Dodaj do ulubionych

WĄTEK RATUNKOWY - 2

• lady1311 Pollyana Freya 75 HH 26.05.08, 20:38
      Dziewczyny pomocy! Kupilam moj pierwszy stanik Pollyanna z Freya. Mam 83 pod
      biustem i 114 w biuscie wiec po kunsultacjach ustalono mi rozmiar na 34 HH
      (75HH). Dzis go wlasnie dostalam i napewno jest za duzy, tylko trudno mi ustalic
      co jest za duze.
      1. ostaje mi koronka na gorze
      2. wydaje mi sie, ze biust jest za szeroko rozstawiony
      3. bez problemu przy zapieciu na srodkowa haftke wkladam palec z przodu, miedzy
      fiszbinami
      4. spokojnie tez moge sie zapiac na najciasniejsza haftke
      5. ramiaczka mam podciagniete praktycznie na maksa.
      I teraz nie wiem czy wymienic na 70 HH czy na 75 GG

Bardzo bym prosila o pomoc, zamawialam go w Angli i tez nie wiem jak to do konca
      funkcjonuje z tymi wymianami.
      • butters77 Re: Pollyana Freya 75 HH 27.05.08, 10:23
        Z tego, co piszesz, wynika, że na pewno przydałby się węższy obwód (choćby
        trzymając się zasady, że na początku powinnaś zapinać biustonosz na
        najluźniejszą haftkę). Ale trudno mi coś ocenić na podstawie opisu miseczki -
        napisz proszę coś więcej.

Wspominasz,że "wydaje mi sie, ze biust jest za szeroko rozstawiony" - co masz na
        myśli? Czy biust faktycznie jest "rozstawiony", czy fiszbiny sięgają tak
        szeroko, że wydaje Ci się, że BYŁBY rozstawiony, gdyby piersi wypełniły
        miseczki? Słowem - spróbuj napisać jak najwięcej o położeniu fiszbin (dokąd
        sięgają? czy wykraczają poza linię piersi?) i o miseczkach (czy odstają tylko
        przy górnej krawędzi? czy w innych miejscach miseczki też?).
        • lady1311 Re: Pollyana Freya 75 HH 27.05.08, 12:33
          Tez tak mi sie wydaje co do obwodu, ze niedobrze ze moge juz sie zapiac na
          najciasniejsza haftke. Co do misek, jak mam maksymalnie podciagniete ramiaczka
          to odstaje mi tylko koronka u gory, reszta ladnie wypelniona ale jak tylko
          troche te ramiaczka poluzuje to sa luzy ogolnie ;) Jak sciagnelam troche stanik
          "w srodku" to biust wygladal lepiej, bo tak wydaje mi sie ze mam go troche "pod
          pachami". Fiszbina zewnetrzna siega mi gdzies do polowy pachy.
      • zuzia_8 Re: Pollyana Freya 75 HH 27.05.08, 10:42
        ja, mając też 83 pod biustem, noszę 70. ale to zależy od budowy
        ciała. Przygodę ze stanikami zaczynałam z 75. A Arabellę mam w tej
        chwili 65 :D
    • mareczkowa Masquerade Aragon 27.05.08, 13:00
      stanik piekny, ale cos z nim jest nie tak, znaczy ze mna. wzielam
      32E (wymiary 72/92)., i tak - obwod moze byc, fiszbiny ok, ale
      wydaje sie duzo za duzy, gora miseczki nie przylega do biustu. A
      jednoczesnie robia sie takie jakby buly u gory podskakujace przy
      kadym ruchu, ramiaczka skrocone. czytalam w watku aragona, ze miski
      ma raczej standard/male. A na mnie duzo za duze. Nie ten fason
      pewnie, tak?
      • jaagna Re: Masquerade Aragon 27.05.08, 13:03
        Wybrałąs obwód 32 (czyli 70) przy obwodzie pod biustem 72 cm? Jesteś pewna, ze był to dobry wybór? Czy Aragon jest aż tak ściśliwy? Moze powinnas była wziąć 30?
        • vasylkova Re: Masquerade Aragon 27.05.08, 14:41
          ja mialam ten sam problem - najpierw mialam aragon 32F i byl duuzo za duzy w miskach, obwod OK, przy 74/95 bym sie w 30 nie dopiela na 100%.
          Odeslalam, zamowilam hestie 30E, i tez byla jakby za duza - miski odstawaly u gory.
          Marysia powiedziala mi, ze to niekomaptybilnosc fasonu z moim biustem - plytkie i szerokie miski, podczas gdy moje piersi sa "cale do przodu".
          Niestety :(
        • mareczkowa Re: Masquerade Aragon 27.05.08, 15:35
          wybralam obwod 32, bo w watku aragona ktoras z dziewczyn (z
          podobnymi wymiarami do moich)pisala, ze 32 uklada sie znacznie
          lepiej niz 30. no i obwod wydaje sie byc dobry, tylko te miski.
          Pewnie to po prostu stanik nie dla mnie, a szkoda, bo piekny jest
          baaardzo
          • ungore 28FF Rio -nie wiem czy dobry wątek 27.05.08, 15:54
            Wypatrzyłam super promocję Rio czerwone 28FF... ja mam bułkująca
            arabellę 28FF, casablancę 30G i 30FF. Nie wiem czy z wymiarami 68/93
            mam w ogole patrzeć na to Rio? czy celować w 30F?
            • julija_primic Re: 28FF Rio -nie wiem czy dobry wątek 27.05.08, 17:49
              ungore ja mam 74/93-94 i mierzylam RIO 30F i bylo sporo za duze (tak
              z pol miski) i z tego co pamietam to spokojnie mogloby byc
              ciasniejsze (dla mnie a ty masz sporo pod biustem mniej)nie wiem jak
              28FF
            • narcyza5 Re: 28FF Rio -nie wiem czy dobry wątek 27.05.08, 18:24
              jeśli już to w 28g (jeśli jest)
              Mam tyle samo w biuście (pod 73) - arabelkę (niebułkującą) mam 28g,
              rio (nude) 30f. Wciśnięcia się w 28 ff sobie nie wyobrażam.
    • wielebnna zamieszanie rozmiarowe 28.05.08, 14:02
      w ramach ostanikowywania mamy (91/105) nabyłam jej fantasie 36E, freya 36F,
      ballet 36E i harmony panache 36F
      fantasie za mała, freya i ballet za duże; jedynym dobrym okazało się harmony
      w która stronę teraz szukać?
      czy bardziej balkonetki 36E/F czy fullcupy 36D?
      podoba się jej fantasie, próbowac 36DD? czy 36 D (przy 36E brzęczała, że ja
      piłuje pod pachami)
      przyznam, że zgłupiałam
    • zoe7 Freya Madison 65FF 28.05.08, 16:34

Tak sobie ambitnie zaszalałam mimo że to nie jest model polecany na początek.
      Chiałam sprawdzić z ciekawości i... Cos jest nie tak, tylko nie do końca wiem co
      :( Zapiąć sie zapnę, jestem chyba strasznie "ściśliwa"(czytaj tłusta) więc może
      bym i wytrzmyała, ale... Nie wyglądam dobrze. Nic nie podnosi, nic nie zbiera.
      Fiszbiny wyginają się przy końcówkach tak jakby do zewnatrz... to co to
      oznaczy?? Za mała miska? Ale w misce jakby pustawo. Myslałam, ze jak wezme jak
      najmniejszy obwód to jakos mi sie to pokazowo wszystko wypchnie a tak ne jest :(
      Zwiekszyc obwód i zmniejszyć miskę? Czekam na pomoc.
      W rozmiarowym byłam, moje wymiary 83/96.
      • zuzia_8 Re: Freya Madison 65FF 28.05.08, 16:45
        a jaki rozmiar wzięłaś?
        • zuzia_8 Re: Freya Madison 65FF 28.05.08, 16:50
          no dobra, ślepa jestem, w tytule nie zauważyłam :)

ja mam pod biustem tyle samo co ty.
          I i 65 to tylko w Arabelle i Eleanor się zapinam. Nie wiem czy 65
          tutaj to nie przesada bo po paru godzinach noszenia możesz mieć
          problem.
          co to znaczy - w misce pustawo? wygarnęłaś wszystko? może jest za
          mała (poczytaj o pomarańczy w szklance na Stanikomanii).
          • zoe7 Re: Freya Madison 65FF 28.05.08, 18:57
            No właśnie nie wiem co mam zrobić....:( Chyba zwieksza obwód troche, ale co
            zmniejszyc miski? A te wygięte fiszbiny o czy świadczą?
    • czeresniasta Kalyani Little Cracker Bra - za mała miska? 28.05.08, 23:24
      Dziewczyny, poradźcie. Dziś przyszła do mnie paczuszka z Bravissimo, a w niej
      Kalyani Little Cracker Bra w rozmiarze 30GG. Sam stanik bardzomisię, ale nie
      wiem, czy nie ma za małej miski. Niby nic nie bułkuje, ale jak nabieram
      powietrza, to mam wrażenie ciasności i takiego przyciskania piersi do klaty. W
      zwisie swobodnym mierzę 74/99, w jak na razie najlepiej dopasowanym zwężanym
      (rozciągnął się) Avocado Kitty 70H w biuście mam 97 (nie bułkuje), w Kalyani --
      95. Poradźcie, czy warto wymieniać na większą miskę? Obwód nie jest zły (zresztą
      pewnie szybko będę podszywać gumką), jednak wciąż mam wrażenie, że miska jest za
      płytka, bo fiszbiny czuję tak, jakby były odpychane od ciała. Z drugiej strony
      może to już po prostu obsesja, a stanik jest dobry... Bo jak wygarniam i
      wygarniam, to ciężko stwierdzić bułkowanie górą. A z marszczeniem miseczki nie
      umiem stwierdzić, bo już mi się wszystko w oczach marszczy O_O
      • kasica_k Re: Kalyani Little Cracker Bra - za mała miska? 29.05.08, 02:28
        A nie odstaje Ci dół stanika na mostku? Spróbuj, czy dasz rade włożyć palec
        między materiał a ciało. Kalyani "lubią" odstawać na mostku, ale jeśli ma to
        miejsce jedynie u góry i nie jest to bardzo duże odstawanie, to moim zdaniem
        można uznać, że ten model tak ma. Niestety, lubią też mieć przymaławe miseczki...

Czy ogólnie Twój biust jest "kompresowalny"? Bo ten odejmuje Ci aż 4 cm z obwodu
        w biuście, a to jest zauważalna liczba.
        • myrtille Proszę o pomoc w zwrotach:) 29.05.08, 08:33
          Zwrotów jeszcze nie przerabiałam, ale dziś planuję więc proszę o informację.
          Ile x można zwracać ten sam stanik w poszukiwaniu właściwego rozmiaru? Czy
          kiedyś cierpliwość sprzedawców się kończy?:-)
          I drugie pytanie, czy jeśli zamówię 5 biustonoszy, a zostawię 1 to czy jest
          szansa że za te 4 dostanę pieniądze czy istnieje tylko opcja wymiany na inny
          rozmiar, inny model.
          A co jak wymieniam na tańszy stanik?
          Dostanę zwrot na konto?
          • martulka_s Re: Proszę o pomoc w zwrotach:) 29.05.08, 20:22
            1. W Bravissimo czy Brastopie wymiany można robić kilkukrotnie, właściwie do
            skutku. Nie słyszałam, żeby któraś forumka miała przejścia z powodu dużej ilości
            wymian.

2. Spokojnie możesz zwrócić 4 z 5 zamówionych biustonoszy a jeden zostawić czy
            np. wymienić. To samo w drugą stronę, możesz na wymianę za 2 staniki zamówić 3
            czy 5 czy oprócz nich top czy tam co ci się żywnie podoba. W pierwszej sytuacji
            zwracają ci różnicę na kartę, w drugiej pobierają sobie brakującą kwotę.
            • myrtille Re: Proszę o pomoc w zwrotach:) 30.05.08, 08:59
              Dzięki serdecznie.
        • czeresniasta Re: Kalyani Little Cracker Bra - za mała miska? 03.06.08, 23:44
          > A nie odstaje Ci dół stanika na mostku? Spróbuj, czy dasz rade
          > włożyć palec między materiał a ciało.

Dam, palec wchodzi od dołu na przestrzał.

> Niestety, lubią też mieć przymaławe miseczki.

Obawiałam się tego po lekturze w wątku Kalyani. Ale to mój pierwszy zakup przez
          net, więc pierwsze koty za płoty.

> Czy ogólnie Twój biust jest "kompresowalny"? Bo ten odejmuje Ci aż
          > 4 cm z obwodu w biuście, a to jest zauważalna liczba.

Biust mam przedzieciowy, trudno mi powiedzieć, czy bardzo kompresowalny, na
          pewno jest znacznie mniej kompresowalny niż biust mojej mamy :) Z tym że z
          powodu grawitacji i dobrych kilku lat w 75D pomiar biustu saute i w staniku
          wypada na ździebko różnych wysokościach, więc bardziej sugeruję się pomiarem w
          staniku niż bez niego. Więc niby dla tych 97 30GG wychodzi tabelkowo trochę
          większe niż powinno, miałam nadzieję, że to zniweluje potencjalną
          małomiseczkowość...

Obejrzałam sobie nową notkę na stanikomanii, potem stwierdziłam, że czuję ulgę w
          biuście, kiedy zdejmę stanik, więc wymieniam na większy. Zobaczymy, co z tego
          wyjdzie.

Dzięki za pomoc :)
    • dariamax kris line 34jj 29.05.08, 11:23
      Właśnie kupiłam i fiszbiny odstają mi na mostku tak mniej więcej na 1,5 cm. Moje
      wymiary to 86/119. Po za tym stanik fajnie leży. ale te fiszbiny odznaczają się
      na bluzce tzn widać odstający czubek fiszbin. I już sana nie wiem za małe
      miski? Czy naginać fiszbiny?
      • limonka_01 Re: kris line 34jj 31.05.08, 00:26
        Wygląda na zbyt małą miskę. Wg tabelki powinno być OK, ale Kris Line nie trzyma
        brytyjskiej rozmiarówki. Jeżeli masz możliwość, to wymień na taki sam rozmiar,
        ale Panache, Freyę lub Fantasie.
    • setisun Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 29.05.08, 11:48
      Drogie Panie :-)
      Zamówiłam biustonosze, zgodnie z poradą (za udzielenie której jestem ogromnie
      wdzięczna:-)).
      Problemem jest to, o czym pisałam w wątku rozmiarowym z moją doradczynią, czyli
      duża różnica między jedną a drugą 'kruszynką' ;-)
      Zamówiona biustonosze były zazwyczaj dobre na mniejszą pierś, niektóre były IDEALNE.

Poprosiłam o wymianę (wsparłam się tabelką na peachfield).

No i do rzeczy:
      model Polyanna GG-J w rozmiarze 80H próbuję wymienić na 80HH
      model Tango II w rozmiarze 80H próbuję wymienić na 85GG.

Powiedzcie mi, Drogie Ekspertki, czy dobrze strzeliłam? Jeśli nie - to co
      proponujecie?

Dziękuję za poradę z góry, wdzięcznam bardzo :)
      • setisun Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 30.05.08, 11:40
        Zapomniałam dopisać, że moje wymiary to 91-92/117.
        Ratunku, ratunku :)
    • wanilia00 Harmony balcony Panache 29.05.08, 17:53
      W wątku rozmiarowym zasugerowano mi 34H przy obwodach 84-84/110-111. Kupiłam
      Harmony Panache balkonik i nie wiem, co robić. Fiszbina do dołu miseczki
      przylega do ciała, potem materiał przylega do żeber, a pierś "zaczyna się" na
      wysokości jednego palca. Wyczytałam, że tak ma być. Problem zaczyna się z boku.
      "Na wysokości godziny" 4-5 są to już dwa palce, a z boku między fiszbiną a
      zarysem piersi trzy palce. Fiszbiny są takie jak w moim dawnym 80e, gdzie ładnie
      obejmowały pierś (dlatego zdecydowałam się na Harmony po przeczytaniu
      tabelek)tylko dużo dłuższe. Co w takim razie dzieje się w Harmony? Rozciągają
      się? Nie mogę ich podciągnąć do góry, bo już mam je pod pachą. Strasznie
      zabudowany ten stanik. Od strony mostka na dole, koronka delikatnie spłaszcza
      pierś. Od góry jest trochę luźna. W obcisłych bluzkach jest ok, w jednej
      wydawało mi się, że góra bułkuje. No, ale skoro koronka jest luźna, to chyba już
      "widzę obcych" wszędzie. Zgłupiałam totalnie.

Mogę go odesłać, ale wtedy pozostanie mi gniecenie się w starym, dopóki nie
      znajdę odpowiedniego. Przy migracji ten bok się nie wypełni, więc jeśli
      zostawię, to stanik byłby "nie do zadań specjalnych" ;) Szkoda, bo kolor jest
      cudny, koronka też ładna. Czy takie wystawanie fiszbiny poza obrys piersi może
      zaszkodzić? Bułę zrobi, migracja będzie nieodpowiednio przebiegała?
      Czy możecie mi też zasugerować, na jakie modele powinnam w takim razie zwrócić
      uwagę? Bardzo proszę o pomoc.
      • boziaj Re: Harmony balcony Panache 30.05.08, 10:32
        to chyba jednak zbyt szerokie fiszbiny... bo fiszbiny w spoczynku a
        po zalozeniu niestety czesto zupelnie inaczej wygladaja
        jak mialas 80 to wiadomo, ze mniej sie naciagal na ciele niż teraz 75
        splaszczanie piersi i bulkowanie przodem przy teoretycznie dobrej
        miseczce u mnie wystepuje przy szerokich fiszbinach (szerokie
        fiszbiny, plytka miska)
        a harmony to chyba szerokofiszbinowy jest, nawet jak na panache -
        ale ja niepanaszowa, to moze ktos inny sie wypowie
        IMO daj sobie spokoj z tym harmony a poszukaj czegos z węższymi
        fiszbinami
        i moze daj foto do galerii?
        • wanilia00 Re: Harmony balcony Panache 30.05.08, 12:05
          Bardzo Ci dziękuję. Myślałam już przez moment o kowalstwie polecanym w wątku
          robótek ręcznych, ale to chyba nie jest dobry pomysł. A co byś w takim razie
          poleciła z węższych, np. z Feyi? Nie mam dostępu do galerii, ale przemyślałam
          kwestię i to wygląda naprawdę nieciekawie, nie warto go zostawiać.
          • boziaj Re: Harmony balcony Panache 30.05.08, 15:18
            ja jestem z innej półki rozmiarowej, ale z tego co sie orientuję to
            freya w miseczkach pow. G jest szerokofiszbinowa :( tu musiałyby sie
            wypowiedziec dziewczyny, ktore to nabiustnie przerabiały
            ale z panache na pewno są staniki "węższe" od harmony
            i do galerii fotki mozesz zawsze wyslac w celu pomocy, nie musisz
            miec dostepu (patrz regulamin)
            sprobuj tez poszukac i zapytac w wątkach producenckich
            np. fantasie jest średniofiszbinowe
            powodzenia :)
            • wanilia00 Re: Harmony balcony Panache 30.05.08, 17:02
              Dziękuję :) Jeśli jeszcze któraś z lobbystek może mi pomóc, będę bardzo wdzięczna.
    • aadrianka Fiszbiny w Masquerade Casablance. 29.05.08, 17:54
      Dotarła właśnie Casablanca - 30G przy moich wymiarach 75/97 (znowu
      schudłam pod biustem...) Obwód mógłby być ściślejszy, ale ten jest
      wygodny nawet na najluźniejszej haftce. Miseczki właściwie dobre -
      bułki się nie robią, biust się układa ładnie, wyglądam prawie jak
      Yaga:), ale kiedy mocno się wyprostuję, fiszbiny nie leżą ściśle na
      mostku. Ewentualnie jedna leży, druga lekko odstaje. Albo też obie
      odstają, tak na 2 milimetry. Niby żadna odległość, ale
      przyzwyczaiłam się już do mocnego ucisku Rio czy Pollyanny. Nie jest
      to kwestia szerokości - w Rio rozstaw fiszbin na mostku jest
      większy, a fiszbiny przytulają się do mostka bardzo ściśle.
      Stanik bardzo mi się podoba. Formuje najcudowniejsze jabłuszka
      świata i pod bluzkami nawet odstająca koronka się wygładza.
      Generalnie cud, miód i orzeszki, tylko te nieszczęsne 2 milimetry...
      Wymienić nie wymienię, bo jest do G...
      Jak sądzicie, te 2 milimetry odstawania jest dozwolone? Czy to już
      za mała miska?
      • limonka_01 Re: Fiszbiny w Masquerade Casablance. 29.05.08, 23:11
        I do mnie dzisiaj dotarła Casablanca. Czarna, rozmiar 32G na 77/100. Wydaje mi
        się, że miski nie są małe. Na mniejszej piersi miseczka mi trochę odstaje.
        Raczej standardowe lub minimalnie większe. Aż przymierzyłam, aby sprawdzić
        fiszbiny i u mnie leżą płasko na mostku. Pokombinuj trochę z ułożeniem obwodu,
        bo widzę, że Maskaradki są bardzo wrażliwe na lekkie nawet przesunięcia. A 2mm
        możesz zaniedbać szczególnie, jeżeli stanik ci się tak bardzo podoba. Poza tym
        pierś się zmienia w ciągu miesiąca, a w czasie wakacji dość często się chudnie i
        może okazać się, że stanik zrobi się nawet za duży.
    • ataab freya charlie pomocy :( 30.05.08, 17:18
      pomocy!
      na poczatku przyznam sie, ze zamiescilam to pytanie w watku o freyi, ale haslo
      "watek ratunkowy" chyba bardziej odpowiada moim potrzebom.
      zamowilam przez siec z UK stanik freya charlie i dzis doszla do mnie paczka.
      nosze 30ff w polyannie i w ciemno zamowilam ten sam rozmiar.
      i tu sie pojawia pewien problem: fiszbiny sa tej samej dlugosci co polyannowe,
      ale charlie jest nieco od polyanny wyzszy przy mostku, wiec "luz" fiszbinowy
      (ten zapas na przesuwanie fiszbiny), ktory w polyannie ma okolo centymetra moze,
      w charliem jest wiekszy. czyli jest kawalek szlufki fiszbinowej bez fiszbiny :(
      czy ktoras z was miala podobny problem z tym modelem? czy to mozliwe, ze jest w
      nim przez jakis blad za krotka fiszbina? czy moze tak ma byc, a ja wymyslam
      sobie problemy ciuchowe, bo tych zwiazanych z praca magisterska mam juz dosc?
      • jaagna Re: freya charlie pomocy :( 30.05.08, 17:57
        W moim też jest wiecej luzu w tuneliku fiszbinowym. Mostek ma ponad 7,5 cm wysokości (32G). Krósza fiszbina w niczym nie przeszkadza.
    • wkroplideszczu 3 staniczki: Casablanca, Ines, Flirtelle Daisy... 01.06.08, 10:09
      Zamówiłam sobie na brastopie 3 staniczki: Casablance 30FF, Freye Ines 30F i
      Flirtelle Daisy 30FF. Moje wymiary to 69/93.

O ile Casablanca pasuje dość dobrze(miseczka odrobinke za duża i obwód luźnawy -
      będę musiała podszyć) to z tymi dwoma ostatnimi mam problem.

W daisy troche marszyczy mi się miseczka i robi dzioby, nie wiem dlaczego, czy
      to krój stanika jest zły, czy materiał czy miska do tego stopnia za duża - no
      nie wiem po prostu. Stanik sam w sobie jest prześliczny - kolor to white/pastel
      i wygląda duuuzo ładniej niż na zdjęciu. Obwód narazie jest ok na
      najciaśniejszej haftce ale to rozciągliwiec, więc pewnie jego tez niedługo bede
      musiała podszyć.

Najbardziej martwi mnie Ines. Nie wiem czy to za duża miseczka czy zupełnie
      odwrotnie - za mała. Czy to po prostu nie jest krój dla mnie. Miska u góry
      pustawa, na dole przy fiszbinie tez się troche marszczy. Fiszbiny mniej więcej
      celują w środek pachy choć bardziej z przodu. Brzeg koronki mi się wbija tworząc
      bułkę a jednocześnie pod nim mam puste miejsce i zmarszczke od brzegu ramiączka
      wzdłóż tego ukośnego szwu łączącego koronkę z materiałem. Ponad to robi mi
      dzioby. I zgłupiałam w końcu - czy ta miseczka jest za mała czy za duża? Ale
      jak to możliwe żeby była za mała skoro wszystkie moje 30FF (oprócz polly, która
      zaczyna bułkować) są na mnie jeszcze troche za duże. Ale jednak to chyba
      najbardziej prawdopodobna wersja. Albo niekompatybilność. Staniczek jest piękny,
      chciałabym, żeby równie ładnie wyglądał pod bluzką...:) Czekam na werdykt:)
    • keltoi Tak z ciekawości bardziej... 02.06.08, 03:13
      Ale nie ma "wątku pytającego" ;)

Jeśli to jest 32GG, to jak ja się plasuję z moimi piersiami rozmiaru najwyżej 1/3 tego, co posiada pani na tym zdjęciu?

