rockiemar MIMI 12.05.08, 15:06 Czy ktos cos wie na temat tego modelu? Bo na zdjeciach katalogowych wyglada slicznie... Odpowiedz Link
korpasik pollyanna 12.05.08, 17:26 czesc,prosze o rade.kupilam pollyanne 30H(65H),moje wymiary to 71/98- 99,i kiedy ja mierze to przednie fiszbiny nie leza mi na mostku tylko dotykaja piersi.czy to oznacza ze obwod za luzny czy moze z miseczkami cos nie tak.prosze poradzcie mi cos.z gory dziekuje za podpowiedzi. Odpowiedz Link
thorrey Re: pollyanna 12.05.08, 17:50 No tak, waśnie przed chwilą napisałam wyżej że Polly ma małe miski. Bo nieprzyleganie fiszbin do mostka to klasyczny objaw za małych misek. Tabelkowo rozmiar wygląda na dobrze dobrany, ale Polly jest naprawdę małomiseczkowcem. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Odpowiedz Link
korpasik Re: pollyanna 12.05.08, 17:53 to mam wymienic na 30HH?dzieki za szybka odpowiedz Odpowiedz Link
korpasik Re: pollyanna 12.05.08, 18:15 aha,zapomnialam dodac,ze miseczka marszczy mi sie na gorze.dziewczyny co robic?! Odpowiedz Link
thorrey Re: pollyanna 12.05.08, 19:06 korpasik napisała: > aha,zapomnialam dodac,ze miseczka marszczy mi sie na > gorze.dziewczyny co robic?! Na górze, tzn na czubku piersi czy na górze miseczki? Jeli na górze miseczki, to czy dlatego że tam jest puste miejsce? Jeśli tak, to czy wygarnęłaś wszystko spod pachy? Przy wygarnianiu miska powinna się wypełnić a materiał nie powinin się marszczyć (chyba że miska duuużo za duża). Bo jeśli na czubku piersi, to kolejny (klasyczny) objaw za małej miseczki - fiszbiny nie mogą objąć całej piersi i stąd bierze się puste miejsce na czubku - co by się zgadzało z tym, że fiszbiny leżą nie na mostku a na piersi (obrazowy przykład - to jak z nakładaniem kapelusza (albo kasku) - zamiast ładnie obejmować głowę w najszerszm miejscu na wysokości uszu i przylegać na czubku głowy, za mału kapelusz nie wchodzi do końca a opiera się o czoło i zostawia puste miejsce u góry) Także jeśli to drugie, tj. marszczy się na czubku piersi, to z tego, co tu już się nauczłam, to powinnaś wymienić na większą miseczkę. Odpowiedz Link
korpasik Re: pollyanna 12.05.08, 20:28 czesc,marszczy mi sie na gorze miseczki,wszystko zgarnelam spod pach,fiszbiny celuja w srodek pachy,zdecyduje sie na wymiane na mniejsza miseczke,i zobacze co dalej.dzieki za cierpliwosc do mnie,i moich pytan.dziekuje bardzo Ci Thorrey Odpowiedz Link
sq9oj Re: pollyanna 13.05.08, 18:10 ja miałam podobnie z lotti i ostrzegam rozmiar mniejsza była kompletnie za mała :( Odpowiedz Link
figa84 Re: pollyanna 19.05.08, 23:01 Najpier podciągnij ramiączka. Mi przy 65DD górna krawdź miski cieła pierś, natomiast E marszczyła się trochę u góry - po podciągnieciu ramiączek jest ok:-) Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: MIMI 12.05.08, 23:19 Planuje kupić ja na e-bayu. Ale nie wiem w co celować. Może ktoś będzie pierwszy..... Odpowiedz Link
rockiemar Re: MIMI 12.05.08, 23:27 No wlasnie ja tez nie wiem, w co celowac... Cholera, nie chce byc krolikiem doswiadczalnym, az tak tania nie jest;) Ale te motylki ma tak sliczne... z drugiej strony zdjecia katalogowe zwykle nie maja za duzo wspolnego z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: MIMI 13.05.08, 11:50 ja królikiem mogę zostać;), tylko czekam, aż się mimi pojawi na listkach albo w bravissimo, bo chcę za jednym zamachem większe zakupy zrobić. Odpowiedz Link
catsumi Re: MIMI 14.05.08, 11:39 Ja mierzyłam Mimi, niestety nie był na mnie dobry :( Wyglada bardzo ładnie, ma fajne te motylki, jest wykonany z takiej podwójnej siateczki. Nie jest niestety dużo-miseczkowcem z których noszę 30G a 30GG jest już niestety zmieniony tzn. ma grube ramiączka i potrójną haftkę w pionie :( No i przy GG obwód dużo szerszy niż przy G dlatego dla mnie dużo za szeroki nawet za luźny na ostatniej haftce gdzie wszystkie staniki 30G są przyjemnie ciasne. Zaskoczyłam się tym że jest zrobiony z takiej jakby siateczki bo po zdjeciu myślałam, ze to materiał taki jak w tigerlilly. W kazdym razie bardzo żałuję i nie mogę zrozumieć jak może się tak różnić wielkość obwodu przy rozmiarach 30G i 30GG :( Przecierpiałabym jeszcze te grubsze ramiączka i potrójne haftki ale dlaczego jest aż o tyle luźniejszy obwód? Odpowiedz Link
jaagna catsumi - cyknij fotki i wrzuć do Galerii 14.05.08, 11:44 I opisz te różnice, co? :-)))) Odpowiedz Link
catsumi Re: catsumi - cyknij fotki i wrzuć do Galerii 14.05.08, 11:49 Niestety nie mam go w domu, mierzyłam wczoraj w intimo. Nie widziałam tego 30G ale myślę , że różnice są podobne jak przy arabelce - tam też obwód 30G był dla mnie przyjemnie ścisły a już 30GG dużo za luźny. Odpowiedz Link
rockiemar Re: MIMI 14.05.08, 14:49 Czyli w takim razie, jesli normalnie nosze 30FF, to mam celowac w ten rozmiar? I jak z rozciagliwoscia (tego mniejszego modelu)? Bo 28G bedzie za male... I jeszcze pytanie odnosnie materialu. Skoro jest z siateczki, to wiecej ma wspolnego z Arabella niz z Polyanna? Odpowiedz Link
rockiemar Re: MIMI - pytan ciag dalszy 14.05.08, 15:00 Jeszcze zapomnialam sie zapytac w poprzednim poscie o kolorystyke. Czy jest dokladnie taka jak na zdjeciu, czy troche sie rozni odcieniem/natezeniem/intensywnoscia kolorow? I do jakiego modelu ma najbardziej zblizony ksztalt miseczek? Odpowiedz Link
catsumi Re: MIMI - pytan ciag dalszy 14.05.08, 15:17 Ciężko mi powiedzieć ale na pewno nie jest z takiego materiału jak pollyanna. Bardziej jak arabella ale nie mam jej i dawno ją mierzyłam wiec nie mogę porównać tak dokładnie. W każdym razie jest napewno od niej grubsza i nieprzeźroczysta. Ale nie z takiego jednolitego materiału jak pollyanna czy tigerlilly. Rozmiar wydaje mi się , że jest standardowy, napewno nie dużo-miseczkowiec jak w przypadku rio czy maisie z których na mnie 30G jest idealne a tu jeżeli chodzi o sam rozmiar miseczki to 30GG było dobre. Jeżeli chodzi o kolory to jest to taki blady róż, ładny :) Może troszkę mniej intensywny niż na zdjęciach. Motylki są wyszywane :) Mimo za szerokiego obwodu ładnie unosił piersi wiec gdyby był dobry napewno bym go kupiła ale w tym rozmiarze 30G bo przypuszczam ze tam są dwie haftki w pionie i cieńsze ramiączka :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: MIMI - juz ostatnie pytanie, obiecuje ;) 14.05.08, 15:10 No i na koniec super wazne pytanie - jakiej szerokosci sa fiszbiny? P.S. to wszystko przez brak mozliwosci edytowania postow...;) Odpowiedz Link
catsumi Re: MIMI - juz ostatnie pytanie, obiecuje ;) 14.05.08, 15:22 Nie pamietam bo miałam go na sobie tylko chwilkę i niestety jak zobaczyłam że obwód taki szeroki to już się tak bardzo mu nie przyglądałam ale wydaje mi się że były takie standardowe, nie jakieś szerokie. Ale szkoda że mi nie pasuje :( Bo jak zobaczyłam go na zdjęciu to sie strasznie napaliłam na niego ;) No niestety ;) ale czekam na kolejne nowości :) Za to niedawno kupiłam Maisie i jest super :)) Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: MIMI - podsumowanie 15.05.08, 15:03 Catsumi, czyli brać mniejszy obwód a miseczkę w normie? Odpowiedz Link
catsumi Re: MIMI - podsumowanie 15.05.08, 19:07 magdalenak2 nie, ja pisałam to odnośnie modelu G+ a często w takich modelach jak zauważyłam obwód jest szerszy. Myślę, że w tych do G obwód będzie standardowy a w tym GG mozliwe że też normalny jak dla tego rozmiaru (zakręciłam :p) - tego nie wiem bo w domu mam same 30G. W każdym razie mieczki wydają mi się standardowe :) Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: MIMI - podsumowanie 16.05.08, 12:20 Ja niestety nie mam porównania z miseczkami do G ;-) Najwazniejsze zeby wybrać mniejszy obwód a miseczkę taką jak naturalnie Odpowiedz Link
rockiemar Re: MIMI - podsumowanie 16.05.08, 12:47 Jakby to jeszcze takie proste bylo... jako ze Freya (a ja waskofiszbinowiec jestem) nie raczy produkowac 28GG, to norma juz dla mnie sie stalo podszywanie kazdego obwodu. Wiec Mimi tez to czeka;) Odpowiedz Link
catsumi Re: MIMI - podsumowanie 16.05.08, 17:48 Nie, przypuszczam ,że tylko w zmienionych modelach G+ jest szerszy obwód a w modelach do G normalny :) Odpowiedz Link
rockiemar do catsumi 23.05.08, 17:48 A jak wygladal model, ktory mierzylas? Bo ja wlasnie zauwazylam, ze ten ktory dzisiaj do mnie przyszedl wyglada inaczej niz na zdjeciu. Na tym zdjeciu katalogowym ma fason troche jak Polyanna, z brzegiem miski idacym mocno po skosie i inaczej porozrzucane hafty... Teraz juz nie wiem czy cos jest nie tak z moim stanikiem, czy ze zdjeciem katalogowym?? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: MIMI 29.05.08, 06:01 29 maja a ja czekam i czekam... maj się za dwa dni kończy. Jak to jest, że na ebayu jest, w intimo jest, a na listkach i w bravissimo nic? Odpowiedz Link
rockiemar Re: MIMI 18.05.08, 16:36 Wlasnie kupilam na ebayu Mimi 30FF i stringi XS. Jak tylko dojda, zdam relacje i wrzuce do galerii:) Tylko niestety zaplacilam wiecej, niz chcialam, bo tuz przed samym koncem aukcji ktos mi podbil cene stanika o 5 funtow! Chamy niebywale z tych Anglikow! :p Odpowiedz Link
rockiemar Re: MIMI - ocena 23.05.08, 14:39 No i przyszla do mnie Mimi. Kolejny raz oszukaly mnie przeswietlone zdjecia katalogowe. Stanik w rzeczywistosci ma bardziej rozowy kolor (na zdjeciu byl jasniutki, taki mleczny). Wszystkie hafty tez maja zdecydowanie ostrzejsze kolory. A teraz najwieksza jego wada - na zdjeciu wydawalo mi sie, ze ma kroj Polyanny (brzeg miseczki idacy mocno po skosie, jesli wiecie o co mi chodzi). Okazal sie byc zwyklym balkonikiem, chociaz faktycznie gorny brzeg stanika nie idzie poziomo, jak w Rio, tylko lekko po skosie. Nie o to mi chodzilo... A teraz ogolnie: fiszbiny w miare waskie (takie raczej normalne), miski standardowej wielkosci, obwod nie jest bardzo scisly, ale w miare sensowny (przy 67cm pod rozmiar 30 zapiety na najciasniejsza haftke nie podjezdza). Idzie do sprzedania. Ktoras chetna na komplet ze stringami XS za 200zl? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: MIMI - ocena 03.06.08, 16:34 mam wreszcie i ja. Róż, motylki i kwiatuszki - ale kicz!:))). Rozmiar mój regularny 30ff, obwód w normie, miseczki prawidłowe;). Zostaje:) Odpowiedz Link
m.arta.m w co celować na podstawie Arabelki i Polly 12.05.08, 21:12 Mierzyłam ostatnio Arabelkę 30FF i czarną Polly 32FF. były dobre. Czy jest jakaś szansa, że w innych modelach trafię dobrze bez przymierzania na podstawie tego, że te dwie były na mnie dobre? chodzi mi o to, czy tylko Arabelka jest taka kapryśna i mam jakieś większe szanse trafienia w innych modelach, jeśli wezmę 32FF? (Próbowałam wybrac modele, które by mnie ewentualnie interesowały, ale większość mi się podoba chyba i jak zobaczę na allegro, chciałabym wiedzieć, czy w ogóle próbować) Ewentualnie może odradzacie jakieś modele- Polly podobała mi się najbardziej, a porównywałam z Arabelką i Rio. Zrozumiem, jeśli nie będzie dało się odpowiedzieć na moje pytanie ;) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: w co celować na podstawie Arabelki i Polly 13.05.08, 00:29 Pollyanna jest bliższa tego co nazywamy standardowym rozmiarem. Większość staników w rozmiarze 32FF powinna leżeć podobnie jak ona. Arabelka ma dendencję do rozciągania się, dlatego zmieściłas się w obwód 30 i ma duże miski, z tego powodu prawdopodobnie 30FF było na Ciebie dobre, chość ja przypuszczam, że mogło byc na granicy bułkowania lub xle dopasowane. Czy podczas mierzenia skróciłas ramiaczka i wygarnęłąś i ułożyłaś starannie piersi w miseczkach? Jeżeli tak, to powyższe wskazówki maja szansę okazać sie przydatne. Jeżeli nie, to celuj raczej w rozmiar 32G. Odpowiedz Link
m.arta.m Re: w co celować na podstawie Arabelki i Polly 15.05.08, 21:54 no i jednak Polly jest dobra w 32G, a Arabelka 30G :) Intimo krakowskie moją świątynią:) Odpowiedz Link
aniazawieja Re: w co celować na podstawie Arabelki i Polly 13.05.08, 09:59 Arabella to wyjatek rozmiarowy (rozciągliwy obwód + wielkie miski). Jeśli dobra była Polly 32FF, to celowałabym w ten rozmiar, ewentualnie w dużomiseczkowcach (np. Rio) w 32F. Chociaż prawda jest taka, że czasem trzeba się nieźle naprzymierzać (i naodsyłać:)) żeby nabyć wprawy w dobieraniu rozmiaru, a i wtedy zdarzają się niespodzianki:D. Odpowiedz Link
rockiemar Arabella 28G - PROSZE O SZYBKA POMOC 13.05.08, 14:58 Wlasnie przyszla do mnie Arabella 28G. Normalnie nosze 30FF, a ten stanik ma za duze miseczki! Czyli Arabella ma miski 1,5 rozmiaru wieksze, niz inne staniki? W sumie nie wyglada jakos specjalnie zle, po maksymalnym sciagnieciu ramiaczek troche marszczy sie na mniejszej piersi. Tyle ze wyglada na bardzo zabudowana :/ I nie wiem teraz, czy wymieniac ja na 28FF, czy nie. Jak duza jest roznica miedzy tymi 2 rozmiarami? Odpowiedz Link
fermina71 Re: Arabella 28G - PROSZE O SZYBKA POMOC 13.05.08, 15:46 Ja bym wymieniła - osobiście bardzo lubię Arabelkę. Różnice są dość znaczne pomiędzy rozmiarami, a mniejsza miska będzie się inaczej ukłądać, co nie znaczy, że będzie bułkować Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Arabella 28G - PROSZE O SZYBKA POMOC 13.05.08, 16:30 Ja mam arabelkę 28FF i 28G w kolekcji. 28FF jest mała i bułkuje (ramiączka wydłużam) więc kupiłam 28G, która jest za duża i podciągam ją na maxa. Arabella 28FF ma niecałe 15 cm. a 28G 16 cm. "średnicy" fiszbin (zmierzyłam fiszbiny w najszerszym miejscu czyli odległość od wierzchołka do wierzchołka). :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: Arabella 28G - PROSZE O SZYBKA POMOC 13.05.08, 18:14 To nie mam pojecia, co zrobic. Bulkujacy stanik tez nie jest moim idealem;) Zdjecia sa juz w galerii, wiec moze zobaczyc, jak na mnie wyglada to 28G. Odpowiedz Link
emalia1231 lottie i rio 13.05.08, 17:54 dziewczyny a jak by porownac te dwa staniki to rio ma wieksze miski czy nie? tak siedze i czytam i czytam o tych wymiarach i rozmiarach.. i skolowacialam calkowicie mialam eve 30FF ale byla za mala totalnie wiec kupilam madison 30G i tak moze ciuuutke mi bulkuje z prawej i nie wiem jaka brac lottie.. tak samo z ines az taka wielka ona jest?:(( a moje wymiary to 72/93 albo 92..albo 94 sama nei wiem ehhh pomocy!! Odpowiedz Link
sanna-ho Re: lottie i rio 28.05.08, 19:28 rio - nie wiem. Mam Lottie przy wymiarach 71/95 - 65G. Obwód OK, miło ściśliwy, ale po tygodniu już się zapinałam na średnią haftkę. W miseczkach G mam troszkę luzu przy obwodzie 95 - jeśli masz mniejszy obwód, to chyba lepiej będzie leżeć FF. Odpowiedz Link
luliluli PYTANIE 14.05.08, 08:05 który stanik tak ładnie ukształtuje piersi pozwalając im wyjść poza obręb ciała jak Polyanna?? czy ten model ma jakąś "siostrę"?? Proszę o poradę, bo muszę się pozbyć Ply:( Odpowiedz Link
wredulka PILNE - Freya Pollyanna a Panache Fiesta 14.05.08, 14:28 Być może odpowiedz na moje pytanie znajduje się gdzieś na forum, a ja po prostu je przeoczyłam. Ale nigdzie nie mogę znaleść takiego porównania, a aukcja może mi uciec sprzed nosa :) Czy orientujecie się jak ma się Panache do Freya? tzn. czy miseczki są sobie równe, czy też któreś mają większe? bo mam Freya Pollyanna 30G i jest ciut za mała i zastanawiam się czy Panache Fiesta w rozmiarze 30H będzie w takim przypadku pasowało? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... bardzo proszę o pomoc :) PS. 130 zł za Panache Fiesta to dużo czy mało? ;) Odpowiedz Link
aniazawieja Re: PILNE - Freya Pollyanna a Panache Fiesta 14.05.08, 15:32 Pollyanna ma miseczki nieco mniejsze niż standardowe (też ją mam tylko 30FF i już za mała:() Fiesta musiałaby być baaardzo małomiseczkowa, żeby 30H było dobre. Sprawdź w wątku Panache czy Fiesta ma standardowe miski. Jeśli standardowe, to obstawiałabym że 30G w Fieście powinno być dobre.(między 30G a 30H są aż 2 miski różnicy: 30G, 30GG i 30H) Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam Odpowiedz Link
nanafaza Re: PILNE - Freya Pollyanna a Panache Fiesta 14.05.08, 19:21 Nie wiem czy w czymś pomogę: mam Pollyanne Caramel w rozmiarze 60FF i Fiestę Aqua 60F - oba staniki dobrze dopasowane. Nie wiem czy wszystkie Fiesty tak mają ale niebieska Aqua miseczkowo wychodzi większa. Odpowiedz Link
wredulka Re: PILNE - Freya Pollyanna a Panache Fiesta 15.05.08, 22:09 Dzięki, kochane jesteście! Pomogłyście i to bardzo. W takim razie wstrzymam się z zakupem. Kiedyś uznawałam stanikowe kompromisy i cieszyłabym się z każdego zbliżonego rozmiarem. Ale teraz, to ja strasznie wybredna jestem :) Dlatego wolę wstrzymać się ale kupić to co bedze w 100% pasowało. Bez kompromisów :) Jeszcze raz dzięki! Odpowiedz Link
boziaj Kolekcja STAŁA i SEZONOWA 15.05.08, 09:22 czy mozna gdzies zobaczyc co nalezy do stalej a co do sezonowej kolekcji Frei? z powodow finansowych musze zakupy przeprowadzac w malych porcjach no i chcialabym wiedziec, co na mnie poczeka, a co moze zniknąć sprzed noska :) Odpowiedz Link
thorrey Re: Kolekcja STAŁA i SEZONOWA 15.05.08, 16:28 boziaj napisała: > czy mozna gdzies zobaczyc co nalezy do stalej a co do sezonowej > kolekcji Frei? Może się mylę, ale czy nie jest tak, że "bestsellers" na stronie Freyi www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=CL2008&rnd=2915 To kolekcja stała a np. Spring/summer 2008 sezonowa? www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=SS2008&rnd=9902 Odpowiedz Link
m.arta.m Polly biała a czarna- proszę o radę 15.05.08, 21:56 przeklejam swój post ze złego wątku: Mierzyłam białą 32G i była dobra, była idealna. Czy czarna jest rozmiarowo porównywalna? Mogę śmiało wierzyć w to, że czarna też będzie dobra? Odpowiedz Link
szarsz Re: Polly biała a czarna- proszę o radę 16.05.08, 11:02 Moje są identyczne. Czarną odbieram jako troszkę ciaśniejszą, ale na pewno nie na tyle, że brać rozmiar większą. Odpowiedz Link
mamamarcysi pytanie konkretne o arabelle 15.05.08, 22:50 czy przy 88 w obwodzie i 110 w biuscie powinnam kupic 80G? Z tego co piszecie(rozciagliwiec i duzomiseczkowiec) wynika,ze chyba jednak powinno to być 75G albo 75GG. Moze któras z Was ma podobne wymiary i jest posiadaczka arabelki? Podpowiedzcie proszę, bo mam straszna ochote na ten model:) acha, wiekszość staników nosze 80G,ale oststnio wydaje mi sie że powinnam juz zejść na 75. Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: pytanie konkretne o arabelle 16.05.08, 09:31 Witam! Ja właśnie wczoraj dostałam paczkę z polly 34HH białą(86/113- moje wymiary).W obwodzie dobra, nawet ścisła ale ok,miski też rozmiarowo,ale ogólnie nie podoba mi się kształt biustu w niej.Rio i Maisie leżą lepiej,chyba dlatego, że maja fiszbiny węższeo ok 2 cm.Może to ci coś pomoże.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: pytanie konkretne o arabelle 16.05.08, 09:35 Sorry, ale znowu pomyliłam polly z arabellą. Ale arabellę mierzyłam 80 i była za luźna po biustem więc raczej celuj w 75. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: pytanie konkretne o arabelle 16.05.08, 10:41 Mamamarcysi, weź obwód 75. Ja mam pod biustem 78, wzięłam 65 i wcale nie jest za ciasna, a podejrzewam, że jeszcze się rozciągnie. Odpowiedz Link
monika3411 Re: pytanie konkretne o arabelle 16.05.08, 10:48 Przy wymiarach 80/112 mam Arabellę nutmeg 34H i obwód jest stanowczo za luźny (od nowości zapinam na najciaśniejszą haftkę). Mam też Eleanor 32HH (to ponoć dokładnie to samo co Arabella) i jest idealna choć nie jestem pewna, czy nie powinna być ciut ciaśniejsza. Mam nadzieję, że Ci choć trochę pomogłam podjć decyzję :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mamamarcysi Re: pytanie konkretne o arabelle 16.05.08, 15:50 dzieki diewczyny! zamawiam zatem 75:) Odpowiedz Link
emalia1231 nieszczesna rozmiarowka arabelli 17.05.08, 17:10 mam pytanie odnośnie arabelki dla siostry ,zazwyczaj nosi freyki 34E, to arabelke zamowic jej 32E czy 32F ?? (wydaje mi sie ze starczy 32E co?) prosze o rade, to ma byc prezent chcem zeby dobry byl a sama arabelki jeszcze nie mialam Odpowiedz Link
jaagna Re: nieszczesna rozmiarowka arabelli 17.05.08, 18:56 Wzięłabym dla siostry 32F - tylko jedną miseczkę mniejszą. Sama mam Arabelkę miseczkę mniejszą (po przeliczeniu rozmairu, oczywisćie) i jest dobra. E moze byc za mała - bo to zmiana o dwie miseczki. Odpowiedz Link
thorrey Re: nieszczesna rozmiarowka arabelli 17.05.08, 19:01 Potwierdzam. Ja mam standardowe 70E a arabelkę 65F i jest idealna. Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: nieszczesna rozmiarowka arabelli PYTANIE 18.06.08, 11:12 ja mam 83/102 - arabella 65H jest ok (czarna). przymierzałam 70GG (sorbet) i w misce ok. tylko mogłaby być ściślejsza. i co teraz? 65H czy 65HH? Odpowiedz Link
slodkogorzka72 Zmiana na dobre:))) 16.05.08, 15:51 Witam:) Dzięki mojej koleżance z pracy - Aniu, bardzo Ci dziekuję:) - dołączyłam do grona Kobiet, które chyba w końcu mają dobrze dobrany biustonosz. Kupiłam dzisiaj biustonosz FREYA Pollyanna. Biustonosz jest w kolorze czarnym z niebieskimi kwiatuszkami. Jednak przede wszystkim jest w rozmiarze kompletnie innym niż do tej pory czyli z 85C przeszłam na 75F (34F). Ale uczucie, które mi teraz towarzyszy to prawie euforia;)czuje sie niesamowicie kobieco, seksownie a biust jest tam gdzie być powinien;) takie niby nic, a cieszy, prawda?:)) Odpowiedz Link
donkaczka arabella polyanna 16.05.08, 20:05 zglupieje z mierzeniem, do tej pory mialam 83, ale troche odchudzania, mocniej scisnelam miarke i wyszlo 79 w biuscie bez zmian 107 - 32h (poprzednio liczylam 34g i tak zamawialam) mierze wlasnie: polyanne 34g lezy ok, tyle ze zapielam sie najciasniej i zyje, brac rozmiar 32H? arabella - 32h i za luzne i duzo za duze - 30J tez bedzie za duze, przeskoczyc na 30h czy hh? Odpowiedz Link
thorrey Re: arabella polyanna 16.05.08, 21:36 > mierze wlasnie: > polyanne 34g lezy ok, tyle ze zapielam sie najciasniej i zyje, >brac rozmiar 32H? Jeśli masz karmel polly, to nie brałabym ciaśniejszej. Jest ciasna i raczej nierozciągliwa. Nie wiem, jak tam z czarną i białą, któraś z forumek wyżej pisała, że karmel jest najciaśniejsza > arabella - 32h i za luzne i duzo za duze - 30J tez bedzie za duze, przeskoczyc > na 30h czy hh? No trochę trudno ocenić, jak bardzo dużo za duże. U mnie Arabelka 65FF powiewała tak, że pięść mogłabym wsadzić w jedną miskę, ale 65F leży bardzo ładnie. Zatem różnica między pasującą Polly a Arabelką jest u mnie 32F a 30F - czyli trzech rozmiarów misek. U Ciebie- policzmy- 34G=32H=30J - minus trzy rozmiary misek = 30H. Rany boskie, mam nadzieję, że nic nie pokręciłam, to ci dopiero wyższa matermatyka! Odpowiedz Link
donkaczka Re: arabella polyanna 17.05.08, 13:58 polyanne mam czarna, zapinam sie najciasniej i moge ciut odciagnac arabella jest duzo za duza, z tej roznicy u Ciebie faktycznie wychodzi 30h i tak wymienie, dzieki :)) Odpowiedz Link
szarsz Re: arabella polyanna 19.05.08, 11:08 thorrey napisała: > Zatem różnica między pasującą Polly a Arabelką > jest u mnie 32F a 30F - czyli trzech rozmiarów misek. To jest gdzieś między jedną a dwiema miseczkami, nie trzy. Teoretycznie miseczka w staniku 32F ma taką sama objętość jak w 30FF, ale niekiedy okazuje się, że takie zwiększenie miseczki jest niewystarczające i trzeba brać 30G. Więc maksymalna różnica to dwie miseczki. Odpowiedz Link
marzek2 Arabella - pytanie o większe miseczki 17.05.08, 11:10 Mam pytanie dotyczące tego modelu stanika. Byłam wczoraj w sklepie Intimo, mierzyłam Arabelkę, rozmiar 70 G. O ile miseczki były ok, to obwód nieco za luźny. Pani powiedziała mi jednak, że przy większej miseczce i mniejszym obwodzie Arabelka nie ma już modelu plunge tylko balkonetkę, w związku z tym nie da się dla mnie Arabelki... Ale weszłam na stronę Peachfield i patrzę - Arabelka ma też miseczki od GG-J. Czy pani wprowadziła mnie w błąd? Odpowiedz Link
rockiemar Re: Arabella - pytanie o większe miseczki 17.05.08, 11:22 Chodzi o to, ze arabelka GG+ jest juz troche innym stanikiem - nieprzezroczystym (ma 2 warstwy siateczki) i bardziej zabudowanym. Odpowiedz Link
marzek2 Re: Arabella - pytanie o większe miseczki 17.05.08, 11:36 Aha, bardzo dziękuję za odpowiedź, teraz kojarzę, że czytałam gdzieś o tym na forum, właśnie to zabudowanie mnie martwi, czyli na razie muszę spasować niestety :( Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Arabella - pytanie o większe miseczki 17.05.08, 13:48 Mierzyłaś to (do G) www.curvesandlace.com/Catalogue/LiveImages/14_20307_Arabella-detail-blk.jpg a od GG Arabella wygląda tak www.curvesandlace.com/Catalogue/LiveImages/12_20323_Arabella-balcony-black.jpg Odpowiedz Link
gwiazdka-na-niebie Re: Arabella - pytanie o większe miseczki 20.05.08, 00:08 Ta Arabelka GG+ wcale nie jest taka zabudowana. Noszę 32H i wcale jej nie widać nawet przy duuużych dekoltach. Jak dla mnie to najśliczniejszy i najwygodniejszy jak dotąd stanik. Wiem co mówię, bo nie cierpię zabudowanych i innych wstrętnych full-cupów. A co do podwójnej warstwy siateczki w dolnej części, to uważam, że w ogóle nie odejmuje jej to uroku i naprawdę nie wpadłaby na to, żeby ją "odpancernić". Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Arabella ostrygowa 28.05.08, 17:35 Mierzyłam wczoraj ten stanik i w rozmiarze 70H obwód idealny miska ciut za mała, a w 70HH obwód sporo za luźny i miska dużo za duża. Więc już nie wiem czy ten stanik nie dla mnie czy mierzyć jeszcze jakiś rozmiar? A może czarna i fioletowa są inne? Odpowiedz Link
mareczkowa LOTTIE 18.05.08, 15:19 dziewczyny, scisliwy on, czy rozciagliwy? miseczki standard? jest na allegor 60FF. Ja nosze 65F. moze byc dobry, czy niekoniecznie? Odpowiedz Link
sanna-ho Re: LOTTIE 28.05.08, 19:33 Miseczki standard. Ja mam 71 cm obwodu pod, i mam Lottie 65 - jest dobra. Czy rozciągliwa - jeszcze nie wiem, mam ją od 2 tyg, na razie zapinam się na średnią haftkę. Ale patrząc na materiał - to chyba nie ma dużej możliwości rozciągnięcia. Odpowiedz Link
myszka.xww Re: FREYA Mimi 18.05.08, 19:13 jak obwody? Scisle, rozciagliwe? A miski? Trzymaja rozmiar? Duze sa? Male? jakby sie dalo porownac do tango II, bylabym wdzieczna. Odpowiedz Link
rockiemar Re: FREYA Mimi 18.05.08, 20:09 Kilka postow wyzej masz wszystkie odpowiedzi:) Generalnie obwod w normie (co nie znaczy, ze scisliwy, po prostu nie jak arabelka) i miski w normie (trzeba brac normalny rozmiar, nie zanizony, jak to bywa w niektorych stanikach Freyi). Odpowiedz Link
charissa Freya oczyma Charissy 19.05.08, 21:22 Zamówiłam 3 Freye dla wymiarów 73/102 Pollyanna biała (30H) - chyba dobra; milusio obcisła, miseczki dobre; i bardzo ładna; zostawiam (chyba) ! Pollyanna czarna (30H) - w miseczkach dobra, ale obwód bardzo się rozciąga, do 80-81 w nowym nienoszonym staniku; do oddania. RIO białe, 30 GG - zamówiłam rozmiar mniejszą miseczke, bo tak doradzano, miał to być dużomiseczkowiec. Jednak pierś większa bułkuje, więc oddaję.Obwód miło obcisły. Odpowiedz Link
boziaj Re: Freya oczyma Charissy 19.05.08, 21:29 Charisso, ja już nie wiem jak to jest z tą duzomiseczkowością Rio - mam Rio w rozmiarze regularnym; ma minimalny luz, ale mniejsza wyraźnie bułkowała; odsprzedałam te mniejsza forumce, na którą wg forumowych wskazówek powinna być dobra i tez bułkowała... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Freya oczyma Charissy 19.05.08, 23:15 W jakim kolorze byla ta Freyia Rio, ktora bułkowała? Odpowiedz Link
jul-ti Re: Wbite w mostek fiszbiny Pollyanny-ratunku 20.05.08, 11:04 Kupiłam pirwszy stanik Freya Polyanna karmelowa 30FF, po przymierzeniu piękny, dobrze trzyma i kształtuje biust, trochę ciasny w obwodzie, ale do wytrzymania. Po 3 godzinach chodzenia w nim czuje przede wszystkim wbite w mostek fiszbiny. Metki już poodrywałam, więc nie ma jak wymienić. Co zrobić sprzedać ją ,czy jeszcze się pomeczyć może się rozciągnie, poodginać fiszbiny? Poradźcie doświadczone stanikomaniaczki. Dodam jeszcze w, że w tym samym rozmiarze Fantasie Gabrielle chodzę cały dzień w pełnym komforcie, podone odczucia w Panache Tango II30FF. Odpowiedz Link
boziaj Re: Wbite w mostek fiszbiny Pollyanny-ratunku 20.05.08, 11:11 skoro i tak juz oderwałaś metki, to poekperymentuj ;) mi moje wszystkie nowe staniki wbijały się w mostek, a po fiszbinoplastyce sa ok jesli to jedyna wada twojej polly, to IMO do usunięcia Odpowiedz Link
jul-ti Re: Wbite w mostek fiszbiny Pollyanny-ratunku 20.05.08, 11:31 Dzięki za pomoc. Znalazłam już w wątku ratunkowym jak odginać fiszbiny, mam nadzieję, że to pomoże i że jeszcze sie odrobinę rozciagnie. MIerzyłam wcześniej u koleżanki Polly czrna 30FF i była wygodna, zapinałam sie na drugą haftkę. Mam jeszcze prośbę o pomc. Chciałam kupić Atoinette Frei czy w ogóle jest sens przy takich kłopotach z Polly, a jeżeli już czy brać też 30FF. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Wbite w mostek fiszbiny Pollyanny-ratunku 20.05.08, 11:35 Jul-ti, popróbuj jeszcze. Mi też wszystkie nowe Freye się wbijały, ale szybko to mijało i teraz bardzo się cieszę, że nic nie odesłałam. Nawet nie odginałam fiszbin, same się w końcu jakoś ułożyły. Odpowiedz Link
villanden Re: Wbite w mostek fiszbiny Pollyanny-ratunku 20.05.08, 15:15 Zgadzam sie z tym co napisala Ciri. Jul-ti, jest wielka szansa, ze to uczucie minie a biustonosz sie ulozy. Ja w mojej karmelowej pollyannie przez pierwsze popoludnie w domu chodzilam z chusteczkami higienicznymi wsadzana pod fiszbiny na mostku, tak mnie cisnely. Teraz, po kilku zalozeniach nie czuje jej zupelnie i jest bardzo wygodna :-) Odpowiedz Link
agusek00 Freya Senses 20.05.08, 12:19 Przyszła do mnie kilka dni temu, a nie znalazłam zbyt wiele info na temat tego stanika, więc piszę dla potomnych :) Wybrałam kolor beżowy, rozmiar 65E. Krój full cup. Ma spore miseczki, obwód wydawał się dość ścisły, ale sprawdziłam - rozciąga się do 80cm, czyli raczej sporo. Pod bluzką wygląda super, podtrzymuje świetnie. Bez bluzki - no cóż, to kolor beżowy... Taki stanik lepiej wygląda ukryty pod bluzką :) Miły w dotyku, sprawia wrażenie bawełnianego, ale ma tylko 3% bawełny, poza tym sztucznidła. Ramiączka ma proste, ale nie są strasznie grube (co prawda też niezbyt cienkie, ale na pewno węższe niż w większości staników Frei), zbierają bardziej ze środka, co sprawia, że nie wpijają się pod pachą. Generalnie jestem zadowolona. Nie jest to co prawda stanik na rozbieraną randkę, ale pod jasne bluzki doskonały. W góry też się nada, i na wszelkie fitnesy, bo świetnie trzyma. Odpowiedz Link
wiszer Zeta 20.05.08, 14:37 Wiecie moze czy Zeta zaczyna sie jak Arabella od 28DD, czy tez jest 28D? Jesli tak to czy znacie jakies sposoby na zmiejszenie miseczki?;/ Odpowiedz Link
rockiemar Re: Zeta 20.05.08, 16:56 Nie wiem niestety, od jakiego rozmiaru sie zaczyna. Natomiast miski wcale nie sa tak duze jak w Arabelli. Tez tak myslalam, zamowilam rozmiar mniejsza i jest za mala... Odpowiedz Link
boziaj do rockiemar 20.05.08, 20:02 a w jakim rozmiarze masz za małą Zetkę? bo ja szukam 28G :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: do rockiemar 20.05.08, 22:44 Ja mam Zete 30F. Stwierdzilam, ze czy 28G, czy 30F to i tak bede musiala podszywac, a 28G jest juz nie do upolowania nawet na ebayu ;) Przylozylam ja zreszta do arabelki 28G i jest niewiele tylko szersza w obwodzie. Odpowiedz Link
boziaj Re: do rockiemar 21.05.08, 08:37 to jesli chcesz się pozbyc, napisz prosze do mnie na gazetowego :) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Zeta 20.05.08, 19:12 Niestety, Zetka też jest od 28DD, do tego bardzo trudno jest ją obecnie upolować. Co do zmniejszania misek nie wiem czy to by był dobry pomysł, metoda songor przewiduje zmianę kroju stanika i po tego typu zmniejszeniu początkowo za duży stanik raczej by spłaszczał. A innego sposobu, jak by je zmniejszyć, raczej nie widzę... Odpowiedz Link
wiszer Re: Zeta 20.05.08, 22:15 Ja mam Zete 28DD, przepiekny stanik, niestety jest duzo za duzy, takze cos wymysle bo naprawde cudo, jak bedziecie mialy okazje kupic to polecam! Odpowiedz Link
wiszer Re: Zeta 20.05.08, 22:42 A gdzie moge znalezc ten watek o zmniejszaniu miseczki? Odpowiedz Link
boziaj Millie - obwód i miseczki 20.05.08, 22:34 znalazłam już, ze raczej rozciagliwa trudno, 28 nie ma, najwyzej bede podszywać, ale czy wszystkie kolory sa podobnie rozciagliwe? no i miseczki, czy są bardzo duże czy tylko troche duże ;)? Odpowiedz Link
rybescu Re: Millie - obwód i miseczki 20.05.08, 22:47 Zamówiłam Millie różową 65FF (przy ok. 72 pod biustem, może już mniej) i lataaaaaaaa. Najluźniejsze 65 jakie miałam, a 60-ek nie produkują :( Miska chyba normalna, ja bym wolała troszkę większą (mam 92 w biuście, ale stosunkowo szerokim, więc na ogół potrzebuję więcej niż wychodzi z obliczeń), ale może po prostu powinnam się przesiąść na G (matko jak te rozmiary prują do przodu) Aha, i jeszcze jedno, mimo, że wygodny i milutki w dotyku, to jednak ten różowy nie wygląda dobrze, taki, ani delikatny, ani intensywny. W połączeniu z fakturą "w krateczkę" i kwiecistym wzorem na koronce całość jawi się dość majtkowo, w złym tego słowa znaczeniu. W moim przekonaniu stanik na "po domu", planuję zapolować na inny kolor, chyba cielisty. Odpowiedz Link
boziaj Re: Millie - obwód i miseczki 21.05.08, 08:36 ło matko, ja (dzieki uprzejmości jednej z forumek:)) mierzylam białą millie 30FF i obwodowo była ok (fakt, była prawie nowa), za to w miskach mogłam sie utopić, a wymiary mam podobne :0 i wlasnie zastanawialam sie czy brac 30F czy nawet 30E, bo te miski naprawde duze mi się wydały i nawet trudno było mi ocenic, ile sa za duze najbardziej chcialabym nude, ciekawe czy te kolory sie różnią? Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Millie - obwód i miseczki 21.05.08, 15:28 mam Millie białą i nude 65FF dla 73/95-96. Miseczki są akurat (nude minimalnie mniejsza miska), obwód na razie OK, chociaż ściśliwy to on nie jest, ale oba są względnie nowe. Aha, z moich ustaleń wynika,że różowa ma trochę większe miski niż nude, ale nie wiem czy na poziomie białej, czy jeszcze nieco większe. Odpowiedz Link
boziaj Re: Millie - obwód i miseczki 21.05.08, 19:36 dzieki serdeczne, chyba zamówię 30E i 30F, jeden powinien byc dobry :) Odpowiedz Link
asiabbasia Re: Millie - obwód i miseczki 02.06.08, 01:36 A ja muszę się na Millie pożalić... Ładna z wyglądu, miła w dotyku, miseczka ok. (32FF), ale te fiszbiny!!! ;-( Mam wrażenie, że wrzynają mi się w skórę, i to i z przodu i z boku. Z żadnym innym stanikiem tak nie mam... więc to chyba nie jest kwestia źle dobranego rozmiaru? A po dniu noszenia Millie myślałam, że zwariuję. No i z przodu fiszbiny kończą się jak na mój gust (i biust;-) strasznie wysoko:-( No ale nie od razu Kraków zbudowano, cały czas szukam ideału ;) Odpowiedz Link
rybescu Re: FREYA - 3 20.05.08, 23:11 Czy któraś z Was przymierzała Millie w wersji halfcup? Bardzo mnie kusi na brytyjskich stronach, ale może to tylko ułuda, balkonik też lepiej wyglądał na zdjęciach. I czy halfcup też jest taki rozciągliwy i od 30? Nie mogłam tej wersji w ogóle znaleźć na stronie Freyi, ale pani w Intimo, którą sondowałam przez telefon (też nie widziała na żywo) nie wyklucza zamówienia. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: FREYA - 3 21.05.08, 12:12 Będę miała Millie half cup czarną dziś wieczorem, to napiszę, co i jak. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: FREYA - 3 21.05.08, 19:00 Już mam. Czarny, 65DD (on występuje tylko od 65 i tylko do miseczki DD). Niestety, na mnie dużo za mała miska (mam 68/86, nosze zazwyczaj 60F). Obwód ścisły, chociaż byłam przygotowana na podszywanie. Generalnie jest śliczny, ale te miseczki są naprawdę małe. Szkoda, że rozmiarówka taka ograniczona i że Freya nie szyje innych modeli w tym fasonie:/ Odpowiedz Link
mariareis Eleanor - szerokość boków 22.05.08, 09:31 Czy ktoś wie, jaką szerokość ma ten model tuż za boczna fiszbiną w rozmiarze 75HH lub 70J? Kupiłam 75J - szer. 11 cm. O moich problemach napisałam w wątku ratunkowym. Interesują mnie zapowiedzi z intimi, Eleanor zielona i czarna, ale gdyby boki tam też były tak masakrycznie wysokie, to bedę miała czas, żeby sobie przetłumaczyć, że wcale mi się aż tak nie podobają;) Odpowiedz Link
monika3411 Re: Eleanor - szerokość boków 23.05.08, 22:20 Nie wiem czy to Ci w czymś pomoże, ale w Eleanor 32HH szerokość tuż za boczną fiszbiną (tą dodatkową w sensie jeśli dobrze rozumiem Twoje pytanie) wynosi 10,5 cm. Odpowiedz Link
nightbutterfly Spostrzezenia na temat Rio 22.05.08, 15:08 Zamowilam dwa Rio, jeden bialy 28g i jeden nude 28gg. Moje wymiary 68/93, Pollyanna 28g za mala, wiecej doswiadczen nie mam:). Najpierw przymierzylam mniejszy, bo w trakcie realizacji zamowienia doczytalam sie o wielkich miskach Rio:). Troszeczke za duzy, ale mysle ze to w ciagu paru dni sie zmieni. Miseczki rzeczywiscie bardzo zabudowane, ale nie przeszkadza to temu staniczkowi ldnie sie prezentowac. Nude mialam nawet nie mierzyc, bo skoro 28g za duze. Przymierzylam - i co sie okazalo? Nude rozmiar wiekszy ma niewiele wieksze miski, natomiast jest sporo szerszy w obwodzie. Zdecydowanie bardziej mi odpowiadal obwod bialego. Na razie zostawie chyba jednak dwa, tak na wypadek migracji. Pozniej ew. wystawie na gielde. Natomiat fiszbiny sa katastroficzne. Nie przeszkadza mi to jakos bardzo, nie kluje ani nic, ale mam je praktycznie na plecach (w obu stanikach). Jestem waskofiszbinowcem, wiec moze dlatego, jednak przestrzegam:). Pollyanna miala szerokie, ale Rio bije rekordy:) Odpowiedz Link
llissekk FREYA MARGO i ZETA - pytanie 23.05.08, 12:38 Chciałabym zakupić staniczki wymienione w tytule. Czy mają one raczej standardowe miseczki? Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link
monika3411 Re: FREYA MARGO i ZETA - pytanie 23.05.08, 22:22 Margo ma chyba normalne jeśli dobrze ją oceniam (jeszcze nie jestem biegła w stanikologii). Zety niestety nie posiadam :-((( Odpowiedz Link
llissekk Re: FREYA MARGO i ZETA - pytanie 24.05.08, 12:32 Monika dzięki! :) Widziałam Freye Margo na allegro, ale tam sprzedająca pisze, że raczej spore miski i 60F jest jak 60FF, a to by było za duże. Odpowiedz Link
monika3411 Re: FREYA MARGO i ZETA - pytanie 24.05.08, 12:39 Ja mam Margo 32J. Noszę 34H/32HH. A ta Margo tak troszkę mi się marszczy na górze miseczek, ale nie ma tragedii, pod bluzką nic nie widać. Może to marszczenie to ta ogromniastość? Nie wiem... Ale wiesz, dziewczyny twierdzą, że Rio ma ogromne miski, a wg mnie wcale nie jakieś przerażająco wielkie :-) Coś czuję, że motam ;-))) Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: FREYA MARGO i ZETA - pytanie 28.05.08, 19:52 Margo to raczej wielkomiseczkowiec. Mam ją właśnie na sobie - w rozm. 38HH, który zazwyczaj noszę, miseczki odstają górą. Odpowiedz Link
agata272 Freya Ines a Phoebe 23.05.08, 17:03 Ktoś może mi powiedzieć jak się ma wielkość miski jednego modelu do drugiego? I rozciągliwość? Bo mierzyłam Ines uważaną za wielkomiseczkowca w rozmiarze 70FF, była duuużo za mała. Podejrzewam, że po wygarnięciu 70G też by bułkowała, ale obwód był w porządku [mierzyłam już noszoną]. Phoebe rozważam 65H albo HH, co radzicie? Odpowiedz Link