mag-ia1 Re: duży plus:) 14.01.09, 13:33 jestem pod wrażeniem:0 jeszcze nie zdążyłam zapłacić, a przesyłka już do mnie dotarła:) aż mi wstyd:( Odpowiedz Link
majka-mw F I G L E A V E S- ulubiony, pełen profesjonalizm 18.01.09, 14:37 Mój ulubiony sklep. Stały kontakt z klientem. Powiadomienia o wszystkich etapach tranzakcji. Szybka wysyłka. Na paru innych się zawiodłam, ten najbardziej mi pasuje. Nawet jak zaistaniała sytuacja, ze zabrakło towaru który zamówiłam, to wysylali mi maila z informacja i zapytaniem czy czekam czy chce zamienic, odpowiedziałam ze poczekam, to teraz co kilka dni pisza o stanie zamowienia, kiedy bedzie itd. Poza tym jeżeli chodzi o zwrot czy wymiane wszystko jest jasne i przejrzystebo dolaczaja karte ktora nalezy wypelnic i adres zwrotny w formie naklejki. Odpowiedz Link
edytaf5 Kiedy zglosic brak przesylki? 18.01.09, 22:03 Dziewczyny zlozylam ostatnio 2 zamowienia w figleaves. 1 zamowienie bylo z f clearance i zostalo wyslane 7 lutego, natomiast 2 ze zwyklego f i zostalo wyslane 12 lutego. To z 12 lutego doszlo po 3 dniach a na to pierwsze ciagle czekam. Ile trzeba czekac, zeby zgosic, ze nadal nie otrzymalo sie przesylki? Co sie zazwyczaj wtedy robi? Odpowiedz Link
alitea Re: Kiedy zglosic brak przesylki? 18.01.09, 23:16 Piszesz do nas z przyszłości? ;) Jeszcze się styczeń nie skończył :P Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Kiedy zglosic brak przesylki? 19.01.09, 21:13 Jestem taka zakrecona, ze az mi sie miesiace pomylily ;) Dobrze, ze mi zwrocilas uwage, bo pewnie do tej pory myslalabym, ze dobrze napisalam ;) W kazdym badz razie sprawa juz nieaktualna - dzisiaj przyszlo zamowienie :) Odpowiedz Link
l_ka7 krócej niż tydzień 29.01.09, 16:44 szła do mnie paczka. Wybierając zwykłą przesyłkę miałam pewne obawy, ale całe szczęście dotarła :) Najpierw zaskoczyło mnie, gdy po złożeniu zamówienia zobaczyłam że mam czekać na jeden ze staników do poniedziałku, jednak w ciągu dnia widać zarejestrowali zwrot i już po południu dostałam maila o wysyłce. Pierwsze koty za płoty, zostaję ich klientką. Odpowiedz Link
lawendowata Re: F I G L E A V E S 06.02.09, 13:35 Głupie pytanie :) jak wysyłają jedno zamówienie na raty ze względu na dostępność (mój kostium ma być na stanie za 10 dni), to płaci się raz czy dwa razy za przesyłkę? Bo szukam na stronie ale chyba ślepa jestem... Odpowiedz Link
yo_anka nic nie dopłacasz 06.02.09, 18:42 nic nie dopłacasz. Zapłaciłaś raz, jak nie mają wszystkiego na stanie to wysyłają cześć a resztę jak skompletują na swój koszt dosyłają Odpowiedz Link
lawendowata Re: nic nie dopłacasz 07.02.09, 15:12 Dziękuję za odpowiedź :) kurczę, niech ten funt spadnie, a przynajmniej nie idzie do góry tak szaleńczo, bo majątek za kostium zapłacę jak już go będą w końcu mieć! :( Odpowiedz Link
julkast6 Re: nic nie dopłacasz 19.02.09, 16:16 do 23 lutego duzo przecen na listkach -20% na prawie wszystko Odpowiedz Link
lawendowata Re: F I G L E A V E S 20.02.09, 18:31 Ja znowu z głupim pytaniem. Czy jak się zwraca zakup, trzeba to zgłosić, czy po prostu wysłać? Doczytałam coś o cancelling order, ale nie wiem czy ma to jakiś związek z return... :/ Odpowiedz Link
mistmist Re: F I G L E A V E S 23.02.09, 23:14 > Ja znowu z głupim pytaniem. Czy jak się zwraca zakup, trzeba to > zgłosić, czy po prostu wysłać? Doczytałam coś o cancelling order, > ale nie wiem czy ma to jakiś związek z return... :/ Wysyłasz paczkę wraz z wypełnionym formularzem zwrotu. I to wszystko. Jak paczka do nich dojdzie dostaniesz maila informującego o tym, że dostali Twój zwrot (czasem to dosyć długo im zajmuje). Odpowiedz Link
grenlandia33 a co z wymiana?? 16.04.09, 10:18 Pewnie to tez glupie pytanie ale probowalam znalezc i nie umiem :(. Jesli chce wymienic stanik na inny model (2 funty drozszy) to oprocz wypelnienia formularza wymiany powinnam jakos ten, na ktory chce wymienic zarezerwowac? Zlozyc na niego osobne zamowienie i zaplacic roznice czy jakos inaczej?? Chodzi mi o to ze zanim moj zwrot dojdzie do UK to tego na ktory chce wymienic pewnie dawno nie bedzie. Odpowiedz Link
grenlandia33 wymiana 17.04.09, 16:08 Moze sie komus przyda. Napisalam do nich przez serwis konsumencki i bardzo szybko dostalam odpowiedz (zrozumieli mnie!! :) Wystarczy zaznaczyc w formularzu wymiany na co chce sie wymienic. Jak dojdzie do nich zrobia darmowa wysylke, pobierajac sami?? roznice z karty, ktora bylo placone pierwsze zamowienie. Dalej mam watpliwosci -a co jesli zanim moj zwrot dojdzie nie beda juz mieli wybranego przeze mnie stanika? (skoro nie ma mozliwosci zarezerwowania go na wymiane jak robia np w Intomo) -jak wyglada to sciaganie z karty? to znaczy ze moga sobie w kazdej chwili sami z niej cos z sciagnac?? -placilam Pay Palem Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: wymiana -cd wrr :( 27.04.09, 16:32 Moj zwrot dotarl do nich tydzien temu co potwierdzili mailem z automatu i potem cisza. Dzis dostalam odpowiedz ze poniewaz placilam Pay Palem nie sa w stanie sami sciagnac sobie roznicy w cenie wymienianego stanika-2Ł w zwiazku z czym zwracaja mi kase na konto a ja moge sobie zamowic stanik na wymiane normalna droga (czytaj zapalcic drugi raz za wysylke :( Rozumiem ze przy zwrocie pieniedzy potraca sobie koszty wysylki- czyli jestem do tylu o koszty polatania sobie Darcey przez kanal w obie strony :( Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: wymiana -cd2 wrr :( 29.04.09, 18:30 Poniewaz kasy dalej nie bylo napisalam dzis kiedy moge sie jej spodziewac -odpisali ze przepraszaja i ze jeszcze dzis- co sie wlasnie stalo. Ogolnie mam takie sobie odczucia co do sklepu jesli chodzi o wymiane (bo sam proces zamowienia i pierwotnej dostawy byl ok)-nie spieszy im sie z reakcja w kazdym razie wziawszy pod uwage, ze moj zwrot otrzymali 21.04 a dalsze reakcje byly za kazdym razem po upomnieniu sie przez mnie Odpowiedz Link
edytaf5 Figleaves i figleaves clearance 23.02.09, 15:58 Chcialabym zrobic zakupy z figleaves i z figleaves clerance. Czy sa one traktowane odrebnie? Czy za przesylke bede placila 2 razy? Robila ktoraz z Was juz tak zakupy? Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Figleaves i figleaves clearance 23.02.09, 16:32 Jak ja otwieram strony tych sklepów,to pojawia mi się taka sama oferta dla obu. Bo z ciekawości sprawdziłam ;) Jeśli można-chciałabym się dołączyć,piszę maila n/t Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Figleaves i figleaves clearance 23.02.09, 16:36 Sklepy sa odrebne, nakazdym trzeba miec osobne konto. Na 99.99% za kazda przesylke placisz oddzielnie. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Figleaves i figleaves clearance 23.02.09, 21:45 No to szkoda... Chcialam zamowic stroj z f. clearance i cos do przymiarki ze zwyklego f. Ale jak trzeba 2 razy placic przesylke, to albo zrezygnuje, albo jeszcze raz to przemysle... Dzieki! Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Figleaves i figleaves clearance 23.02.09, 22:31 Wiesz, ja chcialam zamowic 2 staniki z clearance, ale mieszkam we Francji, wiec bysmy sie musialy dogadac co do zamowienia i przeslania pozniej. Gdybys byla zainteresowana (inne osoby zreszta tez), to napisz na bebe.lapin@yahoo.fr , nie bedziemy tu smiecic ;) Odpowiedz Link
mistmist Re: Figleaves i figleaves clearance 23.02.09, 23:10 > Sklepy sa odrebne, nakazdym trzeba miec osobne konto. Na 99.99% za kazda > przesylke placisz oddzielnie. Na 100% - kiedyś do nich dzwoniłam i się o to pytałam. Odpowiedz Link
kok.12 Re: kłopoty z kartą 31.03.09, 16:32 Witam! Mój problem polega na tym, ze odrzucono moją kartę kredytową. Na pewno wypełniłam wszystkie dane poprawnie, karta jest ważna i akceptują ten rodzaj karty Zastanawiam się, czy problemem nie jest fakt, że nie mam konta walutowego. Niestety naqet nie mogę do nich na razie zadzwonić, bo nic nie mam na karcie. Czy któraś z was miala podobny problem lub domyśla się, o co chodzi? Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: kłopoty z kartą 16.04.09, 10:14 Moze sprobuj dowiedziec sie w banku. Tak bylo z moja Maestro z Pekao SA -okazalo sie ze nie mozna nia placic w internecie i zeby odblokowac platnosci netowe musialam wypelnic formularz i wydali inna karte. A Twoja karta jest plaska czy wypukla? Odpowiedz Link
beata-1978 Re: F I G L E A V E S 17.04.09, 18:59 po dwukrotnych zakupach mogę z czystym sumieniem polecić sklep :) Towar dostałam równo w tydzień od złożenia zamówienia, każde zamówienie było potwierdzane mailem, wysyłka również... zwrotów nie robiłam więc nie mogę się wypowiedzieć... aha za każdym razem brałam przesyłkę zwykłą i nie było żadnych problemów (z tym, że mieszkam w małej mieścinie i z pocztą nie mam większych kłopotów) Odpowiedz Link
zebrazebra8 Re: F I G L E A V E S 28.04.09, 09:20 Witam, pierwszy raz dokonałam zakupu zagranicznego właśnie w figleaves. Od razu zamówiłam dwa stroje, jeden idealnie pasuje, drugi chcę odesłać. I tutaj zwracam się z prośbą o pomoc- czy wypełniając formularz zwrotu nie muszę podawać numeru konta ani danych adresowych, podaję tylko imię i nazwisko, datę, kod niedopasowania i dane dotyczące odsyłanego modelu? Przepraszam za naiwnośc pytań, ale z angielskim u mnie cieniutko (stara data ze mnie). Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: F I G L E A V E S 28.04.09, 11:46 Tak przy zwrocie to wystarczy - plus numer zamowienia ale o ile pamietam on tam jest gdzies wydrukowany -chyba na nalepce z adresem zwrotnym -na wszelki wypadek mozesz go dopisac. Wtedy oni maja te wszystkie dane bo wiedza z ktorego konta placilas za zamowienie. No a Twoj adres bedzie tez przeciez na przesylce bo lepiej to wyslac poleconym i zostawic dowod nadania z numerem przesylki. Odpowiedz Link
ellabillie drugi zwrot 05.05.09, 19:25 Może gdzieś już było, ale nie znalazłam. Jak rozwinięta jest cierpliwość tego sklepu;)? Odesłałam jeden niepasujący stanik z zamówienia, na wymianę wzięłam Rio 32 DD, ewidentnie za małe, jak się okazuje. Chciałabym go wymienić na 32E. W przesyłce dostałam znów formularz zwrotu. Czy to oznacza, że mogę odesłać, a oni wyślą mi następny na swój koszt? Gdybym musiała płacić za przesyłkę po raz drugi, zabawa robi się kompletnie nieopłacalna. Np w Curvylicious przy drugiej wymianie zapłaciłam już za przesyłkę, tak mnie poinformowała Angela i zgodziłam się na to. Wiecie jak to działa w Figleaves? Odpowiedz Link
arwena-g Re: F I G L E A V E S 25.05.09, 18:00 Zamówienie złożyłam w piątek przed południem, a dziś, tj, w poniedziałek mam już paczkę! Naprawdę jestem szczerze zaskoczona szybkością, bo moje poprzednie zamówienia z figleaves szły około tygodnia. Sklep podoba mi się ze względu na dobry kontakt mailowy, duży asortyment, i czasami niesamowite promocje. Oczywiście jaki i inne forumnki mam trochę zastrzeżenia do opakowania przesyłki - kartonowe pudełko przepasane tylko dwiema plastikowymi taśmami, które można bez problemu zsunąć. Na szczęście zamówienie dotarło w całości. Na pewno jeszcze u nich coś kupię. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: F I G L E A V E S 25.05.09, 18:03 Figleaves do konca dzisiejszego dnia ma znizke 20% jak sie zastosuje TWENTYOFF kod Odpowiedz Link
aga1173 wysyłka przeceninych staników 25.05.09, 22:18 zamawiałam przecenione staniki 2 maja. Nie mieli towaru na stanie. Cały czas piszą, ze jeszcze nie mają i żeby czekać. miał ktoś taką sytuację? dojdzie ten towar do mnie. Stroje kąpielowe w normalnych cenach doszły bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link
aga1173 ile czasu na zwrot? 27.05.09, 20:55 Ile jest czasu na zwrot do sklepu? Oni coś pisza, ze 14 dni. A wy pisałyście, ze 28. Zmieniło się coś? A od jakiego dnia się liczy te 14 dni? ich wysyłki? przecież oni nie wysyłali chyba signed for? Już nie pamiętam. Napiszcie proszę bo mi się kończy własnie 14 dni. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ile czasu na zwrot? 27.05.09, 22:22 "For orders shipped to addresses outside the UK we need to receive your return within 20 days. 10 days should be allowed for postage, so please make sure your item is posted within 10 days of receipt." Muszą dostać w ciągu 20 dni, więc doradzają, żeby wysłać najpóźniej po 10 dniach od dostania, bo 10 dni może iść list, ale sądzę, że możesz próbować :) Odpowiedz Link
aga1173 Re: ile czasu na zwrot? 28.05.09, 08:41 ale od kiedy to liczą? Dzisiaj mi mija 14 dni od ich daty wysłania Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ile czasu na zwrot? 28.05.09, 09:24 Piszą, że od receipt, czyli od daty odebrania przesyłki. Odpowiedz Link
pumeczka Re: F I G L E A V E S 02.06.09, 21:21 towar zakupiony na ostatnich promocjach, wszystko łatwo, bez problemów jak ma sie kartę bankomatową oczywiście wybranych banków ;) nawet nie trzeba sie specjalnie wysilać w rozumieniu angielskich opisów, na logikę i bez znajomości tego jezyka byłabym w stanie wypełnic formularze;) termin realizacji tydzień paczka zapakowana w firmową torebkę foliową, niby nie mozna łatwo rozpakować, ale dzirę łatwo wywiercić, juz sprzedawcy z ebaya pakują w bezpieczne bąbelki;) ogólnie jestem na tak i ponowne zakupy, jeśli znów podpowiecie o kuszących promocjach czyt, freyach za poniżej 10 GBP na bank poczynię:) Odpowiedz Link
nathd Polecam sklep F I G L E A V E S 02.06.09, 21:46 Zamówienie wysłane 27.05, dziś 2.06 już przyszło. Karton duży, szary, porządny, nie to co ostatnio, w tym białym cieniasie, nikt nie raczył zajrzeć do środka :) Odpowiedz Link
urkye Re: F I G L E A V E S 03.06.09, 10:19 Pierwsze zamówienie za mną, płaciłam kartą debetową. Zamówiłam w niedzielę 31.05, wysłali w środę, w poniedziałek listonosz przyniósł paczkę-całkiem szybko:) Zapakowane w zwykły karton, zabezpieczone tylko 2 paskami-chętni bez problemu otworzą:/ Co mnie zaintrygowało-na paczce jest naklejka z dokładną deklaracją wartości przesyłki i adnotacja, że można otwierać oficjalnie-u mnie nie było potrzeby, paczka nie była uszkodzona. Czy któraś z Was korzystała z tej możliwości? Odpowiedz Link
malma11 Re: F I G L E A V E S- wymiana przecenionych stani 03.06.09, 23:51 kupiłam stanik w promocji 20% off, rozmiar mi nie odpowiada, czy jak wymienie na inny rozmiar ale ten sam model, to muszę cos dopłacac czy bbędzie on w cenie również - 20%? A co jeśli chciałabym wymienic na zupełnie inny model? Odpowiedz Link
malma11 Re: F I G L E A V E S- wymiana przecenionych stan 04.06.09, 05:47 odpowiedzcie proszę co z ta wymianą, bo jeśli będę płaciła juz po normalnej cenie, czyli bez 20% zniżki to po prostu nie opłaca się to Odpowiedz Link
2tea Re: F I G L E A V E S- wymiana przecenionych stan 04.06.09, 07:58 Ja kiedyś wymieniałam coś z promocji na inny model, to musiałam zapłacić już 100%. Jeżeli Twój zwrot dojdzie a nowa rzecz (ta, na którą chcesz wymienić) jest już po normalnej cenie, to płacisz normalną cenę. Najlepiej napisać do nich. Na ich stronce jest formularz kontaktowy. Napisz nr swojego zamówienia i na co byś chciała wymienić, a oni odpiszą. Odpowiedz Link
ph78 6 tygodni oczekiwania 17.06.09, 17:11 Dziewczyny, złożyłam zamówienie 6 maja po Bank Holiday... Pod koniec maja wyjechałam na 2-tygodniowy urlop po uprzedniej wizycie kontrolnej na poczcie (nic nie było) z uprzedzeniem, że gdyby coś w międzyczasie przyszło, to żeby nie odsyłali. Naprawdę wierzyłam w to, że z początkiem czerwca paczka w końcu nadejdzie. Niestety, do dzisiaj nie ma po niej śladu. Zastanawiam się, czy stracić już nadzieję? Czy ktoś też tyle czekał?! Bo domyślam się, że AirMail to nawet nie ma co reklamować - nie dojdzie się, gdzie zaginęła :( Odpowiedz Link
aga1173 Re: 6 tygodni oczekiwania 17.06.09, 17:25 ja zamawiałam przecenione rzeczy na początku maja cześć dostałam a część jeszcze nie. ale co dwa dni informują mnie o stanie rzeczy. Bardzo przepraszają i tak dalej. wysyłają po kilka sztuk tego co mają. w ramach przeprosin juz dostałam raz bonus 5funtów i teraz 10 do kolejnego zamówienia. Dlatego ja sie nie gniewam na nich ale dziwie się, ze ty nie masz żadnej informacji. oni naprawde na wszystkie maile odpisują i to szybko. Odpowiedz Link
ph78 Re: 6 tygodni oczekiwania 17.06.09, 19:44 Wiesz, ja nie napisałam do nich żadnego mejla po tym, jak otrzymałam potwierdzenie wysyłki (Your parcel left our warehouse on 06 May 2009). Nawet im wierzę i nie mam jakiś specjalnych oczekiwań, co by mieli tu pomóc. Jeśli się na kogoś złoszczę, to chyba na Pocztę Polską, którą z powodu wielokrotnych złych doświadczeń obarczam winą za całe zło? Odpowiedz Link
aga1173 Re: 6 tygodni oczekiwania 17.06.09, 23:21 aaa to nie napisałaś, ze wysłali. Zgłoś koniecznie do nich. Jak ty wytrzymałas tyle czasu. mi ostatnio ida od nich paczki 4 dni a najdłuzej tydzień. Odpowiedz Link
ph78 Re: 6 tygodni oczekiwania 18.06.09, 21:00 Nie dobijaj mnie - chyba założyłam na podstawie uprzednich marnych doświadczeń z pocztą, że przed wyjazdem na urlop paczki nie zobaczę, więc się nie denerwowałam. Byłam przekonana, że po powrocie znajdę awizo - nawet uprzedziłam na poczcie, żeby nie odsyłali. Dzisiaj odebrałam zamówienie z Nowej Zelandii, które szło tydzień! Już nie wiem, kto tu sobie żarty stroi - Figleaves czy nasza poczta... W każdym razie napisałam dzisiaj do nich, chociaż nie za bardzo wiedziałam co, skoro twierdzą, że wysłali? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: 6 tygodni oczekiwania 18.06.09, 21:44 ale dlaczego dziewczyno jeszcze do nich nie napisałaś??? Listki w przypadku zaginięcia przesyłki wysyłają następną/zwracają pieniądze, jeśli zamówionych rzeczy już nie mają. Raz mi się zdarzyło, że przesyłka nie doszła w ciągu 10 dni roboczych - napisałam, odpisali oczywiście żeby się przejść po sąsiadach i na pocztę i że jeśli się nie znajdzie to wyślą drugą. Odpowiedz Link
ph78 Re: 6 tygodni oczekiwania 19.06.09, 13:32 Nie wiem, jestem jakaś nierozgarnięta! Napisałam do nich wczoraj po południu i na razie nic nie odpisali. Dzięki za pomoc - myślałam, że jak zaginie na poczcie polskiej, to nic się nie da zrobić. Odpowiedz Link
ph78 Re: 6 tygodni oczekiwania 19.06.09, 17:49 Dzisiaj odpisała mi miła pani z Figleaves, że oferują zwrot środków albo powtórną przesyłkę - że też wcześniej do nich nie napisałam, tylko złościłam się na polską pocztę! Dziewczyny, wielkie dzięki za wsparcie i instrukcję działania :) Mam nadzieję, że za drugim razem zamówienie do mnie dojdzie. Odpowiedz Link
ph78 8 dni replacement shipment 02.07.09, 17:30 Melduję z radością, że obiecana powtórna przesyłka doszła w 8 dniu roboczym :) Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź, by do nich zamejlować w związku z zaginięciem przesyłki! Pozostaje mi wyciągnąć wnioski na przyszłość i... żałować, że nie uczyniłam tego wcześniej niż po 6 tygodniach grzecznego czekania;) Odpowiedz Link
mynikitka POMOCY! JAK ZAPŁACIĆ??? 18.06.09, 12:17 MAM PROBLEM Z ZAPŁATĄ ZA ZAKUPY, Z TEGO CO MI SIĘ WYDAJE PŁATNOŚCI INTERNETOWE ( TAKIE JAK INTELIGO) NIE WCHODZĄ W GRĘ A NA PAY PAL NIE CHCE MI PUŚCIĆ MOJEJ KARTY PŁATNICZEJ. CO ROBIĆ? Odpowiedz Link
urkye Re: POMOCY! JAK ZAPŁACIĆ??? 18.06.09, 16:17 Możesz normalnie zapłacić kartą-tak ja płaciłam:) Sprawdź tylko, czy masz ustawioną możliwość płacenia kartą w internecie. Jeśli Paypal nie chce przepuścić Twojej karty, to możliwe, że coś z nią jest nie tak-najlepiej zadzwoń do banku i spytaj co robić:) Odpowiedz Link
moniach_1 Re: POMOCY! JAK ZAPŁACIĆ??? 18.06.09, 16:39 możesz też zrobić przelew z konta bankowego na konto paypalowe, masz instrukcję pod "dodaj środki" Odpowiedz Link
mynikitka Re: POMOCY! JAK ZAPŁACIĆ??? 19.06.09, 19:17 dziewczyny, dzięki za pomoc. udało się przez paypal, moje "cudo" już w drodze :) Odpowiedz Link
kaana1 Pytanie o przesyłke poleconą 19.06.09, 18:13 Mam takie pytanie techniczne, jak zamówić przesyłkę poleconą. W tej chwili nie mam zamiaru nic zamawiać ,ale to tak na przyszłość. Jakiś czas temu zamawiałam kilka staników. Przy wysyłce były dwie opcje. Przy mojej słabej znajomości angielskiego zrozumiałam tyle, ze obie są "niepolecone", tyle, ze jedna jest wolniejsza a druga szybsza. Zamówiłam ta pierwszą i od razu napisałam maila, że chcę przesyłkę poleconą za dodatkową opłatą. Na drugi dzień znów wysłałam maila. Dostałam odpowiedź, że to nie możliwe, bo paczka została wysłana. Szczęka mi opadła i zaczęłam sie modlić, żeby przesyłka doszła. I faktycznie doszła bardzo szybko, staniki były włożone do bardzo dużego pudełka. Trzeba przyznać,że Poczcie Polskiej poprawiło się... Jednak przy ewentualnym następnym zamówieniu nie chciałabym znowu przeżywać takiego stresu. Jak wy załatwiacie przesyłke poleconą? Odpowiedz Link
mynikitka Re: Pytanie o przesyłke poleconą 19.06.09, 19:26 ... a to nie "jedna cholera" czy paczka jest polecona czy nie? Polecenie polega tylko na tym że, musisz potwierdzić odbiór przy doręczeniu - nic Ci to nie da jeżeli paczka zaginie. Z tego co mi się wydaje to mają w opcjach dostawy przesyłkę standardową i ekspresową, trzeba chyba zaufać tej pierwszej po prostu. Odpowiedz Link
psuj-ka ociągają się przy wymianie :( 29.06.09, 20:59 Niestety, listki mnie bardzo rozczarowały. Musiałam wymienić gatki od Vodkatini, odesłałam w środę 10.06, potwierdzili, że dostali 18.06 i tu zaczyna się problem. Mieli na stanie te gatki z dopiskiem, że wysyłają standardowo następnego dnia roboczego. Pewnie gdybym zrobiła nowe zamówienie, to tak by się właśnie stało. Niestety oni raczej nie przejmują się wymianami, mają 7 dni na odesłanie i je wykorzystują :/ niestety wysłali z powrotem dopiero 23.06 i do teraz ich nie dostałam. A jutro wyjeżdżam nad morze i nie mam innego stroju kąpielowego :/ Dzisiaj spędziłam więc pół dnia zamiast się pakować w poszukiwaniu jakichś zastępczych gatek. Odpowiedz Link
aga1173 Re: ociągają się przy wymianie :( 29.06.09, 22:08 Dzisiajmija 7 dzien. Teoretycznie już powinno to być u Ciebie. Ja jeszcze nigdy dłuzej nie czekałam. Jeśli wyjeżdżasz po południu to może jeszcze jutro je dostaniesz. Oby tak było!! Powodzenia Ja odsyłałam i chciałam zwrot kasy i dosyć szybko mi wysłali kase na konto. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ociągają się przy wymianie :( 30.06.09, 08:06 Napisałam do nich maila, jak to bardzo jestem rozczarowana ich zwlekaniem i co? żadnego poczucia winy z ich strony :P Babka napisała, że co z tego, że dostali 18, skoro oni każą sobie dać 7 dni na wymianę i zmieścili się w tym czasie. I uważają, że wszystko fajnie. No ok, ja rozumiem, że zastrzegają sobie w regulaminie tyle czasu, ale skoro mają towar na stanie, to dlaczego nie wysyłają? :/ Mam już nauczkę, żeby nie wymieniać na ostatnią chwilę. Odpowiedz Link
boziaj Czy działa Wam strona? 30.06.09, 20:49 mi nie chce sie otworzyć strona sklepu :( i druga sprawa: jak długo ostatnimi czasy czekałyscie na zwrot kasy? ja w sobote dostałam maila ze moj zwrot dotarł (z automatu), ale pieniedzy jeszcze mi nie zwrócili wczesniej (z poł roku temu) pieniadze były na drugi dzień u mnie :/ Odpowiedz Link
edytaf5 F I G L E A V E S outlet 03.08.09, 12:23 Dziewczyny na stronie figleaves pojawila sie zakladka Outlet (to chyba bylo wczesniejsze figleaves clearance). Czy to oznacza, ze staniki z outlet rowniez moga podlegac zwrotowi? Czy mozna zamawiac rzeczy ze zwyklego figleaves i z outlet placac z jedna przesylke (probowalam wlozyc 2 rzeczy z fig. i z outlet i liczylo mi jedna przesylke)? Odpowiedz Link
arwena-g Re: F I G L E A V E S outlet 03.08.09, 12:53 Oczywiście, że można brać jedną przesyłkę. Już jakiś czas temu połączyli te sklepy. Zwracać można, dostaje się kartę zwrotu normalnie. Odpowiedz Link
yaga7 problem z kodem promo 24.10.09, 08:04 Przez parę dni miałam w koszyku stanik z kodem promocyjnym na 10% (bo taki znalazłam w sieci). Potem wprowadzili promocję 20% na DDplus i chciałam zmienić kod. Nie da się. Daję remove, update basket, wylogowywuję się, loguję ponownie, na inne konto, zamykam przeglądarkę, otwieram przeglądarkę. Nic. Mam cały czas stary kod 10%. Pewnie jedynym wyjściem jest wyczyszczenie ciasteczek, ale tego na razie wolałabym uniknąć ;) Czy któraś też miała taki problem i wie, jak zmienić kod? Pamiętam, że raz już taki sam problem miałam, ale wtedy po prostu dałam spokój i nie zrobiłam zamówienia. Odpowiedz Link
doris.sol Pomocy 25.03.10, 20:59 Dziewczynki drogie...przy danym produkcie musimy pierw wybrac kolor , potem rozmiar i ...no wlasnie...co to znaczy select quantity???Jest tam wiele cyferek a ja nie mam pojecia o ci chodzi.Moze kto wytlumaczy jak chlop krowie na rowie...Z gory dziekuje. Odpowiedz Link
wolffie Re: Pomocy 25.03.10, 21:11 quantity czyli ilość - ile sztuk danego biustonosza chcesz zamówić ;) Odpowiedz Link
doris.sol Re: Pomocy 25.03.10, 21:26 wolffie napisała: > quantity czyli ilość - ile sztuk danego biustonosza chcesz zamówić ;) Odpowiedz Link
tully.makker Re: F I G L E A V E S zrobil mnie w konia 06.04.10, 12:54 Zamowilam kostiumy i bielizne tam za prawie 100 funtow, koszt wysylki normalna poczta 5 funtow z hakiem. OK, potwierdzili. Dizis pisza, ze maja problemy z poczta i mam zaplacic za dostawe 20 funtow za kuriera. Wscieklam sie, bo zdecydowalam sie zamowic tam takze ze wzgledu na koszt dostawy. Zazadalam kontaktu z managerem i zagrozilam, ze poskarze sie organizacjom broniacym praw konsumentow. Czekam na odpowiedz. Czy ktos mial podobne problemy i jak one sie skonczyly? Odpowiedz Link
doris.sol Re: F I G L E A V E S Wymiana 06.04.10, 17:42 Zamowilam freyowska tunike plazowa w rozmiarze M.Niestety za duza i musze wymienic na mniejsza.I tutaj mam pytanie : w formularzu zwrotu jest naklejka z adresem zwrotnym oraz...jeszcze jedna a takim oto napisem " Please obtain Certificate of Posting from the Post Office ".Czy ta naklejke rowniez trzeba umiescic na kopercie zwrotnej?I co to oznacza? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: F I G L E A V E S Wymiana 06.04.10, 17:48 Ta druga naklejka nie jest potrzebna, sklep przypomina Ci tylko, że masz odsyłać do nich rzeczy przesyłką, której masz potwierdzenie nadania, np. listem poleconym. Odpowiedz Link
doris.sol Re: F I G L E A V E S Wymiana 06.04.10, 17:55 No wiec wszystko jasne.Jutro odleci z powrotem.Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
tully.makker doris sol 06.04.10, 21:45 A zamawialas na polski adres? placilas za normalna dostawe, czy za kuriera? Odpowiedz Link
doris.sol Re: doris sol 07.04.10, 14:47 Mieszkam w Hiszpani wiec dostawa byla do tegoz kraju.Przesylka przyszla poczta ( szary kartonik )i zaplacilam za nia 5,50 funtow.Ja rowniez zamowilam za prawie 100 funtow i paczka byla dosyc ciezka.Mysle wiec ze tutaj waga paczki nie ma nic do rzeczy.Tak samo sie placi za przesylke z jednym stanikiem co za przesylke z paroma stanikami i ...n.p.jakimis ciuchami.Tak mysle ale...pewna nie jestem.No ciekawa sprawa z Toba...Koniecznie napisz jak to sie dalej potoczy. Odpowiedz Link
mmm-mm Re: doris sol 11.04.10, 04:12 Nie musisz odsylac listem poleconym, ja wysylam zwyklym zawsze i dochodzi. Ale nie wiem moze z Polski chca poleconym? Odpowiedz Link
doris.sol Re: doris sol 11.04.10, 19:22 Odeslalam im listem poleconym(z Hiszpani)ale mnie sie to nie kalkuluje.Zaplacilam dosc drogo...A ty skad wysylasz? Odpowiedz Link