mantoska Fantasie Cally Underwire Strapless 05.06.08, 04:01 Jeśli któraś z was posiada ten biustonosz, będę wdzięczna, jeśli podzieli się wrażeniami. Czy rozmiar należy brać taki, jak przy balkonetce, czy lepiej zaniżyć obwód, a podwyższyć miseczkę? Odpowiedz Link
inez69 Re: Fantasie Cally Underwire Strapless 23.06.08, 21:34 Nie mam dośwadczeń z balkotetkami fantasie, ale cally kupiłam o jedną miseczkę mniejsza od stników freyi i panache jakie noszę. Obwód ściśliwy, podszyty podwójną 7mm taśmą silikonową, miseczki pojedynczym paseczkiem. Zapinanie 3rzędowe i 3haftkowe. . Ogólnie stanik słabo unosi biust i nie tworzy spektakularnego dekoltu, ale noszony z ramiączkiem na szyję wygląda świetnie, dobrze podtrzymuje i jest bardzo wygodny. Ramiączka mają 1,5 mm i można je przypiąć w 2 różnych miejscach (na środku miseczki i 2 cm dalej). Odpowiedz Link
joankb Confetti - jaki rozmiar 05.06.08, 19:16 Przymierzałam byłam w Intimo 32E (bo tylko taki był). Na moje 71/92 miał dobre miski i fiszbiny, za szeroki obwód. Jak myślicie - powinnam zamówić 30F czy 30FF? Odpowiedz Link
fraulein Re: Confetti - jaki rozmiar 13.07.09, 12:28 Normalnie codzienne staniki noszę 60E lub ostatnio 60F. Potrzebowałam stanika bez ramiączek, a ponieważ nie lubię sztywnych więc zamówiłam sobie Confetii. Rozczarowałam się, bowiem najmniejszy jaki znalazłam miał obwód 65. Biust wygląda koszmarnie, nie musiałam tyle wydawać, żeby tak źle wyglądać. Od góry spłaszczony biust leci w dół. W życiu nie uwierzyłabym, że to tzw. biustonosz dopasowany. Chyba skończy się na dobraniu silikonowych ramiączek. Odpowiedz Link
gusiak1983 Porcelain vs Special Occasions 06.06.08, 12:07 ktoś ma porównanie? bo kupiłam ostatnio gorset special occasions ale strasznie mi "klapie" biust. obwód ok, ścisły, fiszbiny jak cię mogę, nie kończą się na plecach ale miseczki jakieś takie sztywniejsze mogłyby być. i lepiej trzymające. myślałam nad kupnem porcelain ale nie wiem jak to wygląda. mam dość spory rozmiar (38G) więc boję się że z trzymaniem biustu w górze może być kiepsko. czy któraś z was wypróbowała i może mi rozjaśnić horyzont? Odpowiedz Link
rockiemar Re: Porcelain vs Special Occasions 13.06.08, 00:37 Z nieba mi spadasz. Wlasnie sie zastanawiam nad bustierem special occasions. W jakim rozmiarze jest Twoj gorset? Rzeczywiscie biust w nim tak niespecjalnie wyglada? A z wymienionych przez Ciebie stanikow mialam Porcelaina. Nie mam duzego, ciezkiego biustu, a i tak mi zjezdzal i wygladal fatalnie... Odpowiedz Link
gusiak1983 Re: Porcelain vs Special Occasions 13.06.08, 08:12 mam basque w rozmiarze 38G. ogólnie rzecz biorąc spłaszcza. nie deformuje jakoś specjalnie kształtu ale spłaszcza i ciągnie do dołu. chociaż myślę, że dużo zależy od kształtu piersi. dla mnie - żadna rewelacja. poza tym fiszbiny kończą się prawie pod pachami. strasznie wysoko. generalnie - jeżeli masz mniejszy rozmiar to może będzie jakoś wyglądał. ja go chyba opchnę jeśli znajdę coś innego. Odpowiedz Link
madzioreck naprawdę duży biust w bezramiączkowcu :-D 12.06.08, 17:50 To możliwe, chociaz nie wierzyłam. Przymierzałam dziś w Intimo4you stanik z odpinanymi ramiączkami, Fantasie Smoothing w rozmiarze 36 G (a mam Arabellę 70HH, więc wiem co mówię :-), był trochę za duży w miseczkach, ale w każdym razie byłam w szoku, bo po odpięciu ramiączek... nic nie opadło ani o milimetr, a chciałam nadmienić, że mój biust jest podatny na grawitację po kilku odchudzaniach, i zwykle odpięcie ramiączek było równoznaczne ze zdjęciem biustonosza. Polecam gorąco :-) Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: naprawdę duży biust w bezramiączkowcu :-D 13.06.08, 09:58 boze jak mi sie marzy stanik z odpinanymi naramkami... 32GG i nigdzie nie moge nic znalezc :( Odpowiedz Link
paulina.abc Re: naprawdę duży biust w bezramiączkowcu :-D 23.06.08, 14:38 Właśnie chciałam zamówić Fantasie Smoothing i zastanawiam się właśnie czy ten strapless utrzyma mocno "ulegający grawitacji" biust ;-) i jeszcze mam dylemat z rozmiarem. Normalnie mam 32G Freya Jeanie (ale obwód jest luźnawy na najciaśniejszej haftce i miseczki "swobodne"), a Miss Mandalay CoCo mam 30GG i jest w miarę dobry :-) Czy 30G będzie "na oko" okej??? ;-D Odpowiedz Link
mantoska Re: naprawdę duży biust w bezramiączkowcu :-D 29.06.08, 01:46 Mierzyłam dzisiaj Fantasie Smoothing, nie mój obwód ani miseczka, ale chciałam zobaczyć jak się trzyma na ciele, a dużym wyborem rozmiarów w sklepie nie dysponowali. Noszę 30FF, mierzyłam 32FF. Zapięłam się na najbardziej ścisłą haftkę i stanik trzymał się mocno, ściśle. Miseczki są wysokie, jakoś mnie nie przekonały swoim kształtem, też miałam wrażenie, że są szerokie a płaskie (przypominam, że mierzyłam większą miskę, niż potrzebuję)... Biust został ładnie uniesiony. I teraz mam dylemat, zamawiać, nie zamawiać :D... myślę też nad Fantasie Cally Strapless, tymbardziej że wersja Balconette jest jedym z moich ulubieńców. Odpowiedz Link
madzioreck No i właśnie nabyłam Smoothing 4530 04.09.08, 19:39 Trzyma, nawet przy podskokach. Wzięłam 36G przy wymiarach 79/117, i jest super, tyle że miseczka pod ciężarem biustu może się załamywać na dole, nad fiszbiną. Odpowiedz Link
madzioreck Studzę entuzjazm... :/ 18.09.08, 19:07 Kupiłam więc Smoothinga. Obwód trzyma, pięknie. Ale po dłuższym noszeniu stało się to, czego się obawiałam... dół miseczki załamuje się pod ciężarem biustu... Odpowiedz Link
magosimi Re: jesli porcelain strapless a allure/smoothing 19.06.08, 14:44 Kupilam w koncu porcelain strapless, moj normalny rozmiar 30F (freye mam 28F, ale lepiej sie czuje w fantasie i panache 30F). No i obwód super, tylko miska ciut ca mała. Ale nie oddam, bo musze cos nosic pod bluzkami, a nic lepszego jak narazie bez ramiaczek nie trafilam... nie probowalam jeszcze bezramiaczkowych Fantasie - moze ktos potrafi poradzic, jaki wziac rozmiar?... Odpowiedz Link
kingachmielewska Re: pomóżcie mi proszę w wyborze :) 25.06.08, 16:48 hej jestem nowa na forum i chciałabym kupić stanik bez ramiączek pod suknię ślubną (w ogóle myślałam że w takim rozmiarze nie produkują czegoś takiego a tu zbawienie przyszło z tego oto forum) ponieważ ZUPEŁNIE ale to zupełnie się nie znam proszę o radę w wyborze. Biorę pod uwagę Bolero - Avocado Allure 7130 - Fantasie Porcelain Strapless - 3370 dodam że obecnie mam rozmiar 75G w Felinie (zapinam się na najluźniejszą haftkę) a najlepszym kolorem byłby ivory (taką mam sukienkę). Chciałabym sobie zamówić któryś z w/w ale nie mam zielonego pojęcia czy jeśli zamówię sobie 75 G będzie dobre. Moje wymiary 78 pod biustem i 106 w biuście. Proszę pomóżcie mi dziewczyny - bardzo ładnie proszę :-D Odpowiedz Link
orange_juce Re: pomóżcie mi proszę w wyborze :) 29.06.08, 09:37 wpisz się do wątku rozmiarowego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81142321 i napewno dziewczyny Tobie coś doradzą Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Panache Specjalne Okazje 30.06.08, 13:42 Czy ktoś może mi powiedzieć, w jaki sposób ten stanik jest usztywniony? Nie jest moulded, to co, ma jakąś gąbkę? Czy on utrzyma biust tak samo dobrze, jak moulded? Odpowiedz Link
julia.jan Fantasie Cally Strapless na listkach za 10,80 funt 01.07.08, 21:58 w kolorze waniliowym jest przeceniony: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-7930&mci=&size=&colour=&image=r2969-p156115-p000000-style Odpowiedz Link
martvica Re: Panache Specjalne Okazje 06.08.08, 20:03 Kupiłam na Allegro, dziś dostałam - o Boże, jakie to brzydkie! Tradycyjne wrażenie misek jak garnki (65FF), obwód 3*3 haftkowy, Boooże. Włożyłam, stwierdziłam że za duże miski (74/93), wygarnęłam i upchałam i jednak chyba nie. Miski ma leciutko usztywniane, nie wiem do czego porównać. I mojego biustu to trzymać za bardzo nie trzeba, sam się trzyma, tylko nie zawsze lubię bez stanika chodzić ;) Natomiast fiszbiny toto ma tragiczne, wbijają się w mostek. Aua. Przecież nie mogę wiecznie łazić z wacikiem kosmetycznym między piersiami, i tak chyba będę mieć siniaka :/ Odpowiedz Link
madzioreck smoothing czy porcelain ??? pomocy :( 04.07.08, 20:27 Mam mały problem: przymierzałam w intimo4you świetny stanik z odpinanymi ramiączkami, trzymał moje niewalczące z grawitacją G czy tam H (zależnie od firmy) na miejscu nawet przy podskokach. Nie kupiłam, bo był tylko czarny, a ja potrzebuję do ślubu. Miałam zamówić przez internet. Dziewczyny powiedziały, że przymierzałam Fantasy Smoothing, ale na stronie okazało się, ze Smoothing wygląda całkiem inaczej... a przymierzane przeze mnie cudo wyglądało bardziej jak Panache Porcelain Strapless... nie miało takich "dziubków" od miseczek do ramiączek, tylko prostą linię góry miseczek... O co chodzi? Z zachwytu nie spojrzałam w sklepie na metkę... Pomóżcie Odpowiedz Link
rybescu Re: smoothing czy porcelain ??? pomocy :( 04.07.08, 20:46 hmm? mój smoothing (cielisty) dziubków nie ma- 'zaczepki" do ramiączek są wszyte jakby odwrotnie, czyli pętelka zwisa w dół, nie wystaje do góry i jest po wewnętrznej stronie miseczki- i na dodatek jest bardzo malutka. A z tego, co pamiętam, to do Intimo panie zamawiały Fantasie Allure strapless, tyle ze on był kremowy z haftem na mostku. Odpowiedz Link
madzioreck Re: smoothing czy porcelain ??? pomocy :( 04.07.08, 21:00 Przymierzałam też z haftem, ale był za mały w obwodzie i dostałam czarny "smoothing", właśnie z zaczepem wewnątrz, tylko że na zdjęciu w intimo całkiem inaczej on wygląda, ma te nieszczęsne dziubki i nie wiem co zamówić... Odpowiedz Link
madzioreck Re: smoothing czy porcelain ??? pomocy :( 04.07.08, 21:29 Weszłam na stronę Fantasie i wychodzi na to, że po prostu Smoothing są różne... tylko nie wiem jak zamówić ten o który mi chodzi... strasznie to skomplikowane. Odpowiedz Link
rybescu Re: smoothing czy porcelain ??? pomocy :( 05.07.08, 01:06 Ja już chyba wiem, na czym polega problem: ten z "dziubkami" to Smoothing 4515 multiway (www.intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Smoothing_4515,t942.html) - z ODPINANYMI ramiączkami- można przypiąć przezroczyste, ale generalnie to nie jest strapless, chyba nie da się go nosić ot, tak, bez ramiączek. Natomiast to: www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/fantasie/strapless-bras/fa17-details.aspx?colour=Nude czy to (to samo, ale w innym sklepie, tu mają białe): www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-4530&mci=&size=&colour=&image=r1383-p328666-front# jest Smoothing 4530, który mam ja i definitywnie jest bezdziubkowcem i bezramiączkowcem (aczkolwiek ramiączka dopinane są w komplecie) i chyba o ten ci chodzi- malutka, taka kwadratowa kokardka na mostku, góra miseczki obszyta takim samym kawałkiem materiału, jak miseczka Czyli jeżeli ma być z przezroczystymi ramiączkami, na szyję itp to pierwszy, jeżeli definitywnie bez ramiączek, a chyba o to Ci chodzi- to drugi. A strona Fantasie, moim zdaniem, zupełnie zaciemnia obraz, bo tam Smoothingów jest pełno, i żaden nie odpowiada rysopisowi mojego- ale na siostrzanej stronie Freyi jest to samo i nigdy mi jakoś nie pasuje do rzeczywistości. Odpowiedz Link
rybescu Re: smoothing czy porcelain ??? pomocy :( 05.07.08, 01:14 Jakoś źle pierwszego linka wkleiłam. W każdym razie- jeżeli w wyszukiwarkę intimo4you wpiszesz "smoothing" to wyskoczy Ci właśnie ten dziubkowany Odpowiedz Link
madzioreck Re: smoothing czy porcelain ??? pomocy :( 05.07.08, 09:12 Dziękuję Ci,jestes wielka :))) Odpowiedz Link
jbb-jbb Re: stanik bez ramiączek 04.07.08, 21:53 Witam, Ja też poszukuję czegoś bez ramiączek - nie mam dużego biustu i chciałabym jakoś uwydatnić to co jest - macie jakieś propozycje. Noszę 32D (pod biustem 75 cm/89 cm biust). Wszystko co oglądam mam wrażenie jedynie rozdziela piersi i raczej ciągnie ku dołowi, a chciałabym je ładnie uwydatnić i podnieść ku górze, żeby coś było widać. Odpowiedz Link
takajakwszystkie panache porcelain strapless 08.07.08, 13:15 moje drogie, zakupiłam Panache Porcelain na Bravissimo, zapłaciłam 30,50ł z przesyłką, czekałam dokładnie tydzień i melduję co i jak, może komuś się przyda ta wiedza:) rozmiar to 30G długość obwodu bez naciągania to 62 cm naciąg ma do ok 72cm, ale cięzko się rozciąga. Pewnie dlatego, że od spodu ma 2 równoległe silikonowe tasiemki. Miseczki są sztywne, w komplecie ramiączka w kolorze stanika. Wygląda na to, że trzyma, ale chrzest przejdzie dopiero wieczorem:) Odpowiedz Link
sunny-girl Re: panache porcelain strapless - do takajakwszyst 09.07.08, 17:09 A jak miseczki wychodzą rozmiarowo? Brać raczej mniejszą czy większa? Zwłaszcza, jak sie jest na granicy rozmiarów E i F - 72/90,5 :/ Odpowiedz Link
bebak21 Re: panache porcelain strapless 15.09.08, 21:04 Dzisiaj przyszła do mnie paczka z porcelanką i...jestem zachwycona :DDDDD!!! Po raz pierwszy w życiu (!) mam stanik bez ramiączek, w którym mogę podskakiwać, a on nie spada! Nie wierzyłam, że to jest możliwe ;). Kupiłam rozm. 70G na wymiary 73/100-101 (mój biust jest dość miękki i karmiący drugie dziecko) i to był strzał w dziesiątkę. Jest pierońsko ciasny! Nie wiem jeszcze do ilu cm się rozciąga, bo na razie go testuję na sobie, ale po jego zapięciu na najluźniejszą haftkę, w pierwszej chwili myślałam, że nie dam rady oddychać ;). Miseczki ma podobnej wielkości jak w innych stanikach Panache, wg. mnie standardowe. Niestety robi jabłuszek, ale nie rozstawia piersi na boki, tylko zapewnia raczej naturalny wygląd. Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: panache porcelain strapless 25.09.08, 18:41 Ja też wypowiem się na temat swojej Porcelanki (przeklejam to, co napisałam w wątku "www. Schedar.pl - nowa oferta (Panache, Freya)" "(...)Co do samej porcelanki - rzeczywiście stanik jest mega ścisły, z trudem dopięłam się na pierwszą haftkę. Ale przedłużka doskonale sobie z tym problemem poradziła. Miseczki są na styk, ale nie spłaszczają. W mojej ocenie biust wygląda w tym staniku lepiej niż w SO Panache. Mam dobre porównanie, gdyż SO posiadam w kolorze ecru. W Porcelance czuję się pewniej, biust nie jest stożkowaty i nie rozepchnięty na boki. Mogę też stwierdzić, że zapięcie Porcelanki jest niżej niż SO i tym samym nie wystaje mi ponad sukienkę, która na plecach ma nieco większe wycięcie niż z przodu (krój tuby). Dodatkowo Porcelanka ma lepiej wykrojone miseczki do dekoltów. Przeprszam za offtop, ale może dla kogoś, kto śledził naszą dyskusję na temat tego stanika w tym wątku, te informacje okażą się przydatne." Odpowiedz Link
madzioreck Re: stanik bez ramiączek 11.07.08, 21:07 Tak się zastanawiam... polecałam smoothing bez ramiączek, tylko tak dziś pomyślałam, trzyma super, ale czy po dłuższym noszeniu nie skończy się to "załamywaniem" dołu miseczek? Fakt, że tu jest porządny pas, ale kiedyś kilka razy skusiłam się na miseczki o podobnym fasonie, tyle że po prostu lekko usztywniane, i właśnie góra miseczki zaczynała odstawać, a dół przy fiszbinie się zginał... Dodaję, że to było lata temu, i nosiłam wtedy dobrze dobrany stanik, 70D, dopiero rosły mi piersi i nie były aż takie ciężkie. Jak myślicie? Odpowiedz Link
tra_virgolette Re: stanik bez ramiączek 23.07.08, 18:31 ok to teraz ja wam opowiem moja przygode z zamawianiem straplessa (do sukni slubnej). Zamowilam z figleaves trzy: - Panache special ocasions - Panache porcelain strapless - Cally Fantasie (jeszcze nie doszla) Wszystkie w rozmiarze 30F. I tak: special ocasions za duzy w miseczce, wydawalo mi sie ze w obwodzie OK. Srodkowe fiszbiny niesamowicie wbijaly mi sie w kosc miedzy piersiami.. Zrobilam test, poskalalam kilka razy, no i stanik zaczal sie zsuwac o tyle, ze fiszbiny zaczely mi dziurawic zoladek. Skoczylam zeby go wykonczyc, no i zlecial calkowice :-) Nawet jakbym chciala wymienic, to mniejszych niz 30 nie maja. Poza tym, ten stanik jest po prostu brzydki - zalozyc go pod suknie slubna to gwalt na tejze sukni ;-) Panache Porcelain, rozmiar ten sam co stanik powyzszy, ale okazal sie byc za maly..... Obwod super, ledwo zapielam, ale miseczka jednak ciut za duza.. Ale generalnie to cos czego szukalam, jest dosc niski i nie ma szans zeby z sukni wystawal, jest calkiem ladny. wiec wymieniam na wiekszy. ciag dalszy - jak przyjdzie Cally. Odpowiedz Link
marrtina Re: stanik bez ramiączek 31.07.08, 09:42 ja noszę rozmiar 75D i też cały czas za mną chodzi kupno stanika bez ramiączek ale cały czas nie mogę znależć dobrego. więc mam pytanie czy któraś z pań miała do czynienia z takim modelem? www.peachfield.pl/model/52# Odpowiedz Link
tra_virgolette Re: stanik bez ramiączek 03.08.08, 10:52 to chyba panache special occasions, w tym watku bardzo duzo o nim znajdziesz. Odpowiedz Link
green_eyed_kate Fantasie Smoothing strapless bra 21.08.08, 18:20 wymiarach 73/91 rozmiar 32DD czyli dokładnie taki jak wychodzi z bra fittera dla ściśliwego a taki to podobno jest obwód ok, ale michy... :\ ogromne, do tego te szerokie fiszbiny... zna ktoś coś z węższymi? bo tu już wiem, że miska rozmiar mniejsza nie załatwi sprawy... :( Odpowiedz Link
green_eyed_kate Fantasie Smoothing strapless bra 28.08.08, 19:01 mam go do sprzedania - cena do ustalenia ale sama kupiłam go okazyjnie więc i okazyjnie oddam :) nowy, bez metek - taki kupiłam na allegro, ale niestety nie pasuje... www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-4530&mci=&size=&colour=ℑ=r1383-p328666-front proszę pisać na pozytywnewibracje(at)gmail.com Odpowiedz Link
alice1984 Special Occasions - potrzebuję waszej pomocy 18.09.08, 09:37 Witam Was! Musicie mi coś poradzić: mam niedługo (cholera, to już prawie za tydzień!) iść na wesele koleżanki. Mój dyżurny weselny stanik bez ramiączek już się nie nadaje kompletnie do użytku, poza tym jest za mały, dużo za mały... Mój rozmiar określony został na 32G, ewentualnie 32FF (jeżeli trafi się dużomiseczkowiec). Mam okazję kupić panache special occasions 32FF. Jak myślicie, dobry będzie? Po prostu nie chciałabym, żeby mi piersi górą/dołem/bokiem wyskoczyły. Jeżeli którejś z was to pomoże w udzieleniu mi odpowiedzi, podaję swoje wymiary: 81/101. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link
helawu stanik z odpinanymi ramiączkami (miękki) 28.10.08, 14:20 Chciałabym nabyć stanik z możliwością zapięcia na szyję, miseczki miękkie, bez dodatków silikonowych (trochę mnie uczula). Czy ktoś może mi doradzić w tej sprawie? 76/94 Odpowiedz Link
kasica_k Re: stanik z odpinanymi ramiączkami (miękki) 28.10.08, 14:43 Panache Confetti strapless, ale ponieważ jest on pomyślany także do noszenia bez ramiączek, pewnie ma silikon :( www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/panache/strapless-bras/pne9-details.aspx?colour=Ivory Odpowiedz Link
arwena-g Re: stanik z odpinanymi ramiączkami (miękki) 28.10.08, 14:52 Na pewno miękki, z dużą domieszką bawełny Ballet Multiway Jasmin. Ramiączka ma przepinane, do stanika dołączone są zwykłe i silikonowe.Można nosić normalnie, na krzyż i na szyję. Trochę silikonu niestety ma, ale tylko na górnej gumce obwodu. No i ma duże miski i wysoko fiszbiny pod pachami i na mostku. Jednak jest bardzo wygodny, o ile komuś nie przeszkadzają te wysokie fiszbiny. Najlepiej brać rozmiar mniejszy. Odpowiedz Link
helawu Re: stanik z odpinanymi ramiączkami (miękki) 29.10.08, 11:16 trochę słaby wybór :( Odpowiedz Link
the.munsters najbardziej ścisły? 26.11.08, 20:09 Orientuje się ktoś, który ze straplessów jest największym ścliśliwcem? Bo noszę 65GG, a mam taką sukienkę, co muszę miec pod nią bezramiączkowca, więc wezmę jakiś 70G. Tylko właśnie kwestia ściśliwości. Odpowiedz Link
madzioreck Re: najbardziej ścisły? 26.11.08, 21:37 Ściśliwy jest Smoothing 4530, ja mam 80G na 79 po biustem (z tego samego powodu, tylko do G...) i obwód jest cacy. Nie bez znaczenia jest, że obwód jest podklejony silikonem. Odpowiedz Link
madzioreck Re: najbardziej ścisły? 26.11.08, 21:56 A, i jest dużomiseczkowy. Przykładowo Arabelka 32J mi bułkuje, a ten 36G jest dobry (a przynajmniej był do niedawna), więc w tym przypadku to chyba lepiej 70FF spróbować... Z innymi nie mam doświadczenia :) Odpowiedz Link
the.munsters Re: najbardziej ścisły? 26.11.08, 22:16 Hm, zamówię może 65G i 70G, mam nadzieję, że nie będzie mi wystawał spod sukienki. :D Odpowiedz Link
madzioreck Re: najbardziej ścisły? 26.11.08, 22:29 No zależy jaka masz sukienkę, mnie tam nic nie wystawało z typowego gorsetu bez ramiączek, chociaż sprawiało wrażenie, ze będzie wystawać. Odpowiedz Link
the.munsters Re: najbardziej ścisły? 26.11.08, 22:51 Patrzyłam na listkach - 30 funtów. Aj, boli. :( Ale jak nie znajdę nic innego to zamówię... Może ktoś miał do czynienia z tymi straplessami: tinyurl.com/628oc7 - Ultimo tinyurl.com/6atzo4 - Wonderbra Odpowiedz Link
kasica_k Re: najbardziej ścisły? 26.11.08, 23:04 Panache Porcelain strapless jest ściśliwy. Przynajmniej mnie ściska jak trzeba :) Odpowiedz Link
arwena-g Re: najbardziej ścisły? 27.11.08, 09:22 Podobno Charnosy są bardzo ściśliwe - sprawdź w wątku producenckim. Są teraz do kupienia na Brastopie. Odpowiedz Link
kasica_k Charnos 30.11.08, 05:00 Mam Charnosa z kolekcji Satin Jacquard - robi zeza rozbieżnego. Tzn. robił - teraz prawie nie robi, bo go przerobiłam. Szczególnie ściśliwy też nie jest. Odpowiedz Link
vanilia_sky Re: stanik bez ramiączek 29.11.08, 16:19 mam pytanie czy hestia masquerade dobrze bedzie trzymac biust 70FF/ 65G?czy może wziąć węzszy obwód?? Odpowiedz Link
vanilia_sky Re: stanik bez ramiączek 29.11.08, 16:21 potrzebuje stanik na wesele , mam sukienke bez ramiączek i nie chce żeby mi podczas tańczenia nagle znalazł sie w tali;) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: stanik bez ramiączek 29.11.08, 16:41 Hestia jest bardzo ścisła (mając 66 pod biustem, z trudem zapięłam się w 65). Powinna więc trzymać dobrze. Inna sprawa, że akurat mnie spłaszczała, ale Ciebie nie musi:) Odpowiedz Link
vanilia_sky Re: stanik bez ramiączek 29.11.08, 21:00 dzięki Ci bardzo;) będę musiała kupić sobie 70FF a jak nie będzie mi pasować to najwyżej zwróce...ale mam nadzieje że bedzie dobra i nie bedzie mnie spłaszczać;) Odpowiedz Link
vanilia_sky Re: stanik bez ramiączek 30.11.08, 23:39 jeszcze mam pytanie.. czy hestia ma dołaczone czarne czy silikonowe ramiaczka?? Odpowiedz Link
vanilia_sky Re: stanik bez ramiączek 30.11.08, 23:40 albo czy w ogóle ma?? bo nigdzie nie mogłam tego znaleźć;/ Odpowiedz Link
delight_ona Re: stanik bez ramiączek 01.12.08, 00:58 Jak tylko będę "po" słynnej migracji, koniecznie muszę nabyć takie cudeńko, czego już nie mogę się doczekać! Boże, jaka ja byłam zacofana <olaboga> Odpowiedz Link
monikamod1 Re: stanik bez ramiączek 02.12.08, 10:11 Generalnie noszę rozmiar 32G z małymi wyjątkami - Arabelkę 30G (choć lekko bułkuje), z kolei Fantasie Anna 32G ma trochę za luźne miski. Potrzebuję straplessa. W grę wchodzi Panache Special Occasions lub Fantasie Smoothing. Jaki rozmiar powinnam brać 32G czy 30G? I który lepiej trzyma? Odpowiedz Link
arwena-g Charnos Eve 27.01.09, 10:48 Kopiuję też tu swój wpis z wątku o mało i dużomiskowcach: Charnos Eve multiway bra - ogromne miski. Wzięłam swój standartowy rozmiar 32F i jest dwa rozmiary za duży -to będzie FF a nawet G. Obwód bardzo ścisły, ledwo się dopięłam. Szkoda, że w sklepie nie ma już mniejszych, wiec nie mogę wymienić, bo podoba mi się - straples (ramiączka w komplecie)lekko usztywniany gąbką, pokryty satyną i koronką. Ale naprawdę ogromne miski. Odpowiedz Link
natalek6 Re: stanik bez ramiączek 03.03.09, 17:13 Słuchajcie, ja się już pogubiłam. to w końcu trzymają te "bezramiączkowce" biust czy nie? Tak na co dzień da się to nosić? Mi się coś zrobiło z ramionami (muszę do lekarza iść) i nawet lekkie oparcie na nich biustu ręce mi drętwieją i oczy mnie bolą. Odpowiedz Link
myszka.xww Re: stanik bez ramiączek 03.03.09, 17:27 a jaki rozmiar stanika teraz nosisz? Bezramiaczkowce maja szanse utrzymac biust, pod warunkiem, ze sie dobrze dobierze stanik - odpowiednio ciasno pod biustem, i odpowiednio duza miseczke. Ja np. nosze 70K i jak opuszcze ramiaczka, to sie biust trzyma na obwodzie. Traci nieco na ksztalcie, ale nie zjezdza calkiem. Doczytalam o Twoich problemach - badalas uklad krazenia? Napiecie miesniowe? Jak tam cisnienie krwi? Cukier? Bo to wcale nie musi byc kwestia kregoslupa szyjnego czy ukladu nerwowego. Odpowiedz Link
natalek6 Re: stanik bez ramiączek 04.03.09, 14:21 Teraz mam czarną amelkę Curvy Kate 32 FF, ale chyba powinnam zmienić na GG, bo miska jest chyba za mała (nie kryje do końca piersi). Ale w sumie ten stanik w miarę trzyma mój biust. Tylko chciałam sobie podnieść piersi jeszcze trochę;) (ale tak w granicach normy;p, po prostu tak jak się jeszcze podnosi je trochę dzięki ramiączkom), niestety coś mi to nie wychodzi:( Tylko jak są ramiączka całkiem(albo prawie całkiem)na luzie, to nie boli. Ale może jak dokupię te GG, ewentualnie kupię coś innego (może lekko usztywniany?), to ten ból zniknie. Nie wiem. Dlatego pytałam o te bezramiączkowce - bo skoro i tak prawie "nie używam" ramiączek, to może lepiej kupić stanik bez nich? A co do badań: w sumie, jak byłam we wrześniu w szpitalu (neurologicznym, w sprawie rąk - przeciążenie po grze na fortepianie prawdopodobnie, jeszcze czekają na powtórkę RM głowy), to mnie przebadali dość dokładnie i cukier i ciśnienie w normie. Tylko w sumie jeszcze muszę zaczekać na ten rezonans głowy, bo nie są pewni, czy tam wszystko w porządku.Nie wiem, co to jest to napięcie mięśniowe, ale po niczym takim mi nie mówili. Za to nerwowe - na pewno za duże;p :/ Właśnie zmieniam psychologa (obecny chyba sam potrzebuje terapii;p). Ależ się rozpisałam;p Sorki. Odpowiedz Link
luizka_85 Nowość Panache - strapless Evie 03.03.09, 18:43 Na bravissimo pojawił się nowy strapless - Panache Evie. Stanik produkowany jest od 28 do 38 w obwodzie i od miski D do H. Występuje w kolorze czarnym i ivorym. Odpowiedz Link
asiulka80 Re: Nowość Panache - strapless Evie 04.03.09, 16:03 no własnie - bardzo jestem zainteresowana tym stanikiem, ale boję się, że jest bardzo pancerny. poczekam na Wasze opinie, bo marzy mi się strapless, a najbardziej możliwość jego noszenia z ramiączkiem za szyją. Odpowiedz Link
luizka_85 Re: Nowość Panache - strapless Evie 11.03.09, 14:34 Mi też się marzy strapless. Zamówiłam wcześniej Porcelaina 28G i okazał się za mały, także w Evie moja jedyna nadzieja :) Z tym, że tak się zbierałam do zakupu, że na chwilę obecną mój rozmiar jest out of stock - ale w przyszłym tygodniu ma być dostawa. Odpowiedz Link
luizka_85 Re: Nowość Panache - strapless Evie 11.03.09, 14:38 niestety w bravissimo zmienili opis, Evie będzie dopiero pod koniec kwietnia :( Odpowiedz Link
annasi23 Re: stanik bez ramiączek 11.03.09, 14:05 Zamierzam sobie kupić jakiś stanik bez ramiączek na swoje 70G. Zrobiłam research w sklepach internetowych i do wyboru mam Panache Porcelain, Hestię i Fantasie Allure (w krakowskim Intimo) za dwa razy więcej, niż dwa poprzednie. Hestię mierzyłam i miska jest odrobinę za mała. Bardzo proszę właścicielki straplessa Porcelain, powiedzcie, czy miska w nim jest standardowa? Mam w biuście 101cm, ale ciągle sporo karmię swoją 10miesięczną córkę, więc może z 1 lub 2 centymetry mi ubędą... A co z bezramiączkowcem Allure? Kosztuje ponad 250 zł, ale może warto? Nie widziałam na forum ani w galerii za dużo opinii na jego temat. Ktoś go ma? Odpowiedz Link
luizka_85 Re: stanik bez ramiączek 11.03.09, 14:37 Ja standardowo noszę 28G w balkontekach i full cupach. W plungach już jestem na granicy G/GG. Zamówiłam Porcelaina 28G i był dużo za mały (o jakieś dwie miski, także to jest raczej małomiseczkowiec. Mierzyłam Hestię i moim zdaniem raczej ma większe miski od Porcelaina (ale to był inny rozmiar, więc do końca się moim porównaniem nie sugeruj). Fantasie nie znam. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: stanik bez ramiączek 17.03.09, 18:22 Chcę mieć stanik bez ramiączek do letnich sukienek. Mierzyłam nawet Panache Confetti 32 FF. Standardowo noszę miskę G ew.GG, przy obwodzie 30. Pani w sklepie Intimo4youpoleciła mi większy obwód, wskazując na bardzo ścisły obwód tego modelu i małe miski. Po przymiarce wiem, że tego stanika bez ramiączek nie kupię. Biust smutno wisiał w dół, zezował też rozbieżnie. Obwód wydawał się, ok, ale nie miałam porównania z 30, bo nie było dobrej miski. Czy jest sens dalej szukać rozmiaru? Czy jestem skazana na smutnego zeza bez ramiączek? Odpowiedz Link
vasylkova Re: stanik bez ramiączek 18.03.09, 21:26 Dziewczyny, poradzcie, bo juz sama nie wiem, gdzie szukac. Potrzebuje straplesa na wyjscia (do malej czarnej) i na codzien do letnich sukienek. mierzylam/mialam juz: - porcelanke; - hestie; - figure; - m&s; - gorgeous; Jestem generalnie freyowa, przy rozmiarze 65ff/g idealna szerokosc fiszbinow dla mnie to 15cm. Piersi b. blisko siebie, praktycznie bez odstepu pomiedzy. W Panache fiszbiny wychodza mi na plecy. W Hestii nawet sie zmierzylam - minus 3 cm w biuscie! Porcelanka i drugi podobny w kroju - figura - gorna krawedz miseczki wbija mi sie w cialo tworzac nad waleczek, zwlaszcza kolo pachy, fatalny efekt :(( (mozna sobie obejrzec w galerii). Pozostale dwa maja kroj podobny do confetii, z 3 czesci. Zero podtrzymania, nawet mam wrazenie, ze jest gorzej niz bez stanika - a niestety moj biust potrzebuje podtrzymania. CO MOGLOBY NA MNIE PASOWAC??? Najlepiej ze wszytskich wyglada jednak Hestia, gdyby nie te fiszbiny :(( Odpowiedz Link
strasbourgeoise Re: stanik bez ramiączek 19.03.09, 22:13 To ja się podłączę do pytania. Też szukam straplessa dla siebie. Dostępnego w obwodzie 60, bo z 65 to nawet ponoć tak ściśliwa porcelanka opadała natychmiast po odpięciu ramiączek. Porcelain w rozmiarze 28FF leży gorzej niż źle - fiszbiny na plecach, biust pod pachą, z przodu płasko:(. Będę teraz odsyłać tę porcelain i na co mi poradzicie ją wymienić? Odpowiedz Link
annasi23 Re: stanik bez ramiączek 20.03.09, 08:57 Ja nie mam niestety doświadczenia w temacie bezramiączkowców, bo też dopiero przymierzam się do kupna, ale zrobiłam research i chyba kupię Fantasie smoothing strapless albo Allure strapless. Są droższe, ale chyba porządniejsze. Nie znalazłam dużo opinii na ich temat, ale z tego co udało mi się przeczytać wynika, że są ciasne i dobrze trzymają. Odpowiedz Link
vasylkova Re: stanik bez ramiączek 20.03.09, 22:06 Z poprzednich wypowiedzi w tym watku wynika, ze fantasie smoothing ma szerokie fiszbiny. poza tym patrzac na zdjecia boje sie, ze gorna krawedz wbijalaby mi sie w piers tak samo jak to mialo miejsce w porcelance. ... :( Odpowiedz Link
szafqa Re: stanik bez ramiączek 12.04.09, 09:27 to ja się podłączę do pytania, bo szukam podobnego straplessa. w tej chwili noszę freyi polyanne w rozmiarze 30G i ponieważ piersi mi ostatnio urosły z powodu ciąży, jest odrobinę za mała w miseczce. mam tez stanik z avocado w rozmiarze 65h i mimo, ze również jest sprzed ciąży, na razie jest dobry. jeżeli chodzi o panache, to przymierzyłam ich mnóstwo i żaden nie jest kompatybilny z moim biustem. co polecacie do mierzenia na ewidentnie freyowy biust w rozmiarze 30G lub lepiej 30GG? Odpowiedz Link
jobenka Re: stanik bez ramiączek 07.05.11, 19:15 czy jest szansa na biustonosz bez ramiaczek przy rozmiarze 85f? Odpowiedz Link
wielebnna turkusowy strapless dla nastolatki? 29.04.09, 09:42 istnieje? potrzebny do dekoltu amerykańskiego znaczy na ramiączko ma być na szyi i gołe plecy czy szukać w kolorach trójcy - bo kiecuchna turkusowa Odpowiedz Link
vanilia_sky Re: turkusowy strapless dla nastolatki? 25.05.09, 18:41 a jaki ma rozmiar dziewczyna?niestety nie widziałam straplessa turkusowego,wydaje mi sie lepiej szukac w kolorach trojcy:) ale mozesz zajrzeć na allegro tam może cos bedzie:) Odpowiedz Link