01.05.07, 12:02
kasica-
dałoby rade namowic cie na notke na stanikomani i bardotkach? takich
prawdziwych jakby to powiedziec-o prostej lini z gory?
ja jestem typ antyfulcapowy i marzy mi si piekna bardotka w rozmiarze 75G lub
nawet 70GG ;)

za D-czasów mialam taka z Konrada.. teraz niekoniecznie wszystko, co ma w
nazwie bardotka, jest bardotka..
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: bardotka 01.05.07, 16:26
      A co to jest bardotka wg Ciebie? Bo wg mnie to balkonik z odpinanymi
      ramiaczkami. Zasadniczo bezramiaczkowce i balkoniki juz byly, co oczywiscie nie
      znaczy, ze nie warto odswiezac tematu, bo nowe oferty ciagle sie pojawiaja.

A o half-cupie w G to od razu moge Ci powiedziec, ze mozemy zapomniec :)
      • ansil Re: bardotka 01.05.07, 20:05
        kasica_k napisała:
        > A o half-cupie w G to od razu moge Ci powiedziec, ze mozemy zapomniec :)

buuu, ie tak mialas napisac- mialas powiedziec "o tak sa sliczne i jaaaki wybor"

;)

Bardotka to dla mne taki stanik, ktory patrzac z przodu gorna linie miseczek ma
        w linii prostej, przykrywajacy jakies 2/3 biustu.. ramiaczka odpinane do tego i
        bylby moj stanik idealny.
        • kasica_k Re: bardotka 01.05.07, 20:20
          ansil napisała:
          >
          > buuu, ie tak mialas napisac- mialas powiedziec "o tak sa sliczne i jaaaki
          > wybor"
          >
          > ;)

Na szczescie w 3/4 cupie balkoniku przyzwoity biust tez moze wygladac
          spektakularnie :)

> Bardotka to dla mne taki stanik, ktory patrzac z przodu gorna linie miseczek
          > ma w linii prostej, przykrywajacy jakies 2/3 biustu.. ramiaczka odpinane do
          > tego i bylby moj stanik idealny.

Pierwsza czesc definicji to zasadniczo balkonik (w nieco wezszym sensie, nie
          takim jak stosuje np. Panache, nazywajac polowe swojej kolekcji balkonikami), a
          temat odpinanych ramiaczek w duzym stopniu wyczerpuje tamta stara notka.
          Wiekszosc odpinaczy ma taka wlasnie pozioma linie, tyle, ze w naszych rozmiarach
          sa one bardzo zabudowane. Niewiele sie pojawilo od tamtego czasu nowosci.
          Generalnie odpinacze z reguly sa w liniach bazowych i nie stanowia wielkiej
          rewolucji estetycznej (Venus Strapless, Cally) :(
          • ansil Re: bardotka 01.05.07, 20:32
            no juz najbardziej cos w stylu venus, ale nie takie zabudowane..
            mam np panache specjalne okazje, ktory jest tak zabudowany, ze co mi z tego ze
            ma odpinane ramiaczka, jak sam stanik wylazi.. zadam takiego czegos w moim
            rozmiarze:

www.twojabielizna.pl/foto/0_390.jpg
            www.twojabielizna.pl/foto/0_266.jpg
            w ogole, gdyby Dalia poszerzyla rozmiarówke, to miala by we mnie staloa
            klientke, bo staniki szyja "na mnie"- zbierajace do przodu i niepancerne..
            • ansil ooo, i ten: 01.05.07, 20:34
              www.twojabielizna.pl/foto/0_259.jpg
      • ansil Re: bardotka 01.05.07, 20:23
        przejrzalam Twoje balkoniki na stanikomani.. i to nie o to mi chodzi.. pokaze na
        przykladach (oczywiscie nie nasz rozmiar):

szamanka.pl/images/fullsize/Irys%20yBardotka%20ecru.jpg
        z f-my Gaja ta by mogla byc.. (heh, jakbym sie w Gaje miescila)
        www.edda.com.pl/images/fullsize/Cornelia1.jpg
        ten moj był jeszcze bardziej prosty.. ech...
        • zazulla Re: bardotka 01.05.07, 20:38
          ansil napisała:

>szamanka.pl/images/fullsize/Irys%20yBardotka%20ecru.jpg

Fatalnie za maly na modelke. Przeciez to nawet brzydko wyglada, wiec po co robic
          takie zdjecie katalogowe?
          • ansil Re: bardotka 01.05.07, 21:13
            azulla napisała:

> Fatalnie za maly na modelke. Przeciez to nawet brzydko wyglada, wiec po co
            robic takie zdjecie katalogowe?

zazulla, to byl tylko przyklad, ja wlasnie chce taki w opowiednim rozmiarze ;)
            • zazulla Re: bardotka 01.05.07, 21:25
              ansil napisała:

> azulla napisała:
              >
              > > Fatalnie za maly na modelke. Przeciez to nawet brzydko wyglada, wiec po c
              > o
              > robic takie zdjecie katalogowe?
              >
              > zazulla, to byl tylko przyklad, ja wlasnie chce taki w opowiednim rozmiarze ;)

O Ciebie to sie nie martwie, wiem, ze dobierzesz dobry rozmiar. Martwie sie o te
              biedna dziewczyne na zdjeciu i inne, ktore wezma ja za przyklad.
        • kasica_k Re: bardotka 01.05.07, 20:46
          Musze Cie zmartwic. W naszych rozmiarach po prostu nie ma takich rzeczy, jakie
          pokazujesz, tj. naprawde nisko zabudowanych staniczkow z odpinanymi ramiaczkami.
          No co ja poradze, spod ziemi nie wykopie :)
          • kasica_k Re: bardotka 01.05.07, 20:55
            Jedyne w miare idace w tym kierunku to Masquerade Satin Chic wielokrotnie
            opiewany oraz moze jakies Charnosy (zdaje sie, ze mialas jakis koronkowy, ale
            zwrocilas). Z serii Panache Porcelain byl zdaje sie jakis w miare plunge'owaty
            strapless, no, jest jeszcze pare Rigbych, ale one sa glownie do F w wersji
            bezramiaczkowej. Do F mozna jeszcze pewnie znalezc jakies Chantelle czy cos w
            tym stylu. Zasadniczo moja notka o bezramiaczkowcach jakos przesadnie sie nie
            zdezaktualizowala.
            • ansil Re: bardotka 01.05.07, 21:10
              ugh, Charnosy nie dla mnie- sprobowalam 3 i wystarczy- stozkuja ;)

jak juz pisalam- ramiaczka nie musza byc odpinane, ale ksztalt ma byc taki..
              to sie człowiek rozwydrzył jak juz widzi, ze stanikow w swoim rozmairze ma
              duzo.. bardotki mi sie zachcialo..
              porcelain to w ogole nie to, o co mi chodzi.. juz najbardziej Masquerade..
              • kasica_k Re: bardotka 01.05.07, 21:23
                ansil napisała:

> juz najbardziej Masquerade..

To kupse ;) Fajny, nie? Choc on wcale nie jest specjalnie niski, na tych
                zoom-owatych fotkach w figleaves to widac.
                Jest jeszcze takie cusik: tinylink.com/?ic5o3oQvZz
                nawet jakies G maja.

Ogolnie, jesli sie nie upierasz przy odpinaczach, szukaj niskich
                balkonikow. To jest najwieksze przyblizenie tego, o co Ci chodzi - np.
                na mnie Fantasie Lily lezy bardzo podobnie, ale na ten efekt jest szansa
                najwyzej w FF.
                • kasiamat00 Mimi Holliday 03.05.07, 14:35
                  > Jest jeszcze takie cusik: tinylink.com/?ic5o3oQvZz

Mniam :) A widziałyście stringi od kompletu? Albo majtki? Mnie te wstążki po
                  prostu zabiły :) To zdecydowanie nie jest bielizna do noszenia :P
                  • kasica_k Re: Mimi Holliday 03.05.07, 14:53
                    kasiamat00 napisała:

> > Jest jeszcze takie cusik: tinylink.com/?ic5o3oQvZz
                    >
                    > Mniam :)

Ktoras z dziewczyn to podrzucila jakis czas temu. Sama kiedys
                    ogladalam rozne Mimi i sama malizna, wiec przestalam w ogole zwracac uwage.
                    A tu prosze, cos jest.

> A widziałyście stringi od kompletu? Albo majtki?

Widzialysmy. Od jakiegos czasu powaznie sie zastanawiamy, czy nie zrobic bloga
                    o majtkach :)

Jakis czas temu w Lawtonsie byly niesamowite majtki, chyba z Charnosa, w
                    podobnym stylu, biale, ale jeszcze fajniejsze, bardziej marszczone,
                    przejrzyste... Ale juz chyba nie ma. Staniczek do tego tez byl, a jakze
                    - rozmiary od AA do A czy cos takiego ;)
    • dadaczka Re: bardotka 02.05.07, 16:03
      ja bardzo lubię/lubiłam bardotki

i o dziwo jeszcze sie mieszczę (choć już tak ledwo ledwo) w jedną z czasów D,
      bodajże aubade czy chantelle (chyba aubade) - przy komisyjnie ostatnio
      ustalonym po konsultacjach z kasicą, mahedą i bellisimą 75G ;-) (jeszcze nie
      wypraktykowanym wprawdzie, ale zamówienie w realizacji). Śliczna, koronkowa,
      ledwo brodawki zakrywa ;-) Chyba dlatego się w niej mieszczę, że podnosi
      ładnie biust i zbiera, a od góry nic go nie ogranicza :D
    • effka454 Re: bardotka 03.05.07, 15:58
      A ja właśnie zamówiłam
      www.bieliznapolska.pl/img/406/406
      i sama nie wiem czy chcę czy nie - na szczęście zawsze mogę odesłać
      a pasuje mi do takiej jednej bluzki, chociaż zastanawiam się nad ewentualnym
      dokupieniem jakichś śmiesznych ramiączek, chociaż przy moim 80H nie wiem czy to
      bedzie dobrze wyglądało - takie cienkie silikonowe.
      Nic to przyjdzie - przymierzę - i zdecyduję: zostawić czy odesłać
      • ansil Re: bardotka 03.05.07, 19:31
        co zamówiłas, bo nie widac? bardotka jakas? w H rozmiarze??!!
        • effka454 Re: bardotka 03.05.07, 19:41
          Nie sprawdzilam od razu czy się dobrze wkleiło, może teraz wyjdzie lepiej:
          www.bieliznapolska.pl/x_C_I__P_40617047.html
          w nazwie ma "bardotka" :) chociaż jest raczej wyżej zabudowany niż klasyczna
          bardotka, ale przy takich rozmiarach to chyba nic dziwnego (a miseczki wg opisu
          dochodzą do I)
          • ansil Re: bardotka 03.05.07, 19:52
            tak myslalam po przeszukaniu serwisu wzgledem "bardotka"
            zdumiona jestem, ze Gaia ma G miske.. no ale znow- najmniejszy obwod 80 :(
    • kasiamat00 Re: bardotka 31.05.07, 10:00
      www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=PNC7
      Najbardziej bardotkowate ze wszystkiego, co widziałam w naszych rozmiarach.
      Niestety, 70GG brak :(
      • yaga7 Re: bardotka 31.05.07, 10:24
        i czarnego brak...
        • ansil Re: bardotka 01.06.07, 13:24
          yaga7 napisała:

> i czarnego brak...

i nie bedzie, buuu :(

"We are now stocking two Masquerade bras; one of them is a White Broderie
          Anglaise bra with a Lemon trim on the top of the cup (Ref PNC7). This
          one will only be available in White. The other one is a Satin effect bra
          with a ribbon detail on the cup (Ref PNC5). This is available in Ivory
          and Pink. I hope this information helps; you can search for these on our
          website by entering the reference number into the 'style search' box at
          the top of our homepage. If we can be of any further assistance please
          do let us know.
          Kind regards"

ot- zawsze mnie rozwala jak w mailu z uk dostaje "kind regards" ;)))
      • ansil Re: bardotka 31.05.07, 11:50
        omg, ja zaraz do nich napisze, zeb chce czarna, musza miec czarna w sprzedazy,
        musza!
        • ansil Re: bardotka 31.05.07, 11:55
          rany, jaka masquerade ma nedzna strone internetowa- prezentacja 4 modeli (tego
          interesujacego mnie nie ma) i to wszystko :(
    • maith Coś w tym stylu dodało Bravissimo do G :) 02.06.07, 15:38
      www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=PNC7
    • milva_2 Re: bardotka 04.06.07, 07:01
      znalazłam coś takiego na Avocado:
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=bolero&
      75G jest, gorzej z 70GG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka