Dodaj do ulubionych

Cieszyc sie czy plakac? :|

09.02.08, 18:13
Znowu urosly mi cycki!
Pare dni temu mierzylam sie, wyszlo 95. Wczoraj zalozylam Arabelke 60G, i co? Strasznie sie rozciagnela, za luzna w obwodzie (mam 70cm), biust ucieka w obwod, a jak wszystko wygarne to pojawiaja sie bulki... Dzis zakladam ukochana Fieste 60GG.. i tez bulki! Wiec znow sie zmierzylam - wyszlo 96, 97 na maksymalnym wdechu. Z tabelki jak byk wychodzi 60H:(
A jeszcze rok temu kupowalam push-upy !70B!... W miedzyczasie od lekow przytylam 10kg, ale juz odstawilam to swinstwo i zaczelam chudnac. A cycki i tak rosna.
Z drugiej strony tez sie ciesze, bo zawsze mialam ogromny kompleks malego biustu, nawet teraz nie jest duzy, w ogole nie wyglada na taki rozmiar (mozna sobie zobaczyc w galerii). No i zawsze chcialam miec tyle samo w biuscie co w biodrach, teraz brakuje tylko 6cm:)
Aha, od ponad pol roku biore pigulki, mozliwy jest taki staly wzrost biustu? Myslalam ze to tylko na poczatku.
Co ja mam robic? :(
Nie mam w tej chwili ZADNEGO dobrego stanika, poza tym wlasnie (jeszcze nieswiadoma nowych wymiarow) kupilam 2 M&S 65G. Mam szanse sie zmiescic?

Chlip ;(
Obserwuj wątek
    • e.m.i1 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 18:16
      Jeszcze, gdyby ktos mial watpliwosci to mam 20 lat i okres dojrzewania juz za soba:)
      Przyszlo mi jeszcze cos do glowy... Slyszala ktoras z Was moze o takim przypadku, ze podczas dojrzewania wzrost piersi sie zatrzymal z powodu np. anoreksji i innych historii, a teraz sie "obudzil" i nadrabia? Np. pod wplywem pigulek.
      Czy to tylko moj glupi pomysl?:)
      • maheda Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 18:30
        Mnie - bez żadnych piguł - biust rósł sam z siebie do 25 roku życia.
        Potem przestał, a potem znowu zaczął, bo zaszłam w ciążę.
        Więc spoko ;) wszystko przed Tobą ;)
      • kasiamat00 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 19:08
        Mam dziwne wrażenie, że temat rośnięcia biustu po dwudziestce został już tu
        przewałkowany. Trzeba tylko zmusić wyszukiwarkę do współpracy (może akurat nie
        będzie miała żadnych narowów?). Jeśli dobrze pamiętam, to prawie wszystkim biust
        rósł po 20. roku życia :) Z moich obserwacji dookoła wynika, że na studiach
        dziewczynom zazwyczaj zmienia się figura, z długiego i chudego patyczaka na taką
        bardziej kobiecą. Jeśli brałaś, jak rozumiem, dość agresywne leki, to już w
        ogóle nic dziwnego, że Ci organizm szaleje. A od pigułek biust rośnie bardzo,
        bardzo często.
      • elayne_trakand Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 19:12
        Mnie biust urósł między 20-tką 30-tką z 75B ;) do 75D
        a potem zaszłam w ciążę i znowu urósł -70G

tylko teraz mimo wygarniania nie chce :(
      • the_mariska Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 10.02.08, 02:25
        Nie jesteś przypadkiem moją siostrą bliźniaczką? Bo wymiary masz bardzo podobne
        do moich (1 - 2 cm różnicy możnaby zwalić na błąd pomiaru ;) ), a ja sama miałam
        zamiar zakładać wątek narzekalniowy że mi piersi urosły, a jeszcze tyle
        tłuszczyku na plecach czeka na upchanie do miseczek... Żeby jeszcze dało się
        jakoś zrobić nowe zakupy przy studenckich funduszach, ale niestety upolowanie na
        allegro czegokolwiek w rozmiarze 65GG lub 60HH graniczy z cudem :(

Wiem co zrobię. Poszukam sponsora gotowego zainwestować w mój biust ;)))
        • the_mariska JASNA CHOLERA!!! 12.02.08, 15:21
          Nożeszkude.. Jeszcze 3 dni temu myślałam, że z tego wszystkiego przynajmniej
          obwód u mnie stoi w miejscu i się z tego strasznie cieszyłam. Dzisiaj ściskam
          się miarką maksymalnie jak się da, a tu jak wół SZEŚĆ-DZIE-SIĄT-DZIE-WIĘĆ!
          Przynajmniej teraz wiem skąd się wzięły te cholerne 3-4 centymetry które
          pojawiły się u mnie bonusowo w biuście.

Przyszłam na to forum, z wymiarami 73/95 cm, i zalecanym rozmiarem 65FF/G. Teraz
          mam 69/98 - __prawie_30cm_różnicy__ pomiędzy biustem a podbiuściem, z tabelek
          28HH które występuje w dwóch markach i sześciu modelach, ewentualnie polskie 60
          N, którego jeszcze pewnie przez dobrych parę lat nikt w życiu na oczy nie
          zobaczy. Kurde, to jest straszne! Ani mi biust nie urósł, ani nie przytyłam od
          tamtego czasu (chyba nawet zgubiłam ze dwa kilo), a różnica obwodów zmieniła się
          o 7 cm. Trzy miseczki!

Idę się zamknąć w sobie i kombinować, skąd ja teraz wezmę pieniądze na uroczą
          Fiestę, która wizualnie strasznie mi się podoba, ale jej fiszbiny zabiją moje
          biedne plecy.

No i do zobaczenia wszystkie plunge, push-upy i straplesy. Nie wiem, ile
          musiałabym schudnąć (przytyć?) żeby zmieścić się w rozmiarówce takowych. Ależ
          jestem zła!

I pomyśleć, że mogłam sobie w błogiej nieświadomości nosić to 32E i twierdzić że
          jest rewelacyjne...
          • charm Re: JASNA CHOLERA!!! 12.02.08, 17:32
            Przy takich wymiarach może zmieścisz się w 28H, a tutaj jest np tango plunge,
            poza tym, przy 69cm pod możesz moim zdaniem swobodnie nosić ściśliwe 30-ki, a
            tutaj wybór jest znacznie większy... Bo np w fiestę 28 możesz mieć ciężko się
            zapiąć... (Moja fiesta bez rozciągania ma 55cm, rozciąga się do ok 70-72cm, ale
            jest już mocno naciągnięta - przy 64cm noszę na ostatniej haftce i jest ciasno)
            Więc głowa i biust do góry ;-)

A dla pocieszenia napiszę, że ja mam 64/102-106 (w zależności od
            dnia/stanika/itp..), więc 30-ki nie zdają egzaminu (o czym właśnie się
            przekonałam na polyannie...), a w 28J jest tak dużo różnych modeli...
          • veev Re: JASNA CHOLERA!!! 03.03.08, 09:09
            > Przyszłam na to forum, z wymiarami 73/95 cm, i zalecanym rozmiarem
            > 65FF/G. Teraz mam 69/98 - __prawie_30cm_różnicy__ pomiędzy biustem
            > a podbiuściem

To powszechne zjawisko, właśnie znalazłam w wątku rozmiarowym swój wpis z
            czerwca 2006 - miałam 85/107, mam 80/110. Ważę tyle samo, może nawet ze 2 kilo
            więcej. Obwód poszedł o co najmniej oczko w dół, miska o trzy-cztery oczka w
            górę. A wybór w 32G+ też jest już mocno taki sobie...

v.
    • turzyca Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 18:32
      Idz Ty do skrzynki z narzedziami, wez mlotek do dobijania plytek (ten gumowy) i
      walnij sie porzadnie kilka razy po glowie.
      Kobito masz sliczny zgrabny biust, bardzo apetyczny i ogolniee zachwycajacy!

Jestes dokladnie w tej samej sytuacji co przed rokiem (ani jednego dobrego
      stanika), tylko teraz wiesz, ze wcale nie jestes plaska i wiesz, ze sa staniki
      pasujace na Ciebie. A ze akurat ich nie masz to sie akurat da zmienic. :)
      A 65G jest przewidziane na tyle samo cm w biuscie co 60H, wiec jesli te staniki
      nie beda luzne, to moga byc calkiem dobre. :)
      • e.m.i1 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 20:00
        Dziekuje:)
        (tylko ze M&S nie robi FF, wiec te G sa mniejsze:/)
    • mary_lu Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 19:52
      Narzekaj, narzekaj. Już dawno "udowodniono", że rozmiar biustu można
      sobie wymodlić :) Jeszcze Cię jakaś siła wyższa posłucha i
      rzeczywiście obudzisz się któregoś dnia z wymiarami idealnymi do
      pushupa 75B ;) Staniki za 10 złotych będziesz sobie kupować po 3 na
      każdym rogu.
      • e.m.i1 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 19:56
        :D To ja dziekuje, juz wole swoj:)
    • popea1 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 20:09
      Skoro miałaś kompleks małego biustu to tylko się cieszyć!:)
    • olusimama Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 20:21
      e.m.i1 napisała:

> Znowu urosly mi cycki!

Heh, założyłyśmy jednocześnie marudzące watki - Ty że Ci urosło, ja, że zmalało.
      I jak tu babom dogodzić ;-))))
      • lunyxa Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 20:51
        Haha taka natura babska:D A ja chucham i dmucham na swoje, rozmiarowo jestem do
        Ciebie emi podobna (60H) ale w stosunku do mojej wysokiej sylwetki i niemałych
        ud, mogłyby jeszcze o rozmiar czy dwa podrosnąc te moje skarby :)
    • kryklu Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 21:10
      A może zobacz to :

www.allegro.pl/item306114942_urocza_freya_65g_65g_cacuszko_.html

UROCZA FREYA 65G.. .65G.......CACUSZKO .... (numer 306114942)

Tia - ściśliwiec , powinien pasować , sądząc z opisu praktycznie
      nowy i cena rozsądna . Sama się nad nim zastanawiam .
      Ja tam się strasznie cieszę , że mi cycki rosną i strasznie się boję
      zacząć wiosenne odchudzanie . żeby mi nie zmalały . Ciesz się !!!
      • e.m.i1 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 21:34
        Widzialam, niestety nie znosze niebiesko-pastelowych kolorow:/
        • kryklu Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 21:52
          Oj , rozumiem - też wolę nasycone kolory, ale jak "się zachciało"
          nosić sześćdziesiątki , trzeba czasem iść na kompromis ...
          A kupujesz na eBayu ?
          Zobacz :
          cgi.ebay.pl/BNWT-Fiesta-Bra-Pink-Multi-Panache-Lingerie-28H_W0QQitemZ150213059997QQihZ005QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQr
          dZ1QQcmdZViewItem

cgi.ebay.pl/BNWT-Panache-Bras-Chantilly-Bra-4021-Blk-Gold-30G_W0QQitemZ160205348067QQihZ006QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQr
          dZ1QQcmdZViewItem

cgi.ebay.pl/BNWT-Panache-Bras-Chantilly-Bra-4021-Blk-Gold-30G_W0QQitemZ160205348067QQihZ006QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQr
          dZ1QQcmdZViewItem

cgi.ebay.pl/FANTASIE-ALLURE-MERLOT-FULL-CUP-BRA-30G-NEW_W0QQitemZ260210115409QQihZ016QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQr
          dZ1QQcmdZViewItem

cgi.ebay.pl/Fantasie-Conspiracy-u-w-bra-in-fuschia-size-30G-6410_W0QQitemZ230219571579QQihZ013QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQ
          rdZ1QQcmdZViewItem - ściśliwy , piękny kształt biustu (mam taki
          czarny - jestem zachwycona)

To takie naprzykłady :)
          • mig_usia Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 21:57
            ponoc Panache Chantilly wychodzi w miskach mniejszy i jest to
            rozciagliwiec-tak pisala jedna z forumek w jakims watku
            niefirmowym...tak sobie przypowminam
            • kryklu Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 22:05
              możliwe , na panaszach się nie znam ( pasują mi tylko porcelanki i
              inferno ) , jestem frejowcem , a właściwie frejówą ;)
              • mig_usia Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 23:10
                ja tez niebardzo (dopiero eksperymentuje) ale ten Chantilly bardzo
                mi sie spodobal i przez przypadek wyczytalam takie info wlascicielki
                ktora sie go pozbywala.
                chyba tez jestem freyowcem (wlasnie poluje na jakas freyke), bo
                panache harmony nie dla mnie (slicznie zbiera biust ale te fiszbiny)
                oraz samba - ale zaskakujaco daisy ladnie lezy i rzeczywiscie jest
                scisliwcem (o rozmiar wiekszy obwod wzielam jak w instrukcji zakupu)
          • kryklu ps 09.02.08, 21:59
            coś skopałam : zamiast 2x chantilly , miała być fioletowa
            anastasia , ale jeśli będziesz chciała kupować na eBayu , znajdziesz
            to przecież sama
            • e.m.i1 Re: ps 09.02.08, 22:30
              To tez widzialam, od niedawna ebaya obserwuje niemal bez przerwy:) I dzis wygralam aukcje dwoch M&S za grosze.
              • kryklu Re: ps 09.02.08, 22:45
                Kochanie , odpuść sobie M&S itp . Lepiej nie wychodzić poza słynną
                trójcę (Fantasie , Fraya , Panache) i oczywiście R&P i Fauve - można
                je ustrzelić zadziwiająco tanio . Wszystkie moje wcześniejsze
                tanioszki wylądowały na śmietniku .
                Właściwie niepotrzebnie to piszę , bo z aktualnymi wymiarami nie
                masz już wyboru :)
          • limonka_01 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 23:25
            kryklu napisała:

href="cgi.ebay.pl/Fantasie-Conspiracy-u-w-bra-in-fuschia-size-30G-6410_W0QQitemZ230219571579QQihZ013QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQ"
            target="_blank">cgi.ebay.pl/Fantasie-Conspiracy-u-w-bra-in-fuschia-size-30G-6410_W0QQitemZ230219571579QQihZ013QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQ</a>
            > rdZ1QQcmdZViewItem - ściśliwy , piękny kształt biustu (mam taki
            > czarny - jestem zachwycona)

Fantasie Conspiracy też mam i polecam. Fuksja jest piękna. Tylko
            damson (ciemnośliwkowy) jest od niej pięknieszy.
            • kasiamat00 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 10.02.08, 11:39
              Mam wrzucić do galerii fotki fuksjowego Conspiracy? Nawet mam je zrobione, tylko
              stwierdziłam, że to taki staroć, że nie ma co zapychać galerii... BTW - mi się
              Conspiracy trochę rozciągnęło, Tia jest ciaśniejsza.
              • e.m.i1 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 10.02.08, 12:29
                Wrzuc, prosze:)
                • kasiamat00 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 10.02.08, 14:57
                  Zapraszam do galerii :)
              • elmilinden Pytanie o Fantasie 02.03.08, 19:19
                Hej, mam pytanie:) Czy takie modele jak Conspiracy i Belle są dobre na mały
                biust? Mają ciasne obwody podobno, czy takie 65 będzie się trzymać przy 67cm "pod"?
                • narcyza5 Re: Pytanie o Fantasie 02.03.08, 19:43
                  hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
                  uczciwa odpowiedzie imo brzmi, że po pierwsze to, co która uważa za
                  ciasny obwód to kwestia bardzo indywidualna. Ja mam czarną fantasie
                  belle od pół roku, przy wymiarach 73/92-93 w rozmiar 65 ff prawie od
                  początku zapinam się na ostatnią haftkę, dwie pierwsze uważam za
                  zbyt luźne. Na plus stanikowi zaliczam to, że przez ten okres czasu
                  nie rozciągnął się w ogóle (& odpowiada mojemu poczuciu estetyki i
                  należy do najwygodniejszych ogólnie).
                  • elmilinden Re: Pytanie o Fantasie 02.03.08, 19:49
                    O nie:/

A znalazłam jeszcze model Jenna, piękny, i plunge w dodatku:(

Ale skoro obwód niezbyt wąski, to pewnie nic z tego nie będzie.
    • qqleczka78 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 21:30
      Ehh dawno dawno temu było 75C, ale to jeszcze w szkole
      przedśredniej, później 75D, na studiach 75 F, a teraz 70J, aż strach
      się bać co będzie jak zajdę w ciążę (żart)...
      Na forum jestem niedawno, poczyniłam pewne zakupy, tylko się troszkę
      mam obawy przed rozpędzeniem się z nimi.Boję się, że wkrótcę
      wyrosnę :-)
      • martulka_s Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 22:08
        Ja tam bym się cieszyła, ale jak zechcesz płakać i oddać w dobre ręce, to ja
        zawsze chętnie te parę cm przyjmę. Nieodpłatnie ; )
        • e.m.i1 Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 22:54
          Juz myslalam ze chcesz jakies moje staniki przejac:) To chetnie, bo wlasnie poszukuje kasy na nowe:)
          • martulka_s Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 22:59
            Niestety, ja właśnie 60H. Witam w klubie ; )Ale kasa na nowe staniki się zawsze
            znajdzie. ; ) Fru na giełdę...
          • kryklu Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 09.02.08, 23:29
            Sorry , ja też jestem 30G-28GG/H ... Rozumiem Cię , też kiedyś
            miałam 20 lat i mało kasy , ale też nie byłam uświadomiona , nie
            miałam bladego pojęcia o brytyjczykach . A nawet gdyby , w latach 80-
            tych sprowadzać staniki z Zachodu ???!!! Wtedy kupowało się Triumpha
            spod lady , oceniając rozmiar na oko i metodą przykładania stanika
            do piersi poprzez wierzchnie ubranie . Przy czym T. był szczytem
            elegancji , trzymało się go na lepsze okazje , a na codzień były
            wytwory rodzimej produkcji ... Ach , zazdroszczę dzisiejszym
            dwudziestolatkom .
            I upieram się : tylko wysoka jakość ! Lepiej kupować taniej używane
            markowe staniki . One wolniej się starzeją i są po prostu lepiej
            skonstruowane . Biustonosze i buty muszą być dobre . Żadnych
            kompromisów ! POWODZENIA ! :))
    • beatrycze123 a ja zazdroszczę! 10.02.08, 15:46
      Mnie zmalał :( :( Schudłam wszędzie po ok. 10 cm, a w biuście chyba 12. Było 98
      a jest 85-86, buuuu. Oczywiście wszystkie staniki na mnie nie pasują, bo są za
      duże. Mam jeden ściśliwy 70 DD, i jeden 75E. Za luźny w obwodzie, ale za to
      ładny a mój mały biust nie opadnie :(
      Dostrzegam plusy: pasuje na mnie wiecej ubrań. I ogólnie jestem dużo
      szczuplejsza :):)
    • aquira Re: Cieszyc sie czy plakac? :| 12.02.08, 17:45
      Możemy popłakać razem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka