mamusia1999 Melissa 119 ? 05.07.07, 18:07 potrzebny mi cielisty, codzienny stanik i wypatrzylam ta melisse w "nowosciach". pytania mam dwa: 1. czy melissa jest z tych co biust do przodu/wezszy rozstaw fiszbin (bo ten model nawet wyglada jak fantasie) ? panache mam juz trzy i chce sie ogladnac w czyms "do przodu" 2. ma ktos porownanie z rozmiarowka panache? tu lezy jak ulal 80G. biorac pod uwage "te dni" moglby byc GG. jak obwody melissy? Odpowiedz Link
anna-pia Re: Melissa 119 ? 05.07.07, 23:24 Obwody raczej ścisłe. Jak nosiłam Panache 34F, to i Melissa 75 była dobra. Fiszbiny ma bardziej "razem" niż Panache. Odpowiedz Link
myszencja6 kupiłam dwie Melissy 0253 i 0335 07.07.07, 17:02 Długo zastanawiałam się które zamówić, zrobiłam więc małe badanie statystyczna która Melisska jest najczęściej przez Was kupowana i z których jesteście najbardziej zadowolone. Padło na modele jw. Ale...no właśnie. W Triumpfie mam 75E, wydawało mi się jednak że misko mogłaby być ciut większa więc Melissy zamówiłam 75F. I co się okazuję: że w obu modelach zapinam się od razu na najciaśniejszą haftkę, nie mam więć pola manweru nawet jak się trochę rozciągnie. Druga rzecz- obie miski marszczą się na dole przy fiszbinie, jak ułożę tam pierś i podciągnę do góry ramiączka to wtedy dół jest wypełniony ale są 'pustki' na górze, materiał się marszczy przydałoby się 'coś' tam włożyć. W modelu 0335 jest to bardziej widoczne i uciążliwe gdyż jest bardziej pancerny. Mam wrażenie że w ogóle mi nie trzyma piersi, bo jest za dużo materiału w miskach, trochę to nie po polsku ale wiecie o co chodzo;-) Oba modele są wyskie pod pachami a ramiączka mam bardzo na zewnątrz, mam wrażenie że mi zaraz spadną, one tak mają czy mam zły rozmiar? W związku z tym zastanawiam się wymiana na 70F poprawiłaby sytuację? jak myślicie? z 335 w ogóle chyba zrezygnuję, bo robi się stożek na brodawkach, czego pasjami nie znoszę. Proszę Was o poradę:-) Odpowiedz Link
magdalena.be Re: kupiłam dwie Melissy 0253 i 0335 07.07.07, 21:07 Czytam już kolejny post o tym że w melissie marszczą się miseczki. Zastanowiło mnie to bo też mam melissę i też mi się marszczą. Obejrzałam dokładnie i nie wiem jak u Was, ale u mnie ta spodnia warstwa siatki jest dużo mniejsza od tej zewnętrznej. I dlatego nawet jak naciągnę tą wewnętrzną warstwę to zewnętrzna pozostaje luźna i marszczy się przy fiszbinach i przy szwach. Wydaje mi się że tak być nie powinno... Odpowiedz Link
anna-pia Re: kupiłam dwie Melissy 0253 i 0335 08.07.07, 01:22 myszencja6 napisała: > Długo zastanawiałam się które zamówić, zrobiłam więc małe badanie statystyczna > która Melisska jest najczęściej przez Was kupowana i z których jesteście najbar > dziej zadowolone. Padło na modele jw. > Ale...no właśnie. W Triumpfie mam 75E, wydawało mi się jednak że misko mogłaby > być ciut większa więc Melissy zamówiłam 75F. I co się okazuję: że w obu modelac > h zapinam się od razu na najciaśniejszą haftkę, nie mam więć pola manweru nawet > jak się trochę rozciągnie. Wymień na obwód 70. Druga rzecz- obie miski marszczą się na dole przy f > iszbinie, jak ułożę tam pierś i podciągnę do góry ramiączka to wtedy dół jest w > ypełniony ale są 'pustki' na górze, materiał się marszczy przydałoby się 'coś' > tam włożyć. W modelu 0335 jest to bardziej widoczne i uciążliwe gdyż jest bardz > iej pancerny. Mam wrażenie że w ogóle mi nie trzyma piersi, bo jest za dużo mat > eriału w miskach, trochę to nie po polsku ale wiecie o co chodzo;-) Za duża miska. Wymień na 70G. > Oba modele są wyskie pod pachami a ramiączka mam bardzo na zewnątrz, mam wrażen > ie że mi zaraz spadną, one tak mają czy mam zły rozmiar? Nie. To ty jesteś drobniutka. Ja jestem niska i biust mam wysoko, i moim zdaniem (mam model 0335) te staniki są mocno wycięte pod pachami, więc stąd wniosek, że jesteś albo mniejsza ode mnie, albo masz biust jeszcze wyżej. Mam porównanie z Panache - tam to dopiero jest wysoko pod pachami... (a ramiączka szerokie, że ho ho) Co do ramiączek - nie masz czasem wąskich, spadzistych ramion? IMO wymiana na mniejszy obwód powinna pomóc, ramiączka nie będą tak szeroko rozstawione. > W związku z tym zastanawiam się wymiana na 70F poprawiłaby sytuację? jak myślic > ie? z 335 w ogóle chyba zrezygnuję, bo robi się stożek na brodawkach, czego pas > jami nie znoszę. IMHO tez objaw za dużej miski. Mi ten model ładnie wszystko zaokrągla, a stożków tez nie cierpię :) > Proszę Was o poradę:-) Z tabeli wynika, że przy wymianie na obwód 70 z 75F robi się 70J, ale Melissa ma spore miseczki, więc skoro miska w 75F jest za duża, to weź nawet nie 70H, a 70G. 70F mogłoby byc przymałe. Odpowiedz Link
ewosko Melissa 0263- wreszcie dotarł! 08.07.07, 10:56 No i dotarł mój pierwszy staniczek zamawiany przez internet, w nowym rozmiarze. Dotarł już dawno, ale nie miałam czasu napisać, no i chciałam go wypróbować. Zostaje. Jest ładny, choć w pierwszej chwili nie podobała mi się siateczka, ale ja nigdy nie miałam biustonosza usztywnianego z taką siateczką. Bardzo zabudowany, taki pancerny, ale ładnie podtrzymuje biust, nic się nie marszczy, wygodny. Trochę podnosi do góry (ważne dla moich karmiących już siódmy miesiąc piersi ;-)),więc nadaje się do dekoltów, choć nie jest to typowy push-up. Dobrze wygląda pod bluzką, nie stożkuje. Kolor ładny, haft też. Mam rozmiar 70F, ale następnym razem pokuszę się o 65. Ten obwód jest ok, ale nie czuję jakiegoś ściskania, na razie zapinam sie na pierwszą haftkę,jednak mogę się też bez problemu zapiąć na ostatnią- no ale podobno to nie są rozciągliwce. Jak już kiedyś wspominałam w jakimś innym wątku, moja prawa pierś jest sporo większa i mam wrażenie, że minimalnie się bułkuje, ale naprawdę minimalnie. Gdybym zamówiła większą miskę, byłaby za duża na lewą pierś. Jak na pierwszy raz, uważam, że zakup jest udany. A, figi mogłyby być mniejsze, przysłali mi rozmiar 38, przy 89-90 w biodrach są luźnawe. Ogólnie rzecz biorąc, bielizna wykonana solidnie, no i za niewielką cenę. Odpowiedz Link
myszencja6 Re: kupiłam dwie Melissy 0253 i 0335 08.07.07, 13:30 anna-pia napisała: > > Wymień na obwód 70. Tak też zamierzam. Dziwne to co prawda, bo ostatnio jak się mierzyłam pod bisutem na ścisk to miałam ok 82cm, ten triumpf który noszę od trzech m-cy nadal mnie ściska (75) i za cholerę nie chce się rozciągnąć. A tu taka niespodzianka! nosiałm tę Meliskę dziś ze trzy godziny i w zasadzie już jej nie czułam w obwodzie.Zapięta na najciaśniejszą haftkę, więć jakby się przypadkiem rozciągnęła albo zdażyłby się cud i bym schudła to byłaby za luźna. > > Za duża miska. Wymień na 70G. Czyli miska G przy obwodzie 70 jest mniejsza od miski F przy obwodzie 75?Myślałam aby zmniejszyć miskę to zostawić F, która przy obwodzie 70 będzie 'rozmiar' mniejsza niż przy obwodzie 75. > > > Nie. To ty jesteś drobniutka. > Ja jestem niska i biust mam wysoko, i moim zdaniem (mam model 0335) te staniki > są mocno wycięte pod pachami, więc stąd wniosek, że jesteś albo mniejsza ode > mnie, albo masz biust jeszcze wyżej. Mam porównanie z Panache - tam to dopiero > jest wysoko pod pachami... (a ramiączka szerokie, że ho ho) > Co do ramiączek - nie masz czasem wąskich, spadzistych ramion? > > IMO wymiana na mniejszy obwód powinna pomóc, ramiączka nie będą tak szeroko > rozstawione. Kochana, ja drobniutka?(168cm/70kg):-) schlebiasz mi:-)))zmartwiłaś mnie tym Panache. Nie mam jeszcze ich stanika, przymierzam się dopiero, szukam rozmiaru, ale jeżeli są jeszcze wyższe pod pachą niż Melissa to niedobrze dla mnie:-( Dziś jak nosiłam tę Melissę to mnie wręcz obtrała pod pachą. Ramiączko idzie mi równo z linią pachy...ramiona mam chyba normalne, nigdy się nad tym nie zastanawiałam. > > > IMHO tez objaw za dużej miski. Mi ten model ładnie wszystko zaokrągla, a stożkó > w > tez nie cierpię :) > > > Proszę Was o poradę:-) > > Z tabeli wynika, że przy wymianie na obwód 70 z 75F robi się 70J, ale Melissa m > a > spore miseczki, więc skoro miska w 75F jest za duża, to weź nawet nie 70H, a > 70G. 70F mogłoby byc przymałe. Aha, nie patrzyłam na ich tabele, teraz rozumiem skąd ten 70G. No cóż spróbuję. Dzięki!!:-)) Szukam białego ale nie tak 'pancernego' jak 335? czy któryś możecie polecić w Melissie? > Odpowiedz Link
anna-pia Re: kupiłam dwie Melissy 0253 i 0335 08.07.07, 20:56 myszencja6 napisała: > Czyli miska G przy obwodzie 70 jest mniejsza od miski F przy obwodzie 75?Myślał > am aby zmniejszyć miskę to zostawić F, która przy obwodzie 70 będzie 'rozmiar' Popatrz do tabeli i porównaj obwody w biuście przy obwodzie 70 i 75, sama zobaczysz. > Kochana, ja drobniutka?(168cm/70kg):-) schlebiasz mi:-)))zmartwiłaś mnie tym Pa > nache. Nie mam jeszcze ich stanika, przymierzam się dopiero, szukam rozmiaru, a > le jeżeli są jeszcze wyższe pod pachą niż Melissa to niedobrze dla mnie:-( Dziś > jak nosiłam tę Melissę to mnie wręcz obtrała pod pachą. Ramiączko idzie mi rów > no z linią pachy...ramiona mam chyba normalne, nigdy się nad tym nie zastanawia > łam. Nie chodzi o wagę względem wzrostu, tylko o kościec. Czyli czas stanć przed lustrem i się obejrzeć całościowo. > Aha, nie patrzyłam na ich tabele, teraz rozumiem skąd ten 70G. No cóż spróbuję. > Dzięki!!:-)) > > Szukam białego ale nie tak 'pancernego' jak 335? czy któryś możecie polecić w M > elissie? > > 329? Odpowiedz Link
myszencja6 Re: kupiłam dwie Melissy 0253 i 0335 23.07.07, 18:51 no i wymieniłam. Ale bałam się 'małej'miski, więc zamówiłam oba 70G. I teraz kurcze są strasznie ciasne w obowodzie, ja chyba jakaś niedorobiona jestem. 75 było akurat (na najciaśniejszą haftkę) teraz na najluźniejszą i materiał jest naciągnięty do granic wytrzymałości! Zmierzyłam się przy okazji POD i wyszło nawet 78!! (ostatnie mierzenie wykazało 82, a nie czuję aby schudła bynajmniej;-)).Miski chyba ok, choć nie widzę spektakularnej różnicy. 329 jest faktycznie lepszy, bardziej wycięty od 335, to mi się podoba, nie robi też stożków tylko zaokrągla. Ale, oczywiście musi być jakieś ale. Żaden z nich nie skupia mi bisutu do środka, tylko trzyma w pozycji naturalnej czyli tak na boki trochę;-) Biust jest lekko opadnięty. Spróbuję podciągnąć ramiączka;-) Co do obwodu-rozciągnie się?? powiem szczerze że nie chce mi się znowu odsyłać i znowu czekać, wkurza mnie że nie ma sklepów naziemnych ze stanikiem dla mnie!!Poza tym oni dokładają do interesu, więc chyba nie będą tak wymieniać w nieskończoność;-) Odpowiedz Link
solusia_a Re: Melissa 08.07.07, 11:29 Mam pytanie dotyczące rozmiarów w Melissie .... Jeśli Tango II zamawiam 80HH lub 80J (to dopiero moje pierwsze biustonosze po poradach z forum) to jakiego rozmiaru powinnam szukać w Melissie? Bardzo proszę o pomoc :o) Pozdrawiam, I. Odpowiedz Link
maith Re: Melissa 18.07.07, 19:01 Ale dobry jest któryś z nich, czy dopiero zamówiłaś? Bo jak dopiero zamówiłaś, to sprawdź najpierw, co Ci bardziej pasuje i dopiero wtedy pomyśl, co z Melissą. Bo z tego co teraz piszesz, wynika, że należałoby zamówić 80L i mieć nadzieję, że nie będzie za małe. Ale być może jak przymierzysz te Tanga, to okaże się, że właśnie jest wręcz przeciwnie i trzeba z miseczkami zjechać w dół... Odpowiedz Link
olusimama Re: Melissa 08.07.07, 12:01 Tracę serce dla Melissy. Ale może to wina mojego braku cierpliwości. Modele 104 i 331 (usztywniane miski) okazały się za małe, spłaszczyły biust i wepchnęły go pod pachy. Model 131 w tym samym rozmiarze (70G) ma miseczki dla odmiany za duże, marszczą się w dziwnych miejscach. Obwody ścisłe, we Freyę 70 zapięłam się na środkową haftkę bez kłopotu, w Melissach musiałam się wysilić no i naciągnięcie obwodu widać i jest brzydko. Potrzebuję 75 w Melissie (obwód pod biustem - 81cm) w sumie przymierzyłam już 5 staników Melissy (modele 104,126, 131, 331 i 335) w dwóch rozmiarach (70G i 70H) i żaden nie był dobry. 70H w miękkim modelu 126 olbrzymi, miski łopotały, o 70 G napisałam wyżej. Teraz patrze na błękitny 131 w rozm. 70G i zastanawiam się, czy go wymienić na 75E czy całkiem odesłać i wydać pieniądze na Freyę. 70FF (Eva 70G ma za duże miski) ech. A już myślałam, ze jutro do pracy pójdę w nowiutkim, dopasowanym staniku. A tu znowu ta stara, poszarzała Ava z rozciągniętym obwodem. Odpowiedz Link
annnullla Re: Melissa 18.07.07, 22:10 dziś przyszły moje 2 melissy 0125 i 0112. Oba modele są bardzo ładne dużo ładniejsze niż na zdjęciach. Ale mam jedno pytanie bo w obydwóch marszczy mi się ta wierzchnia warstwa, ale na dole. Na górze miseczki w obu staniki leżą idealnie. Pierś wypełnia całą miseczkę. I teraz moje pytanie brzmi tak czy to jest wina producenta (znaczy się naszył ciut za dużo materiału) czy może jednak te miseczki są na mnie za duże?? Nie jestem niestety póki co sama w stanie tego stwierdzić bo to są pierwsze modele, które kupiłam nieusztywniane. Więc wogóle dziwnie sie w nich czuję mimo że biust wygląda w nich naprawdę super. Odpowiedz Link
galela Re: Melissa 19.07.07, 10:53 Czy w melisie mają staniki półusztywniane? Wysłałam i maila z takim zapytaniem i mi odpisali:"Wszystkie niezbędne informacje na temat biustonoszy znajdzie Pani w ich opisie na stronie sklepu." Nie chodzi mi o push-upy. Odpowiedz Link
filoruska Re: Melissa 19.07.07, 12:00 Ich push upy to staniki o miseczkach z cienkiej gąbki. Nie mają wkładek, kieszonek i tym podobnych rzeczy typowych dla push upów. Pozostałe staniki są miękkie. Wersji półusztywnianej nie przewidują jak na razie. Odpowiedz Link
galela Re: Melissa 19.07.07, 12:09 Tak ale push upów nie robią w moim rozmiarze. Zroblili mi jeden na zamówienie ale bez koronki. Nie za barzdzo też mi się on podoba. Trudno. Dzięki. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Melissa 19.07.07, 14:47 Galelka, niektóre ich staniki są uszyte z grubszego materiału i są sztywniejsze niż te koronkowe - przyjrzyj się zdjęciom (trzeba kliknąć parę razy, żeby otrzymać spore powiększenie). Mam 0335 i jest sztywniejszy (bo materiał grubszy) niż 0279. Odpowiedz Link
beakarp 331 i 335: help! 19.07.07, 18:13 przyszły dziś moje pierwsze melissy, no i tak: biust mam 72/95, 331 zamówiłam 70F, miseczka jest idealna, ale obwód ciut luzny. Wymienic na 65G? Zwłaszcza ze mam zamiar poprosic ich o uszycie wersji multiway bez ramiączek, i nawet się zgodzili:) 335 mam 65F, miska ciut przymała....też brac 65G? Proszę o poradę, bom skołowana;/ Odpowiedz Link
olusimama 0131 Re: Melissa 23.07.07, 19:01 o ten: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0131.php pierwszy zamówiłam w rozmiarze 70G. Okazał się za ciasny w obwodzie i za wielki w miskach, ciągnął się i marszczył. Wymieniłam na 75E i jest OK. Fiszbiny są krótkie i robią wrażenie za małych, ale obejmują pierś, cała się w miskach mieści. Po kilku godzinach nad większa piersią zrobiła mi się malutka bułeczka, ale generalnie stanik leży dobrze, fiszbiny dokładnie przylegają do mostka, przednia cześć ramiączek obszyta jest koronką, tak samo dół stanika. Koronka jest miękka, chyba bawełniana i nie gryzie ani nic. Może nie będzie to mój ulubiony stanik, ale doskonale się nadaje do wystawania spod niebieskich i żółtych bluzek. I różowych też, a co mi tam ;-) Ale na tym kończe moją współprace z Melissą, jednak bliższa mi Freya ;-) Odpowiedz Link
anika772 PIERWSZY mój internetowy zakup staników. 28.07.07, 21:07 Właśnie zamówiłam sobie te dwa: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0253.php www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0331.php Push-up wzięłam w rozmiarze 70 G, a ten czarno- beżowy 70F. Mam 78 pod biustem i 98-99 w bieście. Mam nadzieję, że chociaż jeden z nich będzie pasował. Czekam z niecierpliwością na przesyłkę. Napiszę potem o wrażeniach. Odpowiedz Link
marti_1983 Re: Melissa 03.08.07, 11:43 Mam mętlik w głowie i proszę o poradę. Mam 84/116 z niewielkimi odchyleniami, a w avocado dobrze pasuje mi 75H ewentualnie 75J w niektórych modelach. Co więc zamówić z Melissy? Dotąd myślałam o 75 H, skoro miseczki po praniu troszkę podobno maleją, ale nie wiem. A korci mnie ta melissa, bo widziałam stanik w realu i ehhh śliczny jest. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Melissa 03.08.07, 15:59 popatrz na ich rozmiarówkę - obwody mają ścisłe raczej, czyli spróbuj i 75, i 80 co do miski - podobno duuuuuże są, więc moż ena poczatek weź o numer mniejszą, niz wypada z tabelki Odpowiedz Link
marti_1983 Re: Melissa 05.08.07, 03:44 Dzięki, ale dziewczyny radzą, żeby uważać na obwody, bo się rozciągają, nie mówiąc o tym, że widziałam z melissy 85 i w moim wypadku na pewno 80 odpada, bo za duże. Dziewczyny o podobnych rozmiarach jak moje biorą 75 g i h i niestety j. Ehhh... Odpowiedz Link
beakarp czy mają balkoniki? 03.08.07, 18:47 335, i 331 mają te zakończenia górne miseczek / to połączenie z ramiaczkiem/ wszyte wysoko...czy są jakieś modele z niskim wszyciem, typu balkonik? Odpowiedz Link
maith Re: czy mają balkoniki? 03.08.07, 18:51 Nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodzi, ale trochę balkoników mają w dziale "Nowości", np. 125 Odpowiedz Link
beakarp Re: czy mają balkoniki? 03.08.07, 22:35 raczej nie o to, bo te 125 tez ma wysoko wszytą boczną częśc miseczki:/ ...chyba 126 bardziej by się nadał. Chodzi mi o model zblizony do Panache Destiny, gdzie ramiączka łączą się nisko z miseczką Odpowiedz Link
beakarp 331 bez ramiączek 03.08.07, 18:49 uszyli mi ten model na zamówienie, no i sprawuje się nie gorzej od inferno multiway:)))Można nosic na szyi, jak i zapinac na krzyż....także polecam:))) Odpowiedz Link
tantawi Model 121 04.08.07, 17:34 Kurde, zamówiłam model 121 w rozmiarze 70 H i teraz myślę, że chyba będzie porażka. Jak tak czytam to wszystko to mogę się nie zmieścić w ten obwód. Mam pod biustem od 77 do 80 ( sama nie wiem jak to się robi) tłuszczu mało pod biustem i na plecach też. Lokalizuje się niżej :) Natomiast obwód biustu od 98 do 101 ( w zależności od biustonosza). Nawet nie odpisali na maila. Może jutro? Czy miał ktoś już ten model? Odpowiedz Link
anika772 Tantawi 05.08.07, 10:18 mam identyczne wymiary jak Ty:-) Tu pisałam o zakupach w Melissie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=66876512 Teraz czekam na przesyłkę. Tosia:) Odpowiedz Link
kofi06 Który model: 329 czy 335? 06.08.07, 14:34 Waham się pomiędzy tymi dwoma klasycznymi modelami.... Który z nich mocniej zbiera piersi ku przodowi i unosi nieco? Potrzebny mi stanik do ukształtowania biustu, chwilowo jeszcze pewnie przejściowy rozmiar bo to początek dopiero. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Który model: 329 czy 335? 08.08.07, 14:20 niestety, najlepiej zamówić oba, przymierzyć, niepasujący odesłac - co biust, to inny gust :) Odpowiedz Link
magda-fl Re: Melissa 06.08.07, 17:29 A czy możecie mi poradzić w kwestii pierwszego zakupu stanika w zupełnie nowym jak dla mnie rozmiarze. Naczytałam się, że najlepiej, aby był miękki, ale po zdjęciach ze sklepu czasem ciężko wywnioskować czy stanik będzie usztywniany czy nie... Poza tym zależy mi na tym, aby nie był zbyt zabudowany, no i do tego w miarę ładny. Zastanawiam się nad tymi modelami (chcę wziąć dwa na próbę): 0106 (on chyba miękki i do tego naprawdę śliczny), 0238 i 0270 (ale to push-upy więc pewnie będą usztywniane). Bo 0102, 0279 i 0254 są miękkie (jak na moje oko ;)), ale znów niezbyt urodziwe. Albo może i są urodziwe, ale w większości przypadków na zdjęciach tego nie widać, a poza tym akurat pokazują nie te warianty kolorystyczne, które mnie interesują. Wiem, wiem, marudzę, ale jak już mam wydać kasę na 2 staniki, to chciałabym, aby były dobre, a przynajmniej jeden z nich. Jak już się zdecyduję na modele, to potem jeszcze pozostanie kwestia rozmiaru... Odpowiedz Link
magda-fl Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 10:44 Zdecydowałam się wstępnie zamówić 3 modele (docelowo chcę kupić 2 staniki), ale kompletnie nie wiem, jaki rozmiar zamówić. Z moim 84/107 zostałam zdiagnozowana na 75G/75H, ale z tabeli Melissy wynika, że powinnam wziąć 75J albo 80G, jeśli wziąć pod uwagę ich ściśliwość. I teraz już nie wiem, jakie rozmiary obstawić... I jeszcze nie ze wszystkich modeli jest pełna rozmiarówka... A chcę wziąć modele: 0106, 253 i 279. Powiedzcie mi jeszcze czy model 0106 w tej najjaśniejszej wersji stokrotek będzie się nadawał pod białe bluzki czy nie bardzo? I czy przerobienie na wersję z odpinanymi ramiączkami coś kosztuje? Odpowiedz Link
panistrusia Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 11:09 Jeśli to Twoje pierwsze "duże" staniki, to obwód się dosyć szybko zweryfikuje: czy to nastąpi powrót biustu na swoje miejsce, czy po prostu nauczysz się naprawdę ściśle mierzyć i pożądać ścisłości pod biustem. Dla mnie staniki Melissy były ścisłe przez kilka godzin. Teraz ich nie czuję. Wręcz 0331 się do zwężenia powoli zaczyna nadawać. A w razie czego, to akurat stanik łatwiej "pogrubasić niż obcinkować" - dołożysz na jakiś czas przedłużkę. Odpowiedz Link
magda-fl Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 11:28 panistrusia napisała: > Jeśli to Twoje pierwsze "duże" staniki, to obwód się dosyć szybko zweryfikuje: > czy to nastąpi powrót biustu na swoje miejsce, czy po prostu nauczysz się > naprawdę ściśle mierzyć i pożądać ścisłości pod biustem. > Dla mnie staniki Melissy były ścisłe przez kilka godzin. Teraz ich nie czuję. > Wręcz 0331 się do zwężenia powoli zaczyna nadawać. > A w razie czego, to akurat stanik łatwiej "pogrubasić niż obcinkować" - dołożys > z > na jakiś czas przedłużkę. No dobra, czyli obwód 75, ale co z miseczką? G? H? czy wręcz J, jak mi to wychodzi z ichniej tabeli? Odpowiedz Link
panistrusia Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 12:06 A tu już nie czuję się kompetentna, więc żeby nie narobić bigosu przemilczałam. Dla siebie zrobiłam tak: policzyłam różnicę w obwodach i tę różnicę dodałam do planowanego obwodu. W ten sposób wyszła mi miseczka F dla obwodu 70. Po czym przyszła Filoruska i mi wybiła F z głowy:) i zamówiłam G. Obecnie zamawiałabym już raczej H - nie wiem, czy to wynik skurczenia się staników w praniu, czy dwuletniej już wędrówki mojego biustu "na swoje miejsce". Miseczki Melissy są raczej szersze niż głębokie - na pierwszy rzut oka robią przerażające wrażenie. Ale gdy się je założy jakoś przedziwnie się kurczą. Chyba zaraz zrobię jakieś zdjęcie porównawcze. Odpowiedz Link
magda-fl Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 12:43 panistrusia napisała: > A tu już nie czuję się kompetentna, więc żeby nie narobić bigosu przemilczałam. > > Dla siebie zrobiłam tak: policzyłam różnicę w obwodach i tę różnicę dodałam do > planowanego obwodu. W ten sposób wyszła mi miseczka F dla obwodu 70. Po czym > przyszła Filoruska i mi wybiła F z głowy:) i zamówiłam G. Obecnie zamawiałabym > już raczej H - nie wiem, czy to wynik skurczenia się staników w praniu, czy > dwuletniej już wędrówki mojego biustu "na swoje miejsce". > > Miseczki Melissy są raczej szersze niż głębokie - na pierwszy rzut oka robią > przerażające wrażenie. Ale gdy się je założy jakoś przedziwnie się kurczą. Chyb > a > zaraz zrobię jakieś zdjęcie porównawcze. No to poczekam jeszcze na jakieś podpowiedzi. A co do zdjęć, to się nie trudź, bo i tak dostępu do galerii nie mam. No ale niemniej jednak dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link
panistrusia Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 12:44 Na forum też się da wkleić zdjęcie. Odpowiedz Link
magda-fl Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 16:09 panistrusia napisała: > Na forum też się da wkleić zdjęcie. Nawet nie wiedziałam. To w takim razie, jeśli to nie kłopot, to poproszę :) Odpowiedz Link
aadrianka 0102 08.08.07, 16:48 Dziś przyszło, wprawdzie po prawie 2 tygodniach, ale to chyba wina Poczty (mono)Polskiej. Zamówiłam 70F, obwód wygląda na mało rozciągliwy, żadne buły mi nie sterczą, biust nie dzieli się na 4 piersi, ale mam wrażenie, że miseczki na dole lekko się marszczą. Nie wiem, czy to kwestia poupychania sobie ciała spod pach i z pleców, czy miseczka jest po prostu za duża? Co się zmierzę, wychodzi 78 pod i 97 w biuście, może powinnam celować w inny rozmiar? Metki na razie nie odpruwam - zreszta, złe określenie, metka przywiązana jest uroczą różową wstążeczką, nic odpruwać i odcinać nie muszę:) Odpowiedz Link
anna-pia Re: 0102 09.08.07, 23:11 aadrianka napisała: > Dziś przyszło, wprawdzie po prawie 2 tygodniach, ale to chyba wina > Poczty (mono)Polskiej. Zamówiłam 70F, obwód wygląda na mało > rozciągliwy, żadne buły mi nie sterczą, biust nie dzieli się na 4 > piersi, ale mam wrażenie, że miseczki na dole lekko się marszczą. > Nie wiem, czy to kwestia poupychania sobie ciała spod pach i z > pleców, czy miseczka jest po prostu za duża? Co się zmierzę, > wychodzi 78 pod i 97 w biuście, może powinnam celować w inny rozmiar? Raczej za mała. Może przymierz 70G. > Metki na razie nie odpruwam - zreszta, złe określenie, metka > przywiązana jest uroczą różową wstążeczką, nic odpruwać i odcinać > nie muszę:) > Odpowiedz Link
kaitik 110 12.08.07, 22:48 wlasnie zakonczylam mierzenie otrzymanych stanikow 110 www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0110.php i 115 www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0115.php. moj rozmiar to 78/104. zamowilam 70 J i 65 K. 70J za luzne. 65K obwod i miseczka jest dobra, ale piersi rozchodza mi sie na boki, doslownie pod pachy, bo fiszbiny sa bardzo szeroko rozstawione, kończa mi sie prawie za pacha. 70 H i 65J znowu sa za male, robia mi sie bulki. jaki rozmiar powinnam zamowić? I jak to mozliwe ze przy obwodzie, ciasno mierzonym 78, obwod stanika 65 jest dobry (na srodkowa haftke zapinany, w avocado staniki nie koronkowe w obwodzie 70 sa tez luzne). bardzo prosze o pomoc, bo juz mam dosc tego zamawiania i odsylania. Odpowiedz Link
kasica_k Re: 110 12.08.07, 23:04 kaitik napisała: > I jak to mozliwe ze przy obwodzie, ciasno mierzonym 78, obwod > stanika 65 jest dobry (na srodkowa haftke > zapinany, w avocado staniki nie koronkowe w obwodzie 70 sa tez > luzne). Nie mam pojecia, moze nie mierzysz sie naprawde ciasno? Mnie w ciasnym zmierzeniu wychodzi okolica 80, a z trudem dopinam sie w niektorych 75-tkach. Wiekszosci 70-tek zapewne nie bylabym w ogole w stanie zapiac. Co do szerokosci fiszbin - jesli sa za szerokie, radze odpuscic sobie Melisse (ma ogolnie szerokie fiszbiny), i zainteresowac sie marka Freya. Odpowiedz Link
kaitik Re: 110 12.08.07, 23:21 zmierzyłam sie jeszcze raz, no tak naprawde na super, super ciasno to wychodzi 77cm. Koronkowych avocado jak pisalam 70 ciezko dopiac, a np. glamour www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=glamour& obwod 70 jest przyluzny. chyba rzeczywiscie poszukam w innej firmie. dzieki Odpowiedz Link
kaitik Re: 110 12.08.07, 23:25 poprawiam sie 70 koronkowych avocado nie dopinam. kaitik napisała: > zmierzyłam sie jeszcze raz, no tak naprawde na super, super ciasno > to wychodzi 77cm. Koronkowych avocado jak pisalam 70 ciezko dopiac, > a np. glamour www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=glamour& > obwod 70 jest przyluzny. > chyba rzeczywiscie poszukam w innej firmie. dzieki Odpowiedz Link
kaitik Re: 110 12.08.07, 23:27 poprawiam sie koronkowych avocado 70 nie dopinam. kaitik napisała: > zmierzyłam sie jeszcze raz, no tak naprawde na super, super ciasno > to wychodzi 77cm. Koronkowych avocado jak pisalam 70 ciezko dopiac, > a np. glamour www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=glamour& > obwod 70 jest przyluzny. > chyba rzeczywiscie poszukam w innej firmie. dzieki Odpowiedz Link
kaitik Re: 110 12.08.07, 23:46 kaitik napisała: > moj rozmiar to 78/104. wlasnie sie zmierzylam w drugim staniku mam w biuscie 107. zaczne jednak od watku o mierzeniu i doborze stanikow, eh... Odpowiedz Link
iza-bel Re: 110 13.08.07, 10:14 też zamówiłam to 0110 70H i utopiłam się, a fiszbiny do pleców sięgają prawie - mam rozmiar 76/103 dobry okazał się, jak na razie tylko 0250 70H Odpowiedz Link
annnullla Re: 110 13.08.07, 10:52 O tak zgadzam się ich tabelka ma się nijak do wielkości misek, bo według niej przy obwodzie 65 i 99 w biuście to powinnam kupić K, czy nawet L, a ja spokojnie mieszczę się w J. Odpowiedz Link
panistrusia Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 17:19 img168.imageshack.us/my.php?image=dscf4222eh0.jpg Według deklaracji producentów miseczki są tej samej wielkości. Po paseczkach narzuty widać różnicę w wielkości/wysokości. Krój obu staników jest taki sam. Ten biały(nie jest to Melissa) chyba trochę lepiej leży - fiszbiny z przodu dotykają mostka(w ogóle stanik jest zapinany z przodu więc to pewnie dlatego), ale Melissa ładniej modeluje biust. Odpowiedz Link
magda-fl Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 17:28 > img168.imageshack.us/my.php?image=dscf4222eh0.jpg > Według deklaracji producentów miseczki są tej samej wielkości. Po paseczkach > narzuty widać różnicę w wielkości/wysokości. Krój obu staników jest taki sam. > Ten biały(nie jest to Melissa) chyba trochę lepiej leży - fiszbiny z przodu > dotykają mostka(w ogóle stanik jest zapinany z przodu więc to pewnie dlatego), > ale Melissa ładniej modeluje biust. Faktycznie różnica znaczna, ale dopóki nie zobaczę go na sobie, to się nie przekonam jak leży, więc na razie się tym nie przejmuje. Ale to nie zmienia faktu, że dalej nie wiem, jaki rozmiar zamówić. Chyba bym stawiała na 75G i 75H, bo 75J mogłoby być za duże... Chyba... A przynajmniej po tym wątku widać, że większość za duże miseczki wybiera na początek, więc możliwe, że nie trzeba tak dosłownie się ich tabelą sugerować. Odpowiedz Link
panistrusia Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 17:57 Pamiętaj, że w międzyczasie była korekcja tabeli w Melissie. I jak wychodzi biuściastej, ze jest D, t musi brać D:) W każdym razie: lepiej zamów już teraz, najlepiej różne rozmiary(często jest się na granicy tabelkowych rozmiarów) w miarę zbliżonych fasonach i sama najlepiej zobaczysz. Odsyłania nie da się uniknąć. I lepiej się na nie nastawić niż na zadawalanie się tym, co przyszło. No i nie będziesz tracić czasu na czekanie na opinie. Po prostu wkalkuluj cenę odsyłania w cenę stanika. Odpowiedz Link
magda-fl Re: problem z rozmiarem 08.08.07, 18:09 panistrusia napisała: > Pamiętaj, że w międzyczasie była korekcja tabeli w Melissie. I jak wychodzi > biuściastej, ze jest D, t musi brać D:) > > W każdym razie: lepiej zamów już teraz, najlepiej różne rozmiary(często jest si > ę > na granicy tabelkowych rozmiarów) w miarę zbliżonych fasonach i sama najlepiej > zobaczysz. Odsyłania nie da się uniknąć. I lepiej się na nie nastawić niż na > zadawalanie się tym, co przyszło. No i nie będziesz tracić czasu na czekanie na > opinie. Po prostu wkalkuluj cenę odsyłania w cenę stanika. Na wymianę już się nastawiłam, modele też raczej pozostaną te, co wypisałam, tylko rozmiary niepewne. No chyba, żeby wziąć 106 i 253 a trzeci to jakąś balkonetkę, której chyba nigdy w życiu nie miałam. Zresztą mało co miałam, bo bardotek nie polubiłam, bo mi się z nich wylewało zawsze ;) więc w kółko push-upy kupowałam. Mówisz, że wziąć to 75J? Bo już nie wiem czy wziąć z jednego 75G, a z dwóch pozostałych 75H czy G odpuścić i wziąć tylko 2 x 75H i raz 75J, bo z moim 107 w biuście (mierzonym bez stanika) to jestem prawie na granicy H i J. Odpowiedz Link
magda-fl Re: zamówiłam 0335, 0106, 0253 09.08.07, 16:06 Dumałam, dumałam i wydumałam takie oto zamówienie: 1x Melissa0335 (rozmiar: 75 H, kolor: czarny) ... 56,00 zł 1x Melissa0106 (rozmiar: 75 H, kolor: biało beżowy B) ... 66,00 zł 1x Melissa0253 (rozmiar: 75 J, kolor: beżowo czarny) ... 69,50 zł Teraz nie pozostaje mi nic innego, jak czekanie na paczkę, a potem mierzenie i wybieranie :) Odpowiedz Link
madzior84 Re: zamówiłam 0335, 0106, 0253 14.08.07, 13:05 Ja bym radziła wziąć jednak po kilka rozmiarów jednego modelu (tzn. te rozmiary "na granicy"), bo modele też się od siebie różnią rozmiarowo - ja to przerobiłam i w efekcie odsyłałam wszystkie.;) Odpowiedz Link
magda-fl Re: zamówiłam 0335, 0106, 0253 14.08.07, 13:15 madzior84 napisała: > Ja bym radziła wziąć jednak po kilka rozmiarów jednego modelu (tzn. > te rozmiary "na granicy"), bo modele też się od siebie różnią > rozmiarowo - ja to przerobiłam i w efekcie odsyłałam wszystkie.;) Tzn. z jednego modelu wziąć 75H i 75J na przykład? Dobrze rozumiem? Bo w sumie chyba mogę coś jeszcze zmienić, bo widzę właśnie, że mój przelew nie poszedł, a ja już liczyłam, że dziś paczkę dostanę. Zła jestem, cholercia. Odpowiedz Link
iza-bel Re: problem z rozmiarem 13.08.07, 10:12 nie wiem jak było wczesniej, ale mi teraz z tabeli wychodzi 70J, a zarówno J , jak i H za duże tzn. jedno 70H jest akurat dobre, ale miska misce w tym samym rozmiarze niestety nie jest równa:(((( Odpowiedz Link
zazulla 112, 125, 131 - balkoniki w rozmiarze 75L 09.08.07, 19:04 Dzisiaj dostalam: Czarny www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0112.php Bialy www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0125.php Niebieski www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0131.php No i klops. Przypominam, wymiary 75/110 [wychodzi tak rowno, nie sciemniam]. Mam juz Melisse 75K, ale fason oparty na 0329 i sa malawe. Dlatego zamowilam 75L ale chcialam przetestowac balkoniki. Miski fajnie duze, alefiszbiny ostaja od mostka bardziej niz przyciasnych 75K. Robi sie cos podobnego, jak w strojach kapielowych Panache, ktore pokazywalam w galerii. Potrzebuje duza miseczke i taka maja te biustonosze. Jednak mam 162 cm wzrostu i nawet skrocone na maksa ramiaczka nie dociagaja dobrze miseczek. Gorne brzegi misek odchylaja sie od piersi. Obwody scisle, mam wrazenie, ze ramiaczka sa lepszej jakosci, bo te stare Melissy to juz takie sznurki nieelestyczne maja. W czarnym 112 koronka kojazy mi sie z Heaven [widzianego tylko na fotkach z netu]. W bialym 125 denerwujaca jest dolna falbanka, mam sterczacy brzuch wiec pewnie bedzie gryzla. Sam material nie zrobil dobrego wrazenia, ma w dotyku cos szortkego, jakby troche stroche bawelny, nie wiem. Niebieski najgorzej lezy, przez wstawke koronki miedzy miseczka a ramiaczkiem, ramiaczko jest bardziej elastyczne i dluzsze. Stawiam na zly kroj. Mysle o wymianie na [tez 75L] 0250 albo jeszcze przetestowac modele o kroju 0335 - bo w rozmiarze 75K byly za male. Albo moze w koncu przetestuje Avocado? Fotki w krotce w galerii. Odpowiedz Link
zazulla opakowanie i reagowanie na sugestie 09.08.07, 19:09 Poprzednie biustonosze dostawalam w ich firmowych pudelkach z logiem Melissy. Te dostalam w papierowych torebkach, takich jak na prezent. Ze zlotego, tloczonego papieru [wzor kwiatowy ala Avocado]. W srodku biustonosz w woreczku. Ladne :) A jak zamawialam biustnosze to przy 131, formularz online nie mial wszystkich rozmiarow do wyboru, wiec musialam pisac osobno maila. Zwrocilam na to uwage i zaraz to poprawiono na stronie. Brawo. Odpowiedz Link
annnullla Moje wrażenia z użytkowania z Melissy 0112 i 0125 12.08.07, 23:29 Oba mam w rozmiarze 65J. I ogólne uwago dotyczące oby to ściśliwy obwód. Kiedy do mnie przyszły to myślałam, że wyzionę ducha zapinając je, a teraz są pod względem obwodu mega wygodne. Nie cisną, trzymają się na miejscu idealnie. Oba mają szerokie fiszbiny mnie to osobiście pasuje. Nie uwierają i nie kłują i obejmują całą pierś. Może to ich szerokie U jest kwestią tego,że nie posiadają tej pionowej?? Jeśli chodzi o ten: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0112.php to jest mi w nim strasznie wygodnie, bardzo ładnie leży, miseczki były ciut za duże, ale się wypełniły. Zwiększył mi się obwód i teraz centymetr pokazuje 99 nie 98. Jest ładnie wykonany, koronka jest miękka, nie drapie. Nie mam jeszcze doświadczenia z brytyjczykami więc nie mogę porównać jakości wykonania. W pierwszej chwili miałam problemy z dogadaniem się z nim, jakoś mi na żebrach nie leżał i cisnął tak dziwnie, nie potrafię tego opisać... ale po ok. tygodniu chodzenia nastąpiła pełna symbioza i mogę w nim nawet spać;) Co do tego: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0125.php to mam mieszane uczucia. Niby ładny wizualnie, niby wszystko ok, ale... No właśnie, ale po pierwsze ta koronka na dole czasem nieprzyjemnie łaskocze, nie gryzie, ale łaskocze. Koronka na górze jest ładna, estetyczna, ale hmmm... przez ten haft tak dziwnie się układa, nie widać tego pod bluzką, ale widać na 'gołej piersi'. tak się lekko wcina w pierś po środku koronki. Miska jest na pewno dobra, więc to nie jest ten problem. Może to złe szycie, albo ten haft, który ją usztywnia?? Materiał jest dość dziwny w dotyku. Nie powiedziałabym, ze nieprzyjemny, bo dobrze się nosi, ale nie jest w pełni gładki. Nie mniej jednak ten dużo ładniej układa biust niż ten czarny i mój małżonek zdecydowanie bardziej woli jak zakładam ten niż czarny;)) Oba w zasadzie polecam, ale to mój biust zareagował pozytywnie, nie wiem jak będzie z innymi więc 100% gwarancji nie dam;))Do grubych ramiączek da się przyzwyczaić do tych szerokich fiszbin też. Odpowiedz Link
alija_2 Re: Moje wrażenia z użytkowania z Melissy 0112 i 13.08.07, 07:16 Annullla a mogłabyś napisać ile masz pod biustem? Bo ja swego czasu też zamówiłam 65-tkę (pod mam 74 cm) i była strasznie ścisła, więc odesłałam. Teraz noszę 70-tki. Ale po pół roku noszenia w obu stanikach zapinam się na ostatnią haftkę i mam wrażenie, że i tak mam luz. Długo "czekałaś" żeby sie trochę rozciągnął? Odpowiedz Link
annnullla Re: Moje wrażenia z użytkowania z Melissy 0112 i 13.08.07, 09:59 no więc ja pod biustem mam niewiele mniej niż Ty, bo 73:), ale ja zauważyłam,że jestem bardzo ściśliwa pod biustem. To nawet kwestia tłuszczyku nie jest, bo jest to jedno z niewielu miejsc gdzie jest go niedużo;))to raczej moje żeberka są plastyczne:D On się rozciągnął o ile można mówić o czymś takim;) dwa tygodnie po użytkowaniu. Mam go miesiąc i póki co nie sądzę, żeby środkowa haftka miała rację bytu przez jeszcze trochę.Ale jeśli jesteś w stanie przetrwać 2 tygodnie to radziłabym Ci zamówić 65, bo jest zdecydowanie większy komfort noszenia. Odpowiedz Link
everest16 Re: Melissa do karmienia - jaki rozmiar 13.08.07, 13:48 Chcę kupic Melissę02, ale mam problem z doborem rozmiaru. Moje rozmiary to 100/74, mierzone bez stanika, w staniku 102 ale nie jest on idealnie dobrany - robią się małe bułki nad miseczką. Wydaje mi się, że lepszy będzie 65, zwłaszcza, że schudłam po ciązy (to miłe było odkryć, że to nie stanik się rozciągnał tylko ja się zmniejszyłam :-)) i kto wie czy jeszcze nie schudnę. Najlepiej byłoby chyba zamówić cztery 65K, 65L, 70H i 70J tylko sporo kasy trzeba by wydać. Co Wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link
annnullla Re: Melissa do karmienia - jaki rozmiar 13.08.07, 14:37 wiesz co to może spróbuj zamówić dwa przecież i tak się szykujesz na odsyłanie. Ja bym zamówiła 65 L i 70J, bo piersi przy karmieniu lubią sobie rosnąć w najmniej spodziewanym momencie. Ale i tak ciężko mi powiedzieć czy któryś z nich będzie dobry. Myślę, że bardziej nastawiałabym się na 70J, bo pamiętając moje przeżycia jako 'stołówki' to taki ciasny obwód(a melissa ma je naprawdę ściśliwe) doprowadziłby mnie do szału. Ale to są oczywiście kwestie osobnicze. Może podpowiedzą Ci coś dziewczyny, które zamawiały karmniki, bo ja zamawiałam zwykłe staniki i przekonałam się tylko, że ich tabelkom nie można zbytnio ufać. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Melissa do karmienia - jaki rozmiar 13.08.07, 16:09 everest16 napisała: > Chcę kupic Melissę02, ale mam problem z doborem rozmiaru. Moje > rozmiary to 100/74, mierzone bez stanika, w staniku 102 ale nie jest > on idealnie dobrany - robią się małe bułki nad miseczką. Wydaje mi > się, że lepszy będzie 65, zwłaszcza, że schudłam po ciązy (to miłe > było odkryć, że to nie stanik się rozciągnał tylko ja się > zmniejszyłam :-)) i kto wie czy jeszcze nie schudnę. Najlepiej > byłoby chyba zamówić cztery 65K, 65L, 70H i 70J tylko sporo kasy > trzeba by wydać. Co Wy o tym sądzicie? Jeśli możesz zamrozić tylke pieniędzy, to zamów wszystkie 4, odeślesz niepasujące. jeśli nie - to np. dwa, 70J i 65L, odeślesz niepasujący. Ja mam na razie dwa karmniki - Melissa01, zamawiałam biorąc pod uwagę obwód przedciążowy (75) i schudłam tak, że przeszłam na 70-tki. Jeśli nie możesz zamrażać pieniędzy, to zamów 65L (dla karmiącej lepsza jest ciut za luźna miseczka, o czym się ostatnio przekonałam), i kup przedłużkę (w pasmanterii czy na Allegro). Odpowiedz Link
everest16 Re: Melissa do karmienia - jaki rozmiar 16.08.07, 14:56 No i okazało się, że rozmiary miseczek mają tylko do K :-( zamawiam więc trzy pozostałe i czekam na przesyłkę. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Melissa do karmienia - jaki rozmiar 16.08.07, 21:56 everest16 napisała: > No i okazało się, że rozmiary miseczek mają tylko do K :-( zamawiam > więc trzy pozostałe i czekam na przesyłkę. Melissa ma to do siebie, że szyje też na zamówienie, pomailuj z nimi, warto. Odpowiedz Link
kaemka Re: Melissa - moje zakupy 14.08.07, 12:48 Zamówiłam na moje parametry (71/84)w rozmiarze 65C: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0102.php www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0110.php i w rozmiarze 65D: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0329.php www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0335.php Wrażenia: 1. staniki lepiej wyglądają na żywo niż w necie, poza tym ostatnim, tu zgadzam się, że wygląda, jak zrobiony z materiału non iron i nie jest szczególnie efektowny; 2. modele 102 i 335 to jakiś felerny fason (jak już ktoś zauważył), wzięłam dwa różne rozmiary, a żaden się na mnie nie nadawał, miska mi się i w jednym i w drugim strasznie marszczyła na całości, żałuję zwłaszcza tego czarnego 102, bo jest bardzo ładny; 3. co do wymiarów, to rzeczywiście trochę dziwnie szyją (choć ja mam na razie mierne doświadczenie w tym względzie), zostawiłam sobie 110 i 329; 110 65C prawie od razu mogłam zapinać na środkowe haftki, za to 329 65D (bardzo mi się podoba) zapinam na najdalsze. Odpowiedz Link
liz_bennet Re: Melissa 16.08.07, 16:34 Bardzo żałuję, że nie przeczytłam uważnie całego wątku przed złożeniem zamówienia w Melissie - oszczędziłoby mi to rozczarowania. Zamówiłam model 331 (push up) - to miał być mój pierwszy dobrze dobrany biustonosz. Gdy przyszedł bardzo się zdziwiłam, bo był przeogromny i w niczym nie przypominał push up-ów, które znałam do tej pory (wg mnie to był zwykły miękki stanik). Przede wszystkim, wbrew zapewnieniom na stronie, nie unosił biustu i również nie zbierał go do środka, a wręcz przeciwnie. Rozmiar niby dobry, miseczki o dziwo wypełnione, ale na mostku odstawał tak samo jak moje dotychczasowe, niedobrane staniki (może ja mam po prostu zapadnięty mostek, albo coś?!) No i jakby tego było mało był tak ogromnie zabudowany, że tekst ze strony o sprawdzaniu się tego modelu do bluzek z dekoltem zakrawał na jakąś ironię, bo jedyny "dekolt", jaki mogłam sobie wyobrazić przy tym biustonoszu, to rozpięty najwyższy guzik koszuli. Zaczęłam podejrzewać, że dostałam niewłaściwy model, co zdawały się potwierdzać zdjęcia na stronie. Odesłałam więc jako reklamację z prośbą o wymianę. Dziś zadzwonił do mnie Pan i poinformował, że model był jak najbardziej właściwy, a ja nie przeczytałam opisu na stronie. I to by było na tyle odnośnie mojego nowego, w końcu wygodnego stanika... Poprosiłam o zwrot pieniędzy, bo żaden inny model nie wygląda na mniej zabudowany. I nadal noszę okropnie niewygodny, jednocześnie za mały i za duży biustonosz... szukam dalej... Odpowiedz Link
anna-pia Re: Melissa 17.08.07, 11:44 Poszukaj najpierw miękkiego stanika, oczywiście z fiszbinami, zaczynanie od push-upów to pomyłka, sama się nacięłam :( Odpowiedz Link
thiessa Re: Melissa 18.08.07, 19:53 Anna-pia chcialabym sie upewnic co do rozmiarowki. Widzialam, ze mialas feline, ktora to ja nabylam dzisiaj w rozmiarze 75G, ale byl to jedyny model feliny z 75G, ktory byla na mnie dobry, inne jakby za duza mialy miseczke. Z tabelki melissy wychodzi mi rowniez 75G i teraz sie zastanawiam czy G, czy moze jednak F wziac. Chcialabym ten: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0335.php Odpowiedz Link
magda-fl Re: Melissa 18.08.07, 22:06 thiessa napisała: > Anna-pia chcialabym sie upewnic co do rozmiarowki. Widzialam, ze > mialas feline, ktora to ja nabylam dzisiaj w rozmiarze 75G, ale byl > to jedyny model feliny z 75G, ktory byla na mnie dobry, inne jakby > za duza mialy miseczke. Z tabelki melissy wychodzi mi rowniez 75G i > teraz sie zastanawiam czy G, czy moze jednak F wziac. > Chcialabym ten: > www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0335.php Ja bym wzięła mniejszy. Mnie wg ich tabelki wychodzi J i wzięłam z tego modelu J i jest co najmniej o 2 miseczki za duży. Pozostałe dwa: 253 i 106, wzięłam w rozmiarze 75H i też są za duże. A jeszcze co do tego 335, to jego obwód jest jakby większy niż pozostałych, bo wszystkie wzięłam 75, a tego 335 spokojnie zapinam na najciaśniejszą haftkę, tamtych nie próbowałam, bo na tą najluźniejszą ciężko mi było zapiąć. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Melissa 18.08.07, 22:41 thiessa napisała: > Anna-pia chcialabym sie upewnic co do rozmiarowki. Widzialam, ze > mialas feline, ktora to ja nabylam dzisiaj w rozmiarze 75G, ale byl > to jedyny model feliny z 75G, ktory byla na mnie dobry, inne jakby > za duza mialy miseczke. Z tabelki melissy wychodzi mi rowniez 75G i > teraz sie zastanawiam czy G, czy moze jednak F wziac. > Chcialabym ten: > www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0335.php Najlepiej oba, do porównania :) Nie wiem, jakie masz wymiary, Melissa ma duże miski i tabelkę niedopracowaną (np. mi z tabeliki wychodzi 70L, a 70J jest dobre z lekkim luzem). Jeśli nie możesz wziąć dwóch, to weź 75F. Odpowiedz Link
justyce Jaki rozmiar wybrać? 18.08.07, 21:58 Hej, Standardowo noszę (ostatnio, jak sobie uświadomiłam, co ja w ogóle na sobie mam) staniki 70C - 74 pod biustem, w biuście 89. Zaczęłam jednak powoli skłaniać się ku stanikom z obwodem 65, bo w sumie te 70-tki szybko się rozciągają i po jakimś czasie to już nie jest to. Dlatego też trafiłam na Melissę.. no i zastanawiam się, jaki rozmiar u nich brać - 70C czy może 65D, albo i nawet 65E, jak wykazuje ich tabela rozmiarów?... Odpowiedz Link
anna-pia Re: Jaki rozmiar wybrać? 18.08.07, 22:44 65D, miski mają duże / niedopracowaną tabelkę Odpowiedz Link
justyce Re: Jaki rozmiar wybrać? 19.08.07, 11:03 Dzięki za szybką odpowiedź. :) Jak tylko przybędzie mi gotówki, zamawiam i zdam relację. Odpowiedz Link
magda-fl Re: Melissa - czas na zwrot 20.08.07, 10:23 Jak liczyć te 10 dni od otrzymania przesyłki na ewentualny zwrot? Ma być 10 dni roboczych czy kolejnych 10 dni. Paczkę dostałam w sobotę i nie wiem ile mam czasu do namysłu. Odpowiedz Link
kaemka Re: Melissa - czas na zwrot 20.08.07, 10:52 Ja liczyłam dziesięć kolejnych dni. Odpowiedz Link
anna-pia WĄTEK ZAKOŃCZONY, ciąg dalszy jest... 20.08.07, 22:15 tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=67655036&v=2&s=0 tu już się nie wpisujemy, bo wątek zrobił się za długi Odpowiedz Link
martulka_s Re: WĄTEK ZAKOŃCZONY, ciąg dalszy jest... 29.01.08, 12:37 Wątek zakończony a ja mam pytanie, tyle, że link kieruje do wniosków z Melissy a ja w kategoriach rozmiarowo modelowych chciałabym się poradzić. Czy będzie wątek Melissa 2? Odpowiedz Link
anna-pia WĄTEK ZAKOŃCZONY, wątek MELISSA 2 jest... 29.01.08, 22:57 tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75005709 Odpowiedz Link
little_red_dress Re: Melissa 12.09.07, 14:42 Chciałabym kupić sobie pierwszy dobrze leżący stanik, który zaokrąglał by mi ładnie piersi. Moje wymiary to 90/108. Może ktoś mi pomoże zdecydować się na konkretny model i rozmiar. Ostatnio przymierzałam 80G z Samanty, niby nieźle leżał,ale... no właśnie nie do końca. Z tego co tu stanik był za mały :) Odpowiedz Link