Dodaj do ulubionych

biust a waga

13.10.06, 20:23
Mam takie pytanko - jak sie zachowuja Wasze piersi wraz ze zmiana wagi? Czy
roznice w ich wielkosci sa spore, czy raczej przybycia i ubycia kilogramow po
piersiach nie widac? Ja puki co mocno bym chciala przytyc choc pare kilo (mam
niedowage), ale dziewczyny strasza mnie, ze im wszystko w pupe idzie - stad
tez moje pytanie. Z gory dziekuje za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • lakie Re: biust a waga 13.10.06, 21:22
      u mnie czy chudnę czy tyję to biust zostaje raczej taki sam, nawet obwód zostaje taki sam, tylko w ekstremalnej sytuacji tycia czyli ciaży podskoczył trochę i ze staników 75 przeszłam na 80 pod biustem, teraz znowu noszę 75. Mi idzie wszystko w biodra :P

Kasia
      • mamusia1999 Re: biust a waga 13.10.06, 21:37
        no kochana, czlowiek ma pupe. damska jest przewaznie bardziej wyrazista niz
        meska. i juz.

a biust robi co chce - ja zawsze bylam kragla i z raczej proporcjonalnym do
        reszty biustem (jak nosilam konfekcje 40/42 to biust mialam 75-80B/C), przed
        ciazami jak chudlam to najpierw ramiona i biust,potem talia, potem biodra, na
        koncu uda. czyli na odwrot niz bym chciala.
        juz po pierwszej ciazy mozolny ale kompletny spadek wagi niewiele zmienil w
        powiekszonym biuscie - zamiast 75C, zostalo 80D, czyli miska sporo wieksza.
        mysle, ze jesli kiedykolwiek uda mi sie zrzucic mojego 2latka to biust zostanie
        conajmniej E.

rekapitulujac: niby z czego masz miec biust, jesli masz niedowage. jesli jednak
        kobiety w twojej rodzinie obdarzone sa drobnymi paczkami to i pare ladnych
        kilogramow tego nie zmieni.
        • maith Re: biust a waga 13.10.06, 21:54
          Miało być "reasumując"? ;-) Podobno w sprzedaży pojawiły się już świetne środki
          na chochliki komputerowe ;-)
        • nikitka84 Re: biust a waga 13.10.06, 22:10
          > rekapitulujac: niby z czego masz miec biust, jesli masz niedowage. jesli
          jednak
          >
          > kobiety w twojej rodzinie obdarzone sa drobnymi paczkami to i pare ladnych
          > kilogramow tego nie zmieni.

Ja mam swiadomosc, ze niezaleznie od tego ile bym przytyla, to tutejszym
          Forumowiczkom nie zrobie konkurencji;) Ale wlasnie bylam ciekawa, czy jest
          szansa, ze jednak pare deko powedruje do gory, a nie na dol;) No i Twoj post
          napawa mnie optymizmem:)
    • maith Re: biust a waga 13.10.06, 21:50
      Myślę, że to zależy od predyspozycji. Jeśli masz predyspozycje do dużego biustu,
      to będzie Ci rósł przy tyciu i nie zmniejszał się przy chudnięciu. Z pupą jest
      tak samo. Oczywiście możesz tyjąc dbać, żeby Ci nie szło w pupę, poprzez
      odpowiednie ćwiczenia, ale to nie znaczy, że wszystko na pewno przeniesie się
      kierunkowo na biust ;-) Natomiast faktycznie jest szansa, że przytyjesz
      proporcjonalnie, zatem i biust Ci trochę podrośnie :-) Będziesz tylko musiała
      uważać, żeby potem nie schudnąć, bo podobno wielu kobietom w takiej sytuacji
      biust chudnie jako pierwszy. Ale my raczej nie jesteśmy specjalistkami od takich
      problemów, bo nasze predyspozycje są raczej odmienne...
      • nikitka84 Re: biust a waga 13.10.06, 22:40
        Predyspozycje pewnie sa odmienne, niemniej bylam ciekawa, jak to jest:) A nuz
        ujawnia sie u mnie jakies geny biusciastej praprababki;)
        • kalina.tt Re: biust a waga 14.10.06, 09:38
          Duży biust to przede wszytskim geny. Ja przy wzroście 159 i wadze +/- 49
          kg....czyli dość niskiej noszę i nosiłam miskę D. Kiedys bardzo schudlam do 44
          kg biust bardzo mi się zmiejszył, prawie do B, ale to było krótkotrwałe kilka
          mies, potem ciąza, 65 kg i miska F :)
          Jeśli przytyjesz, to biust powinien Ci troszkę urosnąc, ale przy okazji
          przybędzie ci wszędzie więc z 70 B przerzucisz się na 75 B i nie bedzie to
          bardzo widoczne.
    • czaroffnica24 Re: biust a waga 14.10.06, 10:01
      tyje czy chudne biust stoi w miejscu, szczupleje mi talia, tyłek, uda i to samo
      również dostaje centymetrów
      • anotherwoman Re: biust a waga 14.10.06, 11:31
        A mnie chudnie biust proporcjonalnie do spadku wagi.
    • veev Re: biust a waga 14.10.06, 13:41
      u mnie, w miare chudniecia, sam biust w sumie nie chudnie, troche sie zmniejsza
      obwod. co smieszne, kiedy bylam o wiele grubsza niz obecnie, nosilam mniejsze
      miseczki niz teraz - wtedy 85C/D, teraz 80E/F i - poniewaz nadal chudne :) -
      powoli przymierzam sie do 75F, bo juz wszystkie staniki zapinam jak najciasniej,
      a i tak niektore zaczynaja podjezdzac na plecach do gory.
      inaczej bylo w ciazy (pisalam w stosownym watku), ale to nie bylo jednak
      "normalne" tycie.

v.
      • dorhaj Re: biust a waga 15.10.06, 13:50
        Kiedyś jako nastolatka miałam spore kompleksy, nie dość że biust ogromny, to i
        niski wzrost (154cm) i mała nadwaga. Postanowiłam się odchudzić, owszem z 60 kg
        spadłam do 48 kg, jednak mojego biustu to nikt nie chciałby oglądać. Owszem
        zmniejszył się i to znacze, ale też zrobił się obwisły i tak miałam dwa duże
        placki sięgające prawie do pasa. Na całe szczęście gdy trochę zaczełąm podjadać
        stał się znów jędrny, dodam jeszcze że bardzo dużo ćwiczyłam aby niedopućsić
        właśnie do takiego stanu swój biust - niestety ćwiczenia nie pomogły.
        Uważam, że każda z nas ma inne predyspozycje, najważniejsze aby sobie
        niezaszkodzić. Czego sobie i wam życzę i poszukiwaniu idealnej sylwetki:)
    • maheda Re: biust a waga 15.10.06, 15:27
      mój zostaje proporzjonalny - miseczka około H.
      Z tym, że przed dzieckiem miałam F, potem mi urósł, i teraz za Chiny nie chce
      się miseczka zmniejszyć.
    • butters77 Re: biust a waga 18.10.06, 11:30
      Myślę, że to sprawa bardzo indywidualna - mi w okresach chudnięcia trochę maleje
      biust, ale nie jest to jakaś wielka różnica (rozmiaru stanika nie zmieniam) -
      ale mam też koleżankę po której biuście w pierwszej kolejności widać zmianę
      wagi.. Więc spróbuj - życzę ujawnienia genów praprababcinych:)
      • karhunvatukka Re: biust a waga 22.10.06, 23:28
        Mi sie czasami waga waha, ale biust nigdy nie zszedl ponizej D. Chyba musialabym wazyc duzo ponizej 50 aby cos sie zmienilo ;) To sa pewnie predyspozycje.
        Moja siostra od paru lat jest na 'diecie' - ma tendencje do tycia, jest b. szczupla, ale biust dalej ma spory ;)
        • besame.mucho Re: biust a waga 23.10.06, 08:32
          U mnie wahania wagi są dosyć małe, więc nie widzę też żadnej zmiany jeśli chodzi o biust. Ale biuściasta koleżanka schudła bardzo dużo - i sporo jej też zmalał. Tyle, że proporcjonalnie wygląda to tak samo - zawsze była niziutka, a teraz chudzinka się z niej zrobiła, więc trochę mniejszy biust i tak wygląda na duży.
    • lalinia Re: biust a waga 08.02.07, 18:46
      też się nad tym zastanawiałam tylko w drugą stronę, ja chciałabym schudnąć tak
      5-8kg i zastanawiam sie jak to uczynić,bo nie chce żeby za bardzo mi biust
      zjechał (mam ok E i do D może byc) obawiam sie że biust mi może po prostu
      sflaczeć, albo na jędrności stracić.
      Miał ktoś takie doświadczenia???
      • aska01 Re: biust a waga 08.02.07, 19:21
        To chyba ja bym się nadawała jako przykład - biust zawsze miałam spory (ale
        rozmiaru nie podam, bo się wciskałam w złe staniki), i zachowywał się dość
        proporcjonalnie do sylwetki (jak kiedyś przytyłam przez wakacje kilka
        kilogramów, to nadal biust był duży). Potem się powiększył niezależnie od reszty
        pod wpływem tabletek hormonalnych, ale w ciągu ostatniego roku straciłam parę
        kg, a biust w większości pozostał (na E, ale dużo więcej chyba nie było nigdy).
        Tylko gubienie wagi było naprawdę rozłożone w czasie, żadnych diet-cud.
        Pozdrawiam.

• jaginger Re: biust a waga 08.02.07, 19:28
          Moj biust żyje własnym zyciem:)
          Teraz trochę przytyłam i biust zbytnio się powiększył i szukam nowego stanika.
          Jeśli uda mi sie zrzucić kilka kg,to jego rozmiar nie zmieni się.
          Taka ciekawostka:)
          ---------------------------------
      • besame.mucho Re: biust a waga 08.02.07, 20:09
        Przy racjonalnym odchudzaniu, a nie dietach-cud czy głodzeniu się, biust nie ma prawa zrobić się brzydki. Ale trzeba o niego dbać (jak zresztą o cały organizm). Przy kompletowaniu diety warto zwrócić uwagę na składniki - trzeba jeść rzeczy zróżnicowane, bardzo monotonna dieta odbija się tak na zdrowiu jak i na wyglądzie. Pozta tym żeby zachować jędrność trzeba ćwiczyć. Jest sporo prościutkich ćwiczeń, które rozwijają mięśnie odpowiedzialne też za podtrzymywanie okolic biustu (z najprostszych - na przykład pompki, różne sposoby podnoszenia hantelków czy napieranie dłonią na dłoń na wysokości biustu). Poza tym rzeczy codzienne - balsam i mały masaż. I biust trzyma się jak powinien :-).

Ale jeśli chcesz zgubić te kilogramy w maksymapnie krótkim czasie to owszem - może się to odbić na biuście (i nie tylko, o efekcie jojo nawet nie wspominam, bo chyba każda planujaca odchudzanie kobieta o nim wie :-) )
      • kasica_k Re: biust a waga 08.02.07, 23:55
        Schudlam 10 kg, ale proces ten zajal mi ok. 6 miesiecy. Nie stosowalam zadnej
        cud-diety odchudzajacej, po prostu zmienilam styl zywienia. Biust mam dokladnie
        taki, jak przedtem :) Szybkie zmiany wagi zazwyczaj jakos odbijaja sie na
        wygladzie, lepiej robic to powoli.
      • lalinia Re: biust a waga 13.02.07, 18:35
        wielkie dzięki za porade jak mi sie uda to poinformuje Was o tym
        pozdrawiam
        • besame.mucho to tak jeszcze... 13.02.07, 19:39
          5-8 kilo to nie jest dużo, więc nie musisz bardzo zmieniać sposobu odżywiania (chyba, że ogólnie masz wyjątkowo niezdrowy, to dobrze by było to zrobić nie tylko po to, żeby schudnąć), ale po prostu wziąć się za ćwiczenie. Jeśli masz problem z regularnym powtarzaniem nudnych ćwiczeń (co by mnie wcale nie zdziwiło, bo sama nie jestem w stanie tego robić, nudzą mi się po dwóch dniach) to możesz po prostu włączać muzykę i szaleć - ale nie tak, jakbyś pewnie tańczyła między ludźmi (czyli w miarę spokojnie i bez przerażających skoków ;-) ) ale wykonywać dzikie podrygi, podskoki, obroty i inne takie :)). Dla mnie super sposób - nie tylko fajny efekt ćwiczeń (w których rozwijasz wszystkie mięśnie, a nie tylko jedną partię, więc nie ma problemu z jakimkolwiek brakiem jędrności itd, zwłaszcza jak chce się stracić tylko te 5-8 kg), ale też świetna zabawa, mnie takie coś bardzo rozładowuje, od razu się czuję o wiele lepiej. Po 45 minutach takiego szaleństwa padam z nóg, ale to takie przyjemne padanie ;-).
          • lalinia Re: to tak jeszcze... 25.02.07, 21:45
            wielkie dzięki, zazwyczaj jadam zdrowo ważę tak ok 66 kg przy 164cm wzrostu :)
    • suziliu Re: biust a waga 09.02.07, 10:28
      Ja sporo schudłam - efekt taki że pod biustem mam mniej (70) a wielkość
      miseczki ani drgnie.
      Także nic z tego
      • annasi23 Biust i jego waga 02.03.07, 18:38
        A ile waży biust? Czy ktoś to kiedyś sprawdził? Tak mniej więcej?
        Potrzebne mi to żeby usprawiedliwić przed samą sobą swoją wagę. 9 miesięcy temu
        urodziłam córeczkę i od tego czasu mam 3-4 kg na plusie (ale od tygodnia się
        trochę odchudzam:). Ciekawa jestem ile z tego waży powiększony, karmiący biust?
        Rozmiar noszę 70G-H, przed ciążą 75D, ale prawdopodobnie źle dobrane. Myślę, że
        powinnam nosić 70E-F.
    • turzyca Re: biust a waga 02.03.07, 19:09
      zalezy od genow - w czesci mojej rodziny chudniecie i tycie zaczyna sie od
      biustu, a ruszenie pupy jest zajeciem baaardzo skomplikowanym.
      • rozpuszalna Re: biust a waga 03.03.07, 10:37
        gdy bralam tabletki biust powiekszal sie razem z przybieraniem na wadze. (ale
        nie zmienial sie gdy chudlam) teraz gdy odstawilam tabletki niewazne czy tyje
        czy chudne biust ani drgnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka