Dodaj do ulubionych

95F - jakie staniki nosicie

04.05.07, 12:45
Czytałam trochę forum i archiwum i widze, że większośc dziewczyn raczej nosi
mniejszy rozmiar pod biustem. Przeglądałam też sklepy internetowe i ciężko
jest szukac, bo w wiekszości nie można szukać po rozmiarze, a 95F niestety
nie ma wiele.

Ja obecnie noszę:
1. Triumph Visuelle - niestety po jakimś czasie wyłażą druty i wbijają mi się
pod pachą, poza tym w białym kolorze materiał oprócz miseczek (czyli ten
dookoła ciała) robi się żółty.
2. Felina Melina 527 BH - ten się po jakimś czasie rociąga i nie trzyma
dobrze.

Oglądałam Melisę, zastanawiam się nad 0335.

Napiszcie proszę co Wam pasuje, możeakurat udałoby mi się dobrać coś lepszego.
Obserwuj wątek
    • jaagna Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 12:59
      A jesteś pewna, ze powinnas nosić rozmiar 95 pod biustem??? Ja mam w obwodzie 92-93 cm i noszę 80 lub nierozciągliwe 85 (FF lub GG zresztą).
    • ansil Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 12:59
      a moge zapytac ile masz pod biustem?
      • panna_dziewanna Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 13:14
        Nie mam w tej chwili miarki, ale wszystkie staniki, które do tej pory
        mierzyłam, to było własnie 95 - 90 było za małe, a 100 za duże.
        • kasica_k Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 13:39
          panna_dziewanna napisała:

> Nie mam w tej chwili miarki, ale wszystkie staniki, które do tej pory
          > mierzyłam, to było własnie 95 - 90 było za małe, a 100 za duże.

Na wszelki wypadek jednak, zanim zaczniesz kupowac - zmierz sie ciasno pod
          biustem (bardzo ciasno). Wrazenie, ze stanik jest za maly, czesto wynika z za
          malych misek, a pewnie nie mialas okazji mierzenia wiekszych niz F, bo w naszych
          sklepach stacjonarnych zazwyczaj wiekszych nie ma.
          • panna_dziewanna Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 14:03
            Aaa, nosiłam G, jak karmiłam i teraz jest za duży, więc miseczka F na pewno
            dobra. :)
            • kasica_k Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 14:07
              panna_dziewanna napisała:

> Aaa, nosiłam G, jak karmiłam i teraz jest za duży, więc miseczka F na pewno
              > dobra. :)

To jeszcze zalezy, w jakim obwodzie :) Bo miska G misce G nierowna.
              Przed zakupami radze zajrzec jeszcze tu:
              besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html
            • maith Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 14:29
              Ale Ty chyba nie myślisz, że miseczka G w 90G jest tej samej wielkości, co G w 95G?
    • suziliu Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 13:27
      Zakładając że nie mylisz się co do swojego rozmiaru - choć bez znajomości
      Twoich wymiarów, zmierzonych zgodnie z forumowymi instrucjamiciężko wyrokować,
      masz takie opcje:

tu wyniki wyszukiwania dla 40F co odpowiada mniej więcej 90-95 pod biustem i
      116,5 cm w biuście.

www.bravissimo.com/bravissimo/SearchResults.aspx?cid=&page=0&size=&cupsize=F&backsize=40&bustsize=&colour=&pricerange=&pricerange
      text=Any&category=Lingerie&type=&brand=&newstyles=False&language=en-GB

Tutaj zakładając że masz 95/42 F - czyli 95-100 pod biustem - 121,5 w biuscie
      www.brastop.com/cgi-bin/ss000099.cgi?PAGE=SEARCH&SN=2&S_Size1_0=42F&SX=0&S_BRANDS1_1=&ACTION=GO%21&GB=A

linki sa do sklepów internetowych angielskich. Jesli wolisz polskie, to może
      cos z bellisimy?

www.bellissima.com.pl

Panache Tango Pure jest 90 F. jesli noszisz z feliny obwód 95, to panache
      spokojnie wystarczy 90.
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1050&kategoria=ad

Tu sliczne Fantasie Rimini - jest w rozmiarze 95 F oraz fantasie Cally
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=813&kategoria=ad

www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=796&kategoria=ad

oraz Panache Tango II w różnych kolorach
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=608&kategoria=ad

To sa tylko przykłady - tak hobbystycznie raczej podane, bo bez znajomosci
      Twoich wymairów ciężko wyrokować. Szczególnie że rozmiarówka angielskich firm
      różni się od polskiej. na stronie Bellissimy masz zakładkę zatytułową
      przmierzalnia, gdzie znajdziesz dokładna rozmiarówke.
    • maith Re: 95F - jakie staniki 04.05.07, 13:56
      W Melissie wejdź jeszcze w osobny dział - "nowości" - tam większość staników
      doprowadzono do 95F :)
      Co jeszcze masz do wyboru:
      -na pewno Goddessy - są choćby w Bellissimie
      -z Panache - bardzo lubiany Tango II, do 95 F doprowadzono też ich model
      sportowy, jakbyś miała ochotę skorzystać
      -niektóre Fantasie są bardzo rozciągliwe (np. Lilly - a jest w pięknym stalowym
      i w jeszcze piękniejszym burgundzie :) oraz Rimini (też ma spory wybór kolorów).
      I te rozciągliwce my z zasady bierzemy w obwodzie o oczko mniejszym, bo tylko
      wtedy trzymają nasze normalne obwody. Tylko musimy przeliczyć miseczkę. Czyli
      Fantasie Lilly i Fantasie Rimini powinny Ci pasować w 90G. Jeśli jakieś jeszcze
      mają ten efekt, to sprawdzisz to sobie w wątku o Fantasie w SPISIE PRODUCENTóW.
      -przepiękne propozycje ma też Avocado. Tu, co mają w 95F
      (klikasz w wyszukiwarkę i wpisujesz swój rozmiar, pojawi Ci się lista)
      Ponieważ niektóre modele w Avocado mają mniejsze miski, to jakby Ci jakieś 95F
      nie pasowało, to zawsze będziesz mogła wymienić na 95G - prawie równie długa lista.

Co do Panache i Fantasie, to nie wszystkie sklepy mają pełną rozmiarówkę.
      Dlatego możesz zerknąć na TOP LISTę - tam czasem zaznaczałam, w którym sklepie
      znalazłam dany rozmiar. Ale tak czy inaczej, skoro gdzieś był, to znaczy, że
      obiektywnie jest, tylko czasem znajdzie się od razu, a czasem trzeba go będzie
      poszukać.

Co do sklepów, to przejrzyj Brastop, Undercoverexperience (tańsze) oraz
      Bravissimo i Figleaves pod kątem swojego rozmiaru.
      No i oczywiście Melissę (gdzie są Melissy) i Bellissimę (Godessy)i Avocado
      (gdzie jest nie tylko ich własna marka, ale też np. luksusowe Empreinte).
      Empreinte możesz też szukać gdzieindziej oczywiście.
    • effka454 Re: 95F - jakie staniki nosicie 04.05.07, 14:09
      Przepraszam, a ile masz pod biustem?
      Ja mam 95-96 i noszę staniki z obwodem 80. Przyznaję, że od niedawna - po
      "oświeceniu" poprzez LB, ale wcześniej nosiłam 85-90. Faktycznie tuż po kupnie
      były idealnie dopasowane, ale bardzo szybko się rozciągały i podjeżdżały mi pod
      szyję :P
      Teraz kupiłam sobie (na razie) Milavistę 80H, niestety trochę rozciągliwa jest i
      po niecałym miesiącu już nie trzyma dobrze obwodu, ale wytrzymam bo czekam na
      zamówione Tango ;)
    • panna_dziewanna rozmiary 05.05.07, 00:07
      Pod biustem mam 113 na wydechu ciasno. :) Więc myślę, że 95 nie będzie za
      duże. :)

W biuście mi wyszło 141, hm... :)
      • kasica_k Re: rozmiary 05.05.07, 02:01
        OK, to juz nie bede namawiac do dalszego zmniejszania obwodu :)
        A co do miseczek - tabelkologia wg Bellissimy twierdzi, ze na Twoj obwod w
        biuscie przy 95 pod biustem pasuje... K. Ale z drugiej strony wiadomo, ze przy
        wiekszych obwodach tabelki bywaja calkowicie bezuzyteczne.
      • maheda Tak czy owak, spróbuj zamówić sobie większą miskę 05.05.07, 11:22
        I spróbuj część skóry i tłuszczu spod pach (ja tak miałam i nie uważałam tego za
        piersi) włożyć do misek, zgarniając wszystko spod pachy do przodu. Pod pachą nie
        ma miejsca dla podwójnie dodatkowych cm :)
        I tak przy moim obwodzie w biuście 119-121 cm i noszonym rozmiarze 80 nie mam
        miseczki 80HH-J, jak sugerowałaby tabelka, ale najczęściej 80GG/75HH.
        Spróbuj zamówić oczywiście nie 95K, ale angielskie 95H i spróbuj umieścić biust
        z przodu.
        U mnie po kilku miesiącach noszenia właściwych staników i masażu piersi, biust
        znacznie poprawił swój kształt.
    • panna_dziewanna to nikt nie nosi 95F? 07.05.07, 12:01

• milva_2 Re: to nikt nie nosi 95F? 07.05.07, 22:43
        Najbliżej chyba jestem ja z moim 90H w Melissie, i przypuszczalnie 90G w
        brytyjskiej rozmiarówce. Ja na razie "świeżynka" jestem, dopiero szukam swojego
        idealnego modelu, zaczęłam od Melissy, bo blisko i tanio, ale mam zamiar szukać
        dalej:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka