afromlas 77/105 27.03.08, 20:20 Witam! Postanowiłam wreszcie dobrać sobie odpowiedni stanik. Moje wymiary to 77(ciasno zmierzone ale w sumie wychodziło rożnie między 75 a 80)/105(luzem, bez stanika. W staniku 101). Nosiłam dotychczas 80D a ostatnio 80E w polskiej rozmiarówce. Niestety okazało się, że to za małe miseczki. Byłabym wdzięczna za pomoc i podanie rozmiaru, jak sie da to może nawet konkretnego modelu gdyż w sobotę wybieram sie do pani Marii z peachfield. Chciałabym coś konkretnego juz zmierzyć. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
maheda Re: 77/105 - afromlas 27.03.08, 20:44 Jeśli w planach jest wizyta u p. Marysi w Warszawie, to ona dobierze stanik o wiele lepiej, niż tutaj którakolwiek z nas :) Myślę, że można śmiało się powierzyć w Jej ręce w zakresie dobrania stanika w odpowiednim rozmiarze. Pewnie będą to okolice rozmiaru 32GG, ale... - jak wspomniałam - to jest wróżenie, a rasowy brafitting będzie w sobotę. Odpowiedz Link
afromlas Re: 77/105 - afromlas 27.03.08, 20:48 Dziękuję za szybką i budującą odpowiedź. nie mogę się doczekać soboty i magicznej Pani Marysi :) Odpowiedz Link
00000bstu Re95/121 27.03.08, 20:53 Wydaje sie mi, że mam megalityczny biust!!! Nic nie mogę znaleźć... Po urodzeniu drugiej córy, zostałam taka jak urosłam podczas ciąży i siłą rzeczy mój rozmiar 85D poszedł w zapomnienie... Sama nie wiem czego szukać... Wg waszych tabelek różnica 30cm to rozmiar H!!! Ale skąd wziąć to H!!! To, co pisałyście- największy jaki mogłam mierzyć to F. Nawet "Tryumph" miał tylko takie, a ekspedientki gorącoi zap [ewniały, że większych firma nie robi... Ja jednak znalazłam rozmiarówki tej firmy u Was i jest właśnie do H! Co jeszcze dla potwierdzenia: gdzy mówiłam, że podane F jest za małe panie sugerowały większy obwód - wtaedi miseczka jest większa!!! Teraz taki nosze i męcze sieokrutnie, bo wszystko "jeździ", a przy dwójce małych dzieci i pracy ciągły dyskonfort i "luz bluss" tam gdzie nie trzeba nie jest porządany... Poradźcie, jaki rozmiar dla mnie... Osobiście zawsze lubiłam fasonu plouge (wiecie - te do środka, aby piersi sie nie rozlewały), jednak nie wiem czy przy moim obecnym rozmierze ten fason jest własciwy- czytałam, iż brak stabilnośći... Z góry dziękuję za rady!!! Basia Odpowiedz Link
00000bstu 95/121 27.03.08, 20:53 Wydaje sie mi, że mam megalityczny biust!!! Nic nie mogę znaleźć... Po urodzeniu drugiej córy, zostałam taka jak urosłam podczas ciąży i siłą rzeczy mój rozmiar 85D poszedł w zapomnienie... Sama nie wiem czego szukać... Wg waszych tabelek różnica 30cm to rozmiar H!!! Ale skąd wziąć to H!!! To, co pisałyście- największy jaki mogłam mierzyć to F. Nawet "Tryumph" miał tylko takie, a ekspedientki gorącoi zap [ewniały, że większych firma nie robi... Ja jednak znalazłam rozmiarówki tej firmy u Was i jest właśnie do H! Co jeszcze dla potwierdzenia: gdzy mówiłam, że podane F jest za małe panie sugerowały większy obwód - wtaedi miseczka jest większa!!! Teraz taki nosze i męcze sieokrutnie, bo wszystko "jeździ", a przy dwójce małych dzieci i pracy ciągły dyskonfort i "luz bluss" tam gdzie nie trzeba nie jest porządany... Poradźcie, jaki rozmiar dla mnie... Osobiście zawsze lubiłam fasonu plouge (wiecie - te do środka, aby piersi sie nie rozlewały), jednak nie wiem czy przy moim obecnym rozmierze ten fason jest własciwy- czytałam, iż brak stabilnośći... Z góry dziękuję za rady!!! Basia Odpowiedz Link
maheda Re: 95/121 - 00000bstu 27.03.08, 21:17 Spokojnie. Zacznij od przymierzenia jakichś staników brytyjskich w rozmiarze 38G (brytyjskie 85G), a potem się zastanowisz, co dalej :) Być może będzie potrzebna większa miseczka, być może inny fason, niż pierwszy mierzony stanik - od czegoś jednak trzeba przymierzanie zacząć. Rozmiar na obwód 85 to jest mniej więcej 121-85=36 cm, więc o rozmiarówkach kontynentalnych chwilowo zapomnij, na razie nie szyją na nas nic. Na nas, bo ja też mam w biuście tyle, ile Ty. Zerknij jeszcze na staniki Melissy - są w około naszych rozmiarach, ale nie mam żadnego stanika z tej firmy i nie mogę nic powiedzieć o ich rozmiarach :( Teoretycznie można zacząć mierzenie od np. 85J, a potem się zastanowić dalej. Odpowiedz Link
cookie1802 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 18 27.03.08, 21:07 pod biustem 78, a w biuście 94 Zazwyczaj nosze 75 C, ale czuje lekki dyskomfort gdy np. podnosze ręce, bo stanik unosi się razem z nimi. Odpowiedz Link
maheda Re: 78/94 - cookie1802 27.03.08, 21:20 Spróbuj zatem węższych obwodów i przeliczonych miseczek. W rozmiarówce kontynentalnej wychodzi rozmiar 94-70=24 cm różnicy, czyli 70G. Ponieważ jednak obwód wydaje się dużo za duży (to podnoszenie się stanika przy podnoszeniu rąk), to możliwe, że lepiej będzie, jeśli będziesz celować w 65tki? W rozmiarach brytyjskich celuj albo w staniki o ściśliwym obwodzie 32E (brytyjskie 70E, większe od kontynentalnego 70F), albo w 30FF (brytyjskie 65FF). Odpowiedz Link
izciacia Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 18 28.03.08, 19:37 71/89 pod biustem 71cm mierzone na wdechu :) Odpowiedz Link
izciacia Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 18 28.03.08, 19:42 wkradł sie błąd - oczywiście na wydechu :) Odpowiedz Link
gosmcz Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 18 30.03.08, 16:51 Proszę pmóżcie dobrać mi odpowiedni rozmiar biustonosza . W obwodzie mam 63 (ścisk na wydechu wg waszych rad) a w biuście 73 Z góry serdecznie dziekuję Odpowiedz Link
gwardylonka Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 18 30.03.08, 20:16 80 w biuście 100 nosze naprawdę różne 80G 75G zależy jaki fason i z jakiej fimy.Ostatnio lubuję się w firmie Alles i są bliskie ideału.Ale marzę o dobrze trzymającej bardotce a takiej nie mam oraz o biustonoszu do uprawiania sportu.Pozdrawaim Odpowiedz Link
kasiorix 73/94 03.04.08, 14:20 Prosze podac rozmiary polskie i brytyjskie. Zawsze mi piersi wyskakuja ze stanika czasem wbijaja sie ramiaczka i ogolnie nigdy nie jest taki jak bym chciala Odpowiedz Link
tfarmer Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 18 08.04.08, 11:13 77/94. Teraz noszę bawełniany stanik bez fiszbinow do karmienia -80D, przed nosiłam 75D lub 75E Odpowiedz Link
gosiowo 99/124 08.04.08, 11:37 wychodzi 40GG/38HH/42FF dotąd nosiłam 90C/90D czyli obwód miałam trafiony i w takiej 90/40 czuję się ok miseczki moich staników są miękkie na fiszbinach ale przy skróceniu ramiączek 3/4 piersi oczywiście się wylewa górą - skracam od 3 dni czyli odkąd trafiłam na Stanikomanię i do Was :) nie czuję dyskomfortu w obwodzie a wręcz przeciwnie chcę kupić tylko jeden stanik na początek i poczekać na ukszałtowanie się z zakupem kolejnych proszę o potwierdzenie w doborze brytyjskiego rozmiaru na polskie 90L nie liczę LOL Odpowiedz Link
apall 82,100 09.04.08, 00:11 Witam.Jestem trochę zagubiona i mam nadzieję że piszę w dobrym miejscu.Moje wymiary to 82 i 100.Dotej pory najczęściej nosiłam 85D (KOMPLETNA PORAŻKA).Ostatni mój stanik to 85E feliny.Trochę lepiej ale biust wygląda jak u tzw.pani Władzi z rynku- rozklapionya,bezkształtna masa.Chciałabym mieć stanik mało zabudowany,który podnosi piersi i zbiera je do środka.Nie wiem co to jest balkonik ale z nazwy to chyba o to mi chodzi.Poradzcie coś bo jestem młodą mamą,która właśnie skończyła karmienie i jak kiedyś tylko nie lubiłam swoich cycków tak teraz ich nie znosz.Są miękkie i bardzo lecą w dół i na boki.Pisac mogę tylko koło północy bo tylko wtedy mam chwilę.dzięki z góry za porady. Odpowiedz Link
olusimama apall = przekleiłam Cię 09.04.08, 00:22 do aktualnego wątku rozmiarowego. tu masz odp: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77898550&a=78062769&s=1 Odpowiedz Link
etcetera 83/105 mojej mamy - nie mozemy dobrac :( pomozcie! 25.05.08, 23:16 Witajcie! Ja juz ciesze sie wakacyjnie z dobrze dobrana Arabelka :) i czekam na koniec migracji bo widze, ze bede musiala zmienic miseczke na wieksza. Ale nie moge nic dobrac dla mojej mamy. Wybiary podalam w temacie. I bede baaaardzo wdzieczna za Wasze dobre rady. Mama okropnie meczy sie w miseczce D, narzeka na bole plecow i ramion, ale wciaz jest za malo i za szeroko. Prosze, pomozcie! Odpowiedz Link
agafka88 Re: 83/105 mojej mamy - nie mozemy dobrac :( pomo 25.05.08, 23:49 ten wątek jest nieaktualny. Przekopiuj swoj post tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79602582 Odpowiedz Link
marta_ky 70/87 10.09.08, 21:19 Czas najwyższy nadszedł abym zaczęła nosić właściwie dobraną bieliznę. Pod biustem mam 70cm, w biuście, bez stanika 87. Zwykle noszę 70c, ale mam wrażenie, że jest to rozmiar zbyt mały... Odpowiedz Link