popea1 23.06.07, 06:53 Dowiedziałam się tego składając zamówienie. Sklep ma być czynny już na początku lipca, w okolicach Pl.Trzech Krzyży. No i fajnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewosko Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 08:15 Naprawdę? Ale super!! Chciałabym jednak poprzymierzać trochę, przed kupnem moich pierwszych staników w nowym rozmiarze.. A że jestem spod Warszawy, to na pewno się tam wybiorę. Ale najpierw to do tej slawnej pani Hani na Grochowskiej :-))) Odpowiedz Link
magdalena.be Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 09:17 Słyszałam że p. Hania już tam nie pracuje... Odpowiedz Link
ananke666 Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 10:05 Podobno Ruda Małpa ma sklep na Smolnej. Bodajże 13, ale głowy nie dam. Jeśli ktoś pamięta lepiej, niech skoryguje. Odpowiedz Link
popea1 Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 10:06 Tak, Smolna 13 i słodka podobno jak miód, bo "na swoim". Odpowiedz Link
maith Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 11:32 Jak pójdziesz do pani Hani, to ona będzie się spodziewała, że kupisz ten stanik, który na Ciebie nałoży. Avocado chyba jednak ma ładniejsze propozycje w tej samej cenie :) Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 15:29 Zastanawiam się, co by zrobiła gdyby klientka powiedziała, że jej wygląd nie odpowiada. Albo, że za drogo ? Albo, że nie chce zwężanego obwodu ? Odpowiedz Link
ewosko Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 12:24 Kurcze, to dzięki za info, bo pojechałabym na darmo. Mimo tego wszystkiego co o owej przemiłej pani wyczytałam, a może właśnie dlatego, chcę się do niej wybrać. Podobno to niezapomniane przeżycie.. ;-))A do Avocado to obowiązkowo... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 14:01 Fantastyczna wiadomosc. W sumie to mogliby zaprosic wszystkie klientki na wielkie otwarcie, conie? :) Odpowiedz Link
anna-pia Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 23.06.07, 15:10 Jenyyyyyyyyyyyyy, wiadomość tygodnia!!!! Odpowiedz Link
zazulla stan magazynu sklepowego 23.06.07, 20:13 Nie mam doswiadczenia z Avocado ale na wakacjach bede w okolicy Wawy i chetnie do nich wstapie. Czy moge sie spodziewac, ze beda miec na miejscu cos w rozmiarze 70/75J np. Rialto? Odpowiedz Link
magdalena.be Re: stan magazynu sklepowego 24.06.07, 11:46 Jak z nimi mailowałam to powiedzieli mi żeby zadzwonić parę dni wcześniej i powiedzieć co by się chciało i w jakim rozmiarze przymierzyć i wtedy oni sprowadzą rozmiary z Poznania. Odpowiedz Link
annasi23 Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 24.06.07, 11:55 Och, ja jestem na nich WŚCIEKŁA bo od miesiąca nie mogą mi przysłać cholernego zamówienia, wrrr. Ciągle coś im się wydarzało, i nie mogli sami zadzwonić, tylko ja musiałam dopytywać. Za każdym razem odpowiadali, że już zaraz wyślą. I guzik z pętelką. To może w sklepie stacjonarnym będzie mniej problemów. Odpowiedz Link
ewosko Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 25.06.07, 11:35 A wiadomo konkretnie, kiedy? Na ich stronie nic nie ma, a ja, jako że spoza Warszawy, chciałabym nie jechać w ciemno. Jak już ktoras będzie dokładnie coś wiedziała, to napiszcie tutaj, ok? Pozdrawiam Odpowiedz Link
muress Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 25.06.07, 14:02 też mi to panie z Avocado zdradziły przy okazji zamówienia :-) I też czekam z niecierpliwością (choć pewnie do tego czasu, to już zaspokoję swoje bieliźniane potrzeby na jakiś czas - w nowym, zweryfikowanym dzięki Wam drogie Panie i dzięki bellisimie, rozmiarze - dziękuję :-))). A swoją drogą - nie wiem, jak ja mogłam jeszcze niedawno nosić TAK niedopasowane biustonosze. Różnica między biustonoszem dopasowanym a niedopasowanym jest po prostu horrrrrendalna Odpowiedz Link
ewosko Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 25.06.07, 18:15 Wysłałmaila z pytaniem, kiedy otwarcie i wklejam ich odpowiedź: Dzień dobry, Bardzo mi przykro, ale nie znam dokładnego terminu otwarcia sklepu w Warszawie, napewno będzie otwarty w lipcu, sklep mieści się na narożniku ulic Brackiej a Żurawiej. Pozdrawiam, Danuta Bilanowska Avoacadoam Odpowiedz Link
ta_ona Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 26.06.07, 16:00 A ja sie dowiedziałam że prawdopodobnie 3 lipca, róg Brackiej i Żurawiej. Będą mieć pełną ofertę z wyjątkiem kostiumów kąpielowych, bo tu asortyment już przebrany. Czekamy więc na 3 lipca. Odpowiedz Link
nie-wiem-sama no i co - otworzyli ? 03.07.07, 13:41 hej :) dziś 3 lipca było otwarcie czy nie? Odpowiedz Link
dadaczka Re: no i co - otworzyli ? 03.07.07, 16:05 hmm przejezdzałam tamtędy wczoraj i nic mi się w oczy nie rzuciło. W poniedziałek dokładniej się przyjrzę (i może wydobędę swoje zamowienie ;-)) Odpowiedz Link
melania76 Re: no i co - otworzyli ? 04.07.07, 09:46 no właśnie, ja też sklepu nie znalazłam. Obleciałam wczoraj pół Żurawiej, niemal całą Bracką - od pl. Trzech Krzyży do Nowogrodzkiej, Nowy Świat od pl. Trzech Krzyży do Jerozolimskich, zrobiłam ze dwa kółka w związku z tym i nic. Jeżeli sklep miał być na rogu Brackiej i Żurawiej i otwarty 3 lipca, to albo niedowidzę, albo niestety, info nie jest precyzyjna. Odpowiedz Link
mrozonka82 mam newsa! :) 04.07.07, 16:33 oto informacje z maila: "Sklep w Warszawie będzie mieścił się na rogu ulic Bracka a Żurawia, prawdopodobnie sklep będzie czynny od przyszłej środy w godzinach od 11.00 - 20.00, a w soboty od 11.00-15.00. Zapraszam serdecznie, Pozdrawiam Danuta Bilanowska Avocado" Odpowiedz Link
popea1 Re: mam newsa! :) 04.07.07, 16:44 Dziś mi powiedziano, że w najbliższy poniedziałek otwarcie. No, zobaczymy. Odpowiedz Link
kasica_k To poniedzialek czy środa? 04.07.07, 18:01 Dziewczyny, rozumiem, że nie ma jednej wersji? Bo mam ochote wybrac sie tam czym predzej... i moze jakis reportazyk strelić :) Odpowiedz Link
aislinn Re: To poniedzialek czy środa? 04.07.07, 19:49 Nie ma mnie przez raptem dwa tygodnie a tu taaaaki njus :))) Cudownie! Koniecznie się wybiorę w przyszłym tygodniu po pracy - szczególnie, że z Avocado jeszcze nie zamawiałam. Odpowiedz Link
z-a-g-a-t-k-a Re: To poniedzialek czy środa? 04.07.07, 19:55 to superowo. bo ja nowa i dopiero sie zbieram do kupna czegos dopasowanego. ciekawe czy sprzedawczynie beda tam dobrze wyedukowane... Odpowiedz Link
ewosko Też się cieszę!!! ;-)) 04.07.07, 21:48 i też jestem nowa...Tzn. od jakiegos czasu na forum, ale przed kupnem pierwszych staników we właściwym rozmiarze. A, Melissa już zamówiona. Odpowiedz Link
ta_ona Re: To poniedzialek czy środa? 05.07.07, 11:22 A ja dostałam taką odpowiedź: Dzień dobry, Niestety nastąpiły pewne komplikacje. Zapraszamy do sklepu w przyszłym tygodniu (prawdopodbnie otwarcie będzie w środę). Pozdrawiam, Danuta Bilanowska Avocado Odpowiedz Link
kaitik Re: To poniedzialek czy środa? 05.07.07, 21:40 dadaczka - codziennie przejezdzam obok rogu brackiej i zurawiej i rzeczywiscie jak narazie nic nie widac. W tym miejscu remontowane sa trze lokale, wydaje mi sie ze bedzie to lokal juz na brackiej miedzy Lilla Moda o ktorej piszesz i sklepem Laura Biagiotti - są drzwi i jedno okno wystwowe zaklejone papierem. obstawiam to miejsce. Osobiscie nie moge sie doczekac bo jestem w ciazy i rozmiar mi skoczyl o 2 numery, musze zrobic pilnie zakupy. Jak tylko otworza dam sygnal!!! Odpowiedz Link
mrozonka82 Re: mam newsa! :) 05.07.07, 09:08 wiadomość o tym, że otwarcie dla klientek ma się odbyć w środę dostałąm wczoraj tj.04/07 drogą mailową, widać Avocado daje sprzeczne i niejasne info :) tak czy siak już za chwileczkę, już za momencik sklep będzie otwarty i przeżyje najazd biuściastych :) Odpowiedz Link
dadaczka jezdziłam tam wczoraj i się przyglądałam narożniko 05.07.07, 08:59 m Bracka/Żurawia. Są trzy (czwartego nie ma bo jest plac Trzech Krzyży). Na jednym jest ksiegarnia i poczta - tam więc na pewno nie. Na drugim jest sklep Lilla Moda - i to jest jedyne miejsce jakie typuję, bo wywiesili na nim duże informacje, ze wyprzedaż w związku z remontem. Moze Lilla Moda odda Avocado część pomieszczeń (moim zdaniem i tak mieli za dużo na te drogie ciuchy, które nie mają aż takiego "brania")? Jeśli to jest to miejsce, to niestety remont się dopiero zacznie. Trzeci róg raczej nie wchodzi w grę, nie widziałam tam miejsca na sklep - ale może się mylę. W każdym razie, jeśli coś szykują od środy, to mam nadzieję, że oznakują to w jakiś widoczny sposób, bo w tej chwili nie ma NIC, co by wskazywało na ewentualną lokalizację Avocado. Odpowiedz Link
anahgirn Re: jezdziłam tam wczoraj i się przyglądałam naro 11.07.07, 16:33 Bracka 1, ale kiedy? to nie wiem. Pozdrawiam :))) ___________ soyelle Odpowiedz Link
nie-wiem-sama no i co (po raz drugi) - otworzyli? 11.07.07, 15:54 środa nadeszła - czy wiecie coś nowego o otwarciu? Odpowiedz Link
ewosko Re: no i nic :-((( 11.07.07, 21:12 No to się wybrałam na tą Bracką, róg Zurawiej, a dodam, że jestem spod Warszawy. I NIC, nawet najmniejszego logo, ogloszenia, czy coś podobnego. Korzystając z okazji, skoro już byłam w okolicy, odwiedziłam słynny sklep p. Hanny, na Smolnej. Hi,Hi, przeżycie ekstremalne, ale opisze to jutro w oddzielnym wątku. Odpowiedz Link
popea1 obiecaują i zwodzą... 13.07.07, 11:02 DZwoniłam dziś do Avocado. Podobno jutro (czyli sobota)otwrcie, w co szczerze wątpię. Pewności presonel Avocado nie ma i pewnie do jutra jej nie nabierze. Odpowiedz Link
dadaczka Re: obiecaują i zwodzą... 13.07.07, 11:22 ale mówią, że zawiadomią :-) No cóż, remont i przygotowanie lokalu to niełatwa sprawa, nie ma wyjścia, trzeba czekać. Odpowiedz Link
mela1 Juz jutro:) 13.07.07, 18:30 Jutro, tj. w sobotę otwieramy nasz butik w Warszawie. Sklep mieści się na ul. Brackiej 1, tuż obok Placu Trzech Krzyży. Otwarty jest od godziny 11.00-20.00 w dni powszednie, a w soboty od 11.00 do 17.00. Odpowiedz Link
kaitik Re: Juz jutro:) 13.07.07, 19:07 o 17 wieszali polki, no coz maja cala noc by je zapelnic. Nareszcie. Odpowiedz Link
popea1 dziś - byłam, kupiłam 14.07.07, 15:54 No i otworzyli. Sklep niezbyt duży, modeli stanikół też z 10 rodzajów, ale rozmiarówka w danym modelu rozbudowana (przynjamniej jeśli chodzi o te modele, które mnie interesowały).Obiecują więcej. Ekspedientki - 2 młode, symaptyczne dziewczyny, nie natrętne, cierpliwe i uprzejme, kitu nie wciskają. Nie wiem tylko jak z ich fachowścią, bo fachowej porady nie potrzebowałam. Kupiłam model Fado: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=fado& Odpowiedz Link
turzyca Re: dziś - byłam, kupiłam 14.07.07, 15:58 zajrzalam pod podany link - stanik sliczny. A przy okazji odkrycie, ze 165 zl na stanik wydam bez mrugniecia okiem. Ale 90 zl na gacie? No w zyciu! Choc sliczne sa... Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: dziś - byłam, kupiłam 14.07.07, 16:43 Dwa pytania: Czy mają obwody 65? Czy mają model Katinka (taki biały z czerwono-zielonym nadrukiem)? Odpowiedz Link
popea1 Re: dziś - byłam, kupiłam 14.07.07, 20:28 Obwód 65-nie wiem (70 noszę, więc mniejszych nie ogladałam), Katinka jest, kosztuje 139zł. Odpowiedz Link
szarsz Re: stroje kąpielowe - nie mają, bedą za rok 18.07.07, 13:24 ale to nic dziwnego, wystarczy popatrzeć na stronę www avocado. Tam stroje są już okrutnie przebrane. Jakieś pojedyncze rozmiary zostały Odpowiedz Link
milva_2 Wrazenia z Warszawskiego Avocado 02.08.07, 01:16 No więc wybrałam się wreszcie do naszego nowego Avocado. Wrażenia mega pozytywne. Dotarłyśmy tam we dwie, ja z moim 85H w brytyjczykach i przyjaciółka 75H-J. Panie były nieco zaskoczone naszą biuściastością, ale niezwykle miłe i pomocne. Nic nie narzucały, proponowały, doradzały, są bardzo chętne do sprowadzania staników z modeli widocznych na stronie, a u nich niedostępnych. Moje ogólne wrażenia sa takie, że albo ja nie noszę 85H, albo ich rozmiarówka jest jednak mniejsza. Na pierwszy ogień poszło Fado. 85H I niestety za małe zarówno w obwodzie, jak i w miseczce. Ale śliczny wzór. Moin zdaniem ściśliwiec. Przecudne jest Rialto, zwłaszcza czarne. Zdjęcie na stronie nie oddaje jego uroku. Mierzyłam też Iris. Co prawda miseczka tylko do F, ale jest to "duże" F. Jak dla mnie o co najmniel pół, albo i o cały rozmiar większe od innych. Zresztą tak wypada cała ta firma ("Empreinte"). Z ich staników zachwyciła mnie Bettina usztywniana z ramiączkami: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=bettina&nr=2& Mierzony tylko na przyjaciółce, bo ja tam nie wchodzę w rozmiarówkę, na nią też za mały, ale efekt lepszy niż w Inferno. Cudny dekold, piękna linia biustu. Niestety nic nie kupiłyśmy, ale teraz czekamy na informację, że sprowadzono już dla nas staniki. Ja czekam zwłaszcza na Portobello, 85H, podobno sporo większe w miseczce od Fado. Generalnie warto polecić zarówno asortyment sklepu, jak i obsługę. Z informacji dodatkowych: na pewno na jesieni wejdą obwody 60. Możliwe też, że pojawią się większe rozmiary, i to we wszystkich obwodach, ale to jeszcze nie potwierdzone. Na pewno będą wybrane modele Frey, w tym Arabella. Niestety nie planują Panache, chociaż rozważali taką opcję. Może jak będziemy się dopytywać, to jednak zmienią zdanie. Odpowiedz Link
marti_1983 Re: Wrazenia z Warszawskiego Avocado 02.08.07, 15:35 A tak, byłyśmy w sklepie avocado. Panie rzeczywiście miłe, nie wpychają na siłę staników, chociaż nie wiem czy potrafią doradzić, bo poszłyśmy we dwie, to doradztwo robiłyśmy we własnym zakresie. Troszkę były zaskocznone biuściastością, to fakt ale chyba się muszą przyzwyczaić. No i to pytanie jednej z nich... "75?" Tak nie wygladam na to 75, wiem, ale milva świadkiem, że noszę. Co do staników: Katinka gorzej wygląda w realu niż na zdjęciach, ale kwestia gustu. Fado i jescze jeden - moocnozabudowane, naprawdę. Dla mnie za bardzo. Railto noszę 75 J bo w H się robią małe bułki, chociaż reszta H dobra.Nie było ciemnego, to obiecały zamówić. Bettina, to rzeczywiscie duże miski, ale 75F jest o rozmiar za małe. A tylko do f robią średniozabudowaną - stanik naprawdę pięknie układa biust - super efekt.Polecam jak ktoś się mieści w ich rozmiarówkę. Mierzyłam jeszcze royal velvet, ale dla mnie jest taki sobie. Ładny, ale coś z miską nie tak, mnie nijak nie pasuje. Ani 75 H ani 70 J może 75J ale też nie bardzo. Panie obiecały dwa sprowadzić i dać znać mailowo. Proszą też o numer telefonu, to dałam, mam nadzieję, że nie będzie jak ze sklepem samanty przy Szembeka, gdzie panie wydzwaniały namawiając mnie na staniki o które nie prosiłam i w rozmiarze też nie moim, zapewniając, że się zmieszczę. Aha. Polecam wizytę w sklepie avocado, bo co sobie człowiek przymierzy, to jego. No i kasę zaczynam zbierać. Odpowiedz Link
zazulla Re: Wrazenia z Warszawskiego Avocado 02.08.07, 16:35 marti_1983 napisała: > Railto noszę 75 J bo w H się robią małe bułki, chociaż reszta H dobra.Nie było > ciemnego, to obiecały zamówić. Z jakimi wymiarami miescisz sie w to 75J? Odpowiedz Link
marti_1983 Re: Wrazenia z Warszawskiego Avocado 02.08.07, 21:59 ehhh, większość 75 h jest dobra, tylko tutaj takie J. bist mam ciut zdefomowany (trochę przesunięte to co mi się zazwyczaj nie mieści, ale jak patrzę to tylko kilka centymetrów mam tego naddatku) a wymiary mam 86 ciasno pod biustem, czasami 84 i nie wiem od czego to zależy. W biście zaś 114 lub 116 centymetrów - a przed miesiączką jak dobrze napuchne to nawet 118... wczoraj 115 na 84, Odpowiedz Link
zazulla Re: Wrazenia z Warszawskiego Avocado 02.08.07, 23:12 marti_1983 napisała: > wczoraj 115 na 84, Bo ja przymierzam sie do Rialto 75J ale wymiary mam 75/110, wiec moze i miseczka bedzie ok, ale obwod pewnie za duzy. Obwawiam sie, ze 70J bedzie za male w misce. Narazie czytam opinie innych, ale pewnie niedlugo zamowie go do przymiarki. Odpowiedz Link
marti_1983 Re: Wrazenia z Warszawskiego Avocado 03.08.07, 11:30 Pewnie. Moim zdaniem rialto ma minimalnie mniejsze miski niż reszta staników. W większości 75 H jest ok. Nawet się przeraziłam, że umiem się zapiąć w 70 chociaż sama nadal tego nie rozumiem. Ciężko to znoszę. Teraz myślę nad melissą i mam mętlik w głowie. Chyba jakiś post napiszę o doradztwo w tej sprawie. Odpowiedz Link
kofi06 Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 15:30 Poszłam z założeniem przymiarek bo jestem na początku drogi. Pani bardzo miła, obdarzyła mnie naręczem staników iście wielgachnym. Było ich ze 30 a może 40....sama nie wiem. Ogromna ilość. Wszystkie w rozmiarze 75 a miseczki E i F. Wnioski moje są następujące: Dzięki Bogu nie zdecydowałam się na zakupy przez internet. Kilka sztuk nie zapięłam więc nie każde 75 to 75... Ale to najmniejszy problem. Miseczki...wszystkie F za duże. A mam wymiary obecnie 84/107. Miseczki E i owszem, prawie dobre, ale 99% fasonów do bani :-( Kompletnie nie kompatybilne z moim biustem. Tragedia. Ale był jeden. Ten jeden powalił mnie na kolana. Marka Empreinte model Thalia. Na obrazku wygląda tak se, a nawet bym go nie wzięła do mierzenia bo uznałabym, że jest za płytki jak cała reszta. A tu zonk, idealny, jak uszyty przez gorseciarkę akurat dla mnie. I w rozmiarze 75 bardzo ciasne i miska E. Cudo rzadkiej wody! Ale nie wydam 350 zł skoro za jakiś czas zmienią mi się wymiary. Mimo to ja go jeszcze kiedyś kupię :-) Byle nie zniknął ze sprzedaży bo się zapłaczę. Jestem na niego chora. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 15:35 kofi06 napisała: > Miseczki...wszystkie F za duże. A mam wymiary obecnie 84/107. A tuś mnie zaskoczyła. Mam w biuście 108, a moj ostatni zakup w Avocado ma rozmiar 75H :) Jak sie objawiala owa za duzosc? A Twoj entuzjazm wzgledem Thalii Empreinte podzielam, niestety nie zmiescilam sie w 76F :( Odpowiedz Link
kofi06 Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 16:37 > kofi06 napisała: > > Miseczki...wszystkie F za duże. A mam wymiary obecnie 84/107. > > A tuś mnie zaskoczyła. Mam w biuście 108, a moj ostatni zakup w > Avocado ma rozmiar 75H :) Jak sie objawiala owa za duzosc? > Luzy, marszczenie się niewypełnionego materiału. Nie wiem w czym rzecz...nastawiałam się na F... Poza tym zdecydowana większość staników ma płytkie miski, niska zabudowę a niektóre tę koronkę z jakiś gumką która właściwie powinna się naciągać na piersi a mnie tę pierś obejmowała nisko i sie nie naciągała...ani w rozmiarze F ani w E. Naprawdę byłam rozczarowana... Mam siakiś dziwny kształ biustu, czy nie umiem sobie sama poradzić? Hm...Chyba pójdę tam jeszcze raz :-) Poproszę o pomoc ekspedientkę. A ta Thalia 75E idealna. Nic się nie bułkuje, pierś ładnie odziana w koronki, normalnie ideał :-) Tak więc widać, że nie ma to jak mierzenie, mierzenie i raz jeszcze mierzenie bo mogą być dwie niewiasty z takimi samymi wymiarami a kupią całkiem inne rozmiary staników :-) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 17:01 kofi06 napisała: > Poza tym zdecydowana większość staników ma płytkie miski, niska zabudowę a > niektóre tę koronkę z jakiś gumką która właściwie powinna się naciągać na piers i > a mnie tę pierś obejmowała nisko i sie nie naciągała...ani w rozmiarze F ani Coś mi się wydaje, że przymierzyłaś się do zbyt małych misek. Odpowiedz Link
kofi06 Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 17:07 Za małych? Ale skoro F ma być za małe to jakim cudem E było jak ulał? W F były luzy tak ogólnie bez względu na fason. Ale nie będę się upierać, za miesiąc wybiorę się tam ponownie, niech no tylko moje dzieci już skończą wakacje :-) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 18:05 kofi06 napisała: > Za małych? > Ale skoro F ma być za małe to jakim cudem E było jak ulał? Bo E mierzylas z Empreinte, a Empreinte ma ogolnie duze miski. Dla mnie F, ktore mierzylam z Empreinte (ten sam model co Ty - Thalia), bylo tylko minimalnie za male, a normalnie w innych markach nosze G. Niektore staniki Avocado, zwlaszcza usztywniane, na wielu osobach dziwnie sie ukladaja, moze Ty tez trafilas na takie modele. Odpowiedz Link
dadaczka Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 19:40 ja też mam dziwne wrażenie, że to po prostu coś nie tak z mierzeniem, bo te miseczki E w avocado wcale nie są duże i przy Twoich wymiarach to mało realne E i F (jeśli dobrze się zmierzyłas). Empreinte rzeczywiscie wieksze, ale ja (z nieco jednak mniejszym obwodem w biuście i pod biustem) miescilam się wyłącznie w 75 F, o żadnym tam E nie było mowy). W Thalii nie podoba mi się jednak gumka na górze miseczki, przecina piers - nie lubię tego, choć już byłam bliska kupienia jej. Podobal też mi się model z miseczkami usztywnianymi (właściwie moulded) i plunge na dodatek - ale za szeroko rozstawione miski, nie zbiera w ogóle biustu, więc odpadł. Natomiast co do reszty - dobrze, ze przymierzyłam tyle tych biustonoszy avocado, bo dochodzę do wniosku, ze jednak moim przeznaczeniem jest freya, ewentualnie inferno ;-). W avocado stosunkowo dobrze na mnie leżą te podstawowe typu tango, poeme (tylko dlaczego nie robią miseczki G w rozmiarze 75???), natomiast rialto i fado - u mnie dramat (dotyczy to wersji mało zabudowanych). Tango białe było ok, czarne nie zbierało biustu (czym to wytłumaczyć???) Rio - dla mojego biustu odpada. Royal velvet, paradiso - nie podobały mi się. Lucy źle na mnie leży. Mellisy niestety nie było w moim rozmiarze, w ogóle w moim rozmiarze mało co było :( Smutno mi troche, bo wolałabym iść normalnie do sklepu i kupić stanik, jaki mi potrzeba, a nie czekać tygodniami przez internet i bardzo na to avocado w Warszawie czekałam a w sumie jestem raczej rozczarowana tymi stanikami, które widziałam. Ale nie wykluczam absolutnie, zdecydowanie będę tam zaglądać, nowe kolekcje, nowe modele - coś się na pewno wybierze. Odpowiedz Link
epiphany Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 23:24 Ja [posiadaczka małego biustu i małego obwodu] też się w Avocado nie odnalazłam. Obwodów 65 jak na lekarstwo, jak powiedziałam, że chcę stanik niskozabudowany, panie zaproponowały mi tylko Rialto. Mierzyłam 65D, nijak nie pasowało :( Piersi rozłaziły się na boki, nie było mowy o żadnym podtrzymywaniu ani zbieraniu. Mam wrażenie, że miseczki są dla mnie zbyt szeroko rozstawione, ale ciężko powiedzieć - dopóki nie znajdę idealnie pasującego stanika, nie mam porównania. No i obwód - od razu mogę zapiąć się na ostatnią haftkę, choć mam 68 cm i żebra na wierzchu. Przyznam, trochę rozczarowana jestem... Aha - pani na pytanie, czy na jesieni będą 60-tki, jak wieść niesie, odpowiedziała, że jeszcze nie wiadomo :((( Odpowiedz Link
malwes Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 04.08.07, 12:53 Wiecie może czy pracują w weekendy (soboty) i do której? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 04.08.07, 14:37 W soboty do 17: stanikomania.blox.pl/2007/07/Swieze-Avocado-juz-w-stolicy.html Odpowiedz Link
kofi06 Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 27.08.07, 12:32 > ja też mam dziwne wrażenie, że to po prostu coś nie tak z mierzeniem, bo te > miseczki E w avocado wcale nie są duże i przy Twoich wymiarach to mało realne E > Byłam tam ponownie i oddałam się w ręce fachowca :-) Nie ma bata, tylko E. Reszta jest za duża. Nie mam pojęcia w czym rzecz. Zmierzyłam się dziś w swoim tzw. przejsciowym staniku i mam w nim następujące wymiary: 84/105 co by oznaczało, że po pierwsze zgubiłam 3 cm pod biustem a w biuście też zgubiłam....teraz mam pytanie, czy W BIUŚCIE powinnam mierzyć się bez stanika czy w staniku? Bo to w moim przypadku ma zasadnicze znaczenie i być może w tym jest problem. Odpowiedz Link
kofi06 Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 06.08.07, 08:57 Zatem nie pozostaje mi nic innego jak raz jeszcze tam iść. Nawiedzę ich w środę :-) Może coś jednak na mnie będzie pasowało..... Odpowiedz Link
malwes Telefon do Avocado - W-wa 06.08.07, 09:11 Zgodnie z obietnica: (22) 693 713 447 Pozdr. Malwes Odpowiedz Link
turzyca Re: Też byłam w Avocado w Warszawie 03.08.07, 17:22 o to ja na to tez jestem chora! Ale na szczescie obwod za duzy to sie nie musze zastanawiac... Odpowiedz Link
zzagi Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 04.08.07, 15:15 Ja tez bylam juz w Avocado ale z 1,5 tyg temu i niestety wybor raczej kiepski, to znaczy niby sporo modeli wisi ale niestety jakos nic nie lezy dobrze albo rozmiaru nie ma. Bardzo mnie to dziwi bo jak zamawialam przez internet to zawsze bylam zadowolona... w kazdym razie rozczarowal mnie brak kolekcji essentia. pani powiedziala ze bedzie ale nie maja nr telefonu jeszcze wiec jakby sie pojawila to dajcie znac! aha i jeszcze estetyka: slicznie zrobione wnetrze! elegancko ale bez zbytniego zadecia, no i super przymierzalnie przestronne i szczelnie zamykane drzwiami a nie jakas przeswitujaca za krotka zaslonka ;) Odpowiedz Link
kofi06 Re: Avocado otwiera sklep w W-wie 04.08.07, 15:24 Przymierzalnie powinny byc wentylowane oraz powinny mieć wewnątrz więcej wieszaków lub jakiś koszyk czy coś...jak tam weszłam z naręczem staników nie wiedziałam co z nimi począć :-) No i było mi gorąco w połowie przymiarek :-) Ale poza tym faktycznie, wnętrze bardzo przyjemne, stonowane i miłe dla oka. Odpowiedz Link
malwes Re: Avocado otwiera sklep w W-wie - jest telefon 04.08.07, 21:52 Już mają telefon, wysłali mi mailem ale jak na złość zostawiłam w pracy. "Podeślę" w poniedziałek. Odpowiedz Link
zzagi Re: Avocado otwiera sklep w W-wie - jest telefon 09.08.07, 12:04 juz sie dowiedzialam i zamieszczam dla zainteresowanych 0 693 71 34 47 Odpowiedz Link
mary_lu Wrażenia z soboty. 05.08.07, 15:43 Ekspedientka bardzo miła, co do jej fachowości, to mam maleńkie zastrzeżenie - mój rozmiar 75G też powtórzyła ze zdziwieniem w głosie, ale zaczęła wyszukiwać naręcza staników bez dyskusji. Dała mi też jeden stanik z innym rozmiarem na metce mówiąc, że ma on wyjątkowo duże miski i rzeczywiście tak było (a już jestem uczulona na teksty ekspedientek, że dadzą mi wyjątkowo duże 75E/F albo ścisłe 80 - zwykle to naciąganie). Staniki u nich mają generalnie dość mocno trzymające, mało rozciągliwe obwody (ale ani razu nie musiałam prosić o większy obwód), miski bywają nieco za duże. Większość modeli jest zbyt ozdobna jak dla mnie, czasem uszyte są z za grubej tkaniny (ja lubię "mgiełki") często wbijają mi się w górę piersi (a ja lubię podtrzymywanie od dołu, a dekolt luźno)... Absolutnie zakochałam się w tym modelu, choć na zdjęciu wyglada paskudnie (to chyba idalny model dla takich pączków jak ja, nie dla osób wysokich i szczupłych): www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=lucy&nr=2& Idealnie modeluje biust - zaokrągla i lekko przyciska do ciała, wyglada przepięknie i seksownie, jest ze świetnej tkaniny... Niestety, jedyny egzemplarz dostępny w sklepie miał źle wszyty materiał wierzchni jednej miseczki i marszczył się... Zmierzyłam jeszcze biały, ale jest zupełnie inny, w dodatku jest rozciągliwcem. Byłam napalone na Empreinte, chyba ten: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=thalia& Niestety, koronka górnej części wbija mi się w biust i bardzo brzydko go modeluje... Wydaje mi się, że w sklepie w Warszawie jest jeszcze nieduży wybór mniej zabudowanych modeli - wielu tych, które widzę na stronie www nie dostałam do zmierzenia. Choć zakupów nie zrobiłam, to wrażenia mam raczej pozytywne (ale to uczucie - poprosić o 75G i dostać naręcze kolorowych koronek do mierzenia!). Lucy zamówię sobie przez internet, mam nadzieję, że będzie również świetnie uszyty (tak modeluje mi biust, jak tego się spodziewałam po Frei Arabelli, niestety, albo mierzyłam za duży rozmiar, albo Arabelka jest dla mnie za bardzo zabudowana). Odpowiedz Link
kasica_k Odpowiedz Avocado na Stanikomanii 12.08.07, 23:23 Spiesze doniesc, ze dostalam i niezwlocznie zamiescilam odpowiedz Avocado na pytania i sugestie pojawiajace sie w Waszych komentarzach do wywiadu. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Odpowiedz Avocado na Stanikomanii 12.08.07, 23:47 Już czytałam! Kasica, czy ty wiesz, że jesteś niesamowita? W pozytywnym sensie, oczywiście :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Odpowiedz Avocado na Stanikomanii 13.08.07, 00:31 anna-pia napisała: > Kasica, czy ty wiesz, że jesteś niesamowita? W pozytywnym sensie, > oczywiście :) Wiem ;D A tak serio, to dziekuje ogromnie za uznanie, ale jesli chodzi o caly material Avocadowy, to pochwaly naleza sie w pierwszym rzedzie Avocado - spotkalam sie u Pań z naprawdę niezwykla otwartoscia i gotowoscia do wszelkiej pomocy. Kontakt z ta firma to naprawde czysta przyjemnosc... oby wszyscy byli tacy :) Odpowiedz Link
sylwiastka Możliwość wymiany w sklepie stacjonarnym 17.08.07, 10:22 Bardzo mnie zaskoczyło warszawskie Avocado i to na plus. Niestety osobiście nie mogę się zaopatrywać w te ładne koronki (65D za duże) ale postanowiłam obstanikować rodzinę. Przekonałam się, że istnieje możliwość wymiany zakupionego towaru na inny rozmiar, model. Zwroty są raczej niemożliwe. Zazwyczaj w sklepach z bielizną (stacjonarnych) wisi kartka "bielizna osobista nie podlega wymianie ani zwrotowi". W sklepie bardzo miła ekspedientka podawała naręcza staników do mierzenia i mimo dokladnych przymiarek w domu okazało się, ze mama nie jest zadowolona z bielizny. Dwa dni poźniej wróciła do sklepu, ekspedientka od razu zgodzila się wymienić towar i jeszcze zaproponowala pomoc w mierzeniu. To wazne dla niedoświadczonych klientek, które pewnie czasami popełniają błędy. Naprawdę polecam tan sklep. Odpowiedz Link
molowiak Re: Możliwość wymiany w sklepie stacjonarnym 17.08.07, 11:23 > wisi kartka "bielizna osobista nie podlega wymianie > ani zwrotowi". Mam wrażenie, że taki napis jest bezprawny i nie powoduje żadnych skutków z wyjątkiem tego, że wprowadzony w błąd klient ma jeszcze więcej czasu na zwrot. Oczywiście pod warunkiem, że towar jest nieużywany i z metkami. Odpowiedz Link
suziliu Pytanie do dobrze poinformowanych 17.08.07, 11:17 Moje drogie - czy z moim angielskim 32GG (ok.) mam po co jechać do Avocado? czy raczej wykraczam poza ich rozmiarówkę? Odpowiedz Link
anna-pia Re: Pytanie do dobrze poinformowanych 17.08.07, 13:51 32GG to mniej więcej avocadowskie 70H/HH na 70J dało to www.avocado.com.pl/oferta2.php?nazwa=m_wyszukane& IMO warto pojechać :) Odpowiedz Link
suziliu Re: Pytanie do dobrze poinformowanych 17.08.07, 15:52 Pewnie i tak sie skusze i pojadę. Chciaż jeszcze mnie kusi strasznie wyprzedaż Fantasie na brastopie i taki piekny stanik w kolorze plum... Odpowiedz Link
maheda Zawsze możesz 17.08.07, 15:57 do nich zadzwonić i spytać, czy aby na pewno mają w tym rozmiarze na warszawskim stanie :-) Odpowiedz Link
malwes I ja byłam 19.08.07, 11:49 No właśnie...no i: - bardzo miła obsługa, pani wyszukała wiele modeli do przymiarki i starała się doradzić ale też nie narzucała się - bardzo fajny wystrój - t.j. super wygodne, przestrzenne przymierzalnie - bardzo byłam miło zaskoczona zapytaniem, czy chcę pozostawić kontakt do siebie aby w sytuacji, kiedy przyjdą rozmiary interesujących mnie modeli, pani mogła do mnie zadzwonić. Natomiast zgłupiałam rozmiarowo. Mam 69/86 czasem 70/87. Ze "standardów" noszę 70C, które potem u krawcowej zwężam do 65. Z Panache 65DD ale ciut fiszbiny nie takie. Z Frey'i jeszcze nie wiem - ale też zamówiłam 65DD. W Avocado nie ma DD, jest E. Więc postanowiłam pomierzyć zarówno 65DD jak i 65D. I sama nie wiem, bo w niektórych modelach E było tylko niewiele za duże a w niektórych D duuużo za duże. I te obwody 65 też nie jakieś ściśliwe - ale też każdy inny, raz mniej luźny raz bardziej luźny. Generalnie wzornictwo i wykonanie wydają mi się wspaniałe - ale w końcu nic nie kupiłam, bo te 65D które były były za duże, natomiast czekam właśnie jak będą 65D z tych, gdzie 65E było tylko ciut za duże. Np. z Lucy. Najbardziej jeszcze leżało Rialto ale też mogłabym jeszcze upchać coś w górze miseczek. Nie wiem...szkoda, że z ciekawości nie poprosiłam o dowolne 70C czy nawet 70B żeby sprawdzić jakby u nich wyglądały miski w 65C, gdyby takowo istaniały. Generalnie w Avocado miski wydały mi się większe niż w tych samych rozmiarach "miskowych" w Triumphie, Samancie, Ewie Bien czy Panachu. Już zwątpiłam co będzie z moją Zetą na którą czekam - aczkolwiek mierzona Arabelka w rozmiarze 32D była niewiele za duża więc 30DD mam nadzieje, że będzie dobre (bo to powinna być miska taka jakby była w 32C). Odpowiedz Link
zzagi Proba kompetencji 22.08.07, 11:09 Wyobrazcie sobie ze wlasnie odezwala sie do mnie kolezanka na gg i pisze ze dostala nowa prace w banku i cytuje : "chciałabym Cię zatem prosić o pomoc przy wyborze odpowiednich produktów (ciuchy i dodatki wszelakie), bo ja gustu nie mam a tam wszyscy ubraniowo wyglądają szałowo :D" i dalej o szefie swoim "jako gej zauważył niestety moje niedopasowane stylowo do reszty ubioru buty... no i powiedział, że każda figura jest doskonała tylko trzeba wiedzieć jak te doskonałości wyeksponować." A pisze o tym dlatego ze bedzie to moja pierwsza szansa aby kogos namacalnie uswiadomic! I jako pierwszy krok mam zamiar zabrac ja do Avocado aby pani dobrala jej odpowiedni stanik (teraz nalezy do 4 sztukowcow). Bedzie to proba kompetencji sprzedawczyni w doborze rozmiarow jako ze wiekszosc z nas juz wie co lubi i jaki rozmiar potrzebuje a tu bedzie pole do popisu. Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Proba kompetencji 26.08.07, 00:05 byłam dziś w Avocado, próba kompetencji wypadła pomyślnie. Do sklepu przyprowadziłam panią w srednim wieku, noszącą rozmiar 85B, chętną do zmiany rozmiaru. Pani ekspedientka zaproponowała 80D/E na początek. Najpierw podala modele o różnym kroju (nisko, średnio i zabudowane) i po kolei oceniała jak sie prezentuje biust. Rownolegle przyniosla z niektórych modeli rozmiar 75E. Po kilkunastu przymarkach zostal wybrany typ stanika, średniozabudowany i zabudowany (taki model najbardziej się podobał, pani nie nosi dekoldów itp, choć biust ma ładny). Po 1,5h i nauce zakladania biustonosza, zostaly zakupione nastepujące 75E www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=emma&nr=2& kolor czarny i drugi model empreinte, gładki, nieusztywniany, brak koronek 80D. Pani eskpedientka podawała pełną game cenową i tylko od samopoczucia i finansów klientki zależało co wybierze. Wielki plus za cierpliwość, fachowość i brak naciagania :) Odpowiedz Link
monyaa Byłam dziś 24.08.07, 19:17 Pani niezwykle miła przymierzałam 65e i f e za małe - gumka we wszystkich modelach u góry miski mi się wbijała w pierś f za duże :( i obwód luźny jakiś - mam 69 ciasno mierzone pod biustem ale we wrześniu będą 60tki i freya! Odpowiedz Link
estrella78 Re: Byłam dziś 24.08.07, 22:12 Też dzisiaj wybrałam się do Avocado. Obsługa rzeczywiście rewelacyjna - bardzo kompetentna i szczerze ocenia jak leżą poszczególne modele, nie stara się sprzedać niczego na siłę. W przymierzalni spędziłam godzinę i zmierzyłam chyba wszystko co było w sklepie ;-) Nic ostatecznie nie kupilam, bo przy moich wymiarach (80/97) 70D miseczki były dla mnie czasami odrobię za duże. 2 modele 70D leżały wyjątkowo dobrze, ale były po 350zł, więc muszę ten zakup jeszcze przemyśleć ;-) Odpowiedz Link
zzagi Re: Byłam dziś 25.08.07, 13:23 Ja tez bylam wczoraj i stwierdzilam ze przymierzam wszystko co sie da. No i przymierzalam chyba z godzine strasznie duzo jak dla mnie bo ja zazwyczaj do 5-6 a tu chyba z 20 modeli rozne rozmiary. W kazdym razie wnioski przymierzylam duzo Empreinte i naprawde sie zawiodlam. Pani powiedziala ze to taki kroj stanika ze robi cyc w szpic ale moim zdaniem wyglada to tragicznie bez bluzki i pod ubraniem i nie wiem jak zostalo osiagniete zdjecie: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=iris& czy to www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=thalia& Jezeli chodzi o Avocado to albo im sie zmniejszyly miseczki albo mi znowu urosly piersi bo tym razem nie moglam wejsc w zadne 70 G i musialam 70H a z tego kroju co lubie najbardziej (www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=katinka& czy www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=rialto&nr=2&)H nie ma :( W koncu kupilam www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=creole&nr=2& tylko bialy i jest sliczny i jestem zadowolona ale co z tego jak mi sie marzy Katinka albo Rialto. Zycie... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Byłam dziś 25.08.07, 14:34 zzagi napisała: > <a href="www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=iris&" czy to > <a href="www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=thalia&" Te zdjęcia są robione w balkonikach, a Ty z racji rozmiaru zapewne dostałaś do przymierzenia full-cupy, które są zupełnie inaczej skrojone. Thalia z miseczką F robiła mi z piersi piękne kule, ale niestety była na mnie przymała. Iris mierzylam juz w wersji full-cup i niestety - mega stożki. Odpowiedz Link
zzagi Re: Byłam dziś 25.08.07, 17:10 O dzieki za wytlumaczenie! No ale w sumie ja mierzylam rozmiar 75 E/F. czyli tez powinnam dostac zaokraglacz :( a swoja droga to czy to oznacza ze oni to sprzedaja jako jeden kroj ktory w polowie rozmiarowki zmienia ksztalt? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Byłam dziś 25.08.07, 17:29 zzagi napisała: > O dzieki za wytlumaczenie! No ale w sumie ja >mierzylam rozmiar 75 E/F. czyli tez > powinnam dostac zaokraglacz :( To faktycznie dziwne, bo Fki sa dostepne jako balkoniki. A czy te, ktore mierzylas, mialy taki kroj jak te na zdjeciach? >a swoja droga to czy to oznacza ze oni to > sprzedaja jako jeden kroj ktory w polowie >rozmiarowki zmienia ksztalt? Bardzo wiele stanikow produkuje sie w kilku wersjach dla roznych zakresow rozmiarow. Oczywiscie gdyby to byl sklep internetowy, powinno sie o tym wyraznie informowac, ale w internetowym Avocado z tego co widze sa tylko te balkoniki do F... Odpowiedz Link
zzagi Re: Byłam dziś 25.08.07, 18:01 No wiec zajzalam na strone i to co dostalam to byl ten ksztalt Thalii www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=thalia&nr=4& tylko czarny i w moim mniemaniu wygladal tak samo tragicznie jak na tym zdjeciu. Wczesniej przymierzylam tez Iris w tym samym ksztalcie ale teraz o tym myslac moglam popelnic blad nie przymierzajac bialej Thalii bo w reku wygladal tak samo ale moze faktycznie byl balkonikiem (cholercia!). Odpowiedz Link
kasica_k Re: Byłam dziś 26.08.07, 00:19 Hmm, ja tu nic tragicznego nie widzę :) Wszystkie staniki na tych fotkach przedstawiają ten sam krój - mierzyłam identyczny (74F) i zaokrąglał najlepiej ze wszystkiego, co kiedykolwiek miałam na sobie. Więc może po prostu z Twoim biustem nie jest kompatybilny. Co biust, to gust, jak mówi przysłowie stanikomaniaczki.... Odpowiedz Link
zzagi Re: Byłam dziś 26.08.07, 12:15 No tak ale jednak jest roznica miedzy tym ulozeniem: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=iris& www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=thalia&nr=2& a tym: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=thalia&nr=4& w tych pierwszych biust jest podtrzymywany i troche go wystaje na gorze tworzac takie zaokraglenie rozkoszne :) a w drugim brzeg haftu dochodzi do dekoltu opancezajac cala piers i splaszczajac ja od gory co tworzy ten przezemnie nielubiany stozek. w takim razie jakiego powinnam szukac kroju zeby osiagnac to pierwsze? Halfcupa? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Byłam dziś 26.08.07, 12:37 Mam wrażenie, że na tych dwóch pierwszych zdjęciach modelka ma po prostu za małe miseczki, w których piersi się nie mieszczą. W tym zielokawym nieomal nie wypadną. Jeżeli bardzo chcesz mieć stanik z seksowna kreską pomiędzy piersiami, to lepszy będzie do tego Panache Inferno. Odpowiedz Link
zzagi Re: Byłam dziś 26.08.07, 13:31 No wlasnie tez myslalam ze to sie kwalifikuje do smietnika jezeli wsadzili ja do tego kroju co ja przymierzalam. Druga sprawa ze ona tak jakby przyciska sobie ten biust moze gdyby stala normalnie to inaczej by to wygladalo. Dzieki za sugestie z Panache Inferno ale mi nie o taka linie chodzi, wydaje mi sie ze mam do tego za malo jedrny biust. No nic przejze Galerie moze cos znajde. Odpowiedz Link
emka_waw Też byłam :) 27.08.07, 09:10 Przebobrowałam cały sklep, przymierzyłam z 10 sztuk (fakt, emperiente robi "kaczy dziób" z piersi), nabyłam w końcu Silver Lily (75F), daj nam Boziu więcej takich sklepów z taką obsługą (i rozmiarówką ;)) Odpowiedz Link
zzagi Rozczarowanie... 30.08.07, 09:06 Poszlam z pelna premedytacja sprawdzenia umiejetnosci ekspedientki i okazala sie kompletnie niepomocna w doborze rozmiaru. Powiem szczerze gdyby nie ja podejzewam ze rodzicielka stracilaby nadzieje na noszenie odpowiedniego kroju na zawsze. Trafilam na ta bardziej tega ekspedientke wiec ja oceniam. Weszlysmy obie i wyraznie zaznaczylysmy na samym poczatku ze mama nosi zly rozmiar i chce zeby pani jej dobrala dobry na co pani pyta sie jaki nosi, mama mowi ze tak naprawde to nie wie ale ma za duzy obwod i za male miseczki (ja dodalam ze ten ktory ma na sobie to 85 F) i widze jak pani radosnie zmierza do szukania takowego rozmiaru wiec powtazam ze to jest zdecydowanie zly rozmiar i chcialysmy zeby pani dobrala dobry! Mama nawet rzucila chaslo a moze mnie pani zmierzy? bo nie wiem jaki obwod powinnam miec. No i generalnie nic, jakby niedotarlo, zaczela szukac 80 obwodu i miseczki G dala kilka modeli, oczywiscie obwod za duzy miseczka nadal za mala. Wiec prosze ja zebny dala 75J no i znalazla 2 takie same kroje w roznych modelach. Rozmiar dobry ale zdecydowanie zle wygladal, fiszbiny sie wzynaly. www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=fado& i dostalysmy jeszcze ten ktory w rozmiarze 80H i wygladal lekko zalosnie www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=silverlilly&nr=3& Innych nie bylo w tym rozmiarze. Pani powiedziala ze bedzie dostawa, ale poirytowalo mnie jej zachowanie i nie wiem czy bede nawet mamie sugerowac powrot. Zwlaszcza ze jak sie okazuje w rozm. 75J maja tylko 1 kroj ktory okazal sie nieodpowiedni. Na koniec zaprowadzilam mame do pani Hani ktora potwierdzila moja diagnoze ale niestety nie miala miseczki jot wiec 80H poszlo do zwezenia. Sama pani H nic sie nie zmienila ostra utyskujaca i wrzaskliwa jak zawsze ale przynajmniej cholera zna sie na rzeczy! Mama jedzie w przyszlym tyg do stanow i ma nadzieje tam pojsc i kupic staniki w swoim rozmiarze zwlaszcza ze dotarlo do niej ze warto zaplacic $100 za 2 dobre niz za 5 niedobrych i wogole stwierdzila ze te staniki w USA nie sa takie drogie bo jak sie okazuje fellina w przeliczeniu kosztowala ja $88 Odpowiedz Link
kapopi Byłam na Brackiej 1 11.10.07, 17:45 Kupiłam, Empreinte praline 70G (350zł). Wymierzyłam chyba z 15 staników, ogólnie nieciekawie, mój biust jakiś niewymiarowy chyba. to był jedyny stanik który pasował, mam nadzieje ze tak bedzie po kilku dniach chodzenia. Ale wrażenia ze sklepu super, Pani bardzo pomocna, uśmiechnięta, widać ze zna sie na rzeczy. Bede tam zaglądać częściej. Odpowiedz Link