17.07.07, 09:00
Jestem biuściasta nie ma co ukrywać, ale nawet nie wiedziałam, że moja
siostra się za takową nie uważa. Była u mnie w niedzielę i zachwycona
pochwaliła się nowym biustonoszem - VIKI - brak słów. Kupiła rozmiar 90 D.
Gdy ładnie się jej spytałam ile ma centymetrów, to mi szczęka opadła. Pod 90
w 113 I ONA KUPIŁA 90D????? Wczoraj zaciągnęłam siłą do sklepu ze stanikami
85F jak ulał. I to moja siostra taki numer mi zrobiła. Od razu zaczęłam ją
uświadamiać, a ona się jeszcze przyznała, że gdybym jej nie dała mojego za
małego stanika 80D to ona by ciągle kupowała miseczkę C. Jestem jeszcze w
szoku. Chyba to prawda co mówią, że 80% kobiet nosi źle dobrane staniki.
Obserwuj wątek
    • xseniaw Re: szok 17.07.07, 09:04
      zapomniałam się pochwalić.Zamówiłam Mellissę 80L. Już przyszła, tyle że z
      poczty odbiorę ją dopiero dziś. Wczoraj nie miałam jak, bo latałam po sklepach
      z nieuświadomioną siostrą ;)
    • bianna Re: szok 17.07.07, 09:39
      Ja ostatnio mojej siostrze sprezentowałam strój 2 częściowy Frei w rozmiarze 65f
      (na mnie za mały). Leży jak ulał. Strój strojem, a ona nadal nie chce dac się
      przekonać do noszenia dobrych staników. Na upartego nosi usztywniane pushupy i
      wygląda w nich koszmarnie. Kupiłam jej Panache heaven, bo jest dość sztywne, ale
      tak sie składa, że my obie jesteśmy Freyowe dziewczyny i fatalnie wyglądamy w
      Panache... Przez to siostra nadal twierdzi, że nie ma jak to push up, nawet
      jeśli ma on rozmiar 80C...
      • turzyca Re: szok 17.07.07, 09:56
        bo jak sie ma maly biust to sie marzy o jego powiekszeniu....
        A 65F to maly biuscik jest.
        Co powiedzialam ja, turzyca, obdarzona biustem niewiele wiekszym, i tez
        wspominajaca push-upy z lezka w oku... ;)
        • kasiamat00 Re: szok 17.07.07, 16:23
          > A 65F to maly biuscik jest.

O, ktoś w końcu stwierdził, że mam mały biust :) Miło mi.
          • turzyca Re: szok 17.07.07, 16:44
            Ja sama mam o rozmiar wiekszy (70). I czuje sie naprawde malobiustna.
            Niezaleznie od tego ze od dwoch tygodni nie udalo mi sie nic do ubrania kupic,
            bo wszystko w biuscie za male, a w talii za duze. Czuje sie bardzo taliowata,
            ale na pewno nie bardzo biusciasta. :)
      • maith Re: szok 17.07.07, 14:28
        Tylko że takim za szerokim w obwodzie push-upem ona tylko utrwala sobie
        codziennie spłaszczanie biustu. Przerabia się na heblowaną deskę (kojarzysz ten
        ruch stolarza, żeby deskę oheblować - to mniej więcej to samo robi jeżdżący po
        biuście push-up. W efekcie biust jest jeszcze mniejszy, więc zastępuje się go
        push-upem i tak to się kręci. A wystarczy ponosić trochę dobry rozmiar i wydobyć
        z biustu jego własne możliwości.
    • dadaczka Re: szok 17.07.07, 17:42
      no coz, moja siostra obdarzona jeszcze wiekszym biustem niz ja (na moje oko
      dobre 75H albo 80GG co najmniej) uparcie twierdzi, ze jej rozmiar to 85E (hehe,
      ja tez tak myslalam, i to taka pewna siebie zaczelam tu pisac, ze mam 80E a
      moze DD ;-) - jeszcze calkiem niedawno). Pomijajac to, ze biust jej zwisa w
      takich stanikach (bo musi)to az mi sie jej zal zrobilo - widac, ze ramiączka
      wrzynają jej się w ramiona do bólu. Sama też to przyznaje. Ale patrzyla na
      mnie jak na wariatkę, jak jej zaczełam tłumaczyć, ze musi zmienić rozmiar. No i
      słuchać nie chce. Na razie dałam jej jedno moje panache niedawno nabyte na
      allegro, w rozmiarze 80F - na mnie fiszbiny są za szerokie, u niej to lepiej
      wyglada, a zawsze to ciut lepiej, niz to kiepskie, rozciągniete 85E, ktore
      nosi. Moze jak sprobuje, to sie przekona. Biust od razu, nawet przy tym
      rozmiarze na nia za malym wyglada jednak lepiej, mimo, ze oczywiscie bułkuje od
      góry. Ale przynajmniej trzyma lepiej w obwodzie i spod pach jej nic nie
      wychodzi.
      • zazulla Re: szok 18.07.07, 10:33
        Kup siostrze na Allegro 75H albo 80GG jak cos w poblizy, ale lepsze niz to co
        nosi teraz. Odetnij metke materialowa albo jej nei pokazuj i powiedz, ze to 80E
        albo 85E i zeby przymierzyla. moze da sie nabrac?
        • dadaczka Re: szok 18.07.07, 10:44
          kupię jej w prezencie na imieniny ;-) jak raz się zbliżają
    • xseniaw Re: szok 24.07.07, 09:12
      Następna uświadomiona. :) Wczoraj poszłyśmy z siostrą do sklepu i przy jej
      90/113 kupiłyśmy 75F. Przymierzała chyba z 15 staników aż w końcu uznałyśmy że
      jaet dobrze. Tylko jedno mnie martwi, siostra nie chce innych kolorów stanika
      tylko biały. Jak jej wytłumaczyć, że są przepiękne kolory, i że spokojnie może
      w nich wyjść na ulicę i nikt jej nie posądzi, że jest "panną lekkich
      obyczajów"??
      • szarsz Re: szok 24.07.07, 09:27
        gratuluję sukcesu :)

Kolory jej na razie odpuść. Może sama zatęskni? Jak nie, to za jakiś czas
        spróbuj.

Ostatecznie - może się trzeba będzie pogodzić? Może faktycznie tak lubi?
        • xseniaw Re: szok 24.07.07, 10:05
          Chciałabym jej pokazać że czerwony stanik idealnie pasuje do czarnej lekko
          prześwituącej bluzki i czerwonej spódnicy :)
    • nunia01 Re: szok 24.07.07, 10:18
      Z kolorami to bez przesady. Niech dobry rozmiar nosza.

Ja tez mam biale i cieliste staniki.

Pomalu dojrzewam do kolorowych.

Moja mama chce tylko biale i cieliste, ale jak znajde blekitny to sie pewnie w
      kolorze zakocha.

Siostre za to ubralam w czekoladowy - marudzila, bo pod jasne ciuchy nie bedzie
      pasowal - az do pierwszej przymiarki, teraz nie chce go sciagac.

Zachecanie do kolorow proponuje poprzez prezentacje slicznych, kolorowych
      staniczkow.

Bialy czy cielisty jest jednak praktyczniejszy - i jak ma sie pierwsze tzy dobre
      staniki, to trudno zeby to byly kolory teczy:) Szczegolnie jak sie do bialych
      bylo przyzwyczajonym.
      • xseniaw Re: szok 24.07.07, 10:57
        Zgadzam się w zupełności, chyba zacznę od pasteli a potem coraz ciemniejsze i
        nasycone kolorki. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka