Dodaj do ulubionych

Wałki pod pachą...

19.03.08, 14:22
Nie wiem czy powinnam zakładać nowy post, ale dawno mnie tu nie było, ostatnio
zupełnie nie mam czasu na poczytanie Lobby. Ehh.. wydawało mi sie ze jestem
starą wyjadaczką na temat staników a teraz załamka... ostatnio byłam w sklepie
stacjonarnym i przymierzałam staniki i ciągle robią mi sie wałki pod pachami,
a jak wezmę stanik chociażby o pół rozmiaru, to na sutki sie marszczy i
ewidentnie widać ze miska jest za mała, co robić? Może to dlatego, że przybyło
mi kilka kg kurka wodna.... ;/ Wygląda to fatalnie, czyżby rada Rudej Wiedźmy
o wciąganiu piersi z pod pachy do miseczki 100 razy dziennie była jedyną opcja
w moim przypadku? Ale jak to robić teraz kiedy sie ciągle jeszcze nosi grubsze
ciuch i nie łatwo sie tam dostać... :/ Ma ktoś podobny problem, może jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • pitupitu10 Re: Wałki pod pachą... 19.03.08, 14:31
      Pewnie masz za małą miseczkę i bułki podpachowe vel wałeczki nie mają jak się
      zintegrować z twoimi piersiami. Jeśli miseczka marszczy się tylko na szczycie
      piersi, to znaczy, że jest za mała (pomarańcza w szklance). Spróbuj większej
      miseczki.
      • achemiczka Re: Wałki pod pachą... 19.03.08, 18:23
        Ehh.. no ja nie wiem, przy większej o pół rozmiaru a nawet o rozmiar miseczce,
        to nie do końca jest marszczenie tylko na szczycie, w miseczce w części nad
        sutkiem jest po prostu za dużo miejsca, jakby jeszcze 1/3 piersi miała wejść, a
        jak założę na to bluzkę to już w ogóle fatalnie to wygląda....
        • achemiczka Re: Wałki pod pachą... 19.03.08, 18:34
          Kurde ja chyba jakaś pijana byłam pisząc pierwszy post, chodzi o to ze marszy
          sie stanik nad sutkiem i dużo za dużo jest materiału, mimo że pierś cała ładnie
          leży w miseczce, taka sytuacja jest wtedy gdy wezmę większą miskę by wałki
          schować, swoja droga i tak sie nie chowają :/
          • kasiamat00 Re: Wałki pod pachą... 19.03.08, 18:51
            Achemiczko, a zrób zdjęcia i wyślij je do Galerii. Masz dostęp, nie będzie
            problemu z komentarzami. Co o tym myślisz?
            • achemiczka Re: Wałki pod pachą... 19.03.08, 21:27
              Ehh no moje starsze fotki są w galerii(są zdjęcia 34F, teraz kupuję i noszę 32G
              - ten rozmiar mi dopasowano na dopasowaniu i nadal są wałki), mam tylko te
              staniki w których te bułki vel wałki są, bo nie kupiłam tych z większą miską
              właśnie ze względu na to ze źle wyglądały, więc....
              • lukrecjabo Re: Wałki pod pachą... 20.03.08, 09:29
                Alchemiczko, mam dokładnie ten sam problem, próbowałam już zakładać większe
                miseczki, ale tak, jak mówisz, materiał marszczy się u góry biustu
                niemiłosiernie. Dziewczyny powiedziały mi, żebym spróbowała większej miski, ale
                to nie pomaga, bo po prostu miska staje się za duża. No, a wałki, jak
                wychodziły, tak wychodzą. Może to faktycznie chodzi o tuszę (a tej mam pod
                dostatkiem:)) pozdrawiam
                • yaga7 Re: Wałki pod pachą... 20.03.08, 10:45
                  Ja wałki podpachowe posiadam i tyle. Podejrzewam, że z racji otłuszczenia ;))
                  W niektórych stanikach są mniejsze, w niektórych większe, mierzyłam i większe
                  miski, ale większe miski to nie rozwiązanie.
                  Moim zdaniem trzeba szukać takich modeli, w których te wałki będą jak najmniejsze.
                  • achemiczka Re: Wałki pod pachą... 20.03.08, 18:09
                    Dzięki dziewczyny, bo juz głupiałam od tego wszystkiego.....
    • kasica_k Re: Wałki pod pachą... 20.03.08, 18:28
      Z moich obserwacji wynika, że wałki dzielą się na znikające i trwałe. Po prostu
      niektóre z nas są tak zbudowane, że jakieś tam wałki mają i już. Zwłaszcza
      osoby, które są ogólnie wałeczkowate tu i ówdzie :) Na przykład ja. Więc jeśli
      jedynym objawem jest wałek, a miseczka poza tym jest dobra, to trudno, widać tak
      być musi. Nie da się wsadzić całej pachy do miseczki, kawałek musi nad nią
      wystawać :)
      • wielebnna Re: Wałki pod pachą... 20.03.08, 19:05
        mój 2 latek ma wałeczki pod pachą - chyba nie z powodu złego biustonosza?
      • pierwszalitera Re: Wałki pod pachą... 20.03.08, 20:26
        Dzięki!!! Bo mnie się te wałki to już śnią po nocach. ;-) Najpierw
        myślałam, że żadnych nie mam, potem naczytałam się, że jak zły stanik
        długie lata to koniecznie wałki. :-/ Zaczęłam przyglądać się godzinami
        moim pachom. I nagle każda malutka fałdka stała się śmiertelnym
        wrogiem. Zaczęłam jak głupia ściskać, wpychać do miseczki i wygładzać,
        aż wpadłam w bułkową obsesję. Chyba poluzuję. :-) Uffff....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka