Dodaj do ulubionych

Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:)

18.03.07, 17:41
Drogie Warszawianki (i wszystkie okazjonalnie wpadające na zakupy do wawy),

Nie wiem czy wiecie, że Ruda Małpa z Grochowskiej (zwana też panią Hanią
Maciejewską..;))po Wielkanocy otwiera własny sklep na ul. Smolnej 13.
Na Grochowskiej towar jest już totalnie przebrany i nie ma sensu się tam
wybierać w najbliższym czasie.
Co ciekawe, wizja otwarcia własnego interesu wpłynęła niezwykle korzystnie na
stosunek RM do klientek- jest miła i serdecznie zaprasza kusząc bogata ofertą.
Nie wierzę w długofalową zmianę osobowości, ale warto skorzystać choćby z
chwilowej;)

Drugi nijus jest taki, że w sklepie Eden w CH Bemowo pojawiła się Freya.
Oczywiście, rozmiarów jest znacznie mniej niż w sklepach internetowych, ale
coś mozna znaleźć. Za czarno-różową arabellę zapłaciłam 185 zł.

Jeśli wiecie coś o jakiś innych zmianach na lokalnym rynku biuściastych, piszcie!
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 18.03.07, 18:25
      weerek napisała:
      [...]

Dzieki za informacje, wiele z nas juz chyba dawno odpuscila sobie
      naziemne sklepy (przynajmniej ja do takich naleze) -
      dobre wiesci z rynku zawsze mile widziane :)

> Co ciekawe, wizja otwarcia własnego interesu wpłynęła niezwykle korzystnie na
      > stosunek RM do klientek- jest miła i serdecznie zaprasza kusząc bogata ofertą.

Oferta, powiadasz. Czyzby oferowala cos poza Triumphem i zwężaną Feliną?
      Ciekawe, jak bedzie w tym nowym sklepie.
      • popea1 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 18.03.07, 19:01
        kasica_k napisała:

> Oferta, powiadasz. Czyzby oferowala cos poza Triumphem i zwężaną Feliną?
        > Ciekawe, jak bedzie w tym nowym sklepie.
        >
        Ech, byłam u pani Hani ostanio z małobiuściastą koleżnaką i widziałam jeszcze
        Dalię i Valierese. Odpowiedź na komentarz jedenj z klientek, że mały ma wybór
        był taki, że u niej i tak jest superzaopatrzenie. Hoho, może na Smolnej doda
        jeszcze Samantę i dopiero będzie rozpusta.
        • limonka_01 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 18.03.07, 20:26
          popea1 napisała:

> był taki, że u niej i tak jest superzaopatrzenie. Hoho, może na Smolnej doda
          > jeszcze Samantę i dopiero będzie rozpusta.
          >

Rzeczywiście, full wypas.
          Szkoda, że nie dla mojego 70G :(
          • popea1 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 25.03.07, 15:38
            > Szkoda, że nie dla mojego 70G :(

Ależ nie ma się co martwić:) Pani Hania na wszysko ma sposób: "jakiś" G
            znajdzie, a obwód zmniejszy za dopłatą (+20 zł) i masz 70G! Idąc tą droga można
            powiedzieć, że faktycznie ma superzaopatrzenie, bo tym prostym sposobem do
            każdego biustu dobierze stanik ( na wizytówce ma :spcjalistka ds bielizny
            damskiej, czy jakoś podobnie:) - a to zobowiązuje).
            A powiedz mi limonko, skoro mamy bardzo podobne wymiary, czy Freya 70G jest
            dobra na Ciebie? Ja mam Freya 75FF, obwód się rozciągnął, miseczki ok, ale czy
            zmieszczę się w 70G, jak sądzisz?
            pozdr.
            • limonka_01 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 26.03.07, 03:00
              Na Grochowską kiedyś dawno temu nawet zamierzałam pojechać. Było to po słynnym wywiadzie z p.Hania w Gazecie Wyborczej. Ja wówczas szukałam Feliny 75F, bo po zakończeniu karmienia moje Felinki 75E z okresu przed ciążą były za małe. W zasadzie bardziej chciałam kupić coś z dużą miską niż dobrać rozmiar, a do tego trochę obawiałam się temperamentu p.Hani. Na szczęście szybciej trafiłam na to forum niż na Grochowską i znalazłam namiary na Land na Ursynowie oraz Eden na Bemowie. W obu obkupiłam się w Feliny, z których niestety z czasem wyrosłam. Na plus Edenu i Landu policzyć należy cierpliwość i dyskretność obsługi oraz duży wybór staników o rozmiarach takich, że w innch sklepach ekspedientki, gdy o nie pytamy, robią wielkie oczy i niemal pukają się w czoło.

W ciągu ostatnich kilku miesięcy biust mi skoczył z F do FF, a ostatnio do G. Z Freyi w rozmiarze 70G mam tylko Retro Plunge i Tia (podobny do Phoebe). W obu miski sa dobre, chociaż te w Retro chyba troche mniejsze. Pozostałe moje Freye to 70F i 70FF - wszystkie mają za małe miski.
              Przy Freyach trzeba uważać na obwody, niektore są w sam raz, niektóre bardzo ciasne (Phoebe, Chloe i Tia), a niektóre to mistrzostwo świata w rozciąganiu (Amelia, Nouveaux).

• besame.mucho Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 18.03.07, 18:55
      A masz może numer telefonu do Edenu? Bo prawdopodobieństwo, że mają tam obwody poniżej 70 jest pewnie niewielkie, a nie chce mi się jechać na Bemowo, żeby się rozczarować ;).
      • besame.mucho Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 18.03.07, 18:58
        Już sama znalazłam ;-).
        Jeżeli któraś z Was chciałaby dzwonić - na stronie Feliny znalazłam, że numer to (022)5697233
        • weerek Ad rem... 19.03.07, 08:32
          Besame,
          Jak się do nich dodzwonisz i dowiesz o dostępnych rozmiarach to daj znać. Ja
          tam byłam w sobotę, mało przytomna po piątku i nie zrobiłam należytego
          wywiadu;) Co gorsza, widzę, że jednak trzeb abyło kupić freye 70G, a nie 75F,
          bo szybko się rozciąga. Ale trudno, najwyżej zwężę ją domowym sposobem, mam
          doświadczenie;)

Jeśi komuś szkoda zachodu jechać przez pół Warszawy, bo w necie są lepsze
          oferty, to przecież ja nie zmuszam! Wolny wybor, nie trzeba się tłumaczyć...
          • limonka_01 Re: Ad rem... 19.03.07, 08:45
            A była chociaż ta Freya 70G?
            Bo jeżeli tak, to rzeczywiście warto się przejechać pół miasta. Największym urokiem Freyi nie jest seksowny design, ale to, że występuje w rozmiarach jakich nie uświadczysz w naszych sklepach naziemnych.
            • weerek Re: Ad rem... 20.03.07, 15:07
              Freya 70G była:)
              A ja, głupia, kupiłam 75F i po dwóch dniach już jets za szeroka...
          • besame.mucho Re: Ad rem... 20.03.07, 15:14
            Jasne, tylko ja sobie obiecałam, że chwilę z tym telefonem zaczekam ;). Miałam w tym miesiącu już nic nie kupować i i tak moja silna wola padła przy Zecie. A jak zadzwonię i się dowiem, że jest, to padnie po raz drugi ;).
    • anna-pia Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 18.03.07, 22:07
      weerek napisała:

> Drogie Warszawianki (i wszystkie okazjonalnie wpadające na zakupy do wawy),
      >
      > Nie wiem czy wiecie, że Ruda Małpa z Grochowskiej (zwana też panią Hanią
      > Maciejewską..;))po Wielkanocy otwiera własny sklep na ul. Smolnej 13.
      > Na Grochowskiej towar jest już totalnie przebrany i nie ma sensu się tam
      > wybierać w najbliższym czasie.

Tiaa, jakby kiedykolwiek można było samodzielnie wybierać... Byłam raz,
      wystarczy - a przechodzę tamtędy ze 2x dziennie od prawie 3 lat ;p

> Drugi nijus jest taki, że w sklepie Eden w CH Bemowo pojawiła się Freya.
      > Oczywiście, rozmiarów jest znacznie mniej niż w sklepach internetowych, ale
      > coś mozna znaleźć.

Szkoda zachodu - wolę wybrać w necie niz jechac przez pół Warszawy w nadziei, że
      może będą mieli. A Freyę dla karmiących mają?
    • annasi23 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 20.03.07, 21:35
      Zainspirowana wiadomością weerek wybrałam się dziś do tego sklepu. Poprosiłam o
      wszystko w rozmiarze 70G i z Freyi dostałam Arabellę i Rio. Oprócz tego śliczną
      Felinę Conturelle (220zł!), 2 biustonosze Fantasie i śmiesznie mały (oczywiście
      rozmiar 70G) biustonosz Samanty, model bodajże Hana.
      Widziałam, że sprzedawczynie miały całą szufladę dwóch wymienionych modeli
      Freyi, nie wiem, czy coś jeszcze. Pytałam o Panache, ale mówiły że na razie nie
      ma i w najbliższym czasie nie będzie. Szkoda!
      • limonka_01 Sklep na Bemowie 20.03.07, 21:49
        Cała szuflada Arabelli i Rio w realnym sklepie w Polsce??!!
        I jeszcze narzekasz?

Widać, że zaszły tam spore zmiany. Tam naprawdę warto się wybrać.

A jakie to były Fantasie?
        • annasi23 Re: Sklep na Bemowie 20.03.07, 22:05
          Tak, widziałam na własne oczy. Ale Rio widziałam tylko w kolorze beżowym.
          A Fantasie - zupełnie nie wiem, bo nie znam ich oferty.
          • limonka_01 Re: Sklep na Bemowie 20.03.07, 22:10
            Rio to bardzo porządny biustonosz, nawet w kolorze cielistym.
            Nie zawsze ma się ochotę promieniować sex appelem. Takie też się przydają.
            • viv1 Re: Sklep na Bemowie 21.03.07, 13:03
              Czemu nie maja Panache? Wiem, ze wczesniej jakies staniki mieli. Panache ma
              wiele modeli powyzej miseczki G. Szkoda,ze skonczyli ich sprowadzac. Moze
              trzeba im przypominac o Panache i ladnie poprosic o ich staniki. Moze wtedy
              znowu sie pojawia w ich ofercie?
              • annasi23 Re: Sklep na Bemowie 21.03.07, 16:58
                Sprzedawczyni mówiła, że Panache bywa, ale akurat teraz nie mają. I niestety w
                najbliższym czasie nie przewidują :(
                • aislinn A ja się przyczepię ;) 23.03.07, 23:51
                  Super, że sklep realny z takimi firmami jak Freya i Fantqasie. Naprawdę super i
                  może nawet ruszę dooopsko ;)

Ale... aż dziwne, że w takim, wydawało by się, biuściasto uświadomionym sklepie,
                  pani na hasło 70G podaje jednocześnie Freyę , Felinę i Samantę, bo o ile wiem ,
                  to te firmy mają różne rozmiarówki. Żeby dorównać 70G z Freyi, z Feliny i
                  Samanty powinnaś dostać bodajże 70H lub nawet więcej, a te firmy zdaje się nie
                  robią takich rozmiarów... Więc dziwi mnie nieco ignorancja Pań w kwestii
                  rozmiarówki firm któych ofertę sprzedają.
                  Chyba że nosisz "kontynentalne" 70G i z Freyi dostałaś po prostu mniejszy niż G
                  rozmiar miski, jesli tak to przepraszam Panie z Edenu i cofam swoje obelgi :)
                  • annasi23 Re: A ja się przyczepię ;) 24.03.07, 10:28
                    Masz rację. Wszystkie biustonosze miały rozmiar producenta, czyli różniły się.
                    Ale prawdę mówiąc, jak dostałam tyle biustonoszy to już nie narzekałam,
                    uznałam, że pani może tego nie wiedzieć, tym bardziej, że biust miała naprawdę
                    mały. A poza tym interesowała się czy pasują, donosiła większe i mniejsze w
                    razie potrzeby. A jak nic nie kupiłam to grzecznie mi podziękowała.
                    • annasi23 Re: A ja się przyczepię ;) 25.03.07, 11:49
                      "uznałam, że pani może tego nie wiedzieć, tym bardziej, że biust miała naprawdę
                      mały"
                      wyszło jakby za stan wiedzy odpowiadał biust :):)
                      I stąd prosta droga do stworzenia alternatywnej postaci literatury dziecięcej:
                      Misia o Bardzo Małym Biuściku.
                      • kasica_k Re: A ja się przyczepię ;) 25.03.07, 17:37
                        annasi23 napisała:
                        > "uznałam, że pani może tego nie wiedzieć, tym bardziej, że biust miała
                        > naprawdę mały"
                        > wyszło jakby za stan wiedzy odpowiadał biust :):)

Stan wiedzy sprzedawczyni w sklepie z biustonoszami powinien być niezalezny
                        od jej parametrow cielesnych :)

> I stąd prosta droga do stworzenia alternatywnej postaci literatury dziecięcej:
                        > Misia o Bardzo Małym Biuściku.

ROTFL :)
      • maith Ale do którego? 23.03.07, 21:39
        Ale do którego sklepu?
        Tego nowego pani Hani, czy do Edenu, gdzie miała być Freya?
    • weerek Ekspedientki w sklepie Eden 24.03.07, 21:08
      Co do profesjonalizmu pań w Edenie, to nie ma co się łudzić- dziewczyny sa miłe
      i pomocne, ale jeśli ktoś nie zna swojego "prawdziwego" rozmiaru, to tutaj
      raczej nie zostanie oświecony. Dlatego nie dziwi mnie, że nie zwróciły uwagi na
      różnice w rozmiarówce brytyjskiej i naszej; I tak dobrze, ze miały co przynosić
      do przymierzalni;)
    • balbina11 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 25.03.07, 19:39
      a więc przyciśnięta do muru (brak jakiegokolwiek stanika) wybrałam się do sklepu
      Eden. Poprzednio słynna pani Hania dobrała mi Felinę (za 241 zł) 70G która nie
      nadaje się do noszenia. Przymierzałam chyba z 10 staników w rozmiarach 70G, 75F
      i 75FF. Z tego całego dobra wybrałam Fantasie z czarnej koronki z cielistym
      podkładem, lekko usztywnianą. Jest cudowna. Teraz mogę czekać spokojnie na
      dostawę z bellissimy.
      • limonka_01 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 25.03.07, 22:35
        Czy to model Brigitte black?
        Balbino, więcej szczegółów pls, bo zżera mnie ciakawość :)
        • balbina11 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 25.03.07, 22:45
          Wiesz, że chyba tak, symbol ma 6810BK black. I jest cudowny. Mam do oddania
          felinę 70G model 80502.
          • limonka_01 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 25.03.07, 22:55
            To jest czarna Bridgette w wersji plunge. W wątku FANTASIE jest opisana moja,
            która jest w wersji balkonikowej. To mój ulubiony stanik.
            A jaki rozmiar? Czy 70G? Miska G w Felinie jest dużo mniejsza niż w Fantasie. To
            tak jakbyś miała 70F wg rozmiarówki Fantasie.
            • balbina11 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 25.03.07, 23:01
              w Fantasie mam 75F, bo felina dala mi w kość zbyt obcisłym obwodem. Fantasie
              jest zapięta na pierwszą haftkę i jest dopasowana. Jestem nią zachwycona.
              Przymierzałam chyba z 8 różnych i ten jeden pasował.
      • balbina11 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 26.03.07, 18:05
        Noszę drugi dzień i zachwyt nie mija ;-) Przyznam się, kupiłam też majtki i
        poprawiło mi to humor gigantycznie.
        • kasica_k Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 26.03.07, 18:42
          No i slusznie. Nic tak nie poprawia humoru, jak nowy elegancki komplecik :)
    • weerek Eden- rozczarowanie... 28.03.07, 20:52
      Byłam dzisiaj znowu w Edenie w CH Bemowo i tym razem się zawiodłam. Poprosiłam o
      staniki 70G i 70GG do przymierzenia. Pani spojrzała dziwnie i powiedziała, że
      największą miseczkę mają G. Po długich poszukiwaniach dała mi 3 biustonosze-
      biała fellinę, białą fantasie i czarną freyę, którą już mam. Myślałam, że
      ubóstwo oferty wynika z przebrania towaru i zapytałam kiedy bedzie dostawa
      towaru. I teraz najlepsze- ekspedientka odpara, że dostawa była dzisiaj (sic!. W
      związku z tym, następna będzie nieprędko.
      Niestety, nie jest to sklep do końca biuściastoprzyjazny..:(
      • madlen_k Re: Eden- rozczarowanie... 05.04.07, 12:39
        Ja odwiedziłam ten sklep 2 kwietnia, sytuacja analogiczna, z tym, że prosiłam o
        75H. Dostałam 80H i chyba jakieś G, generalnie wyszłam z pustymi rękami.
        Natomiast Panie dość sympatyczne, szczególnie taka niska brunetka.
        • effka454 Re: Eden- rozczarowanie... 11.04.07, 21:01
          Dopiero co napisałam w "Przyjazne sklepy" :

>>Weszłam wczoraj na pewniaka do chwalonego przez dziewczyny Edenu w CH Bemowo i
          spytałam o 80H. Panienka obrzuciła mnie lustrującym wzrokiem (ciekawe czy dużo
          zobaczyła w luźnym płaszczu i powiewającym szaliku)i wydymając ust korale
          stwierdziła "Nieee, nie mamy". Nawet nie ruszyła się z miejsca obok jednego z
          regłów.
          To zrobiłam w tył zwrot i wyszłam :(<<

Niestety, ten sklep chyba możemy wykreślić z naszej listy przyjaznych sklepów :(
          • annasi23 Re: Eden- rozczarowanie... 12.04.07, 10:09
            Ja bym ich tak od razu nie skreślała, wydaje mi się, że mają lepsze i gorsze
            momenty.
            To znaczy oferta nie jest rewelacyjna, ale od czasu do czasu zajrzeć warto. Oni
            mają rzadko dostawy i widzocznie zamawiają coś, jak im zupełnie szuflady
            opustoszeją. To ich oczywiście nie tłumaczy, powinni dbać o ofertę dla
            wszystkich rozmiarów.
            Może trzeba tam częściej zaglądać i ich męczyć przeróżnymi literkami alfabetu.
            • effka454 Re: Eden- rozczarowanie... 12.04.07, 19:55
              Powiem szczerze - nie zniechęcił mnie brak towaru (bo to może zdarzyć się
              każdemu) ale podejście do klienta, sposób i ton w jaki paniusia (bo pani w tym
              wypadku do za grzecznie) wypowiedziała to "nie ma". Poza tym, jeżeli nawet w tej
              chwili nie mają, to co za trudność powiedzieć "zapraszamy za tydzień, dwa,
              bedzie dostawa, może cos będzie". Ja akurat mieszkam w okolicach Łomianek, niby
              na Bemowo rzut beretem, ale dla pracującej ("na miejscu", że tak powiem) matki
              dzieci w szkolnym wieku, to jednak pewne utrudnienie, nie jeżdżę po Warszawie
              codziennie.
              W Łomiankach na bazarku jest mały sklepik, pani ma z większych rozmiarów
              właściwie tylko Millavistę, ale jak przychodzę raz na jakiś czas i nie ma mojego
              80H, to pani pokazuje katalog z modelami, w których jest ten rozmiar i umawiamy
              się na dostawę w przeciągu tygodnia, czy dwóch, bez zadnych dodakowych
              zastrzeżeń typu zaliczka, czy "będzie pani musiała kupić", poprostu kobieta
              wychodzi z założenia, że i tak sprzeda, a jak nie to może wymienić w hurtowni na
              inny rozmiar.
              A Millavista ma jeden mankament - bardzo szybko rozciąga się w obwodzie i to
              dosyć sporo :(
              • annasi23 Re: Eden- rozczarowanie... 12.04.07, 20:21
                Co za cenne informacje!
                No proszę, ja też jestem prawie z Łomianek. Prawie, bo wyprowadziłam się 1,5
                roku temu kiedy wyszłam za mąż, ale mieszkam na Młocinach, a w Łomiankach
                oczywiście bywam. I nie wiedziałam, że tam jest pani sprzedająca Milavitsę.
                Byłam u niej, kiedy byłam jeszcze w ciąży i pytałam o staniki do karmienia, ale
                nic zupełnie nic nie miała i od tej pory o niej nie pamiętałam.
                Ale w takiej sytuacji muszę się do niej koniecznie wybrać!
                Pozdrawiam, może się spotkamy u pani wsklepiku na bazarku :)
                • effka454 Łomianki 17.04.07, 18:50
                  Całkiem możliwe, że sie kiedyś spotkamy :)
    • doris991 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 14.04.07, 20:47
      witam' a była któraś z Was w sklepie w Ursusie na Ul. Bohaterów Warszawy?
      zaszłam tam dzisijas przez przypadek z tekstem na ustach że pewnie i tak nie ma
      mojego 80G a Pani wyciąga mi z wielkiej szafy chyba z 5 tak na szybko i jeszcze
      z tekstem że to nie wszystkie i lepiej żebym dzieci zostawiła w domu jeśli chcę
      przymierzać bo mi z godzinę się zejdzie. PO wypłacie zajdę na poważny
      rekonesans i przekaże wrażenia z obsługi i zaopatrzenia.Panie stwierdziła że do
      niej z całej Wawki zjeżdzają.
      • kasiamat00 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 14.04.07, 20:56
        Wpisz go do przyjaznych sklepów! Mi na Ursus bardzo nie po drodze, no i nie
        wierzę w "realne" 65, ale może komuś się przyda?
        • prawdziwy_gucio Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 18.09.07, 18:07
          a ja byłam w Edenie obsługiwała mnie taka starsza pani i nie byłam
          zadowolona ale staniki były fajne
    • weerek Eden- kolejne podejście i tym razem nieźle...;) 16.04.07, 11:12
      Drogie panie, kolejna wizyta w Edenie i trochę się zrehabilitował... W sobotę
      znowu tam wpadłam (mieszkam na Bemowie, więc jak wracam z rowerowej wycieczki
      to mam prwie po drodze;)) i tym razem na hasło 70G dostałam plik staników do
      przymiarki, a Pani biegała i donosiła nowe, w tym freyę i fantasie. Nawet jeden
      kostium kąpielowy 75F był, a ma być więcej! Co prawda nic nie kupiłam (w necie
      za te same stniki mogę zapłacić połowę mniej), ale wychodzi na to, że nie można
      się do Edenu totalnie zrażać:)
      Ciekawa jestem jakie firmy można znaleźć we wspomnianym sklepie w
      Ursus/Wlochy? Dziewczyny, opiszcie asortyment!
    • anna-pia Koszykowa? 16.04.07, 22:23
      Podobno jest jakiś sklep, gdzie sprzedawczyni pomaga dobrać krój miseczki?
      • besame.mucho Re: Koszykowa? 17.04.07, 20:16
        Koszykowa? Może to Konrad, który gdzieś nam się zapodział, zdecydował się jednak na otwarcie sklepu ;) ?
        • anna-pia Re: Koszykowa? 17.04.07, 21:52
          też o tym pomyślałam, ale mi nie po drodze na Koszykową ;) dlatego tu pytam :)
          • besame.mucho Re: Koszykowa? 17.04.07, 23:00
            Ja mam dosyć blisko na Koszykową, jak będę w okolicy to na pewno sprawdzę. A wiesz o którą część
            Koszykowej chodzi? Na wschód czy zachód od Placu Konstytucji?
            • limonka_01 a może chodzi o Jerozolimskie? 18.04.07, 00:36
              cytat z Allegro:
              'Jeżeli zdecydują się Państwo na odbiór osobisty, to zapraszamy do naszego sklepu "GORSECIARSTWO" ROK ZAł.1927. Warszawa, Al. Jerozolimskie 59 w godz.11-19,soboty 11-15. Odbiór osobisty gwarantuje fachową obsługę przy udziale dyplomowanej gorseciarki i ewentualnym dopasowaniu do sylwetki. Nasza specjalność to obsługa Pań o obfitych kształtach. Płatność gotówką lub kartą płatniczą.'

Niestety dalej już jest mniej ciekawie, ale przynajmniej wiadomo czego się spodziewać:
              ' - NOWOŚĆ - kolor, biały, ekri,czarny.'

Może chociaż babcie będą zadowolone :)
            • anna-pia Re: Koszykowa? 26.04.07, 22:04
              besame.mucho napisała:

> Ja mam dosyć blisko na Koszykową, jak będę w okolicy to na pewno sprawdzę. A wi
              > esz o którą część
              > Koszykowej chodzi? Na wschód czy zachód od Placu Konstytucji?

Nie mam zielonego pojęcia, zasłyszałam od koleżanki spoza W-wy :)
    • weerek Kostium kąpielowy z Gorseterii w Arkadii 26.04.07, 13:23
      Dziewczyny, muszę się podzielić moją radością- mam kostium kąpielowy!!!
      Zależało mi żeby kupić go w sklepie stacjonarnym. Po pierwsze, chciałam mieć
      kostium już na ten weekend, a po drugie, chciałam go najpierw przymierzyć.
      Ostatnie kilka dni spędziłam poszukując dwuczęściowego kostiumu i albo nic nie
      dostawałam do przymiarki, albo 80E (mimo, że szukałam 75F/G) w babciowym
      kolorze i kroju.
      Byłam w nowym sklepie Rudej Małpy, gdzie zołza odmieniona w dobrą wróżkę
      próbowała mi wcisnąć felinę 80F... Przekonywała mnie, że miseczki wcale nie są
      za małe, a obwód podjeżdżający mi z tyłu na szyję nie jest za luźny..;) Na plus
      trzeba jej przyznać, że jak poprzymierzałąm kilka modeli i uznałam, że nic mi
      nie pasuje, to pożegnała mnie z uśmiechem zapraszając po dostawie towaru.

Same rozumiecie, że po tych wszystkich przejściach (łącznie z przymierzaniem w
      Kaphalu staników 90D i zastanawianiem się jak by tu je przeszyć;))wczorajszy
      zakup w Gorseterii zdjął mi kamień z serca ;)
      Od razu uprzedzam- wybór w w.w. sklepie jest do miseczki F i nic ponad :/ Ja
      kupiłąm kostium firmy Konrad, w rozmiarze 80F za 240zł. Miski są dość duże, a
      obwód ciasny, więc na razie może być;) Plusem sklepu jest miła obsługa,
      natomiast ceny nie umywają się do internetowych...
    • kapopi Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 26.04.07, 21:37
      Ja też mam kostium , 38 F, jest super, naszukałam sie ale było warto. Sklep na
      piętrze w Arkadi. Z tego co zdążyłam zauważyć mają rozmiary ciekawe, 70G, H itp.
      Niestety nie miałam czasu sie lepiej przyjrzeć, ale wybieram sie w sobote
      • limonka_01 Re: Warszawskie sklepy dla biuściastych- newsy:) 26.04.07, 21:49
        Hmm... Mogłabyś dokładniej opisać, w którym sklepie w Arkadii widziałaś rozmiary
        70H. Byłam trzech (nie licząc M&S) i niestety nic nie kupiłam, ponieważ
        największą miskę jaką znalazłam to 70G. Niestety za mały na mnie, a 70H byłby
        chyba dobry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka