridle 17.09.05, 16:41
          zdejmuje sie (i zaklada) przy pomocy osob trzecich, wiec trzeba miec kogos pod
          reka ubierajac sie w toto
    • butters77 Body Fantasie 22.09.05, 12:16
      Jeszcze cos dla poszukiwaczek body - tym razem znalezione na Avocado (model
      korygujacy):

www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=shape-body&
      • amarandyna Re: Body Fantasie 22.09.05, 14:00
        Bardzo ładne, choć na obrazku trochę krótkie mi się wydaje, mam wrażenie, że
        ściąga modelce biust nieco w dół.
      • zazulla Re: Body Fantasie 23.01.06, 18:59
        Hihi w tytule Fantasie a link Avocado [patrzylam czy przypadkiem to nie
        Fantasie na stronie Avocado ale nie znalazlam].

Mnie kusza takie body, np Feliny od biustnosza 561. Ale ja mam 160 cm wzrostu a
        one moze i w biscie sa dobre ale ce ze wzrotem? Moja jeszcze rozmiarowke na
        wzrost czy dziewczyny z 180 i te z 160 maja wbic sie w to samo?
        • butters77 Produkty innych firm sprzedawane przez Avocado 23.01.06, 19:59
          "Tak wygodna, że można zapomnieć, że się ją nosi
          i zupełnie niewidoczna pod ubraniem bezszwowa
          bielizna firmy Fantasie."

- to pierwsze zdanie opisu tego stanika na podanej stronie Avocado:)

Sklep Avocado - poza produkowaną przez siebie bielizną - oferuje produkty Freya,
          Fantasie, Goddess i Empreinte. Kiedyś nawet napisałam do nich maila w tej
          sprawie, bo nie wszystkie modele były oznaczone i mnie to wkurzało, bo bałam się
          różnic w rozmiarówce różnych firm. Kobieta z Avocado odpisała mi:

"Bielizna firm Freya i Fantasie zawsze oznaczona jest jako "by Freya" i
          "by Fantasie". Dopiski te znajduja sie pod nazwa danego modelu.
          Wyjatek stanowia niektore pozycje z dzialu "Ostatnie rozmiary". Sa nimi: Salsa,
          Rumba (oba modele produkowane przez firme Freya) oraz Ivory Rose, Florence,
          Belle, Shape (linie oferowane przez firme Fantasie).
          Nazwy stanikow firmy Goddess zawieraja nazwe producenta w naglowku danego
          modelu.
          Bielizna firmy Empreinte znajduje sie w dziale "Empreinte", nie ma w
          nim modeli innych producentow.
          Pozostale linie to bielizna Avocado.

Przedstawione stroje kapielowe produkowane sa przez firmy Freya i Fantasie.
          Freya: Onyx, Carmen, Lola
          Fantasie: Pagoda, Merlot, Rioja"

Pozdrawiam:)
          • zazulla Re: Produkty innych firm sprzedawane przez Avocad 23.01.06, 20:24
            Jej, mam nadzieje, ze nie masz mi za zle ze zwrocilamna to uwage. Szukalam po
            stronie wyrazu FANTASIE i nie zauwazylam. A zdarzalo mi sie ogladac ogolnie
            strone Avocado i nie zauwazylam. Slepam :)
            • butters77 Re: Produkty innych firm sprzedawane przez Avocad 23.01.06, 20:44
              Zazulla, no co Ty:) Po prostu mowilas,ze nie zauwazylas, wiec chcialam Ci
              pokazac - a przy okazji przypomnial mi sie tamten mail. Milego wieczoru:)
    • anna-pia Gorset Triumph Fashion Style 09 CRS 13.09.06, 14:43
      tutaj
      http://www.biust.pl/pasaz/pasaz_wynik.php?cKategoriaSzukaj=&sFirma=&sKolekcja=&sNazwaP=&sRodzaj=wszystko&sTyp=gorset&sRozmiar=dowolny&sKolor=dowolny&sMaterial=dowolna&cLancuch=dowolne&cena_od=3.37&cena_do=790.03&cFirma=&opcja=&nStrona=2&nRows=31

i ten u góry
      biust.pl/pasaz/foto/elegancja/fashion_style09_crs_tai.htm

podoba mi się, tylko ze te rozmiary - niby 42 byłoby OK, ale się zastanawiam,
      czy celem wyszczuplenia nie lepiej wziąć 40
      no i na ego lepiej działa ;)

jak uważacie? czy się biust będzie wylewał? a może ma któraś?
      • zazulla skracajcie linki np. na www.glinki.com 13.09.06, 16:01
        Za taaaki link to tylko udusic ;)

Tu jest skrocony glinki.com/?l=sbwfsx
        • anna-pia Re: skracajcie linki np. na www.glinki.com 14.09.06, 09:55
          nie duś mnie, wczoraj mi się forum zawieszało i wysyłałam kilka razy,
          najwyraźniej wysłało nie ten tekst
      • magdalaena1977 Re: Gorset Triumph Fashion Style 09 CRS 13.09.06, 22:49
        Oczywiście, że biust się będzie wylewał.
        Od razu widać , ze jeśli cos ma rozmiarówkę 40/42 , to miseczki są typowe czyli
        B albo C.
        • anna-pia Re: Gorset Triumph Fashion Style 09 CRS 14.09.06, 09:56
          No ja tego nie widzę :(
          Trudno, zbiorę się i pójdę do realnego sklepu ;)

Dzięki :)
    • ewab2507 body Valisere 15.09.06, 11:21
      mam, ale nie bardzo nadaje się do noszenia na codzień, bo nie trzyma biustu tak
      jak porządny stanik. ale jest piękne, więc musiałam kupić :)
    • anna-pia Gorsety - prośba o opinie 12.10.06, 10:47
      1 - pancerzyk Goddess
      tiny.pl/rx9x

2 - specjalne okazje basque
      tiny.pl/rx9m

mam wrazenie, że ten drugi trzyma biust trochę za nisko - to moja obsesja, nie
      znoszę zwisającego biustu
      z kolei ten pierwszy taki jakiś mało sexy ;p
      ale gorset raczej nie jest do pokazywania - no a dla starej mężatki to raczej
      coś, co trzyma, będzie lepsze
      jakie są wasze opinie?
      • anna-pia Gorsety - prośba o opinie - prośba ponowiona :) 13.10.06, 13:21
        czy tu nikt nie zagląda??
    • yaga7 Body - gorsety - rozważania 15.04.07, 16:18
      Od zawsze mam ochotę na jedno i na drugie.
      Ponieważ w koncu mogę robić zakupy za granicą, chciałabym sobie coś kupić.
      Ale nie mam pojęcia jaki rozmiar.
      Bo tak: staniki 75F są dobre dla mojego biustu. Ale - niestety mam wałeczki i z
      tej 75 te wałeczki widać (ale się przyzwyczaiłam). Nie chcę, żeby to body było
      aż tak na maksa obciśnięte (bo wtedy te wałeczki będą wszędzie), bo chyba nie
      będzie to zbyt wygodne, prawda? Z tego by wynikało, że mogłabym celować w
      80DD/E. Co sądzicie?

Mam jedno body 75E M&S - jest dobre u góry, ale jest stanowczo za krótkie (bo ja
      wysoka jestem) i zbyt obcisłe dołem.
      I tak sobie myślę, że przy obwodzie 80 body powinny być dłuższe, nie sądzicie?

Kolejna sprawa - są różne fajne gorsety na uplifted i piszą tam, że w przypadku
      biustów powyżej DD należy zamawiać rozmiar większy, czyli powinnam zamówić 36 a
      nie 34. Ale i tak się zastanawiam, jak ten biust tam wejdzie...

A może któraś z Was miała ostatnio podobne rozważania i przemyślenia? :)
      • joannea Re: Body - gorsety - rozważania 15.04.07, 18:18
        ja noszę 70 E/F (powinnam 65, ale jakoś się jeszcze nie mogę przemóc), i gorsety
        (a mam ich chyba ze cztery) kupuję 75D/E, zależy, co się trafi - wszyscy wiemy,
        jak wygląda sytuacja na rynku. W części są za małe w misce, niestety, no, ale po
        latach męki jestem przyzwyczajona, natomiast w samej częsci gorsetowej są ok -
        nie ściskają za bardzo, spokojnie się dopinam, nie modelują szaleńczo, ale
        wyraźnie coś się tam dzieje.Ponieważ noszę je, jak już, to na
        kolacje/obiady/imprezy itp gdzie spędzam w nich godziny i zdarza się, że jem,
        wolę taką opcję :)

Ale - jak tylko będę miała przypływ gotówki, chcę spróbować jakieś 70 E/F, może...

p.s. a ten Triumph z górnego linka nie wchodzi wogóle, nawet na taką maliznę
        biustową jak ja. Nawet w opcji bodajże 42, kiedy przy pasie latało, biust i tak
        nie mieścił się, zresztą, kobieta w Triumphie odradzała mi nawet próbę
        mierzenia, bo to bardzo typowy rozmiar. Jak już ktoś napisał, to jest takie
        standartowe B, moim zdaniem też.
        • brzuchalek Re: Body - gorsety - rozważania 01.05.07, 01:41
          Nie mam body, ale od dawna mi się marzy... Natomiast jeśli chodzi o jego
          rozmiar, to jestem całkiem bezradna. Staniki nauczyłam sie kupować 70, ale w
          body musi przecież wejść i brzuch. Te na 70 wydają mi się za małe już w
          przedbiegach, przy czym body to wolałabym jednak przymierzyć, a pomimo lepszej
          sytuacji w sklepach naziemnych to na body z miską E nie trafiłam :( Ale marzy mi
          się, marzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka