ellabillie Rio 32DD/30 F? 23.05.08, 21:38 Mam pytanie do znawczyń - kupiłam czerwone Rio 32 DD, kierując się informacjami o dużych miseczkach (77/94, czyli z kalkulatora 32 E). Super leży, to mój pierwszy naprawdę dobrany stanik,ale niepokoi mnie luźny bardzo obwód - bez problemu zapinam się na 3 haftkę, jeszcze mam luz . Fiszbiny jeszcze odczuwam, ale coraz mniej. Chciałabym skorzystać z promocji w The Undercover Ex, o której pisały dziewczyny. Myślicie, że mogę zaryzykować obwód 30? I wtedy jaka miseczka? FF, jak z kalkulatora , czy F - po poprawce na duże miseczki? Kupiłam jedną 30, ale nawet nie mogłam się dopiąć, Panache Daisy, poszła tu na giełdzie. Ale to chyba wyjątkowy ścisliwiec. Możecie mi coś doradzić? Bardzo proszę:) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Rio 32DD/30 F? 23.05.08, 21:50 Chcesz kolejne Rio, tak? To 30F, jeśli 32DD jest dobre. W przypadku czegoś z mniejszymi miseczkami pewnie w zależności od szczęścia 30FF lub 30F (jeśli Rio 30F będzie dobre ze wskazaniem na duże, to w innych 30F, jeśli dobre ze wskazaniem na małe - w innych 30FF). A co do obwodu - Panache Daisy jest ciasny, a Rio ani trochę. Odpowiedz Link
ellabillie Re: Rio 32DD/30 F? 23.05.08, 22:11 Mam czerwone, chyba się skuszę na białe lub nude, nie chce mi się już eksperymentować z modelami , markami, odsyłaniem , odsprzedawaniem na giełdzie itd. Jednak się skłaniam raczej ku grupie freyowców, w tym Rio robi mi się to, co chciałam - zebrane do środka, okrągłe itd:) Panache trochę mi rozstawia biust na boki. Fajnie byłoby mieć inny model, ale chyba z tym poczekam, jak już będę przekonana do wymiarów swoich. Trochę sie boję, czy nie powyrastam z tych rozmiarów, ale pewnie zaryzykuję, choć wolałabym, żeby ktoś przede mną przetestował ten kod promocyjny na TUE. Dziękuję za radę i pozdrawiam Odpowiedz Link
ksan89 Lottie - ściśliwość 24.05.08, 16:25 Moje wymiary: 79/101. Mam Pollyannę czarną 34F i białą 32G. W obwodzie znacznie lepsza jest biała, ale to ponoć rozciągliwiec i nie wiem, jak ma się do innych Frey. Brać Lottie 32G? Odpowiedz Link
jaagna Re: Lottie - ściśliwość 24.05.08, 16:30 Bierz, moze być dobra. Jeśli jesteś z Wrocławia, to mogę ci dać przymierzyć Lottie 32G. Moje wymiary 80/104 i jest całkiem, całkiem. Odpowiedz Link
adryjanna Madison 25.05.08, 00:53 Widziałam, że niewiele jest komentarzy dot. tego stanika, więc wtrącę swoje trzy grosze, może komuś pomogę. Stałam się dzisiaj szczęśliwą posiadaczką Madison. Najpierw walory estetyczne: wyżej zabudowana na mostku niż Arabella, ten kolorowy pasek wygląda rzeczywiście ładniej niż na zdjęciach, a kokardki między miseczkami i na ich górze są pistacjowe - a nie jak się wydaje na zdjęciach białe (dla mnie dodatkowy walor). Najlepiej pooglądać zdjęcia z Bravissimo, ze wszystkich które widziałam są najbliższe rzeczywistemu wrażeniu. Że jest świetnie wykończony dodawać nie muszę - z tego co zaobserwowałam Freya ma to do siebie. Rozmiarowo: mam 72/89. W miseczkach leży świetnie, należy do rozciągliwców, ale nie aż tak jak Arabella (mam go na środkowej haftce i może być, ale pewnie jeszcze lepiej leżałby na najciaśniejszej). Miseczki leżą genialnie, ale na forumkę moonlight80, od której go kupiłam przy 72/88 były trochę za duże. Ale na mnie np. Arabella 60F, która powinna być dobra trochę bułkuje. Więc ja chyba wolę 'trochę większe E' i taka wydaje się być Madison ;) Odpowiedz Link
adryjanna Re: Madison 25.05.08, 00:55 wymiarów w cm nie podaję, wrzucę je do tabeli, kiedy się uporam z dostępem do niej ;) Odpowiedz Link
kolorowakropka Re: FREYA - 3 25.05.08, 03:27 Witam dziewczyny. Mam taki mały problem i liczę że mi pomożecie szczerze przyznam że się pogubiłam w opisach staników Freya. Przechodzę do meritum, mam wymiary 87/114-115 po zapoznaniu sie z wątkiem o staniku Polyanna kupiłam karmelową 80GG i niby jest ok,chociaż mam wrazenie ze obwod jest za szeroki po mniesiącu zapinam się już na trzecią zapinkę i piersiątka jakos mi uciekają górą przy pochylaniu sie,i stąd mój problem chce kupic nasteępny stanik podoba mi sie Eleonor wyczytałam że to rozciągliwiec i Rio biały ten z kolei ma podobno duże miseczki więc jaki rozmiar powinnam kupic? Zalezy mi na waszej pomocy dopiero zaczynam zakupy internetowe z tą firmą i nie zabardzo wiem jak mam sie wpasowac w ich rozmiarówke.Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link
charissa rio i phoebe 26.05.08, 08:06 zadałam już pytanie w wątku ratunkowym, ale nikt mi nie odpowiedział, a muszę odesłać nietrafione staniki i na coś je wymienić. Potrzeba mi czegoś czarnego. Myślę nad czarnym RIO. Ale białe ciut bułkowało na mojej większej piersi. W ubraniu w sumie nie widać. Dlaczego chcę za mały stanik? Bo z kolei w mniejszej piersi mam dużo luzu. Mówiąc szczerze to fajny nie za siermiężny stanik, a jedyny w którym widać tak tę różnicę w wielkościach. Pollyanna była dobra, ale ja nie chcę czarnej Polly, bo są mocno zabudowane pod pachami. jak się do tych modeli ma Phoebe? Odpowiedz Link
ungore Rio-pomoc rozmiarowa,prooooszę... 27.05.08, 18:01 Wypatrzyłam super promocję Rio czerwone 28FF... ja mam bułkująca arabellę 28FF, casablancę 30G i 30FF. Nie wiem czy z wymiarami 68/93 mam w ogole patrzeć na to Rio? czy odpuścić i celować w 30F? wiem, ze jest duzomiseczkowe i w miare ścisle.. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Rio-pomoc rozmiarowa,prooooszę... 27.05.08, 20:18 Jesli Arabella 28FF bulkuje, to w sumie nie masz nawet po co sie zastanawiac nad tym Rio... Szukaj 28G. Ja wlasnie moje Rio 28FF sprzedalam, bo jednak bylo za male. Odpowiedz Link
the-only.agata DARCEY a ARABELLA - czy taki sam rozciągliwiec? 28.05.08, 16:33 ARABELLE mam dwie 28G ( ciut za duża miska ale schudłam..:) i 30 F i tu dobra jakiego darceya mam kupić bo jest w promocji:) dzięki Odpowiedz Link
inez69 Re: DARCEY a ARABELLA - czy taki sam rozciągliwie 28.05.08, 19:06 Ja przy wymiarach 74/96 mam Darceya w rozmiarze 30G. Jak będziesz chciała dokładniejsze dane to powiedz co pomierzyć:) Odpowiedz Link
the-only.agata Re: DARCEY a ARABELLA - czy taki sam rozciągliwie 29.05.08, 15:45 bardzo dziękuję, a jaki masz kolor??:) bo ten morski na zdjęciach średnio, ale ja mam na przykład arabellę Hazel co na zdjęciach ładnie a na żywo tak se mi najbardziej pasuje ta arabela 28G ale darcey nie ma 28.. bo arabella 30 po 3 tyg wyluzowała w obwodzie na maksa:( ale miska 30F dobra, to może powinnam wziąć 30F jak mam tak 92-94 a wygodna??:) Odpowiedz Link
inez69 Re: DARCEY a ARABELLA - czy taki sam rozciągliwie 30.05.08, 19:28 Ja mam Darcey Aqua i szczerze mówiąc bardziej podobał mi się na zdjęciu, ale po paru dniach jednak się przekonałam:) Po 1 noszeniu rzuciłam w kąt i wystawiałam na sprzedaż, bo fiszbiny piły mnie niemiłosiernie, ale za namową lobbystek wsuwam pod nie płatki kosmetyczne i jest rewelacyjnie. Stanik jest bardzo wygodny, świetnie podtrzymuje biust, serdecznie Ci go polecam. Co do obwodu, ja przy swoich 74 cm pod biustem zapinam sie na ostatnią haftkę i czuję idealną ściśliwość. Odpowiedz Link
jaga-a Active Sports 28.05.08, 16:45 Pojawił się taki na brastopie - czy ktoś go miał? Jeśli Pollyannę noszę 30FF, a Rio 28FF, to jaki rozmiar tego powinnam zamówić? Ściśliwy? Jak miseczki, większe, mniejsze niż normalnie? No i jaki kszatałt nadaje piersiom? Szukam jakiegoś sportowego... Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Active Sports 28.05.08, 18:13 uooo,to chyba jakas nowosc!nigdy nie slyszalam o sportowcu z freyi. Odpowiedz Link
rybescu Re: Active Sports 28.05.08, 18:56 Znalazłam coś takiego: www.drapersonline.com/news/2008/04/freya_launches_new_subbrand.html i uboższą wersję po polsku www.bielizna.home.pl/Kwiecien/nowosci.html Czyli pierwsze Freye Active w sklepach w czerwcu, a cała linia- w sierpniu. A ani w katalogu ani na stronach sklepów nic na ten temat :( Odpowiedz Link
ungore Eleanor- potwierdzacie moje rozumowanie? 28.05.08, 19:22 Polowanie na stanik dla mamy. Wyczytałam, ze obwód rozciągliwy ale miska normalna więc jesli mama ma arabellę black 70FF to Eleanor mam brać jej 70G? przy wymiarach 99/76? Odpowiedz Link
monika3411 Re: Eleanor- potwierdzacie moje rozumowanie? 30.05.08, 19:45 Arabella i Eleanor to to samo :-) Tylko inaczej zdobione. Przy moich wymiarach 80/112 mam Arabellę nutmeg 75H i jest w obwodzie za luźna. Natomiast miseczki odrobinę się marszczą. Zaś Eleanor mam 70HH i jest dobra, zarówno jeśli chodzi o obwód, jak i miseczki. Znaczy też się troszkę marszczą, ale mniej niż w Arabelli. Zapinam się na najluźniejszą/ środkową haftkę, zależy od dnia. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Active Sports 30.05.08, 11:53 tu maja taniej: www.curvylicious.co.uk/bigbra.php?braID=186 , mnie jakos nie ciagnie, brzydki jest po prostu.gdzie mu do mojego rozowo-fioletowego shock absorbera? Odpowiedz Link
morwen08 Rio, Pollyanna i Millie - dobry rozmiar? 29.05.08, 08:56 Rozwazam zakup jednego z w/w stanikow.. Przewertowalam pare watkow i wychodzi mi, ze przy 75/95 powinnam celowac w Rio w 65F ( moze nawet 65E ), natomiast w dwoch pozostalych w 65FF. Czy ktoras z was moglaby sie podzielic doswiadczeniami? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Rio, Pollyanna i Millie - dobry rozmiar? 29.05.08, 09:09 przy 96 w biuście 65E na pewno będzie pomyłką 65 F imo też. Wzięłabym wszystkie 65FF a polyannę dodatkowo jeszcze 65G, bo to naprawdę nie jest stanik dużomiseczkowy. Odpowiedz Link
boziaj Re: Rio, Pollyanna i Millie - dobry rozmiar? 29.05.08, 09:10 RIO IMO rio 65E bedzie za mala, jak juz to 65F (chociaz ja mam akurat rio w rozm. regularnym, jest ciut przyduza, ale o rozmiar mniejsza bulkowala, jestem jednym z kilku ujawnionych przypadkow na forum :)) POLLY polly 65FF lub 65G, wypada po srodku, na moje 70/92 Polly 65F jest ok, ale gdy mialam 93-93,5 (schudlam :)) to bulkowala MILLIE (na razie) nie mam, ale mierzylam 65FF i ma duze miseczki, wyraźnie wieksze niz polly dodam ze biust mam miekki, tj. kompresyjny, bo okazuje sie ze konsystencja ma duze znaczenie zresztą dopoki nie zmierzysz to nie przekonasz sie... a masz jakies dobre staniki? moze łatwiej byloby porownac Odpowiedz Link
morwen08 Re: Rio, Pollyanna i Millie - dobry rozmiar? 29.05.08, 10:05 Freya jeszcze niestety nic nie mam.. Z Fantasie mam Smoothing 65E i jest za maly ( bulkuje ), oraz Cally 65F ktora jest w obwodzie super, w miseczkach tak na granicy - leciutkie bulki z przodu, szczegolnie jak probuje absolutnie wszystko zagarnac spod pach i fiszbiny po zewnetrznych stronach troche wbijaja sie w biust. I gratuluje schudniecia :-) Odpowiedz Link
bluebebe Re: Rio, Pollyanna i Millie - dobry rozmiar? 29.05.08, 10:13 Morwen, zależy w dużej mierze od tego jak się chcesz ścisnąć;) Ja mam b. podobne wymiary 74/96 i mam: Rio 70E i jest idealne. Co prawda teraz na środkowej haftce, ale przez pierwsze 2-3 miesiące na najluźniejszej. Polyannę mam 70F i obwód teraz, po ok. miesiącu na najluźniejszej cały czas. Miska jest ok, ale myślę że FF byłaby bardziej ok. Odpowiedz Link
nisiaczek28 Arabella ostrygowa 29.05.08, 15:44 Mierzyłam wczoraj ten stanik i w rozmiarze 70H obwód idealny miska ciut za mała, a w 70HH obwód sporo za luźny i miska dużo za duża. Więc już nie wiem czy ten stanik nie dla mnie czy mierzyć jeszcze jakiś rozmiar? A może czarna i fioletowa są inne? Odpowiedz Link
victoria1985 zasniedziałe meta;owe czesci w rio 29.05.08, 21:18 witam w moim rio od prania zaśniedziały mi te metalowe elementy która z was tez tak sie stało i probowała coś z tym zrobić np wyczyścić Odpowiedz Link
ataab Re: zasniedziałe meta;owe czesci w rio 30.05.08, 17:06 nigdy co prawda nie robilam tego na staniku, ale mozesz sprobowac starym sposobem na paste do zebow: nakładasz troche pasty do zebow na wacik albo patyczek do uszu i przecierasz. dzialalo z zasniedzialymi lancuszkami i guzikami. a potem dla pewnosci upierz stanik ;) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Arabella ostrygowa 31.05.08, 23:18 moze po prostu sprobuj 65HH :) (albo moze ten stanik jakis trefny byl.. czasem tak sie zdarza..) z tego co slyszalam to w arabelkach akurat rozmiarowka w kolorach raczej sie nie rozni.. Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Arabella ostrygowa 02.06.08, 12:23 Zmierzyłam 65H, bo nie było 65HH, obwód dobry miseczka za mała, ale myślę ,że HH będzie idealny :)) Dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link
wiszer ARABELLA - pomoc dla malobiusciastej 30.05.08, 08:48 Witajcie dziewczyny, ze wzgladu na fakt ze macie duza wiedze, bardzo chcialabym Was prosic o pomoc. Jestem z LMB, moje wymiary 65/80, mam taki problem ze 60D jest za male, znowu 60DD jest za duze, do tego potrzebuje bardzo waskich fiszbin. Najlepiej ze wszystkich stanikow lezala na mnie Zeta 28DD, obwod jest ok, nie jest tak rozciagliwy jak w czarnej Arabelce, natomiast miski sa zdecydowanie za duze, ale zdecydowalam sie je zafastrygowac i poczekac na migracje (wtedy fastryge bedzie mozna odproc, nizeli zmniejszac miseczki odcinajac zbedna ilosc materialu bo Zete w tym rozmiarze ciezko dorwac) bo to bedzie moj pierwszy, dobrze dobrany stanik po latach push-upow i zlych rozmiarow. Jest najwygodniejszy, i ma najwezsze fiszbiny jakie mierzylam dotychczac do tego w nim mam w biuscie o 2-3 cm wiecej! Zwazywszy na fakt, ze lubie przezroczyste staniki i Arabelka ma bardzo waskie fiszbiny to ostrze sobie na nia pazurki. Jednak czarna byla jak dla mnie za bardzo rozciagliwa. Dziewczyny na forum pisaly, ze ma rozne rozciagliwosci w zaleznosci od koloru, a wczoraj jedna dziewczyna twierdzila ze wielkosc miski tez zalezy od koloru, ze czarna ma najwieksze, a brazowa mniejsze. Moje pytanie brzmi czy jest tak faktycznie i w takim wypadku, ktora Arabelka ma najmniejsze miski i jest najscisliwsza? Poza tym czy moglybyscie mi doradzic co zmierzyc jeszcze? Zmierzylam juz chyba z 30 modeli i wszystkie mialy za szerokie fiszbiny, za male lub za duze miski lub po prostu byly niekompatybilne ;/. Panache raczej odpada bo wszystkie fiszbiny siegaly za pache. Mierzylam 1. Freya Pollyanna 28D 2. Freya Pollyanna 28DD 3. Panache Harmony 28D 4. Freya Eva 28D 5. Freya Eva 28DD 6. Panache Flamenco 28D 7. Panache Flamenco 28DD 8. Panache Daisy 28DD 9. Panache Lilly 28DD 10. Kalyani Rosy Posy 28DD 11. Freya Margo 28D 12. Freya Retro 28D 13. Panache Tango II plunge 28DD 14. Panache Atlatnic 28D 16. Freya Lola 60E 17. Just Peachy 65C 18. Freya Mitzy 60D 19. Freya Mitzy 28DD 20. Miss Mandalay 28DD (lezalaby swietnie, ale miski tez za duze) 21. Curvy Kate Portia 28DD 22. M&S 65C 23. M&S 65C I jestem pewna ze o paru zapomnialam ;/. Odpowiedz Link
szarsz Re: ARABELLA - pomoc dla malobiusciastej 02.06.08, 09:34 Hej, nie wiem, czy Ci pomogę, ale jedyne co mi przychodzi do głowy, to wymiana fiszbin (albo ich zwężenie), wg przepisu Kociątka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462&a=78550636 Z wąskofiszbinowców znam avocado, oni szyją też half-cupy, które nazywają niskozabudowanymi, np.: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=rialto& ale nie wiem, czy akurat w Twoim rozmiarze do dostania. Bo jeszcze musiałabyś szukać ciaśniejszego modelu.... Ja takiego halfcupa kiedyś przymierzałam, bardzo mi się podobało to, co robił z biustem (też jestem bardzo mocno wąskofiszbinowa), tylko rozmiarówka nie ta :( Odpowiedz Link
pssw tigerlily 30.05.08, 09:10 czy tigerlilly ma standardowe miseczki? jaki rozmiar kupić? mam arabelę 28ff, tango II 28g, rio 28ff, harmony 28g. czy też 28g? Odpowiedz Link
sheilunia Re: tigerlilly 08.06.08, 13:17 Od jakiegoś czasu mam Tigerlilly. Jest pieruńskim rozciągliwcem! Miseczki (moim zdaniem) ma standardowe, ale obwód to tragedia. Używana regularnie ok 2 miesiące 70 rozciąga się do 97 cm. Ale model jest przepiękny, wygodny, no i ma boskie kolorki. Pierwszy raz w życiu mam tak kolorowy staniczek ;) Warto kupić ten model, ale trzeba zaniżyć obwód, ja swój będę podszywać, bo nie zamierzam z niej zrezygnować. Odpowiedz Link
ataab freya charlie 30.05.08, 15:28 pomocy! zamowilam przez siec z UK stanik freya charlie i dzis doszla do mnie paczka. nosze 30ff w polyannie i w ciemno zamowilam ten sam rozmiar. i tu sie pojawia pewien problem: fiszbiny sa tej samej dlugosci co polyannowe, ale charlie jest nieco od polyanny wyzszy przy mostku, wiec "luz" fiszbinowy (ten zapas na przesuwanie fiszbiny), ktory w polyannie ma okolo centymetra moze, w charliem jest wiekszy. czy ktoras z was miala podobny problem z tym modelem? czy to mozliwe, ze jest w nim przez jakis blad za krotka fiszbina? czy moze tak ma byc, a ja wymyslam sobie problemy ciuchowe, bo tych zwiazanych z praca magisterska mam juz dosc? Odpowiedz Link
adra_19 ACTIVE SPORTS BRA 30.05.08, 17:08 Nowościami dziś w brytyjskich sklepach obrodziło, a ja wypatrzyłam na Brastopie Freyę w wersji sportowej. Ładna to ona nie jest, ale ma rozmiarówkę całkiem przyzwoitą, a mianowicie miseczki do H przy owbodach od 28:)Na razie nie mam na nią funduszy, ale liczę na to, że ktoś się wkrótce skusi i opisze wrażenia. brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Freya%20Active%20Sports%20Bra%20Black Odpowiedz Link
jaga-a Re: ACTIVE SPORTS BRA 30.05.08, 19:49 ja się skusiłam :) Jak przyjdzie, to wam o niej opowiem :) Odpowiedz Link
magdalenak2 Pollyanna - mam zmienic obwód? 31.05.08, 23:32 Odnalazłam swój idealny stanik - Polly . Od połowy kwietnia mam karmelowa 32H . (78/105) Postanowiłam zacząć kolekcjonowanie staników od dwóch pozostałych i tu zaczyna się problem ... Przeszukałam forum i wyczytałam, ze karmelowa jest najściślejsza a ja już chodzę zapięta na 2 rząd. Zastanawiam sie, czy biały i czarny kupić 30? i od razu przeskoczyć do J? Odpowiedz Link
boziaj Re: Pollyanna - mam zmienic obwód? 01.06.08, 09:36 ścisliwosc polly w roznych kolorach to juz legenda, ale sprawdzilam, ze nowa polly czarna i karmelowa maja ten sam obwod i rozciągliwosc moze roznica jest w uzytkowaniu, ale ja mma polly czarną 30 i nosze na najluzniejszej haftce, mam ją 2 m-ce i 70 w biuscie Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: Pollyanna - mam zmienic obwód? 01.06.08, 09:39 Może gdzieś uda mi się przymierzyć 30, choć wydaje mi się, że przy moim 78 to stanowczo za wąski obwód. Odpowiedz Link
boziaj Re: Pollyanna - mam zmienic obwód? 02.06.08, 07:55 mi tez się wydaje, ze 30 bedzie dla Ciebie za wąska a 70 mam pod biustem ;) Odpowiedz Link
ewajan-2 obwód w polly- 02.06.08, 09:22 Myślicie,że przy moich 84 cm pod biustem mogłabym zmieścić się w polly 32? Noszę teraz Eleanor 32 i pasuje. Odpowiedz Link
boziaj Re: obwód w polly- 02.06.08, 09:35 hmm, moze zmieścic bys się i zmiescila (IMO z trudem i raczej z przedłużkż), ale nie sądzę, zeby to sie nosic dało i było wygodnie ja mam 70 pod i nosze czarna polly 30 na najluźniejszej haftce, nic a nic nie podjeżdza co prawda nie esksploatuje jej mocno, ano ale jednak używam Ty masz 14cm wiecej, a chcesz wziąć stanik 5 cm szerszy... to chyba jednak zły pomysł no chyba ze baaaardzo ścisliwa jesteś, ale trudno mi to sobie wyobrazić z rozciągliwców to pewnie 32 byłoby dobre (jak eleanor), ale polly czarna IMO wcale nie jest rozciagliwcem, trzyma rozmiar Odpowiedz Link
szarsz Re: obwód w polly- 02.06.08, 09:43 Eleanor jest mocno rozciągliwa, pollyannę wzięłabym 34 (możliwe, że na początek z przedłużką, to zależy od Twojej indywidualnej ściśliwości ;). Po jakimś czasie i pollyanna się rozciąga :( Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: obwód w polly- 02.06.08, 12:16 Dzięki za szybki odzew. Dam sobie spokój z tym rozmiarem, ale może któraś się skusi ,właśnie na allegro leci licytacja kilku rozmiarów nowych stanikow.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sq9oj Re: obwód w polly- 02.06.08, 12:41 ja mam trochę więcej pod biustem i przymierzana Eleanor 32 była w moim odczuciu szersza odrobinę od Polly 34 Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: obwód w polly- 05.06.08, 12:43 Raczej nie, Ja mam 85 pod biustem i 34 było w sam raz :) Odpowiedz Link
szarsz Re: Pollyanna - mam zmienic obwód? 02.06.08, 09:55 boziaj napisała: > ścisliwosc polly w roznych kolorach to juz legenda, ale > sprawdzilam, ze nowa polly czarna i karmelowa maja ten sam obwod i > rozciągliwosc A wiesz, że masz rację, ja też mierzyłam wszystkie trzy i wszystkie są takie same. Ale karmelową nosiłam najluźniej, a biała i czarna zapięta najciaśniej jeździła mi po plecach. Inna elastyczność materiału musi być. Odpowiedz Link
marioladabr Pollyanna - który rozmiar? 02.06.08, 10:07 Mam wymiary 73/93. Czy biała polly bedzie dobra w rozmiarze 28FF, czy lepiej wybrać G? Nie mam żadenej frey. Z Avocado mam 60G i jest super. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Pollyanna - który rozmiar? 02.06.08, 10:33 28FF będzie na pewno za mała, Jak ff to z obwodem 65 powinno pasować, f raczej będzie za mała. Jeśli chciałabyś celować w 28 to raczej GG niż G, bo polly to nie wielkomiseczkowiec jak arabelka. Odpowiedz Link
marioladabr Re: Pollyanna - który rozmiar?dzięki 02.06.08, 10:40 Dziękuję za szybką odp. Odpowiedz Link
magdalenak2 Pollyanna & Lucille 03.06.08, 10:00 Mam idelaną Poly Carmel 70 H. Kupiłam 70 H Lucille z myslą, że miseczki będą trochę wieksze (migracja). Miseczki są conajmniej o rozmiar większe! Wręcz ogromne. Trochę sie podgubiłam jaki rozmiar innych freyi mam wybierac ale próbuje dalej. Odpowiedz Link
ziutka23 karmelowa 03.06.08, 13:12 no to się zdziwiłam. Czytałam, że masz ok 78 cm pod, sądziłam zatem, że wejdziesz w 75(34)... Piszą, że karmelowa jest najciaśniejsza. Czyli wychodzi, że z moim 68cm pod, mogę celować w 60(28)? Jak myślicie? Mam na oku właśnie 28G karmelową używaną. Mierzyłam nową białą 30F i była ok, powiedziałabym, że ścisliwa, ale dało się oddychać. Pewnie karmelowa nowa w rozm. 28G nie byłaby do założenia, ale może używana... Można liczyć, że po ok. miesięcznym noszeniu karmelowa rozciągneła się tak, by osoba z 68cm pod w nią weszła i wygodnie nosiła. ps. Moje wymiary 68/88 (wiem, bliżej mi do 65E niż 65F, ale E bułkuje, o dziwooo). Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link
anka.ha Re: karmelowa 11.06.08, 18:08 Hej, póki co mam tylko jeden dobrany stanik i jest to Polly karmelowa, więc mogę posłużyć radą :) Moje wymiary to 73/94, mierzone bardzo ciasno. Kupiłam nową Pollyannę w rozmiarze 30(65)FF, miałam więc 8 centymetrów różnicy między obwodem moim a stanika (tak jak ty) i mogę Cię śmiało zapewnić, że się zapniesz i zmieścisz. Uczciwie ostrzegam, że pierwszy tydzień to była męka, po tygodniu rozciągnął się na tyle, że teraz przyjemnie ściska nadal na najluźniejszej haftce, ale nigdzie się nie wbija i nie utrudnia oddychania. Nosi sięgo bardzo komfortowo Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
bellunia68 Re: Pollyanna & Lucille 11.06.08, 20:08 Czy będziesz sprzedawać Lucille?Byłabym zainteresowana.Moje wym.79/107-108. Odpowiedz Link
m.arta.m Arabella- fiszbiny- dziwne spostrzeżenie 03.06.08, 14:05 siedziałam sobie wczoraj w domu w arabelce i co jakiś czas wgarniałam cały tłuszczyk do miseczek. I w pewnym momencie zauważyłam, że fiszbiny mam niemalże na plecach, a przecież Freya ma być wąskofiszbinowcem... To w końcu powinnam mieć jeszcze węższe fiszbiny niż we Freyi..? (i tak póki co zostanę wierna arabelce, nawet w inferno, w którym fiszbiny mam makabrycznie daleko jest mi wygodnie, ale jestem ciekawa, jak to jest z tą fiszbinolubnością) Odpowiedz Link
boziaj Re: Arabella- fiszbiny- dziwne spostrzeżenie 03.06.08, 14:18 arabelka to stanik specyficzny jesli masz np rozmiar 32G to ze wzgledu na wielkomiseczkowosc wzielabys arabelke 32FF jednak ze wzgledu na rozciagliwosc bierzesz 30GG i 30GG ma niestety szersze fiszniny niż 32FF jeszcze gorzej byłoby, gdyby arabelka nie była wielkomiseczkowcem ;) więc biorac frejke w standardowym rozmiarze bedziesz miala weższe fiszbiny to "poszerzanie" sie fiszbin przy zmniejszaniu obwodu i odp. korygowaniu wielkosci miseczki jest dla mnie bardzo skutecznym argumentem przekonujacym, ze 30 sa dla mnie wystarczjaco ścisłe ;) to tak półżartem, na razie rzeczywiscie sa ok Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Arabella- fiszbiny- dziwne spostrzeżenie 03.06.08, 14:25 standardowo mam zazwyczaj 32G, Arabelkę mam 30G. jak teraz siedzę w niej po klasyczny wygarnięciu, to jest normalnie, zaraz za piersiami. widocznie wczoraj wyjątkowo rozciągnęłam fiszbiny... ;) Odpowiedz Link
jana111 arabella-lepsza za mała czy za duża? 03.06.08, 21:35 Nie jestem już pewna czy się przy niej w ogóle upierać, ale jeśli-to jaki rozmiar? Mniejszy (30ff) leży idealnie, ale tasiemka na brzegu miseczki odcina się lekko, trochę widać pod bluzką. Ale jeśli z czasem się rozciągnie, na początku mogłabym nosić mało obcisłe bluzki :) Większy (30g)jest trochę za duży, bardziej luźny niż tamten mniejszy przyciasny. Więc który wybrać? Odpowiedz Link
jaagna Re: arabella-lepsza za mała czy za duża? 03.06.08, 22:07 Jeśli to twoje początki z nowym rozmiarem staniczka, to wzięłabym większa miseczkę. Istnieje duze prawdopodobieństwo, że ci bułki podpachowe lub plecowe (jeśli je masz - musisz sama ocenić) wejdą do miseczek. Czesto z pierwszych dobrze dopasowanych staniczków szybko się wyrasta, tzn. miseczki robią się za małe, bo wcześniej rozciapane po klatce piersi wracają z pleców i spod pach na swoje miejsce. Odpowiedz Link
jana111 Re: arabella-lepsza za mała czy za duża? 03.06.08, 22:19 >Istnieje duze prawdopodobieństwo, że ci bułki podpachowe lub >plecowe (jeśl i je masz - musisz sama ocenić) wejdą do miseczek. Nie masz :) Noszę od jakiegoś miesiąca z małym przerwami Fantasie Mariette, która, niech ją licho, jest troszeczkę za luźna, a i miseczka robi wrażenie jakby się lekko powiększyła-z tym, że jak się popoprawiam tu i tam, leży idealnie i bardzo jestem z niej zadowolona. Ale jedna Marietta na mnie całą to zdecydowanie za mało :) Co do Arabelli-na początku z podanych przez Ciebie względów nastawiałam się właśnie na większy rozmiar-ale jak sobie czytam wszędzie o ogromnej rozciągliwości CAŁEJ Arabelli, to nie wiem co zrobić. Rozciągną się te tasiemki, czy nie? Przyznam bez bicia, że mierzona pod bluzkę lekkie bułki robiła. Tej większej chyba nie mierzyłam z bluzką, sama w sobie była lekko za duża. I nie wiem, którą opcję bezpieczniej przyjąć- "mała się rozciągnie" czy "do dużej trafi więcej biustu"? Odpowiedz Link
jaagna Re: arabella-lepsza za mała czy za duża? 04.06.08, 07:57 Arabella jest rozciagliwa, ale w obwodzie. No i ma miseczki jeden rozmiar większy, niż standardowo (np. ja noszę normalnie 32GG a Arabelkę 30H). U mnie nigdy te tasiemki w górnej części miseczki się nie rozciagnęły (a nosze już chyba 6 Arabelkę), obwód - owszem; już teraz przepinam 65 na środkową haftkę. Jak robi bułki, to jest za mała. Przymierz większą i postaraj się znaleźć ;-) jakieś bułki i powkładać je do miseczki: zgarnij je chocby z pleców! Odpowiedz Link
jana111 Re: arabella-lepsza za mała czy za duża? 04.06.08, 20:50 Przekonałaś mnie :) Kupię albo 30G albo wcale. Odpowiedz Link
magdalenak2 MAISIE i Darcey 03.06.08, 23:07 Dziewczyny; zagubiłam się w rozmiarach a chciałabym mieć Darcey i Maisie. Pollyanne mam 70H (OK), kupiłam Lucille 70 H i jest dużo za duży! Nie wiem w jaki rozmiar wcelować w dwóch pozostałych. moje wymiary 77/104-105 Odpowiedz Link
jaagna Re: MAISIE i Darcey 04.06.08, 08:03 Przy wymairach 81/104-105 noszę Maisie 32G (ma wiekszą miseczkę, niz standardowa Freya), spróbuj 30H (albo 32G, bo dla mnie Maisie nie jest zbyt elastyczna). Jeśli chodzi o Darcey to ma miskę tylko do G, więc raczej nic na siebie nei znajdziesz, choc podobno jest dosyc scisły w obwodzie, wiec może 32G? Nie wiem, jakie ma miski (bo możesz potrzebować GG, a tego rozmiaru już nie ma). A Lucille ma wielkie michy! Jeśli jesteś z Wrocka, to możesz przymierzyć moją Maisie Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: MAISIE i Darcey 04.06.08, 13:42 Jaagna wielkie dzieki za odpowiedz!!! Podniosłaś mnie na duchu bo już zupełnie się pogubiłam w rozmiarach. Niestety nie jestem z Wrocławia. Ale dzieki za propozycję! Odpowiedz Link
inez69 Re: MAISIE i Darcey 04.06.08, 17:06 Ze względu na rozmiar odradzam darcey, produkuja tylko do G. Ja przy wymiarach 74/96 noszę 30G, więc na Ciebie taka miseczka będzie dużo za mała. Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: MAISIE i Darcey 04.06.08, 20:42 Przy wymiarach 84/109 noszę Maisie 70H i jest dla mnie idealna. Dla porównania Antoinette mam 75H i jest ścislejsza niż Maisie 70H :) Odpowiedz Link
ganbaja Rio - kolory 05.06.08, 11:11 Czy między czarnym a czerwonym Rio jest jakaś różnica? Chodzi mi o wielkość misek, rozciągliwość obwodu. Jeśli mam czarne 32GG to czerwone tez takie powinnam kupić? Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: MAISIE i Darcey 05.06.08, 11:25 o ile mniejszą od Twojego wyjściowego numeru,nosisz MAISIE. Zastanwiam się czy wziąc 30HH czy H. Wczoraj jeszce raz się zmierzyłam (dieta)i wychodzi mi że mam 77/104 Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: MAISIE i Darcey 05.06.08, 12:33 Mój wyjściowy rozmiar to 75H (34H), a Maisie mam 70H (32H) i miska jest minimalnie za duża :) Odpowiedz Link
llissekk Pollyanna karmelowa raz jeszcze (z prosba o pomoc) 05.06.08, 14:31 Po przeczytaniu wielu watkow i postow, postanowilam zakupic karmelowa Polly. Scisliwiec, dobry stanik na poczatek... Po dlugim czekaniu (awaiting stock), w koncu do mnie dotarla i... niestety mnie rozczarowala :(. Musze przyznac, ze, bynajmniej jak na moje oko, nie wyglada tak jak na zdjeciu (no ale tez nie jest brzydka, wiec to nie najwiekszy problem). Nie jest rowniez tak scisla, jak myslalam. Zakupilam 28F i przy wymiarach 65/84 zapielam sie bez najmniejszych problemow i nie czulam nawet, by cos uciskalo. Jesli jednak nie bedzie sie szybko rozciagac, to moge taka jej scisliwosc zaakceptowac. Jednak nie do zaakceptowania byla bula!! :( Jedna piers uklada sie dobrze, ladne jabluszko, ale na druga miseczka jest za mala i tworzy sie taki dziwny stozek. I to wlasnie ten fakt powoduje moje watpliwosci, czy wymienic stanik na 28FF, czy po prostu odeslac. Czy taki dziwny stozek moze sie tworzyc, bo miska jest za mala i jesli wezme wieksza, to rowniez ta piers bedzie ladnie zebrana i okraglutka? Jak myslicie? I jeszcze co do rozmiaru - to chyba Polly ma raczej standardowe miski, prawda? Czy powinnam wiec nadal szukac stanikow w rozmiarze 28F czy 28FF? A moze brac oba pod uwage? Odpowiedz Link
boziaj Re: Pollyanna karmelowa raz jeszcze (z prosba o p 05.06.08, 16:10 co do obwodu: rzeczywistość jest brutalna, nie masz specjalnie alternatywy i zostaja Ci scisliwce 28 na pocieszenie powiem Ci, że zapiecie stanika to jedno, a wygodne noszenie to drugie jak zakupilam rio, to bylam w stanie zapiąć go na najscislejsza haftke, niemniej, mam juz 2 m-ce i nosze na najluźniejszej, z czego przez pierwszy tydzień chcialo mnie zadusić poza tym ponoc karmelowa polly trzyma rozmiar gorzej z miskami jesli bułkuje to wymień na 28FF a wtedy z duzomiseczkowców pewnie bedziesz musiala celowac w 28F, a z malo- w 28FF Odpowiedz Link
llissekk Re: Pollyanna karmelowa raz jeszcze (z prosba o p 06.06.08, 11:49 boziaj dziekuje za odpowiedz! Co do obwodu, to tez mysle, ze jesli nie zapragnie on szybko sie rozciagnac, tylko bedzie trzymal fason, to jest ok :) Martwi mnie raczej ten powstaly z jednej piersi stozek. Czy to jest tylko wynik przymalej miseczki? Czy jesli bede miala prawidlowy rozmiar, to sie dobrze ulozy? Podejrzewam, ze tak (gdyz jak pisalam, mniejsza piers, ktora nie bulkuje, ma w Polly ladny ksztalt), ale jesli ktos moze to potwierdzic, to mnie to uspokoi :) Odpowiedz Link
boziaj Re: Pollyanna karmelowa raz jeszcze (z prosba o p 06.06.08, 12:54 marszczacy sie czubek jest przy za malosci niseczki moze to ten stozek? Odpowiedz Link
melmire mimi, maisie , daisy - duzo czy malomiskowe? 06.06.08, 20:09 Mam ochote na kolory, ale prosze o pomoc w wyborze rozmiaru. Normalnie nosze 32G. Wyszukalam juz ze Maisie jest wielkomiskowa wiec co, 32FF? A co z pozostalymi?Ktos juz probowal i wie? Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: mimi, maisie , daisy - duzo czy malomiskowe? 06.06.08, 20:19 Maisie jest też rozciągliwa - Mój normalny rozmiar to 34H, a Maisie mam 32H i jest ok :) Więc może celuj w 30G? Odpowiedz Link
jaagna Re: mimi, maisie , daisy - duzo czy malomiskowe? 06.06.08, 22:54 Moja Maisie nie jest rozciągiwa... ale miseczki ma o rozmiar wieksze. Zazwyczaj noszę 32GG, a Maisie mam 32G Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: mimi, maisie , daisy - duzo czy malomiskowe? 08.06.08, 13:43 Moja Maisie 70H, ma obwód w spoczynku 77cm, a max rozciąga się do 94cm (miesiąc ja noszę) Odpowiedz Link
melmire Re: mimi, maisie , daisy - duzo czy malomiskowe? 08.06.08, 19:24 Czyli ciut minejszy obwod wziac? Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: mimi, maisie , daisy - duzo czy malomiskowe? 08.06.08, 21:02 Ja bym tak właśnie zrobiła :)) Dla porównania RIO, POLLY i Antoinette były na mnie dobre dopiero z obwodem 34 H, a Maisie mam 32H. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: mimi, maisie , daisy - duzo czy malomiskowe? 06.06.08, 20:28 mimi imo jest regularna, z obwodem też nie warto przesadzać, ale mam ją dopiero od 4 dni, nie wiem, czy się szybko nie rozciągnie w użytkowaniu. Odpowiedz Link
pantagruel1 inna freya podobna do polyanny 06.06.08, 21:14 Polyanna była pierwszym dobrym stanikiem jaki zakupiłam po uświadomieniu. Jestem w niej zakochana! Bardzo podoba mi się jak kształtuje piersi i że jest taka delikatna tzn nie czuć jej praktycznie podczas noszenia. Tylko że ona jest w trzech kolorach takich powiedziałabym standardowych a teraz, posiadając już "bazę" miałabym ochotę na coś kolorystycznie bardziej szalonego. Mierzyłam już kilka innych modeli, ale z nich jedynie arabella tworzyła podobnie ładne "jabłuszka". W innych przypadkach zawsze coś było nie tak. Lottie na przykład okazała się katastrofą bo w miejscu gdzie materiał niebieski łączy się z różowym zrobiło mi się wgłębienie (taka bułka tylko nie nad ale w środku piersi). Rio też jakoś mnie nie zachwycił, zrobił mi taki minimalny ale jednak "dziobek". Moje pytanie jest następujące: Jakie inne modele frei są podobne pod względem kroju do mojej ukochanej polyanny? Odpowiedz Link
bluebebe Re: inna freya podobna do polyanny 06.06.08, 21:21 Harriet - stara kolekcja występuje w jednym kolorze róż + biel Millie - stała kolekcja - biała, czarna, cielista, jasny róż Matilda - najnowsza kolekcja - fiolet Odpowiedz Link
pantagruel1 Re: inna freya podobna do polyanny 06.06.08, 22:26 Dzięki bluebebe! Pooglądałam sobie te modele na zdjęciach. Matilda to prawie całkiem jak polly wygląda. Zaraz sobie o niej opinii w tym wątku poszukam. Odpowiedz Link
rockiemar MATILDA 08.06.08, 14:07 Ja tez sie na nia czaje:) Na stronie Intimo jest napisane, ze bedzie dostepna od czerwca. Tylko juz jest czerwiec, a w zadnym sklepie jeszcze sie nie pojawila... Najbardziej jestem ciekawa, jakie bedzie miala w rzeczywistosci kolory. Bo zdjecia katalogowe Freyi (wiem niestety z autopsji) malo maja wspolnego z rzeczywitsoscia... Odpowiedz Link
rockiemar Re: MATILDA - kiedy w sklepach? 10.06.08, 02:38 Czy ktos wie, kiedy wreszcie sie pojawi? Bo Polyanne bardzo lubie, wiec jesli Matilda bedzie miala w rzeczywistosci ladne kolory (mniej zarowiaste niz na zdjeciu katalogowym), to sie z przyjemnoscia na nia skusze :) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: MATILDA - kolory 10.06.08, 12:06 matilda ma raczej zarowiaste kolory,widzialam na biusten party :) w tym wypadku katalog akurat dosc dobrze je oddaje.. Odpowiedz Link
rockiemar Re: MATILDA - kolory 10.06.08, 19:48 Ale w rzeczywistosci to polaczenie jest ladne? Czy po prostu taki zarowiasty "fiolecik z rozykiem"? ;) Bo juz sie oszukalam z Mimi, i w dodatku nie moge sie jej teraz pozbyc... Odpowiedz Link
sq9oj Re: MATILDA - kolory 11.06.08, 12:46 Mnie się nawet podobało na zdjęciu, ale w rzeczywistości ten stanik wygląda na barzdziej różowy niz fioletowy :( Odpowiedz Link
ekler.ka Re: MATILDA - kolory 11.06.08, 17:24 mnie sie spodobala bardziej niz na zdjeciu.ale zarowiasta jest :) Odpowiedz Link
aadrianka Re: MATILDA - kolory 11.06.08, 21:40 Znalazłam zdjęcie i zapowiedź, że będzie pod koniec czerwca: www.cheekycurves.com.au/ Załamałam się. Ona na tym zdjęciu jest różowa!! A tak się cieszyłam, że będę mieć niebieski stanik:( Odpowiedz Link
rockiemar Re: MATILDA - kolory 11.06.08, 21:42 Taaa... wlasnie tez je dzisiaj znalazlam. Ja z kolei sie cieszylam, ze bede miala stanik fioletowy. A tu kupa :( Odpowiedz Link
sheilunia Lucille wymiary i real foto 08.06.08, 13:36 Lucille to rozciągliwiec o standardowych miskach. Na moje 77/101 kupiłam 65GG. Obwód w stanie spoczynku to 63 cm, po max, naciągnięciu 82 (wymiary stanika noszonego, nie nowego). Zapinam sie cały czas na najluźniejszą haftkę i jest w sam raz. Zalety: -piękny kształt biustu -wielka wygoda i komfort noszenia -bardzo urokliwy staniczek Wady: -ramiączka (nadruk szybko się strzępi, załączę zdjęcie. Lepiej by to wyglądało, gdyby dodano zwykłe, fioletowe ramiączka, bez nadruku, który wygląda nieestetycznie po jakimś czasie noszenia staniczka)Będę je przerabiać :) -prawdziwy kolor jest inny niż na zdjęciu katalogowym. Wpada bardziej w beż. Załączę niżej zdjęcia. Stanik i tak jest śliczny, ale w kolorkach, jakie widzimy w katalogach, byłby o niebo piękniejszy. Polecam ten stanik głównie ze względu na kształt, jaki nadaje biustowi, ale zaznaczam, że jest rozciągliwcem. No i ma śliczną koronkę w górnej części miski. Zdjęcia: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f85f8a4a2e027d0.html - prawdziwy kolor (zdjęcie bez lampy) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e043cd5693281070.html - niewyraźne zdjęcie, ale ukazuje, jak niszczy się nadruk na ramiączkach www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/652c6f41f662d593.html - zdobienie miseczki (moim zdaniem cudne) Odpowiedz Link
lirio maisie a czarne rio 08.06.08, 13:45 Czy jeśli czarne rio 32GG będzie mna mnie dobre to maisie kupować też w tym rozmiarze?? Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: maisie a czarne rio 08.06.08, 14:00 Ja mierzyłam rio białe 70H i w obwodzie nie zapięłam sie wcale, a miska była za mała. Masie 70H jest na mnie dobra. Odpowiedz Link
operowa arabella a kacze dzioby 09.06.08, 14:34 A bu. Dzisiaj do mnie doszla arabelka nutmeg 30H- sliczna, nie powiem, chociaz zaliczylabym ja do serii stanikow na szelkach- ale po przymierzeniu mnie zatkalo. Biusciasty evergreen a efekt najwyzej taki sobie. Tak sie zastanawiam, czy tytulowe dzioby moga byc wynikem zlego rozmiaru- luznawego obwodu i zdziebko przyduzej miski, czy to znak niekomatybilnosci z freya? Bo nie wiem, czy buszowac po ebayu, czy szukac odtrutki na lole i myrtle, ktore po mnie okrutnie chodza. A na razie arabelka wyladowala na allegro. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: arabella a kacze dzioby 09.06.08, 14:52 operowa napisała: >Biusciasty evergreen a efekt najwyzej taki sobie. Tak sie zastanawiam, > czy tytulowe dzioby moga byc wynikem zlego rozmiaru- luznawego obwodu i zdziebk > o > przyduzej miski, czy to znak niekomatybilnosci z freya? evergreenem;) arabelka jest w wersji do G, powyżej - niekoniecznie. Wszystko to, co wyżej wymieniłaś jest prawdopodobne, a dodatkowo dochodzi do tego właśnie to, że w wersji GG+ to zupełnie inny stanik. Niektóre forumki z dobrym skutkiem 'odpancerniały' te arabelki (instrukcja w wątku robótkowym). Odpowiedz Link
jaagna Re: arabella a kacze dzioby 10.06.08, 08:08 Święta prawda. Odpancerniona (czyli pozbawiona dolnej warstwy materiału) Arabelka zachowuje sie na biuscie zupełnie inaczej: znikają "kacze dzioby" i robią się ładne półkule :-) "Zepsułam" już dwie Arabelki i teraz świetnie się noszą (też 30H) A jakie masz wymiary? Moje to 81/104-105 i zazwyczaj noszę 32GG, a Arabelki 30H. Odpowiedz Link
operowa Re: arabella a kacze dzioby 10.06.08, 08:25 U mnie jest gorzej, bo z 76/103 (chyba w trakcie migracji), musialabym sie jeszcze bawic w zwezanie, bo wyraznie czulam tendencje zapiecia do latania po plecach. Zreszta dotychczas nie obudzila sie we mnie mala gorseciarka;) i poza skracaniem ramiaczek(dzieki ktoremu tango jest teraz moim najlepiej dorbanym stanikiem) nie odwaze sie na razie nic wiecej kombinowac. Ale bede szperac po ebayu, moze sie jakies 28H/HH znajdzie...? a z loli chyba nie bede sie leczyc inaczej niz przez jej zakup :D Tylkom ciekawa, czy moge sobie pozwolic na 30GG/H, Czy 32G? Odpowiedz Link
gwiazdka-na-niebie Arabella i Maisie a Kalyani 32h 09.06.08, 21:00 Poratujcie mnie proszę. Mam obecnie dwa dobre staniki (no, może już leciutko bułkują) - czarną Arabelkę oraz Maisie w rozmiarze 32H. Ostatnio napaliłam się na staniki Kalyani jak szczerbaty na suchary, ale nie mam pojęcia czy rozmiarowo i "fiszbinowo" wypadają one podobnie - jestem wąskofiszbinowcem. Moje rozmiary to 83 pod biustem i średnio 110 w biuście (teraz waha się od 110 do 112). Mam na oku zwłaszcza Flowery Feeling, Rosy Posy oraz Sweetie. Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 10.06.08, 08:05 A ja mam Sweetie (niebieskie) do odsprzedania. 32GG i 32H - raczej duże miseczki. Na moje 81/104 32GG jest zdecydowanie za duże, a 32H dużo za duże. Moze 32H byłoby dla Ciebie? Obwód 32 - będzie dobry. Też jestem wąskofiszbinowcem i ze Sweetie nie zauważyłam problemów z fiszbinami (mają tylko wielkie michy...) Jeśli jesteś z Wrocławia lub byłabyś tu przejazdem: zapraszam na przymiarkę. Choć Arabelka i Maisie mają większe miseczki, więc Twój "tabelkowy" rozmiar to 32HH. Zastanawiam sie nad moim Kalyani 32H... musiałabys przymierzyć. Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 10:20 Witaj.Sorry że się wtrącę ,ale czy ta sweetie mogłaby pasować na mnie (84/112)? Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 10:52 Głowy za to nie dam, ale jeśli na moje 104-105 32GG jest za duża (myślę, ze 32G byłoby dobre), to na twoje 112 cm 32H mogłoby byc dobre, albo byłoby ciut za małe. Na 100% ci nie zagwarantuję. Z jakiego jesteś miasta? Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 11:15 Z Jarocina(wielkopolska)-nie da rady zmierzyć.Możeszpodac link do tego staniczka? Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 11:29 Szkoda, ze nie mozesz przymierzyć. To ten staniczek: tinyurl.com/3ztwr7 a tu mozesz go dokładniej obejrzeć: tinyurl.com/3owjkz - kliknij w znak + i złap kursorem za obrazek Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 11:53 Jest śliczny. Nie wiem co zrobić. Powiem ci jeszcze że noszę teraz eleanor 32J i tangoII 32J- dasz radę to jakoś porównać? Czy on jest miękki, czy usztywniany? Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 12:01 Moze być maławy - o 1 rozmiar (ale też głowy nie dam), wydaje mi się, że na Ciebie pasowałoby raczej 32HH. Staniczek jest miękki, miseczki są z podwójnej warstwy materiału. Całkiem przyjemny, zwłaszcza te hafciki :-) Żeby trzymać się tematu całego wątku (a wiec FREYA), to mozesz próbować Maisie w rozmiarze 32HH (bo ma misseczkę o 1 rozmiar wiekszą, niz zazwyczaj miewa Freya). :-) Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 12:05 Dziękuję za porady,pozdrawiam,Ewa. Odpowiedz Link
gwiazdka-na-niebie Re: Arabella i Maisie a Kalyani 32h 11.06.08, 12:32 Jest naprawdę śliczny. Tylko w regularnej cenie trochę drogi. Ja raczej poluję na ebayu i Allegro. Ostatnio kupiłam czarną Pollyannę 32J i o dziwo jest dobra. Czyżby wypadała o tyle mniejsza w porównaniu do Arabelki i Maisie 32H ??? Obwód też jest dobry, mimo, że nie jest to zbyt duży rozciągliwiec. Niestety, bliżej mi do morza niż do Wrocławia, ale dziękuję za propozycję. Odpowiedz Link
ewajan-2 do gwiazdki -na- niebie 11.06.08, 17:41 Możesz powiedzieć na jakie wymiary pasuje ci ta polly 32J? Odpowiedz Link
rudywiking Arabella.. 11.06.08, 15:28 ..mi sie zamarzyła. W jaki rozmiar strzelac, jesli mam 78/99? Strzelac niestety musze, bo w najblizszym czasie nie mam mozliwosci przymierzenia czegokolwiek:( Fantasie nosze 65FF ( robi sie ciasno) i 65G (jest ok). Pomocy:) Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella.. 11.06.08, 17:02 Arabelkę bierze się w obwodzie jeden rozmiar węższa i o jeden rozmiar miseczki mniejszą: czyli dla ciebie 60GG. Ale na 100% nie mogę ręczyć - u mnie ta metoda wyboru rozmiaru Arabelki zdała egzamin. Ale Arabelka o miseczce GG jest już wersją pancerną (łatwo to naprawić - poczytaj w wątku o robótkach ręcznych) :-) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Arabella.. 11.06.08, 17:55 Ja po przymiarce Arabellii zgłupiałam. Mam maisie 32H i antoinette 34H. Zmierzyłam Arabellę 32H- obwód ok, ale miska ciut za mała, no to wzięłam 32HH- obwód sporo za luźny, a miska gigantyczna. Zmierzyłam 30H- obwód dobry miska za mała - wychodzi, że przy wymiarach 84/109 powinnam mieć 30HH.Ten stanik jest nieprzewidywalny. Odpowiedz Link