truscaveczka Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 26.07.08, 10:18 Czy jeśli fiszbin dziubie mnie w ramię (ale tylko po prawej stronie, ta pierś jest nieco bardziej opadająca - wynik asymetrycznego karmienia) to miska za mała? Czy coś się da ułożyć lepiej? Juz mnie cholerrra bierze :/ Rozmiar po lewej dobrze dobrany, wszystko układa się perfekcyjnie (80F przy 88/110) - zero bułek, falowania, obwód ladnie trzyma... Odpowiedz Link
agahk_1 za duża miska? 27.07.08, 07:57 Z wyliczeń i konsultacji na lobby wynika iż powinnam nosić rozmiar 36G. Zakupiłam Arabelle w takim rozmiarze. Okazało się że bwód za szeroki ( niestety nie doczytałam że ten stanik to rozciągliwiec). Zastanawia mnie jednak miska, mianowicie dolna część fiszbin znajduje się bardzo nisko na żebrach. Poza tym pomiędzy fiszbiną i piersią pozostaje taki luźny kawałek materiału. Czy to oznacza za dużą miskę? Może powinna celować w FF? I jeszcze pytanie ; którymi wymiarami biustu mam się kierować - tymi bez stanika (112cm)czy w stanikiu (108). Stanik podnosi mój biust, który bez niego opada i muszę mierzyć go trochę niżej Odpowiedz Link
agahk_1 za duża miska? 27.07.08, 08:03 Jeżeli pomiędzy piersią a dolną częścią fiszbiny pozostaje lużny kawałek materiału, a fiszbina ułożona jest bardzo nisko to oznacza za dużą miskę Odpowiedz Link
sharivari Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 29.07.08, 17:03 Poradźcie i pomóżcie.... rozmiary - 77/98 w creolce i 77/97 bez. Creole, dopasowywane w avocado warszawskim ma rozmiar 65F. Po konsultacji w wątku rozmiarowym, i długim myśleniu zamówiłam 70G (65 jest, mimo wszystko po 3 tygodniach bardzo ciasna - wg mnie za bardzo). Oba (Tango i Jasmin - essentia avocado), okazały się dużo za duże, jakkolwiek by nie wygarniać. Pokierowałam się rozmiarem Creole i zamówiłam 70E - dokładnie te same modele. I o ile Tango jest dobre, Jasmin nagle na górze piersi robi mi wklęsłość (tzn mega kaczy dziób z bułką) ;) - przy czym rozmiar fiszbiny jest dobry - na mostku przylega i celuje prosto w srodek pachy. Jak radzicie? Zwrócić czy próbować jeszcze raz wymienić, tym razem na 70F? I jeszcze proszę o pomoc z Tango - pomimo, że rozmiar jest dobry, fiszbiny nieznośnie uciskają na mostku - z tym, że mam pecha, zerwała się metka, i już wymienić się nie da - podszyć jakoś? Do opisu, jestem raczej szczupła, a piersi nadal się trzymają w górze (z tendencją do łażenia na boki). Potrzebuję stanika, który będzie dobry, a jednocześnie nie będzie wystawał i prześwitywał przy każdej lżejszej bluzce. ;/ Pozdrowienia. Odpowiedz Link
end.of.world11 wyliczanie miseczki 30.07.08, 20:13 hmm nie wiedziałam, gdzie pisać a na lobby nie znalazłam odpowiedniego wątku. Znaczy znalazłam kilka informacji, które zaraz zostały zanegowane. I już sama nie wiem :( Więc piszę tu, bo potrzebna mi pomoc. A więc tak- udało mi się w końcu zamęczyć dwie koleżanki w pracy- doszły do wniosku, że mają za szeroki obwód. I tu pojawia się problem- nie bardzo wypada mi zapytać, ile mają w biuście. Pod biustem jeszcze jakoś przejdzie, więc chciałabym się dowiedzieć, na jakiej zasadzie dobierane są miseczki względem obwodu. To, że wynik obwodu zaokrągla się w dół, już wiedzą. Ale często z za szerokim obwodem idzie w parze za mała miseczka, więc nawet jeśli dziewczyny zmienią rozmiar z 34B (bo taki obie noszą) na np. 30D, to skąd wiadomo, czy ta miseczka nie będzie za mała? Sama wiem z doświadczenia, że na początku ciężko stwierdzić, czy miseczka jest dobra czy za duża (za małą da się łatwo wyeliminować). Na zakupy nie bardzo mogę z nimi iść, więc eliminacja źle dobranego stanika też odpada. A obie koleżanki nie mają internetu, więc nie mogę skierować ich na Lobby, żeby same sprawę załatwiły. Bardzo chcę im pomóc, szkoda mi dziewczyn jak męczą się z fiszbinami, ruchomym obwodem i uciekającymi piersiami. Dlatego czekam na odpowiedź za którą z góry serdecznie dziękuję :) Odpowiedz Link
bathilda Re: wyliczanie miseczki 30.07.08, 20:27 Ogólnie 34B --> 32D --> 30 E --> 28FF. Tylko weź poprawkę na to, że zwykle jak się nosi za małą miskę to część piersi jest upchnięta pod pachą. I jak się porządnie wygarnie to buły będą. Więc ja bym dodała ekstra miseczkę na te buły. Odpowiedz Link
end.of.world11 Re: wyliczanie miseczki 30.07.08, 20:35 hmm chyba źle to napisałam. To przeliczanie rozmiarów znam, nie wiem natomiast jaką miseczkę dobrać do obwodu pod biustem np.65cm- a tylko takie dane będę miała, i muszę dziewczynom powiedzieć, jak mają do tego wyliczyć sobie miseczke :) Odpowiedz Link
przyjaciolka288 FREYA RIO 31.07.08, 14:53 Witam serdecznie. Mam gorącą prośbę do osób, które mają już doświadczenie w kwestii modelu RIO. Kupiłam RIO beżowy 70E i na początku był dobry. Jednak troszkę schudłam i obecnie noszę staniki w rozmiarze 65FF. CHciałabym zapytać (z uwagi na to, że RIO nie jest typowy w miskach) jaki rozmiar powinnam wybrać by był ok (ten 70E obecnie zapinam na najciaśniejszą hawftkę i mam luz w miseczkach). Moje wyniary to 74/94-96. Chciałabym także o poradę w kwestii wyboru rozmiaru Polyanny. Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedź w tej kwestii. Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: FREYA RIO 04.08.08, 10:14 Freya Rio - 65FF lub F, z Pollyanny polecam 65G. Odpowiedz Link
bdjp Gdzie ta GALERIA??? 03.08.08, 23:34 Dziewczyny, często odnosicie się tutaj do jakiejś galerii "wyślij tam swoje zdjęcia, poradzimy" itp. A ja szukam i szukam i nijak nie wiem jak tę galerię znaleźć? Odpowiedz Link
k_linka Re: Gdzie ta GALERIA??? 04.08.08, 00:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79525208&v=2&s=0 Odpowiedz Link
skirus Re: fiszbiny wbijające się w żebra 05.08.08, 09:56 Kupiłam stanik Freya 60 ff model Matilda (mój pierwszy w lepszym rozmiarze)Mam wymiary 69/84 Miseczki są lekko za duże ale myślę, że migracja je wkrótce wypełni. Mój problem to wżynające się w żebra fiszbiny po zewnętrznych stronach ciała i wbijające się fiszbiny w mostek. Mierzyłam staniki 65 w prawdzie z innych modeli i bez problemu zapinałam się na ostatnią haftkę. W mojej 60-tce muszę się trochę pogimnastykować by go zapiąć, ale bez przesady. Stanik nosiłam dwa dni i już jest moim narzędziem tortur:]Co jest nie tak? Za wąski obwód? Może pomoże przedłużka na początek? Odpowiedz Link
wooonder1960 Re: fiszbiny wbijające się w żebra 06.08.08, 22:35 Mając 69 pod biustem-tylko pogratulować zakupu 60.W pewnych przypadkach [kształt biustu,twoja budowa ciała-klatka piersiowa]nie można kombinować z rozmiarem.Nie znasz dobrze brytyjskich przeliczników,ani brytyjskich staników to kupiłaś,co kupiłaś-nie morduj się . On nie będzie dla Ciebie wyrozumiały. Odpowiedz Link
skirus Re: fiszbiny wbijające się w żebra 08.08.08, 15:33 wooonder1960 napisała: > Mając 69 pod biustem-tylko pogratulować zakupu 60.W pewnych > przypadkach [kształt biustu,twoja budowa ciała-klatka piersiowa]nie > można kombinować z rozmiarem.Nie znasz dobrze brytyjskich > przeliczników,ani brytyjskich staników to kupiłaś,co kupiłaś-nie > morduj się . On nie będzie dla Ciebie wyrozumiały. Wiem że obwód jest ścisły ale we wszystkich kalkulatorach i według zasad podawanych na stronach w necie taki powinnien być. Konkretnie pisano o 60 tylko przy tzw. ścisliwcach ma być 65. Co do ich wyrozumiałości to się mam nadzieje mylisz bo po dwudniowej przerwie wrociłam do niego i jest o niebo lepiej. Z samoobserwacji wywnioskowałam, że stanik noszony był zbyt nisko:). Wiem też że na pewno się troszkę rozciągnął. I uwierz mi chciałabym by 65 były na mnie dobre bo te bardzo łatwo dostać, ale wszystkie które mierzyłam były na mnie za szerokie. Od razu zapinałam się na ostatnią haftkę niestety i jeszcze coś bym tam mogła sobie odciąć:] Dzięki za wypowiedź Odpowiedz Link
beauty-gosiek Poomocy!! 07.08.08, 10:29 Kupiłam stanik i mam problem. Czy fiszbina ma celować w środek pachy kiedy ręce są luźno opuszczone czy kiedy uniesione w górę?? Moja celuje w środek pachy kiedy mam ręce w górze. Odrobinę (ale naprawdę odrobinę) stanik marszczy się na górze miski. Niby bułki w tym staniku poznikały (zostały przysłonięte), obwód mógłby być ciaśniejszy ale martwią mnie te fiszbiny bo trochę uwierają tuż za tymi bułkami podpachowymi.. Czyli co jest nie tak? za wąskie fiszbiny, za mała miska czy co innego? Proszę o pomoc Odpowiedz Link
sineira gossard - rozmiary 07.08.08, 20:14 Kopiuję z wątku o Gossardzie, może tutaj ktoś odpowie: Kupiłam Superboost Satin Plunge 32FF, jest masakrycznie za mały w michach - o dwa rozmiary (sic!), obwód od biedy mógłby być (bardzo od biedy), ale chyba wolałabym luźniejszy. Cholernik robi mi jednopierś (w pewnych kręgach zwaną seksowną kreską, hahaha) i buły wszędzie - na plecach, pod pachami, nad michą - za to w dole miski jest wolne miejsce. Koleżance, która zwykle odkupuje ode mnie za małe staniki, też jest za mały, choć już bez tak spektakularnych efektów. I, mimo że ma mniej pod biustem, też narzeka na ciasnotę. Chcę wymienić, tylko nie wiem, na jaki. Moje wymiary: 78/100 - co brać? 34F? 34FF? 32G? 32GG nie produkują, więc chyba najlepszy będzie 34FF, jak myślicie? Odpowiedz Link
smallfemme Panache Fiesta 30G-problem z fiszbinami 08.08.08, 12:07 Kupiłam taki stanik, w rozmiarowym polecono coś na ok. 30FF/G, ale, że po krótkiej tymczasowej zmianie z 75D na F zaczęło mi przybywać w obwodzie wybrałam D. Mój pierwszy stanik w raczej dobranym rozmiarze. MOdel chyba nie zbyt dobrze dobrany, bo z przodu fiszbiny wbijają mi się w klatkę. Ale ne końce, tylko wewnętrzne łuki [ jeśli mają kształt UU to od najniższego punktu do tego gdzie obie zaczynają się prostować]. Kiedy na moment odseparowałam je od skóry paczką z kilkoma chusteczkami higienicznymi ;) stanik zaczął leżeć całkiem wygodnie.. Ale przeciez nie chodzi o to żeby nosić smarkatki między piersiami ;) Odpowiedz Link
bathilda Re: Panache Fiesta 30G-problem z fiszbinami 10.08.08, 15:35 Fiesta niestety tak ma, ze się wbija w mostek. Trzeba wziąć obcęgi (albo poprosić męża) i delikatnie odgiąć. Ew. zamiast chusteczek wsunąć wacik kosmetyczny. Ja akurat musiałam stosować oba rozwiązania na raz. A najlepiej to sobie poszukać innego modelu. Może Freya będzie lepsza? Rio albo Polyanna? Odpowiedz Link
smallfemme Re: Panache Fiesta 30G-problem z fiszbinami 10.08.08, 15:44 na razie po przechodzeniu dnia z paczką chusteczek jest trochę lepiej. Fiszbiny czuć, ale przestały się wbijać. Chyba biust się troche poprzesuwał. Ulga niesłychana, bo nie mogłam oddychać, a ona mi się tak podoba.. Co jeszcze ma podobny kształt fiszbin? Nie wiem na co uważać szczególnie... Odpowiedz Link
martvica Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 10.08.08, 14:31 73/93, Panache Special Occasions 65FF Kupiłam sobie straplessa na allegro, leży całkiem nieźle z jednym małym wyjątkiem: fiszbiny (na długości jakichś trzech cm) potwornie wbijają się w mostek. Tragedia. Włożyłam go raz, pochodziłam pół godziny z wacikiem kosmetycznym między mostkiem a stanikiem, po dwóch dniach mnie jeszcze bolało, chociaż śladów nie było. Koszmar. Da się coś z tym zrobić? wygiąć do przodu, czy coś? Bo miski dobre, obwód dobry, profil nie najgorszy, ale gniecenie między piersiami po prostu nie do wytrzymania :( Odpowiedz Link
smallfemme Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 11.08.08, 21:33 to chyba to samo co u mnie gałązkę wyżej. Bathilda radzi odginanie, coś o odginaniu było w ręcznym... ale ja młoda i niedoświadczona, wiec nie wiem... Odpowiedz Link
kotwtrampkach 77/103-105 -moje wymiary aktualne.. 12.08.08, 21:10 mam TANGO II PLUNGE apricot - zwęziłam obwód (duużo) i byłby ok, ale bułkuje już. FANTASIE RIMINI balkonik 32g za małe miseczki (nie dochodza do mostka, płytkie), nie uwiera i nie podnosi się, ale spokojnie zapięłabym się w ciaśniejszym. Mierzyłam rimini 32h fullcup -dużo za duza miseczka (luzy w górnej części spore) no i kupiłam kostium kąpielowy panache GRACE jednoczęściowy 30J.. Za duza miska.. nie wiem co teraz.. Czy jednoczęściowy ma się inaczej niz tankini czy stanik od kostiumu.. :-| No i w jaki rozmiar biustonosza celować.. Może przez to moje rozciąganie obwodu w tango zmalała miseczka czy fullcup-y są nie dla mnie.. Chciałabym kupić tango II, ale nie wiem jaki, myślałam o pollyannie, ale jak znów będę tyle wymieniać :-( Miałam kiedyś rio na chwilę, ale odcinał mi ramiona - myslę, ze teraz już mi się bułki polepszyły i wytrzymałabym. ale bardziej kształt poly mi sie podoba Ale długie to wyszło.. Ale może ktoś znajdzie czas na czytanie i pomoże? ;-) Odpowiedz Link
kryklu Re: 77/103-105 -moje wymiary aktualne.. 21.08.08, 19:07 Myślę, że powinnaś uznać rozmiar 30HH za swój podstawowy i korygować go indywidualnie, biorąc pod uwagę dużo- i małomiseczkowość, rozciągliwość. A z moich obserwacji wynika, że porównując te same modele balkoników i pełnomiseczkowców w jednakowym rozmiarze, fullcupy wydają się większe (te klasyczne z poziomym cięciem). Odpowiedz Link
joostek Tango Plunge 70GG - czarny 18.08.08, 16:50 Kupiłam pierwszy stanik w moim nowym rozmiarze (wcześniej nosiłam 75F, 75G - oczywiście nieudane, bo mam wymiary 76/101). W sklepie mierzyłam Panache Tango Plunge 70G - u góry robiły się niewielkie bułeczki, więc zmierzyłam 70GG. Ten leżał idealnie - ścisły obwód, gładka linia biustu, miseczki ładnie wypełnione, zero fałdek pod pachami. Przetestowałam dokładnie - skłony, skoki, gwałtowne ruchy. Wszystko trzyma idealnie. 3. dnia noszenia zaczął cisnąć - a dokładnie końcówki fiszbin na mostku wbijają mi się w ciało. Wcześniej tego nie odczuwałam. Dodam, że fiszbiny ściśle dotykają ciała (obejmują całą pierś) i równo leżą na mostku. Nie wiem co mam z tym zrobić? Może powinnam jakoś inaczej go nosić? Pomóżcie, proszę Odpowiedz Link
green_eyed_kate Fantasie Smoothing strapless bra :( 21.08.08, 18:03 73/91 wymiary zamówiłam 32DD i wszystko nie tak... :( obwód mi tylko odpowiadał, ale michy ło matko łogromne :\ nawet po wygarnięciu, pierś nie wypełniała miseczek, do tego materiał załamywał się po piersią - w brew pozorom to tam właśnie zaraz nad fiszbiną był luz największy :\ do tego dowiedziałam się na własnej skórze co to znaczy, że fiszbina jest za duża i kończy się na plecach... a już się cieszyłam, że znam swój właściwy rozmiar a teraz zostałam bez stanika do sukienki przed imprezą :( Odpowiedz Link
matylda07 Freya Arabella - jaki rozmiar kupić? 22.08.08, 10:40 Dziewczyny poradxcie mi prosze jaki romiar arabelki kupic na moje wymiary 72/91? Czy 28F nie bedzie za duży/za mały? Dodam, ze mama Panache Venus, lezy prawie dobrze, lewa piers delikatnie bułkuje i mógłby byc ciut ciasniejszy (zapiety na ostatnia haftkę jest w miare ciasny). czy moze lepiej szukac 28 E? I drugie pytanie Moja siostra napaliła sie na arabellę, ale ona jeszcze nie ma żadnego właściwego biustonosza. Boje sie, ze po tygodniu ie bedzie dobra, siostra ma ogromne buły i na pewno jej sie szybko zmieni rozmiar, obecnie ma 77/98. Z kalkulatora wyszedł jej rozmiar 30GG, czy celowac w 30GG, czy 30H, czy inny? Odpowiedz Link
jaagna Re: Freya Arabella - jaki rozmiar kupić? 22.08.08, 11:06 Na 100% żadna z nas nie zgadnie, który rozmiar będzie ci pasował. A jaki teraz rozmair nosisz? Bo ja tak obliczam rozmiar Arabelki: od stwojego standardowego (70GG) odejmuję jeden rozmiar obwodu i jeden rozmiar miseczki (65H). Może spróbuj 60F? Choć i 60FF moz być niezłe - to zależy od Twojego biustu. Musisz najpierw przymierzyć. W przypadku siostry to rzeczywiście Arabelka moze być zakupem na kilka dni. Może poszukasz jej rozmiary na naszej Giełdzie? Kupisz jej Arabelkę używaną, ale taniej. I radziłabym raczej 65G. Ale ostrzegam: siostra zapnie się od razu na ciaśniejszą haftkę. Ja mam 81 cm pod biustem i w Arabelce 65 zapinam sie na środkową haftkę (na najciaśniejszą też bym mogła, ale "oszczędzam" obwód). Pamiętaj: Arabelka jest rozciagliwcem i ma większe miseczki. Odpowiedz Link
matylda07 Re: Freya Arabella - jaki rozmiar kupić? 22.08.08, 18:14 Teraz nosze 65F, ale biust nadal mi sie zmienia. wszystkie E, ktore kupilam byly drastycznie za male. Teraz trafilam z panache venus, gdyby miska byla ciut wieksza byloby super. Chyba jednak zaryzykuje 28E. Dzieki za pomoc i sugestie. Na gielde codziennie zagladam i szukam uzywanej arabelki dla siostry, Ciezko cos upolowac Odpowiedz Link
jaagna Re: Freya Arabella - jaki rozmiar kupić? 22.08.08, 21:05 Alew Arabelka 60E w porównaniu z 65F będzie miała miseczki o 3 rozmiary mniejsze! Wtedy na pewno sie w nią nie zmieścisz. Zakładając, że nosisz standardowe 65FF (liczę na migrację), to powinna ci pasować Arabelka 60G! Odpowiedz Link
aniac1 pomóżcie fachowcy!! 22.08.08, 13:17 dziewczyny, przymierzałam się do zakupu dobrego stanika. zmierzyłam się jak w instrukcjach. odjęłam. ok. kupiłam stanik panache tango i harmony 34 FF. tak wychodziło zgodnie z obliczeniami. zakładam a fiszbina wchodzi mi pod pachę, uciska i boli. no i mam wrazenie, że ta fiszbinę mam za daleko, nie w połowie pachy,ale tak jakby w 2/3. miseczka z kolei jest ok. moje wymiary - 83/102. no i co poradzicie? Odpowiedz Link
aadrianka Re: pomóżcie fachowcy!! 22.08.08, 13:23 Przede wszystkim galopkiem do watku rozmiarowego. Ponadto Panache Harmony slynie z ultraszerokich fiszbin. Sprobuj moze Freyi Pollyanny, ale dopiero po wizycie w watku rozmiarowym i zgodnie z tamtejszymi sugestiami:) Odpowiedz Link
jaagna Re: pomóżcie fachowcy!! 22.08.08, 13:35 Mam podobne wymiary (w biuście jednak troszkę więcej) i myślę, że wzięłaś za duży rozmiar miseczek: stąd wrażenie wchodzenia fiszbin pod pachę. ALbo powinnaś nosić staniczki Freya, któe mają weższe fiszbiny. Ale roziar 34FF wydaje mi sie zbyt duży. 34F (albo w przypadku staników o rozciagliwych obwodach - 32G) będzie lepsze. Odpowiedz Link
kura17 fiesta aqua - fiszbiny za daleko pod pacha 22.08.08, 20:30 moje rozmiary 79/109. mierzylam panache fiesta aqua 32h. bardzo scisla, ledwo sie mieszcze :) wyglada na to, ze stanik dosc dobrze pasuje, choc nadaje piersiom, zamiast kulistego, ksztalt lekko rakietowy... sa one rzeczywiscie wysoko podniesione, ale nieco rozstawione na boki. i fiszbiny na zewnatrz nie celuja w srodek pachy, ale poza nia, na zewnatrz. czy znaczy to, ze fiszbiny sa za szerokie? czy rozmiar jednak nie taki? moze za scisly (za bardzo "rozciaga" fiszbiny)? no ten ksztalt... ten model tak ma? czy znow kwestia rozmiaru?... nie wiem, czy sie zdecyduje ten stanik zostawic... choc mamie i siostrze sie bardzo podoba... ja bym wolala piersi jak jabluszka... ;) moze ktos poradzi? z gory dziekuje :) Odpowiedz Link
jaagna Re: fiesta aqua - fiszbiny za daleko pod pacha 22.08.08, 21:09 Może po prostu Panache nie dla Ciebie. Przymierz staniczki firmy Freya - mają węższe fiszbiny. Fiesta u niektórych osób robi takie rakiety ;-) Poczytaj wątek o staniczkach polecanych na początek staniczkach polecanych na początek i codziennych biustonoszach Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: fiesta aqua - fiszbiny za daleko pod pacha 23.08.08, 16:09 Hmmm...może Panache faktycznie nie dla Ciebie? Ja jestem ze swojej fiesty aqua bardzo zadowolona, na tyle,że zamówiłam fiestę kwiatową ;) kształt piersi podoba mi się w fieście o wiele bardziej, niż np.w tango II. fiesta zbiera z boków biust, a tango koszmarnie rozstawia :/ Ale w Twoim wypadku, może faktycznie lepiej byłoby zmierzyć Freyę, może to być kwestią niepanaszowości ;) czyli ogólnie Panache może być za szerokie... Odpowiedz Link
kura17 Re: fiesta aqua - fiszbiny za daleko pod pacha 23.08.08, 16:23 hehe, ja nie mam biustu z bokow, moze w tym moj problem? ;) mam, eufemistycznie mowiac, bardzo wydluzone piersi ;) czyli obwisle, jednym slowem... i waskie u nasady... takie piersi kazdy stanik rozstawia na boki ;) mialam freye pollyanne 32hh, ale tez niezbyt dobrze na mnie lezala, mysle, ze rozmiar miski byl za duzy. mierzylam cally 30j, ale miski duuuuzo za duze, mysle, ze ze 2 rozmiary... innej freyi jeszcze mi sie nie udalo upolowac, bede szukac :) czekam na tango i harmony, kurcze, teraz zaczelam sie martwic, ze jednak czekam na darmo i to tez nie moje fasony :( Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: fiesta aqua - fiszbiny za daleko pod pacha 23.08.08, 17:27 Nie chcę Cię straszyć, ale tango moim zdaniem bardzo rozstawia piersi na boki... Początkowo mi to nie przeszkadzało, ale teraz przeszkadza. Biust jakiś taki rozłożony nienaturalnie jest... Ale mocno trzyma i zabudowany jest okrutnie,ja ostatnio używam np. zamiast stanika sportowego(o którym cały czas marzę;)). A harmony to dla mnie porażka, niestety...mierzyłam w kilku rozmiarach i kolorach i nic...zrezygnowałam, on nie dla mnie. Duuuużo za szerokie fiszbiny ma :/ Odpowiedz Link
kura17 Re: fiesta aqua - fiszbiny za daleko pod pacha 23.08.08, 17:37 no wlasnie przyszlo moje harmony... i totalna porazka :(( fiszbiny wystaja mi poza pache zupelnie... ja chyba potrzebuje jakis wyjatkowo waskofiszbinowcow... :( ide grzebac, ktore to takie... jestem troche podlamana, wymierzylam 4 rozne modele i rozmiary i kazdy jest nie tak :( a to harmony sliczne jest... podoba mi sie bardzo Odpowiedz Link
likasia Rio 32FF, 76/101-102 wszystko nie tak 22.08.08, 22:39 Kupiłam, dobierała mi p.Marysia, więc rozmiar jest ok. Noszę je 11-ty dzień i chyba jutro przerzucę się na starego Triumfa (75E, zupełnie bez sensu).Usiłowało mi przez kilka dni wydłubać mostek, podkładałam waciki. Przestało się znęcać nad mostkiem- próbowało wydłubać mi dziury pod pachami, bardzo boleśnie. To wszystko znosiłam bo tak ma być na początku. Ale trafia mnie pusta góra miseczki. Jak wyciągnę wszystko spod pach (zaczynając od pleców, ile dostanę)to miseczka jest pełna.Więc chyba nie jest to za duży rozmiar? Po kilku godzinach góra miseczki jest pusta. Fiszbiny mam półtora palca pod biustem. Jeśli podciągnę ramiączka, fiszbiny są pod biustem tylko odstają od żeber. Bardzo niewygodnie odstają.Za to próbują wydłubać mi dziurę w mostku, tylko 1,5 cm wyżej.A przestrzeń w miseczce się powiększa. Cały czas noszę zapięty na ostatnią haftkę i obwód nawet nie drgnie.Już zupełnie nieważne jest, że ramiączka mnie obcierają na styku rąk i tułowia, tak mam z większością staników.Aha,mierzyłam 2 modele Panache (te dla początkujących) i chyba Panache nie dla mnie. Ja w zasadzie już sie pogodziłam z tym, że Rio nie jest kompatybilny z moim biustem. Tylko teraz pytanie: co kupić? Jaki model, jaki rozmiar? Mierzyłam w sklepie Freya Eleanor 32G i wydawało się w porządku. Fantasie Olivia Capuccino 32G też. No, ale na Rio przy mierzeniu nic złego nie moglam powiedzieć.Jeśli o mnie chodzi ma jedną zaletę: nie mam żadnych buł na plecach.No, prawie. Tak sobie myślę, może Rio jest po prostu na wysokie dziewczyny? Ja akurat wysoka nie jestem... Odpowiedz Link
maheda Re: Rio 32FF, 76/101-102 wszystko nie tak 22.08.08, 22:59 A ja tak sobie myślę, że dobrze by było, żebyś spróbowała poszukać polskich producentów, rozmiar około 70H. Być może będziesz miała niższe boczki i inne fiszbiny? Poczekaj też na kolekcję Effuniak - będziesz miała możliwość kupowania sobie spokojnie u Niej 75F... Odpowiedz Link
likasia Re: Rio 32FF, 76/101-102 wszystko nie tak 22.08.08, 23:30 75F????? A z angielskich? Podpowiedz mi przynajmniej w co próbować celować. I dlaczego te miski robią się puste na górze? Czy to będzie się działo tak ze wszystkimi stanikami? Dziękuję, mahedo. Odpowiedz Link
likasia Re: Rio 32FF, 76/101-102 23.08.08, 17:57 Zobaczcie, proszę, czy temu pustemu miejscu w miseczce nie jest winna budowa biustu. Jest to biust coś pomiędzy tym (ta kobieta z lewej): www.jordanmatter.com/view.asp?url=/exhibits/broadband/nudes_01/290_topfree_event.jpg&id=290_t&path=/exhibits/broadband/nudes_01 a tym: www.jordanmatter.com/view.asp?url=/exhibits/broadband/nudes_01/040_joanne.jpg&id=040_j&path=/exhibits/broadband/nudes_01 odstęp między piersiami jak na zdj.1. Bo w takim razie docelowe byłyby staniki niezabudowane (dobrze rozumuję?). Ale na początek? Dziś jednak włożyłam Rio. Tradycyjnie: rano miseczka pełna, po kilku godzinach góra miseczki pusta. Fiszbiny mniej gniotą. A może to się jakoś poprawi??? Jak będzie migrować? Chociaż na migrację tracę już nadzieję. Pomóżcie, bardzo proszę. Odpowiedz Link
kasica_k Wątek zamknięty! Prosimy się NIE dopisywać 23.08.08, 22:10 Pisanie w wątku przekraczającym 500 postów powoduje problemy techniczne. Dopisujemy się do nowego wątku (nr3): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=82152342&s=0 Odpowiedz Link
kropelkaa Re: w poszukiwaniu rozmiaru 25.08.08, 00:01 Jako świeżo uświadomiona próbuję dobrać właściwy rozmiar. Akcję zaczęłam od kupna stanika marki Dalia model Sara soft w rozmiarze 75G. Jako mało uświadomionej klientce wydał się od właściwy- obwód bardzo ściśle przylegał (naprawdę bardzo), miska byłą pełna. Niestety po kilku dniach noszenia dotarłam do wątku z instrukcją, że do miski trzeba włożyć jeszcze to co jest pod pachą (a posiadam wyjątkowo duży wałek podpachowy), a nawet co nieco z pleców!!! Po wykonaniu tej czynności okazało się że miska jest dużo za mała. Ale czemu się dziwić skoro moje obwody to: pod biustem ściśle 82 , w biuście bez biustonosza 111, z biustonoszem 109. W międzyczasie zamówiłam w sieci dwie Freye- jedna Antoinette balconette w rozmiarze 34H, druga Ines underwired balconette w rozmiarze 34G. Tutaj już znacznie lepiej- co prawda ten z miską G jest lekko za mały- naprawdę minimalnie, ale miska H już mieści mój biust z całymi przynależnościami (chociaz odrobinę luźna jest miseczka mniejszej piersi). Mój wałeczek podbiustowy mieści się tam całkowicie i żadne machanie rękami czy podskoki tego nie zmieniają. Za to fiszbina dość mocno wbija mi się pod pachę... boleśnie. Po prostu ten stanik jest bardzo wysoki pod pachą. Jak odrobinę poluźnię ramiączka to mi spadają (moim zdaniem mam wyjątkowo spadziste ramiona i spadające ramiączka to mój problem). Ja rozumiem że trudno jest trafić na początku na właściwy rozmiar ale teraz już nie wiem w co celować. Mogę kupić kolejne powiedzmy 2 staniki- tylko jakie?Czuję się jakbym błądziła po omacku... jakie teraz mam próbować? nie mam pomysłu... Odpowiedz Link
magnes-agnes PANACHE HARMONY 65E, wbijają się fiszbiny 20.11.08, 12:28 Kupiłam przez internet Panache Harmony rozmiar 65E, niby wszystko fajnie leży, obwód ścisły, piersi mieszczą się fajnie w miseczki, to jednak fiszbiny tam gdzie się kończą (przy mostku), nachodzą mi na piersi i je zniekształcają. Gdyby byly szerzej rozstawione, nie byłoby tego problemu, czy mogę je odgiąć? Odpowiedz Link