Dodaj do ulubionych

36jj odezwijcie się

28.06.08, 09:53
szukam szukam i nic.Przymierzam i nic powoli tracę nadzieję.Może któras z Was
o wymiarach takich jak ja pogadałaby ze mną o swoich doświadczeniach?
Obserwuj wątek
    • myszka.xww Re: 36jj odezwijcie się 28.06.08, 10:10
      a 32JJ moze byc?
    • adamantia Re: 36jj odezwijcie się 28.06.08, 10:59
      A jakie masz wymiary? Ja 86-7/119-20.
      Przedtem usiłowałam nosić Felinę 85G i Triumph 85F.
      Na razie mam tylko jeden właściwy stanik, Freya Arabella 36J, która jest za
      luźna w obwodzie i trochę bułkuje. Różne inne 36J były na mnie trochę za małe w
      miskach. Mierzyłam na żywo w Peachfieldzie.
      Może byłby na mnie dobry 34JJ albo K, ale takich w Peachfield nie było, nie
      było też 36JJ; teraz właśnie czekam na dwie przesyłki 34JJ z giełdy Lobby.
      • maith Adamantio 29.06.08, 00:53
        Adamantio, wracając do naszej zlotowej rozmowy,
        cały czas obawiam się, że 34JJ będą za małe.
        A teraz, jak przemyślałam to sobie na spokojnie, to tym bardziej uprę się przy
        mojej pierwotnej wersji.
        Bo pomyślmy:
        36J jest na tyle samo w biuście, co 34K.
        A piszesz, że wszystkie mierzone 36J (poza dużomiskową Arabelką) były za małe.
        Nawet przyjmując, że Tango jest dość spore (nawet gdyby przyjąć nieco na wyrost,
        że jest takim samym dużomiskowcem jak Arabelka) to powinnaś go potrzebować z
        przynajmniej tak dużymi miskami, jak tą Arabelkę, czyli w 34K. O ile nie z
        większymi.
        Ta Arabelka leciutko bułkuje, więc na pewno nie powinnaś mieć stanika o miskach
        mniejszych. A tu wychodzi, że 34K może być dobre, albo za małe. 34JJ na zdrowy
        rozum powinno być wyraźnie za małe.

Ale co jest pocieszające - że pozostałe staniki, o których mowa (Eliza, Tango i
        Sienna, o której rozmawiałyśmy) przy obwodzie 36 będą wyraźnie ściślejsze niż
        Twoja Arabelka. A z tego co podejrzewam, to wszystkie te staniki w 36JJ powinny
        być troszkę większe niż ta Arabelka, czyli na Ciebie akurat. Co przy większej
        ściśliwości powinno być tym, czego potrzebujesz. A w razie czego, jakby któryś z
        nich jednak miał miski wyraźnie mniejsze od Twojej Arabelki, to masz jeszcze w
        zapasie rozmiar 36K, w którym wszystkie te staniki występują. Ale raczej nie
        będziesz musiała do niego sięgać.
        • adamantia Re: Adamantio 29.06.08, 09:51
          1. Po pierwsze mnie nie dołuj! ;-) Ja na nie czekam z nadzieją...mimo wszystko

2. Po drugie, bardzo dziękuję za dodatkowe komentarze, bo oczywiście wszystkich twoich rad i przemyśleń nie zdołałam zapamiętać, i właśnie miałam pisać do ciebie i prosić o powtórzenie.

maith napisała:
          > A piszesz, że wszystkie mierzone 36J (poza dużomiskową Arabelką)
          były za małe.

To znaczy bodajże Tango był OK. Tylko strasznie mi się nie spodobał, miałam poczucie że źle leży. (No ale jak się pojawił na giełdzie ten Tango 34JJ, to pomyślałam że jednak spróbuję)
          • slim.fast Re: Adamantio 29.06.08, 10:15
            Jeśli Arabella 34J mniej więcej leży na tobie dobrze, to nieśmiało przypuszczam,
            że dobra byłaby też Maisie 34J, ponieważ ma również miseczki większe niż
            standard. Mówię z własnego doświadczenia, ponieważ na mnie Tango w literce K
            leży fatalnie (szerokie fiszbiny i strasznie szeroki rozstaw) i muszę szukać
            czegoś w rozmiarze 34J. Na razie mam Arabelkę i Maisie, przy czym Maisie jest
            oczywiście dużo ściślejsza. Czekam jeszcze na przesyłkę z Millie 34J (też ma
            większe miski ponoć) i Sienną 34K (ponoć węższe fiszbiny niż zwykle w Panache,
            więc jest szansa, że podpasuje). Mam jeszcze Fantasie Lilly 34J, ale kupiłam
            używaną i jest bardzo rozciągnięta, więc trudno mi na razie ocenić czy miski
            będą pasowały po zwężeniu. W tej chwili są ok, ale ostatnio sporo schudłam. Aha,
            Arabella 36J jest na mnie za wielka. ;)
            • adamantia Re: Adamantio 29.06.08, 10:35
              slim.fast napisała:
              > Jeśli Arabella 34J mniej więcej leży na tobie dobrze, to nieśmiało przypuszczam
              > że dobra byłaby też Maisie 34J,

Arabella 36J, nie 34J. Ale w takim razie może Maisie 36J byłaby OK...

> ponieważ na mnie Tango w literce K leży fatalnie (szerokie fiszbiny i strasznie szeroki rozstaw)

No właśnie przy Tango 36J miałam podobne wrażenie - fiszbiny środkowe kończą się pod brodą, stanik zabudowany prawie do obojczyków, a każdy biust metr od siebie i patrzy w inną stronę. Ale może trochę przesadzam, bo miałam go na sobie tylko chwileczkę, i pewnie nawet nie dałam mu szansy.
              • slim.fast Re: Adamantio 29.06.08, 16:11
                adamantia napisała:

> slim.fast napisała:
                > > Jeśli Arabella 34J mniej więcej leży na tobie dobrze, to nieśmiało przypu
                > szczam
                > > że dobra byłaby też Maisie 34J,
                >

Zgadza się, analogicznie to na 99% Maisie 36J powinna być dobra :)))

> Arabella 36J, nie 34J. Ale w takim razie może Maisie 36J byłaby OK...
                >
                > > ponieważ na mnie Tango w literce K leży fatalnie (szerokie fiszbiny i str
                > asznie szeroki rozstaw)
                >
                > No właśnie przy Tango 36J miałam podobne wrażenie - fiszbiny środkowe kończą s
                > ię pod brodą, stanik zabudowany prawie do obojczyków, a każdy biust metr od sie
                > bie i patrzy w inną stronę. Ale może trochę przesadzam, bo miałam go na sobie t
                > ylko chwileczkę, i pewnie nawet nie dałam mu szansy.

Ja mierzyłam kilka razy i definitywnie postanowiłam skończyć z nim, ale
                oczywiście próbuj, bo dużego wyboru w naszych rozmiarach, niestety, nie ma :(
          • maith Re: Adamantio 29.06.08, 14:13
            Wcale nie chcę Cię dołować (szczególnie, że to nie jest żadna ostatnia nadzieja
            ;) Nie chcę tylko, żebyś sobie zostawiła coś, co po paru dniach stwierdzisz, że
            tak, faktycznie jest do kitu.
            Jak je dostaniesz, oceń je świadomie w porównaniu do Arabelki, bo na zdrowy
            rozum powinny być od niej jeszcze trochę mniejsze w miskach. Oprócz tego, że
            wyraźnie węższe w obwodzie.
            Jeśli będzie źle, to możesz je wystawić na Allegro, E-bayu, czy puścić na tę giełdę.

Tango 34 JJ jest o jeden rozmiar mniejsze w miseczce od Tanga 36J.
            Odpowiednikiem 36J byłoby dopiero 34K.

I jeszcze a propos szerokości fiszbin - Sienna (ta, która moim zdaniem jest tu
            najlepszym pomysłem) chociaż jest Panache, to ma stosunkowo wąskie fiszbiny :)
            Dlatego ja na Twoim miejscu bym wypróbowała Siennę w 34K (a nóż widelec to
            wystarczy) i w 36JJ (to prawdopodobnie będzie ten rozmiar).
            • adamantia Do Maith 01.07.08, 21:17
              A jeszcze chciałam cię zapytać:

1. czy dobrze pamiętam, że o Siennie mówiłaś, że na jesieni mają być nowe
              kolory? Ten obecny czerwony to taki ceglasty odcień zdaje się?

2. Czy myślisz że jest szansa, żeby udało mi się wbić w jakieś Rio? (chwilę
              chyba o tym rozmawiałyśmy). Bo jednak te czerwone i czarne Rio są zdecydowanie
              najbliższe mi stylem - ale są tylko do H, tak? Czy może 38H z jakaś adaptacją
              jakoś by się dało - skoro to wielkomiseczkowiec?
              • daslicht Re: Do Maith 01.07.08, 23:18
                Pytanie: gdzie mogę kupić Siennę? Mówię o tej wersji czerwonej lub
                niebieskiej, bo "staniczek wykonany z dziewczęcej koronki w kolorze
                miętowym" (opis z intimo4you) wywołuje u mnie głębokie obrzydzenie i
                zwrot zawartości żołądka. Mówię o tym:

www.panache.pl/dystrybucja/Sienna-20.html (nawet gorset
                jest, ale już nie dla mutantów)

ewentualnie gdzie można Arizę kupić?

www.panache.pl/dystrybucja/Ariza-31.html

(a skoro juz jestem na stronie Panache, to idę pooglądać kolekcję
                Masquerade i zalewać się łzami niczym emodziecię neostrady :/ )
                • adamantia Re: Do Maith 01.07.08, 23:41
                  daslicht napisała:
                  > Pytanie: gdzie mogę kupić Siennę?

Tu?
                  www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/balconette-bras/pnh1-details.aspx
                  • daslicht Re: Do Maith 01.07.08, 23:49
                    Przecież to zupełnie inny stanik, mi chodzi o czerwony lub niebieski
                    z czarnym, jak ten co linka podałam
                    • maith Daslicht - nie gdzie tylko kiedy :) 02.07.08, 02:08
                      Zapowiedzieli je na jesień :)
                      Trudno ustalić, który sklep wprowadzi je pierwszy. Powinny być do kupienia w
                      Intimo4you, Peachfieldzie, Karoline, Bravissimo... tylko jeszcze nie teraz.
                      • daslicht No to fajnie 02.07.08, 02:17
                        O, dzięki, choć jakaś miła wiadomość :)
                        To niemalże taka wersja Masquerade dla biuściastych drugiej
                        kategorii (G+). Ciekawe czy bardzo upancernią?
                        • maith Nie spodziewam się żadnych dopancernień 03.07.08, 00:26
                          Ta pomidorkowa Sienna nie jest upancerniona (widziałam ją w porównaniu z Tango
                          II - kolosalna różnica) a więc pozostałe też nie powinny być dopancerniane :)
                        • maith A poziom Maskaradek to już niedługo będzie pikuś:) 04.07.08, 00:31
                          To co uszyła Effuniak jest w typie znacznie trudniej podtrzymującym biust niż
                          Maskaradki, a to znaczy że staniki maskaradkowe ona będzie potrafiła szyć na
                          naprawdę duuuże biusty :))
                          Twój biust Daslichcie powinien się jeszcze załapać nie tylko na half-cupy, ale
                          jeszcze przezroczyste :)

I nie marudź. Ja jeszcze pamiętam, jak musiałam kupować Feliny w 3 kolorach do
                          wyboru (czarny-biały-beżowy). Jakby ktoś mi wtedy pokazał taką Siennę :) A ona
                          robi naprawdę śliczne kuleczki. Ja czekam na ten burgund :)
              • maith Re: Do Maith 04.07.08, 18:47
                Tak, obecny to ceglasta czerwień. Jesienią mają być burgund z czarną koronką i
                turkus z czarną koronką.

Hmm, co do Rio, to nie pamiętam kto, ale jakaś dziewczyna ostatnio pisała, że
                się nie zapięła w fuksjowym Rio, mierzonym w Peachfieldzie i w efekcie mogła
                sobie kupić niższą miseczkę niż Rio w innym kolorze.
                Ja nie mam Rio i nawet nie wiem, czy ta fuksja to jakiś nowy kolor, czy po
                prostu czerwień, a akurat w Peachfieldzie kolor jest pokazywany a nie nazywany,
                dla mnie to wygląda na czerwień. No nie wiem, może uda Ci się znaleźć ten wpis i
                pogadać z jego autorką, a jak nie, to możesz skontaktować się z Marysią z
                Peachfieldu i zapytać, o co chodzi z tym fuksjowym Rio :)
                • the_mariska Re: Do Maith 04.07.08, 19:23
                  Na stronie intimo są zdjęcia fuksjowego Rio - to jest stanowczo zupełnie inne
                  Rio niż to czerwone, na zdjęciach aż razi w oczy różem
                  www.intimo4you.com/_,k49/Biustonosz_Rio_Fuchsia,t839.html . Czerwone nie
                  było jakieś wyjątkowo ścisłe, miejmmy nadzieję, że to będzie :)
                  • maith Re: Do Maith 06.07.08, 20:50
                    Wiesz, ja właśnie cierpię, bo to Kalyani co na zdjęciu ma różowe lamówki okazało
                    się mieć je czerwone, ale ta wiedza dotarła do mnie za późno i teraz już jest po
                    herbacie, więc jak nie mam nazwy, to ja tam sklepowym kolorom nie wierzę ;)

A wątek o fuksjowym Rio właśnie przekopiowałam do ściśliwców i rozciągliwców.
                    Zaczyna się tu:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64219281&a=81800797
                    • antenetkaa 36jj 07.07.08, 14:22
                      dotarła do mnie arabella 36j.Ponoc to wielkomiseczkowiec,a na mnie za mały chyba ze 3 rozmiary,pod biustem za luzny.Powoli się załamuję
                      • turzyca Re: 36jj 07.07.08, 14:26
                        bo arabella to rozciagliwiec. Probowalas Rio? Tez wielkomiskowe, a za to
                        ciasniejsze. No i jeszcze w JJ i K jest Panache, Fantasie i Kalyani.

I napisz koniecznie maila do Freyi, ze bardzo podobaja Ci sie ich staniki, ale
                        sa za male i czy nie mysla o produkowaniu JJ i K. Niech wiedza, ze jest
                        zapotrzebowanie.

• daslicht Re: 36jj 07.07.08, 15:05
                          Czy Freya ma jakiś polski oddział lub polskich pracowników? Nie
                          sprawia mi żadnego kłopotu napisanie listu po angielsku, ale
                          wiadomo, że po polsku łatwiej i przyjemniej :)
                          • staro daslicht 07.07.08, 15:15
                            Spróbuj skontaktować się z polskim dystrybutorem Freyi.
                            www.sztukadystrybucji.pl/kontakt.php
                          • turzyca Re: 36jj 07.07.08, 15:17
                            Ja bym sie nie bawila w posrednikow. Pisac bezposrednio do producenta. I ew. do
                            sklepow.
                      • staro Re: 36jj 07.07.08, 15:16
                        Obfoć się i wyślij zdjęcia do galerii.
                        Myślę, że naprawdę może nam to pomóc uzgodnić co jest z tymi
                        stanikami nie tak i znaleźć jakieś rozwiązanie.
                        • antenetkaa Re: 36jj 07.07.08, 15:57
                          już to robię znaczy zdjęcia mam tylko czekam na pomoc żeby je zmniejszyć:)
                          • antenetkaa Re: 36jj 07.07.08, 20:36
                            wysłane
                      • jowitak1 Re: 36jj 11.07.08, 18:24
                        Hej ,a co zamierzasz z tą Arabelką?Nie chcesz się pozbyć?
                        • antenetkaa re:jowitak 11.07.08, 21:19
                          arabelkę brałam ze sklepu i ją odesłałam
                        • antenetkaa Re: 36jj 11.07.08, 21:23
                          dzisiaj natomiast przyszła do mnie melissa 85K i powiem wam, że to biustonosz
                          który mi najbardziej spasował z całej kupy którą mierzyłam, niestety miski o
                          rozmiar za małe,ale nieźle trzyma i do dekoltów się nadaje....
      • qrcza-k Re: 36jj odezwijcie się 16.04.09, 23:08
        ja mam podobne wymiary (87/122-24) ale moje piersi jakoś inaczej sie ukladaja i
        przyznam sie ze za cholere (przepraszam za wyrazenie) nie moge sie wstrzelic w
        odpowiedni rozmiar. Na poczatku kupilam Panache Daisy - teraz jest juz za mala,
        potem Tango - za maly i juz wyeksplatowany, Freya bułkuje, znow Panache Pure i
        teraz Tango II w rozmiarze 36jj i tak mi sie wydaje ze sa za duze w obwodzie -
        świeży stanik i już zapinam sie na środkową haftkę no i miski faluja u góry, ale
        Tango w końcu dotyka mojego mostka.

Mam pytanie
        Jakie staniki (model firma) zblizaja piersi do siebie. Ja mam strasznie mało
        miejsca między piersiami i jak założe Pura to biust rozchodzi sie na boki i mi
        sie to nie podoba. Podobna sytuacja jest w Tango ale lepiej leża niż w Pure. W
        sumie we Frei wyglądają w miarę ale Antonka na mnie za mała...
        • ewka36jj Re: 36jj odezwijcie się 10.05.09, 14:45
          Czy którejś z Was udało się kupić dobry, jednoczęściowy strój
          kąpielowy? Ciekawa jestem Waszych opinii o odpowiednich strojach
    • mama_ryba1 [OT] Pyt. dotyczące stanika z giełdy 28.06.08, 12:00
      Sorry, że tutaj, ale tam już pewnie nie zaglądasz :-)
      Chciałam zapytać o ten stanik 40f - czy to jeszcze aktualne? Jeśli tak, to czy mogłabym prosić o jakieś fotki i cenę? Kolejna ciotka do ostanikowania się pojawiła i szukam czegoś w tych okolicach.
      Pozdrawiam
    • molowiak Re: 36jj odezwijcie się 28.06.08, 23:39
      > o wymiarach takich jak ja

a jakie to wymiary? każda z nas ma zebra rożnej szerokości, różną grubość tkanki
      tłuszczowej, różnej wielkości mięśnie, wreszcie różną "ściśliwość" tak więc ten
      sam rozmiar mogą nosić dziewczyny o zupełnie różnych wymiarach
      ja przy wymiarach 89/120 noszę teraz 34JJ, mam dobre rozeznanie jeśli chodzi o
      staniki w tych okolicach rozmiarowych
      jeśli masz jakieś pytania to pisz
      jest też wątek o stanikach G i więcej, najlepiej byłoby pisać tam, żeby
      wszystkie potrzebne informacje znalazły się w jednym miejscu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79016730&a=80263888
      • 1ania.k Re: 36jj odezwijcie się 10.07.08, 12:46
        moje wymiary to 89/126. obecnie nosze stanik 34j(fantasie), w
        obwodzie jest ok -tak sądze, tylko miseczki są za małe bo między
        piersiami fiszbiny nie dotykaja ciała. jak bys mogła podpowiedziec
        jaki rozmiar powinnam nosic to byłabym bardzo wdzięczna
        • antenetkaa Re: 36jj odezwijcie się 10.07.08, 21:33
          wymiary identyczne mamy,ale nic Ci nie poradzę bo ciągle szukam swojego.Byłoby
          mi bardzo miłoo gdybyśmy szukały razem...
        • oshinka5 A to i ja mam podobnie 11.07.08, 10:14
          91(94)/124(127)
          [dokładne wymiary zależą od dnia cyklu i pewnie czegoś tam jeszcze]

Obecnie noszę 36jj (fiesta panache), który jest BARDZO ściśliwy i
          pod koniec dnia jest mi trochę słabo, a miski lekko bułkują, chociaż
          to się na oczy nie rzuca. Fiszbiny ma wąskie, jak na Panache
          (podobno), ale dla mnie i tak za bardzo wchodzą "w pachę". I tak to
          jest obecnie mój najlepiej dopasowany stanik.
          Inne Panache (Sienna coral i Confetti) w rozmiarze 34K były na mnie
          za małe w misce, a za luźne w obwodzie - jestem chyba
          raczej "ściśliwa", bo mój obwód to w dużej mierze tłuszczyk, bo
          jestem okrąglutka.
        • oshinka5 Jak fiszbiny nie dotykają mostka 11.07.08, 10:17
          to i miska za mała, i obwód za luźny (tak mi się wydaje).
          • staro Re: Jak fiszbiny nie dotykają mostka 11.07.08, 10:37
            Mi się wydaje dokładnie tak samo, ale tu trzeba by znaleźć jakiś
            kompromis pomiędzy dopasowaniem stanika a dostępnymi rozmiarami.

Ciekawa jestem, jak bardzo ten model fantasie jest rozciągliwy???
            • 1ania.k Re: Jak fiszbiny nie dotykają mostka 11.07.08, 12:55
              nie wiem czy jest rozciągliwy czy nie
          • slim.fast Re: Jak fiszbiny nie dotykają mostka 11.07.08, 11:15
            oshinka5 napisała:

> to i miska za mała, i obwód za luźny (tak mi się wydaje).

Miska może być dobra, u mnie np. fiszbiny nie dotykają mostka, bo obwody mam
            sporo za luźne :(

Żeby się przekonać, czy miska jest dobra, trzeba by chyba spróbować docisnąć
            fiszbiny do mostka i tak trzymając przyjrzeć się bardzo dokładnie, czy żadne
            buły nigdzie nie wychodzą. Wtedy jest szansa, że to tylko za luźny obwód.
            • 1ania.k Re: Jak fiszbiny nie dotykają mostka 11.07.08, 12:37
              jesli docisne fiszbiny do mostka to robią się buły.tak wogóle to
              jest full cup (chodzi o stanik fantasie 34j)-taki typ to chyba nie
              zabardzo pasuje do duzych piersi? piersi w nim rozstawione są
              szeroko na boki i jakies takie spiczaste, co mi sie wcale nie
              podoba. no to jakiego mam szukac rozmiaru przy wymiarach 89/126, i
              jakiego typu powinien byc dobrze dobrany stanik
              • myszka.xww Re: Jak fiszbiny nie dotykają mostka 11.07.08, 12:49
                A probowalas tango? np. 80JJ albo 80K

Mnie tango na poczatku rozstawialo piersi na boki. Ale po kilku
                (chyba 3) miesiacach noszenia lezy o niebo lepiej - pozbieraly mi
                sie biusty spod pach i wypadaja bardziej na klacie :)
                • 1ania.k Re: Jak fiszbiny nie dotykają mostka 11.07.08, 13:02
                  jeszcze nie, dopiero od niedawna po zajrzeniu na to lobby
                  uswiadomiłam sobie, ze do tej pory nosiłam źle dobrane staniki jak
                  większosc kobiet-za duże w obwodzie i jednoczesnie za małe miseczki
    • daslicht Re: 36jj odezwijcie się 28.06.08, 23:47
      A może Lobby MegaJotJotów wewnątrz LB? Chętnie dołączę z obwodem 65
      (30) :)
      • slim.fast Re: 36jj odezwijcie się 09.07.08, 11:00
        daslicht napisała:

> A może Lobby MegaJotJotów wewnątrz LB? Chętnie dołączę z obwodem 65
        > (30) :)

No ja cię proszę, z tym Mega Super i Giga to już tak nie wyskakuj co drugi post
        i nie przesadzaj, Daslicht, ja mam 34J (czyli dużo jednak więcej od ciebie), a
        jakby coś na mnie było to chętnie i 34JJ i jakoś nie czuję się Mega, ot zwykła
        normalnobiuściasta ;)
        • staro Re: 36jj odezwijcie się 09.07.08, 11:12
          ooo slim.fast - dokładnie!
          Ja się czułam kaszalotem, wielorybem itp. tylko kiedy jeszcze
          nosiłam biust w okolicach pasa. :/ Teraz, w poprawnych stanikach,
          czuję się zgrabna, jestem bardziej ruchliwa (nawet aerobica mi się
          zachciało, o!) I nie mieści mi się w głowie, jak ja mogłam uważać,
          że mam tak duży biust, że już nic tylko operacja albo gorseciarka
          (nie wiem, co gorsze ;))). A przy tym było to w czasach kiedy
          wpychałam się w 80D... :///
          • slim.fast Re: 36jj odezwijcie się 09.07.08, 11:46
            NO właśnie, a ja wreszcie spokojnie mogę jeździć na rowerze! :) I mimo, że
            faktycznie mam kłopot z tym wypadaniem poza tabelkę (bo mam, nie ma co ukrywać,
            jestem zdecydowanie poza-tabelkowa;) to czuję się o nieba, ba, o dwa nieba
            lepiej, od kiedy noszę w miarę dobrany stanik! No i przede wszystkim właśnie, to
            wreszcie pozbyłam się też fobii literkowej, że J/JJ czy K, tudzież L to jakieś
            niewiadomoco i strach się bać takiej rozmiarówki ;)

Więcej optymizmu w tym wątku poproszę! Dzielmy się własnymi doświadczeniami, a
            nie fobiami, ok? :) No i chyba można by przyjąć, że jeden taki wątek o JJ-tach,
            obok GG-Plusów powinien też istnieć, bo to jednak inne już problemy są, bardziej
            wyspecjalizowane :)

Pozdrawiam wszystkie JJ Plusy :)))

• antenetkaa Re: 36jj odezwijcie się 29.06.08, 11:05
      Mam ok 88/124.Zresztą sama nie wiem .Mierzyłam tango36k micha ogromna,.
      portia38j biust pod pachami, Linea maxima36j michy jak na dziecko znaczy sie za
      małe, tango 36jj najbliższe ideału, ale cycki mi wiszą, ramionka wpijają się i
      pod pachami fe.Pod biustem nie mogę mieć mniej niż 36 bo i tak mierzę staniki z
      przedłużkami na wypadek rozciągnięcia.Do tej pory biustonosze szyłam na
      zamówienie-były siermiężne,ale trzymały biust wysoko i nic nie
      wypłwwało.Pomóżcie trafić w fason- bo o to chyba chodzi?!
      • adamantia Re: 36jj odezwijcie się 29.06.08, 15:09
        antenetkaa napisała:
        > Mam ok 88/124.Zresztą sama nie wiem.

No ale czyli ile?
        Ja jak się mierzyłam po raz pierwszy, to wyszedł mi obwód 89, a w biuście (w
        miękkim staniku o niewłaściwym rozmiarze), bodajże 117-118. A jak się zmierzyłam
        wg wskazówek Lobby, czyli w obwodzie super ciasno, naciągając miarkę z całej
        siły (tzn partner naciągał), w biuście na wydechu, w nowej Arabelli, wyszło 86/120.

> portia38j biust pod pachami

Znaczy że buły pod pachami czy że za bardzo biust rozstawiony?
      • molowiak Re: 36jj odezwijcie się 01.07.08, 18:41
        coś mi te objawy "cycki mi wiszą, ramionka wpijają się" wyglądają na typowe
        oznaki za luźnego obwodu, mierz lepiej bez przedłużki, ja przy obwodzie 89cm
        noszę 34-ki
        może spróbuj freya maisie w rozmiarze 36J (to dużomiskowiec)
        • antenetkaa Re: 36jj odezwijcie się 01.07.08, 23:42
          nie ma takiej opcji przynajmniej w tym modelu ---CIASNO
    • oshinka5 36JJ/34K melduje się! 01.07.08, 17:22
      Tzn. generalnie mój problem jest taki, że nie mam w zasadzie dobrego
      stanika. Wymiary mam 91(94)/124(127) - w zależności od pogody, dnia
      cyklu i cyklu Księżyca chyba także... Poza tym chyba nie jestem
      szerokofiszbinowcem (Panache ma dla mnie za szerokie fiszbiny z
      reguły), mam szeroki rozstaw piersi, nie jestem kompatybilna ze
      wszystkimi dwoma balkonikami, które przymierzałam, aha, no i jeszcze
      jestem niska - większość staników ma za wysokie boki.
      Ze wszystkich dostępnych na Bravissimo 9 biustonoszy w rozmiarach
      34K/36JJ przymierzałam 5, dwa są prawie dobre... Przy czym żaden z
      nich nie nadaje się do dekoltów. Do wyciętych bluzek noszę Arabelkę
      38J, która jest za luźna w obwodzie i ma za małe miski (YEAH!),
      dlatego mam sprzężenie: dekolt - ból pleców. Aha, do czarnej, super
      seksownej i imprezowej bluzki na lato (na cienkich ramiączkach) nie
      mam żadnego stanika.
      • adamantia Re: 36JJ/34K melduje się! 01.07.08, 18:00
        oshinka5 napisała:
        > Aha, do czarnej, super seksownej i imprezowej bluzki na lato (na
        > cienkich ramiączkach) nie mam żadnego stanika.

Ha, dla mnie przynajmniej ta kwestia nie istnieje - od kiedy miałam ok. 14 lat, czyli od prawie ćwierć wieku, nawet mi nie przychodzi do głowy noszenie jakiejkolwiek bluzki na ramiączkach... I szczerze mówiąc, wcale nie odczuwam tego jako problemu.
        • oshinka5 Re: 36JJ/34K melduje się! 02.07.08, 14:28
          Ramiączka to tzw. "pikuś", tzn. jeśli stanik będzie w podobnym
          kolorze (lub pasuącym), co ramiączka, to mi nie będzie
          przeszkadzało, że je widać. Problem jest jednak z wysokością stanika
          na mostku, w Tango II i Fiesta wychodzi mi całość z dekoltu, wyglada
          to fatalnie, niestety.
          Szczególnie, że Tango II jest wściekle różowy, Fiesta kremowa w
          niebieskie listki, a bluzka czarna...
          • adamantia Re: 36JJ/34K melduje się! 07.07.08, 15:26
            oshinka5 napisała:
            > Problem jest jednak z wysokością stanika
            > na mostku, w Tango II i Fiesta wychodzi mi całość z dekoltu, wyglada
            > to fatalnie, niestety.
            > Szczególnie, że Tango II jest wściekle różowy, Fiesta kremowa w
            > niebieskie listki, a bluzka czarna...

Właśnie dostałam dwa 34JJ, Tango II i Elizę (wszystko wskazuje na to, że to chyba TO, a w każdym razie bardziej TO niż Arabella 36J) i dopiero teraz doceniam problem w wysokością stanika! Po raz pierwszy z moich koszulowych dekoltów w szpic wychodzi góra fiszbin siedząca - a jakże - ściśle na mostku. Kiedyś wychodziły najwyżej buły ;-)

> Szczególnie, że Tango II jest wściekle różowy, Fiesta kremowa w
            > niebieskie listki, a bluzka czarna...

A u mnie Tango II ohydny Apricot (morela niby) a Eliza Fuchsia (wściekły róż). Kolorki absolutnie nie z mojej bajki - ale akurat takie pokazały się na giełdzie Lobby. :-/
      • daslicht Re: 36JJ/34K melduje się! 01.07.08, 23:56
        >Aha, do czarnej, super
        > seksownej i imprezowej bluzki na lato (na cienkich ramiączkach)
        nie
        > mam żadnego stanika.

Cooo?! Imprez się zachciewa? Buehehe i jeszcze MegaJotJot?
        MegaJotJot nie jest seksi! Do piwnicy!

nie bierz tego do siebie oczywiście, to tylko ironiczny komentarz
        pod kątem stron producentów :)

Ale oni chyba naprawdę tak myślą... moze by napisać do takiego
        Panache np list zbiorowy pod tytułem NIE JESTEŚMY MUTANTAMI?
        • turzyca Re: 36JJ/34K melduje się! 03.07.08, 16:05
          daslicht napisała:

> Ale oni chyba naprawdę tak myślą... moze by napisać do takiego
          > Panache np list zbiorowy pod tytułem NIE JESTEŚMY MUTANTAMI?

Lepiej napisz ladnego, grzecznego maila o tym, ktore ich staniki Ci sie
          podobaja, co Ci sie nie podoba (upancernianie), jaki ich rozmiar nosisz.
          Potrzebna im informacja zwrotna. :) Jak kazda z naszych JJ-K im napisze, czego
          by chciala od swoich stanikow to, w ktoryms momencie zaczna to produkowac.
          Do innych biusciastych producentow tez bym wysmarowala maile. Przeciez wiemy, ze
          to dziala, te 60-65 na polskim rynku nie wzielo sie znikad tylko jest efektem
          naszych pytan. Trzeba teraz podreczyc brytyjczykow. :)
          • antenetkaa Re: 36JJ/34K melduje się! 03.07.08, 23:30
            a ja dostałam maila z Comeximu na pytanie o stanik dla mnie,cytuję : ....jest
            szansa, ponieważ powiększamy rozmiarówkę. Proszę się przypomnieć za kilka dni.
            Mamy wiecej klientek o podobnych wymiarach i zdecydowaliśmy poszerzyć rozmiarówkę.
            • maith Re: 36JJ/34K melduje się! 04.07.08, 00:37
              Super! Bo to właśnie tak działa :)
      • maith Oshinka5 nosek do góry :) 02.07.08, 21:08
        Effuniak właśnie pracuje nad zapewnieniem jak najbardziej wyciętych staników na
        całość rozmiarówki :) A ona ma skłonność do bardzo niskich boczków. Widziałyśmy
        na zlocie pierwsze projekty. Na 75GG/H zrobiła całkiem przezroczysty (!)
        half-cup (!) a na 75HH/J zrobiła miękki koronkowy half-cup (!), to na 34-36K i
        okolice spokojnie wykombinuje przynajmniej bardziej wycięte balkonetki :) Ja tam
        przyszłość widzę w jasnych barwach :)
        • antenetkaa Re: Oshinka5 nosek do góry :) 02.07.08, 22:35
          kto to jest effuniak?
          • maith Re: Oshinka5 nosek do góry :) 03.07.08, 00:32
            To Ewa Michalak - projektantka bielizny, która właśnie pod wpływem forum zakłada
            własną firmę i pokazywała nam swoje projekty na warszawskim zlocie - śliczne :)
            Jeśli wpiszesz Effuniak w wyszukiwarkę, to znajdziesz jej dyskusje, w dużej
            mierze właśnie na temat tych projektów i reakcji osób, które je widziały :)
      • qrcza-k Re: 36JJ/34K melduje się! 31.03.09, 15:15
        TO ja się przywitam na wezwanie. Moje wymiary 88/124 jeszcze mi sie nie udało
        zakupić odpowiedniego stanika - ciągle szukam. Mam kilka Panache, jedna Freye i
        jedna Fantasie i jakoś w celować nie umiem. Najbardziej chyba z całego moje
        dorobku lubie Freye ANTOINETTE i Panache Tango II. Jeszcze nie trafiłam na
        stanik który dotykał by mojego mostka, nawet za wielkie Tango Pure - w nim nie
        podoba m isie rozstaw fiszbin są za głęboko pod pachami ale co sie dziwic skoro
        to 34K.
        • bebe.lapin Re: 36JJ/34K melduje się! 31.03.09, 20:24
          A wyprobuj moze jakies wiekszomiseczkowce z frei(np. eleanor oliwkowa) alb
          fantasie(moja mama ma model olivia, ja tez mierzylam, i chyba jest lekko
          duzomiseczkowy), w zaleznosci od tego, jaki masz biust, maja szanse pasowac. A
          sa o wiele przyjazniejsze w uzytkowaniu niz panache (te fiszbiny! i material),
          ale generalnie bardziej rozciagliwe, tak wynika z lobby i moich osobistych
          doswiadczen.
          • ewka36jj Re: 36JJ/34K melduje się! 31.03.09, 22:54
            Oiwka jest rzeczywiście wygodnym staniczkiem, niestety zamiast 36jj
            mam 36 j, i różnica jest odczuwalna- za mały! Największy problem
            polega jednak na tym, że stanik bardzo się rozciągnął i teraz
            zamiast trzymać biust, obwód stanika podchodzi na plecach wysoko,
            czyli - fatalnie. Niemniej nie mam po nim śladów fiszbin jak np. po
            Arizie, i dlatego go w domu noszę.
    • maith Możecie zrobić jedną rzecz 01.07.08, 20:55
      Zaglądajcie czasem do rozmiarowego i wyłapujcie ludzi o podobnych rozmiarach,
      zapraszając ich do tego wątku. Ale nowych, bo nikt nie patrzy na swoje dawne
      posty w rozjmiarowym. Wprawdzie doradzanie tam wymaga doświadczenia, ale
      zaproszenie do właściwego wątku to co innego :)
    • ariadna007 zgłaszam się i ja :) 02.07.08, 00:52
      chociaż podejrzewam wędrówkę w dalsze rejony tabelki :/
    • kajdakp Re: 36jj odezwijcie się 08.07.08, 15:47
      Dzień dobry [dyg] się zgłasza 36J która osiągnęła w biuście 124 i chyba powinna
      wsiąść na 36JJ
      • staro Re: 36jj odezwijcie się 08.07.08, 16:04
        A można wiedzieć jakie modele nosisz?
        Bułkują Ci?
        • antenetkaa Re: 36jj odezwijcie się 09.07.08, 10:49
          a masz jakiś dobry stanik?
          • kajdakp Re: 36jj odezwijcie się 17.07.08, 10:16
            :> najlepiej dobrana jest eliza 34J (80J) i tango II w tym samym rozmiarze - ale
            już bułkuje i fiszbiny mam na plecach a obwód jest ścisły tak, że nadal noszę
            przedłużkę :| natomiast 36H tango II rozwlekł się tak że mam w nim biust na
            wysokości pępka :| oczywiście oba lepiej dobrane odcinają mi ręce szorując mnie
            pod pachami a z dekoltu wiecznie próbują wyłazić fiszbiny. Po drodze zakupiłam
            36H tango plunge bo lato i dekolty ale "wisi mi" więc chcę się przymierzyć do
            staników frei.
            • kajdakp Re: 36jj odezwijcie się 17.07.08, 10:20
              kurcze widzę że mi się coś z rozmiarami popiórkowało - 80 to 34 czy 36? bo na
              pewno mam elize i tango II 80J a tango plunge 85H
              • antenetkaa Re: 36jj odezwijcie się 17.07.08, 20:14
                80 to 36
      • qrcza-k Re: 36jj odezwijcie się 16.04.09, 22:34
        hmmmm a ja sobie zakupilam Tango II 36jj i co niby mostka dotyka ale jakos ten
        moj cyc nie tak sie uklada i wydaje mi sie ze chyba jednak powinnam zakupic
        cosik z mniejszymi miseczkami. Dodatkowo zauwazylam ze moje piersi sa strasznie
        blisko siebie i w panache pure jakos tak sie rozlaza na boki - a fujjj
    • xseniaw odezywam się :D 09.07.08, 10:58
      Witam:)
      Jestem nie dokońca zwymiarowaną kobietą. Pos biustem mam 92 w
      biuście w starym rozciagniętym staniku miałam 126cm. Kupiłam
      Melissę rozmiar 80L okazał się mieć za duży obwód. Zmieniłam go na
      75K. I okazało się że miseczki bułkują. Niestety z pewnych powodów
      nie mogłam go wymienić. I jest to na razie jak najlepiej dopasowany
      mój stanik. W tym staniku rozmiar w biuście zmniejsza mi sie z 126
      na 117cm. Wiem że Melissę powinnam nosić 75L. Co innego jednak
      rozmiarówka angielska. Jak na razie czekam na Panache Harmony w
      rozmiarze 34J. Jak tylko go dostanę to napiszę co i jak.
      • slim.fast Xseniaw 09.07.08, 11:09
        Xseniaw, nie chcę być złym prorokiem, ale tylko nie Harmony! Ten stanik w
        większych rozmiarach ma okropnie szerokie fiszbiny, a miseczki płytkie i
        niestety, nie spotkałam się z tym, żeby w okolicy miseczek J leżał na kimś
        dobrze... No wiem, niestety, nie pocieszyłam cię... :( Ale jeśli dotąd miałaś
        tylko Melissę, to ja proponuję naprawdę zacząć od innych modeli wśród brytyjczyków.

• staro Re: Xseniaw 09.07.08, 11:13
          Ja jak zawsze proponuję Tango ;)
        • marisella Re: Xseniaw 09.07.08, 12:17
          slim.fast napisała:

> Xseniaw, nie chcę być złym prorokiem, ale tylko nie Harmony! Ten stanik w
          > większych rozmiarach ma okropnie szerokie fiszbiny, a miseczki płytkie i
          > niestety, nie spotkałam się z tym, żeby w okolicy miseczek J leżał na kimś
          > dobrze...

Na mnie 34K leży dobrze, musiałam tylko zwęzić fiszbiny o prawie połowę :-D
          Miska pogłębiła się znacznie, fiszbiny nie są może szczytem marzeń, a stanik
          zrobił się jeszcze bardziej zabudowany pod pachą, ale w porównaniu do Tanga to i
          tak jest super-sexy. Jak na razie Harmony ze zwęzanymi fiszbinami to dla mnie
          jedyny ratunek, wszystko inne o wiele, wiele za małe.
          Cieszę się więc, że tak oto stałam się wyjątkiem :-)

Buziaki :-)
          mari.
          • slim.fast Marisella 09.07.08, 12:36
            No ale ja o tym właśnie pisałam :) Przerobić to się da każdy stanik, ale żeby
            leżał w takiej wersji w jakiej został wyprodukowany, to jeszcze nie słyszałam (w
            większych miseczkach ofkors) ;) Sama też zwężam obwody i wymieniam fiszbiny, aby
            sobie coś dopasować i właśnie to jest ważna informacja - jeśli się wymienia
            fiszbiny na węższe to automatycznie miseczki stają się większe, przynajmniej w
            moim przypadku tak właśnie jest, może komuś jeszcze się to przyda.

A jak zwęziłaś fiszbiny? Wygięłaś czy wymieniłaś?
            • marisella Re: Marisella 09.07.08, 14:36
              > No ale ja o tym właśnie pisałam :) Przerobić to się da każdy stanik

No chyba nie każdy :-) Z powodzeniem wprawdzie przerobiłam Tango II na baaardzo
              głęboki plunge, ale przeróbki Arabelli z kolei skończyły się fiaskiem ;-)

A takiej wersji, w jakiej został wyprodukowany, to chyba jeszcze nie leżał na
              mnie dobrze żaden stanik :-(

> A jak zwęziłaś fiszbiny? Wygięłaś czy wymieniłaś?

Nie bardzo mam na co wymienić, więc zwężam metodą kociątka_biuściatego.
              U mnie też po zwężeniu fiszbin miska robi się o wiele głębsza, ale to logiczne.
              Tylko to mnie w sumie ratuje przed całowitym brakiem stanika.

Buziaki,
              mari.
              • antenetkaa Re: Marisella 09.07.08, 19:07
                gdzie znależć rady kociątka o pogłębianiu misek?
                • staro Re: Marisella 09.07.08, 23:25
                  Raczej dotyczy to zwężania fiszbin, pogłębienie misek jest jakby
                  efektem wtórnym ;)
                  Opis zaczyna się tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                  f=32203&w=76158462&a=78550636
          • daslicht Re: Xseniaw 09.07.08, 12:51
            A Panache Eliza jak? Z tego co widzę michy ma spore, a do tego można
            górę odpruć i go nieco "useksić" :)
        • ewka36jj Re: Xseniaw 10.03.09, 14:38
          Przymierzałam kilka dni temu piękny, niebieski Harmony 36jj.
          Miseczki były dobre, niestety fiszbiny wpinały mi się w pachy. Może
          mi pomożecie i wskażenie sposób na poradzenie sobie z fiszbinami. A
          dla poprawy nastroju - producent naszych staniczków od przyszłego
          sezonu będzie produkował krótsze fiszbiny. Nasze pachy odetchną!
      • daslicht Re: odezywam się :D 09.07.08, 12:56
        Melissowe 75L to miseczkowo na mnie było dobre (mam 107 w biuście),
        na mamę, która ma 120 było już za małe.
        75L faktycznie by na Ciebie, Xseniu, pasowało, ale brytyjskie,
        według tego co mi tabela rozmiarów mówi. Ewentualnie 80K, ale jak
        mówiłaś, 80 to już za luźno. Chyba pozostaje Ci poczekać na Effuniak
        lub znaleźć model dużomiseczkowy... a moze inne dziewczyny coś
        wymyślą? :)
        • xseniaw Re: odezywam się :D 09.07.08, 14:02
          Dzięki dziewczyny za porady :) I powiem szczerze że zabiłyście mi
          ćwieka. Harmony już do mnie jedzie, więc przepadło. Zresztą ja tak
          jestem już zdesperowana, że na takie drobnostki, jak uciskanie
          fiszbiny, nadmiar materiału pod pachami czy inne dolegliwości po
          prostu nie zwracam uwagi. Byle by tylko mi się piersi jako tako
          mieściły i unosiły do góry, a nie zwisały. Za wielkich wymagań nie
          mam.
          • maith Xseniaw, możemy jeszcze ocenić stanik w galerii 09.07.08, 15:22
            Jeśli wyślesz nam zdjęcia do naszej zamkniętej galerii, to je tam obejrzymy i
            będziesz tu miała otwarty wątek z komentarzami.

A co do porównań różnych osób, to tu jeszcze dochodzi to, jaki procent w
            obwodzie biustu Tworzy sam biust, a jaki Tworzą plecy. W efekcie czasem 2 osoby
            o tym samym obwodzie w biuście potrzebują całkiem innych rozmiarów.
            • xseniaw Re: Xseniaw, możemy jeszcze ocenić stanik w galer 10.07.08, 10:12
              Maith :D gdybyś nie zauważyła to mam dostęp do galerii i mam już tam
              wklejone zdjęcia :D ale jak dostanę Harmony to też prześlę :D
              • maith Re: Xseniaw, możemy jeszcze ocenić stanik w galer 10.07.08, 23:46
                Hehe, wygląda że i mnie przerasta tu ogrom informacji ;)
                • xseniaw Re: Xseniaw, możemy jeszcze ocenić stanik w galer 11.07.08, 07:48
                  Maith bez samokrytyki :) tak rzadko się odzywam, że łatwo mnie
                  przeoczyć :) nie masz sie czego wstydzić, ja i tak wiem, że należysz
                  do Wielkich na tym forum :D
    • myszka.xww Re: 36jj odezwijcie się 11.07.08, 12:12
      takie glupie dosc pytanie:

czy ktoras z Was przerabiala stanik o obwodzie o oczko wiekszym z
      miska J?
      Bo tak sie zastanawiam....
      • slim.fast Re: 36jj odezwijcie się 11.07.08, 13:38
        myszka.xww napisała:

> takie glupie dosc pytanie:
        >
        > czy ktoras z Was przerabiala stanik o obwodzie o oczko wiekszym z
        > miska J?
        > Bo tak sie zastanawiam....

Tak, ja to robię notorycznie, bo Panache z miską K nie na mnie, Fantasie z
        miskami JJ to głównie full cupy, tez nie na mnie, zostaje więc jedynie poczciwa
        Freya, a tam miski tylko do J. Biorę więc większy obwód i zwężam. Na razie nie
        mam opatentowanej jedynie słusznej metody zwężania, wszywam gumki, zszywam z
        przodu mostek między miskami, ale i tak wciąż obwody są na mnie luźne. Z tym, że
        ja powinnam nosić staniki o obwodzie 60, a muszę kupować 75, bo w 60-tkach brak
        na mnie misek. :(
        • jowitak1 Re: 36jj odezwijcie się 11.07.08, 18:31
          Hej ,to ja się też zapisuję do tego klubu:)))Narazie mam jeden w
          miarę dobry biustonosz Freya Maisie 85J-już wiem ,że obwód za luźny
          i fiszbiny nieco odstają od mostka ale i tak jestem
          szczęśliwa.Wreszcie mam dwie piersi ,a nie jedną:0Delikatnie faluje
          mi koronka na brzegu i nie wiem -miska za duża czy za mała?
          pozdrawiam
          Jowita
    • maheda W sumie to ja nie wiem, czy się łapię. 18.07.08, 09:42
      Ostatnio mierzyłam karmelową Polyannę w rozmiarze 36J - miska była idealna, ale
      zapięłam się w niej od razu na najciaśniejszą haftkę i wcale nie było mi ściśle
      - dużo lepszym obwodem byłoby 34, ale wtedy już niestety 34JJ - a ja jestem
      kompletnie niepanachowe'a, więc wychodzi na to, że nie ma na mnie staników.
      Prawie "umarłam ze szczęścia".

Swoją szosą - możliwe, że mnie to w końcu zmusi do schudnięcia, bo zawsze jest
      szansa, że miseczka mi się zmniejszy, a żadnych staników na siebie bez
      przerabiania i tak już nie dostanę ;)

Jedyny plus jest taki, że... zniknęły mi wałki z pleców, co myślałam, że nigdy,
      ale to przenigdy nie nastąpi. Po osiemnastu miesiącach wygarniania wszystkiego i
      noszenia dobranych staników...
      Mogę być przykładem, że przy wadze grubo (tak, to jest właściwe słowo - grubo)
      powyżej normy na plecach może być ZERO wałków.
      • myszka.xww Re: W sumie to ja nie wiem, czy się łapię. 18.07.08, 10:49
        Maheda - Fantasie miewa JJ. Widzialam nawet w katalogu, ze
        przymierza sie na jesien do miseczek K. Osobiscie czekam na ta
        jesien jak na zbawienie. I tez bede przerabiac, bo sie tak
        powygarnialam, ze powinnam przeskoczyc na 65L.
        I witaj w klubie bezwalkowcow :) Tez usiluje nieco schudnac, ale
        jestem niedietowa :/
        • annamaria-77 Hmm. 36j czy 38h 18.07.08, 11:06
          Cześć dziewczyny wlasnie dotarło do mnie tankini panache Grace 38h.
          Spostrzeżenia na gorąco. Jest super, ale......
          Obwód mogę zapiąć na ostatnią haftkę, buuu, będą przeróbki.
          Teraz chciałabym zamówić Pollyanne carmel i czarną, i czytałam że są
          rozciągliwe( nie wiem jak miseczki) i jak sądzicie 38 czy 36 brać. Chciałabym
          tez Panache Tango II balkonetke i może plunge, ale nie wiem jak sobie poradzić z
          rozmiarówką.
          Dodam tylko że w tankini fiszbinky odstają od mostka jakiś cm, ale jak zwęże
          obwód to nie zmieniają swojego położenia, ot taka chyba moja wada........a może
          miska jest za mała, aczkolwiek wszystko pozbierane i nic się nie bułkuje i nie
          wylewa.:)

Ja dopiero zaczynam swoja przygodę z dobrze dobranym staniczkiem ale liczę na
          Wasze porady....Dzieki
          • daslicht Re: Hmm. 36j czy 38h 18.07.08, 20:00
            Polyanna i Tango są stanikami z rodzaju bardziej ściśliwych
            (sprawdzone doświadczalnie). A na jakikolwiek plunge w rozmiarze
            większym niz G możesz sobie popatrzeć (również sprawdzone
            doświadczalnie)
        • maheda Re: W sumie to ja nie wiem, czy się łapię. 18.07.08, 12:54
          Ale ja Fantasie nie lubię...
          Nie dość, że jest droga, to biust mi w niej wygląda, jak u matrony, którą się
          nie czuję...
    • maith Fantasie zaczyna robić miseczki K 03.10.08, 20:41
      Pierwszy model - Fantasie Kara, o tu ją np. można zobaczyć:

tinyurl.com/4nbvg4
      Podobno wkrótce ma się pojawić kolejny model.
      • clarisse Re: Fantasie zaczyna robić miseczki K 04.12.08, 18:04
        Oooo nawet nie wiedziałam, że to nowość... przymierzam się do niego pod
        choinkę... ale waham się, bo lepszy dla mnie karmnik teraz. A widzę, że opinii o
        nim w wątku Fantasie na razie brak.

Przy okazji zgłasza się zdiagnozowane niedawno 32JJ, zapewne tymczasowe, i na
        razie ciągle bez pasującego stanika. Ciągle się waham, który spróbować. A niby
        nie ma wyboru...
        • semele2 Fantasie Kara 15.12.08, 16:23
          O, to ja podbiję wątek i od razu opiszę. Ten cudowny model Fantasie robiony do K
          nazywa się Kara. I wyglądam w niej jak Rambo - rakieta pod każdą pachą.
          Stanowczo nie dla mnie :(.
    • semele2 32K 15.12.08, 16:37
      Odzywam się :)

Noszę 32K (dzięki Bogu nie jestem zbyt ściśliwa) i posiadam dwa wygodne, dobrze leżące staniki w tym rozmiarze: Tango Floral czerwone (bardzo trudne do dostania, bo ze starej kolekcji, mnie się fuksem udało) i Scarlett. W szafie leży jeszcze dr Frankenstein, który pierwotnie był miętową Sienną (34K), a ja walczę, żeby go sobie porządnie dopasować. Kolor jest paskudny, a miska o pół rozmiaru przymała (jak założę stanik i poukładam piersi, to jest ok, ale po kilku godzinach nad miseczką pojawiają sie niewielkie bułki), ale potrzebuję mieć coś do dekoltów, a moja miętówka ma tylko 9cm mostka. Poza tym pod bluzką nie widać, jaki ma fatalny kolor, za to widać, jakie mi robi śliczne jabłuszka ;). Od razu mówię, że wymieniłam jej fiszbny - oryginalne były tak wysokie, że chciały mi uciąć rękę. Jak ktoś sobie winszuje "eksponat", to jeszcze mam te stare. Chciałam sobie z nich zrobić rondo kapelusza do przebrania za wiedźmę, ale okazało się, że mam za małą głowę.

Oprócz tego mierzyłam Freye 34J (Arabella, Eleanor zielona i biała, Clarissa, Greta). Niby jest na taki sam obwód w biuście, jak 32K, niby Arabelka jest dużomiseczkowa, a jedynie Greta była dobra, reszta bardziej (Clarissa) lubi mniej (Arabella) drastycznie za mała. Próbowałam Emily i Portię z Curvy Kate (34J), też obie dużo za małe. Z Panache niekompatybilne okazały się też Ariza 32K (za wysokie fiszbiny) i Harmony full cup 32K (strasznie mi spłaszczył piersi).

Mam nadzieję, że do czegoś się w tej wymianie doświadczeń przydam :).
      • koza-1985 Re: 32K 15.12.08, 22:13
        miętowa sienna jest śliczna!!!!!!!
        proszę mi tu nie pisać że stanik który mam właśnie na sobie ma fatalny
        kolor ;)
      • semele2 Re: 32K 30.01.09, 15:02
        Z tego miejsca chciałabym się pokajać za obrażenie koloru miętowej Sienny ;).

Mam nowe mierzenia za sobą, to dorzucę kolejne staniki do puli:

- Harmony burgundy balkonik 32K - Jezus Maria, nigdy więcej. Kształt straszliwy.
        W ogóle nie trzyma mi biustu.
        - Harmony fullcup cornflower 32K - lezy świetnie. Biały fullcup mnie spłaszczał,
        niebieski kształtuje bardzo ładnie. Nic już z tego nie rozumiem, ale nie muszę ;).
        - Confetti białe 32K - trochę za luźne, trochę za długie fiszbiny, ale
        generalnie wrażenie pozytywne. Zaniosę go chyba w poniedziałek do krawcowej i
        będziemy knuć. Podszyłabym górną część miseczki taką samą delikatną siateczką,
        jaką jest podszyta dolna. Materiał jest na tyle cienki i delikatny, że nawet nie
        odczuję tego jako upancernienia, a powinno rozwiązać problem miseczki nie do
        końca trzymającej od góry. Zobaczymy, co wyjdzie.
    • wielebnna OT 16.12.08, 11:11
      wetnę się trochę w wątek - mam kilka nowych za dużych na mnie (117 w biuście)
      biustonoszy, wyjątkowych wielkomiseczkowców
      • adamantia Re: OT 01.02.09, 16:48
        wielebnna napisała:
        > wetnę się trochę w wątek - mam kilka nowych za dużych na mnie (117 w biuście)
        > biustonoszy, wyjątkowych wielkomiseczkowców

Rozumiem, że masz na sprzedaż?

Ja po schudnięciu kilka kilo mam wymiary 84-117 (w zeszłum roku przy pierwszym prawidłowym spanikowaniu było bliżej 86-87/119. Mam wrażenie, że 34JJ (np. Eliza, Tango II) były idealne, ale teraz są w nich (szczególnie Tango II) lekkie luzy.
        Jeśli sądzisz, że coś z twoich na mnie by pasowało, daj bardzo proszę znać na mój mail gazetowy - chyba że wolisz, żebym to ja najpierw się odezwała do ciebie?

• bebe.lapin 36 JJ poradzcie jaki fason 30.01.09, 20:59
      Czesc dziewczyny,
      Witam was serdecznie, swiezo z watku rozmiarowego (w koncu sie zmobilizowalam do
      tego kroku)
      wlasnie nastapilo komisyjne ustalenie mojego rozmiaru ;) i wychodzi na to, ze
      przy 91(90)/122-124 jest to 36 JJ (a szkoda, bo mialam ochote ca Curvy Cate, ale
      moze jeszcze wyewoluuje).
      Takoz wiec rzucilam sie na sklepy i kilka modeli mnie przyciaga:Panache-Scarlet
      Floral, Tango balkonetka, Confetti balkonetka oraz SimplyMe-Jessica White
      Floral.( Po lekturz watku podarowalam sobie Harmony balkonetke, a wersja full od
      razu wyglada mi na za bardzo zabudowana, bede ja miala pod szyja.)
      Co o nich sadzicie? Dobre na poczatek, dobre dla duzego biustu na co dzien?
      Sprawa raczej naglaca, bo to modele z wyprzedazy ;)

• semele2 Re: 36 JJ poradzcie jaki fason 30.01.09, 21:23
        Jessica - nigdy i w żadnym wypadku. Masz dostęp do galerii? Tam jest moje
        zdjęcie w tym "cudzie". Zapraszam do obejrzenia i pośmiania się. Strasznie
        rakietuje.

Ja bym polecała na początek Tango albo Scarlett (w zasadzie wszystko jedno, moim
        zdaniem oba modele różnią się wyłącznie tym, że jeden ma wyhaftowane listki, a
        drugi kwiatki), skoro kupujesz wyprzedażowo. Tylko że te staniki są dość wysoko
        zabudowane pod pachami (dobrze pamiętam, że pisałaś w rozmiarowym, że Ci to
        przeszkadza?). Dystrybutor twierdzi, że pod wpływem uwag klientów Panache
        obniżyło boczki w najnowszych Tangach, zerknij na tego posta:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=90148476&a=90157140 . Trzeba by
        poszukać, gdzie już są Tanga z nowym numerem produktu (wszystkie niebieskie z
        najnowszej kolekcji powinny takie być, ale radzę sprawdzić). Z tym, że to
        ryzyko, informacja o zmianie konstrukcji dotarła do nas parę dni temu i chyba
        jeszcze nikt tego nie przetestował nabiustnie.
        Confetti bym zostawiła na "po migracji". Ma swoje wady i zalety, dzisiaj właśnie
        listonosz mi przyniósł białe. Ma dość długie fiszbiny i wysokie boki,
        rozciągliwy obwód. Miseczka jest stosunkowo nisko zabudowana, ale materiał
        bardzo delikatny, słabo trzymający piersi. Bez interwencji krawcowej się tu nie
        obejdzie :(

Generalnie polecam Tango i Scarlett, na Tangu ślicznie sobie zmigrowałam,
        Scarlett mam teraz jako codzienny "stanik ortopedyczny", superpodtrzymujący i
        superwygodny. Ale to ruletka, albo Twoja skóra przyzwyczai się po paru dniach do
        nietypowych fiszbin, albo nie.
        • bebe.lapin Re: 36 JJ poradzcie jaki fason 30.01.09, 22:41
          OK, dzieki za porade; niestety, obawiam sie wobec tego, ze wszystkie modele moga
          miec za dlugie fiszbiny, choc pocieszam sie, ze jak teraz sie wszystko dobrze
          ulozy :) ,to moze jednak nie beda siegac tak daleko.
          Co do galerii, to zapomnialam w poprzednim poscie zapytac, jak sie tam dostac,
          jeszcze nie znalazlam zadnego odnosnika. Potrzeba jakiegos sekretnego kodu?
          Pozdrawiam ÷)
          • semele2 Re: 36 JJ poradzcie jaki fason 30.01.09, 22:47
            Powodzenia w polowaniu i podziel się wrażeniami :).

Regulamin galerii jest przyszpilony zaraz pod wątkiem rozmiarowym.
            • bebe.lapin Re: 36 JJ poradzcie jaki fason 01.02.09, 15:42
              Niestety, dostepu nie mam i pewnie bede musiala jeszcze poczekac.
              Czytam, czytam forum i chyba juz bede miala dosc wiedzy, zeby zrealizowac
              pierwsze zamowienie, co tez licze uczynic w poniedzialek
              PS tak bez zwiazku, ale z mojego miasta mam mozliwosc poleciec do londynu za 5
              EURO tam i z powrotem (plus znalezc nocleg), wiec nie wiem, czy nie odloze
              troche pieniedzy i sie nie wybiore na zakupy na zywo, ale to dopiero plany wiosne :)
    • bebe.lapin Moj pierwszy raz.. :D 03.02.09, 22:37
      No i stalo sie, zamowilam Scarlett Floral 36JJ i ...Elize 36J 5mam nadzieje, ze
      sie dogadamy z miseczkami :).
      Mialam co prawda wziasc Tango Pure 36JJ, ale gdy zobaczylam Elize, po prostu nie
      moglam sie oprzec...najwyzej wymienie :/
      Zakupy w brastopie, zobaczymy co bedzie sie dzialo dalej, dam znac jak juz je
      dostane.
      Jestem nieludzko podniecona i szczesliwa :D
      I chcialam jeszcze bardzo podziekowac za dotychczasowe poradyzarowno skierowane
      bezposrednio do mnie jak i za wiedze, ktora forumki chcialy sie podzielic piszac
      na forum.
      • bebe.lapin Czarna rozpacz 18.02.09, 12:19
        Dostalam je dzisiaj, dokladnie opisalam w watku Panache
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=85102015&a=91532218
        Generalnie jestem zalamana, sa brzydkie, ja w nich brzydko wygladam,w dodatku
        chyba jestem waskofiszbinowa; jedyny plus, ze rzeczywiscie podtrzymanie jest
        inne niz w dotychczasowych.
        Dlaczego nikt mi nie powiedzial, ze tak to sie skonczy?! ;( ;( ;(
        Jesli wszystkie staniki w tych rozmiarach sa takie, to nie wiem, co to dalej
        bedzie. :/
        W kazdym razie wysle je do galerii, no i poprosze o dostep, bo jednak nastepnym
        razem wole wiedziec, co mnie czeka; mam nadzieje, ze sie kobitki zlituja nade
        mna, pomimo malego stazu.
        Pozdrawiam
        • semele2 Re: Czarna rozpacz 18.02.09, 15:39
          Hmmm... Ta Scarlett 36JJ jest dobra rozmiarowo? Może spróbuj Siennę 36K (K, nie
          JJ, bo Sienna jest dramatycznie małomiseczkowa) albo Confetti 36JJ? Są bardzo
          wysoko zabudowane pod pachami, ale za to mają mniej zabudowane miseczki, niższe
          mostki i nadają się do dekoltów. Kształt też mają lepszy niż Scarlett (Elizy nie
          mierzyłam, więc się nie wypowiadam).

Jeśli chciałabyś pokombinować z Freyą, to może Gretę? Jak na moje odczucie ma
          duże miseczki (jedyne 34J, w którym się mieszczę), a jest ładna. Ale tutaj to
          już niech radzą dziewczyny, które noszą Freyę, ja jestem wierna Panache ;).

A nikt Ci nie powiedział, że to się tak skończy, bo każdy biust jest inny i ten
          sam stanik na różnych osobach układa się różnie. Ja na przykład mam Scarlett
          jako codzienny stanik i wprawdzie te jej blade beże nie są zbyt zachwycające,
          ale nic mi nie spłaszcza i wprawdzie trochę rozstawia na boki, ale w granicach
          tolerancji. Uwielbiam ten model.
          • bebe.lapin Re: Czarna rozpacz 18.02.09, 15:51
            Wieczorem zrobie fotki i wysle je do dziewczyn z galerii, bedziesz mogla sama
            zobaczyc.
            Do Scarlett mam 2 glowne zastrzezenia-ze jest tak wysoko zabudowana, i ze tak
            rozstawia strasznie, mam ten biust szerszy niz biodra.
            Wiem, ze nikt mnie nie mogl ostrzec, ale czy ty nie przezylas rowniez szoku, jak
            zobaczylas je pierwszy raz? Gdyby mi je podano w sklepie, to chyba bym uciekla.
            I nic nie zmienia fakt, ze wiem, ze to dobre dla biustu itd.
            Z freyami moze byc problem, bo robia ja tylko do J i niby sa rozciagliwe, wiec
            manipulacje tabelkowe raczej nie wchodza w gre, chyba ze zamowie pollyanne ;)
            • semele2 Re: Czarna rozpacz 18.02.09, 17:03
              Szoku nie :). Trochę się zdziwiłam, bo po zdjęciach mi się wydawało, że jest
              biała. Ale mnie się po zdjęciach wydają czasem bardzo różne rzeczy, więc
              przeszłam do porządku dziennego. Poza tym bladym beżem nie miało mnie co
              zaskakiwać, przed kupnem Scarlett chodziłam kilka miesięcy w czarnym Tangu, a te
              staniki to "siostry".

Jestem chyba jedyną osobą na lobby, której podoba się Scarlett i muszę się z tym
              pogodzić ;).
              • bebe.lapin Re: Czarna rozpacz 18.02.09, 17:37
                Gdyby byla mniejsza, to moglaby mi sie podobac ;) Ale to sa namioty :/ (w
                brudnym bezu, hihi). Gdyby poprowadzic linie od kranca poprzecznego szwu (z
                wewnetrznej strony miseczki) do ramiaczka i obciac material nad ta linia i
                wystajaca fiszbine, to bylby piekny plandz <co?> :D
                • semele2 Re: Czarna rozpacz 18.02.09, 19:18
                  Aaaaa, namioty :). To jesteśmy w domu. Nieprawda, że namioty. To nie Twoje nowe
                  staniki są namiotami, tylko stare były za małe i stąd te Ci się wydają takie
                  ogromne. Bo to nie chodzi o to, jak są zabudowane, kiedy je założysz, tylko
                  jakie wielkie się wydają "w spoczynku"?
                  • bebe.lapin Re: Czarna rozpacz 18.02.09, 20:50
                    Hehe, odkrylas mnie ;D Rzeczywiscie, wrazenie "w spoczynku" nie jest najlepsze, ale zalozona (scarlett)tez jest dosc duza, czy raczej wysoka (no i rozstawia na boki, heh :().
                    Cale szczescie, ze malz nie uciekl z krzykiem, a wrecz stwierdzil, ze lezy ok i najwazniejsze, zeby byl dobry w swej funkcji.
                    W chwili szalenstwa zamowilam jeszcze arize, wiec jesli przyjdzie w miare szybko, to bede mogla zdecydowac, co lepsze, i najwyzej zostawie na poczatek i na zime ta scarlett.
                    Najgorszy moja koszmar to taki, ze po dietach w ktorych trakcie jestem spadne z rozmiarem pod, a w zostanie jak bylo i wtedy to juz koniec...Wiec na razie musze sie cieszyc z tego, ze cos w ogole jest ;)
      • qrcza-k Re: Moj pierwszy raz.. :D 16.04.09, 22:59
        Bebe, ja tez przezyłam szok jak do mnie przysłali Panache... DO tej pory nie
        moge sie przyzyczaic do ich widoku w spoczynku...
    • aga1173 problem z mostkiem 27.05.09, 22:41
      witam,
      próbuję ostanikować koleżankę 89/127 czyli wychodzi około 36JJ/K.
      Zamówiłam jej Harmony 36JJ. Leżał źle. Mostek wogóle nie przylegał a
      ta koronka w górnej części miski nie dała rady utrzymać miski i
      biust się "rozlewał". Drugi stanik to Fantasie Kara biała. Bust
      układał się dużo lepiej. Cała pierś była schowana ale znowy ten
      mostek!! wogóle nie przylegał:( Nie ma tu opcji żeby obwód był za
      luźny bo ledwo ją dopięłam. Więc o co chodzi? Czy jet jakas szansa z
      innym stanikiem żeby ten mostek przylegał? Zostawiła sobie ten biały
      i teraz chce ciemny ale nie wiem co jej kupić? Poradźcie co z tym
      mostkiem.
      • bebe.lapin Re: problem z mostkiem 28.05.09, 00:18
        Mozliwe, ze byla po prostu za mala miseczka. Ja tylko raz mierzylam harmony,
        efekt byl straszliwy i zaraz go sciagalam, wiec trudno mi sie szerzej
        wypowiadac, ale ten model ma opinie trudnego. Moze wyprobuj tango albo arize?
        Eliza moze tez byc dobra.
        Ale latwo nie bedzie, musicie sie uzbroic w cierpliwosc niestety. Polecam
        wybranie sie do dobrze zaopatrzonego stacjonarnego, coby sie nie frustrowac
        odsylaniem i czekaniem.
        • aga1173 Re: problem z mostkiem 28.05.09, 08:37
          Dzięki za odpowiedź. A jak twoja Ariza? dobra była? i jaki wzięłaś
          rozmiar?

Jeśli chodzi o stacjonarny to nie ma szans bo takiego po prostu nie
          ma.
          • bebe.lapin Re: problem z mostkiem 28.05.09, 08:47
            Na 84/124-126 (130-1 w zwisie) wzielam 36K, bo wiecej nie ma . Zapinam sie na
            ostatnia haftke, ale nie jezdzi mi obwod. Generalnie blekitna ma wieksze miski
            niz bordowa. Jak chcesz kupic, to poszukaj tez na e-bay, daj sobie np pelen
            tydzien na upolowanie czegos - ja za bordowa dalam 14,5 funta plus wysylka,
            tania, czyli wyszlo ponizej 100 zl.
            Model bardzo ladny (mierzylam tango-paskudny!, scarlet - za bardzo rozjezdzal na
            boki, harmony - totalna porazka konstrukcyjna), perfekcyjnie nie lezy, bo mam
            piersi blisko osadzone i waskofiszbinowa raczej jestem, ale wyjscia na razie nie
            mam, ale efekt jest akceptowalny. No i podtrzymanie, w zyciu nie chcialabym
            wrocic do starych stanikow, za to unieruchomienie biustu wybaczam lekkie
            rozstawianie na boki :)
          • bebe.lapin Re: problem z mostkiem 28.05.09, 08:58
            Tak sobie jeszcze mysle...
            Jesli macie problem z za malymi miseczkami, a kolezanka nie jest nadmiernie
            scisliwa, to moze zrobcie manewr z kupnem malomiseczkowej bordowej, 85JJ-K ,
            moze sie uda
            cgi.ebay.co.uk/PANACHE-ARIZA-BERRY-RED-BALCONET-BRA-BNWT-38K_W0QQitemZ390052099830QQcategoryZ14221QQcmdZViewItem
            • aga1173 Re: problem z mostkiem 28.05.09, 09:55
              A ariza jest ściśliwa? Te 80- tki ledwo jej zapięłam. Myślę, ze sama
              nie da rady robie zapiąć sama. To może faktycznie 85 tylko ciekawe
              jak z miską?
              • bebe.lapin Re: problem z mostkiem 28.05.09, 17:33
                Tak jak napisalam, na moje 84cm 80 to juz za duzo, moglo by byc 75, ale nie
                robia takich miseczek ;)
                Mama na ok 90 cm pod wziela bordowa 85, i jeszcze jej dokupilam przedluzke, bo
                balam sie, ze haftki "wyjda". Wszystko zalezy od indywidualnej scisliwosci, ale
                jesli macie za male miski w 80, to smialo wyprobuj 85.
                Aha, efekt zaciasnosci mogl wynikac po prostu z zamalosci misek w 80, wiec
                najlepiej zmierz najpierw sam obwod, miskami w dol lub na plecach.
    • aga1173 Ariza ivory 36J a tango II 36J 15.07.09, 22:47
      Czy może mi ktoś powiedzieć jak sie mają te dwa staniki do siebie?
      chodzi mi o wielkość miseczki. Są takie same czy tango raczej
      większe. chodzi mi o czarne tango.
      arize 36J mam do sprzedania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka