22.05.07, 16:22
Witam,
A czy ktoś może ma jakieś opinie o tym producencie? (nasz rodzimy, z
Biłgoraja) - mają sieć sklepów firmowych (W W-wie np. dokładnie na wprost
słynnego Edenu w CH Bemowo) oraz sklep internetowy:
www.szame.pl/
Pewnie nie mają szerokiej rozmiarówki - choć np. ten już jest w fajnych
rozmiarach:
www.szame.pl/sklep/model.php?klasyfikacja=BIUST&kategoria=&model=B-KARENSOF
a ja mogę się podzielić doświadczeniami z 70C.
Kupowałam tam dwa staniki - jedną bardotkę i jeden puch-up. Nie ma ich na
stronie niestety. Ładnie leżą, nie robią szpiców (ale nie wszystkie -
mierzyłam sporo) i na razie nie zauważyłam też rozciągania się po praniu itp.
Ale mam je krótko. Obsługa w sklepie (CH Bemowo) ok - dwa razy zostawiałam
bałagan w przymierzalni bo młody chciał siusiu i wracałam z powrotem.
Generalnie może i bardzo nie doradzają - wyznają zasadę, że najlepiej
pomierzyć ile się da - i donoszą różne modele cierpliwie.
Obserwuj wątek
    • ananke666 Re: Szame 22.05.07, 16:42
      Na zdjęciach niektóre rzeczywiście ładne, ale rozmiarówka do kitu. Mało który model jest do E, F to rodzynek, niektóre nawet do C.
      • asica74 Re: Szame 22.05.07, 17:15
        Musze napisac, ze zdjecia mi sie bardzo podobaja:) W sensie oswietlenia, kadru,
        etc... Bo przewaznie patrze jedynie na staniki, a tu taka niespodzianka:)
        • malwes Re: Szame 22.05.07, 22:22
          Może warto zadzwonić do sklepów i zapytać jakie rozmiary są tak naprawdę w
          ofercie, bo wydaje mi się, że mają większe.
          Ten sklep internetowy chyba dopiero startuje bo w wielu opcjach wyboru jest
          info, że "wkrótce dodamy asortyment" czy jakoś tak. Tych staników, co kupiłam
          tydzień temu nie ma na zdjęciach w sklepie internetowym a to na pewno z nowej
          kolekcji były. Ceny do przyjęcia - średnio od 79,00 do 99,00 i to jest w
          zasadzie standard w sklepie.
          Mieszkam niedaleko więc jak będę w sklepie to dowiem się co z rozmiarami "na
          żywo" i dam znać.
          • maheda Re: Szame 22.05.07, 22:39
            O, to już byłoby coś, zwłaszcza, jeśli mają miseczki do G czy więcej. Co prawda
            część osób się nie załapie, ale zawsze dla części będzie to w sam raz ;-)
            • malwes Re: Szame 23.05.07, 11:31
              Dziewczyny już trochę w 2006 pisały o tej firmie więc być może nadal mają
              trochę większych rozmiarów:

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=szame
              • malwes Re: Szame 24.05.07, 21:31
                Byłam, widziałam :)
                Niestety ale z większych rozmiarów o małym obwodzie to jest głównie do 70F -
                ale to już zawsze coś. Z tego rozmiaru jest kilka ładnych modeli - z tym, że
                głównie "softy", nie push-up'y.
    • ananke666 Byłam i odradzam! 27.05.07, 21:38
      Byłam, pomacałam, ba - zmierzyłam. To jakieś totalne nieporozumienie. Mierzyłam 70DD, jak znajdę model to podam - do połowy gąbka ;p którą na da się wyjąć, ale i tak zostaje solidne wygąbkowanie, oczywiście i tak za mały, wylewanko. Ramiączka śmieszne, cienkie jak spaghetti i rozciągliwe, beznadziejne. Najgorszy obwód, szyty z wąskich pasków, owszem, ładny, ale potwornie szeroki i jeszcze bardziej rozciągliwy - byłam bardzo zdziwiona, że to rzekome 70 przy zapinaniu nie stawia żadnego oporu tylko wyjeżdża mi do przodu o kilkanaście centymetrów. Nie mówiąc już o tym, że nie byłoby to w stanie dać żadnego oparcia, to mogłaby spokojnie założyć to osoba z obwodem ok. 80, albo i lepiej. Nie wiem, ile u nich musiałabym mieć - 50? :p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka