clarisima 18.04.08, 22:49 Dzieqczyny, powiedzcie mi proszę co oznacza to, że stanik jest wąsko czy szeroko-fiszbinowy i jak to rozpoznać na sobie? Po czym rozpoznam, czy jestem bardziej Freya czy Panache? Dzięki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agafka88 Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 18.04.08, 22:55 jeżeli jestes wąskofiszbinowcem, to szerokie fiszbiny w stanikach panache będą Ci prawdopodobnie zachodzić na plecy :) wszystko musisz sprawdzić nabiustnie, dlatego na początek najlepiej zamówić jeden model panache, jeden frei i sprawdzić, w których fiszbinach Ci wygodniej Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 19.04.08, 17:09 Tyle że Freya w rozmiarach GG+ tez ma szerokie fiszbiny, a z kolei Panache w nowych modelach robi juz węższe niż w starych;) Szerokofiszbinowe jest też Curvy Kate z Brastopu. Jesli masz miseczke dużą literowo, to prawdopodobnie zawsze będziesz miała mniej lub bardziej szerokie fiszbiny. Ja zwężam każde;) Odpowiedz Link
sheilunia a jak zwęzić fiszbinę? 19.04.08, 17:18 Czy chodzi o to, żeby ją po prostu wygiąć mocniej? Mam problem z szerokimi fiszbinami w Curvy Cate :( Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: a jak zwęzić fiszbinę? 19.04.08, 17:51 Zajrzyj do wątku o robótkach ręcznych, właśnie opisałam tam mój patent na zwężania:) Odpowiedz Link
natashka87 Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 19.04.08, 17:24 Serio? Freye szerokie:)?? Jaka dobra wiadomość, ja właśnie wole szerokie, mam pierwszy stanik od wczoraj, wreszcie po miesiącu znalazłam dobry i właśnie 60G i wgarniam i wgarniam i tak jak wczoraj był za duży, to dziś już prawie buły się robią;( Więc chyba będę musiała niedługo zmienić na 60GG, czyli Freye też mogę spróbować?? Fantastycznie:))) One nie są tak strasznie zabudowane, prawda? Bo mój biust jest raczej mały(co najwyżej średni) i w tych mocno zabudowanych to strasznie wygląda. A co było najszersze w fiszbinach z tych Freyi co masz?? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 19.04.08, 17:56 Ja cały czas jestem na etapie migracji, więc mam mało staników - z Frei tylko Rio (nie polecam, chyba że jako stanik przejściowy - zabudowane, brzydkie, i moim zdaniem wcale nie robi ładnego kształtu - zbyt zadziorne, bardziej stożki niz jabłuszka). Niby to Rio miało węższe fiszbine niż mój Panache, ale tak pięknie sie rozciągały, że też je miałam na plecach. Odpowiedz Link
yadrall Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 19.04.08, 18:10 No,to wreszcie mnie oswiecilo :))) Ostatnio bylam w M&S i ogladalam biustonosze. Przymierzylam z 12 i w efekcie nic nie kupilam. I znalazlam modele co mi sie cycek wreszcie miescil,ale fishbiny mialam na plecach... I zastanawialam sie czy ja znowu szukam niewlasciwego rozmiaru czy jakas wybrakowana jestem... Dzieki za rozwiazanie tej zagadki :))) Cholerka, wyszlo,ze jeszcze duzo stanikowej nauki przede mna :))) Odpowiedz Link
the_mariska Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 20.04.08, 13:26 Nie chcę cię martwić, ale Freya stanowczo obraziła się na szczupłe biuściaste, bo w obwoddzie 60 szyje tylko do G. Sama nie potrafę im tego wybaczyć... Odpowiedz Link
charissa Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 19.04.08, 18:20 A może jakiś wątek dla GG+ ? ja mam jeden nowy stanik , z Panache. Fiszbiny za szerokie. czytam , żę Freya ma węższe wiec już się prawie zadłużać miałam, żeby popróbować dalej, ale wpadam na kolejny post i co, że tak węższe ale do G, a potem to już gorzej niż w Panache. Może jakiś osobny wątek by się przydał dla tych bardziej biuściastych gdzie można by pisać o różnicach jakie są w staniku G a GG i wyżej Odpowiedz Link
aquira Re: wąsko/szeroko-fishbinowe 19.04.08, 20:11 Może będziesz miała szczęście i zarówno Freya i Panache będą na Ciebie dobre ;) Ja tak mam :) Odpowiedz Link
clarisima Re: wąsko/szeroko-fiszbinowe 20.04.08, 13:22 dzięki dziewczyny! koniecznie spróbuję jakiegoś Panache dla porównania, bo na razie mam tylko RIO i MAISIE i oba fiszbinowo są w miarę dobre, Rio po prawie tygodniu noszenia i odgięciu fiszbin na mostku jest już na prawdę wygodny (choć zgadzam się, że ani nie jest piękny ani nie modeluje biustu zbyt ładnie) a Maisie nosiłam trochę mniej, też odgięłam fiszbiny na mostku, ale mnie jeszcze trochę uwiera pod pachami (ale za to nadaję bardzo ładny kształt, więc mi sie podoba) Odpowiedz Link