allegro.pl/item363680956_arabella_sorbet_32_gg_nowa_ale_uszkodzona.html
      Nie to, że mam second thoughts, ale wiecie co? Zastanawiam się, jak się ma moje 34FF do szerokich pleców... hm. Niech mnie ktoś oświeca, bo się mocno zastanawiam ostatnio. Ja po prostu... mam małe piersi! Oglądam tego typu zdjęcia i dostaję jakichś dziwnych przemyśleń. Gdzie ja się wpasowuję w to wszystko?
      • maith Re: Tak z ciekawości bardziej... 02.06.08, 03:29
        W zależności od tego, pod jakim kątem zrobisz zdjęcie i gdzie je utniesz, jesteś
        w stanie sprawić wrażenie, że biust jest np. 3 razy większy. Hmmm, kojarzysz
        zdjęcia, gdzie na 1 planie ląduje stopa? Perspektywa sprawia, że stopa robi się
        bardzo duża. Ten efekt zależy dodatkowo od obiektywu.
        • keltoi Aż w ramach eksperymentu naukowego... 03.06.08, 23:18
          zrobiłam podobne zdjęcie.
          No niech będzie, połowa. Co nie zmienia faktu.. możliwe to, czy nie?
          O_o
    • charissa fiszbiny na mostku 03.06.08, 09:58
      we wszystkich moich nowych stanikach, w licznie 4 fiszbiny, które są na mostku
      nie leżą obie na ciele. między moimi piersiami mieści się tylko jedna fiszbina,
      a druga leży bokiem/skosem na piersi.

De facto, najbliżej ideału, by leżało na srodku jest fantasie rimini, który jest
      dość pancernym full cup'em i pewnie z racji tej pancerności fiszbina się nie
      poddaje. Niestety nie jest to dla mnie model na co dzień, a na pewno nie na lato.

Tango Plunge i Freya Arabella niestety nie leżą w środku, miałam nadzieję, że
      Curvy Kate - Emily będzie lepsza, bo niby niższe fiszbiny z przodu, a nie -
      efekt taki sam fiszbina nie mieszczą się.

Przed nawróceniem nosilam staniki z avocado i tam takiego problemu nie było.

Czy myślicie, żeby już nie kombinować z brytyjczykami i następne staniki zamówić
      w avocado? tylko boję się, że przy miseczce J będą znów jakieś cyrki :(
      wcześniej kupowałam E <OOPS>
      • charissa freya pollyanna miała być <roll> 03.06.08, 10:00

• charissa może jednak ma ktoś jakiś pomysł co z tymi fiszbin 06.06.08, 13:57

• lowca.stanikow Re: fiszbiny na mostku 06.06.08, 20:15
        a próbowałaś przymierzać Rio? bo w wielu stanikach też mam taki
        problem jak Ty, a RIO ma takie chudsze i niżej się kończące
        fiszbiny, że ładnie sobie przylegają
        • charissa Re: fiszbiny na mostku 08.06.08, 12:29
          próbowałam, ale odesłałam, nie pamiętam jak było z fiszbinami
          nie umiałam dopasować rozmiaru w RIO
    • solidna Panache Tango II- pomocy !!! 03.06.08, 12:53
      Postanowilam sie dopisac, bo nikt wiecej nie chcial mi tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79897945&a=79951252 podpowiedziec;
      pare dni minelo, i znowu zagrzewam sie do stanikowych poszukiwan
      - mam wymiary 73/93 a moje piersi sa pelne mleka, zamawialam panache tango plunge apricot w rozmiarach 30ff, 30gg i ost 30h i za male, ostatni stanik komentowany w galerii, (misko za male, musialam upychac piersi do srodka miski)
      Teraz przymierzam sie do Tango balkonetki- jaki rozmiar mi radzicie?
      dziekuje za pomoc ;-)
    • emalia1231 dziwne ramiaczka itp 03.06.08, 18:06
      nigdzie nie moge znalesc rozwiazania mego problemu
      kupilam wlasnie Lottie 30G- balkonetka (niby duzomiseczkowiec) ale.. cos jest
      jakby nie tak otoz jestem w 'najgrubszej' fazie cyklu i robia mi sie male bulki
      (w madison 30G-full cup w tym samym czasie tez mam ale mikroskopijne.. za to
      pozniej jest idealny) i wogole mam wrazenie ze cos jest nie tak w miejscu gdze
      miseczka laczy sie z ramiaczkami, tak jakby formowalo mi tu taka mala faldke a
      pod ramiaczko moge swobodnie wsadzic palec.. czyli troche odstaje..
      no i tu moje pytanie co jest nie tak??czy to mozliwe ze jest za maly?, dziwne to
      wszystko jest dla mnie
      czy juz tylko full cupy na mnie moga pasowac??:(
    • kociatko_biusciaste Curvy Kate - Portia, pomóżcie, proszę 03.06.08, 22:41
      Przyszła ostatnio. Na moje 65/95 zamówiłam 28H i 28HH. 28H jest za mała (ale
      jaki efekt, w ogóle nie mam bułek, tylko dekolt na pół biustu;)! ), a 28HH to
      nie wiem:

Obwód ma taki luźny, że zapięłam sie najciaśniej, a i tak fiszbiny tak całkiem
      nie przylegają. Musze go podszyć.

Miski - trochę się marszczą u góry, nawet na większej piersi, ale gdy docisnę
      ręką fiszbiny do mostka, to nie wiem, czy mi sie mała bułka nie robi... Gdy sie
      na maxa wyprostuje, ta tasiemka troche sie wbija w pierś, no ale tak
      wyprostowana nie chodzę. No i kolejna wada - dolna warstwa ma 2 warstwy koronki,
      górna 1 i ten szew miedzy nimi jakby wbija mi sie w pierś. Ta górna koronka jest
      chyba rozciągliwa.

Nie wiem, czy ten stanik jest dobry rozmiarowo, i dziwnie uszyty, czy tez za
      mały? Zostawić?
      Dodam, że mam jeszcze bułki do wchłonięcia. Melissa 60K jest już za mała,
      podobnie Freya Rio 28GG.
      Prosze o pomoc, bardzo.

PS Śliczna ta Portia:)
      • kociatko_biusciaste Re: Curvy Kate - Portia, pomóżcie, proszę 03.06.08, 22:44
        Miski - trochę się marszczą u góry, nawet na większej piersi, ale gdy docisnę
        > ręką fiszbiny do mostka, to nie wiem, czy mi sie mała bułka nie robi...

Ale to właściwie prawie plunge, może to tak wygląda w tych fasonach? Zawsze
        miałam bardotki, więc nie wiem.
    • adamantia Pierwszy raz - Arabella 36J 05.06.08, 13:10
      RATUNKU

W wątku rozmiarowym zostałam zdiagnozowana jako brytyjskie 80H. O tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79602582&a=79942223
      Za waszą radą w udałam się do Peachfielda, czyli do p. Marysi. I tu okazało się, że o ile faktycznie obwód we zasadzie 80, ale sam biust chyba mierzyłam jakoś kiepsko, bo wyszedł nie H ale J! albo i JJ :-0

Po przymiarce (p. Marysia faktycznie super!) wyszło na to, że Sienna 80JJ i Maisie 80J są za małe – głównie chodzi bułkujący lewy (większy) biust. Tzn dla mnie wyglądały OK., ale p. Marysia autorytatywnie stwierdziła że to nie to.
      Panache Tango II – może i pasował, ale nie podobał mi się kształt, niewygodny był, to jakiś półpancerz, i przodu fiszbiny podchodzą gdzieś pod brodę.

Do wyboru pozostały dwa - Pollyanna 85J i Arabella 80J, który kupiłam. (P. Marysia twierdziła, że w Arabelli jest w obwodzie sporo luzu, i najchętniej dałaby mi ten model z mniejszym obwodem i większą miską (czyli np 75JJ)- ale taki nie istnieje!! ) Przy przymierzaniu wydawał mi się oczywiście OK. Ale teraz... :-(

Po różnych eksperymentach, doszłam do tego, że najlepiej leży – w sensie wyglądu - zapięty na najciaśniej oraz ze mocno ściągniętymi ramiączkami. Fiszbiny nie przylegają do mostka, z tyłu kończą się prawie za pachą. (Lewy biust lekko bułkuje; im mocniej ściągnę lewe ramiączko, tym większa buła się robi; ale jak ściągnę mniej, biust jest za nisko w porównaniu do prawego… ale u mnie tak zawsze, więc na to chyba nic nie można poradzić)

Ale najważniejsze jest co innego – okropnie pije pod pachami! Taki nacisk w miejscu gdzie stanik pod pachą łączy się z ramiączkiem oraz nacisk samego dołu ramiączka. (Kiedy luzuje ramiączka, to mija, ale wtedy biust jest za luźny, szczególny prawy, w którym góra miseczki jest wtedy niewypełniona). Ale jeszcze gorsze jest to, że strasznie OBCIERA pod pachą przy poruszaniu ramionami!!! I to w zasadzie niezależnie od luźności ramiączek. :-((

No i teraz pytania:
      -czy to znaczy że ten model jest dla mnie zły??? czy chodzi o rozmiar?
      -czy mogę to jakoś zmienić jakąś korektą ustawień, ściągnięciem, wygięciem, czy licho wie czym?
      -czy może po pochodzeniu w nim i np. upraniu mam liczyć, że on - albo moje pachy? się jakoś dostosują?

I jeszcze pytania rozmiarowe, nie wiem czy do tego wątku: (jak nie to napiszcie gdzie to dać)
      -Biorąc pod uwagę powyższe info na temat tego co na mnie wchodzi a co nie, jakie w takim razie inne modele i rozmiary możecie polecić? Czy z jakiś firm polskich czy kontynentalnych coś w ogóle wchodzi w grę? -Czy powinnam kupić tą Pollyannę 35J?
      -A jeżeli bym chciała zamawiać coś innego z brytyjskich internetowych (albo na EBayu, albo tu w Lobby - czy to znaczy, że powinnam prawdopodobnie szukać 36JJ albo K? A innych firm, np. Kalyani?

PS Wiem, że macie tą Galerię, ale to dla zaawansowanych użytkowniczek, tak? (A ja tylko od dawna czytam, ale nie piszę. ) Więc dałam zdjęcia tu, może to coś pomoże (proszę się nie przestraszyć)
      Na luźno
      i303.photobucket.com/albums/nn159/adamantia_pl/000_1659.jpg
      Na ściśle (obwód najciaśniej, ramiączka dość ciasno)
      i303.photobucket.com/albums/nn159/adamantia_pl/000_1666.jpg
      i303.photobucket.com/albums/nn159/adamantia_pl/000_1668crop.jpg
      I na ściśle w ubraniu
      i303.photobucket.com/albums/nn159/adamantia_pl/000_1672crop.jpg
      i303.photobucket.com/albums/nn159/adamantia_pl/000_1677crop.jpg
      PS 2 . Cholera, myślałam, że to będzie koniec moich kłopotów, że coś będzie w końcu pasowało idealnie, a tu klops. Spędziłam dobrych kilka godzin we łzach i depresji. :-((
      • adamantia Re: Pierwszy raz - Arabella 36J 06.06.08, 14:38
        Jeszcze dodam: po ponoszeniu zauważyłam kolejny problem - fiszbiny z przodu
        przechylają się w lewą stronę (czyli w stronę większego biustu), co już wczoraj
        zauważyła "od jednego spojrzenia" moja mama. A ja dzisiaj stwierdziłam, że nie
        tylko się przechylają, ale jeszcze czubek lewej fiszbiny ma tendencję do
        wbijania się w biust! Dodatkowo, w ścisłym ułożeniu, ramiączka, szczególnie lewe
        - mocno wbijają się w ramię i tworzą spory dołek.
        Co o tym wszystkim sądzić? HELP!
        • victoria1985 wbijajace sie fiszbiny podczas schylana 06.06.08, 15:35
          w moim stankiu wbijaja mi sie dolne fiszbiny przy schulaniu
          Z czego to może wynikac ?
          • cynamonek77 Totalna załamka nic nie pasuje na moje 78/114 06.06.08, 17:26
            Byłam dzisiaj w sklepie stacjonarnym i nic nie pasowało. Niby z tabeli i z tego
            co radziłyście powinno pasować 34hh lub 34j a przy ściśliwcach 32j. I tak
            eleanor 32j za mała, polyanna 34j też bułki robiły się górą, obwód idealny
            zapięłam się na najluźniejszą haftkę, ale niestety górą buły. tak z ciekawości
            przymierzyłam 80j i miseczki prawie dobre, minimalna bułka w lewej piersi. Może
            byłoby ok, po wyregulowaniu ramiączek, ale obwód po jakimś czasie na pewno by
            podjeżdżał, bo bez problemu zapięłam się na najciaśniejszy rządek i nie wzięłam go.
            Mierzyłam też mille i też za mała. Załamałam się bo zostaje mi tylko melissa, a
            już myślałam że kupię sobie jakiegoś brytyjczyka:(((( Nie wiem czy jest sens
            próbować z panache może?? Który ma większe miseczki od polyanny 80j, ale żeby
            pod biustem miał 75???
            Przepraszam jeżeli przekręciłam trochę nazwy, ale jestem początkująca w tym
            temacie:))
            • adamantia Re: Totalna załamka nic nie pasuje na moje 78/114 06.06.08, 19:08
              Hej :-)
              Ja też jestem całkiem nowa (patrz wyżej). Mamy zdaje się ten sam problem - ja też stacjonarnie nie znalazłam wystarczająco dużej miseczki, powinnam mieć zdaje się 36 JJ albo może 34K.
              Z tego co piszesz,z wynika, że najprawdopodobniej 34JJ byłby dla ciebie dobry. W Internecie dostaniesz takie rozmiary.
              Zobacz tu 34JJ:
              www.undercoverexperience.co.uk/index.php?attribute=222
              www.bravissimo.com/products/lingerie?back=34&cup=jj
    • vesper_lynd co to za model? 07.06.08, 14:17
      jeśli ktoś mógłby mi pomóc, co to za staniki? :)

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f19e37255090ca36.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca2b93578c58a60f.html
    • heidowata Pollyanna i Darcey 07.06.08, 20:29
      Byłam dzisiaj u p. Marysi z przekonaniem, że 65E musi być dobre
      (wszak takie mi wychodziło z tabelek i w wątku rozmiarowym - moje
      wymiary to 73/88). Okazało się, że 65E nie leży, przymierzałam
      Darceya 65DD i miseczki na górze się marszczyły, pani Marysia dała
      mi też 60FF i ściskało niemiłosiernie (65 też ciśnie, ale da się
      przeżyć), a miski też za duże. W końcu wyszłam z Darceyem 65D i
      Polyanną 65DD. Pollyannę mam na sobie jakąś 5 godzinę, buły na
      plecach to właściwie francuskie bagietki, pod pachami też mam niezłą
      piekarnię. A w starym 75B tak źle nie było! Wygarniam, wygarniam i
      jeszcze raz wygarniam, ale te buły okropne wcale nie chcą trafić do
      stanika. Może jednak to nie jest dobry rozmiar?
      • ziutka23 Re: Pollyanna i Darcey 08.06.08, 20:05
        jestem zdziwiona. Do prawdy ciężko mi nawet czytać, że kupiłaś 65DD.
        Wiadomo tabelka tabelką, ale wszystko nabiustnie się sprawdza. Ja
        mam 69/89 i Polly 65F, która zdaje się bułkuje:( Kupione w Chatte.
        Zamierzam wysłać fotki do galerii, może forumowiczki coś poradzą.
        Dodam, że mam bius po karmieniu, od 1 m-ca we właściwym staniku
        (Melissie).
        • heidowata Re: Pollyanna i Darcey 09.06.08, 10:32
          Już te buły chowam pod obwód, miejsce na migrację jeszcze mają, a
          rozmiar też mnie zdziwił, ale być może moje wymierzone 88 cm miało
          charakter życzeniowy ;). Tylko zastanawiam się, czy tego Darceya nie
          odesłać, bo zdaje się, że on mi długo służyć nie będzie, a teraz
          jest nowiutki i mogę kasę odzyskać.

• malagracja Zrobilam glupstwo ale moge sie jeszcze wycofac 08.06.08, 13:12
      Zamowilam sobie aragorna 65F na moje 65/87-88. Normalnie 60FF na mnie bulkuje a
      60G jest ok. Myslicie, ze jednak przesadzilam? Nie bylo 65E jest tylko 65D. :/
      Kurde, najwyzej tymczasowo bede nosic wkladke? ;/
    • m.arta.m Pollyanna- szeroki mostek 08.06.08, 19:23
      zaczynam zauważać coraz więcej niedociągnięć/wad w mojej wyczekiwanej Polly.
      Tym razem uwezmę się na szerokość mostka (mostek to to miejsce między piersiami,
      prawda?)

Tak sobie siedzę i mnie wkurza- rozstawia mi dość mocno piersi, przez co od góry
      nie wyglądają zbyt fajnie.

Jest na to jakiś sposób? Da się jakoś zwęzić to miejsce? jakieś specjalne
      doginanie fiszbin?
    • pagraszka marszczy się po przekątnej 08.06.08, 22:16
      po długich przymiarkach nabyłam Freya Pollyanna 60E biały (moje
      wymiary to 76 pod i 86 w biuście).
      stanik jednak się okazał nieco za ciasny - kupiłam przedłużkę i
      zapinam na przedosttanią w sumie haftkę. ale po przekątnej się
      marszczy - choć w miarę noszenia miało się wypełniać. (marszczyło
      się też przed przedłużką, ale chyba mniej trochę). i się
      zastanawiam - czy to nie kwestia szerokości fiszbin. wymierzyłam - i
      wychodzi, że każda miseczka ma fiszbiny na samej górze rozstaw 13-
      13,5 cm. ja sama - jeśli rozchyliłabym fiszbiny odrobinę, to wtedy
      miseczki wypełniają się całe i wyglądają dobrze.
      Z Pollyanny nie zrezygnuję, bo mój jedyny dobry stanik - mam jeszcze
      zapasowe Felinę 70D, ale to jednak nieporozumienie- ale chciałabym
      sobie kupić dobry stanik przynajmniej jeszcze jeden. jakiego szukać?
      czy na przykład ważny byłby ten roztsaw fiszbin, powiedzmy żeby to
      było 15 cm? tylko jaki stanik ma taki rozstaw? no i pewnie już
      wolałabym 65 w obwodzie.
      choć taki stanik też nabyłam - Ruby Pink 30DD, ale w nim rozstaw to
      11 cm, i marszczy się także dosć mocno, nie mówiąc o tym, ze jest
      ciaśniejszy niż Pollyanna!
      także do eksperymentowia i zakupów internetowych mam już dystans,
      ale jednak potrzebuję stanika!!
      proszę o wskazówki
      • boziaj Re: marszczy się po przekątnej 08.06.08, 22:27
        z fiszbinami to tak nie do końca
        mierzysz w spoczynku, ale po zalozeniu stanika one tez sie
        rozciagaja, zwlaszcza jesli tak bardzo zanizylas obwod
        • pagraszka Re: marszczy się po przekątnej 08.06.08, 22:33
          obwód zaniżyłam za radą oświeconej forumowej ekspedientki. natomiast
          po ściągnięciu stanika widzę, ze fizbina częściowo wchodzi na pierś -
          widać pręgę nie na krawędzi, ale nieco wewnątrz. więc to mnie
          natchnęło myślą, że chodzi o ten rozstaw.
          • ziutka23 Re: marszczy się po przekątnej 09.06.08, 08:24
            przypuszczam, że przy 65-tce fiszbiny okazałyby pierś, a nie jak tu
            wciskały się w nią. Za ciasny obwód!
            • pagraszka Re: marszczy się po przekątnej 10.06.08, 20:34
              też jestem sceptyczna co do tego obwodu, ale gdy kupiłam 65-kę, o
              której pisałam wcześniej, problem okazał się taki sam. teraz kupilam
              70D Szame, bo w moim mieście 70tki to najmniejsz obwód, planuję go
              zwęzić i tyle, choć miseczki tak średnio łapią mi piersi.
              ale chciałabym szukać dalej, tylko nie wiem, jakie firmy. myśle, ze
              to 65DD to byłby jednak najlepszy wybór, tylko, zeby trafić z firmą
              i modelem. może ktoś ma jakiś pomysł???
    • natinat Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 09.06.08, 16:06
      No więc... Zamówiłam póki z Intimo4you to co było również w ang. sklepach, bo zależało mi na czasie. Były: Pollyanna i Antoinette, oba Freya i oba 70 H. Chciałam zamówić też Panache, ale nie mieli :/ No i poza tym, że mają grubasieczne ramiączka i 3 haftki z tyłu, to ogólnie chyba ok. choć na jedną pierś są za duże a na drugą za małe. To by mi mi nie przeszkadzało, bo odchudzam się wiec niedlugo beda pewnie dobre, ale... Piersi są jakoś dziwnie spłaszczone na górze i są upchniete po bokach. Tzn. fakt, że miałam zawsze za mały stanik, w końcu piersi mi się łączyły, a fiszbiny absolutnie nie dotykały mostka, ale mimo, że "wypływały mi dołem", to wyglądało to lepiej, takie 2 kuleczki... a teraz? Strasznie to wygląda pod bluzką, poszerza mnie to i w ogóle :/ Zdeka się załamałam. :| No ale może gdybym jednak wzięła to HH byłoby lepiej? Czy są jakieś staniki, gdzie nie ma przerwy między piersiami, albo jest, a mimo wszystko nie "wywala" piersi na boki? No i najlepiej na cieńszych ramiączkach (bo nie rozumiem po co takie grubasy, skoro i tak 90% ciężaru opiera sie ponoć na pasku poziomym...) Proszę o pomoc, muszę zamówić coś innego, bo w tych w letnich, bardziej przylegających bluzkach się nie pokażę :((( Dodam, że muszą być jednocześnie mocno podtrzymujące. Może też możecie poradzić stroje jednoczęściowe i tankini przy okazji? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)
      • natinat Zapomniałam o wymiarach:79/105.Rozmiar sukni 44/46 09.06.08, 16:19
    • m.arta.m wątpliwości ciutzdrowotne 09.06.08, 22:33
      Od czasu znalezienia lepszego i dobrego rozmiaru nie zdejmuję stanika przez cały
      dzień i jest ok, nic mnie nie boli, nic nie przeszkadza, jedynie po zdjęciu mam
      porządne ślady na ciele.
      Tak też spędziłam dziś cały dzień (nie pierwszy) w Polly, jest dość ciasna,
      przyznaję.
      Nagle w pewnym momencie poczułam, że nie wytrzymuję, muszę ją zdjąć. Po zdjęciu
      poczułam, że wszystko mnie boli, zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz, cała
      klatka piersiowa, aż do brzucha.
      Wróciłam do komputera i zaczęły mnie plecy potwornie boleć, w górnej ich części,
      nadal bolał brzuch i zaczęło masakrycznie gnieść mnie w klatce piersiowej, nigdy
      tak nie miałam.
      Teraz przestało.
      Zastanawiam się, czy to kwestia za ciasnego obwodu, ziemniaków, które zjadłam 2
      godziny temu, czy to był mój pierwszy zawał, w wieku 22 lat...

Może coś takiego wystąpić z powodu ciasnego stanika, spłycenia oddechu
      (zauważyłam, że przy większym oddechu Polly mi jednak trochę jeszcze
      przeszkadza) itp. ?

oczywiście teraz poczułam "dziwny ucisk w lewej ręce"... :>
      • m.arta.m Re: wątpliwości ciutzdrowotne 09.06.08, 23:11
        tak sobie trochę zażartowałam, ale ten ucisk ciągle wraca... :/
      • kasica_k Re: wątpliwości ciutzdrowotne 10.06.08, 17:18
        Ja bym założyła przedłużkę do tej Polly albo tymczasowo darowała sobie noszenie
        jej (na wszelki wypadek), a swoją drogą - udała się do lekarza, zwłaszcza jeśli
        objawy nie ustają. Nie słyszałam o takich efektach w związku ze stanikiem (sama
        też cały dzień spędzam w bieliźnie), ale kto wie - jeśli obwód jest za ciasny, a
        Ty długo siedzisz przy kompie zgarbiona, to masz prawo być choćby
        niedotleniona... Więc rozpinamy obwód i relaksujemy się w wygodnej pozycji (nie
        za biurkiem), a następnie do doktora, niech osłucha tudzież skieruje na EKG. Tak
        bym zrobiła.
        • m.arta.m Re: wątpliwości ciutzdrowotne 10.06.08, 22:06
          myślę, że to może być rzeczywiście suma kilku czynników- upał, dość ciasny
          obwód, niewygodna pozycja przed kompem (a rzeczywiście dużo czasu tak siedzę).
          Wybiorę się do lekarza jak tylko się z sesją uporam. może w końcu coś mnie zmusi
          do schudnięcia i pomyślenia też o sobie i swoim zdrowiu.
          Tylko lekarzowi nawet nie wspomnę o ciasności stanika... ;)
    • wielebnna zmarszczony dół miseczki - melissa 10.06.08, 16:53
      85/117 80K model 02 - marszczy sie dół miseczki tuż nad fiszbiną; poza tym ok;
      poprawianie pomaga tylko na chwilę
      za mała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka