Dodaj do ulubionych

Nowa, Uparta i trochę Zagubiana

03.07.07, 10:36
Witajcie Drogie Biuściaste :)
Z radością trafiłam na to boskie forum kilka dni temu i nie ustaję we
wczytywaniu się w Wasze Mądrości.
Należę do grona upartych "nosicielek" źle dobranych staników, a to dlatego że
uwielbiam komfort i to jest oto powód dla którego wszystkie moje biustonosze
są za luźne ;)
Bardzo Was proszę o pomoc- co kupić przy wymiarach: pod biustem w obwodzie
ciasno mierzone 82 cm, w biuście 100cm. Do tego mam sporo tłuszczyku na
plecach niestety. Do tej pory nosiłam 85C :D Wiem, wiem- nie bijce :) Za dużo
w obwodzie, za mało w miseczce.
Nabawiłam się przez to "uroczych" wałeczków przy pachach- czyli drugiego
biustu ;) Poza tym OD ZAWSZE śpię na brzuchu- straszna katorga dla kobiecej
klatki piersiowej, ale inaczej nie mogę spać i koniec- więc mój biust nie
trzyma okrągłej formy i raczej piersi uciekają mi na boki.
Dlatego uwielbiam biustonosze z miskami usytuowanymi blisko, z fiszbinami i
mocnym stelażem który podnosi biust do góry. Niemniej nie znoszę koronek,
uwielbiam gładkie, satynowe modele lub z mikrofibry, z podnoszącymi
poduszeczkami z pianki, muszę mieć biustonosze które są niewidoczne pod
dopasowanymi bluzeczkami.
Proszę doradźcie co ze sobą zrobić.
Byłam już u osławionej, stołecznej Pani Hani i powiem krótko- nie nie nie ;)
Pomimo jej doświadczenia etc nie wbiję się nigdy w brzydki stanik, który
okropnie odstaje pod bluzką... i nadaje biustowi jakiś paskudny trójkątny
kształt z profilu :))
Pomóżcie proszę!!!
Serdecznie pozdrawiam
Mrożonka
Obserwuj wątek
    • mamula_to_ja Hej :-) 03.07.07, 10:45
      Ja Ci nie poradzę nic bo nowa jestem tez w tej dziedzinie. Ale widzę że i
      podobne wymiary mamy :-) Może razem znajdziemy coś odpowiedniego. Tez jestem na
      etapie szukana (ale dodatkowow chudne więc musze poczekać).

Tak czy siak cześć i powodzenia :-)

Ps. Tez myslałam o wybraniu się do pani Hani ale boje się. Nienawidze tych
      staników babciowych co w trojkąt ukladają cycki...za bardzo mi sie to kojarzy z
      moja mama. Chce mieć piekny super stanik!!! :-D
    • swierszczowa1 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 10:48
      Ja też uwielbiam komfort. Dlatego nosze ciasny obwód. Piersi nie mogą
      podskakiwać (jak wtedy gdy wisza na ramiaczkach) i takie "unieruchomienie"
      piersi jest bardzo wygodne. Nie moze mnei też nigdzie uciskać fiszbina (jak nie
      okalajaca całej piersi tylko wciskajaca się gdzieś w pierś) i nie moze nic
      dołem spod fiszbin wypadac:)ani nic się podnosic na plecach. Taki dopasowany s
      tanik jest naprawde bardzo ale to bardzo wygodny. Przynajmniej ja tak mam (a
      mam dopiero jeden) chodze w nim na zmiane z zwężaną Samantą ale Samanta jest
      juz brzydka i uciskaja mnie te zrobione przezemnie zaklądki na obwodzie. Ja
      polecam wąski obwód.
    • maheda No, Kobiałki :-) 03.07.07, 10:50
      Najpierw zapraszam tutaj (FAQ):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723

A potem do wątku o dobieraniu rozmiaru:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64602520
      • mrozonka82 Re: No, Kobiałki :-) 03.07.07, 11:02
        dziewczyny- dzięki za wsparcie :)
        maheda- przeglądam wątki, czytam czytam i wnioskuję, ale nadal nie wiem jaki
        powinnam nosić rozmar- 80 D? ;)
    • molowiak Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 10:55
      nie bądź Uparta to przestaniesz być Zagubiona :) z twoimi wymiarami proponuję
      rozmiar conajmniej 75E/F - to na początek, ale może się okazać, że jak już
      zobaczysz jak wygodnie jest w ciasnym staniku, to będziesz chciała przerzucić
      się na obwód 70 :) no ale nie wszystko na raz
      • molowiak i o co wogóle chodzi z tą p. Hanią 03.07.07, 11:02
        Naprawdę nie ma żadnego obowiązku chodzenia do niej! Ba, proponowanie klientkom
        paskudnych ZWĘŻANYCH (!!!) staników, często tylko utwierdza je w przekonaniu, że
        "takich rozmiarów się nie produkuje". A przecież można dostać śliczne staniczki
        we wszystkich możliwych rozmiarach. Uważam, ze robi tym duzo złego - przy całym
        szacunku dla jej wkładu w prawidłowe ostanikowanie polek.
      • mrozonka82 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 11:04
        75E? to o 10cm mniej niż mam teraz??? :))
        ojej- udusze się :) poza tym fałdki tłuszczu będą mi wypływać spod stanika na
        plecach- fuuuj! :))
        czy warto iść na próbę np. do triumpha i pomierzyć kilka staników?
        czy od razu coś zamówić z avocado?
        • molowiak Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 11:19
          Nie udusisz się :) zapewniam cię. Ja mam pod biustem 86 cm i w niektórych
          modelach noszę obwód 75 :) poczytaj o tym tu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=65047552
          Oczywiście, że idź do triumpha lub do innego sklepu stacjonarnego :) pamiętaj
          tylko, że triumph nie ma po drodze rozmiaru DD więc zamiast E potrzebna ci
          będzie miska F przed wizytą w sklepie poczytaj o tym ja same siebie oszukujemy,
          ze stanik jest dobry choć nie jest
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64535637
          i pamiętaj o zasadzie ograniczonego zaufania do ekspedientki (choćby najmilszej)
          i pamiętaj jeśli stanik jest za lużny - bierz ciaśniejszy obwód, jeśli miseczka
          jest za mała - bierz większą i nie daj się stereotypom typu "ja się w tym
          uduszę!" lub "ja się utopię w tych miskach!" nie oceniaj stanika "na oko" tylko
          "na biust"
        • origami_21 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 11:20
          Nie udusisz się, tu co nieco o zależności wałków od obwodu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=65047552
          • mrozonka82 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 11:27
            a to mnie przekonałyście, jesli wałków ma nie być przy ciaśniejszym obwodzie to
            ide do triumpha wcisnąć się w w 75 :)
            przeglądam sklepy internetowe- duzo pięknych biustonoszy, ale wszystkie z
            koronkami i w tęczowych kolorach
            a ja uwielbiam czarne, głądkie, niewidoczne pod ciuchami- i co ja mam wybrać :((
            koronki i haftowane kwiatki to nie mój styl :(
            • molowiak Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 12:17
              nie panikuj i poszukaj dokładnie :)
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1366&kategoria=
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1050&kategoria=
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=883&kategoria=
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=709&kategoria=
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=638&kategoria=
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=688&kategoria=
              Proszę bardzo. A to tylko jeden z wielu sklepów :)
              • mrozonka82 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 12:33
                dziękuję, problem w tym, że poza ostatnią propozycją nic nie pasuję do moich
                wymagających wymagań ;)
                otóż chodzi o to by miska nie miała żadnych przeszyć, szwów etc tak jak w
                modelu Porcelain ;)
                poszukam jeszcze, ale wydaje mi się, że tego typu modele są deficytowe przy
                dużych miskach :)
                pozdrawiam
                • maith Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 12:55
                  Tu masz notkę o takich stanikach na Stanikomanii, z przykładami:
                  stanikomania.blox.pl/2007/06/Idealna-gladkosc-biustu.html
                • silie Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 13:07
                  Mrozonko:)
                  Widzę, że poza podobnymi gustami wnętrzarskimi (gratuluję pieknej kuchni i
                  łazienki!!) mamy podobne gusta stanikowe :))
                  Też niedawno tu trafiłam, z podobnymi wymiarami i problemem.Oraz miłością do
                  sztywnych gładkich do bólu puszapów zbierających biust do przodu,
                  zaokrąglających go,
                  Póki co, dałam się namówić dziewczynom na wypróbowanie całkiowicie miękkiego
                  brytyjczyka, Millie z Bellissimy - czekam na dostawę.Zamówiłam również w celu
                  dobrania rozmiaru.Mam 85 pod biustem ciasno mierzone, a zamówiony stanik ma
                  obwód 75 - też boję się wałków tłuszczowych, bo i moje plcy dośc znacznie
                  otłuszczone są, ale zobaczymy, w końcu tutaj dziewczyny mają duże doświadczenie.
                  Poza tym mowią, że również miękkie staniki potrafią biust zebrać i zaokrąglić,
                  a sztywne to tylko atrapa kształtu, a piersi nie czują się w nich komfortowo.
                  Mam ten sam problem - do tej pory miekkie staniki robiły z mojego biustu
                  stozkowe piramidy, dlatego od lat noszę sztywne...

Jeżeli ten miękki model zrobi z moim biustem to co sztywne, będe skłonna nosić
                  takie modele pod luźniejsze czy wzorzyste stroje, żeby dac piersiom trochę
                  wytchnienia, natomiast pod obcisłe, zwłaszcza białe bluzki będę szukać
                  gładkiego.Z Bellissimy taki warunek spełnia tylko Porcelaine (nie jestem
                  przekonana do jego kroju) oraz prze-cu-dny model T-shirt z serii Atlantis
                  (nazwa mówi sama za siebie)- ale niestety tylko do miski C występuje:( Czyli do
                  takiej, jak myślałam,że mam, a zamowiony stanik jest w rozmiarze bodajże
                  75FF ...

Tak więc jak chcesz poczekać, to zdam Ci relację, jak wygląda biust w
                  zamówionej Millie (dziewczyny mówiły, że rewelacyjnie zbiera i zaokrągle model
                  Zeta, też Freya).
                  Natomiast wejdź na www.stanikomania.blox.pl i tam znajdziesz linki do
                  zagramanicznych sklepów, ja wczoraj przeglądałam www.figleaves.com i jest tam
                  zatrzęsienie gładkich modeli w naszych rozmiarach.Tylko trzeba dobrać rozmiar -
                  tu będe polegać na współpracy z dziewczynami, oraz zorientować się w tych
                  zagranicznych zakupach:) Czyli generalnie-damy sobie radę, ale raczej nie u
                  polskich producentów w kwestii gładkich sztwyniaków:)

Póki co, naprawde przekonał mnie tekst jednej z Dziewczyn, że robię sobię
                  atrapę biustu i czasem trzeba dąc piersiom odpocząc w miękkich:)Wię czekam na
                  paczuchę z B. :)

Pozdrawiam Cię serdecznie,
                  s.
                  • mrozonka82 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 13:18
                    Silie- dziękuję za miłe słowa i wsparcie
                    jakoś tak raźniej na duszy, że nie jestem sama z problemem :)
                    jestem ogromnie ciekawa Twoich wrażeń, koniecznie napisz jak się bedzie nosił
                    ten stanik z Bellissimy
                    dziś wybieram się do sklepu Eden na Bemowie i Victori w Arkadii, może znajdę
                    coś sensownego w sklepie stacjonarnym :)
                    Porcelaine uważam że nie jest zły, ale podobnie jak Ty jestem zdania, że ten
                    krój jest hmm, no coś mu brakuje po prostu...
                    Jeszcze raz ogromna buźka za wsparcie, podzielę się wrażeniami z zakupów- o ile
                    w ogóle coś dobiorę na moje cycoszki :D
                    pozdr

PS. Silie- ta nowa kuchnia, która tak Ci się podoba, całkiem mnie zgubi- ciągle
                    bym tylko gotowała i pichciła, a potem wcinała, a waga o zgrozo idzie w górę! :/
                    • silie Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 14:06
                      Hihi - przyzwyczaisz się, trochę sie opatrzy, ale wierzę, że gotowanie w tej
                      kuchni to sama przyjemność:))) Zwłaszcza, że z pokojem łączona, więc się nie
                      separujesz od narzeczonego!
                      Będę zdawać relację, tylko poczta strajkuje - mam nadzieję, że nie będę czekać
                      całe wieki...
                      Pozdrawiam, s.
                    • maith Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 14:20
                      Tylko uważaj - zawsze patrz na metkę, bo w sklepach stacjonarnych czasem podają
                      "podobne" rozmiary. I przynajmniej w Edenie na pewno podadzą Ci też Felinę. To
                      ją trzeba brać z miseczką o oczko większą, bo ma płytkie. No i Felina jest
                      nietypowa - robi z biustów takie dzioby - zatem nie zniechęć się na jej
                      podstawie w ogóle do miękkich staników, bo inne są... inne.
                      Ostatnio z Freyi mieli tam do mierzenia Rio
                      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=878&kategoria=
                      Freya akurat ma mnóstwo ładniejszych modeli.
                      I generalnie pamiętaj, że w sklepach stacjonarnych oferują niezbyt ładne staniki
                      na większe miseczki. Te ładne są w necie.
                      • silie Re: Mainth... 03.07.07, 14:51
                        ...no właśnie, namierzyłam się ostatnio w Felinie, no bo niby niezła marka,
                        własnie miękkich, żeby chociaż sprawdzić rozmiar, pasowało 80E.No, a ja C całe
                        życie...
                        Ale nie o tym chciałam.Faktycznie, Felina miękkie robiła mi z biustu dokładnie
                        to czego nie znoszę, o czym piszesz - dzioby, stożki, odwrócone piramdy czy co
                        tam jeszcze:) I co jest problemem autorki wątku.
                        Ciekawe czy freyowska Millie zrewolucjonizuje moje podejście do
                        tematu...czekam z niecierpliwością:)

A Mrożonka chciała jeszcze wejść do Triumpha - wg mnie nie ma to sensu.Po
                        pierwszej lekturze forum, przemierzyłam z 15 modeli i masakra.Fakt, jeszcze
                        upierałam się przy sztywnych, ale tylko jeden model doszedł do E, ale i tak
                        miska była sporo za mała, więc...szkoda pary jak dla mnie:)

s.
                        • maith To się pisze Maith :) A co do Triumpha 03.07.07, 15:03
                          to jeśli Mrożonka (nie no, nie mogę tak pisać ;) no więc jeśli jest w Warszawie,
                          to w Arkadii, oprócz Gorseterii może wejść też do bodaj najlepiej zaopatrzonego
                          w Polsce sklepu Triumpha. I tam są ma szansę obejrzeć kilkanaście staników w 75
                          E i F. Część to będą minimisery (odrzucić), część babcine (odrzucić), ale część
                          będzie całkiem ładna.
                          • silie Re: To się pisze Maith :) A co do Triumpha 03.07.07, 15:37
                            Przepraszam Maith:)
                            No to ja w dużym mieście Łodzi nie spotykam w T. większych misek.Spotkałam
                            jeden model:) Ciekawe...
                            s.
                            • maith Re: To się pisze Maith :) A co do Triumpha 03.07.07, 15:43
                              W Warszawie jest spory wybór i w Arkadii i w Wola Parku. Ja niestety już
                              wypadłam poza ich rozmiarówkę. A szkoda, bo zawsze bardzo mi w nich było wygodnie.
                              Ale jak byłam ostatnio, to mieli tylko 1 model doprowadzony do miseczki G.
    • maith Ps. Czemu nazwałaś się "mrożonka"? 03.07.07, 12:57

• mrozonka82 Re: Ps. Czemu nazwałaś się "mrożonka"? 03.07.07, 13:02
        maith- dziękuję za linka :)
        a mrożonka to dlatego, że mój luby tak się do mnie zwraca, chciał Żonka- ale
        jeszcze jesteśmy przed ślubem- więc przewrotnie jest mrożonka ;)
    • inkaka Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 14:47
      Z Triumphem w Twoim rozmiarze możesz mieć problem, bo Triumph powyżej D w
      sklepach stacjonarnych nie występuje często. Może spróbuj Samantę? W dodatku
      Samanta ma dość szerokie i rozciągliwe obwody , więc możesz spokojnie celować w
      obwód 75.
      • maith Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 15:47
        Luzik, dziewczyna jest z Warszawy :) Jak tylko nie wyściubi poza nią noska, to
        będzie miała co mierzyć.
      • mrozonka82 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 15:50
        uwaga!!! zdaję relacje z pierwszych przymiarek ;)
        w przerwie na tzw lunch ;) poszłam do Złotych Tarasów do Triumpha, namierzyłam
        się trochę, nawet był duży wybór w rozmiarze 75 E, chociaż przeważały wzory
        typu babciowate namioty, dwa modele były całkiem niezłe ale nie powalające więc
        przeszłam się dalej do sklepu Buduar, który ma sporo ciekawych modeli Chantelle
        i Pasionaty
        kupiłam stanik Chantelle, model Graphie, przyznaję, że nie tani, ale mam
        słabość do tej firmy ;)
        www.chantelle.com/phpscripts/linedetail.php4?mnf_id=14&lin_id=446&vsl_id=0
        trzyma biuścisko solidnie, mam tylko obawy że jest ciut za ciasny w obwodzie,
        swobodniej czułam się w 80E, ale jednak chyba było za luźno, więc wybrałam 75F,
        ładniej modelował sylwetkę, pytanie tylko czy wysiedzę w nim cały dzień ;)
        w domu zrobię test, najwyżej zamienię go na coś miękkiego
        chciałabym jeszcze wpaść wieczorem do Edenu na Bemowie, może jeszcze coś mi się
        spodoba, chociaż dalej będę utrzymywać że te koronkowe i kwiatkowe spadochrony
        są nie dla mnie, lubię gładkie, mikrofibrowe, poduszeczkowe uprzęże i już ;)
        A Feliny nic nie kupię bo nie chcę mieć biustu w kształcie piramid :D
        • inkaka Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 15:57
          No ja właśnie byłam w Triumphie w Złotych Tarasach w ostatnią sobotę. W
          rozmiarze 70 E dostałam jeden stanik, 70 F żadnego:-(
        • mrozonka82 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 16:36
          zapomniałam napisać, że wałków owszem nie ma nad linią stanika, ale jakby
          poszły mi w dół przy wąskim obwodzie ://
          tłuszczu się nie ukryje niestety grgrgrgr
    • turzyca Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 03.07.07, 18:22
      zdradze Ci patent na spanie na brzuchu - nalezy w tym celu wykorzystywac albo
      posciel albo faceta. :)
      Z poscieli trzeba uformowac sobie tak jakby dodatkowy materac z dziura na
      wlasciwej wysokosci - jesli tylko sie nie obracasz jest super wygodnie.
      Ewentualnie mozna sobie tylko podlozyc dosc duza i sprezysta poduszke pod brzuch
      i przepone, wtedy wiercenie w nocy dozwolone.
      A na facecie nalezy sie po prostu tak ulozyc, zeby nie przygniatac piersi - mi
      zazwyczaj wychodzi pod katem bliskim 90 stopni z obojczykami i glowa na Jego klacie.
      Druga metoda milsza. :)
      • mrozonka82 Re: Nowa, Uparta i trochę Zagubiana 04.07.07, 09:24
        turzyco- dziękuję za sprytne rady dotyczące pozycji spania :)

stanik chantelle, który wczoraj kupiłam jest jednak za ciasny w obwodzie, bo
        nie należy do zbyt elastycznych :( muszę zwrócić albo wymienić na inny.. bububu
        po godzinie miałam boleśnie werżnięte boki w tluste ciałko
        wychodzi na to, że sztywne biustonosze powinnam nosić w rozmiarze 80E, a
        elastyczne 75F
        grgrgrgrgrrrr
        • szarsz Nie spiesz się!!! 04.07.07, 09:47
          mrozonka82 napisała:
          > stanik chantelle, który wczoraj kupiłam jest jednak za ciasny w obwodzie, bo
          > nie należy do zbyt elastycznych :( muszę zwrócić albo wymienić na inny..
          > bububu
          > po godzinie miałam boleśnie werżnięte boki w tluste ciałko
          > wychodzi na to, że sztywne biustonosze powinnam nosić w rozmiarze 80E, a
          > elastyczne 75F

Pytaj dziewczyn najpierw jak to jest z chantelle!!!
          Bo może trzeba zainwestować w przedłużkę! Staniki mają to do siebie, że
          rozciągają się nie w godzinę a w miesiąc. I za miesiąc 80 możesz zapinać
          najciaśniej jak się da i kląć, że za luźna.
          A 75 się rozciągnie i będziesz ją nosić po prostu bez przedłużki i będzie ok.
        • limonka_01 mając pod biustem 82cm... 04.07.07, 09:52
          mrozonka82 napisała:

> stanik chantelle, który wczoraj kupiłam jest jednak za ciasny w obwodzie, bo
          > nie należy do zbyt elastycznych :( muszę zwrócić albo wymienić na inny.. bububu
          > po godzinie miałam boleśnie werżnięte boki w tluste ciałko
          > wychodzi na to, że sztywne biustonosze powinnam nosić w rozmiarze 80E, a
          > elastyczne 75F
          > grgrgrgrgrrrr

mając pod biustem 82cm nigdy nie zakładaj staników o obwodzie 80 i więcej

Chantelle 75F jest na biust nie większy w obwodzie niż 99cm i odpowiada 75E u
          brytyjczyków (Freya, Fantasie, Panache). Pewnie nie uwierzysz, ale dlatego Ci w
          nim niewygodnie.
          • mrozonka82 Re: mając pod biustem 82cm... 04.07.07, 10:14
            Dziewczyny- tylko że on jest z takiego materiału że się nigdy nie rozciągnie :(
            jak pancerz jakiś, strasznie sztywny
            może uda mi się zamienić na inny model, tyle że w moim rozmiarze
            limonka_01- prosze wytłumacz laikowy jaki w takim razie powinnam mieć rozmiar z
            chantelle? skoro 75F jest na obwód w biuście 99cm, a ja mam 100? to powinnam
            celować w 75G?
            • limonka_01 czarny gładki na 82/100 04.07.07, 11:22
              Poszukam, jak będę miała troche czasu. Rozumiem, że potrzebujesz gładkiego, bez
              koronek i haftów, stanika na rozmiar 82/100cm, który nie będzie robił z piersi
              kaczych dziobów, stożków lub tym podobnych deformacji, a przy tym możliwy do
              przymierzenia w jakimś sklepie w Warszawie. Najlepiej kolor czarny.
              • mrozonka82 Re: czarny gładki na 82/100 04.07.07, 11:28
                limonko_01- będę ogromnie wdzięczna za pomoc :*
                kolor biały, czarny, cielisty, ecru, na początek żadnych kolorowych szaleństw :)

bardzo podoba mi się z chantelle model africa- dokładnie tego typu biustonosze
                uwielbiam, tyle że w Złotych T. nie mieli w ofercie mojego rozmiaru miseczki :/
                www.freshpair.com/Chantelle-Africa--T-Shirt-Bra-2691.html
                • limonka_01 Re: czarny gładki na 82/100 04.07.07, 23:59
                  Widzę, że świetnie sobie poradziłaś
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64707901&a=65349965
                  Przed wyprawą do Avocado pooglądaj sobie dwie rzeczy: ich ofertę na stronie
                  interentowej
                  www.avocado.com.pl/
                  oraz poradnik Beasame
                  besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html
                  Poradnik możesz sobie nawet wydrukować przed wyprawą do sklepu. Natomiast w
                  sklepie nie będzie prawdopodobie całej ich ofert interentowej, co nie znaczy, że