Dodaj do ulubionych

ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie?

07.01.07, 16:16
Witajcie dziewczyny :) Bardzo mnie ucieszyło, że trafiłam na to forum. Jako
właścicielka dużego biustu (E) często mam problemy ze znalezieniem fajnej
bielizny, zwłaszcza gorsetów. Możecie polecić kogoś kto robi fajną bieliznę
na miarę? Szczególnie istotne jest słowo FAJNĄ - ładne kolorowe (chociaż
niekoniecznie) materiały, koronki, tasiemki, itd. Mogę pozwolić sobie na
spory wydatek gdyby naprawdę było warto. To co? Polecicie kogoś?
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 07.01.07, 16:43
      A musi byc na miare? Bo jesli nie musi, to ladnych, kolorowych i seksownych
      biustonoszy na miske E i wieksze jest multum (tematu gorsetow jeszcze nie
      rozpoznalam :))
      Zerknij do watku o sklepach internetowych. Wiele z nas kupuje
      w necie i bardzo to sobie chwali. Na poczatek zajrzyj chocby na
      www.bravissimo.com :)
      • karolina.23 Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 07.01.07, 17:29
        Naturalnie nie musi, ale MUSI być śliczny :). Niestety (przynajmniej dla mnie)
        jest kolosalna różnica między np.
        www.bravissimo.com/bravissimo/images/LargeProductImage/fa81sma_lp.jpg (z
        bravissimo), a powiedzmy www.intymna.bptnet.pl/mardo/grx.jpg :(
        • maith Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 07.01.07, 18:47
          To już więcej ślicznych wzorów znajdziesz interesując się polskimi firmami
          stanikowymi niż idąc do pojedynczej gorseciarki.
          Na E propozycji jest multum.
          Wejdź w nasz spis producentów:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43676955
          i kolejno posprawdzaj sobie firmy.
        • limonka_01 Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 07.01.07, 19:50
          Pewnie trafiałaś na niewłaściwe sklepy, w których nie mają pojęcia, że są
          producenci szyjący biustonosze powyżej miseczki C.
          Piękną kolekcję biustonoszy w romantycznym stylu ma Samanta (www.samanta.pl).
          Można je kupić w zarówno w realnych, jak i interentowych sklepach. Chociaż na
          początek polecam sklep realny, gdzie możesz poprzymierzać do woli. Link do wątku
          o takich sklepach znajdziesz w opisie listy.
          Na Avocado też zatrzęsienie pięknych, koronkowych biustonoszy w dużych
          rozmiarach, ale to tylko przez internet lub wycieczka do Poznania, gdzie mają sklep.
          Jest jeszcze luksusowa linia Conutelle szyta przez Felinę, ale duże rozmiary
          dostępne są tylko w niektórych sklepach. Tutaj piękno stanika połączone jest z
          bardzo wysoką jakością tkanin i szycia.
          • karolina.23 Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 07.01.07, 20:05
            Wszystko pięknie, ale z gorsetami jest dużo trudniej. Dlatego też ponawiam
            pytanie o gorseciarkę artystkę :)
            • besame.mucho Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 07.01.07, 20:15
              A skąd jesteś?
              Jeżeli z Warszawy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43456258&a=43456258
            • kasica_k Nasze gorseciarki szyja siermiężnie 08.01.07, 16:10
              Przynajmniej tak wynika z relacji, jakie do tej pory zdarzalo mi sie
              slyszec/czytac.
              Moze brytyjskie sa bardziej warte uwagi: www.rigbyandpeller.com/
              i link "Made to Measure". Ale tu juz niezbedna wizyta w UK i, podejrzewam,
              spory fundusz ;)
        • kasica_k Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 08.01.07, 15:56
          My tez dostrzegamy roznice miedzy pastelowym full-cupem przeznaczonym raczej do
          codziennego noszenia, a strojnym plunge w kolorystyce popoludniowej :-)

Obejrzyj wiecej sklepow. Jesli typowo "biusciaste" firmy nie maja nic ciekawego
          dla Ciebie (a obejrzyj linie Masquerade firmy Panache - jesli
          www.bellalusso.com/shop/index.php?productID=13620 nie jest sliczny, to
          ja juz nie wiem, co jest;), to poszukaj u takich producentow, jak Chantelle, Le
          Mystere czy Rigby&Peller (to akurat dosc biusciasta firma). Wejdz na
          figleaves.com - tam jest bardzo duzy wybor producentow.
          Zawsze mozesz tez pobuszowac po knickersblog.com, tam sa linki do roznych
          luksusowych cudeniek, choc przewaznie sa one szyte do B ;) Raz trafilam tam
          na sklep firmy szyjacej gorsety, ale niestety nie pamietam nazwy.
          • kasica_k i jeszcze Aubade 08.01.07, 16:02
            Ta firma tez szyje do E.
            Zerknij: tinylink.com/?0gXKbXJkki
            - to niebieskie cudo powoduje, ze naprawde zazdroszcze Ci tego rozmiaru miski :)
            A Aubade jest do dostania w realnych sklepach, choc nie jestem pewna, czy
            do Polski sprowadzaja pelna rozmiarowke.
            • maheda Dziewczyna szuka zwłaszcza gorsetów :) 08.01.07, 16:11
              Co do staników, to już wie, że są do kupienia ;-)
              • kasica_k Gorsety tez sie znajda 08.01.07, 16:32
                W Rigby&Peller na przyklad. Zakladam, ze chodzi raczej o "basque", bo
                w klasycznych gorsetach z tego, co zauwazylam rozmiar miski jest
                pomijany. Na figleaves jest tego troche, chocby Rigby'ego
                tinylink.com/?3MGsRSEAzg albo Fantasie: tinylink.com/?eFSmhl5ojL
              • zazulla gorsety i gorsetopodobne 08.01.07, 18:02
                www.undercoverexperience.co.uk/catbasque.htm
                www.undercoverexperience.co.uk/catbustier.htm
                www.undercoverexperience.co.uk/catcorset.htm
            • zazulla Re: i jeszcze Aubade 08.01.07, 17:48
              www.undercoverexperience.co.uk/aubran.htm
          • besame.mucho Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 08.01.07, 17:50
            Jaki on jest śliczny! Niech mi ktoś taki kupi ;-).
            • kasica_k Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 08.01.07, 18:04
              Satin Chic? Ostrze sobie na niego zabki juz dawno, ale jak dotad
              wzgledy praktyczne braly gore przy zakupach :) Jestem pewna, ze te
              "zeberka" odznaczaja sie pod ubraniem, a i wstazki nie moga byc
              przeciez traktowane serio jako ramiaczka. Typowy model rozbierany ;)
              Choc ktos gdzies pisal, ze fajnie miec takie cos pod jesiennym
              swetrem...
              • besame.mucho Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 08.01.07, 18:16
                Właśnie Satin Chic. Rzeczywiście niezbyt praktyczny, ale czemuś tak pięknemu można niepraktyczność
                wybaczyć ;-).
                Jeśli chodzi o zakupy to faktycznie te bardziej praktyczne zazwyczaj wygrywają, ale myślę, że jakby np.
                partner/mąż chciałby kupić którejś z nas prezent, a nie miał pomysłu, to można szepnąć o takim
                cudeńku. Aż zaczynam żałować, że aktualnie partnera nie posiadam ;-). Niech no się tylko jakiś
                nawinie ;-).
                • kasica_k Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 08.01.07, 18:25
                  Ja juz sacze odpowiednim osobom do uszu, ze jest cos takiego jak
                  gift vouchers ;)
                  • karolina.23 Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 08.01.07, 21:21
                    Drogie Panie,
                    przede wszystkim - dziękuję za odzew :)
                    Mam jednak kilka uwag:
                    1) faktycznie chodzi głównie o gorsety, body, itp.
                    2) NIE MUSZĄ być PRAKTYCZNE! Nie szukam ciuszków do noszenia na codzień tylko
                    na "wyjątkowe okazje", wiecie o co chodzi ;)
                    3) będąc na Wyspach miałam okazję mierzyć kilka ładnych gorsetów w niby-
                    odpowiednich rozmiarach, ale w każdym przypadku okazywało się, że albo tu jest
                    za dużo, albo tam za mało... nie trafiłam na taki, który naprawdę dobrze by
                    leżał i odpowiednio "trzymał" biust :( Stąd właśnie moje pytanie o wszelkiego
                    rodzaju gorseciarki, które szyją cudeńka (czyt. nie "pancerze" ;) ) na miarę.
                    • kasica_k Re: ŁADNE biustonosze, gorsety na miarę - gdzie? 08.01.07, 22:18
                      Ja bardzo przepraszam, ale Aubade NAPRAWDE nie robi babcinych stanikow :)
                      A jesli chodzi o polskie gorseciarki, to nie wroze niestety sukcesu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka