Dodaj do ulubionych

Staniki do dekoltów

12.04.08, 11:54
Namnożyło się nam małych wątków o stanikach idealnych do wydekoltowanych ciuchów. Żeby ułatwić wyszukiwanie informacji proponuję, żebyśmy zebrały całą naszą wiedzę na ten temat w jednym wątku.
Opisując staniki zaznaczajcie jak są wycięte. Czy są to plandże zabudowane po bokach i mocno wycięte pośrodku, dzięki czemu nadają się do głębokich wycięć w kształcie litery V, poziomo ścięte half-cupy, które super sprawdzą się przy dekoltach w kształcie trapezu, czy jeszcze inne wynalazki :).
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Panache Inferno 12.04.08, 12:05
      Stanik, który po wyjęciu z koperty można określić tylko w jeden sposób: "co za olbrzymie brzydactwo". Wygląda jak dwie wygąbkowane pokrywki na duże garnki ;). Ale jakie cuda robi z biustem! Zbiera, podtrzymuje, efekt jest naprawdę spektakularny!
      Uwagi:
      - Jest zabudowany na górze i po bokach. Nadaje się do dekoltów głębokich i bardzo głębokich, ale niezbyt szerokich.
      - Obwód jest przyjemnie ścisły, nie trzeba go zaniżać bardziej niż zazwyczaj.
      - Miseczki są dosyć małe, lepiej wziąć rozmiar większą niż zwykle.
      - Dużo kolorów do wyboru.
      - Odpinane ramiączka (uwaga przy polowaniu na okazje na Allegro i Ebayu! Starsze modele Inferno mają ramiączka przyszyte na stałe).
      - To zdecydowanie stanik na specjalne okazje! Na codzień się nie nadaje, żeby uzyskać naprawdę spektakularny efekt wypchnięcia piersi do środka - nieco je spłaszcza. Noszony na codzień może nie wpływać zbyt dobrze na kształt biustu.
      - Nie polecam początkującym stanikomaniaczkom, bo bardzo trudno ocenić czy dobrze leży. Lubi się marszczyć w dolnej części misek.
      • butters77 Re: Panache Inferno 14.04.08, 14:06
        Zgadzam się ze wszystkimi uwagami Besame - Inferno to właśnie typ "na specjalne
        okazje", a nie codzienny biustonosz. Jest dość mocno usztywniany - miseczki są
        wyłożone grubszą gąbką, niż np. we Freya Retro, opisanym poniżej - co nie
        wszystkim musi odpowiadać. Poza tym warto zwrócić uwagę, że Inferno to model
        firmy Panache - i ma typowo panachowe (czytaj: szerokie) fiszbiny.

Jego niewątpliwą zaletą są jednak odpinane ramiączka, które wedle uznania można
        zastąpić dowolnymi - silikonowymi, kolorowymi czy innymi szaleństwami dostępnymi
        w pasmanteriach:)
        • victoria08 Re: Panache Inferno 14.04.08, 15:17
          to fakt z boku spłaszcza posrodku zbiera. mi srednio jednak przynajmniej
          cokolwiek Retro i Polka nie zbieraja mi wcale.
          jak dla mnie mala uwaga - ja mam regularna miseczke, mimo ze jestem na styk tej
          miseczki:)
      • pieczyste Re: Panache Inferno 14.04.08, 16:20
        Jak dla mnie jest idealny i najchętniej nosiłabym go cały czas. Jedno małe
        "ale": dół miseczki się dziwnie marszczy, nie założyłabym go do czegoś bardzo
        obcisłego. Ale do wyciętego dekoltu zbiera pięknie:)
        • victoria08 Re: Panache Inferno 14.04.08, 22:51
          mi ten dol jakby tez:) chociaz dla mnie to najwygodniejszy stanik swiata.na
          dzien dobry wybawilam sie w nim pol nocy na imprezie i go wcale nie czulam. 1szy
          raz tak mialam ze scislywm obwodem!!:)))
          • bestczarna Re: Panache Inferno 15.08.08, 06:52
            Dziewczyny potrzebna szybka pomoc!!!
            W następna sb jadę na wesele. Potrzebny mi stanik do dużego dekoltu. Pomyślałam
            o Panache Inferno. I teraz mam problem z rozmiarem. Moje wymiary to 85/110. I
            teraz mam pytanie- czy zaryzykować 36FF? Czy może 34GG jednak?
            • hermenegilda_k Re: Panache Inferno 15.08.08, 08:23
              Inferno jest tylko do G, obwod ma ścisły, więc 36FF
              • bestczarna Re: Panache Inferno 15.08.08, 09:25
                hermenegilda_k napisała:

> Inferno jest tylko do G, obwod ma ścisły, więc 36FF

Dzięki wielkie!
                Zamówiłam już, mam nadzieję, że z Niemiec dojdzie do pt.
                • hermenegilda_k Re: Panache Inferno 15.08.08, 09:27
                  jakby nie pasował, to ja bym byla chętna :)

• bestczarna Re: Panache Inferno 28.08.08, 18:33
                    Nie wiem gdzie to zamieścić, więc piszę tutaj.
                    We wt przyszedł stanik. Więc już po weselu.;-)
                    Obwód za duży.
                    W związku z tym jakby była chętna to proszę pisać. Nówka z metką, 36G.
                    sakima@interia.pl
      • monika71k ja też chcę inferno!!! :( tylko jak? 15.04.08, 19:15
        Witam.
        Po ustaleniu rozmiaru i wielu próbach najlepiej pasuje mi brytyjskie
        32GG (mam 80/104-5). Pytanie!! jaki rozmiar Inferno?? czy taki sam?
        i czy dostanę go w takim rozmiarze :( . jeśli tak to gdzie??!! nie
        mam niestety możliwości korzystania z karty kredytowej, tylko
        przelewy, a poza tym mój angielski kuleje.... POMOCY! czy byłaby
        możliwosć kupienia go przez kogoś innego, kto jest doświadczony w
        zakupach internetowych za granicą? Wszystkie koszty pokryję sama,
        proszę i info, czy i co dałoby się zrobić... lub o przekierowanie do
        odpowiedniego wątku.
        z góry dziękuję!
        • kociatko_biusciaste Re: ja też chcę inferno!!! :( tylko jak? 22.04.08, 18:01
          Inferno jest tylko do G.
          Co do angielskiego - jest wątek tłumaczeniowy, w którym dziewczyny Ci pomoga
          napisać czy zrozumieć maila (nie musisz dzwonic, by zamówić).
          Co do karty - są tez karty debetowe, płaskie, którymi mozna płacić w necie, np.
          Visa Electron w mBanku, podobno też w Inteligo, albo można używać karty
          przedpłaconej (prepaid), np. e-Karta w mBanku.
          • lacchi Re: ja też chcę inferno!!! :( tylko jak? 29.07.08, 15:44
            Mnie też marzył się inferno i dostałam go przypadkowo.
            Noszę 34GG moja mama 38FF. Mama właśnie zakupiła na allegro jeden ze starszych
            modeli Panach Inferno (biały, bez odpinanych ramiączek) 38FF, kiedy dotarł
            okazało się, że obwód jest za mały (dodam, że 99% staników jakie przymierzałam z
            moją mamą pasowało idealnie w obwodzie 85/38)

Ja mam go na sobie teraz zapiętego na ostatnią haftkę i leży świetnie. Nie
            marszczy mi się na dole, na górze mam delikatny luz, ale kiedy sprawdzam jakby
            to było gdyby był ściślejszy wszystko się układa. Mam zamiar go po wakacjach
            zwęzić do 75, albo nawet 70...

Nie będę polecać tego sposobu, mnie się poszczęściło

Co do samego modelu. Zgadzam się z powyższymi opiniami. Wygląda jak dwie miski
            połączone cienki paskiem materiału, ale cudownie prezentuje się przy bluzkach z
            dekoltem "V". Rzeczywiście mój biust wydaje mi się mniejszy niż w innych modelach.
            • goblin.girl inferno na początek 05.11.08, 10:18
              witam,
              podepnę sie tutaj z moimi wrażeniami nt. inferno. Moje rozmiary mierzone
              ostatnio to 82 i 104, więc wylicytowałam na allegro 75G trochę w ciemno, bo nie
              wiedzialam, czy będzie ok.
              Jak tu wyczytałam, inferno nie jest polecane do dobierania dla początkującej,
              któa nie jest jeszcze pewna swojego rozmiaru (ja :)), ale spodobał mi się ten
              model i po prostu musiałam spróbować. Efekt - jak dotąd to stanik, w którym
              najlepiej sie czuję i na moje niewprawne oko wyglada chyba tez najlepiej z
              dotychczasowych.
              Po wyjęciu z paczki rzeczywiście rozmiar miseczek jest porażający :) ale jakoś
              mój wcale nie ogromny biust wypełnia te gigantyczne kopuły, leży wygodnie, nic
              się nie marszczy i góra miseczek nie odstaje - plus. Materiał jest gładziutki,
              bardzo miły w noszeniu - duzy plus, zwłaszcza dla mnie, bo zdarzało mi się już
              nosic staniki, które z pianą na ustach zdzierałam natychmiast po przyjsciu do
              domu, włąsnie z powodu gryzącego i drażniacego wykończenia. A największy plus za
              to, ze nie ma bułek w okolicy pach - mam biust dosc szeroko rozstawiony i prawie
              zawsze ten efekt się pojawiał, w inferno nie ma śladu, wszystko jest ładnie
              zebrane, a między piersiami bardzo sympatyczny rowek ;) mniam.
              Obwód dosc rozciagliwy (mam porównanie jak dotąd z karmnikiem Freyi i polskim
              modelem Biggi Xena), moze z czasem się rozciagnie, ale na razie jest OK, siedzi
              na miejscu i nie podjeżdza.
      • monika71k j.w. 15.04.08, 19:18
        Prosiłabym o kontakt na cekin71k1@wp.pl, gdyż gazetowy e-mail, jakoś
        mi się wiesza ;/
      • helenka333 Re: Panache Inferno 10.12.08, 15:18
        sylwester niedługo i szukam stanika, który będzie ciemny, będzie ładnie zbierał,
        miał odpinane ramiączka i nadawał się do dekoltu (choć jeszcze nie mam kreacji),
        myślę o inferno i chciałabym zapytać na moje 73/95, 30FF powinno być dobre? A
        może podpowiecie mi jakiś inny model kochane?
        • helenka333 czy moge prosic o pomoc:) n/t 11.12.08, 09:42
    • besame.mucho Masquerade Aragon 12.04.08, 12:17
      Ładny, trochę w stylu retro (wersja różowa i kremowa, te o bardziej wyraźnych kolorach to już mniejsze retro ;) ). Usztywniany.
      Nazwałabym go half-cupem (no, może nieco ukośnym half-cupem, miseczki nie idą po idealnie poziomej linii). Dlatego jest zabudowany pośrodku (między miseczkami), ale ładnie odsłania całą górną część piersi. Idealny do trapezowatych, kwadratowych, albo szerokich okrągłych dekoktów.
      Uwagi:
      - Na początku dosyć ścisły, ale szybko przepięłam go ze środkowej na ostatnią haftkę.
      - Ja wzięłam mój tradycyjny rozmiar, ale część dziewczyn wybiera w nim miseczkę o rozmiar większą.
      - Koronka na górze miseczek lubi czasem odstawać.
      - Super ramiączka - nareszcie jakieś naprawdę wąskie, a nie taśmy na pół ramion.
      - Trzy kolory (chyba że o jakimś zapomniałam). Czerwony (ciężko go już gdzieś kupić), pudroworóżowy (oyster), kremowy (champagne). Na jesieni pojawi się turkusowy :).
      - Niestety ma dosyć wysokie boczki - przy wysoko osadzonym biuście może to powodować dyskomfort.

To o wersji tradycyjnej. Ja z jednego z moich Aragonów wyprułam gąbkę żeby sprawdzić jak będzie leżał jako miękki stanik. Jeszcze się nie mogę wypowiedzieć, bo muszę go podszyć jakąś bardziej sztywną siateczką (sama ta zewnętrzna tkanina jest zbyt rozciągliwa, żeby dobrze trzymać biust - piersi mają ładny kształt, ale biegać i skakać w tym nie można), ale jak się zmobilizuję i to zrobię to opiszę i wersję "stuningowaną" ;).
      • victoria08 Re: Masquerade Aragon 14.04.08, 15:20
        jak dla mnie 75tka przy 83cm b.ciasnych pod biustem byla od razu na
        najciasniejsza haftke. wiec to chyba b.zalezy:)
        • marcelowypotwor Re: Masquerade Aragon 29.04.08, 23:09
          ja zamowilam 65f przy 72/88 i w obwodzie byl sporo za luzny, po namysle doszlam
          do wniosku ze miska tez za duza
          odeslalam ale z trudem, bo sam staniczek naprawde piekny(champagne/duck blue)
          • nocarka Re: Masquerade Aragon 27.02.09, 12:17
            Mam, 30F (choć powinnam była kupić 30FF, ale to był dobry zakup, okazał się idealny)

Troochę się rozciąga i to dość szybko, ale biust wygląda w nim pięknie. Naprawdę
            pięknie. Nie spłaszcza, robi okrągłe kuleczki, super. Kolor niebieski też jest
            cudowny.

Teraz zastanawiam się nad kupieniem jasnego, bo potrzebuję, właśnie w tym modelu.

Aha, dekolt przy tym staniku może być nawet dość głęboki. Jeśli wystaje
            kokardka, to tylko dodaje uroku.
    • butters77 Freya Retro 14.04.08, 14:10
      Popularny push-up firmy Freya. Moim zdaniem świetny - bardzo ładnie zbiera
      piersi do środka i gwarantuje piękny dekolt. Przypominam jednak, że taki fason
      nadaje się do dekoltów GŁĘBOKO wyciętych, a nie - szerokich.
      Miseczki Retro są usztywniane, jednak warstwa gąbki, którą są wyłożone, jest
      wyraźnie cieńsza niż np. w przypadku Inferno. Słabością Retro w porównaniu z
      Inferno są jednak na stałe przyszyte ramiączka - a szkoda, bo marzyłby mi się
      taki Freyowy "multiway bra":) Tak czy owak, Retro wg mnie lepiej się nadaje dla
      wąskofiszbinowców.
    • rockiemar Ultimo Frontless Bra 14.04.08, 14:48
      Czy ktoras z was go moze miala? Bo byl na figleavsach, teraz
      zniknal. W dodatku byl tez w kolorze nude (na ktorym najbardziej mi
      zalezy), a na stronie Ultimo juz wcale takiego nie ma. Mysle nad
      jego zamowieniem, tylko ze wysylka kosztuje... 15funtow:/ A stanik
      30. Droga zabawa, zwlaszcza jesli nie trafie w rozmiar... Nic
      niestety nie wiem na temat jego rozciagliwosci (ktos cos w ogole wie
      o Ultimo?), szerokosci fiszbin ani wielkosci misek.
      • yaga7 Re: Ultimo ogólnie 14.04.08, 14:54
        Mierzyłam plundża (nie pamiętam modelu). Modelka miała śliczne seksowne okrągłe
        jabłuszka, a ja dwa zwisy - jeden pod jedną, a drugi pod drugą pachą. Stanik
        tylko opakowywał biust, nie podnosił, nie zbierał, nie podtrzymywał.
        Może jak ktoś ma naturalnie jędrne i sterczące piersi, to Ultimo jest dla niego.
        Dla mnie nie.
        • rockiemar Re: Ultimo ogólnie 14.04.08, 15:51
          Wlasnie ja nie mam pojecia, jak ten stanik sie trzyma...

www.ultimodirect.com/shop/frontless-plunge-bra-122
          Ale kusi niesamowicie, wizja oblednego, wycietego po pepek dekoltu w
          sukience - halternecku :D

A jak jest z rozciagliwoscia Ultimo?
          • yaga7 Re: Ultimo ogólnie 14.04.08, 16:04
            rockiemar napisała:

> A jak jest z rozciagliwoscia Ultimo?

Nie wiem, swój zmierzyłam i odesłałam.
            Zamawiałam standardowy rozmiar i pod względem rozmiaru było ok, ale pod innymi
            fatalnie.

Na pewno już się nie skuszę na żaden ich stanik.
    • luliluli do szerokich dekoltów w kształcie "jajka" 14.04.08, 14:51
      wydaje mi się, że to się też przyda. Myślę o stanikach typu
      (popularna) arabella i jej podobne.
      Świetnie nadają się do okrągłych dekoltów, dużych, ale umiarkowanie
      głębokich, w przeciwieństwie do full cupów i wysoko zabudowanych
      modeli.
      • m.arta.m Re: do szerokich dekoltów w kształcie "jajka" 29.07.08, 19:06
        heh, w moim przypadku Arabella do dekoltów się nie sprawdza.
        Wystaje z większości bluzek poza golfami ;)
    • carmelli Panache Porcelain (wersja z ramiaczkami) 14.04.08, 15:07
      Mam bialy i czarny, oba nadaja sie bardzo dobrze do niskich dekoltow
      w ksztalcie trapezu, dosc niskich, ale bez przesady. Posrodku
      fiszbiny siegaja raczej wysoko. Stanik jest usztywniany, nadaje
      ladny ksztalt. Obwod poczatkowo dosc scisly, raczej szybko sie
      rozciaga ale do przyzwoitych parametrow. Miseczki standardowej
      wielkosci. Warto celowac w mniejszy obwod z przeliczona miseczka i
      na poczatku nosic przedluzke.

Ten stanik w wersji czarnej nosze rowniez do lekko przezroczystych
      czarnych bluzek na bardziej wieczorowe wyjscia, bo jest
      bardzo "bezpieczny".
    • lirio Panache tango plunge apricot 14.04.08, 15:35
      Polecam dla dziewczyn z większymi miseczkami (ja mam 32H)- w innych plunge
      wygladam koszmarnie o ile się mieszczę - typowy rozmymłany cyc trzymany
      tasiemeczką ;))))
      Jak dotąd to w ogóle mój jedyny trafiony zakup. Bardzo mocno zbiera biust,
      nadaje zaokrąglony kształt i zbiera piersi spod pachy - nie wystają poza abrys
      ciała - nie cierpię wiotkich staników, ma krótkie fiszbiny na mostku - w
      stanikach o dłuższych fiszbinach krzyżują mi się. Kupiłam najpierw tango II i to
      była totalna katastrofa. Ten ma mniejsze fiszbiny niż inne panache, mniej pancerny.
      Wady - gdyby szukać na siłę to: haftowany i niestety odbija się pod bardzo
      obcisłymi bluzkami i jak dla mnie za długie ramiączka (ale wszystkie mają raczej
      za długie, taka moja uroda).
      • kotwtrampkach Re: Panache tango plunge apricot 26.04.08, 11:49
        może jeszcze tu zaglądasz.. nie znalazłam apricota ale taki:
        www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/panache/plunge-bras/png9-details.aspx?colour=White
        ??
        też chciałabym nie mieć piersi pod pachami... :-) On podnosi cokolwiek? I jak
        jest z nim pod pachami? NIe moge mieć za wysoko zabudowanych (np rio)
    • rockiemar Gossard Superboost Satin 14.04.08, 16:57
      Jaki trzeba zamowic rozmiar, zeby nie wygladac jak pani ze
      zdjecia? ;)

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=GO-4621&mci=&size=&colour=&image=r164-p469921-front#
      (kolor chocolate i fuchsia)
    • mahda_88 Re: Staniki do dekoltów 14.04.08, 20:26
      A co ma zrobić ktoś kto ewidentnie jest freyowy? bo przeszukałam już polskie
      sklepy internetowe (zagraniczne są dla mnie niedostępne) i nie znalazłam nigdzie
      żadnego plunge powyżej G, czy takie cudo można w ogóle trafić? A to co znalazłam
      w balkonikach to. m.in. była eleonor, którą mam i ewidentnie nie nadaje się do
      głębokich dekoltów. Proszę niech mi ktoś doradzi w co mam odziać moje 65H, żebym
      mogła je wreszcie pokazać. Piersi ładne, okrągłe i wreszcie wysoko a ja ich nie
      mam jak wystawić na pokaz :(
      • agafka88 Re: Staniki do dekoltów 14.04.08, 22:32
        mahda_88 napisała:

> A co ma zrobić ktoś kto ewidentnie jest freyowy? bo przeszukałam już polskie
        > sklepy internetowe (zagraniczne są dla mnie niedostępne)

Ja jestempanachowcem, więc Ci nie pomogę, ale dlaczego zagraniczne są niedostępne? Wystarczy, że założysz darmowe konto w mbanku i aktywujesz do zakupów internetowych darmową kartę visę electron i już :)
      • aquira Re: Staniki do dekoltów 14.04.08, 23:00
        Znalezienie ładnego Panache GG+ też graniczy z cudem. Ja osobiście marzę o
        pęknym biustonoszu, który pasowałby do głębokich dekoltów i nie miałby
        5-centymetrowych ramiączek... :/

> Proszę niech mi ktoś doradzi w co mam odziać moje 65H, żeby
        > m
        > mogła je wreszcie pokazać. Piersi ładne, okrągłe i wreszcie wysoko a ja ich nie
        > mam jak wystawić na pokaz :(
        To ja poproszę ścisłe 65GG, albo regularne 60HH... Firma jakakolwiek...
        • the_mariska Re: Staniki do dekoltów 15.04.08, 19:19
          Ostatnio pojawił się nowy Tango Classic Plunge, z miseczką do H. Piękny to on
          może nie jest, ale jako plunge zapowiada się całkiem obiecująco ;)
          • rockiemar tango classic plunge 15.04.08, 19:42
            A czy on jest miekki, czy usztywniany?
            • the_mariska Re: tango classic plunge 15.04.08, 19:45
              Z tego co Bravissimo pisze to jest miękki, za to ma gładkie nieprzebijające
              miseczki jak Inferno czy Retro. Niestety, nic jeszcze bliżej nie wiadomo na jego
              temat bo w Bravissimo pojawił się dopiero dzisiaj, a w innych sklepach jeszcze
              cisza...
              • lirio Re: tango classic plunge 15.04.08, 19:50
                Właśnie go dziś oglądałam i na pewno na początku miesiąca będzie mój ;)
                Gdyby ktoś kupił to proszę o informacje jak wygląda, jak z rozciąganiem i
                wielkością misek.
              • hke Re: tango classic plunge 15.04.08, 20:24
                the_mariska napisała:
                > a w innych sklepach jeszcze
                > cisza...
                i chyba tak zostanie, bo Plunge Classic jest oznaczony jako "Bravissimo exclusive"
                • agafka88 Re: tango classic plunge 15.04.08, 20:47
                  już nie moge się doczekać relacji lobbystek, które go kupią :)
                  • anna-pia Re: tango classic plunge 01.08.08, 01:44
                    ściśliwy małomiseczkowiec, normalnie biorę 32GG, tutaj 32H jest akurat
        • mahda_88 Re: Staniki do dekoltów 15.04.08, 21:32
          aquira napisała:

> To ja poproszę ścisłe 65GG, albo regularne 60HH... Firma jakakolwiek...

znalezienie 60HH to już chyba w ogóle graniczy z podwójnym cudem, ja o 60HH się
          nawet nie pytam bo wiem, że i tak nie będzie, więc szukam ściśliwych. Ech, jak
          ja marze o biuście 65G, albo nawet nie koniecznie to 65 ale żeby G, bo ta
          przepaść między wyborem do G a powyżej powoli wpędza mnie w depresje...
          • kociatko_biusciaste Wszystkie te staniki sa tylko do G 22.04.08, 18:07
            Mahda_88, też mam 60HH i nie marzę o innym (mniejszym) biuście - natomiast
            życzyłabym sobie, żeby producenci zaczęli dostrzegać, że kupuje od nich ktoś
            takie rozmiary balkoników etc., więc strapless albo plunge też mógłby sie sprzedać.

A wszystkie opisywane tu staniki sa tylko do G (z wielu nawet nie ma 60-tek),
            jedynie tango plunge i Lilly sa do H, ale mają małe miski.
            • koza-1985 Re: Wszystkie te staniki sa tylko do G 15.06.08, 12:21
              a co z moim 30j ?? też chcę plunge!!!!!!
    • ananke666 Fantasie Bridgette Plunge 15.04.08, 21:14
      bardzo ładny, nadaje się do dekoltów dość głębokich i średnioszerokich. W każdym razie spod bluzki, w której mój Luby nie chce mnie wypuścić z domu, nie wystaje. Miski lekko usztywnione cienką gąbką, niestety dość małe. Mam 32E w nieobecnym na stronie Fantasie kolorze wrzosowym (z b. ciemnymi ramiączkami), jest na mnie trochę za mały, ale tak ładny, że za cholerę go nie oddam i w ogóle żadne racjonalne argumenty do mnie nie trafiają. Do jednorazowych wyjść mogę mieć bułki, to mój jedyny plunge, bo doświadczenia z Gossardem to była kompletna porażka. Żeby powiedzieć coś konkretniejszego, musiałabym go dopaść w rozmiarze 32F albo 30G.
    • rockiemar Deep Plunge U Shaped - ktos cos wie? 20.04.08, 20:47
      www.justbras.co.uk/ourshop/cat_38251-U-Plunge-Bra.html
      Znalazlam wlasnie cos takiego. Nie ma 65, ale nawet bym sie zlamala,
      w koncu potrzebny mi jest taki stanik tylko na wyjatkowe okazje.
      tylko nie mam pojecia, jak to cos podtrzymuje i czy w ogole to robi?
      Ale przynajmniej jest tani...;)
      • rockiemar Re: Deep Plunge U Shaped 22.04.08, 17:50
        Zamowilam:) Ale z innej strony niz wczesniej podawalam, bo jest
        ponad 2 razy tanszy i nie bedzie mi szkoda, jak sie okaze kiepski.
        Wydaje mi sie, ze jakos na zdjeciu wyglada bardziej sensownie niz
        Ultimo Frontless, nad ktorym tez sie zastanawialam...
        • isaari Re: Deep Plunge U Shaped 26.04.08, 12:37
          Daj proszę znać jak dostaniesz to cudo. Bo szukałam czegoś w tym
          stylu, natknęłam się tylko na tzw. biustonosze koktailowe, ale w
          bardzo ograniczonej rozmiarówce (70 A-D, to samo 75 i 80). Na ebayu
          go upolowałaś?
          • rockiemar Re: Deep Plunge U Shaped 26.04.08, 16:13
            On niestety tez ma ograniczona rozmiarowke. ja wzielam 70DD,
            zakladajac, ze bedzie niemal jak 60G;) Trudno, najwyzej podszyje
            albo zweze obwod, ale nie jestem w stanie zrezygnowac calkowicie z
            glebokich dekoltow, zwlaszcza do ubran wieczorowo-klubowych. W koncu
            nie bede go przeciez nosic codziennie... Tylko mam nadzieje, ze
            miski nie beda jakos wyjatkowo mikroskopijne...

Kupilam na ebayu australijskim (znalazlam go przypadkiem przy okazji
            szukania Fayreformow, wczesniej nawet nigdy czegos takiego nie
            widzialam) za porazajaca cene 60zl z wysylka. Najwyzej poleci na
            allegro, z opisem: "jedyny! wyjatkowy!" ;)
            • isaari Re: Deep Plunge U Shaped 26.04.08, 18:30
              Nie wykluczam, że go w razie czego, z uwagi na tę "jedyność i
              wyjątkowość" kupię. Najciekawsza jestem w tym modelu podtrzymywania
              piersi od dołu, w miejscu gdzie miseczka przechodzi w taki pasek
              przylegający do ciała. Czy to własnie przylega do ciała i czy
              stanowi jakąkolwiek podporę dla biustu. Przeczytałabym chętnie
              recenzję gdy już do ciebie doleci. A jak sobie wstukasz w allegro
              czy polskiego ebaya "biustonosz koktailowy" to znajdziesz takie, ale
              jak wcześniej pisałam w ograniczonej bardzo rozmiarówce, chyba nawet
              ze dwie polskie firmy takie szyją.
              • rockiemar biustonosz koktailowy z allegro 27.04.08, 16:00
                Wyglada dokladnie, jak ten moj (tylko ja sobie wzielam kolor bezowy,
                bo jest pod jasne i ciemne rzeczy - bardziej praktyczny). Ale co to
                za przedziwny wynalazek robic rozmiar 70A-D?! Tzn. ze jest dobry i
                na miseczke A i D? Moze sie magicznie kurczy i rozciaga zaleznie od
                wielkosci biustu <lol>
                • martvica Re: biustonosz koktailowy z allegro 27.04.08, 16:31
                  rockiemar napisała:
                  Ale co to
                  > za przedziwny wynalazek robic rozmiar 70A-D?! Tzn. ze jest dobry i
                  > na miseczke A i D? Moze sie magicznie kurczy i rozciaga zaleznie od
                  > wielkosci biustu <lol>

Nie, to znaczy że przy obwodzie 70 występuje w A, B, C i D :)
                  • rockiemar Re: biustonosz koktailowy z allegro 27.04.08, 16:46
                    Aaa, bo ja sie nie wczytywalam w opis aukcji... tylko spojrzalam, ze
                    na poczatku nie ma zaznaczonej miseczki i sprzedawca pisze: "rozmiar
                    70", "rozmiar 80" ;)
      • rockiemar Deep Plunge U - zdjecia wyslane do galerii n/t 19.05.08, 16:19
        • inez69 Re: Deep Plunge U - zdjecia wyslane do galerii n 01.06.08, 17:24
          Proszę, napisz chociaż 2 słówka, bo takie biedne żuczki jak ja, nie
          mają dostępu do galerii, a bardzo chciałyby wiedzieć co z tym
          stanikiem:)
          • rockiemar Re: Deep Plunge U 03.06.08, 18:37
            Dopiero teraz pisze, jakos umknal mi Twoj post:) Stanik ma
            oczywiscie rozmiar mniejsze miseczki niz normalnie (ach, ta
            gabka...) i jest rozciagliwy. Natomiast biust wyglada w nim
            swietnie :D Byc moze to tez zalezy od "konsystencji" i jedrnosci,
            moj jest jeszcze mlody.

Ma odpinane ramiaczka, nie wystaje spod zadnych bluzek, nawet z tym
            najglebszym dekoltem. Nie nadaje sie do noszenia na co dzien, ale na
            specjalne okazje jest idealny :)
    • lesnyduch trapez, ew. głębokie "jajko" 21.04.08, 11:45
      Wiem, żę najlepsza byłaby Masquerade Antoinette, ale nigdzie nie ma
      mojego rozmiaru:(( Może jakieś inne propozycje?
    • paulina_h81 Re: Staniki do dekoltów 26.04.08, 13:54
      marze o bluzce z glebokim dekoltem ale nigdzie nie moge dostac
      takiego stanika na 32GG :( jakis pomysl, drogie Panie?
      • monika71k Re: Staniki do dekoltów 28.04.08, 11:46
        Hej:)
        Mam niestety ten sam kłopot :( też noszę rozmiar 32GG i jak narazie
        mam 1 stanik, który nadaje się do dekoltów (ale nie za głębokich
        niestety), Jest to Panache harmony.
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PA-4031&cookied=28%2F04%2F2008+10%3A42%3A44
        Przerobiłam sobie też Melissę na plunge wg przepisu w robótkach
        ręcznych, który podała songor :) Dalej poluję na jakieś cudo do
        głębokich dekoltów, które uwielbiam... Kurcze, ma się już te super
        ostanikowane piersi, to by chciało się je pokazać, a nie chodzić w
        golfach ;P
        Daj znać jak coś upolujesz. Mój e-mail: cekin71k1@wp.pl gazetowy
        ciężko mi jakoś odbiera. ja tez się odezwę jak coś namierzę :)
        Pozdrawiam mój rozmiar :)
    • aadrianka Re: Staniki do dekoltów 30.04.08, 09:24
      Do dekoltów w kształcie V dobrze nosi mi się Freya Iona. Ma niskie
      fiszbiny i ładnie zbiera biust. Z nieco szerszych dekoltów wychyla
      się haft, którym wykończone są miseczki - ale że to bardzo
      dekoracyjne, nie narzekam:)
    • melmire stanik dekoltowy, ale nie "padded" 01.06.08, 13:39
      Co gorsza, raczej tez nie Panache :( Gabkowanych nie chce, bo nie lubie i za
      goraco latem, a niegabkowanych na 32G malo, oj malo :( jakby ktos cos wypatrzyl...
      • boziaj M&S 01.06.08, 13:49
        Marks&Spencer ma różne plungi, usztywniane i nie, są na ebayu i 32G
        jest calkiem sporo :) ceny niewygórowane
    • joannea Panache Super Bra padded push up 03.06.08, 11:07
      Panache mialo kiedys taka serie do dekoltow Super Bra padded push up. Mam jeden,
      juz od dawna, a od kilku dni widze prawdziwy wysyp na ebayu, w jakichs
      smiesznych cenach.

Dowcip z tym stanikiem polega na tym, ze ma on - UWAGA UWAGA - wyjmowane wkladki
      powiekszajace biust. A wystepuje w rozmiarze co najmniej do G ;). W czasach
      mojego skromnego 70E byl wrecz nieoceniony, zeby sobie dodac kilka cm. Do tego
      jest to najprawdziwszy plandz: miseczki z malutkim laczeniem na mostku, dzieki
      czemu nadaje sie do najglebszych wyciec. Owszem, konstrukcja jest nieco
      pancerna, troche zblizona do Inferno, ale lzejsza przy brzegu: stanik eksponuje
      czesc piersi przy krawedzi, jak typowy plandz, ale owa krawedz jest koronkowa
      (cala reszta to bardzo usztywniona miska pociganieta satyna).
      Mam 70F, wchodzilam w nie w czasie wlasnego rozmiaru 70E-F. Teraz (30G+, ew.
      32F/FF) moge je nosic bez poduszek.

Dodam fote do Galerii na dniach (cos mi sie zrobilo z karta, i nie moge zgrac zdjec)
      • zarin Re: Panache Super Bra padded push up 03.06.08, 19:31
        A możesz jakiś podlinkować? Nie widzę niczego takiego na ebayu.
        • 0remedios0 Re: Panache Super Bra padded push up 03.06.08, 21:19
          chyba chodzi o coś takiego
          cgi.ebay.pl/LOT-0263-PANACHE-U-W-BRA-IN-WHITE-3-WAY-PADDED-30FF_W0QQitemZ120268395267QQihZ002QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
          a ja lubię do dekoltów Freye Zetę, nie jest jakoś bardzo wycięta ale też nie
          jest bardzo zabudowana, poza tym ma bardzo ładną koronkę, więc nawet jeśli ciut
          wystaje to nic
    • evelinko Czy plunge dobry dla blisko osadzonego biustu? 10.06.08, 19:43
      dziewczyny, niesamowicie podobaja mi sie staniczki typu plunge, ale
      boje sie takowy zakupić, poniewaz jeszcze przed uświadomieniem moje
      piersi wylewały się środkiem z takowego typu staniczka. Czy w plunge
      dobrze dopasowanym też pojawia się taki problem?
      • luliluli Re: Czy plunge dobry dla blisko osadzonego biustu 12.06.08, 13:40
        wylewały sie nie dlatego, ze masz "blisko osadzony biust", a pewnie
        dlatego, że nosiłaś za szeroki stanik (w którym fiszbiny były
        bardziej "rozjechane" na boki - dopasowane do szerszych parametrów
        sylwetki) - nie słyszałam, żeby w dobrym rozmiarze komuś "wylewał
        sie" biust:) dobra miseczka trzyma piers na swoim miejscu bez
        względu na odległość piersi od siebie:) kupuj smiało
        • friday133 Re: Czy plunge dobry dla blisko osadzonego biustu 15.06.08, 20:59
          Nie do końca się zgadzam, niektórym większośc plungów nie pasuje po
          prostu jako fason.
    • bruxelka11 Re: Staniki do dekoltów 11.06.08, 09:00
      A mnie pokarało za kapryszenie! Mierzyłam Antośkę, Casablance,
      Hestie...i ciągle się czepiałam, że miski małe, że obwód za duży.
      Nie kupiłam ich a teraz nigdzie nie ma staników do głębokich
      dekoltów okragłych czy w karo w rozmiarze 65F+ :( W szafie pełno
      cudownych bluzek i moje królewny płaczą, że chciałyby postać sobie
      na balkoniku, odetchnąć świeżym powietrzem a przeze mnie muszą
      siedzieć uwięzione w Maisi i w koszulkach z dekoltem po szyje :(
      Zastanawiam się, czy nie kupić w H&M na wyprzedaży 50% jakiegoś
      balkona 85D i nie spróbować zrobić sobie 60FF sama :(
    • zuzia_8 Masquerada Polka Plunge Bra 12.06.08, 12:14
      dla mnie - świetny. fantasycznie zbiera biust.
      po wyjęciu z przesyłki wygląda nieszczególnie, jakoś tak....
      ogromniasto i bezkształtnie.
      ale dla biustu jest cudowny!!!
    • dbj4 staniki do dekoltu 15.06.08, 20:57
      Potrzebuję rady w sprawie stanika do dekoltu karo, okrągłego wśród: www.intimo4you.com/szukajadv.html i www.intimo4you.com/szukajadv.html (proszę patrzeć na 75J). Starałam się doczytać wątki o w/w ale dalej się straszliwie waham-może przy takim zbiorczym przedstawieniu będzie prościej, bo naprawdę nie ma mi kto podpowiedzieć(wolałabym żeby ewentualne sugestie odnosiły się do umieszczonych staników). Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
    • maladziefczynka Melissa 0135 16.06.08, 12:30
      Nabyłam 60H, do dekoltów, nawet głębokich w literkę V nada się idealnie.
      A jednak Melissa potrafi :)
      • kallistieris Re: Melissa 0135 09.07.08, 18:13
        mam 65G. ładnie zbiera, dużo odkrywa. do szczęścia brakuje tylko przepinanych
        ramiączek. i jest dość rozciągliwy.
    • mamusia_synusia Gossard Superboost Lace kolor Moonlight 29.07.08, 16:06
      Właśnie dziś przyszedł z Belle Lingerie.
      Jest świetny!!!!
      Niestety nie potrafię go opisać więc pokaże jaki to
      www.ssb5.net/users//54284/moonlight2.jpg
      Moje spostrzeżenia = obwód raczej duży. Kupiłam 32 na moje 78 i zapinam się na
      ostatnią haftkę, dopiero wtedy fajnie się układa. Nie opłaca mi się odsyłać,
      najwyżej za jakiś czas podszyję.
      Miseczki wg mnie standardowe. Kupiłam G na 102, nie wiem czy FF nie byłoby
      lepsze ale jest ok :).
      Bez bluzki wydawało mi się że spłaszcza, ale w w bluzce absolutnie nie ma tego
      efektu.
      Kształt piersi jest piękny :).
      Polecam!
    • m.arta.m Co podobnego do Inferno? 29.07.08, 19:04
      Potrzebuję (dośc pilnie) stanika infernopodobnego, z możliwością
      przepinania ramiączek, najchętniej czarnego.
      Zależy mi na bardzo niskim mostku i w miarę wąskich miseczkach.

Jest coś jeszcze podobnego do Inferno?
      • evolet Re: Co podobnego do Inferno? 29.07.08, 21:35
        Gossard Superboost Satin, ale nie wiem, jakie są kolory [na pewno berry, jakiś
        złoto-cielisty i chyba jakiś ciemny].
    • klymenystra m&s 29.07.08, 22:39
      czarny plunge z serii body. wzielam obwod wiekszy i miske wieksza, niz zwykle.
      dekolt moge nosic do pasa, bo miski sa laczane tylko tasiemka. grubasny
      strasznie, ale w skladzie sporo bawelny, wiec nie odparza :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka