misi.a Re: Panache Floral lemon- już mam! 04.05.09, 00:15 jak bardzo mało miseczkowy? do jakich stanikow porównujesz? ja juz zamowilam, ale chciałabym się zorientowac zanim przyjdzie :) Odpowiedz Link
catsumi Re: Panache Floral lemon- już mam! 04.05.09, 15:24 Napewno przynajmniej miseczkę mniejszy niż wszystkie Freye które mam, z Panache nie mam porównania bo mierzyłam tylko tango plunge ale od niego też mniejszy :) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Panache Floral lemon- już mam! 05.05.09, 12:17 Mierzyłam 30J i 32J, pierwszy o wiele za mały, drugi z bułką, z którą na pewno poradziłby sobie rozmiar 32JJ. Noszę np. Freya Millie i Antoinette 32J, Fantasie Mariette 32J, Panache Ariza 32K (z lekkimi luzami w miseczce) czy Confetti 30JJ. Odpowiedz Link
marciasek Fantasie San Diego tankini + szorty 04.05.09, 23:40 Tankini jest świetne. Miski ma normalne, tzn. z pewnością krój misek jest taki sam jak i w małomiskowej Veronie, ale tu wierzchni materiał jest znacznie bardziej rozciągliwy i w efekcie tankini trzyma standardową rozmiarówkę. Z tego samego powodu biała podszewka między miskami nie jest widoczna (w Veronie jest). Podtrzymanie bez zarzutu. Ramiączka wąskie, regulowane (małe, złote klamerki z tyłu, nie rzucają się w oczy). Kolor intensywny, identyczny jak na zdjęciach katalogowych. Złote ozdoby nie rażą, mają kolor i fakturę starego, zużytego metalu. Koszulka jest dość długa, ale i tak dół ma tendencje do wznoszenia się w kierunku talii (uparcie dąży do najwęższego miejsca). No chyba żeby się kupiło szersze tankini, ale wtedy podtrzymanie będzie słabsze. Wady? Owszem, są, ale dotyczą wyłącznie szortów (w tankini wad nie widzę, a fig nie posiadam). Po pierwsze nogawki dołem troszeczkę odstają z tyłu, są jakby zbyt szerokie. Nawet na moich (również zbyt szerokich) udach ;) Po drugie ten pasek z ozdobami przyszyty jest tylko z dwóch boków. Z przodu lata. No i właśnie lata tylko wtedy, kiedy szorty leżą sobie w szufladzie, bo po założeniu lekko się naciąga i jeżeli nie ma się idealnie płaskiego lub, jeszcze lepiej, wklęsłego brzucha (ja nie mam :/) to się wznosi w kierunku górnej krawędzi szortów lub nawet powyżej niej. Ja zamierzam przyszyć sobie ten pasek do szortów w odpowiedniej pozycji, bo nie widzę innego sposobu by utrzymać go na miejscu. Uważam, że mimo tych drobnych wad warto w ten zestaw zainwestować, bo jest bardzo ładny, kobiecy i dobry jakościowo. Ponadto jest jednobarwny, co optycznie wysmukla sylwetkę. Tylko trzeba naprawdę lubić ten kolor :) Moje wymiary: 78/106 (w staniku), 108(bez), biodra 110, kupiłam rozmiar 34G/L Odpowiedz Link
marciasek San Diego vs. Orlando 05.05.09, 21:51 Porównałam 2 tankini od Fantasie, San Diego i Orlando. Oba mają identyczny krój, różnią się kolorem, ozdobami (malinowe San Diego ma złote ozdoby, czekoladowe Orlando nie żadnych) oraz kolorem tkaniny, z której uszyto wewnętrzny stanik. I tu dochodzimy do sedna sprawy: czarna wewnętrzna tkanina w Orlando jest mniej rozciągliwa niż biała w San Diego, a w efekcie Orlando, mimo identycznego kroju, ma mniejsze miski niż San Diego w tym samym rozmiarze. Porównywałam tankini w rozmiarze 34G (a jeśli chodzi o Orlando, dla upewnienia się, że to nie przypadek, porównywałam 2 egzemplarze w tym samym rozmiarze). W moim przypadku "zamałość" misek w Orlando manifestuje się głównie pod piersiami w postaci nie przylegających do żeber fiszbin. Górą się nie wylewa, widocznych buł nie ma. Podsumowując, niby taki sam krój, a jednak San Diego jest większe w miskach. Odpowiedz Link
aaravis Grace Bikini Top by Panache (PS34) 05.05.09, 16:18 Hej, czy któraś z was ma może ten model w rozmiarze 30G? Albo inaczej - czy 30G będzie pasować na 71/93? Z pasujących stanników: Soria 30G, CK 28H. I które figi brać na 97 w biodrach - 12? Aha, w moim (teoretycznym) rozmiarze jest też model plunge - który lepiej się układa? Odpowiedz Link
rozia85 Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 2 05.05.09, 22:29 a ja mam taki "maly" problem, bo nie moge znalezc stroju na moje gabratyty:( Nosze 65K, ew. J. Czy dostane w ogole cos na siebie?? Odpowiedz Link
aga1173 Bambo Island 05.05.09, 23:00 Jaka rozmiarówka majtek? Czy zanizona? Vodkatini mam s i jest ok jakie powinam wziąć szorty? Też s? Mam 96 w biodrach. Proszeo pomoc dziewczyn które już strój posiadaja. Dzieki Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: Bambo Island 06.05.09, 14:56 Ja raczej w sprawie szortów nie pomogę:( Wzięłam te najbardziej skąpe:) w rozmiarze s i są ok ale jak jest z szortami to nie wiem. Odpowiedz Link
luliluli Re: Bambo Island 07.05.09, 09:01 mierzyłam przedwczoraj szorty i yyy figi (?) - tzn. nie mierzyłam jedynie briefów. Mam ok.95-7 w "dole", bo bardziej w tyłku niż biodrach i S były na mnie trochę za cisne, wbijały się w ciało. Natomiast M-ki leżały idealnie, zarówno szorty jak i te figi. To dość ciasny strój, moim zdaniem, zarówno stanik jak i gatki:) ale nie mam porównania z vodkatini, niestety. Odpowiedz Link
aga1173 Re: Bambo Island 12.05.09, 10:59 no niestety zamówiłam już "s" trudno najwyzej wymienię:( Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Fantasie Fiji 06.05.09, 19:52 Czy któraś z Was miała do czynienia z tym modelem? Interesuje mnie tankini, ewentualnie strój jednoczęściowy. Przeszukałam Forum ale nie znalazłam interesujących mnie inforamcji. Chciałabym wiedzieć czy ten strój (tankini lub Swimsuit) ma miski z fiszbinami czy jakiś inny rodzaj podtrzymania i jak wypada rozmiarówka. Czy można brać rozmiar stanikowy czy wskazany jest wyższy obwód? Dla osób zainteresowanych dwuczęściową wersją mogę przekazać następującą informację: miałam na sobie wersję balkonika wygąbkowanego. Na moje 96 w biuście 32F zdecydowanie za małe (innego rozmiaru nie było). I na mój gust było to więcej niż jedna miska. Obwód moim zdaniem z tendencją do luźności. Gdybym miała kupować, chyba pokusiłabym się o rozmiar stanikowy (chodź standardowo w kostiumach wolę zawyżony). Mierzyłam też majteczki (krój klasyczny). Rozmiar 10 był ok, bez obcisknia, komfortowy (mam około 93 w biodrach). Mam nadzieję, że komuś te wiadomości się przydadzą. A teraz bardzo liczę na Waszą pomoc, bo odesłałam niepasujący kostium i za chwilę będę musiała podjąć decyzję, co na wymianę. Będę wdzięczna za każdą sugestię, pozdrawiam :) Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Fantasie Fiji 06.05.09, 20:38 przyjaciolka288 napisała: > Czy któraś z Was miała do czynienia z tym modelem? Interesuje mnie tankini, ewentualnie strój jednoczęściowy. Mam czarne tankini w rozmiarze 36E przy zwykłym rozmiarze stanikowym na granicy 34F i 34FF. Balkoniki do tego kostiumu pasują mi w rozmiarze 34FF. W sklepie doradzono mi większe, bo zależało mi, żeby było dłuższe, nie chciałam też, żeby się mocno opinało. Jest idealne. Wciskanie się w obwód 34 byłoby bardzo uciążliwe, za to 38 chyba by ze mnie ani nie spadał, ani nie odstawał (zgaduję, nie przymierzałam). Tankini ma fiszbiny i dodatkowe boczne wzmocnienia miseczki zrobione z czegoś piankopodobnego. Pod pachami "tręsła" - giętkie, przyjazne ciału. Cała góra ma wszytą siateczkę, która z przodu jest wykończona gumą taką jak obwody staników. Nie ma zapięcia, ale dobrze trzyma. Same miski są uszyte z podwójnej warstwy materiału, tak jak miękki balkonik, ale mają całkiem inny krój i nadają piersiom inny kształt (bardziej stożkowaty). Ramiączka regulowane na całej długości, mnie pasują niemal do końca "rozwinięte". Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Fantasie Fiji 06.05.09, 20:53 Serdecznie dziękuję, wychodzi na to, że powinnam celować w 32FF. Zasmuciłaś mnie tylko z tym stożkowatym kształtem :( Prawdę mówiąc jak teraz się przyjrzałam dokładnie, to cięcie wskazywałoby, że może stożkować. Szkoda :(, bo myślałam, że będzie to fajne tankini z V dekoltem. Od dłuższego czasu szukam czarnego tankini o takim kroju (większość ma wycięcie dekoltowe półkoliste bądź proste). I myślałam, że wreszcie mam... Niemniej jednak dziękuję, bo bez tych informacji pewnie kupiłabym i się rozczarowała. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Fantasie Fiji 06.05.09, 21:45 > Szkoda :(, bo myślałam, że będzie to fajne tankini z V dekoltem. Niezupełnie. Nie są to jakieś dramatyczne rakiety, ale nie jest to też typowy plunge. Swój dekolt wolę chyba mimo wszystko w tankini niż w balkoniku, przy czym zachodzi klasyczne "coś za coś" - w tankini lekkie stożki + śladowa dolinka, w balkoniku pełne kulki i niemal prosta, czarna krecha w poprzek, co przy dość szerokiej "pływackiej" klatce daje efekt taki sobie. Ale i tak go lubię, bo jest megawygodny :) Jeśli szukasz głębszego "V", to może przyjrzyj się Panache Illusion? Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Fantasie Fiji 07.05.09, 08:06 Tak, też o tym myślałam. Niestety Illusion w moim rozmiarze (tankini) trudne do zdobycia. Ale przynajmniej już wiem na co polować. Raz jeszcze serdecznie dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Fantasie Fiji 07.05.09, 10:40 przyjaciolka288 napisała: > Tak, też o tym myślałam. Niestety Illusion w moim rozmiarze (tankini) trudne do zdobycia. Przypomniał mi się jeszcze model Panache Riviera. Co prawda nie ma tankini, ale może odpowiadałby Ci kostium jednoczęściowy? Ma głębokie V, jest czarny - no i tegoroczny, więc nie powinno być kłopotów ze znalezieniem właściwego rozmiaru. Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: Fantasie Fiji 07.05.09, 11:09 Fanaberio a jak z podtrzymaniem biustu w tym tankini? Tzn. moge sobie pozwolić na spokojne przepłynięcie 20 długości basenu czy ono raczej takie pokazowe? Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Fantasie Fiji 07.05.09, 11:35 blondie-b1 napisała: > Fanaberio a jak z podtrzymaniem biustu w tym tankini? Tzn. moge sobie pozwolić > na spokojne przepłynięcie 20 długości basenu czy ono raczej takie pokazowe? Ja jestem mało pokazowa plażowo i kostiumy generalnie kupuję takie, żeby mi było wygodnie w wodzie i na wodzie. Tankini Fiji to nowa zdobycz i nie pływałam w nim jeszcze, ale wydaje mi się, że powinno być OK. "Na sucho" wszystko się trzyma na miejscu, nic nie podjeżdża, nic nie trzeba poprawiać. Jedyne obawy natury praktycznej budzi to boczne wzmocnienie misek, bo pewnie będzie dłużej schło w tym miejscu, no ale to już po zdjęciu :) Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Fantasie Fiji 07.05.09, 20:41 Riviera odpada. Miałam na nią chęć dopóki nie zobaczyłam jej w galerii (dwuczęściowe bikini jest okropnie zabudowane - mam na myśli ilość miejsca, które zajmuje na klatce piersiowej). Ech.. gdyby mój rozmiar był też tam obecny, dawno bym kupiła. A na aukcjach można trafić w fajnych cenach, tylko trzeba być pewnym rozmiaru. Odpowiedz Link
kura17 Re: freya vodkatini 07.05.09, 12:09 Derenka, bardzo polecam ten stroj :) mam zarowno tankini, jak i balkonik, oba swietne! balkonik ma rewelacyjny kroj, chcialabym miec taki stanik ;) na Twoje wymiary 32GG na pewno bedzie za duzy! z moich doswiadczen ten balkonik votkatini ma raczej duza miseczke. ja mam 34FF (79/107) i pasuje swietnie. a na przyklad kilka stanikow w rozmiarze 34FF, ktore mierzylam (freya i fantasie) bylo za malych w misce. i na majteczki uwazaja, sa wieksze, niz rozmiar ;) ja na ok 100 w biodrach (nie wiem dokladnie) mam S i za male na pewno nie sa! zycze powodzenia w polowaniu na ten stroj, ja uwazam, ze warto :) Odpowiedz Link
derenka Re: freya Black Russian 07.05.09, 12:17 A jak z tym modelem, ma ktoś? też jest sliczny, ale drogi no i czarny, czyli bedzie w niego niezle grzalo :) a jak rozmiarowo? Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: freya Black Russian 13.05.09, 14:09 Jestem posiadaczką jednoczęściowego. Rozmiar 32FF. I powiem tak: z powodzeniem mógłby być 65G. Zostawiłam go sobie bo jest piękny i kupiony w okazyjnej cenie. Obwód umowny - siateczka z zapięciem wewnątrz kostiumu baaaardzo rozciągliwa - jednak bardzo łatwa do przeróbki (co uczyniłam poprzez obcięcie zapięcia i ponowne przyszycie przy krótszym obwodzie). Dekolt jest zabójczy ale raczej nie nadaje się do biegania po plaży. Nie specjalnie spłaszcza brzuszek, materiał nie jest jakiś specjalnie ściśliwy. To raczej kostium do spacerów brzegiem morza i pokazywania się. Cały ciężar biustu utrzymuje się zasadniczo na szyi, chodź po przeróbce obwodu jest nieco lepiej. Miski lekko usztywniane bez fiszbin. Kostium jest niezmiernie elegancki. Ma wysoko wycięte boki, przez co nogi wyglądają bardzo dobrze. I ta szarfa podkreślająca talię. Naprawdę, robi wrażenie i to nie tylko na mężczyznach :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: freya Black Russian 13.05.09, 23:48 Posiadam jednoczęściowy Black Russian w rozmiarze 34DD. W wyprzedaży, wielkiego rozmiarowego wyboru nie miałam. Na moje aktualne wymiary 74/95 miseczki są trochę małe, 34E byłoby lepsze, ale miski bezfiszbinowe, więc da się wytrzymać. Zresztą to strój, więc trochę biustu może wychodzić. Pasek obwodu bardzo szeroki, mogłam go sobie zawiązać na supełek. Można bardzo łatwo skrócić, ja zrobiłam przy zapięciach zakładki i przeleciałam raz maszyną. To cieniutka siateczka, więc nie robi żadnej różnicy, że trochę w tym miejscu pogrubiona. Teraz całkiem dobrze podtrzymuje. Zadowolona jestem jednak, że mam 34, a nie 32, albo 30, bo obawiam się, że strój byłby wtedy trochę ciasny w biodrach. Ja mam wprawdzie dosyć szczupłą talię (72cm) i niewiele brzucha, ale w biodrach prawie 100cm i ciaśniej bym mieć wcale nie chciała. Wiązania na szyi i plandżowaty, dość głęboki dekolt nadają całości bardzo seksowny charakter. Do pareo, albo jakiegoś innego dołu nadaje się doskonale nawet na wieczorne urlopowe party. ;-) W ogóle strój robi ładną figurę. Odpowiedz Link
abigail83 Panache St Ives Tankini Jade, 32G + majtki S 08.05.09, 12:05 Widzę, ze tankini nie cieszą sie popularnością, na darmo szukałam recenzji St Ives, w koncu postanowiłam zaryzykowac i zamowilam z Bravissimo. Rozmiar moj standardowy, na 78/98. Jest CUDOWNE! Bije na glowe Brighton i Vodakatini, pieknie modeluje biust i trzyma go tak, ze to ramiaczko na szyje jest wylacznie dekoracyjne. Bede mogla bez niego (tzn bez ramiaczka na szyje ;) na pewno biegac czy grac w siatkowke plazowa. Jest wystarczajaco dlugie (a mam 178 cm), zakrywa brzuch, material genialnej jakosci, kolor piekny. Majteczki jeszcze do mnie ida z blizej nieznanych mi powodow, bo na Bravissimo figuruja jako 'in stock'. Wzielam te wiazana na bokach, nie figi, wiec mysle, ze tu rozmiar bedzie mial znaczenie drugorzedne, zawsze mozna je mocniej/luzniej zwiazac. Generalnie polecam!!! Odpowiedz Link
bonawie Re: Panache St Ives Tankini Jade, 32G + majtki S 21.07.09, 11:54 Ja też podejmę się ryzyka dotyczącego St.Ives tankini.Nigdzie nie znalazłam opinii a najbardziej mnie interesuje jak wypada w miseczkach....Bo ja mam standard 34GG a produkowane jest do G wiec musiałabym zawyzyc obwód do 36FFlub 36G.Chyba ,że zaryzykuję 34G.Możesz mi coś poradzić...Mam tankini floral lemon i myslę ,ze mogłoby byc 34G a nie 34GG ale jest super. A jak rozmiar pod biustem,pasuje na twe wymiary?? Ja nabyłam już szorty ...navy w kropeczki cudo. Mam jeszcze atpliwośi czy przy moim dużym biuscie nieco już pozbawionym jędrności tankini to będzie dobrze trzymac a le jak napisałas pasek na szyję jest ozdoba a ja się boję ,ze będzie mi szyję odrywać.Tylko jak obwód jest dobry to i cycuszki trzymają sie dobrze.A ciągliwośc materiału...?? Bede wdzieczna za sugestie wszelkie Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Re: Panache St Ives Tankini Jade, 32G + majtki S 25.03.10, 21:55 witam,również chciałabym kupić st.ives (zakochałam się w jego kolorze, kroju i ogólnym wyglądzie na zdjęciu),ale na forum czytałam,ze ten krój nie wygląda dobrze na małobiuściastych. Na zdjęciach Kate Hudson i Keiry Knightley to udowodniono,ale czy rzeczywiście to jest takie bandeau jak tamte staniki,czy może wbudowane w bluzeczkę działa lepiej? Albo moze jest nadzieja,ze ja nie jestem prawdziwie małobiuściasta- 28f? Byłabym wdzięczna,gdyby ktoś mi powiedział,czy mam szanse w tym dobrze wyglądać;) Odpowiedz Link
charissa Free 11.05.09, 12:33 jakieś opinie Wasze ? ja dziś na e-bayu zakupiłam "bikini" , bo kosztowało tylko 10GBP biorąc pod uwagę tuszę to zamierzam kupić jakiś ładny jednoczęściowy z Freyi lub Panache (muszę tylko odczytać lub dooglądać w galerii) Odpowiedz Link
charissa Free by gottex 19.05.09, 09:35 Wczoraj przyszedł do mnie zakupiony na e-bay strój dwuczęściowy img507.imageshack.us/img507/7190/bikiniw.jpg z moją figurą nie za pewnie czuję się w bikini, ale jakiś dyżurny chciała mieć, więc cieszę się, ze ten udało mi się upolować za 10 GBP. Wg tabelki noszę 30H i taki rozmiar topu zamówiłam - jest dobry. majtki r.10 też ok. W rzeczywistości kolor jest ciemną oliwką. Minusem góry jest miękkość, są fiszbiny, ale miska jest bardzo miękka (taka jak w bikini) może zrobię zdjęcie do galerii jak znajdę chwilę Odpowiedz Link
dorotaifilip Re:Panache Sorrento jednoczęściowy 14.05.09, 17:55 Dziś sobie kupiłam ten kostium - na szczęście w stacjonarnym sklepie, bo w niespodziewanym dla mnie rozmiarze 34H!!! Noszę najczęściej biustonosze w rozmiarze 32H ( pod mam 78, w 107, w zwisie 110) i na dole jestem grubiutka ( w pasie 91-95, 113 cm w biodrach). Poprzymierzałam kilka tankini Freji i Fantasie. Strój Panache i Fantasie i Dalii, którą bym kupiła, gdyby nie problem z samoodpinającymi się ramiączkami. Moje spostrzeżenia - rozmiar 36F latał w obwodzie i był za mały w miskach. Fanasie są dla niższych niż ja? Mam 168 cm. Wszystkie miały przymałe rozmiary w miseczkach, nawet jak mierzyłam czarne jednoczęściowe Panache z takimi fuksjowymi obwódkami to 34GG było za małe w miskach! Dopiero to Sorrento 34H było ok. Jedyny minus - nie ma dodatkowgo materiału na brzuchu. Z przodu wyglądam kusząco. Z profilu jednak brzuch mi wystaje, a biust schowany pod jednolitym materiałem, choć dobrze podtrzymywany wszytym wewnątrz stanikiem jest wizualnie zmniejszony. Jest to kostium dla biuściastych a nie brzuszastych jak ja. O dziwo, zapięcie na plecach nie wrzyna się w tłuszczyk. Tu kostium Dalii z usztywnianymi miseczkami o podwójnym materiałem na brzuchu bardziej mnie wyszczuplał. Tak na marginesie, to kostiumu szukałam w trzech miastach i było mi trudno. Czy tylko ja mam takie niewymiarowe "ciało"? pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
malma11 FREYA BONDI BEACH bikini 17.05.09, 09:58 Nareszcie dotarło. Mam balcony padded bikini top i Tie side Reversible Brief.Moje wymiary mierzone przed chwilą to 73/95, ciągle maleją, bo się odchudzam:) Wzięłam za waszą radą rozmiar 70F. A teraz opis: Piękny, piękny cudowny stanik. Czekałam na listonosza jak na zbawienie, a jak już przyszedł to nie mogłam oderwać wzroku od siebie w lustrze w tym kostiumie. Stanik ma ustywniane miski taka cieiustka gąbeczką, dzięki temu robi super kształt biustu, mam też miękki panama cooler i ten krój w bondi beach jest o wiele bardziej biustoprzyjazny. Miski większe niz w panama cooler w tym samym rozmiarze i luźniejszy obwód. Szczerze mówiąc to liczyłam na to, że miski będą troszke za małe, a tak to obawiam się, ze się w nim utopię jak schudnę jeszcze 5 kg do mojego wyjazdu, chyba zamówię też 70E. Kolor to nie róż, a piękna czerwień z bielą. Mam też majtki dwustronne, można nosić na 2 strony, super rozwiązanie, bo mam 2 kostiumy w 1. Majtki wycięte, aczkolwiek nie tak bardzo jak w panache grace, po bokach wiązane sznureczkami i zakończone koralikami. Mam 97 w biodrach i trochę na mnie wiszą już, na szczęście tutaj nie będzie problemu, bo można je regulować. Generalnie jestem bardzo zadowolona z zakupu, czekam teraz jescze na bamboo island i vodkatini, któryś na pewno wybiorę Odpowiedz Link
majkagra Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 2 19.05.09, 08:14 Poradźcie proszę, który kostium (góra) ładnie zbiera piersi do środka? Dodam, że mam wymiary: 73/92-93. Z bieliźnianych biustonoszy bardzo ładnie robi mi to Freya Retro plunge. Z góry dziękuję za podpowiedzi!:) Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 2 19.05.09, 10:50 Moim zdaniem rewelacyjnie zbiera Sorrento błękitny - mam(cuuudo) i Bamboo Island (pięknie) oba oczywiście wiązane na szyi bez fiszbin:) Mam prawie identyczne wymiary jak Ty:) freya 70E a panache 65FF;) Polecam oba i lata nie mogę się doczekać:) Odpowiedz Link
majkagra Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuścistaych - 2 19.05.09, 11:03 Dziękuję Magdalenko! A rozmiar 70E - dotyczy kostiumów czy biustonoszy także? Gdyż biustonosze kupuję w obwodzie 65 pod biustem (F,FF) Odpowiedz Link
epior Rhodes swimsuit Fantasie 19.05.09, 16:39 zamówiłam ten model bo nic innego nie mieli w moim rozmiarze w Bravissimo :). Okazał się być ładniejszy niż na zdjęciu. Zamówiłam rozmiar 32G przy moich wymiarach 86/112 i jest o numer za mały w obwodzie (ale sobie zostawiłam bo planuję jeszcze sporo schudnąć). Podsumowując: ładny i polecam. Rozmiarówka standardowa Odpowiedz Link
kombajniara szorty kąpielowe Sorrento 19.05.09, 19:57 Mam pytanie dotyczące szortów kąpielowych firmy sorrento. Czy miała już któraś z lobbystek z nimi do czynienia? Jaki rozmiar wybrała przy określonych wymiarach bioder? Mam 105 cm w biodrach i nie wiem czy powinnam celować w L czy XL... Będę wdzięczna za pomoc :) Odpowiedz Link
epior Re: szorty kąpielowe Sorrento 19.05.09, 21:14 ja przy 104cm w biodrach kupiłam rozmiar 14 (bo w takiej rozmiarówce mają) i są trochę luźnawe. Jeśli zależy ci na pewności, że nie ześlizną się przy wychodzeniu z wody to radzę wybrać 12 :). Ja zostałam przy 14 bo mam duży brzuch Odpowiedz Link
alexandra.87 Re: szorty kąpielowe Sorrento 19.05.09, 21:26 Nie wiem jak sorrento, ale ja przy 100 cm w biodrach zamówiłam L vodka chaser i są za małe. I naprawdę nie wiem czy wymieniać na większe, bo niektóre dziewczyny pisały, że L noszą na 110-115 :( Odpowiedz Link
martulka_s alexandra : ) 20.05.09, 09:24 Zamów sobie większe, ale tych nie odsyłaj i porównaj obie pary. Weź pod uwagę, że odrobinę się rozciągną w użytkowaniu i w wersji "na mokro". Przynajmniej moje od Vodkatini się trochę rozeszły (przy czym pasek bardziej, niż szorty). Odpowiedz Link
alexandra.87 Re: alexandra : ) 20.05.09, 19:17 Już odesłałam i zamowię większe :) ale ciągle siedzi mi w głowie to 115 cm i moje 100 :) Przecież różnica spora, ale pewnie ja mam więcej tłuszczyku na biodrach ;) Odpowiedz Link
martulka_s Re: alexandra : ) 20.05.09, 22:40 Z tego, co czytałam to opierałaś się na opiniach o szortach Vodkatini, czyli modelu bliźniaczego do tego, który zamówiłaś. Ten Vodka Chaser widać nie jest tak "swobodny" rozmiarowo w części gatkowej ; ) Moim zdaniem tu leży pies pogrzebany, a nie w żadnym tłuszczyku : ) Odpowiedz Link
alexandra.87 Re: alexandra : ) 21.05.09, 22:44 Myślisz że może być różnica między szortami vodkatini a chaser? nie strasz mnie bo więsze już zamówione i to z UK :( Odpowiedz Link
azymut17 Re: alexandra : ) 20.05.09, 23:36 Właśnie odpisałam Ci w wątku ratunkowym, teraz dopiero znalazłam ten wątek. Widzę, że się spóźniłam, bo już L odesłałaś :-( Twoje 100 i tamto 115 to może (nie musi) być właśnie z powodu sposobu zakładania takich szortów... Odpowiedz Link
lucja-w Panache Sorrento bikini 75H, figi wysokie 14(L) 20.05.09, 10:17 Właśnie do mnie dotarł:-) Kolor czarny. Na moje wymiary 85/112(120) biustonosz w sam raz. Trochę przesuwa piersi na boki ale w granicach rozsądku i mnie nie przeszkadza. Obwód ok, trochę miękkie fiszbiny rozciągają się i sięgają raczej do końca pachy, ale nic się nie wylewa górą :-)Miseczki podszyte nierozciągliwą siateczką, zapięcie z tyłu typowo kostiumowe bez możliwości regulacji. Ramiączka regulowane na całej długości. Mimo takiego rozmiaru nie jest zbyt zabudowany pod pachami, nic mi się nie wbija i nie drapie- co jest pozytywnym zaskoczeniem, bo bałam się, że będę wyglądała jak w zbroi:-) (dlaczego biustonosze w tym rozmiarze są tak zabudowane?- chyba zacznę chodzić na co dzień w kostiumach kąpielowych) Figi wysokie (L=14=42)na moje 110 w biodrach są dobre, z tendencją w kierunku większych, tzn nie spadają, są "milusio" dopasowane i nic się nie wbija w mój spory pociążowy tłuszczyk. Bez rozciągania w pasie mają 2x40 cm, Wysokość 28cm i dochodzą poniżej pępka. Z przodu podszyte od wewnątrz dodatkową siateczką. "Na sucho" jestem zachwycona, zobaczymy jak sprawdzi się w kąpieli:-) Odpowiedz Link
paula.anna lepel sorento bikini 21.05.09, 20:08 pewnie znacie... ale nie mogę znaleźć opinii jak się nosi? warto kupić na biust 32FF? jak z majtkami? teraz noszę jeansy 10-12, to w jaki rozmiar dołu kostiumu celować? to ma być moje pierwsze po uświadomieniu bikini i nie chcę się zniechęcić... Odpowiedz Link
ka-m-a Re: lepel sorento bikini 21.05.09, 23:39 Przylaczam do pytania. Rowniez zastanawiam sie nad kupnem tego stroju. Mysle o czerwonym. Bede wdzieczna za wszelkie info........... Odpowiedz Link
987ania Kalyani 21.05.09, 20:23 A czy ktoś już zamawiał Kalyani Bikini Indian Red? Wyszukiwarka nic nie pokazuje. Odpowiedz Link
majkagra Freya Maddie 22.05.09, 10:41 Dziewczynki, poradźcie! Czy w/w model ma standardowe miseczki? Czy przy wymiarach: 73/92 pasowałby rozmiar 70DD (wiem, że powinnam celować raczej w 65F albo 70E. Z góry dziękuję za wskazówki:) Odpowiedz Link
bathilda Panache Sorrento TANKINI 23.05.09, 14:35 Niedawno odebrałam i jeszcze mi się pysie cieszą ;) Przy 69/99 wzięłam moje standardowe 30GG i jestem zadowolona. CO prawda obwód jest dość luźny, ale to co dyskryminowałoby stanik przy kostiumie kąpielowym może być pewną zaletą - nie widać wcinania się w ciałko. Tankini ma ramiączka "multiway", super wygląda jak się je skrzyżuje na plecach. Tylko wtedy ramiączka robią się dość krótkie, na bardzo wysoką dziewczynę mogą być za krótkie. Prawdopodobnie do leżenia na leżaku możnaby w ogóle odpiąć ramiączka, choć do kąpieli już bym się nie odważyła. Przy 96 w biodrach mam szorty 12/38 i to też był dobry wybór. Nie opinają sie za bardzo ale i nie zjeżdżają. Mam 167 cm wzrostu i tankini ładnie łączy się z szortami - moim zdaniem ma idealną długość. Papapam, śliczny kostium mam :) P.S. Kupiłam w ebras.pl bo było taniej niż w Bravissimo. Polecam z całego serca. Odpowiedz Link
marciasek Re: Panache Sorrento TANKINI 24.05.09, 18:51 gratuluję! :) ja niestety nie lubię się z tym modelem: strasznie mi się marszczył na łączeniu ramiączek i dekoltu. Zrezygnowałam, ale nadal uważam, że jest świetny. Odpowiedz Link
athena1983 Kalyani Bikini Domino. 25.05.09, 21:38 Czy któraś z was przymierzałA to bikini. Mam na nie ochote (cena przystępna i ładne na zdjęciu)tylko ciekawa jestem jak z rozciągliwością obwodu, jak z wielkością misek i jak szerokie są ramiączka, bo wydaje mi się że są dość szerokawe. www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1685 Odpowiedz Link
psuj-ka TUTAJ JUŻ NIE PISZEMY 25.05.09, 21:45 Link do nowego wątku :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=95721114&a=95721114 Odpowiedz Link
hotaru85 FREYA ONYX 29.03.10, 09:47 moja opinia będzie bardzo subiektywna, ponieważ jest to pierwszy kostium jednoczęściowy w którym wyglądam seksownie a nie jak stara kobita :) odkryte plecy wyglądają naprawdę uroczo a sam strój bardzo wyszczupla - zarówno dzięki pionowym przeszyciom jak i wysokiemu wycięciu, nogi wydają się taaaaakie długie :) wykonanie bardzo solidne, materiał porządny, na pewno się szybko nie wytrze. polecam :) Odpowiedz Link
confused.girl FEBA 05.06.10, 21:28 Wiem, że to kostiumy 'nieuświadomione', ale jeden model bardzo mi się spodobał (Nelly), jest wiązany na szyi tak jak lubię i wygląda całkiem ciekawie. Mają trochę dziwną rozmiarówkę - liczba to rozmiar konfekcyjny, literka to miseczka. Według ich tabelki powinnam celować w 38C, ale może ktoś miał już do czynienia z tą firmą i napisze kilka słów i rozmiarach:) Normalnie noszę 65e z Freyi. Odpowiedz Link
czagn Re: FEBA 20.08.15, 14:27 Dzień dobry, Przestrzegam przed zakupem stroju firmy FEBA. W czerwcu tego roku kupiłam strój kąpielowy. Przy pierwszym ubraniu przeze mnie stroju kąpielowego i zanurzeniu się w wodzie, miseczki powyginały się w drugą stronę - strój nie jest przystosowany do kontaktu z wodą ponieważ zostało użyte zbyt mało materiału, który okrywa gąbkę stroju kąpielowego. Pod wpływem wody gąbka nasiąknęła i powyginała się w drugą stronę. Po złożeniu reklamacji w lipcu została ona odrzucona a uzasadnieniem było iż rozmiar stroju został źle dobrany i materiał pod wpływem wody zawsze się naciąga ku dołowi. ODRADZAM ZAKUP STROJU MARKI FEBA! Odpowiedz Link
baska330 Re: FEBA 08.02.16, 14:54 Kupowałam różne stroje, różnych firm i przez te kilka lat mogę powiedzieć, że z Feby są bezkonkurencyjne! Przede wszystkim są porządnie odszyte, z dobrych gatunkowo materiałów (mój najstarszy stój z tej firmy ma 7 lat i mimo eksploatacji na słońcu i chlorowanej wodzie to jedyne co się z nim stało to nieco spłowiały kolor). Rozmiar nie zawsze udało mi się dobrać odpowiedni - nigdy nie było żadnego problemu ani z wymianą ani ze zwrotem. W styczniu tego roku zamówiłam strój na wyjazd w ferie zimowe, który niestety fasonem nie odpowiadał mojej figurze, a nie ukrywam śpieszyło mi się z zakupem. W ciągu dwóch dni sprawa była załatwiona: dobrano mi nowy, świetnie leżący kostium, który wysłali na swój koszt, a na koncie miałam zwrot różnicy! Dziękuje serdecznie i pozdrawiam!! Odpowiedz Link