Dodaj do ulubionych

a co z USA?

06.03.08, 12:51
uk jak widac to stanikowy raj, inne kraje troche gorzej, a co z USA? czy sa tam latwo dostepne E, G, H itd, co z cenami? i rozmiarowka (trzydziestki sa dla uk, 60 , 65 itp dla unii)? czy jesli mam mozliwosc lepiej obkupic sie w wawie (bede przejazdem)? sa tu jakies kobietki z usa ktore moga mi odpowiedziec?
Obserwuj wątek
    • maheda Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 13:12
      tinyurl.com/3bbaqq
      • asia.asz Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 13:33
        dzieki bardzo:)
        z tego co przeczytalam to internetowy sklep, a jakies stacjonarne moze ktos zna?
        • a.nika Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 14:00
          A gdzie konkretnie szukasz tego sklepu?
          USA jest troche duze.
          Od razu powiem ze bardzo ciezko znalezc wiekszy rozmiar, tzn sa 40-
          52DD :)Czasami nawet DDD.
          Jezeli juz znajdziesz w stacjonarnym taka Freye czy Fantasie to cena
          od 130-200$
          • asia.asz Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 14:04
            boston
            130-200 dol to ok 90-160 euro jesli sie nie myle? a to daje ok 350 zl i w gore... ok
            dzieki, w takim razie pokupuje w polsce:)
            aha, szukam raczej malych, 70 E lub 65 G,h
            • turzyca Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 18:08
              To ja jednak bym sie przejechala po Warszawie. Jak to ma byc pierwszy stanik w
              nowym rozmiarze to zaczynajac od umowienia sie z Marysia, a potem pojezdzila po
              miescie zygzakiem. :)
              • asia.asz Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 18:12
                Pierwszy stanik mam, moze nie idealny ale dobry (a na pewno sporo lepszy od poprzedniego)
                a Marysia to kto?
                co prawda czytalam watek o sklepach w wawie ale raczej pod katem tego gdzie i jakie sa.
                • jaagna Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 18:48
                  Marysia to szefowa Peachfield - sklepu ze staniczkami w Warszawie! :-)
                  • asia.asz Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 18:53
                    nie widzialam tego w watku o sklepach tradycyjnych:(
                    tzn o sklepie bylo i o umawianiu sie mailowym ale bez imienia, to chyba o ten sklep chodzi?:)
                    kajam sie tez za ma niewiedze odnosnie p. Marysi;)
                    • turzyca Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 19:00
                      Zapewne o ten. :) Peachfield czyli. Stacjonarnie go oficjalnie nie ma.

A w ramach pocieszenia moge Ci powiedziec, zebys nastawila sie na zakupy
                      obuwnicze - lepszych butow niz ze Stanow nigdy nie udalo mi sie kupic. A co
                      milsze oni maja rozmiary nie tylko wzdluz, ale i wszerz, wiec mozna sobie
                      dopasowac but bardzo dokladnie. Ciuchy tez maja fajne, szczegolnie jak upolujesz
                      jakis ciekawy outlet. :)
                      • magdalaena1977 Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 19:16
                        turzyca napisała:
                        > A w ramach pocieszenia moge Ci powiedziec, zebys nastawila sie na zakupy
                        > obuwnicze - lepszych butow niz ze Stanow nigdy nie udalo mi sie kupic. A co
                        > milsze oni maja rozmiary nie tylko wzdluz, ale i wszerz, wiec mozna sobie
                        > dopasowac but bardzo dokladnie. Ciuchy tez maja fajne, szczegolnie jak upolujes
                        > z
                        > jakis ciekawy outlet. :)
                        A mogłabyś rzucić jakąś marką ?
                        Bo niedawno postawiłam sobie za punkt honoru znaleźć mojej mamie wygodne
                        pantofelki (na wesele kuzyna) na tęższą stopę 41.
                        Dokształciłam się teoretycznie, wiem, że szczupłe buty są E i F (Ryłko) szersze
                        G (eksbut) i H. W praktyce Ryłko i inne są tak samo szerokie, a tęższe buty robi
                        tylko Scholll i Ara (co do których moja mam powiedziała, że włoży je jak będzie
                        miała 80 lat)
                        • turzyca Re: Tutaj masz USAńskie Figleaves 06.03.08, 22:57
                          Moge Ci rzucic ciekawostke: Bata produkuje buty w roznych szerokosciach, ale w
                          Polsce ich nie prowadza.
                          Moze latwiej byloby odzalowac kase za przesylke i zamowic buty w Anglii, oni tez
                          maja zroznicowana szerokosc. Albo moze ktorys sklep dalby sie zlamac i
                          sprowadzil cos w szerszym rozmiarze?

Tu jest przeglad firm amerykanskich (z komentarzami o ofercie):
                          www.blooberry.com/mailmall/shoes.html
                          Swoja droga polecam aerosoles - bardzo wygodne a ladne buty, moznaby je dawac
                          babciom zamiast tych paskudnych birkenstockow.
                          A tu ciekawe zestawienie firm brytyjskich:
                          polkadot.pl/pl/zakupy/moda_i_dodatki/buty
    • mmm-mm Re: a co z USA? 07.03.08, 04:21
      W USA jest to samo co w Polsce. ZERO 60 i 65 w stacjonarnych
      sklepach. Sama nadal szukam. Niedawno sama zadałam takie pytanie jak
      twoje:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka