Dodaj do ulubionych

raj stanikowy ;) - dlugie

06.02.08, 19:09
Dopiero od niedawna jestem uswiadomiona w kwestii doboru stanika (efekt: 75c->70e/f), ale juz zdazylam sie naczytac o problemach z kupnem stanika o miseczce wiekszej niz D. Jako ze mieszkam za granica (w dodatku wschodnia) to zakupy internetowe mam bardzo utrudnione.
Bedac w PL postanowilam sie zaopatrzyc w "nowy" stanik, ale ze mialam malo czasu, zajrzalam tylko do H&M, w ktorym, jak mi sie wydawalo, znajde wieksze rozmiary miseczek. A gdzie tam. Najwyzej 75D.
A jednak udalo mi sie kupic stanik, i to nie przez internet.
Wrocilam do Lwowa i podczas zakupow na bazarku przechodzilam kolo sklepu z bielizna. A co mi szkodzi - zapytam. Pytanie o 70E nie wzbudzilo zadnego zdziwienia. Co prawda duzego wyboru tez nie bylo, bo tylko 2 modele, ale jak pani powiedziala, to dlatego, ze sa tuz przed dostawa i wiekszosc 70-tek jest wykupiona. Wybralam sobie czarny, łotewskiej fimy Rosina, z pionowym cieciem na miseczce, troche ma szerokie ramiaczka, ale bardzo ladnie wyglada dekolt i ladnie ksztaltuje piersi pod gladka bluzke. W dodatku byl tani - w przeliczeniu ok. 45 zl. Teraz widze, ze moze trzeba bylo brac wiekszy, bo jeszcze cos tam spod pachy by sie wygarnelo, ale nic straconego.
Zaczelam sie zastanawiac, czy to taki szczesliwy traf?
A potem przyszlo mi do glowy, ze zawsze mi sie wydawalo, ze Ukrainki maja generanie wiksze piersi od Polek. A moze po prostu maja lepiej dobrane staniki?
Zrobilam rajd po sklepach bielizniarskich. Efekt: w 5 z odwiedzonych 6 sklepow moj rozmiar byl dostepny bez problemow. W jednym pani dodatkowo zaproponowala, ze sprowadzi dla mnie dowolny rozmiar, ale ona miala tylko staniki z wyzszej polki, w cenach ok. 150-200 zl (freya). Poza tym Samanta (ceny 100-125zl - nie wiem, czy to duzo, czy malo?) i duzo firm, o ktorych nigdy nie slyszalam, w tym polskich. Moze oni produkuja rozmiary powyzej D na tutejszy rynek ;)

Nie wiem, jak powyzej F, z E nie bylo problemow, F bylo troche mniej (w jednym sklepie pani mi powiedziala, ze zamawiaja do E, powyzej pojedyncze sztuki), ale bylo.

No i edukacja: nikt mi nie proponowal w zamian 75D, nikt na mnie nie wytrzeszczał oczu, a jedna pani wprost powiedziala, ze "najwazniejsze, zeby obwod dobrze trzymal, wtedy sie piersi uniosa do góry".
Obserwuj wątek
    • ganbaja Re: raj stanikowy ;) - dlugie 06.02.08, 20:11
      No ładne rzeczy :-)
      To moze zamiast śledzić kurs funta należy sprawdzić ofertę sklepów za wschodnią
      granicą?

Zapytaj jak z rozmiarami takimi jak 70G,H, J oraz poniżej 70 cm w obwodzie.
      Bardzo jestem ciekawa.
      A może maja sklepy internetowe?
      • vasylkova Re: raj stanikowy ;) - dlugie 06.02.08, 22:01
        przy okazji zapytam.
        a poki co jade do PL, moze mi sie uda ten kostium kapielowy kupic.
        • rennya Re: raj stanikowy ;) - dlugie 06.02.08, 23:00
          też czekam z ciekawością na wieści ze wschodu:)
    • wiedzma30 Re: raj stanikowy ;) - dlugie 07.02.08, 01:32
      Mieszkalam we Lwowie 5 lat. Uwielbiam to miasto.

Pozdrawiam :)))
      • pitupitu10 Re: raj stanikowy ;) - dlugie 07.02.08, 11:31
        A 60tki mają? Kurcze, ale ci fajnie :)
    • anias0401 Re: raj stanikowy ;) - dlugie 07.02.08, 13:21
      Dziewczyny- nie popadajmy w zbytnią euforie, - kupić u nas 70F, też nie jest od
      kilku lat większym problemem. Lwów mi zaimponuje- jeśli w byle bieliźniaku będą
      np. 65G
      • martulka_s Re: raj stanikowy ;) - dlugie 07.02.08, 16:09
        Zgadzam się. W moim raczej średniej wielkości miasteczku nie ma problemu z
        zakupieniem 70f czy g. Mniejszy obwód albo miska powyżej g to już zupełnie inna
        sprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka