zazulla 01.11.07, 22:29 Juz oficjalnie podpisane :) FREYA freyalingerie.com/season.asp?season=SS2008&rnd=1304 FANTASIE www.fantasie.co.uk/season.asp?season=SS2008&rnd=5315 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ungore Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 22:34 Ojej ojej ojej :) zachorowałam na Freye Darcey..ale nie wiem czy będzie dla mnie dobrym fasonem.. czy nie wydaje Wam sie , że Mimi może spłaszczać? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 22:38 Zawiodłam się na Fantasie, strasznie blada (ale koronki ładne). Za to Freya - tu już jest na co popatrzeć :) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 22:43 We Freyi mnóstwo ślicznotek. Aż nie mogę się doczekać aż którąś zamówię. :-) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 22:58 A ja jestem chyba jakaś dziwna w porównaniu z Wami. Z Freyi nie podoba mi się nic, z Fantasie ewentualnie Shannon. Odpowiedz Link
green_kumak Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 23:14 Mnie się podobają obie kolekcje . Według mnie Freya skierowana jest do młodszych pań (dlatego zawsze jest bardzo kolorowa i fantazyjna ) natomiast Fantasie projektuje wzory zawsze bardziej spokojne i stonowane co , jak sądzę , ukierunkowuje ją w stronę kobiet dojrzałych . Ale może się mylę .... Ot takie tylko moje spostrzeżenia :)) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 23:31 Jest tak, jak mówisz, ja jako dojrzała pani raczej wolę wzory Fantasie :) Jednak blade kolory przeważnie do mnie nie przemawiają. Co nie znaczy, że nie ma od tej reguły (nielicznych) wyjątków, jak np. Fantasie Bridgette w wersji "miętowa herbatka". Odpowiedz Link
kasica_k Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 00:54 Mój debeściak to Matisse. Bardzo oryginalny wzór. Natomiast taka Darcey za bardzo kojarzy mi się z Krzyś Lajnem, tym takim biało-niebieskim, który straszył w Brastopie :) Z florali podoba mi się np. Mimi, tylko dlaczego robi modelce naleśnik z biustu? Ktoś tu się chyba nie przyłożył do fotek... Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 23:08 Mi się parę podoba. Oczywiście większości nie ma w moim rozmiarze :o) Może to i lepiej? Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 23:11 Fantasie takie sobie, ale Freye.... Ech, ja chcę je wszystkie :( I brązową Pollyannę, i różowiutką Mimi, i białoprzeźroczystą Eleanor (też macie wrażenie, że to klon Zety?), i białą Ionę, i czerwoną Matisse (ten będę mieć na pewno :), i cielistoróżową Darcey... Odpowiedz Link
kumakk Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 01.11.07, 23:38 no, ja tez jakas dziwna. Tez mnie niespecjelnie zachwycilo. Moze by sie znalazly jakies "przydasie" ale nic duszoscipatielnego. Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 10:35 Kolekcje zaraz sobie obejrze. A czerwone rio mozna juz kupic na uplifted za 24 futny. Odpowiedz Link
butters77 Dla mnie rządzi Freya Matisse:) 02.11.07, 10:47 No, może jeszcze limonkowa Daisy:) Zgadzam się, że Fantasie nie rzuca na kolana - ale też nie zdarzyło się chyba, żeby mnie rzuciło:) Tzn. nieraz urzeka subtelnym haftem, uroczym wykończeniem czy klasyczną formą - ale w zestawieniu z Freyą, tak, jak tutaj, siłą rzeczy odpadnie, bo przegra z kolorami. Swoją drogą, nie wiem, czemu Fantasie gra tak konserwatywnie - przecież nie musieliby zaraz iść w jaskrawości - ale np. jakaś głęboka zieleń czy granat... A Rio... Hmm, czy to nie Olusimama szukała kiedyś intensywnie czerwonego stanika?;) Odpowiedz Link
olusimama Re: Dla mnie rządzi Freya Matisse:) 02.11.07, 18:48 ano szukałam ;-) Ale wtedy nie znalazłam. A teraz i Rio I tango II plunge i Antoinette. zwariuję jak ten osiołek ze złobami. Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 10:48 Ja rozumiem, ze Was nie zachwycilo, bo to sa ciagle wariacje nt. tych samych stanikow. Niby nazwa inna np. Imogen a mi staje przed oczami Willow. Podobnie jest z innymi modelami. Nie ma tak naprawde zadnej "nowosci totalnej" ;). Tak przynajmniej mi sie wydaje. W sumie staniki ladne - mi sie jeszcze nie opatrzyly, byc moze dlatego, ze zadnej Frei czy Fantaisie nie mam w swojej szufladzie ;). Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 10:53 Ja osoboiscie mam takie skojarzenia: Eleanor-Zeta Daisy-Madison Iona- Myrtle,Tigerlily,Angelica Jak napisalam wyzej, mimo wszystko podobaja mi sie, ale rozumiem, ze Was na kolana nie powalilo, bo to wchodzenie do tej samej wody i wariacje nt. tych samych modeli. Co w sumie nie jest zle, bo bedzie wiecej "blizniaczych" modeli ;). Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 11:00 Powiem wiecej, to bardzo dobrze, że kroje sa te same. Przetestowane już na wcześniejszych modelach pozwolą uniknąć ewentualnych wpadek przy zakupach. Można mieć tylko 1-3 dobrze leżące i sprawdzoen kroje, a tylko kompletować ich różne wersje kolorystyczne. Chciałam nieśmiało zauważyć, że Freya Rio znana jest z niezozciągliwych obwodów oraz sporych miseczek i jako czerwona występuje w obwodzie 28 z miseczką od DD do GG, a przy 30 do H. Odpowiedz Link
butters77 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 11:11 Zgadzam się, ja też cenię konsekwencję krojową, bo jeśli znajdę już swój ideał, szukam modeli szytym wg tego samego wzoru. I jeszcze uściślę - Fantasie mnie nie powaliła, Freya tak:) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 17:42 No i bardzo dobrze że Eleanor-Zeta. Mnie Zeta już dawno rzucila na kolana ale nie było jej w moim rozmairze. A teraz bedzie:D. Hura! Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 11:29 fantasie slabo,freya niezle,ale...ja nie rozumiem,dlaczego wiosenno-letnie kolekcje musza byc takie pastelowe?! nie wiem jak wy,ale ja wlasnie wtedy mam ochote na ostre barwy, ot chocby taka arabella sorbetowa a nie jakas pudrowo-rozowa... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 14:36 Wiosny zawsze są blade. Dlatego z utęsknieniem czekam na kolejną jesień. Już latem pojawiają się zwykle jaskrawsze modele. Odpowiedz Link
matka69 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 16:17 Interesuję się modą i widziałam kolekcje wiosna-lato2008 (ubrania ) też są wszystkie w przygaszonych barwach. Stad chyba? te tendencje freyi. Odpowiedz Link
bajgla Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 20:08 Mnie się ta nowa Arabella podoba najbardziej z dotychczasowych (na zdjęciu przynajmniej). I jeszcze są dwa zielonkawe :) (choć wolałabym jakiś ciemnozielony). A Eleonor to faktycznie Zeta, tylko haft inny - mnie się ten Zety jakoś bardziej podoba. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 20:31 A darcey to klon czego? to nie jest również fason arabellkowy? bo jak tak to też bede musiala go kupić:) I obowiązkowo nowa atrabelkę:) Kocham arabelki. Widzę tu jeszcze jeden klon. Charlie=lottie. Bardzo fajny fason. Kolorystycznie jednak lotti bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 21:03 > A darcey to klon czego? to nie jest również fason arabellkowy? Nie. Darcey ma numerek 2221, a Arabella 5721. We Freyi klony mają takie same dwie pierwsze cyferki. Niczego pasującego do Darcey nie znalazłam (mam bazę modeli z numerkami na dysku ;). Charlie (4322) i Lottie (4321 - nie ma na stronie Freyi, ale jest w Intimo :) to rzeczywiście bliźniaki. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: ufffff, 02.11.07, 17:05 no raczej w sennych marzeniach te kolekcje pojawiać mi się nie będą (czytaj: wizja finansowej ruiny oddalona;-)) Z fantasie nic, z frei - może na mimi i maisie się skuszę (zwłaszcza, że one są chyba na wzór polyanny szyte, a to mi b. odpowiada). Odpowiedz Link
ananke666 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 18:41 Na kolana to mnie nie rzuciły. Wolę mocniejsze barwy. Odpowiedz Link
beata9957 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 19:04 A mnie sie Freyka barzdo podoba,Fantasie mniej ale i tak nic z tego nie bede miec.Ot co Odpowiedz Link
zzagi Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 02.11.07, 22:49 Ja rozumiem ze jak komus pasuja kroje Freyii to pozostaje jedynie wybranie koloru ale chyba troche przesadzaja z tym konserwatyzmem, ja nie przymierzylam dotad zadnej ktora zaokraglalaby biust w zwiazku z czym chetnie zobaczylabym choc jeden nowy model ktory to robi (a moze ktoras z was taki zna?) a tak wydaje mi sie ze ograniczaja swoja klientele :) no nic dobrze ze jest Avocado na nich mozna liczyc w tej materii. Odpowiedz Link
prawie_jak_artystka czerwone Rio 03.11.07, 13:29 Można już zamówić: www.upliftedlingerie.co.uk/901/Freya/Freya-Rio-Underwired-Balcony-Bra/Scarlet/ Tak przy okazji, czy to jest taki fason jak Millie i jaki tego rozmiar brać? Jak noszę 30FF (Milie F, ale mogłaby być pół rozmiaru wieksza), a tu chcę 28 to brać GG czy G? Odpowiedz Link
olusimama Re: czerwone Rio 03.11.07, 13:38 przymierzałam 32FF (za czasów, kiedy taki rozmiar nosiłam, Arabella w tym rozmiarze była dobra) i miski łopotały. Brałabym mniejszą. Pewnie teraz, jak noszę 32G Rio 32FF byłoby OK. Zastanawiam się nad jego kupnem, ale jednak zdecydowanie wolę krój plunge i chyba stanie na Tango II plunge w czerwieni. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 04.11.07, 12:46 Mnie zainteresuje z Freyi Maisie, czyli nowa wersja Tia, Lucille i Margo, poniewaz ten krój dobrze na mnie leży oraz Iona podobna do Tigerlilly - szary kwiatowy motyw na białym tle z haftem w czerwone kwiaty. A w Fantasiach jest sporo krojowych nowości, tylko przez te pastele nie rzucają się w oczy. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 04.11.07, 14:17 limonka_01 napisała: > Iona podobna do Tigerlilly - szary > kwiatowy motyw na białym tle z haftem w czerwone kwiaty. Też od razu zwróciłam na nią uwagę! Taka "raz na ludowo" :) Czerwone maki i czerwone ramiączka to jest to (Antoinette w wersji z czerwonym też). Freya chyba stawia w tym sezonie na kwiatowe motywy a la Kalyani (Mimi, Maisie...) > A w Fantasiach jest sporo krojowych nowości, tylko przez te pastele > nie rzucają się w oczy. Mam nadzieję, że jesienią zrobią wersje w normalniejszych kolorach, np. Olivię. W zasadzie to nawet w tej słabej kawie z mlekiem jest fajna. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 04.11.07, 14:48 Olivię, ale w ciemniejszym kolorze możesz kupić już teraz, jako czarną lub malinową Gabrielle. Mamy remake Lilly pod nazwą Mariette, ale inny jest krój od GG, bardziej przypomina balkonik Rimini niż daną Lilly. Imogen i Eliza to bliźniaki, a właściwie czworaczki, jeżeli weźmiemy pod uwagę Willow i Fern. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 04.11.07, 18:17 limonka_01 napisała: > Olivię, ale w ciemniejszym kolorze możesz kupić już teraz, jako > czarną lub malinową Gabrielle. Inna koronka. Jasne, na Gabrielle też mam ochotę, zwłaszcza malinową. Ale Olivia jest dwukolorowa i za to ją lubię :) Ogólnie wszystko wygląda bardzo elegancko i subtelnie. Odpowiedz Link
joankb Re: Nowe kolekcje Freya i Fantasie 2008 23.01.08, 14:39 Wyciągam do góry, bo w Peachfield już można zamawiać niektóre nowe modele Odpowiedz Link