adra_19 Agent Provocateur 28.02.08, 20:58 Całkiem ciekawa kampania reklamowa Agent Provocateur;) launching.blox.pl/2008/02/Agent-Provocateur-lingerie.html Odpowiedz Link
masaiimara No nie mogę się powstrzymać;) 28.02.08, 23:18 www.pudelek.pl/artykul/8549/ktora_gwiazda_sprawdzala_czy_widac_jej_stopy_zza_biustu/ Odpowiedz Link
stary_dywanik Taa, to na pewno dziecko jej TO zrobiło... 28.02.08, 23:26 www.pudelek.pl/artykul/8588/czyje_to_piersi/ Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: No nie mogę się powstrzymać;) 28.02.08, 23:53 WTF? Patrzę na to zdjęcie, patrzę i stwierdzam, że Cichopek ma biust podobnej wielkości jak mój, albo i mniejszy. A ja, do jasnej cholery, widzę swoje stopy stojąc wyprostowana jak struna. I tak, jakbym nosiła buty w rozmiarze 35 to też bym je widziała. Kogoś fantazja mocno ponosi. Odpowiedz Link
the_mariska Aż sprawdziłam z ciekawości... 29.02.08, 00:35 W pozycji wyprostowanej stóp brak. Ale wystarczy lekko pochylić się do przodu i już je widać. Po drodze ku memu przerażeniu widać też ładnie wystający brzuszek. Przy moim 98 w obwodzie sama jestem zaskoczona... Odpowiedz Link
bathilda Re: Aż sprawdziłam z ciekawości... 29.02.08, 10:43 Hehe, ja tak sprawdzałam co tydzień będąc w ciąży. Przestałam widzieć stopy jakoś na przełomie 5 i 6 miesiąca. Odpowiedz Link
ekler.ka nowy katalog intimissimi 29.02.08, 09:33 ja naprawde lubie ten sklep...znaczy glownie tam kupuje bluzki, czasem tez majtki...zawsze marudzilysmy na ich rozmiarowke stanikowa. ale to, jak modelka wyglada w najnowszym wiosennym katalogu wola o pomste do nieba...bym powiedziala,ze zamiast biustonosza ma sutkonosz ;) do obejrzenia tu: www.intimissimi.com/english/index.htm Odpowiedz Link
martvica Re: Śmietnik numer 4. 29.02.08, 12:55 Czy jest taki zawód jak wymyślacz tekstów-opisów do produktu? bo ja bym sie u Wies-manna najęła... www.olive.pl/Biustonosz+Eva+B43_p1297.html i na wszelki wypadek cytuję: 'Nie od dziś wiadomo, że pełne, jędrne piersi przykłuwają wzrok i pobudzają zmysły. Eva to biustonosz stworzony zgodnie z tym założeniem, w myśl najwyższego symbolu kobiecości jakim jest ślicznie wymodelowany dekold z cudownie wyeksponowanym, optycznie powiększonym biustem. Fason, który z pewnością Cię nie zawiedzie jeśli marzysz o zniewalającym wyglądzie połączonym z magią subtelności i koronkowej pokusy. Obie, kształtne miseczki pokrywają delikatne, kwieciste koronki dodając temu wszystkiemu jeszcze większego, kokieteryjnego uroku. Pomiędzy piersiami znajdziesz seksowne sznurowanie oraz słodziutką, satynową kokardkę. Całość na praktycznych, odpinanych ramiączkach.' Czy Wasze piersi też przykłuwają wzrok? a jak tak, to do czego? :> Odpowiedz Link
szarsz Re: Śmietnik numer 4. 29.02.08, 14:01 martvica napisała: > Czy Wasze piersi też przykłuwają wzrok? a jak tak, to do czego? :> Jak to do czego? Do dekolDu oczywiście :D Odpowiedz Link
a_gneskka Biust opatentowany 29.02.08, 19:21 Czyli wynalazki mające na celu ułatwienie(?) doboru rozmiaru: Nowatorski sposób pomiaru: www.google.com/patents?hl=pl&lr=&vid=USPAT5965809&id=0BYZAAAAEBAJ&oi=fnd&dq=%22bra+size%22 Specjalna taśma: www.google.com/patents?vid=USPAT6467180 Miernik: www.google.com/patents?id=1woHAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4#PPA17,M1 I dużo innych, po kliknięciu na jeden patent na dole po lewej lista podobnych :D Odpowiedz Link
ricemice rownouprawnienie biustow 01.03.08, 00:41 nie wiem czy zawarta informacja o zrownaniu cen stanikow niezaleznie od miseczki jest prawdziwa jesli tak to dobry znak, dodaje ten artykulik do smietnika bo podano ja w portalu dla panow z przewaga zdjec :) a wlasciwie pod pretekstem zdjec chyba facet.wp.pl/gid,9710018,img,9710112,kat,,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=1 i na koniec puenta autor obawia sie ze mozliwosc kupienia wiekszego stanika w nizszej cenie spowoduje ze kobiety rzuca sie je kupowac (co byloby naturalne:))) ale tylko po to by moc je wypychac wata... no rece opadaja ..... ----------------------------------------------------- "moje zycie seksualne? nie narzekam. nie mam na co..." najlepsze z bash.org.pl Odpowiedz Link
the_mariska Re: rownouprawnienie biustow 01.03.08, 15:39 Debilny artykuł pisany przez napalonego samca, a komentowany przez jeszcze bardziej napalonych amatorów różowych pisemek. Szkoda słów. Odpowiedz Link
masaiimara Ciiiiiii-cho-pek;) 01.03.08, 15:29 jak to jest, że uruchamiam Internet Explorera a ona już tam jest?!;) film.onet.pl/0,0,1702625,plotki.html Odpowiedz Link
the_mariska Kiedy piersi są za duże? 01.03.08, 15:52 "Masz za duży biust, gdy jesteś drobnej budowy (wąskie: ramiona, talia, biodra), nosisz stanik w rozmiarze D i z tego powodu się garbisz. Duże piersi to ciężar, którego mięśnie klatki piersiowej i skóra nie są w stanie utrzymać. Funkcję tę przejmuje kręgosłup i to prowadzi do jego skrzywień. Pod biustem powstają bolesne odparzenia i otarcia, które przyczyniają się do grzybicy skóry." Wcale się nie dziwię, że jak dziewczyna nosi D przy dużym biuście to się garbi i obciąża kręgosłup. Tylko że problemem nie są jej monstrualne piersi tylko idiotycznie dobrany stanik. To i dużo więcej innych idiotycznych bzdur autorstwa pewnego docenta doktora i czegośtam jeszcze znajdziecie tutaj --> powiekszaniepiersi.boo.pl/pytania.html Odpowiedz Link
baryszka Re: Kiedy piersi są za duże? 01.03.08, 16:08 rzeczywiście rewelacja... " Jeśli masz duże piersi (rozmiar miseczki D) dobierz stanik na szerokich ramiączkach (1,5?2 cm). Wąskie będą cię pić i spowodują bolesne otarcia. Stanik musi dobrze przytrzymywać pierś tak, by odciążyć skórę". słabo mi. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Kiedy piersi są za duże? 01.03.08, 16:24 Grzybica pod biustem?! > Duże piersi to ciężar, którego mięśnie klatki piersiowej i skóra nie są w stanie > utrzymać. Funkcję tę przejmuje kręgosłup i to prowadzi do jego skrzywień. I dlatego nosi się stanik, który ten biust będzie podtrzymywał. Ale o tym już nie łaska napisać. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Kiedy piersi są za duże? 01.03.08, 18:10 "Pod biustem powstają bolesne odparzenia i otarcia, które przyczyniają się do grzybicy skóry." Auć!!! Dobra, może JAKIKOLWIEK stanik. Odpowiedz Link
baryszka Re: Śmietnik numer 4. 01.03.08, 16:14 pomponik.pl/fakty_dnia/news/mam-za-duze-piersi,951107 i ostatnie zdanie: "Autor artykułu ocenia rozmiar biustu Kasi na 75D. Chyba możemy się z nim zgodzić..." taaaa kobitka poniżej 160 cm o rozmiarze 34... i 75 pod biustem. ciekawe. Odpowiedz Link
the_mariska WTF? 01.03.08, 18:20 Znalazłam gdzieś w internecie jakiś dziwny kalkulator rozmiaru stanika, dołączony do jakichś dziwnych stanikowych statystyk. Przeliczam swoje wymiary na cale, zaznaczam, i jaką dostają odpowiedź?: "You may be outside our size range. Please check your underbust and bust measures." Ubawiłam się niesamowicie, pewnie według nich jakoś idiotycznie zmierzyłam te moje 69cm ciasno pod biustem. Wpisuję zamiast tego 75, które wychodzi mi mierzone luźno, komputer myśli dłuższy czas i nawet nie podaje mi 'mojego rozmiaru' tylko wyrzuca mi Freyę (!!) Millie(!) w rozmiarówce 65-85 B-DD(?), za 52$(!!!), a po kliknięciu w 'more details' przekierowuje mnie na stronę listków (!!!!!), gdzie faktycznie dany stanik występuje tylko w takiej rozmiarówce. Czary jakieś, czy o co chodzi? Ktoś chce się pobawić? www.zafu.com/oo/zafu/shape.do Odpowiedz Link
kasica_k zafu 01.03.08, 18:39 Było już o tym zafu.com. Zresztą w którymś z portalików był artykuł zachwalający to ustrojstwo, skomentowany już odpowiednio przez nasze forumki, tylko nie mogę sobie przypomnieć, gdzie :) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: WTF? 01.03.08, 20:02 A to nie Freya Millie half-cup? W tej wersji ten stanik też istnieje, jest śliczny i może mieć taki zakres rozmiarów. A z kalkulatorka skorzystałam do policzenia sobie idealnych dżinsów, wywaliło oczywiście masę boot-cutów, z których wszystkie były sfotografowane na modelce o zupełnie innej figurze niż moja i jakoś nie wierzę, że jeżeli na niej dobrze leżały w pasie, biodrach i udach, to na mnie też będą. Odpowiedz Link
bianna Najpiękniejsze piersi w Polsce!!! 02.03.08, 11:14 www.plotek.pl/plotek/51,78646,4979038.html?i=7 Jak tak dalej pójdzie to dziewczyna do 30ki zapewni sobie całkiem niezły zwis damski.... Szkoda mi jej Odpowiedz Link
baryszka Re: Śmietnik numer 4. 02.03.08, 17:51 www.allegro.pl/item322546208_maxymalnie_powiekszajacy_biustonosz_70_b.html Odpowiedz Link
aadrianka sygnaturka 02.03.08, 19:06 Nie mam żadnego rewelacyjnego zdjęcia, ale postanowiłam sobie w końcu stworzyć sygnaturkę z odsyłaczem do Lobby. Niestety, jestem kompletnym beztalenciem w tej dziedzinie i chyba coś mi aktywny link nie wyszedł... Odpowiedz Link
aadrianka Re: sygnaturka 02.03.08, 19:13 A jednak wyszło:) Mam jednak talent, zaśmieciłam śmietnik:D Wybaczcie offtop, to w szczytnym celu:) Odpowiedz Link
the_mariska Re: sygnaturka 02.03.08, 20:04 Gratuluję, zaśmiecenie śmietnika to naprawdę wyczyn nie lada :) Swoją drogą, dla osób udzielających się na niegazetowych forach i chcących propagować tam stanikową wiedzę zmalowałam kiedyś graficzną wersję sygnaturki. Tylko gdzie ja ją kurka zapisałam... Odpowiedz Link
turzyca Re: sygnaturka 02.03.08, 20:14 Do takich testow sluzy forum testowe. Ale niech tych kilka postow zostanie jesli mariska sie zmobilizuje do znalezienia graficznej wersji sygnaturki. Odpowiedz Link
friday133 Re: sygnaturka 03.03.08, 13:50 Szowninistyczna donda na WP.pl. Miseczka F+ to jest MEGA. Obwody sa tylko 75 (ale już w MEGA nie występują). facet.wp.pl/kat,1007823,wid,9710125,wiadomosc.html Odpowiedz Link
czarna.czajka Re: sygnaturka 04.03.08, 19:38 46% 75B kurcze widział ktoś taki rozmiar (dopasowany)?? Odpowiedz Link
the_mariska Ja widziałam, ja, ja! :) 05.03.08, 14:36 Mam koleżankę na uczelni, która wygląda na takie idealne 75B :) Obserwuję ją od jakiegoś czasu i nie zauważyłam u niej oznak nieprawidłowego obwodu, czy bułek nad piersiami. Do tego ma dość szeroki obwód pod biustem i stosunkowo małe piersi, więc to by się zgadzało. Przy najbliższej okazji wypytam ją o to ;> Odpowiedz Link
the_mariska Z komentarzy pod tym artykułem: 05.03.08, 14:23 - F+ i mega? A jaki obwód? Bez sensu jest ta sonda, tak naprawdę wielkość miseczki zależy od obwodu pod biustem, miseczka 60F jest dużo mniejsza od 80B. Ignoranci :> - widać się znasz na miseczkach jak kot na kwasnym mleku.60f jest wizualnie i normalnie wieksze od 80b bo 80b to gruba osoba z malymi piersiami a 60f to szczupła osoba z duzymi piersiami.Nie chce widzieć jaki nosisz zle dopasowane staniki. - Obie sie znacie jak wilk na gwiazdach..ehh. 60F? Nie robi się takich rozmiarów. 60 cm to mozna mieć w pasie, ale nie pod biustem - nawet jesli się waży 45 kg. Rozmiarówka zaczyna się od 65A; 65 jest tylko AB; 70: ABC; 75: ABCDEF itd.. Miseczki: DD E F zaczynają się od 75 do 95, a miseczka G jest z obwodami 80-95. Reszta na zamówienie. I nie można generalizować na podstawie obwodu pod biustem czy ktoś jest gruby. Tak sie sklada, że noszę stanik 75-80 F (w zaleznosci od rozmiarówki producenta), a mam 165 cm wzrostu i ważę 60 kg. Nie uwazam sie za grubą tylko normalną :P Nóż się w kieszeni otwiera.... Odpowiedz Link
the_mariska Znalazłam :)))) 03.03.08, 14:18 www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/sygnatura-teen.jpg Wymiary 500 x 100 px, jeżeli jakieś forum wymaga mniejszych sygnaturek, to mogę przerobić. Kod źródłowy dla forum typu phpbb (czyli większości) będzie wyglądał tak: [url=www.biusciaste.prv.pl] www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/sygnatura-teen.jpg" border="0" alt="www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/sygnatura-teen.jpg">[/url] Wkleję to może jeszcze do wątku wizytówkowego, bo w śmietniku mało kto takich rzeczy szuka ;) Odpowiedz Link
kasiamat00 Co oni jej zrobili?! 03.03.08, 20:17 Znalezione na ebayu... i16.ebayimg.com/01/i/000/de/97/1623_1.JPG Zastanawiam się, ile rozmiarów za mały stanik ma ta pani. To jest chyba oficjalne zdjęcie firmy bieliźniarskiej! To ja już wolę buły Triumpha, IMO wyglądają jednak lepiej :( Odpowiedz Link
agastrusia smacznego ;-P 04.03.08, 12:11 www.nokaut.pl/oferta/makaron-w-ksztalcie-kobiecych-piersi.html Odpowiedz Link
agastrusia Tunel aerodynamiczny ;-) 04.03.08, 12:21 ganc2.wrzuta.pl/film/hKw1l49d88/falujace_kobiece_piersi_w_tunelu_aerodynamicznym Odpowiedz Link
agastrusia Śmieszna dyskusja 04.03.08, 12:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=74790518&a=74790518&v=2&wv.x=0 Odpowiedz Link
agamara1 nie wiedzialam gdzie dac to daje tu ;) 04.03.08, 15:32 powiedzcie co jest z tymi stanikami nie tak ze sa tak tanie :/ podroba jakas czy cus 30-35zl za inferno to nie jest chyba normalna cena www.allegro.pl/search.php?string=inferno&category=530 Odpowiedz Link
agastrusia Re: nie wiedzialam gdzie dac to daje tu ;) 04.03.08, 15:34 Może komuś kolejna paczka wsiąkła na poczcie :/ Odpowiedz Link
agamara1 Re: nie wiedzialam gdzie dac to daje tu ;) 04.03.08, 15:41 no tak ale jeden sprzedajacy ma 10sztuk ;)wiec nie wydaje mi sie zeby byly trefne pod tym wzgledem :) Odpowiedz Link
agastrusia Re: nie wiedzialam gdzie dac to daje tu ;) 04.03.08, 15:44 Doprawdy nie wiem, ale jest na forum dziewczyna o tym samym nicku ;-) Odpowiedz Link
beakarp Inferno 04.03.08, 19:47 Białystok ma outlet z tymi starszymi modelami Inferno, ot i cała tajemnica niskiej ceny;) Odpowiedz Link
the_mariska Gdzie jest ten outlet? 04.03.08, 20:37 Chętnie skieruję tam 2 moje koleżanki, które akurat są z Białegostoku. Już je wymierzyłam i wyceniłam, tylko nie uśmiecha im się inwestować ponad 100 zł w jeden stanik. Tam na pewno pójdą z wielką chęcią :) Odpowiedz Link
wiedzma30 Uwaga! zaraz eksploduje ;) 04.03.08, 16:36 www.allegro.pl/item318348123_marks_spencer_biustonosz_rozm_80_b_.html Odpowiedz Link
wiedzma30 "Robi wrazenie" ;))) 04.03.08, 16:38 www.allegro.pl/item318353185_biustonosz_70_b_.html Odpowiedz Link
wiedzma30 "Kuszaco i ponetnie" ;)) 04.03.08, 16:40 www.allegro.pl/item318374520_biustonosz_rozm_75_c.html Odpowiedz Link
nighthrill Re: Śmietnik numer 4. 04.03.08, 19:02 Nie umiem robić linków, ale : muzyka.onet.pl, artykuł "Śniąca królewna" o tym jak się stacza Britney. Pod nim licząca kilkadziesiąt wpisów dyskusja dziewczyn ( głównie) o biustach i stanikach. Wypisują bzdury, np. ważąca 52 kg dziewczyna pisze, że nosi obwód 75, a inne, że 85F to gigantomastia ( czy jak to się tam nazywa)... Można by tam wpaść i ponawracać, ja jeszcze nie mogę, bo za mało jestem oblatana w temacie, nie umiem doradzić komuś rozmiaru, gdy poda wymiary:) muzyka.onet.pl/10172,1472947,wywiady.html Odpowiedz Link
turzyca Re: Śmietnik numer 4. 04.03.08, 19:46 W takich miejscach to sie nie nawraca technicznie tylko robi czysta reklame lobby. Ew. LMB jak jakas malobiusciasta placze. :) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Śmietnik numer 4. 04.03.08, 20:28 Co też właśnie uczyniłam. Mam nadzieję, że ktoś zajrzy chociaż z ciekawości :) Odpowiedz Link
a_gneskka Biust dowodem na niewinność 04.03.08, 22:52 facet.interia.pl/ciekawostki/news/uniewinnili-ja-bo-ma-duzy-biust,1070001,2528 To ta pani: www.entrevue.fr/media/serena-kozakura-4235-14.jpg Odpowiedz Link
besame.mucho avanti 05.03.08, 09:07 serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,4972441.html Jak zawsze prawie tylko malizna. A przecież w temacie "bielizna retro" to taki Masquerade Antoinette na przykład urodą bije na głowe wszystkie tam pokazane. Odpowiedz Link
agmani Buleczki prosto z Ukrainy 05.03.08, 22:09 www.youtube.com/watch?v=PIJf0aKQRvA trzeba ujec bieliznianych doczekac, rowek jak sie patrzy, buleczka dzielona na cztery. Odpowiedz Link
angella456 Re: Śmietnik numer 4. 06.03.08, 11:55 Ta pani właśnie reklamuje własną linię bielizny... static.sky.com/images/pictures/1657363.jpg Odpowiedz Link