Dodaj do ulubionych

Nowości w Bravissimo - koszulki...

01.06.06, 09:31
Pojawiły się różne nowości w Bravissimo - zarówno w bieliźnie i kostiumach,
jak i ubraniach. Ileż wzorów i kolorów... Powiem Wam, że mnie najbardziej
kuszą te "strappy tops" - koszulki na ramiączkach, z wbudowanym stanikiem.
Teraz są drogie, ale może któryś pojawi się w obniżce..;) Np. ten:

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=OV15&cid=Clothing_Strappy+Tops&language=en-GB
Zastanawiam się, jak by to leżało w rzeczywistości. Czy faktycznie tak dobrze
podtrzymuje biust..?
A już w ogóle nieziemski jest moim zdaniem ten model:

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=OV15&cid=Clothing_Strappy+Tops&language=en-GB
Ale tego bym raczej nie kupiła, be pewnie załozyłabym go dwa razy:)
Obserwuj wątek
    • subara Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 09:47
      Uwielbiam koszulki na tak cieniutkich ramiączkach. Doskonałe na pogodę z dużą
      dawką promieni słonecznych. Trochę też się obawiam jak taka delikatna, w jakiś
      sposób rozciągliwa koszulka utrzymałaby piersi G lub H.
      Czy nic by się nie telepało ani nie opadało do ziemi? ;-)
      W lecie często śmigam w takich koszulkach, zwykle ramiączka (czarnego)
      biustonosza są szersze od ramiączek koszulki (czarnej) ale co tam ;-)

P.S. Drugi link nie działa.
      • subara Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 09:49
        To znaczy działa - ale tak samo jak pierwszy ;-)
      • pitahaya1 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 09:51
        Mam dwie takie koszulki, choć żadna nie jest z firmy produkującej bieliznę i
        może tu cały pies pogrzebany.
        Trzymają może do rozmiaru B/C ale ja kupowałam jedną z nich mając miseczkę D i
        kiepsko trzymała.
        Niby ściska w biuście ale nie mój rozmiar, biust opada w dół, rozlewa się na
        boki i podczas chodzenia rewelacyjnie faluja:(((((

Nie dla mnie. Ja muszę mieć nierozciągliwe miseczki, dobre ramiączka.
        Ale zakładam je do spania, są świetne, wygodne. Tylko coś za drogo mi ta piżamka
        wychodzi:((
        • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 10:13
          Pitahayo, ale masz takie koszulki z wbudowanym stanikiem? Bo zwykłe na
          ramiączkach - takie pseudo-podtrzymujące biust - to też miałam i faktycznie
          nadają się tylko do spania..
          • pitahaya1 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 16:51
            No właśnie chyba takie pseudo staniki, po prostu na wysokości biustu mam gruby
            materiał, mocno elastyczny. Nie mam wbudowanych miseczek, jeśli o to pytasz.

I mam na imię Edyta:))
            Będzie prościej:)
            • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 21:03
              pitahaya1 napisał:

> No właśnie chyba takie pseudo staniki, po prostu na wysokości biustu mam gruby
              > materiał, mocno elastyczny. Nie mam wbudowanych miseczek, jeśli o to pytasz.

Tak, tak, Edytko;) o to właśnie mi chodziło. W Bravissimo są koszulki z
              fiszbinami - te mnie kuszą.
              Takie bez fiszbin to inna historia - pewnie na co dzień są bardzo wygodne. Swoją
              drogą ciekawe, jak się nosi takie "tubes", jak to różowe z Brastop:

www.brastop.com/acatalog/Daniel_Axel_Range.html
              • pitahaya1 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 02.06.06, 08:38
                Chyba nieco starsza od was jestem i mój biust również. Dostało mu się po
                dzieciach i takiej "tubes" nie założę. Bałabym się, ze spadnie albo zawiśnie w
                trzecim wymiarze.

No i diabeł mnie trafia, że większość tych topików jest do pasa. A co z tymi
                kobitkami, które nie mają talii osy???
    • ansil Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 09:51
      hej buters, masz dwa linki te same..
      ja mam z bravissimo ten wiazany na szyi..

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=OV02&cid=Clothing_Strappy+Tops&sl=1&language=en-GB

chyba zadeen stanik tak porzadnie nie trzyma, nawet wiazac nie trzeba i tak
      solidnie siedzi.. no ale konstrukcja pod spodem jest pancerna i moze z nim byc
      troche cieplo w bardzo gorace dni..
      jest na samym poczatku w galerii:

biusciate.blox.pl/2006/02/top-Bravissimo.html
      • pitahaya1 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 09:54
        Ale wiesz, że nie powinnyśmy nosić takich koszulek? Optycznie powiększają biust:)
        Sama pozbyłam się takiej bluzeczki po tym, jak zobaczyłam się na zdjęciu:((
        No chyba, ze ktoś to lubi:))

Polecam ksiązkę "What not to wear".
        • subara Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 09:58
          Jak się nosi do takiego minimizera jak Grand Prix na przykład to nic nie
          powiększa się ;-P
          Faktem jest, że duży biust + miękki stanik + taka koszulka = fatalny efekt.
        • ansil Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 10:52
          hmm.. ja widzialam sie na zdjeciu w tej koszulce.. cyknelam kilka do galerii i
          nie sadze, zeby specjalnie powiekszal optycznie.. jest czarny, jak wiekszosc
          moich rzeczy i sadze, ze biust wyglada na mniejszy niz w jasnej bluzce
          jakiegokolwiek kroju.. :)
          • subara Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 11:00
            Ansil,Ty wyglądasz bosko - widziałam Cię w galerii.
            Twój nie ma cieniuśkich ramiączek, o których tutaj mowa; no i miseczki H też
            chyba nie nosisz.
            Co do powiększania - to nie mówiłam o koszulce-topie, tylko zestawie ( z
            nieodpowiednim stanikiem).
          • pitahaya1 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 16:52
            Ano czarny to się zgodzę:)
    • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 10:09
      Faktcyznie - wkleiłam dwa razy to samo.
      W drugim linku miał być ten:

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=OV12&cid=Clothing_Strappy+Tops&language=en-GB
      Mniam!:)
      • butters77 Ansil, 01.06.06, 10:19
        Dzieki za odpowiedź w galerii - już sama zapomniałam, że o to pytałam:)
    • ekler.ka Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 10:26
      a mnie bravissimo przysyla katalogi i tam to dopiero te koszulki wygladaja na
      wielkich zdjeciach...ech.ale jakos wole jednak inwestowac w staniki i zwykle
      koszulki,a z wystajacych ramiaczek czynie atut,o! ;)
      • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 10:33
        ekler.ka napisała:

> ale jakos wole jednak inwestowac w staniki i zwykle
        > koszulki,a z wystajacych ramiaczek czynie atut,o! ;)

Przy delikatnych stanikach takie wystające ramiączko rzeczywiście może być
        atutem - ale ramiączka moich biustonoszy zawsze mi się wydają za szerokie:/
        Dlatego te topy tak mi się podobają - te sznureczki spaghetti są urocze po prostu!
        • ekler.ka Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 10:39
          szerokie czy nie,tez moze byc atutem :)z twoich stanikow np. millie ma boskie
          ramiaczka:)
          a swoja droga,nie wiem,czy widzialyscie nowosci stanikowe w bravissimo...
          np. to:
          www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FYA2&cid=Lingerie_Bravissimo+Sets&language=en-GB
          eeeech ;)
          • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 12:11
            Millie ma urocze, ale u mnie to już mocno znoszone;) Co do nowości stanikowych -
            ja też nie mogę się napatrzeć.. Może niektore pojawią się w Brastop;)
    • susan_mayer Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 12:02
      Butters, ja zamowilam swego czasu ten top

zeby wreszcie spelnic swoje marzenie o kuszulce na cienkich ramiaczkach, spod
      ktorych nie bedzie wystawal stanik. Koszulka piekna, ale po tygodniu namyslu
      postanowilam ja zwrocic. Bardzo uwydatnia biust. Generalnie wyleczylam sie juz
      z maskujacych "ubran-namiotow", ale mimo wszystko nie mialabym odwagi wyjsc na
      ulice w tym topie z Bravissimo. Ale mam miske G i podejrzewam, ze przy
      mniejszych rozmiarach te koszulki b. sie sprawdzaja. A, jeszcze jedno: pytasz,
      czy te topy dobrze podtrzymuja biust. Potwierdzam - o to akurat nie trzeba
      sie martwic.
      Pozdrawiam!
      • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 12:13
        Super, dzięki, że piszesz! Właśnie nad tym modelem się zastanawiam... Uwydatnia
        biust, tzn. że dekolt jest tak duży? Czy że usztywniana miseczka powoduje, że
        piersi pod bluzką wydają się jeszcze większe niż w rzeczywistości? Z dwojga
        złego to pierwsze by mi nie przeszkadzało..;)
        • susan_mayer Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 12:27
          Hmm, sam dekolt nie jest jakos perwersyjnie duzy ;-), powiedzialbym, ze w
          normie, chodzi raczej o to, ze top bardzo jest obcisly ( sila rzeczy, skoro
          ma wbudowany stanik) i nie pozostawia "pola do niedomowien ;-) Nie wiem, czy
          piersi wydaja sie wieksze, ale ich rozmiar jest podkreslony - jak na moj gust
          za bardzo.
          Ale to chyba kwestia bardzo indywidualna , ja po prostu nie lubie zbyt
          obcislych rzeczy.Teraz czekam na te koszulke (tylko w czerni):

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=BH01&cid=Clothing_Jersey+Tops&language=en-GB

Tez oczywiscie bedzie uwydatniac biust, ale na pewno w sposob bardziej
          subtelny. Aha, kiedys zamowilam (jeszcze w bellissima) tankini z wbudowanyn
          biustonoszem - i tez uwazam, ze to nietrafiony zakup (za obcisle!).
          I jeszcze jedna uwaga: wbudowany stanik pod koszulka wyglada monstrualnie
          (rozmiar!), ale funkcje podtrzymujaca spelnia w 100%, wiec akurat o to nie
          trzeba sie martwic :-)
          • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 12:37
            Jak dekotl nie jest perwersyjnie duży, to ja dziękuję;)

Dzięki za wyczerpujące informacje - faktycznie, na co dzień tez nie noszę takich
            maksymalnie obcisłych rzeczy.. A wydawać tyle kasy tylko na specjalne okazje, to
            mi szkoda..

Bardzo ładna ta Twoja bluzka! W ogóle bluzki z tej kategorii są świetne - takie
            kobiece... Ale jak dokonałaś tego, że kupiłaś ją w czerni? W Bravissimo z tego,
            co widzę, dostępna jest tylko koralowa wersja:)
            • susan_mayer Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 12:49
              jeszcze wczoraj byla w czerni (i tylko w czerni)! Ale gdybym wczesniej miala
              wybor, pewnie bym sie zdecydowala na te malinowa/koralowa.
              W kazdym razie odezwe sie, kiedy tylko do mnie dotrze, i opisze sczegolowo :-)
              Mam nadzieje, ze nie bede rozczarowana.
              .... pozstajac w temacie ubraniowym: Butters w watku "kolekcje biutoprzyjazne"
              wypowiadalas sie kiedys o marynarce z Brav.- "dokopalam sie" do Twojego postu i
              postanowilam troche Cie wypytac o te marynarke...:-)
              • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 15:36
                Już odpisałam:) Nie żałuj tej koralowej, czarna koronka na pewno będzie pięknie
                wyglądać! Swoją drogą dziwne, że dziś nie ma obu kolorów w ofercie.. Może w dni
                parzyste - czarna, w nieparzyste - czerwona itp.;)
    • ekler.ka Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 17:53
      ech,moze za duzo bym chciala,ale...wkurza mnie troche,ze te koszulki maja tylko
      rozmiar stanika i boje sie,ze taki top moglby byc dla mnie za krotki po prostu...
    • popea1 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 18:13
      Avocado proponuje to:
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=loveintokyonew&
      • butters77 Re: Nowości w Bravissimo - koszulki... 01.06.06, 21:10
        Ciekawe, kto jest tego producentem - czy samo Avocado, czy skądś sprowadzają..
        Kolorki całkiem ładne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka