Dodaj do ulubionych

stanik bez ramiączek

19.10.05, 19:13
Ja mam 85 DD i tak się zastanawiam czy któraś z was o podobnym rozmiarze nosi
wyżej wspomniany stanik i czy wogóle taki jest coby utrzymał tak duży biust
poradzcie.
Obserwuj wątek
    • gonia28b Re: stanik bez ramiączek 19.10.05, 22:06
      Bez ramiączek nie utrzyma biustu. Ja tak normalnie nosze 75 C (teraz w ciąży
      75D) i nawet z tym rozmiarem są problemy. Zupełnie w porządku natomiast są
      biustonosze, do których można po prostu wpiąć przezroczyste silikonowe ramiączka
      • kiedy-mama Re: stanik bez ramiączek 19.10.05, 23:50
        Ja tez chce bez ramiaczek, mialam kiedys cudnego triumpha, nosze 80D i bez
        problemu sie trzymalo... ale przestali produkowac ten model. Ponoc cos ma
        felina, musze pogrzebac na ich stronie www. Silikonowe ramiaczka niestety sa
        dla mnie nieestetyczne, nic na to nie poradze, nie lubie i juz. Chce dobry,
        sztywny, bez ramiaczek. Jak tamten, ktory wydarlam na amen!!!
        • butters77 Re: stanik bez ramiączek 20.10.05, 10:23
          > Chce dobry,
          > sztywny, bez ramiaczek. Jak tamten, ktory wydarlam na amen!!!

Jest taki w ofercie firmy Panache - znajdziesz na stronie Bellissimy:

bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=128&kategoria=ac
          albo w Bravissimo. Ja właśnie niedawno zamówiłam go na Bravissimo, ale niestety
          nie trafiłam z rozmiarem - więc trudno powiedzieć, jak w ogóle leży (wspominałam
          o tym w wątku o moich pierwszych zakupach na Bravissimo). Kiedy dostanę paczkę z
          wymienionym, dam jeszcze znać - bo też marzę o bluzkach bez ramion..

• kiedy-mama Re: stanik bez ramiączek 23.10.05, 18:20
            Wielkie dzieki, bede sie probowala wstrzelic z rozmiarem i kupic! Co prawda
            sezon na bluzki bez ramion wlasnie mija, ale ja mam nawet taki sweter... wiec o
            kazdej porze roku mi sie przyda.
            Ide poczytac Twoj watek o nietrafieniu z rozmiarem, moze sie czegos naucze:)
            • butters77 Re: stanik bez ramiączek 23.10.05, 19:30
              No wlasnie, ja tez poluje bez wzgledu na pore roku - w koncu rozne okazje sie
              zdarzaja w ciagu roku:) Tego stanika po wymianie z Panache jeszcze nie dostalam
              - podejrzewam, ze bedzie za jakies 7-10 dni (dam znac). Pozdrawiam!
              • kas.iwo Re: stanik bez ramiączek 12.05.08, 22:34
                jestem w szoku. nie sądziłam, że mając duży biust mozna nosić stanik
                bez ramiaczek. serce mi sie kraja jak musze omijać wszelkie b;luzki
                i sukienki z cienkimi ramiaczkami bądż w ogóle bez nich.

ale jakim cudem stanik bez ramiaczek może utrzymać taki biust kiedy
                juz z ramiączkami mój biust jest klapnięty?;/

nie trafiłam jeszcze na dobrany stanik, wciąż chodzę w zamałym.
                niedawno trafiłam na to forum (moje zbawienie;*) i dzięki niemu
                ruszam na poszukiwania do Gdańska. 70G za mały...:(

pozdrawiam:)
      • maith Re: stanik bez ramiączek 02.04.06, 01:13
        Wszystko zależy od konstrukcji. Staniki o kiepskich konstrukcjach faktycznie
        trzymają się głównie na ramiączkach, a te przemyślane podtrzymują biust
        całościowo (a ja się zastanawiałam, czemu nie mam problemów z wrzynaniem ;-)
        Mam nawet sukienkę, pod którą nie wkłada się stanika, w której jestem w stanie
        tańczyć i podskakiwać bez wiadomo jakich konsekwencji ;-)
      • maith Re: stanik bez ramiączek 02.04.06, 01:26
        Wszystko zależy od konstrukcji. Staniki o kiepskich konstrukcjach faktycznie
        trzymają się głównie na ramiączkach, a te przemyślane podtrzymują biust
        całościowo (a ja się zastanawiałam, czemu nie mam problemów z wrzynaniem ;-)
        Mam nawet sukienkę bez ramiączek, pod którą nie wkłada się stanika, w której
        jestem w stanie tańczyć i podskakiwać bez wiadomo jakich konsekwencji ;-)
    • zasi Re: stanik bez ramiączek 15.11.05, 15:45
      Ja mam taki (Comexim): www.comexim.pl/sklep_szczegoly2.php?id=35
      i bardzo sobie chwalę (75 E)
      • madzia1708 Re: stanik bez ramiączek 15.11.05, 18:32
        powaznie? tez chcę miec bez ramiaczek, ale zawsze boję się kupić że nie bedzie
        trzymał i cycki mi wypadną.
      • gonia28b Re: stanik bez ramiączek 15.11.05, 23:22
        Stanik bez ramiączek z pionowym szwem przez miseczkę... U mnie odpada. Jeszcze
        żaden biustonosz (nawet z ramiączkami) z pionowym szwem nie był na mnie dobry.
        Te fasony kompletnie zniekształcają mi biust :-(
      • satia2004 Re: stanik bez ramiączek 16.11.05, 00:49
        zasi napisała:
        > Ja mam taki (Comexim): www.comexim.pl/sklep_szczegoly2.php?id=35
        > i bardzo sobie chwalę (75 E)

Taaaaak?? Ja mam ten sam (70E) i według mnie jest średni. Baaaardzo szeroka
        fiszbina (spycha biust na boki) i szew przez sam środek który sie odznacza :(
        Ale bardzo dobrze trzyma i jest wygodny :)

Mam jeszcze Gai model Cornelia:
        www.zalotna.pl/product_info.php?products_id=196
        Niestety wypada ciut mniejszy więc 70E jest przyciasne a większych nie ma :(
        Przez to mam problem z fiszbiną na dole. Fajne są w nim silikonowe paski
        zapobiegające przesuwaniu. Miseczki są profilowane (ładnie) ale niestety przez
        to nie można wywracać ich na drugą stronę bo sie deformują, więc stanik leży u
        mnie w pudełku (czytaj - zajmuje dużo miejsca i ciężko go przewozić ;))

A... jeszcze jedno. Przestrzegam przed modelem Brigitte firmy Alles:
        www.zalotna.pl/product_info.php?products_id=497
        KOSZMAR. Zamówiłam rozmiar 70F - większy niż zwykle nosze i był "na styk". Na
        zdjęciu wygląda super, ale w rzeczywistości fatalnie układa biust :( :( :(
        Jest to model push-up podnosi biust, ale z drugiej strony spłaszcza go od góry
        tworząc takie....hmmmm.... szpice?? (Wyobraźcie piramide budowaną z kart, kiedy
        opierasz 2 karty o siebie... tak to mniej więcej wygląda - wypchnięte od dołu,
        spłaszczone z góry, do tego jeszcze koszmarnie odznacza sie pod ubraniem :(.
        Właśnie jestem na etapie zwrotu.
        • katheria Re: stanik bez ramiączek 27.11.07, 12:21
          Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z Alles Brigitte?? Bardzo mi się
          podoba, no i ładnie na zdjęciu wygląda... naprawdę taki zły?? :/
    • satia2004 Re: stanik bez ramiączek 21.03.06, 21:14
      Odświeżam wątek bo wiosna idzie i znów staje się na czasie :)

W zasadzie pytanie brzmi:
      Jakie firmy wogóle produkują staniki bez ramiączek POWYŻEJ D?

Na pwewno są Panche i Fantasie:
      miniurl.pl/8287
      Mierzyłam Fantasie, ale nie przypadł mi do gustu. O Panche pisała kiedyś butters
      ale nie mogę znaleźć tego wątku :(

Jest jeszcze comexim ale też raczej odpada. A może pojawiło sie coś nowego?

Niedługo będę przejazdem w Warszawie i zastanawiam się czy warto wybrać się do
      ATUTU w tym celu (czy będą tam coś takiego mieli)?

• yaga7 Re: stanik bez ramiączek 22.03.06, 06:50
        Kiedyś mialam Marksa i Spencera 80D, ale się zrobił za luzny. ALe trzymał nieźle.
        Teraz kupiłam sobie w Avocado model Tiara:
        www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=tiara&nr=2&
        Czekam na przesyłkę, jak przyjdzie, zdam relację :) Ja chciałam czarny, na
        stronie piszą, że też jest biały. Ale jest przebrana rozmiarówka, na szczęście
        moje 75E było.
        • yaga7 Re: stanik bez ramiączek 22.03.06, 15:14
          No i paczuszka z Tiarą przyszła.
          Hmm.... Nie wiem, czy nie byłby lepszy większy, bo trochę wypływa znad stanika.
          Ale z drugiej strony może to moje sadełko, które zniknie po siłowni i wtedy
          będzie lepiej. ;)
          Natomiast trzeba mu przyznać, że trzyma i biust nie chce wyskoczyć. Fakt, biust
          jest niżej zawieszony, ale to chyba normalne dla takich staników.
          Jeszcze muszę poddać go ocenie rodziny, bo może stwierdzą, że wyglądam fatalnie
          i co wtedy? ;)
          Ale wydaje mi się, że wygląda jak typowy stanik bez ramiączek i tyle.
          Może ma trochę za szeroki rozstaw fiszbin, bo mam wrażenie, że biust trochę
          ucieka pod pachy.
      • popea1 Re: stanik bez ramiączek 22.03.06, 09:22
        Kupiłam kiedys naiwnie Elle 75 F bez ramiączek i -jak łatwo się domyslić- nigdy
        go bez ramiączek nie nosiłam. Biustonosz był miękki,koronkowy, tylko na
        fiszbinach i nie trzymał dużego biustu absolutnie. Myslałam, że jesli producent
        proponuje w ofercie stanik przeznaczony do noszenia bez ramiączek, to będzie on
        biust bez ramiaczek trzymał i nosił. A tu nic. Nie jestem przekonana, czy warto
        kupować biustonosze bez ramiączek na duży biust, chociaż marzę o bluzce na
        cienkich ramiączkach.
        Elle nosze czasem jako zwykły biustonosz i sprawdza sie dobrze (mimo ze w
        praniu wyszła fiszbina - ale przyznaję, ze go bezmyslnie wrzuciłam do pralki).

pozdr.
        popea
    • pepa_ac Re: stanik bez ramiączek 22.03.06, 11:41
      Zaden biustonosz bez ramiaczek nie utrzyma duzego biustu sam. Ale ma
      niezaprzeczalne zalety - mozna zapiac ramiaczka na krzyz lub na szyi lub
      zmieniac je w zaleznosci od koloru ramiaczek w bluzeczce (takie silikonowe
      "makarony" w roznych kolorach nie wygladaja zle). Oczywiscie, duzo zalezy od
      stanika, musi byc stabilny, zeby ramiaczka sie nie wpijaly mocno a tylko pomagaly.

Ostatnio znalazlam taki:
      www.noceidnie.pl/product_info.php?products_id=2023&osCsid=170f244cd1f4553ed5d3819d83bcb7fb
      Nie nadaje sie oczywiscie do noszenia bez ramiaczek, ale mozna ja zmieniac i
      jest wyjatkowo tani. Po wyplacie go sobie kupie :)
      • satia2004 Re: stanik bez ramiączek 22.03.06, 14:19
        Mierzyłam stanik z tej firmy (choć nie ten z linka) - niestety duży i płaski :(
    • ekler.ka Re: stanik bez ramiączek 22.03.06, 11:54
      tym,co sie mieszcza w D, polecam flower curves triumpha wdp.nie nadaje sie moze
      do noszenia samemu,ale z przepinanymi ramiaczkami na rozne sposoby jest
      dobrze.miseczka jest w miare gleboka-normalnie nosze 75e/f,a ten mam 80d i jest
      tylko troche przymaly w tym roku ;) no i kolor swietny,ten malinowy,a nie zadne
      tam cieliste czy biale :)
      teraz jest na niego promocja na www.biust.pl . zreszta moze niedlugo bedzie
      zdjecie w naszej galerii :)
    • zasi Re: stanik bez ramiączek 19.06.06, 19:09
      Zamówiłam w Bellissimie Venus Strapless - 3410 (Panache)70F
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie&id_inne=ah&what=kategoria
      Przesyłka wyjdzie jutro, podzielę się wrażeniami po przetestowaniu
      • zasi Re: stanik bez ramiączek 28.06.06, 12:19
        W końcu, po ponad 3 tyg dostałam i szczerze mówiac bardziej podobał mi się na
        zdjęciu... Fiszbiny są w formie bardzo głębokiego U (70 F) i trochę czasami
        uwierają miedzy piersiami. Leży dobrze i nie uwiera tylko kiedy jestem
        wyprostowana, co też ma swoje zalety bo miewam problemy z garbieniem się -
        wymusza mi prawidłową postawę. Ładnie układa piersi "do przodu", dobrze trzyma -
        wykonałam próbne skoki ;-) Wolę jednak mój opisany wyżej Comexim VIP. Jest
        wygodniejszy, chociaz nie tak efektowny.
        • barbie88 Re: stanik bez ramiączek 28.06.06, 18:15
          mam stanik 70, a pod biustem mam 75, wiec ciasnawy,schowalam ramiaczka w
          miseczki...i poprostu zlecial
    • lucy_7 odpinane ramiączka powyżej G ?? 01.07.06, 19:03
      czy któraś z Was ma stanik z odpinanymi ramiaczkami z miseczką G lub większą?

najchętniej kupiłabym 70H ale jak na razie znajduję w necie tylko 75G? (pewnie
      skończy się na tym że kupię właśnie 75G i zobaczę może będzie dobry)

zdaję sobie sprawę że na stronach angielskich pewnie taki rozmiar bym dostała
      ale nie mam karty którą mogłabym tam zapłacić, pozostają mi więc (przynajmniej
      na razie) zakupy w polskich sklepach

a jak Wsze wrażenia z obwodami w tego typu stanikach? są takie jak w zwykłych
      czy też (żeby lepiej trzymać) są ciaśniejsze? bo jeżeli lepiej ściskają to mogę
      spokojnie zaryzykować 75G
    • veev cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo...? 30.01.07, 16:12
      Potrzebuje burzy mozgow ;)

Kupilam sobie obledna czerwona sukienke, dluga do ziemi, z zupelnie golymi
      ramionami - zrobie przy okazji reklame projektantce:
      annaboguslaw.blogspot.com/ (dwa zdjecia na samym dole). Sukienka nie
      nadaje sie na okazje mniejsze niz cudzy slub, ale po prostu nie moglam sie jej
      oprzec :))

No i nietrudno sie spodziewac, ze bez stanika wyglada... tak sobie. Wlasciwe maz
      zachwycony, ale jakos facetom w kwestii odziewania biustu nie zawsze wierze, w
      kazdym razie wolalabym stanik miec. Ze wzgledu na kolor kiecki i jej minimalne
      przeswitywanie w gre wchodzi, jak w tytule, tylko albo cielisty, albo czerwony.

Na czerwony nie licze :/ A cieliste niby sa, ale takie mi sie jakies podejrzane
      wydaja - myslalam o usztywnianym, takim jak Panache Porcelain (?), ale mam
      obawy, ze to wszystko i tak sie obsunie w dol i jeszcze zrobi pozioma kreske na
      piersi (zle mysle?). Ktoras z Was go ma, nosila i jest zadowolona?

Jest jeszcze oczywiscie taki aspekt calej sprawy, ze srednio mi sie chce wydawac
      dwie stowy na stanik, ktory zaloze maks trzy razy w roku, no ale moge na
      wyprzedazach popolowac, to moze wyjdzie ciut taniej.

Myslalam o przezroczystych ramiaczkach, ale to ostatecznosc - jednak zawsze
      bedzie je widac, a mam mieszane uczucia co do kawalkow silikonu przyklejonych do
      skory...

I rozwazalam tez wziecie jakiegos czerwonego stanika z juz posiadanych i wszycie
      go w gore tej kiecki (jesli ubiore normalny dobrze trzymajacy stanik, np.
      Panache Heaven, i zsune ramiaczka na boki, chowajac je pod kiecke, to wszystko
      sie w miare trzyma i wyglada ok) - probowalyscie czegos takiego? Ma szanse dzialac?

v.
      • ekler.ka Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 30.01.07, 16:22
        na opinie o bezramiaczkowym porcelain raczej nie masz co liczyc,bo dopiero
        wszedl do sprzedazy,a dostepny ma byc chyba w marcu..
      • maith Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 30.01.07, 16:33
        Pierwsze, co mi przyszło do głowy, to Panache Inferno Coral.
        tinyurl.com/2498dc
        No tylko że ten koral jednak jest bardziej różem niż czerwienią niestety.
        Ramiączka ma przepinane, więc da się je i odpiąć całkiem.
        Jakby to wyglądało? Musiałabyś sprawdzić :-)
        Ale dla takiej kiecki na pewno warto wypróbować wszelkie dostępne opcje :-)

Szczególnie jeśli jest w miarę ok z odramiączkowanym Heaven, to w Inferno
        powinno być tylko lepiej.
        • ekler.ka Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 30.01.07, 16:41
          nie wyobrazam sobie,ze inferno cokolwiek utrzymalo z odpietymi ramiaczkami.miski
          oderwa sie od biustu od razu.chyba ze je jakos wszyjesz w sukienke.
        • kasica_k Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 30.01.07, 17:43
          Inferno mam i absolutnie nie nadaje sie do odpinania ramiaczek. Bez ramiaczek
          wszystko odstaje, to nie ten kroj miski.

A co do czerwonego, to przyszedl mi od razu do glowy ten Charnos:
          tinylink.com/?q04Kavgv64
          - juz nie raz chcialam go kupic, bo sliczny :) Nie pamietam Twojego
          rozmiaru - niestety robia go do F.

No i Panache spec-okazje, ale juz nie bedzie kolorowy. To jest bardzo
          dobry stanik, bylam nim mile zaskoczona po moim starym M&S, ktory co
          prawda trzymal, ale ksztalt biustu robil do kitu.
          • kasica_k hihi :) 30.01.07, 17:45
            Nie zauwazylam, ze rozmiar jest w temacie :)

W takim razie bierz tego Charnosa :)
            Z tego, co widze, jest bardzo podobnie szyty do spec-okazji Panache,
            wiec powinien byc przyzwoity. A kolor super, strasznie mnie kusi,
            zeby go w koncu kiedys kupic.
          • veev Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 30.01.07, 18:21
            > A co do czerwonego, to przyszedl mi od razu do glowy ten Charnos:
            > tinylink.com/?q04Kavgv64
            > - juz nie raz chcialam go kupic, bo sliczny :)

Echno, sliczny, i kolor bylby idealny, i majtki ladne do kompletu, ale
            trzydziesci dwa funty, auuu....

> No i Panache spec-okazje, ale juz nie bedzie kolorowy. To jest bardzo
            > dobry stanik, bylam nim mile zaskoczona po moim starym M&S, ktory co
            > prawda trzymal, ale ksztalt biustu robil do kitu.

Na brastopie jest za 24 funty i maja moj rozmiar w kolorze nude - nie jest tak
            piekny, ale za to bardziej praktyczny bedzie (pod biale kiecki tez sie nada, a
            takie, na ramiaczkach, mam dwie). Skoro mowisz, ze dobry, to chyba zamowie,
            najwyzej odesle. Kupno tej kiecki juz bylo bardzo nieracjonalnym zagraniem,
            troche mam opory przed kupowaniem jeszcze piekielnie drogiego stanika tylko i
            wylacznie do niej... A tak to dorzuce do tych "specjalnych okazji" jeszcze
            jakiegos Lepela z wyprzedazy i bede miala dwa w cenie jednego... ;) A jak
            Panache nie podejdzie, to ten Charnos jest w takiej cenie, ze moze szybko nie
            zniknie.

[taa, gdyby moj maz to przeczytal, to by umarl chyba, bo to klasyczny przyklad
            tego, co sie okresla mianem "babskiej logiki ;)]

v.
            • besame.mucho Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 30.01.07, 18:35
              veev napisała:
              > A tak to dorzuce do tych "specjalnych okazji" jeszcze
              > jakiegos Lepela z wyprzedazy i bede miala dwa w cenie jednego... ;)

Bierz bierz, przekroczysz 30 funtów i będziesz miała majtki gratis :-).
              A ta sukienka baaardzo ładna.
              • kasica_k albo wez Cherub Berry! 30.01.07, 18:42
                www.brastop.com/acatalog/copy_of_Charnos_Cherub_Berry_Strapless_atod.html
                Wlasnie zajrzalam na te walentynkowa promocje (dzieki besame) i prosze
                - 15 funtow! Jak na zamowienie.
            • kasica_k Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 30.01.07, 18:38
              Mimo wszystko nie obiecuj sobie za wiele po bezramiaczkowcach - to
              dobre ukladanie, za ktore chwale Panache, nie jest niestety zabojczo
              super :) W kazdym razie nie takie, jak w porzadnym staniku z ramiaczkami.
              Ale przyjemnosc z braku ramiaczek jest duza, ani przez chwile nie
              zalowalam kupna tego Panache.

Jestem bardzo ciekawa, jaki jest ten Charnos.
              On czasem znika w tym kolorze - jak go szukalam jakis czas temu piszac
              notke do bloga, to go zabraklo...
      • besame.mucho Veev, masz dziś szczęście ;-) 30.01.07, 19:29
        CHarnoc Jacquard w 75 F jest też na brastopie. Za 15 funtów :-).

www.brastop.com/acatalog/Charnos_Jacquard_Padded_Strapless_Ruby_atod.html#a202776247000Z
        • besame.mucho Re: Veev, masz dziś szczęście ;-) 30.01.07, 19:32
          (ukryli go i jest w ofertach A-D, ale jak się kliknie w rozmiary to są większe - do F)
          Także masz do wyboru Specjalne Okazje i dwa Charnosy. Wszystko, czego Ci trzeba do sukienki :-).
          • veev Re: Veev, masz dziś szczęście ;-) 30.01.07, 19:38
            wlasnie tez je znalazlam i zamowilam oba, gorszy odesle albo wymienie na cos
            innego :))

tia. zastanowmy sie chwile, mamy wtorek, tak? i ja juz w tym tygodniu kupilam
            cztery staniki...?

v.
            • anna-pia Re: Veev, masz dziś szczęście ;-) 30.01.07, 20:56
              veev napisała:

> wlasnie tez je znalazlam i zamowilam oba, gorszy odesle albo wymienie na cos
              > innego :))
              >
              > tia. zastanowmy sie chwile, mamy wtorek, tak? i ja juz w tym tygodniu kupilam
              > cztery staniki...?
              >
              > v.

Veev, nie ma się czego wstydzić, to fakt, że to niewiele, ale na pewno przysżły
              tydzień będzie lepszy ;)))
        • kasica_k Ja tez mam szczesliwy dzien :-) 31.01.07, 16:38
          Zassalam Jacquarda :) Ostrzylam sobie na niego ząbki od pol roku i ciagle nie
          moglam sie zlamac na regularna cene. Do tego blożek na wierzch GW trafil :)
          Biusty w gore.
      • xclone Re: cielisty lub czerwony bez ramiaczek 75F albo. 04.08.08, 13:34
        kiecka przepiękna.. też bym chętnie kobiete w takiej pooglądał (najpierw ;) )..

co do staników - co prawda większa miska (G), ale ważne - bez ramiączek jednak
        się zwiesza.. narazie sprawdzone w gorsecie Panache Confetti.. popatrzę jeszcze
        w strapless-ach Panache (te takie nowe, pełne, zamówię po 10-tym)..

--
        Pozdr.
        xclone
    • annasi23 Do użytkowniczek VENUS STRAPLESS 31.03.07, 17:29
      Znalazłam w sklepie e-lady (dzięki Kasicy) Venus Strapless za 129 zł w
      rozmiarze 70G i bardzo go zapragnęłam. Ale chciałam najpierw zrobić wywiad -
      jak oceniają go osoby, które już go wypróbowały? Czytałam w wątku Panache
      opinię jednej osoby, która nie była zachwycona, ale może ktoś jest?
      Czy dobrze trzyma piersi, czy przydałoby się wziąć w nim węższy obwód, czy jest
      wygodny?
      Inna sprawa, że nie wiem, czy trafię z rozmiarem, bo ostatnio trochę schudłam i
      obwód w biuście zmniejszył mi się do 98, co zgodnie z tabelką Bellissimy daje
      rozmiar 70FF. Jednak noszę kupione jakiś czas temu TangoII 70GG i wydaje mi
      się, że jest tylko trochę za duże.
      Proszę o opinie!
      • kasia_s80 Re: Do użytkowniczek VENUS STRAPLESS 03.06.09, 15:12
        Ja noszę 32G i venus strapless czarne okazało się na mnie lużne w
        miskach, bardzo wysoko podchodziły mi fiszbiny pod pachy i uwierały,
        obwód ok. Ja bym powiedziała, że jest to dużomiseczkowiec.
    • mada.d.n Re: stanik bez ramiączek 25.04.07, 20:26
      zamówiłam stanik Bolero SR04 w Avocado (rozmiar 70F)
      czy któraś z Was go posiada? bo ja chcę pod suknię ślubną, więc musi być
      idealnie :)
      dajcie znać co i jak -przymierzałam w sklepie i trzymał bardzo dobrze, niestety
      nie przyszło mi do głowy pląsanie po kabinie i skakanie, czego na weselu na
      pewno nie uniknę :)
      będę wdzięczna za wszelkie opinie :)

59 dni :)
      Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
      jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
      • yaga7 Bolero 26.04.07, 06:12
        Jak dobrze pamiętam, to moja mama pląsała i skakała w Bolero na moim weselu ;) W
        każdym razie na pewno miała stanik z Avocado - ja mam jeden model (i to nie jest
        bolero), ona kupiła drugi, a wiecej bezramiączkowców raczej tam wtedy nie było.
        Generalnie wszystko się trzymało jak powinno i nic nie wypadło :)
        • mada.d.n Re: Bolero 26.04.07, 10:22
          fajnie :) uspokoiłaś mnie :)
          jak byłam w sklepie to w moim rozmiarze był tylko czarny, umówiłam się, że po
          długim weekendzie mi sprowadzą, ale w konstrukcji między białym i czarnym nie
          ma chyba różnic :DD bo coś mnie trafi niedługo, zakochałam się w sukni
          gorsetowej, jeszcze zanim trafiłam do Amazonki i wyszłam ze stanikiem we
          właściwiym rozmiarze. co prawda po 1 przymiarce już w staniku F wyglądam
          całkiem nieźle, ale w tamtym musiałabym obcinać ramiączka -a nie chcę niszczyć,
          zresztą bardotka przyda sie też na inne okazje :)

58 dni :)
          • klerken Re: Bolero 07.05.07, 16:01
            hej

czy już kupiłaś ten stanik (Bolero)?
            Bardzo jestem nim zainteresowana, a trochę boję sie w ciemno wydać ponad
            100zł :-)
            Tym bardziej, że kompletnie nie znam rozmiarówki Avocado, bo nie robiłam
            jeszcze zakupów w tym sklepie.
    • bea41 Re: stanik bez ramiączek 02.06.07, 09:53
      JA tez bardzo chętnie przeczytam opinie o Bolero, bo wczoraj kupiłam sukienkę,
      do której potrzebuję stanik z odpinanymi ramionkami. Zastanawiam się jeszcze
      nad Panache Venus Strapless. Który z nich lepiej bedzie trzymał biust w
      rozmiarze 70G? Oczywiście chcę do tego silikonowe ramionka:)
      • mada.d.n Bolero Avocado -polecam! 10.06.07, 13:59
        w końcu, po dość długim oczekiwaniu i telefonicznym i osobistym molestowaniu pań
        w sklepie :) udało mi się kupić białe Bolero w moim rozmiarze -czyli 70F
        (oczywiście były czarne, mnóstwo rozmiarów, ale do sukni ślubnej nie bardzo :))
        jestem zachwycona - dobrze podtrzymuje (po ściągnięciu ramiączek również),
        pochodziłam po domu, nawet skakałam z rękami podniesionymi (kto wie, co będzie
        na weselu ;p) i jest super!!
        stanik ma tylko jedną wadę -nie nadaje się do dekoltów -fiszbiny kończą się po
        obu stronach na tej samej wysokości -między piersiami jest więc bardzo
        zabudowany, czułam się jak w zbroi :) ale dzięki temu dobrze podtrzymuje :)

13 dni :)
        • kasica_k Re: Bolero Avocado -polecam! 10.06.07, 15:39
          A czy masz jakies porownanie rozmiarowe z markami angielskimi? Ciekawa jestem,
          jak ten model wypada rozmiarowo, bo zycie mnie nauczylo, ze Avocado jest
          nieprzewidywalne :)
          • mada.d.n Re: Bolero Avocado -polecam! 11.06.07, 21:26
            porównania niestety nie mam żadnego, bo dopiero od 2 miesięcy noszę właściwy
            rozmiar :) i póki co wypróbowuję polskie marki :)
            ale mam ten luksus, że jestem poznanianką i kupuje w sklepie, po uprzednim
            przymierzeniu

12 dni :)
            • in_di_ra Re: Bolero Avocado -polecam! 17.06.07, 19:27
              Strasznie się na niego napaliłam ale chyba nie mają mojego rozmiaru...napisałam
              do nich maila, mamię się nadzieją na pozytywną odpowiedź :D
    • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 07.08.07, 20:55
      a czy jest szansa, ze kupie gdzies w krakowie bardotke 70e/65f ?
      (dokladnego rozmiaru nie znam, dopiero sie nawrocilam ;)). bo z
      dawnych czasow pamietam przymiarki takich 75c/d i one strasznie
      splaszczaly biust- czemu sie juz teraz nie dziwie ;)
      • turzyca Re: stanik bez ramiączek 07.08.07, 21:46
        Juz za chwileczke juz za momencik... znowu bedzie intimo4you w krakowie. :) 70e
        masz szanse upolowac w normalnym sklepie z bardziej biusciasta rozmiarowka, 65f
        jest trudniejsze. Jesli nie mozesz czekac do otwarcia odezwij sie do boochmenki.
        • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 08.08.07, 11:59
          a kiedy bedzie otwarcie?
          problem jest taki, ze 10 wrzesniw wyjezdzam do francji, a tam, z
          tego co widzialam tez jest masakra biustonoszowa. w wyszukiwarce
          znalzam jeden (!!!) biustonosz w rozmiarze 65f/ 65g- za 60 euro O.o.
          dlatego na wszelki wypadek wole sie zaopatrzyc tutaj.
          kim jest boochmenka?
          • klymenystra aa :) 08.08.07, 12:07
            juz doczytalam :)
            ojejej, wyslouchow jest 10 minut tramwajem ode mnie, polece tam w
            przyszlym tyogdniu i przynajmniej ustale moj rozmiar :)
      • martvica Re: stanik bez ramiączek 07.08.07, 22:20
        70E czarną Cornelię Gai mierzyłam w małym sklepiku na Starowiślnej ostatnio :)
        I możesz zapytać na Długiej jeszcze.
        • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 08.08.07, 11:57
          na starowislna sie wlasnie wybieram, bardzo lubie tamten sklep
          (pamietam z dawnych lat, ze miali niezly wybor i dobra jakosc). a
          jaka byla orientacyjnie cena? i czy ten material bardzo rozciagliwy?
          bo z forum wiem, ze blizej mi do 65, ale nie ludze sie, ze znajde :(
          • martvica Re: stanik bez ramiączek 08.08.07, 13:57
            O, ciekawe czy myślimy o tym samym sklepiku, i czy to jest ten sklep który
            usiłowałam kiedyś znaleźć po przeczytaniu jakiegoś wątku na forum :)
            O cenę się, durna, nie zapytałam - w sklepach sieciowych od 50 do 60 zł. Wygląda
            tak: www.1bielizna.pl/detail.php?product_id=1144&&group_id=2
            Z rozciągliwością nie jestem pewna, na mnie zapięta na najluźniejszą haftkę
            była w porządku, a pod biustem mam obecnie chyba koło 74cm, już się gubię :)
            • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 08.08.07, 14:11
              mysle, ze mowimy o tym samym sklepiku- po lewej stronie, patrzac od
              wisly, ma szyld triumpha, ale sprzedaja tam tez polskie fimry. jest
              tyci tyci z jedna tylko przymierzalnia, ale bardzo cierpliwymi
              ekspedientkami :)
              ja mam pod biustem 72 wiec zaryzykuje pewnie i kupie, bo potrzebuje
              pilnie.
              dzieki za odpowiedz :)
              • martvica Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 11:15
                Mały, ciasny, po schodkach, dużo reklam Kris Line :)
                • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 16:23
                  pamietam, ze 5 lat temu, kupilam cielisty biustonosz jakiejs
                  polskiej firmy (pudelko bylo w serduszka ;)). rozmiar oczywiscie 75d-
                  ale wcale nie wyglada zle! nosze go czesto, jest arcywygodny, nie
                  rozciagnal sie, zmechacil troszke tylko- no, ideal. do tego ma
                  szeroko rozstawione miseczki i dosc glebokie- nie mam wiec bulek,
                  zapiecie podjezdza minimalnie.
                  eeech, zebym pamietala, co to byla za firma...
                  • martvica Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 17:29
                    A z metki się już nic nie da odczytać? :)
                    Ale boję się że jak kupiony 5 lat temu, to już go może nie być w sprzedaży...
                    • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 18:10
                      hehe :-) metka dokumentnie sprana :)
                      moze ta firma juz nie istnieje... no, ale jakbys gdzies zobaczyla,
                      to daj mi znac- ma bardzo charakterystyczne polaczenie miedzy
                      miseczkami, bo ta sa trzy doysc grube nitki, bez materialu pod
                      spodem (idealne, jak piersi sa szeroko rozstawione). nie wierze w
                      cud, ale fajne by bylo miec ten sam model w odpowiednim rozmiarze (:

pozdrawiam
                  • rudapaskuda Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 18:10
                    Może takie pudełka ?

allegro.pl/item224158038_ewa_bien_bielizna_z_wybiegu_sliczna_nowa.html
                    • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 21:33
                      hmm.. bardzo podobne, ale nie pamietam, zeby nazwa byla wlasnie
                      taka. hm..
                      • magda-fl Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 22:17
                        klymenystra napisała:

> hmm.. bardzo podobne, ale nie pamietam, zeby nazwa byla wlasnie
                        > taka. hm..
                        To ja chyba miałam stanik tej samej firmy, co Ty, bo też podobne serduszkowe
                        pudełko, ale też nie Ewa Bień. Mi się kojarzy nazwa Dama Kier, ale nie jestem
                        pewna czy to aby na pewno dobry trop...?
                        A pudełko jeszcze gdzieś powinnam mieć, ale nie wiem czy u siebie czy u
                        rodziców, więc jak się na nie natknę, to zapewne przypadkiem.
                        • magda-fl Re: stanik bez ramiączek 11.08.07, 22:19
                          magda-fl napisała:

> klymenystra napisała:
                          >
                          > > hmm.. bardzo podobne, ale nie pamietam, zeby nazwa byla wlasnie
                          > > taka. hm..
                          > To ja chyba miałam stanik tej samej firmy, co Ty, bo też podobne serduszkowe
                          > pudełko, ale też nie Ewa Bień. Mi się kojarzy nazwa Dama Kier, ale nie jestem
                          > pewna czy to aby na pewno dobry trop...?
                          > A pudełko jeszcze gdzieś powinnam mieć, ale nie wiem czy u siebie czy u
                          > rodziców, więc jak się na nie natknę, to zapewne przypadkiem.
                          A jednak dobrze kojarzyłam :) www.dama-kier.com.pl/
                          • klymenystra Re: stanik bez ramiączek 17.08.07, 15:48
                            no tak, to to :)
                            szkoda, ze nie maja rozmiarowki ponizej 70 :( mam ich jeden
                            biustonosz, oczywiscie w zlym rozmiarze, ale bardzo ladny i niezly
                            jakosciowo.
                            • martvica Re: stanik bez ramiączek 17.08.07, 18:10
                              Ha, Damę Kier uwielbiam, mam 5 staników od nich :)
                              klymenestra, jak Ty wąska jesteś to spróbuj przymierzyć model 'Hortensja' z
                              obwodem 70, bo moja 75 jest ciaśniejsza od 3 70-tek :)
                              A poza tym dostałam po róznych przejściach 'Cornelię' Gai 70E, dziwna trochę,
                              ale od bezramiączkowca wymagam wyłącznie trzymania się na miejscu i zasłaniania ;)
    • magdalaena1977 Re: stanik bez ramiączek 17.08.07, 14:30
      Nabyłam ostatnio na allegro za oszałamiającą sumę 38 zł z wysyłką nowy
      fioletowy model flaunt tr Triumha
      www.a1bras.co.uk/store.html?lang=en-uk&target=d150.html&lmd=39247.921308
      Stanik leży przyzwoicie, no może piersi są trochę zbyt rakietowate.
      Przy jego zakładaniu odczuwam dramatyczny brak pokojówki, ponieważ góra jest
      wykończona paskiem silikonu, który utrzymuje biustonosz na miejscu , ale nie
      pozwala dobrze go ułożyć. Sprawę rozwiązały dopiero silikonowe ramiączka.
      jeszcze go nie nosiłam na zewnątrz, ale miło mieć bezramiączkowca w swojej stajni.
    • bathilda Bez ramiączek na 30H czyli bajka o beznadzieji 21.01.08, 14:29
      Co by nie zginęło

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74320835

A może kiedyś coś będzie ...
      • charm Re: Bez ramiączek na 30H czyli bajka o beznadziej 22.01.08, 13:01
        > Co by nie zginęło
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74320835

>
        > A może kiedyś coś będzie ...
        >

Może kiedyś też będzie 28J... czekam z nadzieją...
        Na razie mam problem - na występie mamy tańczyć w gorsetach (takich gumowych,
        niezbyt podtrzymujących...), a stanik jak już to bez ramiączek ;-(
    • beakarp 2 czarne 75F 22.01.08, 12:43
      kupiłam w UK dla kuzynki, ale ona marudna, i nie podobają się
      takie...pancerniki:P A to przecież poczciwa porcelanka plunge, i
      fantasie smoothing:)))Gdyby któraś forumka potrzebowała na bal, to
      są na allegro
    • kociatko_biusciaste strapless 28h - proszę o radę 27.01.08, 18:00
      Przeczytałam różne wątki na temat staników bez ramiączek, zdaje się, że
      najbardziej chwalicie Panache Porcelain i Special Occasions, natomiast nie
      podoba Wam się podtrzymanie i kształt biustu w Venus. Ja chyba mam 28H i w tym
      rozmiarze jest tylko taka Flirtelle (Curvy Kate?) z Brastopu (
      www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Flirtelle%20Strapless%20Bra%20Ivory
      ), ale ktoś już pisał, że ona ma małe miski. Czy może jakaś posiadaczka tego
      stanika opisać go dokładniej?
      Właściwie to chyba wzięłabym Porcelain 30G i zwęziła, bo nie jest tak strasznie
      zabudowany i na modelkach wygląda, jakby trzymał piersi dość wysoko. Jednak w
      sklepie Her Room znalazłam jakieś porady fitterek z rozrysowanymi liniami na
      stanikach, i chyba wynika z tego, że Porcelain trzyma sie niżej, niż Specjalne
      Okazje. Zobaczcie tutaj (na dole strony):
      www.herroom.com/Panache-Porcelain-Moulded-Strapless-Bra,pana01-3370,4.html
      i tutaj:
      www.herroom.com/Panache-Underwire-Strapless-Bra,pana01-5210,4.html .
      Rzeczywiście Porcelain jest tak nisko?
      Te Specjalne Okazje w ogóle mi sie nie podobaja, a Flirtelka jest kremowa i
      niewiele o niej wiadomo. Skoro miałabym zwężać, to właściwie mogę rozważyć
      jakieś inne modele, jakie macie bezramiączkowce super trzymające i z miskami
      blisko siebie? Poradźcie coś, strasznie się napaliłan na stanik bez ramiączek;)
      • secka Re: strapless 28h - proszę o radę 27.01.08, 18:17
        Zamawiałam z brastopu tą Flirtelle Strapless, właśnie rozmiar 28H i już ją
        odesłałam :/ Straszny rozciągliwiec - 28, a zapięłam się na ostatnią haftkę od
        razu. Czyli zero podtrzymania (moja Melissa 65 trzyma lepiej po zdjęciu
        ramiączek..). Fiszbiny OGROMNE, niby miseczka dobra była (chociaż może trochę za
        duża), ale te fiszbiny i kompletny brak podtrzymania zupełnie zdyskwalifikowały
        ten biustonosz. Może gdyby miseczka była mniejsza, trzymałby lepiej. Nie wiem
        też, czy to normalne w takich stanikach, ale nie miała takich gumek na górze
        misek przytrzymywających (myślałam, że staniki strapless tak mają)

Też zastanawiam się nad Porcelain, podobno jest ściśliwa..
        • kociatko_biusciaste Re: strapless 28h - proszę o radę 27.01.08, 18:24
          Ha. Ogromne fiszbiny tzn. szerokie?
          A Ty normalnie nosisz 60 czy 65?
          Ale Porcelain jest tylko 30, nawet w Bravissimo, musiałabyś wziąć 30G i zwężać,
          bo wątpię, żeby był aż tak ściśliwy... Patrzyłaś może do tego Her Room (wkleiłam
          linki), trochę mnie zniechęca to, że on tak nisko wisi...
          • secka Re: strapless 28h - proszę o radę 27.01.08, 18:30
            Tak, fiszbiny są strasznie szerokie, sięgały mi daleeeko na plecy. Normalnie to
            nie wiem już teraz co noszę, bo wszystkie 65 są na mnie za luźne, ale np.
            Melissa 60 jest straszliwie ciasna. Inferno mam 60 i jest w sumie akurat, nadal
            na pierwszą haftkę, więc jeśli ta Porcelain jest tak mniej więcej ściśliwa jak
            Inferno, to może i 65 byłaby dobra na ostatnią haftkę ;)
            Te zdjęcia widziałam, rzeczywiście dziwnie to wygląda. Ale chyba dzięki temu, że
            jest tak nisko zawieszona, jest też tak głęboko wycięta, co mnie bardzo zachęca :D
            • kociatko_biusciaste Re: strapless 28h - proszę o radę 27.01.08, 18:36
              Mnie też Porcelain najbardziej zachęca, inne bezramiaczkowce są zabudowane po szyję!
              To chyba rezygnuję z tego Flirtelle.
              Mogę jeszcze tylko zapytać, ile masz w obwodzie?
              • secka Re: strapless 28h - proszę o radę 27.01.08, 18:36
                69 i sporo ocieplacza więc ściśliwa jestem ;)
                • kociatko_biusciaste Re: strapless 28h - proszę o radę 27.01.08, 18:39
                  Ja mam 65, kurczę.
                  Dzięki za rady, gdybyś kupiła jakiś strapless, to opisz:) Juz długo nie wytrzymam;)
    • rybescu Re: stanik bez ramiączek 05.04.08, 20:23
      Potrzebuję porady: szukam stanika bez ramiączek i, w związku z tym, że i tak
      muszę dokonać zwrotu na intimo4you waham się pomiędzy dostępnymi u nich Panache
      Porcelain Strapless a Fantasie Allure 7130 (65 F bądź FF). Interesują mnie
      zwłaszcza opinie na temat tego drugiego, jedyne do tej pory znalazłam na
      stronach brytyjskich, a że różnica cenowa pomiędzy tymi modelami jest dość
      znaczna chciałabym wiedzieć, czy Allure jest wart swojej ceny. Może ma go któraś
      z was?
      • karolajna83g Re: stanik bez ramiączek 29.11.08, 19:09
        Heja!
        Ja właśnie dostałam straplessa z panache. Mój rozmiar to 36G aczkolwiek
        następnym razem muszę wyprobować 34H. Obwód 87 cm, jednak jeśli chodzi o
        straplessa to chyba bardziej odpowiednim stanikiem dla mnie byłby rozmiar 34.
        Miska G jest przeogromna, można sobie ja na głowę włożyć, ja osobiście byłam
        przerażona wielkością miseczki. jednak kiedy go założyłam to byłam w szoku, że
        na mój biust stanik bez ramiączek wypada niemalże idealnie. Zapięta na
        najluźniejszą haftkę miałam wrażenie,że stanik spadnie, więc się zapięłam na
        najciaśniejszą haftkę. Czułam się lepiej, może to tylko moje wrażenie...
        Przymierzałam wiele bluzek i naprawdę byłam zachwycona. Bez ramiączek wyglądałam
        lepiej niż jak przyczepiłam ramiączka.
        Także dziewczyny- radzę wziąć straplessa, ale z mniejszym obwodem:)
    • caitlin82 Pytanie o Ultimo Miracle strapless 23.04.08, 11:21
      Czy któraś z Was ma/mierzyła ten stanik:
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=UD-1115 ?

Jak wypadają fiszbiny w stosunku do Fantasie Smoothing strapless i Panache'owych straplessów? Szukam czegoś ze znacznie węższymi fiszbinami, recenzje na listkach niestety sugerują podobieństwo do Fantasie, ale jestem ciekawa Waszych opinii.
    • caitlin82 Smoothing, Special Occasions, Porcelain 08.05.08, 23:07
      Wszystkie trzy mają koszmarnie szerokie fiszbiny - u mnie kończyły się na
      plecach :( Jeśli chodzi o obwód (mierzyłam 65-tki przy 68cm pod), najściślejszy
      jest Fantasie Smoothing. Trzymał bardzo dobrze na najluźniejszej haftce. Special
      Occasions i Porcelain są luźniejsze, bez trudu zapięłam się na ostatnią haftkę.

Aha, mierzyłam kolor nude.
      • rockiemar Re: Smoothing, Special Occasions, Porcelain 08.05.08, 23:22
        A jak wygladaja na biuscie? Bo zastanawiam sie wlasnie nad tymi
        trzema modelami w kolorze Nude, wiec Twoja pomoc bedzie
        nieoceniona:) Jaki bralas rozmiar? Czy miseczki sa typowej
        wielkosci? Troche mnie podlamalas tymi fiszbinami w Fantasie, bo
        myslalam, ze chociaz ta firma ma je w miare waskie :/

• caitlin82 Re: Smoothing, Special Occasions, Porcelain 08.05.08, 23:44
          Na mnie wyglądały fatalnie. Ale przede wszystkim one były za duże i to sporo.
          Ostatnio trochę schudłam i nie zorientowałam się, że zmieniły mi się wymiary.
          Zamówiłam 30G przy - jak się okazało - 68/95 cm. (Inna sprawa, że takie Rio 30G
          nadal jest w miarę dobre).

Ale do rzeczy. Tak jak napisałam, fiszbiny są koszmarnie szerokie. Dla mnie dużo
          za szerokie. W rezultacie biust miałam pod pachami, a staniki działały jak
          minimizer. W bluzce to wyglądało, jakbym wcale nie miała biustu. Myślę, że dobry
          rozmiar w moim przypadku nic by nie zmienił. W każdym razie odpuściłam sobie
          wszystkie trzy, zamówiłam Ballet Eternal bustier i chyba przy nim zostanę.
          • rockiemar Smoothing a Porcelain 11.05.08, 17:45
            A czy oba te staniki mialy tak samo szerokie fiszbiny, czy jednak
            Panache troche szersze?
            • rockiemar Re: Smoothing a Porcelain 11.05.08, 17:46
              bo ja mam Smoothing, ale balcony i fiszbiny ma w miare niezle...
              • caitlin82 Re: Smoothing a Porcelain 11.05.08, 21:28
                Ojej, to było jakiś czas temu i już dobrze nie pamiętam. Nie widziałam jakiejś
                wyraźnej różnicy. Ale mierzyłam niedawno Smoothing balcony (ten nieusztywniany)
                w rozmiarze 30FF i fiszbiny były dużo węższe niż w tym straplessie. Nie wiem,
                czy Twój Smoothing jest usztywniany czy nie. Jeśli nie, to moim zdaniem w ogóle
                nie ma co porównywać, to są zupełnie różne staniki. Usztywnianego Smoothing nie
                mierzyłam, więc nie wiem jak się ma do straplessa.

• rockiemar Re: Smoothing a Porcelain 12.05.08, 11:46
                  Ja mam wlasnie ten miekki Smoothing... Bardzo Ci dziekuje za szybka
                  odpowiedz, bo chcialam kupic tego straplessa Fantasie na ebayu
                  (tylko 13 funtow). Ale jednak wole w takim razie nie zaoszczedzic
                  tych kilku funtow i zamowic go sobie z Bravissimo, zeby w razie
                  czego miec mozliwosc odeslania.
                  • kociatko_biusciaste Re: Smoothing a Porcelain 12.05.08, 22:19
                    Rockiemar, Bravissimo to fajny sklep, ale nie jedyny:) W Undercover jest właśnie
                    promocja do północy, przeceniaja straplessy, i tam jest przesyłka za darmo.
                    "Fantasie Smoothing strapless bra

Like the Panache bra, this is also lightly padded to provide extra shape and
                    structure and it again has seamfree cups to give a smooth line under tight
                    summer t-shirts. The main difference between the two is in the slightly fuller
                    coverage of this bra, with its higher centre.
                    This bra is normally 30 pounds but for all orders received before midnight on
                    Monday May 12th we will charge only 23 pounds. It again goes to G cup."
                    • rockiemar Re: Smoothing a Porcelain 12.05.08, 22:28
                      A gdzie widzialas przecene straplessow? Bo ja bylam w tym sklepie,
                      ale zadnej przeceny nie widzialam... cena Fantasie jak byla, tak
                      jest 30 funtow, a Porcelain 25. Moze to kwestia rozmiaru?

A Bravissimo jest moim faworytem za latwosc w obsludze strony:)
                      • kociatko_biusciaste Re: Smoothing a Porcelain 12.05.08, 23:06
                        Dostałam maila, jestem u nich zapisana.
                        • kociatko_biusciaste Re: Smoothing a Porcelain 12.05.08, 23:11
                          Wyłączam kompa, a że do 24 jeszcze trochę czasu, to informuje, że kupiłam w
                          Undercover jedna tania rzecz, więc na pewno mnie nie faworyzują tą promocja, a
                          ceny ja tez na stronie widze normalne. Piszą, że policzą ze znizką, czyli
                          wnioskuje, że to normalne, że nie jest ona widoczna.
                          Sklep wspominam bardzo miło, bardzo szybko wysłali.
                          • rockiemar Re: Smoothing a Porcelain 12.05.08, 23:58
                            Policzyli mi za oba staniki normalnie. Ale skoro juz mialam je w
                            koszyku, to kupilam;)
                            • kociatko_biusciaste Re: Smoothing a Porcelain 13.05.08, 16:46
                              Jak to normalnie Ci policzyli? Może obciążą Twoja karte mniejsza kwotą? Mysle,
                              że tak powinni zrobic, bo skoro na stronie jest normalna cena, to system bierze
                              ja pod uwage przy podliczaniu, pobiera pieniadze człowiek, które sprawdzi, kiedy
                              złozyłaś zamówienie. Mam nadzieję. Wysyłam Ci ten mail (na poczte gazetową),
                              który od nich dostałam, jesli pobiora normalna kwote to napisz do nich.
                              • rockiemar undercoverexperience - oj nieladnie, nieladnie 14.05.08, 17:07
                                Dzieki uprzejmosci kociatka_biusciastego, ktora to mnie uswiadomila,
                                ze jest znizka na straplessy wymieniona w newsletterze, zaplacilam
                                13 funtow mniej za Porcelaina i Smoothinga. Przeforwardowalam im ich
                                wlasny newsletter i zapytalam, dlaczego policzono mi normalna kwote
                                za staniki. Dostalam odpowiedz:

"We will apply the discount to your order so that you will
                                pay £42 instead of £55.

Regards

Sarah"

Gdybym nie wyslala maila, z konta znikneloby 55 funtow... Dzieki
                                kociatko!
                                • kociatko_biusciaste Re: undercoverexperience - oj nieladnie, nieladni 18.05.08, 15:37
                                  Nie ma za co, cieszę sie, że wszystko dobrze się skończyło:)
    • tra_virgolette Re: stanik bez ramiączek 15.05.08, 22:28
      im dluzej ten watek czytam, tym bardziej glupieje :-(

jak sporo dziewczyn z tego watku potrzebuje straplessa do sukni
      slubnej. nie obchodzi mnie jak bedzie wygladal pod suknią, byle by w
      sukni wyglądał ok :-)

ale do rzeczy: mam dosc długie piersi (jak to brzmi...), no i
      miekkie, rozmiar - 28FF, lub 30F. Podejrzewam (nie wiem, bo nie
      mialam na sobie nigdy) ze straplessy nie podnosza biustu... no i
      boje sie, ze beda mi tak wisiec i wszystko bedzie wygladalo fuj :-
      (((

czy jakis strapless chociaz troche jest w stanie podniesc biust? a
      najlepiej podniesc i troche splaszczyc :-) poradzcie!

ehhh chyba zamowie z UK ze trzy i porownam. mysle o panache
      porcelain i special occassions, i fantasie smoothing. A moze cos
      polecicie innego, i moze zaden z tych trzech nie spelnia moich
      kryteriow?
      Przypomne:
      - ma podnosic
      - troche splaszczac (zeby mi jakos te piersi nie staly...)
      - moze wygladac byle jak (byleby nie wystawal spod sukni).

bede bardzo wdzieczna za pomoc!!!
      • ungore Flirtelle Strapless -prośba o radę 27.05.08, 11:12
        www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Flirtelle%20Strapless%
        20Bra%20Ivory ktoś miał do czynienia z tym cudem? w wątku
        producenckim wyczytałam , ze małomiseczkowy i luźny obwód to z 68/93
        powinnam celować w 28GG? normalnie noszę 30FF masquerade...
        • domi-7771 Re: Flirtelle Strapless -prośba o radę 12.05.09, 14:21
          Wiytajcie Kobietki! Mam ten sam problem i proszę o szykką pomoc!!!
          Nosze 75 F a potrzebuje stanik z odpinanymi ( lub takimi przekladanymi na karku) ramiaczkami i to w kolorze czerwonym!!!
          Czy któraś z Was moje miłe widziała może taki?????
          Błagam o szybką pomoc:(
          • azymut17 Re: domi-7771 12.05.09, 14:59
            A jesteś pewna, że to jest Twój prawdziwy rozmiar? Może najpierw wpisz się w
            rozmiarowym:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=94991250&a=94991250
            Potem będziesz mogła szukać w internecie po rozmiarze - w sklepach i na giełdach.
            • domi-7771 Re: domi-7771 13.05.09, 10:14
              Tak to jest polski rozmiar, takie staniki kupuje w Samancie i leżą
              idealnie. Jednak moge już odwolać alarm bo kiecka do ktorej
              potrzebowalam ten stanik wlasnie mi przyszla i jest za mała więc nie
              ma tematu.
              Jednak bardzo dziękuję za szybką pomoc !
              Pozdrawimam serdecznie
              • wwwwiedzma Re: domi-7771 14.05.09, 17:11
                Może jednak spróbujesz dowiedzieć się coś na temat swojego rozmiaru? Wiele z nas
                uważało, że ma świetne staniki, a potem jednak przychodziło objawienie ;) Co Ci
                szkodzi?
          • martvica Re: Flirtelle Strapless -prośba o radę 12.05.09, 15:01
            Gossard Superboost Satin Berry - ale gdzie go znajdziesz, to nie wiem...
            To polskie 75F, czy brytyjskie? Jak polskie, to Mardo ma model Marzena, w Damie
            Kier może jest coś czerwonego?
      • effuniak Tra_virgolette 27.05.08, 13:53
        Odpowiedź na Twoje pytanie- tak, zdecydowanie tak.
        Jednak jest to jedyny model stanika który powinien być na piance i
        tworzyć w większych rozmiarach tzw. jednopierś lub dekolt operowy
        (jak kto woli taką nazwę) czyli nie dochodzić do mostku tworząc coś
        na kształt góry od gorsetu sukni ślubnej - takiej mini jakby
        koszulki oczywiście z fiszbinami i taśmami siliconowymi
        To oczywiście nie spłaszcza biustu tylko go jeszcze bardziej
        eksponuje
        Tylko wtedy możliwe jest utrzymanie piersi w górze wbrew grawitacji
        • ungore Re: Tra_virgolette 27.05.08, 15:27
          Dziękuję za szybką odpowiedź! właśnie zamówiłam zamiast swojej
          Casablanci czarnej. Powinien w ciągu 2 tygodniu przyjść w ramach
          wymiany, wrzucę do galerii bo nie widziałam żeby był..
          U mnie ten stanik tak naprawde niewiele ma do trzymania.. GG brzmi
          dumnie ale nie mam dużego biustu i większość bezramiączkowców
          tworzyło u mnie "skorupkę".. zobaczymy może tym razem będzie lepiej.
          • sineira charnos superfit 31.07.08, 22:16
            Ten oto:
            cgi.ebay.pl/bnwt-Charnos-Superfit-black-strapless-bra-34E-rrp-24_W0QQitemZ180264177425QQihZ008QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
            Kupiłam i jestem bardzo zadowolona. To ścisliwiec i wielkomiseczkowiec, na moje
            78/99-100 kupiłam 34E (nauczona wczesniejszym doświadczeniem z Charnosem) i jest
            idealny.
            Trzyma, podnosi, mógłby mocniej zbierać do środka, ale nie wymagajmy za wiele;)
            Polecam!
      • karolajna83g Re: stanik bez ramiączek 30.11.08, 18:48
        Panache Porcelain Strapless jest taki jak piszesz- wez tylko obwód o rozmiar
        mniejszy a miskę większą.
        Naprawdę go polecam
      • i-w-ona Re: stanik bez ramiączek 08.05.11, 15:00
        Ja znam jednego dobrego straplessa - Effuniaka. Mleczny wygląda ok, ot zwykły strapless czyli dla mnie idealny, doskonały pod suknię ślubną. Nadaje się nawet do sporych dekoltów. Nie ma chyba straplessa, który by lepiej podnosił, zbierał i trzymał biust. Nie sądzę, żeby spłaszczanie było Ci potrzebne (czy komuś w ogóle jest potrzebne?). Nie wypycha piersi do przodu aż tak jak inne Effuniaki, bo to jednak bezramiączkowiec, więc myślę, że kształt by Ci odpowiadał. Do tego świetnie trzyma przez długi czas bez poprawek. Czyli spełnia Twoje wymagania. Według mnie to naprawdę rewelacyjny stanik.

Tylko uwaga, jest baaardzo ścisły i dość trudno dobrać rozmiar, więc najlepiej skontaktuj się ze sklepem i zamów ze 2-3 okoliczne rozmiary do przymiarki.
    • victoria08 polecam masquerade PERLA 27.05.08, 17:38
      fantastycznie podnosi i sie 3ma bez ramiaczek cena tez konkurencyjna
      www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setId=853&Product=Panache_Masquerade_Perla_Champagne

, i wysylka na haslo stanik do konca maja za friko:)
      ja skorzystalam:)
      to taki przepiekny stanik w kolorze kremowo-jasno bezowym ze slicznymi
      staroswieckimi koronkami
      • victoria08 polecam masquerade PERLA 75FF 27.05.08, 17:38
        mam 75FF wiec objetosciowo to nawet wiecej niz 85DD:)))
      • magda-fl Re: polecam masquerade PERLA 04.07.08, 20:11
        I ja polecam ten stanik. Nie mam co prawda porównania z innymi strapless'ami,
        ale ten trzyma się nadzwyczaj dobrze, a sprawdzałam go już parę razy latając
        całe dnie bez ramiączek. Czasem coś tam się obsunie, ale nie więcej niż 1cm, ale
        mimo wszystko jestem z niego b. zadowolona. W końcu mogę wkładać takie koszulki,
        jakie chcę <jupi>
        Co do rozmiaru to mam 34FF na moje 80/106. Normalnie noszę go na najluźniejszej
        haftce, ale jak zapnę na środkową to wtedy już w ogóle się nie przemieszcza, z
        tym, że po jakimś czasie spędzonym w upale ta ciasnota delikatnie doskwiera.
    • yennka85 Re: stanik bez ramiączek z silikonowymi taśmami 28.05.08, 21:53
      witam
      czy znacie moze stanik, firm ogolnodostepnych (rozmiar polskie 70C), ktory ma
      silikonowa tasme takze w gornej czesci miseczek a nie tylko na obwodzie?
      kolezanka mi kiedys wspominala o takim, ale nie pamietala gdzie go nabyla.
      bedebardzo wdzieczna za podpowiedz
      • pieczyste Re: stanik bez ramiączek z silikonowymi taśmami 29.05.08, 00:50
        Moja siostra miała kiedys jakiegoś Triumpha, ale to było dawno i rozmiar 70B
      • luliluli Re: stanik bez ramiączek z silikonowymi taśmami 30.05.08, 11:31
        sama miałam na ślubie też takiego Triumpha - pomijając za małe
        miseczki (co akurat mi sie przydało, bo większe wystawałyby górą:p a
        tak miałam miniseksi bułeczki, takie bardziej jabłuszkowe ;))) był
        ścisły i fajny i dużomiseczkowy do tego stopnia, że 75D było w
        obwodzie dobre, a w misce za małe może o pół rozmiaru (teraz mam
        65FF), wiekszych nie było:/ niestety, choć na ślubie było super, po
        jakichś 5 ubraniach był już rozciągnięty i nie trzymał niczego:/ ale
        ostatecznie był tylko na tę jedną okazję:)
        aha - no i miała w górej części misek silikonowy paseczek, to była
        jakaś bardotka - biała w takie kwiato-wzory a la koronkowe (eh, co
        za opis...). Kupowałam go dokładnie rok temu
      • luliluli Re: stanik bez ramiączek z silikonowymi taśmami 30.05.08, 11:37
        potrzebujesz go na codzień czy na jakąś jedną okazję (np. ślub
        włąśnie), bo jak na codzień - nie polecam, ale jak na jeden-dwa razy
        to coś takiego jest np.:
        www.allegro.pl/item371564154_marka_triumph_bardotka_75g_nowa_kolekcja_nowy_.html
        tylko nie ten rozmiar na tej aukcji
        • yennka85 Re: stanik bez ramiączek z silikonowymi taśmami 01.06.08, 18:14
          dziekuje za podpowiedzi. potrzebuje go na slub:)
          • mantoska Re: stanik bez ramiączek z silikonowymi taśmami 29.06.08, 01:15
            Zobacz stanik Fantasie Cally. Na mojego posta ciut poniżej twojego otrzymałam
            opis, że posiada tasiemkę silikonową na górnej krawędzi miseczki, oraz podwójną
            w obwodzie.
    • ekstaza_w_masle Miękki vs Usztywniany 04.06.08, 10:56
      Czy te miękkie biustonosze trzymają biust?? Bo po opisach, to trochę się boję
      tych opancerzonych (zresztą same zdjęcia czasem wyglądają czołgowato) - chyba
      jestem raczej wąskofiżbinowa.. Widziałam tanią fanastie - co mnie kusi,
      szczególnie, że stanika bez ramiączek nie będę pewnie nosić często.. Ale jeżeli
      jedynym podtrzymaniem ma być mój brzuch, to nawet tych kilkunastu funtów nie ma
      sensu wydawać..
      W sumie nie mam dużego biustu (oprócz oczywiście tego, że jest to taaaaaaaki
      biust - 30F). Jakoś się trzyma, ale w staniku bym się czuła bardziej ubrana :)
      (w staniku pod sukienką, a nie że tak wogóle tylko w staniku)
    • rockiemar Porcelain i Smoothing Strapless 04.06.08, 18:49
      Szczerze nienawidze producentow stanikow. Zamowilam sobie 2 staniki
      bez ramiaczek (oba 30FF), zeby miec jakis wybor, gdyby przypadkiem
      cos zle lezalo...

Fantasie - niesamowicie scisly, chialabym miec tak scisle wszystkie
      staniki 30. Miski za duze, o z miejsca go zdyskwalifikowalo (tak z
      1/2 rozmiaru). Dosc zabudowany.

Panache - niezabudowany (i to jedyna jego zaleta). Scisliwy w miare
      jest, ale tylko przy zapieciu na ostatnia haftke (przy 67cm pod w
      Fantasie 30 nawet nie moglam sie na nia zapiac). Miski sa za male:(

Dlatego wlasnie denerwuja mnie Ci glupi producenci. Zamawiam 2
      staniki w tym samym rozmiarze, jeden jest za duzy, a drugi za maly.
      Tyle że Panache, kiedy mu "dogielam" fiszbiny (sa naprawde szerokie)
      w magiczny sposob zrobil sie dobry. Czy jest jakis sposob na trwale
      wyginanie/odginanie fiszbin? Tak, zeby nie wrocily do swojego
      poprzedniego ksztaltu?
      • kociatko_biusciaste Re: Porcelain i Smoothing Strapless 04.06.08, 23:50
        Rockiemar, co to za pytanie?;) Wszakże ja opisałam w wątku o robótkach recznych,
        w jaki sposób po kowalsku wygiąć fiszbiny. Azaliż;) [tak mi odwala po
        całodziennym pisaniu w wątku ortodoksyjnym;)]
        • rockiemar Re: Porcelain i Smoothing Strapless 05.06.08, 01:18
          do nóżek waćpannie padam :p
          • kociatko_biusciaste Re: Porcelain i Smoothing Strapless 05.06.08, 08:47
            Jam niegodna takich zaszczytów, jaśnie pani!
      • tricomi Re: Porcelain i Smoothing Strapless 26.06.08, 14:41
        czytam tutaj o Fantasie Smoothing Strapless, że jest ściśliwy i ma duże
        miseczki, ale czy to znaczy, że jest na tyle ciasny, że powinnam zamówić większy
        niż normalnie obwód i mniejszą miseczkę, czy zostać przy standardowym obwodzie i
        zmniejszyć miseczkę o rozmiar?
        • rybescu Re: Porcelain i Smoothing Strapless 04.07.08, 19:00
          A ja się muszę nie zgodzić. tez wyczytałam na forum, że miska w fanatasie
          smoothing Strapless jest ho ho... Normalnie noszę 65FF (idealne, ale pewnie już
          nie na długo, np. Millie)lub 65G (lekki zapasik, w sam raz na wygarnianie).
          Planowałam zamówić straplesa 65FF, cos mnie jednak tknęło i wzięłam 65G z
          podejrzeniem, że będę odsyłać. I co? I tak naprawdę mógłby być nawet trochę
          większy, bynajmniej nie widzę, żeby ta miska była dużo większa od G "normowego".
          Obwód w normie, zabudowanie, hmm, solidne, generalnie, nie bardzo bym chciała,
          żeby akurat ten stanik ktoś zauważył w moim wakacyjnym bagażu, ale podtrzymanie
          całkiem, całkiem. Ideału poszukam po obronie.
          • ksiezna_pani Re: Porcelain i Smoothing Strapless 24.08.08, 09:40
            Ja kupiłam Porcelain rozmiar 80G, czyli taki, jaki noszę normalnie
            (choć zaczynam się już przesiadać w 75H) - obwód ścisły jak nie wiem
            co, trzyma na mur, miseczki jakby minimalnie za duże, ale też zależy
            od dnia cyklu :) Generalnie trzyma biust ładnie, choć oczywiście nie
            tak wysoko, jak by się chciało, jednak po kilku godzinach miseczka
            zaczyna się załamywać na dole. W sumie - nie najgorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka