Dodaj do ulubionych

Tvn Style a Atlantic

27.04.08, 13:21
oglądałam dzisiaj dwa programy pod rząd "Agentka do zadań specjalnych" i "SOS
Uroda". Widzę po tym, że Atlantic ma podpisaną umowę promocyjną z Tvn style.
Agentka już nie krzyczy na uczestniczki w stylu: masz nosić majtki
wyszczuplające i stanik zmniejszający biust! tylko dała dzisiaj torebeczkę z
bielizną z atlantica. później sos nie oglądałam całości o stanikach, ale
atlantic tłumaczył jakie są modele i trendy w kolorach.
Już lepiej promować Chantelle, atlantic ma gorszy wybór niż na bazarze- w
obwodach 70 największa miseczka to C.
Obserwuj wątek
    • terwase Re: Tvn Style a Atlantic 27.04.08, 18:40
      Bo w przyrodzie, moja droga, musi być różnorodność.
      Jednym Bozia dała więcej a innym mniej. I nie ma co się bulwersować, że ta firma
      produkuje sportowe miłe w dotyku staniczki raczej na nastolatki (szkoda że po
      nawróceniu już nie w moim rozmiarze).
      • semele2 Re: Tvn Style a Atlantic 27.04.08, 18:45
        No właśnie średnio dla nastolatek. Duża grupa nastolatek jest poza rozmiarówką
        Atlantica, bo są zwyczajnie za szczupłe i te 70 to im będą po całych plecach latały.
        • terwase Re: Tvn Style a Atlantic 27.04.08, 18:57
          No niby prawda, mi też latały, jak jeszcze nie wiedziałam, że to tak ma nie
          być;) Może z wyjątkiem mojego pierwszego malutkiego stanika w rozmiarze
          60cośkołozero:) ale bielizny tak miłej dla skóry w przyjaznej cenie nigdzie
          indziej nie udało mi się spotkać. Majtki dalej tam kupuję w przecenie od razu po
          kilka par.

• magdalaena1977 Re: Tvn Style a Atlantic 27.04.08, 19:32
            terwase napisała:
            > ale bielizny tak miłej dla skóry w przyjaznej cenie nigdzie
            > indziej nie udało mi się spotkać.
            > Majtki dalej tam kupuję w przecenie od razu po kilka par.
            Ja też. I chętnie kupowałabym też staniki.
            Ale one faktycznie dla nikogo, a raczej dla niewielkiego procenta rynku. Dla
            osób niezbyt szczupłych (bo do 70) i małobiuściastych.
            • megiddo0 Re: Tvn Style a Atlantic 27.04.08, 19:34
              eh...tez tam kiedys kupowalam (70B)-sliczna bielizna, calkiem
              niezlej jakosci, ladne wzornictwo i niskie ceny
              gdyby byl jeszcze moj nowy rozmiar to bylby sklep idealny;)
            • pierwszalitera Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 00:13
              magdalaena1977 napisała:

Ale one faktycznie dla nikogo, a raczej dla niewielkiego procenta rynku. Dla
              > osób niezbyt szczupłych (bo do 70)

No ja wypraszam sobie podobne wyrażenia! ;-))) Od kiedy to szczupłość definiuje się tylko rozmiarem pod biustem i ogranicza do 60-tek i 65-tek? Równie często można spotkać otłuszczone 65-tki jak i 70, albo i 75-tki, zgrabne i szczupłe jak gazele.
              • maith Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 01:12
                pierwszalitera napisała:

> 70, albo i 75-tki, zgrabne i szczupłe jak gazele

Owszem - najczęściej nie przyjmujące do wiadomości, że noszą za szeroki obwód.
                Może dlatego, bo np. bardzo lubią pewną firmę, która mniejszych obwodów nie
                produkuje? ;))
                • semele2 Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 08:09
                  Ale wiesz, to nie do końca. Ja na przykład noszę 70 (a jestem przed migracją i
                  może się z tego zrobić 65), a szczupłą nikt by mnie nie nazwał. Mam po prostu
                  nierównomiernie rozłożony tłuszcz, idzie mi wszystko w brzuch i biodra, a spod
                  biustu ucieka. Właśnie się zmierzyłam, mam pod biustem 74cm na ścisk.
                  Małobiuściasta koleżanka, która ma 72, ma zupełnie inną figurę i jest ode mnie
                  dużo szczuplejsza. Więc obwód nie zawsze świadczy o szczupłości.
                  • zania_uk Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 10:50
                    oo wlasnie, ja tez sie zgadzam. ja nosze 60 albo 65, a szczupla to bym sie nie
                    nazwala. no moze nie jestem gruba, ale szczupla to raczej tez nie. jest duzo
                    dziewczyn ode mnie szczuplejszych... i jak sie patrze na galerie, to czesto te
                    szczuplejsze nosza wiekszy rozmiar pod biustem. wiec szerokosc zeber i
                    szczuplosc chyba sa bardzo slabo skorelowane :)
                    • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 16:48
                      >wiec szerokosc zeber i
                      > szczuplosc chyba sa bardzo slabo skorelowane :)

dokladnie :)

sa osoby noszace 60tki i majace tluszczyk na zebrach, a sa osoby co nosza 70tki
                      i nie maja nic poza zebrami zaraz pod skora ;)

a to wszystko i tak ma pozniej niewiele wspolnego z tym ile kto ma na przyklad w
                      biodrach i udach ;)

moze byc kobieta o ksztalcie gruszki - nosic stanik 60tke, miec nawet 60 w talii
                      i dobrze ponad 100 w biodrach

a moze byc kobieta o "chlopiecej budowie" majaca 70tke, a w biodrach o 20cm
                      mniej od poprzedniczki

nijak ma sie obwod pod biustem do tuszy :)
                  • maith Właśnie - przy dobrym rozmiarze 28.04.08, 23:40
                    Przy dobrym rozmiarze tłuszcz idzie Ci w brzuch, biodra itp. a podbiuście siedzi
                    wygłodniałe.
                    A przy źle dobranym rozmiarze nażera się biustem ;)

Dlatego nosząc źle dobrany rozmiar mamy więcej pod biustem, a po zmianie po
                    jakimś czasie zmieniają nam się wymiary i w podbiuściu chudniemy.

I dlatego nawet grubsze dziewczyny dobrze ostatnikowane noszą mniejsze rozmiary
                    od chudych źle ostanikowanych.

Owszem osoby chude mogą sobie odejmować nieco mniej, ale przecież odejmuje się
                    głównie poprawkę na rozciągliwość obwodu stanika. Własna ściśliwość to przy tym
                    drobiazg.
                • pierwszalitera maith 28.04.08, 11:13
                  maith napisała:

Może dlatego, bo np. bardzo lubią pewną firmę, która mniejszych obwodów nie
                  > produkuje? ;))

Insynuacja do mojej preferencji francuskich koronek? ;-) Lubię osoby, które mają dobrą pamięć i w odpowiednim momencie potrafią ją wykorzystać. ;-)))
              • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 16:43
                > No ja wypraszam sobie podobne wyrażenia! ;-))) Od kiedy to szczupłość
                definiuje się tylko rozmiarem pod biustem i ogranicza do 60-tek i 65-tek?

Dokladnie!

Przepraszam jak ktos nosi 70 pod biustem to juz jest niezbyt szczuply? No bez
                przesady...

A co do atlantica to tak jak 90% firm na rynku nie uzglednia obwodow ponizej
                70tek, za to dla malobiusciastych, ktore jeszcze nie odkryly, ze istnieja firmy
                produkujace mniej niz 70 to atlantic byl i jest niezastapiony...

Przynajmniej maja miekkie staniki 70B i C... zawsze to lepsze niz push-up 75A ;)

• turzyca Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 16:53
                  To ja sie spytam radosnie po raz kolejny. A ktos kto nosi produkowane przez
                  Atlantic 80 nadal jest szczuply? A ktos kto powinien nosic nieprodukowany przez
                  atlantic 55 albo 50?
                  Miska A-B to, pomijajac pojedyncze wypadki, miseczka przeznaczona dla
                  "dziewczecia, ktorego paczki piersi wlasnie zaczynaja sie rozwijac" ze sobie
                  pozwole zacytowac pewien slogan reklamowy. To dziewcze zazwyczaj ma lat 10-14 i
                  jest jeszcze czesciowo dzieckiem, wiec kosciec ma odpowiedni do wieku. I w 90%
                  wypadkow raczej bedzie potrzebowalo rozmiaru typu 55B niz 80B. Na mlode
                  nastolatki sie wiec ta firma ewidentnie nie nastawia. To na kogo?

> A co do atlantica to tak jak 90% firm na rynku nie uzglednia obwodow ponizej
                  > 70tek, za to dla malobiusciastych, ktore jeszcze nie odkryly, ze istnieja firmy
                  > produkujace mniej niz 70 to atlantic byl i jest niezastapiony...

"To waskie 37 Tonarysu jest niezastapione dla osob, ktore jeszcze nie odkryly ze
                  powinny nosic 35." Zarabista logika. I potem ktos lata przez cale zycie w
                  waskiej 37 zamiast poszukac 35, bo mu pani z Tonarysu jeszcze powiedziala ze na
                  takie stopy to sie butow nie produkuje i w ogole nie produkuje sie rozmiarow
                  ponizej 38, a oni sa tacy cudni i produkuja 37, waskie w dodatku, dla takich
                  nieforemnych na upartego sie nadajace.

• fioolkaa Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 16:58
                    co do obwodów 55.
                    Wg mnie są zupełnie niepotrzebne. Siedzę praktycznie codziennie na forum
                    MyDziewczyny w działach Do przodu pierś! i Zadbaj o pierś, i jeszcze nie trafiła
                    się ani jedna dziewczyna która potrzebowałaby obwodu 55, o 50 już nie
                    wspominając. natomiast 60A, B, C się zdarzają.
                    • turzyca Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:02
                      O popatrz, a ja siedze na co dzien tylko tu i po sasiedzku na LMB i pare osob z
                      obydwu for, ktore marza o 55, bo scisle 60 sa za luzne, kojarze.
                      A jak mowimy o dwunastolatkach to i ja, mimo ze nigdy u siebie zeber nie
                      widzialam, spokojnie powinnam byla nosic obwod max. 60.
                      • fioolkaa Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:15
                        a to już wina producentów, że 60 robią nadmiernie rozciągliwe. Bo żeby komuś
                        "tabelkowo" wyszło 55 to się naprawdę nie spotkałam. Poza tym nastolatki
                        wybitnie ścisłych nie potrzebują, bo ich ciało ciągle się zmienia i to co jest
                        dobre teraz za 3 miesiące może już takie nie być. Dlatego troche rozciągliwe
                        60tki by się przydały, 55 to ja już bym naprawdę nie wymagała.
                        • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:18
                          > a to już wina producentów, że 60 robią nadmiernie rozciągliwe. Bo żeby komuś
                          > "tabelkowo" wyszło 55 to się naprawdę nie spotkałam

Idac tym tropem to tez wina producentow, ze na moje 76cm pod bistem 70tki sa za
                          luzne bo sa tak rozciagliwe..

Tabelkowo to ja w ogole powinnam miec 75 ;)
                          Oczywiscie wszystko jeszcze zalezy jaka tableka ;)

• fioolkaa Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:33
                            no oczywiście że lobbowa, siedząc tu od listopada nie mogłam mieć na myśli innej ;)
                            • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:38
                              ja siedze na LMB bardziej, wiec moze czegos nie wiem. Ja korzystam z tej tabelki
                              glownie docs.google.com/View?docid=dfq559j5_1fjkt4n&pli=1

tyle, ze tu tak naprawde nic nie mowi na ile pod biustem jest 60tka...
                              oczywiscie wiem jak to wyznaczyc ale jestem ciekawa czy jest jakas, ktora mowi
                              ile cm nalezy miec pod biustem by siegnac po 60tke.

Bo zabrzmialo to tak jakby byla jakas :)

Tak jak "normalne" tabelki mowia, ze 70tki sa teoretycznie na 68-72cm pod biustem :)
                        • stary_dywanik Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 19:09
                          Mnie według tabelek lobbowych wychodzi 55 (mam 61 cm "pod") a nie
                          jestem jakąś wyjątkową kruszynką, znam trochę dziwczyn, które są
                          jednocześnie sporo ode mnie drobniejsze i szczuplejsze. Nastolatką
                          od kilku lat juz nie jestem.
                        • amett Re: Tvn Style a Atlantic 29.04.08, 10:39
                          Jak to się mówi, zawsze musi być ten pierwszy raz. Specjalnie się teraz
                          zmierzyłam i wyszło pod biustem jak nic 57cm, a jakbym chciała, to bez problemu
                          mogłabym mieć jeszcze mniej, bo ma mi z czego niestety obwód lecieć. Mogłabym
                          zrobić na dowód zdjęcie z miarką, ale brakuje mi do tego trzeciej ręki, a natura
                          uznała widocznie, że z takim małym obwodem jestem i tak wystarczającym
                          dziwolągiem i dodatkowa kończyna byłaby już przegięciem ;)

A na poważnie, to nie mam siebie za ósmy cud świata i nie uważam, że jestem
                          jedyna taka na świecie z taką budową, więc bez problemu potrafię sobie
                          wyobrazić, że są dziewczyny, które mają jeszcze drobniejsze klatki piersiowe ode
                          mnie. Trochę smutno czytać, że uważane jesteśmy za taki margines, że nie ma co
                          sobie nami głowy zawracać i że staniki z obwodem odpowiednim dla nas są
                          „zupełnie niepotrzebne”. Takie podejście właśnie sprzyja producentom z
                          rozmiarówką 70-85 A-D. Po co produkować inne rozmiary, jak kobieta weźmie, co
                          jest i sobie dopasuje? A ja mam taki kaprys, że chciałabym kupić stanik dobry na
                          mnie, którego nie musiałabym zwężać, o zgrozo!

Aha, nastolatką jak Stary_Dywanik też już nie jestem. Ale jak miałam 12 lat i
                          już spory biust jak na ten wiek, byłam dużo drobniejsza i wtedy pewnie byłby
                          dobre ma mnie jedynie wyjątkowo ściśliwe 50-tki.
                    • mmm-mm Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 22:39
                      A nieprawda. Ja właśnie nieraz myślę czy kiedykolwiek doczekam się
                      55. Po za tym znam i widze osoby dużo jeszcze chudsze ode mnie i 50
                      też występuje:) Przytyć parę kilo też jest nam ciężko i 14 lat dawno
                      nie mamy, żeby jescze mieć nadzieję w rozrost żeber.
                  • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:03
                    Spokojnie :)

Ok, wszystkie firmy powinny miec inna rozmiarowke ale maja jaka maja...

Ja nie mowie, ze atlantic jest idealem... ale poszukaj miekkich stanikow w
                    rozmierze zblizonym do 70C gdzie indziej.

65DD to moza w kilku sklepach w Polsce kupic niestety.

Ja juz wole nawet troche za luzne w obwodzie miekkie 70C z atlantica niz wszech
                    obecne "skorupy". Zawsze mozna podszyc by sie nie rozciagnal bardziej.

I uwazam, ze miekki atlantic jednak mniejsza krzywde piersiom robi niz te
                    gabkowane push-upy :)

• turzyca Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:12
                      Miekkie 70C? To akurat banal. :) Bazarek na Targowku sluzyl mi przez dlugie lata
                      taka rozmiarowka.
                      Juz nie mowiac o tym ze przyjaciel google tez bez trudu wypluwa stosy odpowiedzi
                      na haslo "70C fiszbiny miekki". :)
                      • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:16
                        Ok, ja z ciekawosi przeszlam sie ostatnio po centrum handlowym... i nie
                        znalazlam nic miekkiego 70B-C co przyznaje mnie sama nieco zdziwilo.

Tez myslalam, ze jest prosciej :)

Wszedzie wisialy cale tony usztywnianych za to...

Ja wiem, ze jak czlowiek uzyje internetu i poszuka to znajdzie...ale ja mowilam
                        o takiej normalnej sytuacji kobiety,ktora na zakupach postanawia kupic miekki 70C

Ja sie uparlam to i 65DD kupilam ale chodzi mi o to, ze dostepnosc jest jednak
                        daleka od zadowalajacej :)
                  • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 17:08
                    >To ja sie spytam radosnie po raz kolejny. A ktos kto nosi produkowane przez
                    Atlantic 80 nadal jest szczuply?

Moze i nie jest...ale co to ma tak naprawde od rzeczy? czy to znaczy, ze nalezy
                    przestac go produkowac czy co?

Ja znam przynajmniej jedna osobe, ktora tak na oka ma jakies 80 lub nawet 85B,
                    gora C. Fakt, szczupla nie jest.

Zaraz dojdziemy do wniosku, ze nalezy zlikwidowac 75B bo tak naprawde odsetek
                    prawdziwych 75B jest znikomy.

Owszem, zgadzam sie, ze atlantic (jak i inne firmy) powinien miec szerwszy
                    zakres rozmiarow ale tez nie powinien rezygnowac z tych co juz maja :)
            • vickydt Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 11:31
              magdalaena1977 napisała:

> Ale one faktycznie dla nikogo, a raczej dla niewielkiego procenta rynku. Dla
              > osób niezbyt szczupłych (bo do 70) i małobiuściastych.

Hmm, a czego trzeba mieć mało, by nie potrafić sobie wyobrazic szczupłej kobiety
              o wzroscie 180, która siłą rzeczy ma proporcjonalnie szersze żebra niż tak samo
              szczupła 160-tka?
              • turzyca Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 11:41
                vickydt napisała:

> magdalaena1977 napisała:
                >
                > > Ale one faktycznie dla nikogo, a raczej dla niewielkiego procenta rynku.
                > Dla
                > > osób niezbyt szczupłych (bo do 70) i małobiuściastych.
                >
                > Hmm, a czego trzeba mieć mało, by nie potrafić sobie wyobrazic szczupłej kobiet
                > y
                > o wzroscie 180, która siłą rzeczy ma proporcjonalnie szersze żebra niż tak samo
                > szczupła 160-tka?
                No dobrze, dziewczyne 180, ktora ma pod biustem 80 cm i powinna nosic
                atlanticowskie 70 jestem sobie w stanie wyobrazic.
                Ale czy ktos umie sobie wyobrazic, ile jest w Polsce nastolatek, ktore maja pob
                biustem PONAD 90 cm i na ktore Atlantic produkuje to swoje 80? To sa jakies
                ulamki absolutne w porownaniu do tych, ktore maja pod biustem 70 cm i powinny
                nosic 60, ktorego Atlantic nie produkuje. Moznaby sie zastanawiac, czy te 80 nie
                sa adresowane do nieco starszych osob, bo w starszej grupie takich kobiet jest
                wiecej, ale za to malo ktora dorosla kobieta powinna nosic miseczke B. Az takiej
                reprezentacji plywaczek to my nie mamy.
                • vickydt Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 14:06
                  po prostu powinno być bardziej rozpowszechnione prawidlowe mierzenie się przed
                  zakupem stanika. A jeśli na stronach producentów tabelki jednoznacznie wskazują,
                  że powinnyśmy dobierać stanik o obwodzie -+ najbliższym naszego. I kółko się
                  zamyka. Sama niedawno byłam świadkiem, gdy filigranowa kobietka, lat ok 50,
                  wzrostu gdzieś 160 prosiła o stanik 90C. I co, walczyć z kobitą?
                  • turzyca Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 14:14
                    1) Ale porady sa dostosowane do produkowanych rozmiarow. Inaczej staniki nie
                    beda pasowac do kobiet.
                    2) To moze i rozmiarowka powinna byc bardziej dopasowana? Bo niech bedzie ze
                    atlantic to producent pierwszego stanika - a gdzie np 60B? Albo calkiem
                    prawdopodobne 55B lub zgola 50C?
                    3) No i nie my powinnysmy z kobietami walczyc, tylko sensowne ekspedientka
                    powinna zareagowac "wydaje mi sie, ze ten stanik powinien lepiej na pani lezec"
                    i podac odpowiedniejszy rozmiar.

no i juz wiesz czemu to miejsce nazywa sie lobby - bo sa szanse ze za 10-15 lat
                    wiekszosc kobiet bedzie nosila lepszy rozmiar stanika. Jeszcze paru producentow
                    rozszerzy rozmiarowke, ktorys zacznie szkolic ekspedientki, a potem to juz
                    pojdzie efektem lawiny. A my wlasnie chyba jestesmy na etapie, kiedy udalo sie
                    nam pierwsza sniezke pchnac i powolutku wszystko zaczyna sie toczyc. :)
                  • paskudek1 Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 14:17
                    no powinno być, tylko że najpierw to trzebaby chyba uświadamiac producentów. Moze nie w temacie atlantica powinnam pisać, ale temat mierzenia pasuje jak ulał - weszłam na stronę Anity i tam jest "instrukcja" jak mierzyc sie pod biustem "miarka powinna luxno obejmować tułów" I na moje wpisane 73 pod podaje mie rozmiar 75.... ciekawe jak to ma trzymać??? Ha, teraz to jestem mądra bo do Was trafiłam, a co z innymi skoro PRODUCENT tak podaje???
                    • vickydt Re: Tvn Style a Atlantic 29.04.08, 10:31
                      to będziemy "atakować" producentów :)) Jestem zadowolona z moich nowych staników
                      i nie popuszczę :)
          • semele2 Re: Tvn Style a Atlantic 27.04.08, 19:36
            Majtki nie są złe, chociaż dość szybko zaczynają się drzeć. Z powodów
            ideologicznych chcę przestać je kupować, kilka miesięcu temu ostro się zraziłam
            do Atlantica.

Moja Matuś kiedyś usłyszała (nie mam fiołkowego pojęcia skąd), że w Atlanticu
            koło nas jest biuściasta bielizna za przyzwoite pieniądze. No to poszłam. Nie
            wiem, jakim cudem, ale pani dała mi do przymierzenia chyba 80E (E na pewno, nie
            pamiętam, czy 75, czy 80). Nie mam pojęcia, skąd to się tam zaplątało, ale było.
            Było drastycznie za małe, bo i trudno, żeby inaczej (obecnie mam bryt. 32J).
            Wyszłam z przymierzalni i poprosiłam o większą miseczkę. Pani z pogardą: "TAKICH
            to nie mamy". A że pani była szczuplejsza i ładniejsza ode mnie, wgniotło mnie
            to w ziemię na resztę dnia.
            • terwase Re: Tvn Style a Atlantic 27.04.08, 19:42
              > Majtki nie są złe, chociaż dość szybko zaczynają się drzeć.

eeetam:) w porównaniu z innymi w tej cenie to są nizniszczalne:)))

> Wyszłam z przymierzalni i poprosiłam o większą miseczkę. Pani z pogardą: "TAKICH
              > to nie mamy". A że pani była szczuplejsza i ładniejsza ode mnie, wgniotło mnie
              > to w ziemię na resztę dnia.

Ale to nie wina firmy... tylko głupiego, może ładnego ale nietaktownego babola:(
      • maith Ani nie na nastolatki, ani nie na małobiuściaste 27.04.08, 19:04
        Ta firma produkuje na "przypadkowe nieuświadomione" - grupa malejąca.
        • restless Re: Ani nie na nastolatki, ani nie na małobiuścia 27.04.08, 19:33
          a czy ktos do nich pisał,próbował cos wskurac w sprawie małych obwodów?
          bo co by im szkodziło puscic 2 linie czegos w rozm 60/65 A-C,moze zyją jeszcze w
          epoce nieuswiadomienia i nie wiedza o takich,a nie tylko ignorują bo się nie sprzeda
          • plecha1 Re: Ani nie na nastolatki, ani nie na małobiuścia 29.04.08, 11:22
            Ja pisałam, natomiast nie raczyli odpowiedzieć.
    • fioolkaa Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 15:17
      ja sie nie bulwersuje, po prostu nie podoba mi się, że jak najpierw promuje się
      Chantelle w której są staniki chociażby do 70 G czy F, to potem się przechodzi
      na Atlantic, w którym właśnie największe jest C, a 75D tez jest niewiele (pani
      przymierzy 80C będzie dobry!). Na dodatek w "Agentce" są większe kobiety z nie
      takim małym biustem więc wciskanie im skorupek jest po prostu okrutne ;)
      Atlantic to była moja ulubiona firma bo staniki są tam ślicznie i całkiem tanie,
      ale rozmiarówkę to mają wybitnie nędzną, chociaż na dużą pochwałę zasługuje
      wybór 65AA-B.
      a co do majtek to wg mnie są dobrej jakości, nie to co z keya- jak je sobie
      podciągnęłam, to dziura została tam gdzie były palce :P
      • adryjanna Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 16:10
        TVN Style uwielbiam, bo to dzięki temu kanałowi zauważyłam, że - oho, może
        stanik coś zmieni. Atlantic to firma świetna - tylko i wyłącznie jeśli chodzi o
        figi (bo stringami w rozmiarze S to się owinąć mogę). Są tanie i dobrej jakości.
        A jeśli chodzi o staniki: wpadam do sklepu i pytanie prosto z mostu 'Dzień
        dobry, czy mają panie jakiś biustonosz w rozmiarze 70E?', chwila ciszy, rzut
        okiem w mój dekolt i odpowiedź zabójcza 'Został nam ostatni 75D, ale to to samo
        co 70E, będzie dobry... ale wie pani co, może pani zobaczy 75C, bo jak trochę
        mniejszy to biust się ciekawiej ułoży, a z tego rozmiaru to już mamy duży wybór'.
        • quleczka Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 16:44
          >ale wie pani co, może pani zobaczy 75C, bo jak trochę mniejszy to biust się
          ciekawiej ułoży

umarlam ze smiechu :D ciekawiej ulozy :D

to powinno isc do watku o najbardziej idiotycznych tekstach ekspedientek ;)
          • adryjanna Re: Tvn Style a Atlantic 28.04.08, 16:51
            takie gwiazdy chodzą po ziemi, a ja dzięki nim przez kilka ostatnich lat chodzę
            w źle dobranych stanikach ;-)
            na szczęście ten tekst na mnie nie zadziałał, bo byłam w fazie 'uświadamiania'.
            Ale kto wie co by było kilka miesięcy wcześniej, kiedy się dosłownie wpychałam w
            miskę D. ;-)
    • wieczorynka79 ... 28.04.08, 16:09
      Ciekawa jestem dlaczego ktos usunal moja wypowiedz.Nie byla ani
      obarzliwa ani wulgarna a zostala usunieta,bo jej nie widze. Hm
      • maith Wieczorynko, my się tu z ludzi nie śmiejemy 29.04.08, 15:42
        Twój post został usunięty, ponieważ łamał regulamin. Na Lobby nie ma i nie
        będzie tekstów obśmiewających ani chudość ani mały biust.
    • pierwszalitera Obwody w rozmiarówce 28.04.08, 22:07
      A ja się ciągle zastanawiam, dlaczego tyle pisze się o konieczności małych obwodów, a tak mało o poprawie jakości istniejących już rozmiarów. Przecież to skandal, że gumy naciągają się tak straszliwie, że osoba ze (zmierzonymi na płucach) 76cm pod biustem wyskakuje czasem z 70-tek. Moim zdaniem na taki wymiar 75-tka POWINNA dobrze trzymać. Dzisiaj mierzyłam na przykład kilka takich beznadziejnych biustonoszy. Żenująca jakość. Rozciągały się już w ręku jak guma do żucia. Ja bym z takiej firmy 65-tek nie kupiła, nawet gdyby takie produkowała, bo co to za idiotyzm, producenci najpierw szyją za długie w obwodzie rozciągliwce, a dla zamydlenia oczu rzucą łaskawie na rynek kilka 60-tek i 65-tek z koszmarnie zabudowanymi miseczkami, a babki się zabijają. :-/ Myślę, że promować należy firmy, które trzymają klasyczną rozmiarówkę, tak jak być powinno, domagając się u nich większych miseczek.
      • the_mariska Re: Obwody w rozmiarówce 28.04.08, 22:18
        Niestety nie znam żadnej takiej firmy, ale jakbym poznała, to stałabym się ich najwierniejszą klientką. Też uważam, że to idiotyczne, że trzeba przeliczać rozmiary, uwzględniać poprawkę na rozciągliwość, przeliczać miseczki i bać się, czy się przypadkiem nie wypadnie z rozmiarówki. Dużo bardziej wolałabym iść z moimi 65 centymetrami pod biustem do sklepu i móc spokojnie kupować siedemdziesiątki z gwarancją, że biust będzie mi się trzymał mur beton.

Swojego czasu stworzyłam nawet osobny wątek na ten temat. Co z tego, kiedy według tabeli obwodów tylko kilka modeli na świecie wykazuje takie właściwości...
        • turzyca Re: Obwody w rozmiarówce 28.04.08, 22:51
          Cos na LMB bylo o firmie Margo, ktora jakoby trzyma rozmiarowke. Ale jakos temat
          nie powrocil.
          no i scisle 70 i tak nic nie daje osobie majacej 65 cm pod biustem.
          • the_mariska Re: Obwody w rozmiarówce 28.04.08, 23:00
            Tfu, przejęzyczyłam się bo za dużo gadam o stanikach z tym obwodem :) Pod
            biustem mam na maksymalnym ścisku 68 i tabelkowo powinno być 70 jak nic. A pod
            siedemdziesiątkę jeszcze mogę schować w obwód klucze, portfel i paczkę papierosów.

Swoją drogą, nie chodzi mi o to, zeby szyć staniki z płótna żaglowego i trzymać
            obwód jak mur beton, bo wszystkie byśmy się w tym podusiły. Ale nie jest dla
            producentów chyba aż tak wielką filozofią uszyć stanik przykładowo na 90 cm w
            biuście, którego obwód w spoczynku ma około 63cm, a rozciąga się dajmy na to do
            75, i doszyć do niego metkę 70D? Oszacowanie na ile dany obwód będzie się
            rozciągał to naprawdę nie jest taka skomplikowana kalkulacja, odrobina badań nad
            właściwościami materiału i już wiadomo, czego się można spodziewać po danym staniku.

Tylko właśnie, czemu to MY tutaj na forum musimy przeprowadzać te badania bo
            producenci się nie fatygują...?
            • turzyca Re: Obwody w rozmiarówce 28.04.08, 23:29
              Ty siem mnie nie pytaj.
              Swoja droga chcialabym dostac w swoje rece stanik z lat 20., 30., 40., i 50. i
              sprawdzic jaka jest jego rozciagliwosc. Bo chyba byla tu gdzies stworzona
              teoria, ze nasz problemy wynikaja z tego, ze producenci uzywaja rozmiarowki z
              czasow pierwszych stanikow, ale materialow wspoleczesnych.
              Sprawdzenie kompatybilnosci z moja dosc przecietna figura tez byloby ciekawe -
              podobno ludzkosc sie w ciagu ostatni 70 lat rozrosla na tyle, ze jak teraz kreca
              filmy w oryginalnych ciuchach (Pianista Polanskiego chociazby) to statystki w
              wiekszosci wtlaczaja sie w buty niczym starsze siostry Kopciuszka, bo rozmiar
              powyzej 37 sie w zasadzie nie zdarza. Ciekawe czy stanikow tez to dotyczy, a
              jesli tak to dlaczego w przeciwienstwie do producentow butow producenci stanikow
              nie nadazaja za zmianami.
              • pierwszalitera Re: Obwody w rozmiarówce 29.04.08, 00:01
                Za zmianami producenci rzadko nadążają. Podobno zmieniły się bowiem nie tyko popularne rozmiary butów, tylko wszystkie inne też. Na przykład współczesne kobiety nie mają już takie szczupłej talii jak babki wcześniej. I są też statystycznie wyższe. No i mają też większe biusty. Ale czy bierze się to pod uwagę? Ja już kilka razy czytałam w Niemczech o jakieś reformie rozmiarowej, ale wyników specjalnie nie zauważam. Myślę też, że wszechobecność elastycznych materiałów nie zawsze jest dobrodziejstwem. No bo jak się naciąga, to nie może trzymać fasonu. Szczególnie przy stanikach. Kiedyś w jakimś lokalnym niemieckim czasopiśmie czytałam wywiad z francuską gorseciarką, u której zamawia Hollywood do filmów. Babka mówiła też o biustonoszach i przestrzegała, że modne elastyczne miseczki bezszwowe nie formują jak należy biustu, i szkoda na takie pieniędzy. No to jak elastyczne miseczki nie tego, to ciekawa jestem co myślała o tych superelastycznych obwodach. :-)
                • adryjanna Re: Obwody w rozmiarówce 29.04.08, 10:12
                  I to jest przerażające, że nie nadążają. Podstawy ekonomii się kłaniają: jest
                  popyt, to powinna być podaż. A tu nie... A przecież z gospodarką centralnie
                  planowaną się już pożegnaliśmy, więc rynek rzekomo powinien być elastyczny i
                  dostosowywać się do potrzeb klienta. A kobiety, które chcą tylko większej
                  rozmiarówki znowu aż tak bardzo wymagające nie są...
                  • adryjanna Re: Obwody w rozmiarówce 29.04.08, 10:14
                    Zwłaszcza, że chociażby ten Atlantic. W każdej mieścinie jest, ceny ma
                    przystępne, to nie mogę uwierzyć, że się boją, że klientów nie będą mieć...
                  • ganbaja Re: Obwody w rozmiarówce 29.04.08, 17:05
                    adryjanna napisała:
                    więc rynek rzekomo powinien być elastyczny i
                    > dostosowywać się do potrzeb klienta.

Rynek jest elastyczny to i obwody są elastyczne :-)
                    • joankb Re: Obwody w rozmiarówce 30.04.08, 08:36
                      Dziewczyny - wy wyjdźcie ze szkolnego schematu. O rynku dawno już nie decyduje
                      popyt. O rynku od dawna decydują duzi producenci, ich "genialne" pomysły i
                      marketing. Nie widzicie tego wokół siebie?
        • yaga7 Re: Obwody w rozmiarówce 29.04.08, 11:36
          Ostatnio kupiony Fayreform Frosted w obwodzie 34 czyli 75 ma w spoczynku 68 cm i
          rozciąga się do 78...
          Więc są pewne firmy i pewne modele, które starają się trzymać rozmiarówkę.
          • pierwszalitera Re: Obwody w rozmiarówce 29.04.08, 19:09
            yaga7 napisała:

> Ostatnio kupiony Fayreform Frosted w obwodzie 34 czyli 75 ma w spoczynku 68 cm
            > i
            > rozciąga się do 78...
            > Więc są pewne firmy i pewne modele, które starają się trzymać rozmiarówkę.

Ja też taki mam. Żeby było śmieszniej mój najtańszy, kupiony w niemieckim sklepie Hunkemoeller. Czarny, gładki, miękki i bezszwowy w rozmiarze 75E. W spoczynku ma 68cm, a naciąga się do około 80cm, ale jest już wiele, wiele razy prany. W sklepie w ogóle nie chciałam go mierzyć, bo normalnie szukam 70-tek, ale ekspedientka powiedziała, że klientki się skarżyły (?), że stanik ciaśniejszy niż inne. Noszę na zewnętrznej haftce, czasem na środkowej. Mój najlepszy codzienny stanik do dzisiaj.
            • the_mariska Re: Obwody w rozmiarówce 29.04.08, 19:13
              Wpiszcie ja koniecznie do wątku o ściśliwcachi rozciągliwcach Przyda się dla potomności :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka