31.05.06, 09:52
Przeglądając zasoby netowe znalazłam sklep z bielizną www.melissa.com.pl , o
którym jeszcze na forum nie czytałam. Rozmiarówka jest bardzo interesujaca-
od 70 do 90, od C do H.
Być może, jest Wam znany, jeśli tak proszę o opinię biustonoszy.
Szczególnie zależy mi na modelu 0329 i 0331. Ceny wahają się od 50 do 70 zł,
nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto.
Obserwuj wątek
    • monikinda Re: Melissa 31.05.06, 10:16
      brzmi niezle, zagłębiam się w szczegóły
    • achemiczka Re: Melissa 31.05.06, 10:18
      Rewelacja, całkiem interesujące modele, a ceny suerowe, raczej właściwie
      niespotykane :) chyba sobie zamówię ten...

www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0335.html
      w czarnym kolorze, bo takiego gładkiego nie mam, i cena przesyłki tez
      niewielka. Superowy sklep! Podobają mi sie jeszcze te:

www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0263.html
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0269.html
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0246.html
      • zolzietta Re: Melissa 31.05.06, 10:26
        Alchemiczko, czekam na Twoją recenzję. Ciągle się waham ..
    • butters77 Re: Melissa 31.05.06, 10:58
      Wow, super! Za taką cenę ja na pewno na coś się zdecyduje - ale to dopiero w
      przyszłym miesiącu...
      Niektóre modele przypominają mi trochę te z Comeximu. W pierwszej kolejności na
      pewno kupiłabym sobie jakiś push-up - np. bardzo podoba mi się krój tego:

www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0234.html
      (wzór trochę mniej;)
      No i ten, który wskazała Achemiczka - z zielonym wzorem.. Uroczy.
    • monikinda Re: Melissa 31.05.06, 14:11
      www.bodyfan.pl ma te same staniki ale drozej bo kupil chyba od tej melissy -
      producenta
    • zazulla Re: Melissa 31.05.06, 20:13
      Cudo, bede testowac ale oczywiscie nie w najblizszym czasie. Ale najwazniejsze,
      maja wersje dla Amazonek!!!
      • ekler.ka Re: Melissa 31.05.06, 21:51
        a ja jakos nie jestem zachwycona...brastop podobnie cenowo wychodzi :)
        • zazulla Re: Melissa 31.05.06, 21:54
          Mi jest duzo latwiej kupic cos w polskim sklepie niz angielskim, ja nosze
          rozmiar 75H/70HH wiec nie zawsze jest cos ciekawego w brastop na mnie. A mam w
          domu Amazonke, ktorej bielizna tez nie jest tania.
          • ekler.ka Re: Melissa 31.05.06, 22:04
            fakt,to im sie chwali.ale przeciez nie mowie,zebys nie kupowala,no :)
    • joa8 Re: Melissa - rozmiary 01.06.06, 09:21
      napisałam do nich o rozmiarówkę.
      I tak:
      "Odpowiadając na Pani wczorajszy e-mail informujemy, że nasza bielizna
      rozmiarowo odpowiada większości bielizny dostępnej na naszym rynku i tak:
      70G = 68-72 cm pod biustem i 94-96 w biuście.
      70H = 68-72 cm pod biustem i 97-99 w biuście.
      75G = 73-77 cm pod biustem i 100-102 w biuście.
      75H = 73-77 cm pod biustem i 103-105 w biuście."
      • maja285 Re: Melissa - rozmiary 02.06.06, 08:50
        joa8 napisała:

> napisałam do nich o rozmiarówkę.
        > I tak:
        > "Odpowiadając na Pani wczorajszy e-mail informujemy, że nasza bielizna
        > rozmiarowo odpowiada większości bielizny dostępnej na naszym rynku i tak:
        > 70G = 68-72 cm pod biustem i 94-96 w biuście.
        > 70H = 68-72 cm pod biustem i 97-99 w biuście.
        > 75G = 73-77 cm pod biustem i 100-102 w biuście.
        > 75H = 73-77 cm pod biustem i 103-105 w biuście."

do 105 cm w biuście przy 75H ! maaaaaaaaało :((((
        • zazulla Re: Melissa - rozmiary 02.06.06, 09:01
          maja285 napisała:

> joa8 napisała:
          >
          > > napisałam do nich o rozmiarówkę.
          > > I tak:
          > > "Odpowiadając na Pani wczorajszy e-mail informujemy, że nasza bielizna
          > > rozmiarowo odpowiada większości bielizny dostępnej na naszym rynku i tak:
          > > 70G = 68-72 cm pod biustem i 94-96 w biuście.
          > > 70H = 68-72 cm pod biustem i 97-99 w biuście.
          > > 75G = 73-77 cm pod biustem i 100-102 w biuście.
          > > 75H = 73-77 cm pod biustem i 103-105 w biuście."
          >
          >
          > do 105 cm w biuście przy 75H ! maaaaaaaaało :((((

Tez tak uwazam. Przy H powinno byc tak do 110 moim zdaniem.
          • joa8 Re: Melissa - rozmiary 02.06.06, 10:36
            no właśnie!! więc wolałam się najpierw zapytać, szczególnie, że chcialam sobie
            kupic 70H, no ale bedzie za mały, za to 75 za duży w obwodzie.
      • achemiczka Re: Melissa - rozmiary 02.06.06, 12:32
        To ja któa zawsze kupuję 75F, musiałabym 75H, o nie nie ryzykuję z ta firmą w
        takim razie.... :( A szkoda, ceny mają fajne....
    • prazanka2 Re: Melissa 01.06.06, 21:29
      Witam tutaj wszystkie forumki, jestem tu nowa, choc zagladam juz od dluzszego
      czasu. Wlasciwie znalazlam to forum, kiedy w depresji szukalam czegos dla corki
      z biustem 75/G-H i bardzo sie ciesze, ze Was znazlam. Duzo sie dowiedzialam i
      za to dziekuje wszystkim. W tym watku pisze dlatego, ze ucieszyla mnie oferta i
      oczywiscie ceny Melissy. Poniewaz mieszkam w Czechach, interesowala mnie
      kwestia sprzedazy za granice. I tu sie musialam zdenerwowac, gdyz sie okazalo,
      ze koszt wysylki poza Polske u tej firmy wynosi 73 zl., wiec wiecej niz sam
      stanik. Dla porownania - Belissima cca 30 zl a Brastop 4 funty, wiec tych 73 to
      chyba jednak przesada. Szkoda...
      Pozdrowienia
      • butters77 Re: Melissa 01.06.06, 21:54
        73 zł?! Toż to jakaś bzdura! Taniej wyszłoby Ci, gdybyś poprosiła kogoś o zakup
        i przesłanie stanika listem z Polski. Dziś płaciłam za list priorytetowy do
        Anglii 18 zł (były tam drobne prezenty, dośc lekkie) - więc do Czech wyszłoby
        pewnie jeszcze taniej.
        Widocznie koniecznie chcieliby wysłać paczką - te wychodzą faktycznie strasznie
        drogo.

A powiedz, Prażanko, sprawdzałaś w Comeximie (www.comexim.pl)? Tam też ceny są
        dość przystępne, może będzie możliwość wysłania za granicę..
        • prazanka2 Re: Melissa 01.06.06, 22:59
          Zagladnelam teraz na stronice Comeximu, ale w regulaminie nie znalazlam zadnej
          wzmianki o wysylkach za granice. Za to w Belissimie nie ma problemu. Pozdrawiam
      • ansil Re: Melissa 02.06.06, 10:06
        no wlasnie, mnie tez te 73 zabolalo.. normalnie wysylka z polski kompletu
        bielizny poleconym (np allegro) kosztowalo mnie 15 zl..
    • tuniaa Re: Melissa 01.06.06, 22:12
      też mi się podobają te staniczki :)
      cena nie ukrywam równiez :)
    • achemiczka Re: Melissa 28.06.06, 09:44
      Wczoraj przyszedł zamówiony stanik Melissa

zamówiłam czarny, słuchajcie, te staniki jak za taką cenę są na prawdę świetne,
      moja mama tak się zapatrzyła, że powiedział bym jej takze zamówiła, tyle ze
      beżowy. Niedługo podeślę do galerii zdjęcia. Polecam wszystkim Melissę, bardzo
      szybko przyszła paczuszka, stanik jest dobrze wykonany, myśle że dobrze się
      będzie nosił.
      • butters77 Re: Melissa 28.06.06, 10:59
        Wow, to super, a powiedz Achemiczko, jaki rozmiar zamówiłaś? Czy rozmiarówka
        wypada w miarę standardowo?
        • achemiczka Re: Melissa 28.06.06, 12:06
          Zamówiłam 75F, leży jak ulał. Zapinam się na drugą haftkę i jest dosyć ścisło.
          Chyba moja stara Felina 75 była ściślejsza w obwodzie, ale jest na prawdę
          superowa ta Melissa. Myślę, że trzeba zamawiać taki jak się nosi i jest ok :)
          • zazulla Re: Melissa 01.07.06, 19:00
            achemiczka napisała:

> Zamówiłam 75F, leży jak ulał.

Czyli zamowilas rozmiar jak zawsze? Jesli tak to byloby super!
            • achemiczka Re: Melissa 01.07.06, 22:11
              Tak Zazu, zamówiłam tak jaki zawsze zamawiam czyli w moim przypagku 75F.
              Zresztą fotkę podesłałam do Ansilka, w poniedziałek będzie w galerii.
      • metalowiec77 Re: Melissa 28.06.06, 15:53
        To ja się przyczepię:)
        Co to znaczy, że jak za taką cenę, to świetne? Tzn. co Ci się nie podoba? Może
        po 1-2 dniach noszenia już coś widzisz? Wiesz, jakie to ważne, te wady. Ale mam
        andzieję, że wad mają abolutne minimum, byłoby miło:))
        • achemiczka Re: Melissa 28.06.06, 19:30
          Cena to 64,40 zł z przesyłką, zauważ że to dosyć niska cena jak na staniki
          wrozmiarze powyżej E. Dlatego też myślałam, że będzie bardzo odbiegać od
          standardu Feliny, Triumpha, Panache, czy Frey'a. Moim zdaniem jest bardzo w
          porządku i polecam.
          • czaroffnica24 Re: Melissa 28.06.06, 20:07
            a mogłabyś jeszcze powiedzieć jak z rozmiarem miseczki? np w porównaniu do
            panache, pytam się bo jestem w kropce niby rozmiary mają duże ale według
            podanej przez nich rozmiarówki nie ma dla mnie odpowiedniej miseczki
          • maith Ale co oznacza "bardzo odbiegać"? 28.06.06, 22:21
            Ale co oznacza "bardzo odbiegać"?
            Bo np. Panache w Brastop da się kupić za 60 zł (9,90 GBP)
            Powiedzmy zatem, że zyskujemy w Melissie na koszcie wysyłki (4,40 zamiast 18 zł,
            czyli tylko 14 zł różnicy).

I zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - czy staniki Melissy w oryginale
            wyglądają bardziej... elegancko niż na zdjęciach? Chodzi mi o to, czy... jakbyś
            miała się przebierać w sąsiedztwie osób, które noszą te wymienione przez Ciebie
            marki, to czułabyś się... tak że masz na sobie równorzędny stanik, czy jednak
            wyglądałby na gorszy?
            • achemiczka Re: Ale co oznacza "bardzo odbiegać"? 28.06.06, 23:13
              Maith, wybacz ale dziwnie sie poczułam gdy przeczytałam to:
              "Chodzi mi o to, czy... jakbyś
              > miała się przebierać w sąsiedztwie osób, które noszą te wymienione przez
              Ciebie
              > marki, to czułabyś się... tak że masz na sobie równorzędny stanik, czy jednak
              > wyglądałby na gorszy?"

Co Twoim zdaniem oznacza gorszy!
              Moim zdaniem każdy kupuje to, na co go stać i nie różnicuję swoich uczuc pod
              względem stanika!! To by było chore!!! Co ma dorzeczy marka stanika w stosunku
              do innych ludzi? Wogóle co marka rzeczy ma w stosunku do innych ludzi!!!! No
              ale ja może myśle inaczej niż inni... Wiesz, źle sie poczułam czytając Twoją
              wypowiedź.... no, ale...
              Po drugie kupując w Brastop niedawno zrobiłam zakup, niestety nie trafiłam w
              rozmiar i wydałam 18 zł na zwrot, więc nie wiem czy to faktycznie tak się
              opłaca. Tu w Polsce zwracając zapłaciłabym góra 5 zł (koperta bąbelkowa).
              Zreszta przecież nikt nie nakazuje Ci kupować w Melissa...
              Stanik jest naprawdę dobrze uszyty, porównam go z Naturaną, bo z tańszych mam
              właśnie Naturane i wiecie co, myśle, ze Melissa jest solidniej uszyta, lepiej
              podtrzymuje biust, nic nie uwiera. Miseczka moim zaniem jest ok, tzn. nie
              sugerowałabym sie ich numeracją, przynajmniej w moim przypadku. Niedługo zrobię
              fotki i wrzucę do galerii, to same ocenicie, co i jak.
              Pozdrawiam
              • maith Re: Ale co oznacza "bardzo odbiegać"? 29.06.06, 00:48
                Nie chciałam Cię stresować, a dokładniej sobie wyobrazić, jak wygląda Melissa w
                stosunku do podanych przez Ciebie marek, bo sama zastanawiam się nad zakupem.

I nie chodziło mi o to, że ktoś ma stanik droższy, a ktoś inny tańszy.
                Czy myślisz, że jak ja miałam na sobie np. babciny Triumph (bo tylko taki dało
                się kupić w moim rozmiarze), a inne dziewczyny jakieś niefirmowe, ale śliczne i
                urocze, to miało znaczenie, że Triumph oficjalnie jest droższy? Nie.

Wybacz, jeżeli Cię w jakiś sposób uraziłam, ale wg mnie to też jest problem, że
                powyżej E często płacimy znacznie więcej za staniki, które wcale znacznie
                ładniejsze nie są. Czasem nawet wcale nie są ładniejsze od tych tanich. Bo
                dziewczyny z małymi biustami niebabcine staniki mogą znaleźć i za 25 zł.

Zatem w tym świetle Melissa nie jest tania, ale że jak na nasze możliwości
                gabarytowe wygląda na dość dostępną cenowo, więc tym bardziej chciałam wiedzieć,
                jak wygląda w porównaniu z wymienionymi przez Ciebie markami.

Próba wywnioskowania z mojego tekstu różnicowania ludzi względem marki przyznam,
                że mnie zaszokowała... naprawdę. Czasem uprawiam sport i zdarzało mi się głupio
                czuć w przebieralni, kiedy miałam na sobie znacznie brzydszy i bardziej
                "babciny" stanik, niż wszyscy inni. Nie ze względu na cenę, czy markę bo te
                ładniejsze często były nawet tańsze i bezmarkowe i co z tego...
                Przykro mi, że od razu zarzucasz mi złą wolę.
                • achemiczka Re: Ale co oznacza "bardzo odbiegać"? 29.06.06, 08:28
                  Maith, gdybyś inaczej to nazwała, być może nawet bym o tym nie pomyślała, ale
                  to w jaki sposób pytasz o jakość stanika .... wybacz chyba każdemu by sie
                  nasunęło... to mnie zszokowała Twoja wypowiedź...ale zostawmy to...
                  Moim zdaniem Melissa to jeden z najtańszych, i mówię to świadomie, z
                  najtańszych staników jakie kupiłam. Wiem jakie są ceny i nikt mnie nie przekona
                  że można kupić tańsze i w lepiszj jakości. Nie wiem co masz na myśli pisząc, że
                  Melissa nie jest tania. Ja nigdy nie pomyślę, zresztą nie ma takich podstaw, że
                  staniki w rozmiarze powyżej D, będę mogła kupić w cenie poniżej 50 zł
                  bezproblemowo i oczywiście takie które mozna nosić. Tak już jest i w momencie
                  gdy mam do wyboru stanik firmy zagranicznej za 200 zł i porównywalny jakościowo
                  za 65 zł, to wybacz, mimio wszystko Melissa wydaje mi się tania. Stanik ten
                  który kupiłam, jest bardzo prostym modelem i wcale nie jest babciny, nie ma
                  koronek i prześwitów, ale o taki mi chodziło. Jest gładki, dobrze podtrzymuje
                  piersi, nic mi nie faluje i ehhh.. no juz nie wiem. Chyba nie powinnam sie
                  wypowiadać na forum... Bo tylko zamieszania narobiłam w dobrej wierze. Jakby
                  ktos chciał jakieś info to prosze na @ gazetaowego, odpiszę, tu juz sie nie
                  wypowiem....
                  Pozdrawiam
                  • butters77 Re: Ale co oznacza "bardzo odbiegać"? 29.06.06, 09:18
                    Ach tam, zaraz "nie wypowiadać się na forum":) Proszę mi się tu jak najczęściej
                    wypowiadać! Zaszło nieporozumienie i tyle. Pozdrawiam serdecznei:)
                    • ekler.ka Re: Ale co oznacza "bardzo odbiegać"? 29.06.06, 10:32
                      oj,dajcie spokoj,nie po to jest to forum,zeby sie na siebie obrazac :)
            • achemiczka Re: Ale co oznacza "bardzo odbiegać"? 28.06.06, 23:17
              > Ale co oznacza "bardzo odbiegać"?
              > Bo np. Panache w Brastop da się kupić za 60 zł (9,90 GBP)
              > Powiedzmy zatem, że zyskujemy w Melissie na koszcie wysyłki (4,40 zamiast 18

> ,
              > czyli tylko 14 zł różnicy).

A co do Panache to mam ich stanik kupiony za 230 zł i nie nadaje się jak dla
              mnie do noszenia. Zatem powiedźmy, że nie zyskuję tylko na koszcie wysyłki
              Maith!
      • winakara Re: Melissa 30.06.06, 18:29
        też zamówiłam dokładnie ten sam model, rozmiar 75G
        jestem baaardzo mile zaskoczona i zadowolona :-)
        ciasny w obwodzie (zapinam na najluźniejszą haftkę) i doskonale trzyma biust na
        miejscu, nic nie wyłazi, nie wypływa i nie wyskakuje (prztestowane!!!)
        i pierwszy raz nie muszę zwracać, żeby wymienic na inny rozmiar ;-)
        popieram Achemiczkę, że ten model wart jest polecenia
        • lucy_7 Re: Melissa 03.07.06, 20:29
          winakara a przeważnie jakie kupujesz staniki?
          tzn. wyżej podana tabela rozmiarów sugeruje że miseczki są miejsze niż zwykle i
          ciekawi mnie czy chcąc kupić u nich stanik należałoby zamówić miseczkę większą
          niż zwykle czy raczej taką samą?
          • winakara Re: Melissa 07.07.06, 16:19
            zawsze kupuję 75 G więc rozmiar jest standardowy
      • bemaja Re: Melissa 08.08.06, 22:16
        Witajcie Wszystkie, jestem nowa na tym forum i też jestem klientką Melissy, to
        prawda są rewelacyjni szybko, miło, a co najważniejsze o wiele taniej za bardzo
        dobry i śliczny stanik.
        Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i fakt 73 zł kosztuje paczka do Niemiec, ale
        na stronie podają przecież, że to zależy od kraju!!?? Ale chciałam zapytać o tą
        galerię jak się na nią dostać chętnie pooglądam zdjęcia
        pozdrawiam
        • viv1 Re: Melissa 08.08.06, 23:56
          Bemaja mam pytanie- skad wiesz, ze koszt przesylki 73zl to wysylka do Niemiec?
          Na stronie Mellisy nie ma wyszczegolnienia na kraje, do ktorych wysylaja i
          koszty zwiazane z wysylka. Zamieszczona jest jedynie informacja, ze to zalezy
          od kraju. A tak na marginesie Niemcy nie sa az tak daleko od Polski. Ile w
          takim razie bedzie kosztowac wysylka do Wloch lub Anglii? Moze wiesz?
          • ansil Re: Melissa 09.08.06, 00:18
            ;) podoba mi sie Twój optymizm.. ceny wysyłki ustalone sa przez poczte polska

Europa z Rosją i Izraelem
            Masa: do 1kg
            Opłata zasadnicza 70.00 zł
            Potwierdzenie odbioru paczki 3.00 zł
            Suma 73.00 zł

i wszystko jasne..
            a tu sobie mozesz sprawdzic ile na tym stracisz, bo stanik bez problemu mozna
            wyslac jako 'list' polecony, a nie paczke..

www.pocztapolska.pl/cennik.htm
            • bemaja Re: Melissa 09.08.06, 09:02
              To prawda, że można listem poleconym, ale chyba bez tych ich ładnych i
              eleganckich pudełeczek tylko w kopercie z bąbelkami. Kiedyś wysyłałam coś
              lekkiego za granicę, ale w pudełeczku i nie chcieli na poczcie przyjąć jako
              list. Chyba można się z nimi dogadać jak czytałam wcześniejsze wypowiedzi?
              • ansil Re: Melissa 09.08.06, 09:57
                ja pisalam o prywatnej wysylce, jak np zamawialam stanik od babeczki z allegro-
                tak jak napisalas- wyslala mi bez pudelka i rzeczywiscie kosztowalo to 15 zl..

ale sklep- raczej watpie, ze bedzie mozna negocjowac koszty przesylki.. ;/
                • bemaja Re: Melissa 09.08.06, 10:32
                  Domyślam się Ansil, że mieszkasz za granicą czy tak?? A spróbuj ich zapytać czy
                  wysłaliby bez pudełka w kopercie, jeżeli Ci na eleganckim opakowaniu nie
                  zależy. Sama jestem ciekawa.
            • prazanka2 Re: Melissa 09.08.06, 11:11
              Ansil,
              ja do Melissy przed jakims czasem pisalam w sprawie kosztow przesylki,
              kopiuje odpowiedz:

Dzień dobry Pani.

Cieszy nas Pani zainteresowanie oraz pochlebna opinia o naszej bieliźnie,
              niestety cena przesyłki zależy od Poczty Polskiej w zależności od kraju np.
              koszt przesyłki priorytetowej za potwierdzeniem odbioru do 1 kg do Niemiec
              kosztuje 73,
    • govanka Re: Melissa 28.06.06, 21:24
      ja chyba tez coś u nich zamówię... jak przyślą, to sie podzielę wrażeniami...
      zastanawiam się jeszcze tylko, jaki rozmiar (czy trochę większy niż zwykle ze
      względu na rozmiarówkę podaną przez panią przez telefon?)
    • maith BUTTERS, wrzuć proszę ten wątek do spisu :-) 05.07.06, 00:55
      Jakoś się uchował i nie ma go na razie jeszcze w spisie producentów :-)
      • butters77 Się robi:) n/t 09.07.06, 19:06

• maith Zamówiłam i już jest :-) 28.07.06, 14:58
      Zamówiłam model:
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0253.html
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0251.html
      Stanik (a w zasadzie cały komplet) jest przepiękny. Elegancka, stonowana
      kolorystycznie, za to błyszcząca [niematowa] koronka idealnie pasuje do również
      niematowej czerni. Akurat ten model na zdjęciach nie rzucał się za bardzo w
      oczy, w oryginale robi wspaniałe wrażenie.

I teraz to już chyba nigdy nie zrozumiem, o co mogło chodzić Alchemiczce ;-)
      Bo wygląd stanika oceniam bardzo wysoko i na moje pytanie odpowiedziałabym "to
      byłby jeden z ładniejszych staników w przebieralni" ;-)
      No chyba że to tylko mój model jest taki piękny, ale chyba nie... :-)

Natomiast co do aspektów technicznych:
      -ramiączka są szerokie (podobne stosuje Gaia) - jedni to lubią, inni nie, mi nie
      przeszkadza, szczególnie, że w moim modelu to jest jednolita, czarna taśma. W
      wersji białej czy beżowej to mogłoby pewnie wyglądać gorzej, trudno stwierdzić,

-fiszbiny są natomiast bardzo krótkie - to znaczy z przodu dochodzą wysoko, ale
      po bokach płytko i nisko się kończą, czyli wszystkie osoby, które narzekały na
      za długie fiszbiny w innych firmach będą zachwycone. Reszta może uznać, że boki
      są słabo trzymane, albo może mieć skłonność do bocznych bułeczek mimo dobrze
      dobranego rozmiaru. Dla mnie np. fiszbiny kończą się zbyt nisko, co powoduje, że
      muszę długo układać biust w środku, żeby wszystko ładnie leżało,

-stanik faktycznie dość dobrze trzyma.

Potwierdzam też natychmiastową przesyłkę (akurat zamawiałam priorytetem, bo jest
      taka opcja).

Natomiast rozbawiło mnie samo zamawianie. Formularz należy sobie ręcznie
      przekopiować do maila i ostateczną sumę również samemu wyliczyć ;-)
      Ale zawsze lepiej ręcznie kopiować formularz zamówienia niż ręcznie przerabiać
      stanik na właściwy rozmiar. Bo rozmiarówkowo Melissa zasługuje na brawa, w
      porównaniu do bardziej znanych polskich producentów (za dojście do H :-).
      • achemiczka Re: Zamówiłam i już jest :-) 20.08.06, 21:44
        >
        > I teraz to już chyba nigdy nie zrozumiem, o co mogło chodzić Alchemiczce ;-)
        > Bo wygląd stanika oceniam bardzo wysoko i na moje pytanie odpowiedziałabym "to
        > byłby jeden z ładniejszych staników w przebieralni" ;-)
        > No chyba że to tylko mój model jest taki piękny, ale chyba nie... :-)
        >

Teraz to zapytam o co Tobie chodziło Maith, pytałaś mnie o to czy bym sie nie
        wstydziła w nim sie pokazać dlatego ze tańszy. Zreszta byc może to nie o mnie
        chodzi, bo ja jestem Achemiczka, no ale Alchemiczki tu na forum chyba nie było
        Maith. Załozyłam wiec że o mnie, i to raczej ja zapytam albo raczej stwierdzę,
        że nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy mysla o kasie i marce, i wstydza sie tego
        przed innymi...
        A później piszą że oni nie mogą zrozumiec... Ehhh... nie jestem pewna czy
        dobrze zrobiłam że to napisałam...
        • maith Re: Zamówiłam i już jest :-) 16.09.06, 18:08
          No zaparłaś się na tę kasę i markę i tę taniość widzianą jako problem. Nie wiem,
          może jesteś z tych, którzy wierzą, że jak coś jest droższe, to obowiązkowo
          lepsze. Ja w to nie wierzę i dlatego porównuję rzeczy bez kompleksów.
          Zdziwiłabyś się, jak często cena czy marka w ogóle nie odzwierciedla jakości.
          Dla mnie problemem przy stanikach jest ich "babciność" obiektywna brzydota,
          niezależna od tego, co mają napisane na metce i ile się za nie zapłaciło.
    • monikinda czekam ;-) 06.08.06, 22:59
      na 75 h, 0279, ponoc miski zanizone, moze to bedzie 1 stanik gdzie fiszbiny mi
      mostka miedzy biustem dotykaja i przylegaja, ale sie rozmarzylam
    • monikinda Re: Melissa 07.08.06, 12:01
      no prosze, dzis do mnie zadzwonili z inf ze towar wyslany, ze prosza o opinie
      na maila, i co do kolorow to moga byc dowolne tak jak na obrazkach, uszyja kazdy
    • monikinda dostalam 08.08.06, 13:25
      teraz wreszcie bede sie miala czym pochwalic w naszej galerii, na 1 zalozenie
      jest dobry, wreszcie druty mam prawie dodykajace mostka. pożądne i staranne
      wykonanie, bardzo ladny jak dla mnie.
      Piersi bardzo ladnie wygladaja w dekolcie, nic nie bułkuje się
      A teraz male mankamenty. dosc grube ramiaczka i dlugie, i 3 stopniowe zapiecie,
      ktorego nie lubie i trudno sie zapina, ale to tak za bardzo nie przeszkadza
      ufffff po tylu latach poszukiwan chyba znalazlam
      • monikinda Re: dostalam 01.09.06, 10:18
        jako ze jestem w fazie odchudzania ;-) coraz blizej jest drutom do dotkniecia mojego mostka;-)
    • anna-pia Re: Melissa 18.08.06, 13:36
      właśnie zamówiłam
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0335.html beż
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0272.html czerń
      i niniejszym informuję, że jest formularz zamówienia na stronie - tylko brak
      możliwości zamówienia różnych modeli z jednego asortymentu (np. dwóch różnych
      staników) - ale wyrabiają się, jak widać ;)
      dziękuję wam wszystkim za opinie, czytam was regularnie :)
      kiedy dostanę, opiszę, co i jak
      • maith Re: Melissa 18.08.06, 16:18
        > i niniejszym informuję, że jest formularz zamówienia na stronie
        Wow, faktycznie już jest. Oni chyba nas czytają :-)
        Coraz bardziej mi się ta firma podoba.
        • anna-pia i jeszcze jedno 18.08.06, 22:12
          - napisałam im uprzejmego maila, bo błąd na stronie wykryłam - poprawili i
          odpisali z podziękowaniem :)))
      • prazanka2 Re: Melissa 29.08.06, 21:18
        Anna-Pia, dostalas juz swoje melissy? O ile dobrze przegladalam watek, Ty
        pierwsza zamowilas push-up-a. Nie moge sie doczekac Twojej opinii. Pozdrawiam
    • joa8 i ja mam swoją melissę :-) 18.08.06, 23:24
      i ja dostałam :-)
      zamówiłam melisę 0335, tą gładką, czarną. Przesyłka była bardzo szybko, chyba
      po dwóch dniach, ale ja wyjechałam, więc poleżała trochę na poczcie.

No i cóż, aż boję się napisać - czyżbym znalazła dla siebie ideał???!!!!
      Dla mnie ten stanik jest super :-)) Wyglądam w nim bosko :-))
      Biust nie wykracza po bokach poza linię ciała, jest kulisty, nie stożkowy.
      Bułki się nie robią. Stanik dobrze trzyma, jest ciasny w obwodzie, ale miseczki
      ma mniejsze niż Panache. Zamówiłam 75H (zamiast normalnego G) i jest na styk.
      Mogliby zrobic jeszcze numer większe.
      Szerokie ramiączka i potrójne zapięcie nie przeszkadzają mi.
      W porównaniu z Panache mam piersi jakby wyżej i bliżej siebie, co mi
      zdecydowanie bardziej odpowiada.
      Polecam!!!
      • monikinda Re: i ja mam swoją melissę :-) 19.08.06, 12:53
        no mogliby robic wieksze, ja zgadzam sie z toba o znalezieniu idealu
        • joa8 Re: i ja mam swoją melissę :-) 19.08.06, 19:44
          po całym dniu użytkowania nadal jestem zachwycona :-) Specjalnie się dziś
          ubrałam w obcisłą bluzkę i jakieś takie...mniejsze te moje piersi :-) I
          idealnie kuliste.
          Robi się tylko minimalna bułeczka nad jedną piersią, ale to chyba wina źle
          wyregulowanych ramiączek albo dysharmonia moich piersi ;-)
    • maja285 Re: Melissa 22.08.06, 00:11
      też zamówiłam i czekam............
    • maja285 Re: Melissa 24.08.06, 22:58
      no i dzis przyszedl i jestem pod wrażeniem, sklep działa wzorowo! A stanik jest
      super wygodny, idealnie odszyty, miseczka jest duża, choć napewno mniejsza niz
      Fantasie, w Mellisie fiszbiny nie dotykaja mi mostka, w fantasie 75H jest za
      duża. Ale i tak jest super!
    • zazulla bedzie HH :) 29.08.06, 21:44
      Napisalam dzisiaj maila do Mellissy z pytaniem o biustonosze dla Amazonek a
      przy okazji pochwalilam ich i zachecilam do powiekszenia rozmiarowki. Oto
      odpowiedz [w godzine po moim mailu!]:

"Dzień dobry Pani,

Dziękujemy za zainteresowanie i ciepłe słowa.

Na wniosek i sugestie naszych klientek wkrótce niektóre modele będą również
      oferowane w rozmiarach HH .

Co do pytania dotyczącego bielizny dla Amazonek, naturalnie szyta jest
      indywidualnie w zależności, która strona biustonosza musi być przystosowana do
      protezy.

Klientka Amazonka ma takie same prawa do zwrotu czy wymiany na większy/mniejszy
      rozmiar lub inny model pod warunkiem, że odesłana bielizna będzie spełniała
      warunki zawarte w regulaminie na stronie sklepu.

Pozdrawiam
      Janusz Jamrog
      Jamrog Film & Moda
      www.melissa.com.pl"

Powiem wam, ze ta firma podoba mi sie co raz bardziej!

• kamyszkasia Kurcze, jestem pod wrażeniem 29.08.06, 22:01
        wprawdzie jeszcze nic u nich nie zamówiłam (pewnie dopiero po ciąży...) ale
        naprawdę robią fantastyczne wrażenie.
        No i okazuje się, że duży biust ma duża siłę przebicia :)))
      • joa8 Re: bedzie HH :) 29.08.06, 22:11
        plusy zbiera Melisa :-)
    • anna-pia przyszło :) 29.08.06, 22:31
      Dziewczyny, te staniki są piękne!
      Mam ten komplet www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0272.html tylko że
      czarny.
      Push up rzeczywiscie trochę wypina biust do góry, lekko zbiera, ale bez przesady
      (ja nie lubię ściskania biustu spod pach w dziób okrętu, tu się układa
      naturalnie pomimo pewnego zebrania), gąbka biustu nie powiększa (przy naszych
      rozmiarach za cienka na to, hihi), całość leży rewelacyjnie, ramiączka szeroko
      rozstawione, miseczka trzyma biust na miejscu, nawet przy skakaniu, przy
      pochylaniu, pomimo sporego wycięcia, biust nie ucieka na zewnątrz.
      Pas pod pachami jest dość nisko umieszczony, chyba przewidziane do sukni
      wieczorowej ;)
      Co do tego modelu www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0335.html -
      naprawdę b. wygodny i nie wygląda babciowato ;)

Mi zapięcia na 3 haftkinie przeszkadzają, wręcz przeciwnie, a szerokie - ale bez
      przesady, w Felinie mam takie same - ramiączka przy większym biuście są IMO
      potrzebne. A i wygoda większa.

Generalnie bielizna robi wrażenie - porządnie uszyta i wykończona, jakościowo
      dobra.
      Na pewno tam wrócę.
      • prazanka2 Re: przyszło :) 30.08.06, 19:21
        Anna-Pia, jaki rozmiar zamowilas? Mam biust bardzo podobny do Twojego i ciagle
        sie waham ...
        Dziekuje i pozdrawiam
        • anna-pia Re: przyszło :) 31.08.06, 01:42
          75F
          popatrz do tabelki rozmiarów
    • anna-pia tabelka rozmiarów 30.08.06, 13:16
      przysłali mi mailem - nie dało sie wkleić, bo za dużo cyfr :)

img245.imageshack.us/my.php?image=rozmiarymelissarl1.jpg
      • bemaja Re: tabelka rozmiarów 31.08.06, 15:18
        Melissa umieściła na swojej stronie dokładniejszą tabelkę niż wysłali Tobie i
        też tabelkę majtek!! Brawo Melissa!!
        • zazulla [OT] licznik 31.08.06, 15:44
          Dodali tez licznik ale niestety liczy kazde odswiezenie strony :)
          • anna-pia Re: [OT] licznik 31.08.06, 20:03
            e tam, ich problem, najwyraźniej głupi informatyk im to robił ;)

czyli oni rzeczywiście stronę aktualizują na bieżąco! hurra!
            • zazulla Re: [OT] licznik 31.08.06, 20:22
              anna-pia napisała:

> e tam, ich problem, najwyraźniej głupi informatyk im to robił ;)

Rodzina :)

"created by agnieszka (ajamrog@wp.pl)"

"Pozdrawiam
              Janusz Jamrog
              Jamrog Film & Moda
              www.melissa.com.pl"
              • anna-pia Re: [OT] licznik 31.08.06, 22:49
                zazulla napisała:

> anna-pia napisała:
                >
                > > e tam, ich problem, najwyraźniej głupi informatyk im to robił ;)
                >
                > Rodzina :)
                >
                > "created by agnieszka (ajamrog@wp.pl)"
                >
                > "Pozdrawiam
                > Janusz Jamrog
                > Jamrog Film & Moda
                > www.melissa.com.pl"

:DD

o ja ślepa :DDDD
                • monikinda moze poszerza swoj asortyment 01.09.06, 10:21
                  o nowe wzory i modele, np z silikonowymi ramiaczkami, fajnie by bylo
                  • zazulla Re: moze poszerza swoj asortyment 01.09.06, 11:16
                    monikinda napisała:

> o nowe wzory i modele, np z silikonowymi ramiaczkami, fajnie by bylo

Ja im pisalam o bluzkach i koszulach, ze jest dziura w rynku ale napisali, ze
                    narazie nie dadza rady:

"Pani uwagi i propozycje weźmiemy pod uwagę w przyszłości, ponieważ jesteśmy
                    średniej wielkości firmą specjalizującą się w bieliźnie, a uruchomienie
                    dodatkowej linii produkcyjnej niestety pociąga za sobą bardzo duże nakłady
                    finansowe - zakup dodatkowych maszyn i materiałów, oraz czasowe zanim dany wzór
                    zostanie przetestowany i doprowadzony do ostatecznej formy."

Ale nie glupio byloby napisac o tych z odpinanymi ramiaczkami - wtedy mozna
                    sobie dokupic silikonowe i jakie tylko sie chce.
                    • ekler.ka Re: moze poszerza swoj asortyment 01.09.06, 15:38
                      a ja bym optowala za gladkimi stanikami,ale za to w roznych kolorach.bo to
                      dopiero jest dziura na rynku...marzy mi sie np. taki bezszwowy fioletowy..ach :)
      • zazulla bedzie zmiana w oznaczeniu 31.01.07, 07:01
        Z rozmowy z Melissa wynika ze zle nazwali najwieksza miseczke jako HH. Nam to
        sugeruje, ze jest polowka tak jak w Anglii. Mowia, ze to jest J bo powiekszyli
        miske o caly rozmiar.
        • maheda ale dla nas to niczego nie zmienia? 31.01.07, 09:17
          Ale z naszymi biustami się w nie nie zmieścimy i tak? czy się może mylę?
      • anna-pia Re: tabelka rozmiarów - NOWA - komentarz 06.05.07, 21:48
        zamówiłam stanik dla karmiących 75F - miseczka na moje oko o 2 rozmiary większa
        niż poprzednie F (przedtem zamawiałam na obwód 98 cm, teraz na 103!), i
        poprzedni obwód 98 (do "pod" 75) teraz jest w rozmiarze D/E - w kompleksy można
        wpaść :)
        wymieniam, bo obwód szerszy, to po pierwsze, a po drugie - za wysoko zabudowany
        - przy 163 cm mam krótki tułów (ale długie nogi :D) i biust wysoko osadzony,
        więc cóż - babcia Józefa się kłania :)
        będę miała pierwszy stanik 70J albo K :)))
    • butters77 No to ja też już mam:) - Melissa0329 07.09.06, 16:59
      Zachęcona pozytywnymi opiniami, też się skusiłam na biustonosz Melissy -
      najpierw "codzienny". Dużo osób chwaliło ten:

Ja wolę jednak taki krój:

www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0329.html
      więc kupiłam ten drugi model (w bieli).
      Jest rzeczywiście świetny - wygodny, estetycznie wykonany, dobrze trzyma, a
      przede wszystkim - jego fiszbiny nie wpijają mi się w ciało (co mi się,
      niestety, zdarza ostatnio w ulubionym staniku Fantasie:(
      Naprawdę Z CAŁEGO SERCA POLECAM!!! Tym bardziej, że cena super:)

Jedyny problem jest z rozmiarówką - ja zwykle noszę (np. Fantasie) 70FF, więc tu
      - skoro nie ma FF - zamówiłam G. I nie żałuję, bo leży jak ulał - ale dla osób z
      większymi miseczkami to może być kłopot - bo siłą rzeczy (skoro nie ma FF, a "po
      drodze" nie ma także DD) miseczka H będzie mniejsza niż w innych stanikach.
      • joa8 Re: No to ja też już mam:) - Melissa0329 07.09.06, 17:34
        mam tylko nadzieję, ze nam się Melissa nie "popsuje" od tych komplentów :-)
        I np: nie podwyższy cen, tfu, tfu.
        • butters77 Re: No to ja też już mam:) - Melissa0329 07.09.06, 17:47
          Miejmy nadzieję, że będzie ich to motywować tylko do poszerzania oferty:)
    • miss_bean Re: Melissa 16.09.06, 16:47
      Piękna ta Melissa i wielkie dzięki za info o niej!!!

Teraz i ja jestem posiadaczką (szczęśliwą) takich oto modeli:

www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0254.html
      dokładnie taki beżowy rozmiar 75F - czyli taki jak zwykle noszę i leży
      fantastycznie, jak chyba żaden z moich wcześniejszych

www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0253.html
      identyczny jest mój drugi staniczek i też leży świetnie, również w rozmiarze
      75F. Naprawdę ładnie trzyma piersi i nadaje im idealny kształt, żadnych tam
      stożków ;) czy bułeczek, same łabłuszka :) i to pięknie rozdzielone :D

Bardzo Wam polecam! Mój rozmiar idealnie pokrywa się z rozmiarówką Melissy.
      Dodam tylko, że mam dwa biustonosze Avocado i to ich rozmiarami się kierowałam.
      Ceny są naprawdę konkurencyjne a jakość i wygląd wcale nie ustępują Avocado
      (komfort noszenia lepszy u Melissy!!!) Co do innych "lepszych" firm nie mam
      porównania ale sądzę, że Melissa wygrałaby i z nimi konkurencję :)

Jestem wierną fanką, a na kolejne lato marzą mi się stroje kąpielowe :D
      • metalowiec77 miękkie czy usztywniane? 27.09.06, 11:23
        dziewczyny, które macie już staniki tej firmy, mam pytanie:
        czy te biustonosze są w całości usztywniane, czy częściowo, czy może niektóre
        modele tylko? ze zdjęc wygladają chyba wszystkie na usztywniane
        • anna-pia Re: miękkie czy usztywniane? 27.09.06, 12:04
          mam push-upa - usztywniony jest (nie wiem, czy się da push-up nieusztywniony
          zrobić, swoją drogą) - zachowuje kształt leżąc na półce ;)
          ten drugi jest powiedziałabym częściowo usztywniony - tzn. wzmocniony - leży
          miękko na półce
          • metalowiec77 Re: miękkie czy usztywniane? 27.09.06, 12:12
            no push-up to musi byc sztywny:))
            może napiszę do nich z sugestią, że byłoby lepiej prezentować te staniki na
            modelkach
            • anna-pia Re: miękkie czy usztywniane? 27.09.06, 12:21
              pewnie byłoby lepiej, ale chyba koszt większy niz jeden manekin - i to też
              pewnie wpływa na cenę
              no, chyba że za modelkę wezmą tę pannę od strony www, w końcu twarz nie musi być
              widoczna ;)
          • anna-pia Re: miękkie czy usztywniane? 04.10.06, 13:29
            zapomniałam dopisać: wzięłam go do ręki i pomacałam: materiał jest pojedynczy,
            tylko taki grubszy
            jak na razie, mój ulubiony stanik :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka