zarin 26.12.07, 15:36 Pomyślałam, że skoro doszło już do tematu wyglądu wagin, ten nie będzie zbyt krępujący ;). Więc - jak sobie z tym radzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
restless Re: Włoski na sutkach 26.12.07, 15:39 ja wyrywam pincetą,szybko i z czasem coraz mniej boli kiedys raz na tydzień,teraz raz na kilka tyg-biorę regularnie diane 35 a po niej zawsze robię się po 6 mies kuracji mniej owłosiona Odpowiedz Link
koma77 Re: Włoski na sutkach 26.12.07, 15:43 wyrywam na szczęście mam tylko jeden-ale za to jest porządny:] Odpowiedz Link
ungore Dzięki Ci za ten wątek! :) 26.12.07, 19:53 Miałam właśnie poruszyć ten temat , bo bardzo mi przeszkadzają włoski.. moja mama nie ma tego problemu wiec nie wiem skad u mnie takie coś.. kiedyś próbowałam pensetą wyryrwać w trakcie gorącej kąpieli ale odpuściłam.. i teraz jestem zarośnięta mowiąc bez ogródek :D Odpowiedz Link
turzyca Re: Dzięki Ci za ten wątek! :) 26.12.07, 22:25 Ja sie przyznam, ze trafilam w jakims durnym pismidle dla kobiet na wywiady z facetami na temat podrywu, zachowan intymnych, oczekiwan itd i ktorys z nich powiedzial cos w tym stylu, ze chcialby miec dziewczyne jak z fotek w playboyu, ale to nierealne, a przeciez wlosy dookola sutkow czy nieidealny brzuch nie oznaczaja, ze seks z dziewczyna bedzie zly. I uznalam, ze to jak z celulitem - jesli tyle kobiet to ma, to nie moze byc nienormalne. A co do usuwania - ktos mi powiedzial, ze przy piersiach nie powinno sie majstrowac z przemoca np wyrywac wloskow. Spytam sie jutro lekarki, czy to prawda i jak mozna w takim razie rozwiazac problem. Odpowiedz Link
zarin Re: Dzięki Ci za ten wątek! :) 26.12.07, 22:47 > kąpieli ale odpuściłam.. i teraz jestem zarośnięta mowiąc bez > ogródek :D Ja też ;). Pęsetę praktykowałam przez jakiś czas. Ból przy tym był nawet w miarę znośny, ale nie czekałam zbyt długo, aż odrośnie, poza tym strasznie wrastały mi potem włoski (można sobie wyobrazić "wydłubywanie" ich potem :/). I boję się trochę, że takim wyrywaniem można sobie np. jakoś uszkodzić nerwy. Teraz, jeśli już, to raczej je golę, chociaż też nie wiem, czy to jest bezpieczny sposób. I nie uważam takiego zarostu za coś nienaturalnego, co koniecznie trzeba likwidować - wątek raczej z ciekawości :). Odpowiedz Link
turzyca Re: Dzięki Ci za ten wątek! :) 27.12.07, 21:11 To ja dzis porozmawialam z moja dermatolog, ktora powiedziala, ze nie ma zadnych przeciwskazan do usuwania wloskow. Miejsce jak kazde inne, noga czy pacha. Nawet jak sie zrobi stan zapalny w mieszku wlosowym, bedzie sie paprac i zrobi sie jakies male zwloknienie to i tak nie bedzie mialo zadnego wplywu na np karmienie czy wywolywanie raka. No i z swoim charakterystycznym usmieszkiem dodala, ze czesc kobiet, ktore widziala w swojej praktyce, zostawia te wloski jako pewnego rodzaju wabik. Zarost jest naturalny, ale ten na nogach czy pod pachami rowniez, a czesc kobiet go usuwa. Kwestia smaku, a o smakach sie nie dyskutuje. :) Odpowiedz Link
malwes a może laser? 27.12.07, 20:17 Jestem ciemną brunetką i niestety problem włosków jest mi znany - na szczęście nie na piersiach - choć spodziewam się, że wraz z wiekiem pewnie i tam się pojawią (ssaki im starsze tym bardziej obrośnięte :) Nie polecam golenia - jeśli mi się pojawią pójdę na laserową epilację. "Tłukłam" tak włosy na rękach i jeszcze w kilku innych miejacach i jestem bardzo zadowolona, choć cudów oczywiście toto nie zdziała. Kurcze...nam kobietom zawsze wiatr w oczy :))))))) Dla mnie chłop im bardziej włochaty tym lepszy ;) choć wiem, że i oni mają problemy z nadmiarem. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: a może laser? 27.12.07, 23:00 > Dla mnie chłop im bardziej włochaty tym lepszy ;) choć wiem, że i > oni mają problemy z nadmiarem. Zależy jeszcze, co kto uważa za nadmiar :) Mój były ma włosy na ramionach (kilkucentymetrowe) i zarośnięte dłonie, ale jakoś na pomysł pozbywania się ich stamtąd nie wpadł. Za to zawsze mnie wkurzało, że kilka godzin po goleniu znowu ma zarost i popołudniu drapie ;) A co do tematu - ja bym olała, ale ja ogólnie jestem zwolenniczką tylko golenia pach i depilacji nóg i okolic bikini (ale to z powodu mojego lenistwa tylko latem). Ręce mam zarośnięte, brzuszek też, i nie zamierzam nic z tym robić :P Odpowiedz Link
turzyca Re: a może laser? 27.12.07, 23:04 Kasia, bo Ty nie odkrylas, ze drapiacy zarost mozna bardzo, bardzo przyjemnie wykorzystac. ;P Aha, moja dermatolog stwierdzila, ze laseru tez mozna uzyc. :) Odpowiedz Link
charm Re: Włoski na sutkach 28.12.07, 00:00 Też mam włoski... natomiast nie są jakieś gęste, czy ciemne... ja je ignoruję... a jeśli ja nie zwracam na nie uwagi, to mój luby też nie-zwraca na eksponowane atuty ;p Odpowiedz Link