dominiz pytanie o polskie znaki 09.07.08, 14:13 nie wiem czy pisać "ń" w moim nazwisku jak zamawiam i wpisuję "name on card", piszecie dokładnie tak jak macie na karcie czy bez polskich znaków? napisałam "n" ale są jakieś problemy z kartą i nie wiem czy to przez to? help! Odpowiedz Link
szelmiasta Re: pytanie o polskie znaki 09.07.08, 14:23 Ja nigdy nie piszę polskich znaków - nawet jeśli jest adnotacja, że ma być tak, jak na karcie czy w paszporcie. Raz, że czasem po prostu nie da rady tak wpisać. A dwa, że często potem wychodzą z tego krzaczki. I na szczęście nigdy nie miałam jeszcze z tego powodu problemów. Odpowiedz Link
dominiz Re: pytanie o polskie znaki 09.07.08, 14:38 no właśnie tych krzaczków się obawiałam:) dzięki za szybką odpowiedź:) mam jeszcze jedno pytanie: kiedy figleaves weryfikuje kartę czy w momencie przyjmowania zamówienia (ale towaru na dzień dzisiejszy np nie mają w magazynie i piszą, że przyjmują zamówienie i wyślą tak szybko jak to bedzie możliwe) czy dopiero jak już chcą pieniądze ściągnąć z konta tuz przed wysyłką tego towaru? Odpowiedz Link
olivka_01 Re: pytanie o polskie znaki 09.07.08, 14:45 W brastopie weryfikują przy składaniu zamówienia , ale tam też prawie od razu zgarniają pieniążki z konta co nie jest zbyt przyjemne- ostatnio złożyłam zamówienie a następnie je anulowałam kiedy okazało się, że nie ma już mojego modelu... po tygodniu dostałam wykaz z karty i okazało się, że potrącili mi całe zamówienie a niczego nie wysyłają bo przecież anulowałam zamówienie ... Natomiast na figleaves pobierają pieniążki dopiero w dniu, w którym wysyłają paczkę Odpowiedz Link
dominiz Re: pytanie o polskie znaki 10.07.08, 11:31 czyli o tym, że karta jest niedobra dowiem się dopiero jak będą mieli towar w magazynie i będą chcieli mi go wysłać... trochę mi to nie na rękę, ale co robić, muszę uzbroić się w cierpliwość:) dzięki za info:) Odpowiedz Link
dominiz Re: pytanie o polskie znaki 14.07.08, 09:39 jednak karta jest dobra:) moje zamówienie już do mnie leci:) Odpowiedz Link
ekler.ka kod cvv 15.07.08, 09:46 a mnie ostatnio uderzylo,ze w figleaves nie prosza o kod cvv! nie wiem,czy zauwazylyscie...dodatkowo placac moja visa electron w wbk w ramach systemu 3dsecure przekierowuje mnie jeszcze na strone banku i musze wpisac kod z smsa. a tu nic. ale ze kodu nie wymagaja,to juz jest dziwne naprawde... Odpowiedz Link
narcyza5 Re: i co teraz? 16.07.08, 07:41 zamówiłam 2 staniki. Dostałam informację, że jeden wysłano (i obciążono moją kartę kwotą za jeden stanik + wysyłka), drugi - niewysłany. ALE - z karty zniknęły mi pieniądze za oba. Po drugie: - czy ten drugi stanik mi doślą jeszcze, czy już nie mam co na niego liczyć? Nie wiecie, jak to w takich przypadkach z listkami jest? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: no dobrze:) 16.07.08, 12:45 wysłali i drugi, z taką samą informacją, że obciążyli konto teraz. W rzeczywistości jednak nic już nie zniknęło, czyli rachunek się zgadza:). Swoją drogą aż tak mi się nie śpieszyło, poczekałabym (zwłaszcza, że to tylko 1 dzień był), aż skompletują całe zamówienie. No ale skoro tak - to tym bardziej listki mi się podobają. Odpowiedz Link
dominiz Re: i co teraz? 18.07.08, 12:06 a nie miałaś przypadkiem kodu na jeden z tych staników a na drugi obniżkę sklepową? bo chyba tak wtedy robią, przed chwilą miałam podobną sytuację:) dostałam dwa maile, jeden po drugim, w pierwszym, że wysyłają dwie rzeczy (na nie zadziałał kod z obniżką) a dwie są nie wysłane (na te była obniżka sklepowa), i też było napisane, że obciążają moje konto tylko za dwie rzeczy (bez przesyłki), w drugim natomiast napisali, że wysyłają te dwie rzeczy, które wcześniej nie były wysłane i obciążają konto na resztę + przesyłka. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: i co teraz? 18.07.08, 13:20 nie, moje oba były w regularnej cenie i tak policzyli. Tylko informacje z banku i z figleaves były rozbieżne. Ostatecznie jednak saldo się zgadza:) Odpowiedz Link
dominiz Re: i co teraz? 22.07.08, 08:16 hmmm... to ciekawe dlaczego im tak wyszło... a dostałaś dwie przesyłki? bo ja mam wysłane w dwóch (jedna już wczoraj do mnie doszła) Odpowiedz Link
narcyza5 Re: i co teraz? 22.07.08, 16:36 ano dwie. Jedna wysłana w ubiegły wtorek, druga w środę - doszły dziś razem. Odpowiedz Link
bell9 Re: F I G L E A V E S-kody zniżkowe 21.07.08, 20:37 czy są jakieś aktualne kody zniżkowe lub gdzie je znaleźć? Odpowiedz Link
dominiz Re: F I G L E A V E S-kody zniżkowe 22.07.08, 08:01 kody można znaleźć tu: www.wow-coupons.co.uk/view-merchant.php?Id=46 ten kod "Eve15pc" jest ważny do 5 lipca ale w zeszły czwartek jeszcze działał, może nadal działa... Odpowiedz Link
m.arta.m nie będziecie zamawiać w najbliższych dniach? 29.07.08, 00:09 Bo miałabym prośbę o jedną rzecz... Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: F I G L E A V E S 31.07.08, 11:08 Odeslalam jeden stanik i zamowilam inny w zamian. I co? I dostaje mejla, ze oni jej stanikow tej firmy nie prowadza, choc jak byk stoi na stronie, ze mozna zamawiac. Po krotkim, acz dosadnym mejlu z mojej strony, dostalam dzis przeprosiny i wysla mi stanik FedEx'em;) Odpowiedz Link
abigail83 Re: F I G L E A V E S 06.08.08, 11:24 Vodkatini przyszlo wczoraj :) Szlo 8 dni zwykla poczta. Codziennie z biciem serca sprawdzalam skrzynke i mialam juz syndrom "mam w dupie twoj sekator", to znaczy, mimo ze nie minelo 10 dni, bylam gotowa pojsc na poczte i zagrozic im policja/prokuartora ;) ale widocznie to nie byl ich rozmiar i doszlo. Bikini piekne! nadaje sliczny ksztalt piersiom, miska nieco mala, ale ujdzie. Odpowiedz Link
irjakrk Re: F I G L E A V E S 07.08.08, 09:36 W listkach jest promocja -20% za token z (kura ich mać) plastrów z woskiem veeta. Ktoś jest czymś konkretnym zainteresowany (nawet tokenem ;P )? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: F I G L E A V E S 07.08.08, 10:49 a mozna w polsce te promocyjne plastry kupic? bo ja licze na to,ze wkrotce pojawia sie jesienne maskaradki ;) Odpowiedz Link
irjakrk Re: F I G L E A V E S 07.08.08, 19:50 Obawiam się, że promocja obejmuje tylko plastry brytyjskie... Odpowiedz Link
kulki Ile najdłużej szła przesyłka? 11.08.08, 19:08 Jestem ciekawa ile szła do Was najdłużej przesyłka - 10 dni roboczych? Minął 7. i tracę nadzieję :( Odpowiedz Link
boziaj Re: Ile najdłużej szła przesyłka? 11.08.08, 20:35 ponad 2 tyg (nie wspominam o jednej która szła jeszcze dłuzej, ale to juz była totalna wpadka PP) Odpowiedz Link
alipka1 Re: Ile najdłużej szła przesyłka? 11.08.08, 22:05 wysłana 1,08 jeszcze nie doszła :( z brastopu za to wyslana tego samego dnia była u mnie już tydzień temu Odpowiedz Link
kizombalover Re: Ile najdłużej szła przesyłka? 11.08.08, 23:03 Ja dostałam w ósmym dniu roboczym, nie martw się, jutro dostaniesz ;-) Odpowiedz Link
blackvenefica skad wziac kod promocyjny? 11.08.08, 23:42 gdzie szukac i komu przysluguja kody promocyjne na figleaves? Odpowiedz Link
zania_uk Re: skad wziac kod promocyjny? 12.08.08, 00:14 wpisz w google 'figleaves codes' albo 'figleaves discount' to powinnas cos znalezc :) Odpowiedz Link
dominiz Re: skad wziac kod promocyjny? 13.08.08, 08:12 ja zawsze sprawdzam tutaj: www.wow-coupons.co.uk/view-merchant.php?Id=46 a kody przysługują każdemu kto wpisze taki kod w odpowiednie miejsce przy zamawianiu:) miłych zakupów:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link
kulki Re: Ile najdłużej szła przesyłka? 12.08.08, 17:35 nie ma, nie ma, nie ma :( wiem, wiem - nie ja pierwsza i nie ostatnia :( Odpowiedz Link
alipka1 Re: Ile najdłużej szła przesyłka? 13.08.08, 09:03 do mnie doszła po 11 dniach, właściwie doszły, bo dostałam dwie paczki razem, jedna szła właśnie 11 dni a druga później przez nich wysłana 5 Odpowiedz Link
trzy-koty Re: Ile najdłużej szła przesyłka? 29.08.08, 15:52 mi wysłali paczkę 4 sierpnia i dalej nic ;( wczoraj napisałam listkom maila, że paczkę wcięło, ale na razie nikt mi nie odpisał :( czy zdarzał się wam brak reakcji listków na takie maile? Odpowiedz Link
kulki Miesiąc i 5 dni 16.09.08, 08:49 Czyżbym ustanowiła niechlubny rekord? :( W międzyczasie przysłali mi drugą FedEx'em, bo myślałam, że ta zaginęła. Teraz muszę im odesłać. Odpowiedz Link
ph78 Re: Miesiąc i 5 dni 25.05.09, 18:52 Moja paczka idzie od 6 maja - 14 dni roboczych/3 tygodnie i dojść nie może... Zastanawiam się, czy się denerwować czy do nich pisać. Odpowiedz Link
didulina Re: F I G L E A V E S 12.08.08, 00:02 Najmilszą wiadomością jaką można dostać od poczty to: "Nie mieści się w skrzynce" :DD Zamówienie złożone we środę wieczorem (06.08.2008), we czwartek mail, że wysłali, w piątek konto wykazało, że pobrali kasę, w poniedziałek takie miłe awizo! Trzy dni robocze; jak miło ;)) Brawo dla Figleaves! A teraz maszeruję do ratunkowego, bo nie wiem jak się nosi tego straplessa....? Odpowiedz Link
bell9 Re: Visa Elektron PKO BP 12.08.08, 21:53 Czy zapłacę tą kartą?Czy któraś z Was płaciła płaską karta wydaną przez PKO BP? dowiadywałam się w banku, u nich nic nie muszę zrobić.Dostałam odpowiedź w banku,że jeśli w systemie sklepu jest taka możliwość to pójdzie.Którejś z was poszło? Odpowiedz Link
kizombalover Re: Visa Elektron PKO BP 13.08.08, 11:11 Owszem, ja taką właśnie płaciłam. Tylko sprawdź, jakie masz dzienne limity ustawione na transakcje internetowe, bo ja sobie za małe ustawiłam, i był mały problem ;-) Odpowiedz Link
bell9 Re: Visa Elektron PKO BP 15.08.08, 11:01 jakieś limity na początku( przy pierwszej karcie) ustalałam. limit wypłaty z bankomatu i limit do płacenia w sklepach.Czy ten drugi limit jest również jednocześnie ustalony dla zakupów internetowych? (muszę sobie przypomień jaką wielkość ustaliłam) Odpowiedz Link
kizombalover Re: Visa Elektron PKO BP 15.08.08, 20:51 Ja mam osobno na płatności w sklepach, a osobno na transakcje internetowe, ale to jest konto Inteligo, więc jeśli nie masz dostępu i możliwości zmiany sama, przez internet, to może trzeba się dowiedzieć w banku. Albo może po prostu spróbuj zapłacić, i się przekonasz, czy pójdzie, najwyżej poproszą o wyjaśnienie, lub anulują zamówienie, i tyle. Odpowiedz Link
bell9 do kizombalover -Visa Elektron PKO BP 11.09.08, 19:57 hej, własnie dziś chciałam pierwszy raz zapłacić płaską Visa Electron.Oczywiście odrzucili.Zadzwoniłam z pytaniem do PKO BP i dostałam odpowiedź,że tą kartą nie mogę płacić za transakcje internetowe, bo ta karta tego nie umożliwia.Mogę za to wejść do sklepu za granicą i nią w sklepie zapłacić.Więc pytam tej Pani jak to możliwe,że moja koleżanka(to TY) płaci i opisuję jej że ty taką zapłaciłaś tylko masz inteligo i sama tam limity ustaliłaś itp.itd., a pani na to że to niemożliwe i owszem mogłaś zapłacić ale przelewem na konto sklepu.Co ty na to? W efekcie nie mogę tą kartą zapłacić i dowiedziałam się,że informacje które otrzymałam od tej pani są prawdziwe i potem mi telefon zdechł,ehhhhhh.i dupa.... Odpowiedz Link
kizombalover Dzwoniłam do nich dzisiaj ;-)) 13.08.08, 11:09 Dwa zera trzeba dodać przed numerem. Dzwoniłam, bo mi odrzuciło zamówienie. Okazało się, że za mały limit sobie ustaliłam na transakcje internetowe, i nie mogli pobrać kwoty z konta. Zadzwoniłam, miła pani w telefonie poprosiła o numer zamówienia, nazwisko, potem o podanie numeru karty i daty ważności (w celu potwierdzenia), i mam czekać na automatyczny mail o wysyłce. Mimo, że mój angielski jest niezły, miałam jakieś takie opory przed gadką przez telefon, ale poszło gładko. Ufff! Odpowiedz Link
kulki wysyłają pudełko i to nie jest rejestrowane? 14.08.08, 14:19 Jak to jest - jeżeli pakują w pudełko to to nie jest paczka? Bo paczki chyba poczta powinna rejestrować? Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: wysyłają pudełko i to nie jest rejestrowane? 14.08.08, 14:25 nawet spore wysylają jako odpowiednik naszego listu zwykłego, ponieważ pudło nie mieści się do skrynki listonosz zostawia awizo, a na poczcie wydają na podstawie awiza ale nigdzie tego nie rejestrują Odpowiedz Link
bell9 Re: wysyłają pudełko i to nie jest rejestrowane? 15.08.08, 11:03 ja od nich dostałam- co prawda zamówienie z ich sklepu wyprzedażowego- przesyłką normalną w takiej kopercie z mocnej folii.Listonosz wrzucił do skrzynki.Wysłali w środę a w poniedziałek juz leżało. Odpowiedz Link
kulki podrożeje przesyłka do 5,50 GBP 15.08.08, 17:54 ciekawe, może wprowadzą "signed for" ? Odpowiedz Link
irjakrk Zabić, zamordować, rozszarpać 17.08.08, 18:13 Zamówienie złozyłam 12.08. Do dzisiaj "processing". O co kaman? Odpowiedz Link
kulki czy zawsze ponowna wysyłka w przypadku zaginięcia? 17.08.08, 18:55 Czy zdarzyło sie, że którąś z Was mówiąc brzydko, olali? Czy zawsze jednak po zgłoszeniu zaginięcia przesyłki wysyłają ponownie? Odpowiedz Link
kulki ponowna wysyłka też zwykłą pocztą :( 18.08.08, 13:44 Zgłosiłam zaginięcie paczki - zaproponowali zwrot kasy na kartę lub ponowną wysyłkę, ale ... znowu zwykłą pocztą :( to ja dziękuję szukam innych sklepów, wysyłających "signed for" Odpowiedz Link
mamamisia74 Re: ponowna wysyłka też zwykłą pocztą :( 18.08.08, 13:55 do mnie wysłali FedExem. Ale to było chyba w maju. Ja juz u nich nie kupuję. Sprzedawcy na ebayu (sklepy) akceptują zwroty i wysyłają signed for za 4,5-6,5 funta Odpowiedz Link
kulki a jednak FedEx :) 18.08.08, 15:35 Napisałam, że w takim razie dziękuję za ponowną wysyłkę. A oni na to, że "apologise" i jednak wyślą FedEx'em :) Ja się chyba też przerzucę na ebay - przeglądałam inne sklepy internetowe i nigdzie nie ma "signed for" :( a jak w opcjach aukcji nie ma "signed for" to zdarza się, że udostępniają taką opcję na prośbę kupującego? Odpowiedz Link
mamamisia74 Re: a jednak FedEx :) 18.08.08, 15:47 Prawie zawsze (kupowałam w Bras Galore, w Belle Lingerie, teraz zamówiłam w Victoria ).Tylko Boobidoos się nie zgodził i...zrezygnowałam z jego usług. Niektórzy od razu w opisie mają signed for np. Naturalfigures Odpowiedz Link
tra_virgolette NIGDY WIECEJ!!!!!! 20.08.08, 13:35 pomijam fakt, ze dwa zamowienia nie doszly - roznie bywa z poczta, mimo ze specjalnie zamowilam na dwa rozne adresy. ale tego, ze nie odpowiadaja na maile i bezczelnie mnie olewaja, to nie moge podarowac. skoro taki maja customer service, to skad ja mam wiedziec ze te paczki w ogole wyslali??? przeciez to sie opiera na zaufaniu, a ja do nich zaufania wcale nie mam.... wyslalam chyba 6 maili w ciagu kilku tygodni, odpisali na ten drugi. potem cisza. jutro wreszcie bede mogla zadzwonic, ciekawe co powiedza... Odpowiedz Link
aquarius1980 Re: F I G L E A V E S 20.08.08, 19:43 Muszę pochwalić sklep Figleaves bo jeszcze nigdy się nie zawiodłam. A realizacja ostatniego zamówienia totalnie mnie zaskoczyła. Zamówiłam w niedzielę, w poniedziałek paczka została wysłana, dziś (środa) wyjęłam paczkę ze skrzynki :)) Teraz czekam na drugą część kostiumu z Brastop, w którym jeszcze nie robiłam zakupów. Paczka też wysłana w poniedziałek, ciekawe kiedy dotrze. Odpowiedz Link
ma.malina rozmiary 20.08.08, 21:00 Czy ja dobrze widzę i w tym sklepie nie ma rozmiarów 28h i wyżej ? buuuuuuuu Odpowiedz Link
kulki Wymiana po raz drugi - też darmowa wysyłka? 21.08.08, 20:44 Chcę wymienić staniki - to będzie jako druga wymiana, czy znowu wyślą mi bez policzenia kosztów wysyłki? Odpowiedz Link
mikrikit1 Czy aktualnie działają jakieś kody? 30.08.08, 15:31 Proszę o pomoc-czy działają w tej chwili jakieś kody zniżkowe? Dziękuję Basia Odpowiedz Link
anyankaaa Re: Czy aktualnie działają jakieś kody? 30.08.08, 23:01 Przed chwilą sprawdzałam - działa ciągle kod EVE15PC. Daje 15 % zniżki. Odpowiedz Link
bell9 do anyankaaa Czy aktualnie działają jakieś kody? 30.08.08, 23:28 a skąd go wzięłaś jeśli to nie tajemnica? Odpowiedz Link
anyankaaa Re: do anyankaaa Czy aktualnie działają jakieś ko 31.08.08, 10:41 Z tego wątku, dziewczyny podawały strony na których są kody, trzeba je co jakiś czas sprawdzać. To był kod ważny do lipca, a często niektóre kody działają dłużej, a niektóre się wyłączają od razu jak upłynie termin ważności. Odpowiedz Link
madzioreck Dobrze zamówiłąm czy nie...? 08.09.08, 20:25 Dane podałam swoje, w formularzu przy rejestracji, adres do wysyłki itd., ale płacę kartą narzeczonego... nie będzie jakichś jaj z tego? I nie podałam tego 3-cyfrowego kodu (za polem do podpisu na karcie) i teraz siedzę i panikuję... Odpowiedz Link
blackvenefica ktos zna jakis kod aktualny?t 10.09.08, 11:40 wszytskie ktore znalazalm albo byly nieprawdziwe albo nieaktualne. chce kupic droga rzecz wiec oszczedzenie nawet na przesylce byloby dobre... Odpowiedz Link
madzioreck Anulowanie zamówienia 10.09.08, 18:14 Hm, wysłałam wczoraj maila, ze chcę anulować zamówienie. I cisza... ani maila, a i na stronie sklepu wisi "in processing"... Odpowiedz Link
madzioreck Ja jednak nie jestem zbyt rozgarnięta... 10.09.08, 19:05 Jak się pisze do automatu, to se można czekać na odpowiedź :P Odpowiedz Link
martulka_s ślepa jestem, jeszcze Rosa... 13.09.08, 10:43 nie zauważyłam wcześniej, od 30-tek, do G Odpowiedz Link
chmurkazh Aktualne kody zniżkowe 18.09.08, 21:08 Dziewczyny będę robić zamówienie w figleaves i nie powiem, nie pogardziłabym zniżką :) Jeśli któraś z was zna jakieś aktualne kody to byłabym wdzięczna. Wiem, że podobno była gdzieś w wątku podana strona z której można te kody wziąć, ale nie udało mi się jej znaleźć :/ Z góry dzięki! Odpowiedz Link
bell9 Re: Aktualne kody zniżkowe 18.09.08, 23:57 szukałam wczoraj(sama zamawiałam), ale nic nie znalazłam.jest w tej chwili promocja na Justy Peachy -kod podany na głownej stronie, na Passionata(tez kod na głownej stronie) i jest też promocja -25% na wybrane modele Odpowiedz Link