Dodaj do ulubionych

EFFUNIAK - 2

• paskudek1 chce tylko powiedzieć:) 12.11.08, 17:35
      w nieoficjalnej galerii effuniaków pojawił się nowy model podpisany Uleniuch i musze powiezieć ze po prostu mnie zachwycił:)
      • aleksandralm Re: chce tylko powiedzieć:) 22.11.08, 17:29
        gdzie ten Uleniuch? Mozna linka? Plis?
        • psuj-ka Re: chce tylko powiedzieć:) 22.11.08, 17:42
          aleksandralm napisała:

> gdzie ten Uleniuch? Mozna linka? Plis?

w nieoficjalnej galerii effuniaków :
          picasaweb.google.gr/szalkiewicz.anna/Effuniak?authkey=aYoGQjFw0W0#
          • wera9954 Re: chce tylko powiedzieć:) 22.11.08, 17:55
            Jakie one piękne!
            • aleksandralm Re: chce tylko powiedzieć:) 22.11.08, 21:53
              nio... sliczniutkie...
          • agastrusia Re: chce tylko powiedzieć:) 26.11.08, 23:04
            a czy mozna tą galerią podlinkowywać na innych forach?
    • chestnut_lynx Pytanie do sekretariatu 27.11.08, 00:31
      Jak to jest z fiszbinami w effuniakach? Wąskie są czy szerokie (bo jak wąskie,
      to nie chcę sobie robić nadziei ;])? A może każdy model będzie szyty w dwóch
      wersjach?
      • sekretariat_effuniak Fiszbiny 27.11.08, 00:34
        To pytanie było już kilka razy. Fiszbiny będą ani wąskie, ani szerokie, tylko w
        sam raz. Nie mogę tego wytłumaczyć, bo to technologiczna tajemnica Ewy, ale jej
        fiszbiny pasują i na typ Freyowy i Panachowy ;)
        • maith Re: Fiszbiny 27.11.08, 08:49
          Zgadza się. Już na tak różne osoby pasowały, że nie ma się czym martwić :)
        • helenka333 Re: Fiszbiny 27.11.08, 11:46
          cuda :D
          • matikubix do sekretariatu 27.11.08, 18:47
            Przepraszam... ale juz dlużej nie wytrzymam , musze zadać to pytanie:
            ( Czy już coś wiadomo ( w przyblizeniu) o dacie otwarcia sklepu
            internetowego?
    • aleksandralm czy ktos juz dostal pozamawianie staniczki? 03.12.08, 05:52
      Jw. Ciekawi mnie kiedy moja kolej... Sekretariat pisal mi ze
      zamowienia poszly do realizacji i bylo to prawie 3 tygodnie temu...
      Co prawda sto zamowien bylo przede mna... ale mam taka niesmiala
      nadzieje ze juz troche z tej liczby ubylo...
      • yaga7 Re: czy ktos juz dostal pozamawianie staniczki? 03.12.08, 08:00
        Ja czekam od sierpnia i na razie mam tylko info, że nie ma materiałów i że sobie
        jeszcze poczekam. To czekam ;))
        • kulki ;D 03.12.08, 10:20
          Zaczynam wierzyć, że effuniak jest mityczną producentką idealnych staników -
          kimś jak św. Mikołaj :)
          Tak naprawdę nie istnieje, ale jej fantyczne kapłanki wklejają zdjęcia "jej"
          staników do galerii, aby zdobywać nowych wiernych.

Taka nasza lokalna religia ;)
          • sangria21 ;DD 03.12.08, 14:44
            Wyobraziłam sobie taki obrazek: Świątynia gdzieś w środku tropikalnej dżungli, a
            w niej wielki posąg Ewy z kości słoniowej i kapłanki z LB i LMB tańczące przed
            nim w samych stanikach (;D) i takich indyjskich szarawarach.

Oma oma om oom...
            • malagracja Re: ;DD 03.12.08, 14:59
              Po co dżunlga, możemy pojechać do Łodzi i to samo zrobic :-)
          • maith Re: ;D 03.12.08, 17:25
            Ależ istnieje i każda forumka miała okazję się z nią spotkać, oglądając jej
            staniki, na naszych lokalnych zlotach. Ewa jeździła ostatnio dość intensywnie,
            wystarczyło skorzystać :) Potajemnie dodam, że Effuniak zapowiedziała się też na
            zlot małobiuściastych w Krakowie, między Świętami a Sylwestrem (tylko tam
            musiałabyś się najpierw zgłosić do organizatorek, jak chciałabyś też przyjechać).
            • kulki Re: ;D 04.12.08, 11:22
              Akurat, pewnie ktoś się tylko za nią przebiera ;)))
      • ksiezniczka256 też się zastanawiam... 03.12.08, 14:10
        złożyłam zamówienie pod koniec września i kompletnie nie mam pojęcia, czy dożyję
        etapu realizacji zamówienia ;)
        Pisałam maila z pytaniem o wielkość kolejki przede mną i czas, ale Sekretariat
        nie ma już wglądu w nią i nie wiadomo...
    • malagracja Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 14:31
      Ja Was doskonale rozumiem, ale pomyślcie? Ile dziewczyn jest na LB i LMB? I
      pomyślcie, że każda z nich złożyła zamówienie. Ile jest tych staników? Cała
      masa. Ile jest pracy z 1 stanikiem, a co już mówić z całą górą staników?

Ewa to nie robot, a zwykły człowiek - ma swoje życie, rodzine, hobby, MUSI
      odpoczywać. Gdyby się oddała tylko pracy byłoby to przecież nienormalne :-)

Ewa jeździ na zloty, na ktorych dla KAŻDEJ dziewczyny uszyje stanik a to wymaga
      czasu. Po ostatnim spotkaniu byłam pod ogromnym wrażeniem Ewy: składałyśmy
      zamówienie tydzień wcześniej, a każda miała okazje przymierzyc (lub kupic) swoj
      rozmiar. Czy to nie jest wyczyn?

Rozumiem, że wiele z Was czeka od wakacji, ale Ewa nie jest Ewą Wszechmogącą :)
      Z tego co ja wiem, to kolejka jest bardzo długa - ale każda z dziewczyn się
      doczeka; cierpliwości. Poza tym, jak Ewa będzie pracowała dzień i noc to w
      końcu baterie się wyczerpią i wtedy będziemy mogły wszystkie wręcz pożegnać się
      ze stanikami :)

Jak same już zauważyłyście, Ewa czeka na materiały itp. Bądźcie wyrozumiałe. Gdy
      dostaniecie swojego Effuniaka stwierdzicie, ze bylo warto: najwyższej klasy
      fiszbiny, materiały, wykończenie. Jeśli chcecie stanik szyty na miare w kilka
      godzin - możecie pójść do jakiejkolwiek gorseciarki, ale nie o to chodzi, prawda?

A najlepiej, to się postawcie w miejscu Ewy.
      • ganbaja Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 16:46
        Ja wszystko rozumiem, ale boję się, że zamówiony przed 2 czy 3 miesiącami stanik
        może już być na mnie nie dobry :-(
        Schudłam i się cykam teraz jak to będzie z miseczkami...
        • lavaenn Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 16:52
          przecież możesz bez problemu napisać do Sekretariatu i aktualizować
          swoje wymiary :)
          • malagracja @lavaenn 03.12.08, 19:43
            Czy dostalas moje zdjecia? Boje sie, ze przez gazetowa nie doszly a wysylalam
            juz jakis czas temu :)
            • lavaenn Re: @lavaenn 03.12.08, 22:38
              no to chyba wsiąkły po drodze... piszę ci maila z innej poczty :)
            • sybilla777 A tak czekałam... 09.12.08, 14:04
              Dawno mnie nie było i miałam ogromną nadzieję, że coś się ruszyło w sprawie
              sklepu i jest nadzieja na coś ślicznego i wygodnego dla mnie na gwiazdkę:(
              Pozostaję nieutulona, mimo, iż rozumiem racjonalne argumenty przedstawiane przez
              Ewę...
        • malagracja Wiec napisz do Ewy! :) n/t 03.12.08, 19:43
      • sylwia-osama Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 17:28
        A ja czekam na effuniaka jak na zbawienie, bo wypadłam z rozmiarówki brytyjskiej
        i naprawdę nie mam w czym chodzić. Męczę się w Tango II, który jest już za mały
        i niewygodny... :(
        Niemniej czekam, bo co mam zrobić? Ewa moim ratunkiem ;)
        Wiadomo, że chciałabym dostać stanik jak najszybciej, ale jeśli trzeba będzie to
        poczekam jeszcze tyle ile trzeba będzie (zaznaczam, że pewnie niecierpliwie, ale
        poczekam), :D
        • malagracja Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 19:44
          Szczerze Ci wspolczuje za małego stanika, wiem co to za ból! :/
        • wera9954 Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 20:43
          sylwia-osama napisała:

> A ja czekam na effuniaka jak na zbawienie, bo wypadłam z rozmiarówki brytyjskie
          > j
          > i naprawdę nie mam w czym chodzić. Męczę się w Tango II, który jest już za mały
          > i niewygodny... :(
          > Niemniej czekam, bo co mam zrobić? Ewa moim ratunkiem ;)
          > Wiadomo, że chciałabym dostać stanik jak najszybciej, ale jeśli trzeba będzie t
          > o
          > poczekam jeszcze tyle ile trzeba będzie (zaznaczam, że pewnie niecierpliwie, al
          > e
          > poczekam), :D

Również współczuję i znam ten ból. co prawda jakiegoś wielkiego biustu nie mam,
          ale i tak nic na mnie nie pasuje ;( Effuniak mnie zbawi :)
          • effuniak Rozumiem Wasze zniecierpliwienie 03.12.08, 21:51
            Sama byłabym zła gdybym tyle czasu na coś czekała i tego nie dostała
            Ba ... byłabym wściekła !

Nie chcę sie usprawiedliwiać , bo nie o to chodzi
            Naświetle Wam tylko jak sie sprawy maja, zebyście choć troszkę więcej wiedziały

Sklepu internetowego na razie nie będzie

Póki co jest to szycie miarowe i jako takie rządzi sie nieco innymi prawami niż
            masówka

Jeśli chodzi o rozbieżności rozmiarowe mogące wynikanąć z długiego czasu
            oczekiwania to po prostu przed realizacją zamówienia wyślę maila z pytaniem o
            obecne wymiary

Na razie mało i średnio biusciaste mam dopracowane
            Większe miski na razie jeszcze nie wszystkie

W tej chwili nic więcej nie moge powiedzieć

Aha, maile z pretensjami kierujcie do mnie bezpośrednio.
            Ula robi mi uprzejmość załatwiając sprawy zamówień ale nie ma wpływu na ich
            realizacje
            A że teraz podłapała jakąś infekcję, więc piszcie ponaglenia do mnie :)))

Wiem, że to mało
            Wybaczcie
            :)

• wera9954 Re: Rozumiem Wasze zniecierpliwienie 03.12.08, 22:00
              A ja doskonale rozumiem to, że nie jesteś robotem. Cóż, poczekam jeszcze troszkę ;)
            • kociatko_biusciaste WIEDZIAŁAM, że nie bedzie tego sklepu 03.12.08, 22:33
              effuniak napisała:

> Sama byłabym zła gdybym tyle czasu na coś czekała i tego nie dostała
              > Ba ... byłabym wściekła !
              >
              > Nie chcę sie usprawiedliwiać , bo nie o to chodzi
              > Naświetle Wam tylko jak sie sprawy maja, zebyście choć troszkę więcej wiedziały
              >
              >
              > Sklepu internetowego na razie nie będzie

Ja to WIEDZIAŁAM, po prostu wiedziałam, że nie będzie tego sklepu. To zbyt
              piękne, żeby mogło być prawdziwe. Czułam, że Effuniak obszywać będzie forum
              przez rok i wszystko się rozmyje. Dobrze, że domyśliłam się tego po początkowym
              entuzjazmie, nie jestem teraz bardzo rozczarowana. Za to jestem jasnowidzem;)
              • wera9954 Re: WIEDZIAŁAM, że nie bedzie tego sklepu 03.12.08, 22:36
                Szkoda, że aż tyle trzeba będzie czekać :( Ale niech Effuniak się nie martwi,
                jestem z natury dość cierpliwa ;)
                • effuniak Wera 03.12.08, 22:50
                  a zmierz, jeśli mozesz ,szerokość pleców między opuszczonymi rękami na linii
                  dołu i góry stanika
                  Tylko bardzo ważne jest , żebys mierzyła(żeby ktos , kto Cię będzie
                  mierzył)rozpoczynając od tego samego punktu styku rąk z pachami

U mnie np. w obu wypadkach wychodzi tyle samo
                  A jak u Ciebie ?
                  • wera9954 Re: Wera 03.12.08, 23:03
                    Nie o to chodzi. Wszystkie biustonosze są zaszerokofiszbinowe i mają koszmarnie
                    płaskie miseczki ;( No i "uroczy" golfik gratis :/
              • effuniak Kociątko 03.12.08, 22:43
                No Ty to jakas Pythia jesteś :))))

Szkoda tylko , że czytanie ze zrozumieniem Sprawia Ci niejaka trudność

Ale ... bywa i tak ....masz za to dar JASNOWIDZENIA !!!
                Gratuluję !
                • kociatko_biusciaste Re: Kociątko 03.12.08, 22:59
                  effuniak napisała:

> No Ty to jakas Pythia jesteś :))))
                  >
                  > Szkoda tylko , że czytanie ze zrozumieniem Sprawia Ci niejaka trudność

Nie, nie sprawia, całkiem dobrze sobie radzę:) Zauważyłam słowa "na razie",
                  jeśli o to Ci chodzi, ale kto to wie, co będzie w przyszłości.

>
                  > Ale ... bywa i tak ....masz za to dar JASNOWIDZENIA !!!
                  > Gratuluję !
                  >

Dzieki, musiałam się nim pochwalić;)
              • sangria21 Re: WIEDZIAŁAM, że nie bedzie tego sklepu 03.12.08, 22:55
                Troszkę jednak dramatyzujesz. Pani Ewa nie powiedziała,ze nie będzie sklepu w
                ogóle, tylko, że nie będzie na razie, bo (jak zrozumiałam) konstrukcje
                biustonoszy ciągle są w fazie dopracowywania.

Ja w każdym razie na miejscu pani Ewy nie rezygnowałabym z potencjalnej żyły
                złota, jaką byłby sklep z dopasowaną bielizną, w dodatku z darmową reklamą wśród
                lobbystek. Tym bardziej po całej włożonej w to pracy. Tak więc wierzę, że sklep
                powstanie, po prostu jeszcze nie teraz :).
                • kociatko_biusciaste Re: WIEDZIAŁAM, że nie bedzie tego sklepu 03.12.08, 23:06
                  sangria21 napisała:

> Troszkę jednak dramatyzujesz. Pani Ewa nie powiedziała,ze nie będzie sklepu w
                  > ogóle, tylko, że nie będzie na razie

Wiem, ale wiesz - sklep miał być we wrześniu, w październiku, a skoro ogłasza
                  się w grudniu, że go na razie nie będzie, to znaczy, że on powstanie za taki
                  szmat czasu, że nie wiadomo, czy dożyję;) Żeby nie było - ja absolutnie nie mam
                  do Effuniak ani nikogo pretensji, po prostu musiałam napisać, że ja wiedziałam,
                  że tak będzie;) Może pesymistką jestem;) Dramatyzującą pesymistką o
                  niewyparzonym języku;)
                  • sangria21 Re: WIEDZIAŁAM, że nie bedzie tego sklepu 03.12.08, 23:11
                    Myślmy pozytywnie :). Może na wielkanoc będziemy już sobie kupować staniki od
                    effuniak. Jakbym miała nie dożyć do wielkanocy to myślę, że w ostatniej
                    kolejności martwiłabym się doborem stanika ;).
                    • malagracja Ja w Ewe tez wierze, jak Ty :) n/t 04.12.08, 19:07
                • effuniak Sangoria masz rację ! 03.12.08, 23:13
                  Ja w przeciwieństwie do innych producentow nie chce wysyłać Wam staników co do
                  których nie mam pewnosci, ze sa dobre
                  Głupio robię ?
                  może !

Ale nie potrzebuje antyreklamy jaką maja inni producenci
                  Traktuje Nas i nasze potrzeby nie jak żyłę złota (do wydojenia) tylko jak
                  inwestycję na ZAWSZE !!!!

A jeśli komus to teraz nie odpowiada.... no cóż...droga wolna !!

...i tak do mnie wrócicie :))))
                  • sangria21 Re: Sangoria masz rację ! 03.12.08, 23:29
                    > Ja w przeciwieństwie do innych producentow nie chce wysyłać Wam staników co do
                    > których nie mam pewnosci, ze sa dobre
                    > Głupio robię ?
                    > może !

Nie głupio, wszyscy się cieszą z tego :). Z żyłą złota chodziło mi, że to po
                    prostu opłacalna inwestycja i nie wierzę, żeby ktoś miał taką tak sobie
                    zarzucić... Nie ma się co denerwować :)

p.s. Sangria.
                    • effuniak Re: Sangoria masz rację ! 03.12.08, 23:45
                      nie denernwuję się :)))
                      Chce tylko, żebyscie wiedziały że podchodzę do tego bardzo serio

Mam prawie codziennie propozycje przygotowania kolekcji dla jakiejs firmy i
                      wierzcie mi , za całkiem inne pieniadze niz mam możliwość "zarabiać" na tych
                      pojedyńczych stanikach

Więc niech mi nikt nie mówi, że "wiedział iz to sie rozmyje"
                      bo nie wie o czym mówi !
                  • malagracja "i tak do mnie wrócicie" :) :) :) 04.12.08, 19:20
                    A już miałam to pisac, ze i tak do Ciebie wróca :) Ależ się uśmiałam :)

Bardzo dobrze robisz dopracowujac kazdy stanik :) Nie jedna dziewczyna jest (i
                    bedzie) Ci za do dozgonnie wdzięczna :) I majac taki talent jak Ty, robilam tak
                    samo :)

Poza tym, KAŻDA dziewczyna chce miec dopracowany stanik - one narzekaja
                    wylacznie na to, ze nie są pierwsze w kolejce :)

Ewo, naucz mnie szyc - blagam Cie!!! :)
                    • wera9954 Re: "i tak do mnie wrócicie" :) :) :) 04.12.08, 19:23
                      malagracja napisała:

> Ewo, naucz mnie szyc - blagam Cie!!! :)

Mnie też, mnie też! Jednak uprzedzam - to nie będzie łatwe ;)
                      • malagracja Re: "i tak do mnie wrócicie" :) :) :) 04.12.08, 19:25
                        Ale to moje prawdziwe marzenie, od bardzo malej dziewczynki :) Zawsze chcialam
                        szyc bielizne - zawsze. Ale tego teraz sie gdzies nauczyc...nie ma jak.
              • malagracja Nie trzeba szczypac! 04.12.08, 19:05
                Czy Ewa powiedziała, ze sklepu NIE bedzie? A skąd Ty mozesz wogole takie rzeczy
                wiedzieć? I w dodatku czuc?
                Effuniak "obszywa forum" przez "rok" także w Twoim interesie, że gdy przyjdzie
                do kupna stanika, bedziesz ZADOWOLONA i nie bedzie on wymagał poprawek. Czy nie
                widzisz, że Ewa robi to dla wszystkich? Ona się UCZY przez "obszywanie forum".

Gratuluje daru jasnowidzenia, naprawde. Fascynujace, zwlaszcza, ze tak sie
                dopytywalas o materiały i wzory - pałałas entuzjazmem, a nie jak teraz wyrzekasz
                sie jego.
      • ksiezniczka256 Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 19:53
        Malagracja, ale co to ma do rzeczy, ile jest osób w kolejce i ile do tej kolejki
        "wskakuje" poza kolejnością, bo zlot?
        Nic. Mam w czym chodzić (inna rzecz to dopasowanie...), w życiu również inne
        cele niż czekanie na biustonosz, więc nie jest to moja obsesja ani nic.
        Rozumiem, że dla p. Ewy jest to gorący okres, ma rodzinę itd. itp.

Ale... czy to takie dziwne, że chciałabym się dowiedzieć, czy mam na swój stanik
        czekać jeszcze miesiąc, czy pięć? Lepsza zła informacja niż jej brak ;)

Ja nie mam najmniejszej pretensji do Ewy, że jest ofiarą swojego sukcesu, ale PO
        PROSTU PYTAM.
        • aleksandralm Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 20:18
          Ja tez... I pytam tu, was, zeby nie zawracac glowy Ewie czy
          sekretariatowi...
          I widze ze jak tak dalej pojdzie to ja tez bede musiala wyslac
          sekraetariatowi aktualizacje zamowienia, wymiary co prawda te same
          ale za 2 miesiace wracam do Europy, co prawda jeszcze nie do Polski,
          ale nowy adres do wysylki trzeba bedzie podac...
          • malagracja Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 20:50
            Sekretariat wlasnie po to jest :) ( Prawda? :)) I uważam, że warto wysyłać na
            bieżąco zmiany adresu/wymiarów.
        • malagracja Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 03.12.08, 20:47
          A ja uważam, że wiele ma to do rzeczy.
          Z tego co zdążyłam zobaczyć, zloty to dla Ewy priorytet - widzi swoje staniki na
          różych biustach, widzi błędy, dziewczyny jej podpowiadają - dlatego Ewa szyje
          staniki na zloty poza kolejnościa. A to również przełoży się na jakość i TWOJEGO
          stanika. Uwierz mi :) Z reszta, gdybyś Ty miala okazje uczestniczyc w zlocie,
          tez byś chciała coś przymierzyć/kupic.

Dla mnie nie jest to dziwne, że pytasz ile jeszcze czasu. Ale polecam zadawać
          takie pytania dla Sekretariatu, bo ja Twoje (i nie tylko) pytanie o termin
          odebrałam jako zwyczajne ponaglanie Ewy :) Naprawde :)
          • effuniak Malagracja ma rację 03.12.08, 22:03
            Zloty to dla mnie sprawa priorytetowa, bo tam nadal UCZĘ się czegoś widząc jak
            moje staniki leżą na konkretnych biustach
            a poza zlotami jeszcze bezpośredni kontakt z klientkami , które do mnie przyjeżdżają
            Przypadek z dnia dzisiejszego:
            Dziewczyna o wymiarach 70/95 a realne "kulki" na 101,5 !!!!
            Mimo, że przygotowałam dla niej kilka staników , żaden nie był dobry
            Dzięki osobistemu kontaktowi mamy możliwość zrobić stanik rzeczywiscie dobrze
            dopasowany

• ksiezniczka256 zloty... 04.12.08, 10:29
            tak, czytałam o tym, swego czasu Effuniak miała być na zlocie we Wrocławiu, na
            którym z niezależnych od niej przyczyn nie pojawiła się.
            O innej wizycie we Wro jakoś cisza... więc co mam robić, jechać 300km po stanik? ;)

A pytanie o czas zadałam do sekretariatu, pisałam o tym wyżej, że nie dostałam
            odpowiedzi.
            • yaga7 Re: zloty... 04.12.08, 10:56
              Z tymi zlotami to też różnie bywa ;)
              Ja na zlocie krakowskim byłam, zamówienie złożyłam jeszcze wcześniej i nadal
              czekam ;)
              Nie piszę tego w celu popędzania (bo mnie już się przestało spieszyć), tylko aby
              przedstawić sytuację rzeczywistą, że obecność na zlocie wcale nie znaczy, że
              stanik będzie szybciej ;)
              • malagracja To zalezy od nas samych. 04.12.08, 18:14
                Jesli sie dobrze wymierzymy, podamy nazwy stanikow i ich rozmiary jakie nosimi,
                dodatkowe uwagi - wtedy szansa na dopasowanie stanika wzrasta.
                • the_mariska Re: To zalezy od nas samych. 04.12.08, 19:38
                  Ewa sama mi pokazała, że w zależności od ułożenia taśmy mogę mieć w biuście od
                  94 do 101 cm, więc to dobre wymierzenie stoi pod sporym znakiem zapytania ;)
                  Dodam, że zazwyczaj noszę miseczki na 99cm w biuście, w niektórych fazach
                  miesiąca na 101,5...

Ale tak generalnie to się zgadzam, warto podać rozmiary staników brytjskich
                  jakie nosimy i wtedy jest dużo większe prawdopodobieństwo trafienia z rozmiarem ;)
                  • malagracja Re: To zalezy od nas samych. 04.12.08, 20:00
                    Ewa wogole byla pod wrazeniem moich obwodów a rozmiaru stanika ;)

Jak sama widzisz, tasme mozna roznie przykładac - gdyby udalo sie jakos to
                    pokazac na rysunku i zeby dziewczyny probowaly mierzyc sie na wiele sposobów i
                    wysylac wiele wymiarow dla Ewy, byloby super. :)
            • malagracja Czekaj na kolejny zlot. Lub organizuj. n/t 04.12.08, 18:13
      • kulki Re: Dziewczyny! (zwlaszcza czekające na stanik) 04.12.08, 11:39
        > Rozumiem, że wiele z Was czeka od wakacji, ale Ewa nie jest Ewą Wszechmogącą :)
        > Z tego co ja wiem, to kolejka jest bardzo długa - ale każda z dziewczyn się
        > doczeka; cierpliwości. Poza tym, jak Ewa będzie pracowała dzień i noc to w
        > końcu baterie się wyczerpią i wtedy będziemy mogły wszystkie wręcz pożegnać się
        > ze stanikami :)

Ale przecież można napisać - zamówień jest 1500, przybliżony czas oczekiwania 6
        miesięcy.
        Albo "Przepraszamy, do odwołania nie przyjmujemy zamówień, bo kolejka się
        zapełniła na rok z góry"

No nie wiem, naprawdę życzę pani Ewie jak najlepiej, wierzę, że robi cuda i
        bardzo nie chcę, żeby się rozchorowała pracując ponad miarę pod naszą presją :)
        Może więc warto wyraźnie wyznaczyć limit zamówień - przecież zrozumiemy i już
        nie będziemy zamęczać :)
        • malagracja Ja bym zaporoponowala cos innego :) 04.12.08, 18:57
          Ewa pracuje teraz nad half cupami dla dużobiuściastych - i na jej miesjcu, gdyby
          mi się spieszylo z zalozeniem sklepu, bym szyla teraz tylko takie staniki. Ale
          Ewa to jest Ewa i ma wielkie serce :)

Hm i coś tam słyszałam, ze nie tylko half cupy mają być w ofercie, więc
          przed Ewa długa droga;

A zarzuty, że Ewa uprawia prytwate :-) są dla mnie bynajmniej glupie :-) Żeby
          jej nie uprawiala, to na kim by sprawdzala staniki? Na sobie? :-) Przecież to
          logiczne! Każdy (!!!) zaczyna od małej grupki klientów. Poza tym, tym lepiej dla
          naszych piersi :-)

Cieszmy się tym, co mamy.

A co do zablokowania listy zamówień itp. nie moge się wypowiadac, poczekajmy na
          powrót Sekretariatu :-) Ale osobiście twierdze, że to może mieć sens jedynie w
          przpadku mało i średnio - biuściastych. Dużobiuściaste są potrzebne Ewie :-) No
          ale wtedy mało i średnio - biusciaste beda jeczec i zazdroscic :)

• mmm-mm Ciesze sie ze mam maly biust i nie jestem potrzebn 04.12.08, 23:14
            Jak to, za malo dziewczyn z duzym biustem zamowilo stanik? Wiem ze na duzy biust
            trudno zrobic half cup, ale to nie znaczy ze male biusty nie maja sie czym
            martwic. Maja duze (co za ironia losu, duze)problemy. Ja na przyklad mam
            60cm/80-81cm i powinnam wg tabelki nieco wyrastac ze stanika 60D i miec dosc
            spore luzy w DD. A zamowilam sobie FF. Wiem ze bedzie za duzy, ale gdzies te
            buly z plecow musze pomiescic, bo do 60E za cholere nie chca wejsc, a 60F zaraz
            bedzie male zwlaszcza przed okresem, a ja nie zamierzam wydac calej kasy na
            staniki. I tylko czekam na malo zabudowane, scisle staniki, bo wiekszosc
            dostepnych ma plaskie, zabudowane miski a jesli nie to obwody od 65.
            • malagracja Re: Ciesze sie ze mam maly biust i nie jestem pot 05.12.08, 14:27
              Ewa ma DOPRACOWANE modele małobiuściaste i średniobiuściaste - ale chyba z taką
              rozmiarówka nie otworzy sklepu? Widziałam modele na dużych biustach i sama Ewa
              mowi, ze musi je dopracowac - a co w tym zlego? Nic! I nikt tu nie mowi o
              PROBLEMACH mało, srednio, duzo - biuściastych. Nie wiem, co Twoj problem wnosi
              do rozmowy. Kazda z nas ma problemy, bez wzgledu na rozmiar biustu.

Ty, jako małobiuściasta masz o tyle do przodu, że Ewa ma dopracowane modele
              małorozmiarowe :)
              • mmm-mm Re: Ciesze sie ze mam maly biust i nie jestem pot 06.12.08, 03:30
                A to wnosi ze mam juz dosc tego. Zreszta ty tez w swoich postach mowisz o sobie,
                to czemu inni nie moga? Gdyby Ewa miala dopracowane modele duzobiusciaste to bys
                blagala ja zeby otworzyla sklep tylko z tymi modelami. Co z tego ze
                malobiusciaste sa dopracowane, jak tyle samo poczekamy co inni. Po co wogole
                cala ta dyskusja? Kazdy ma swoje zdanie.
    • edytaf5 Nowy Effuniak :) 04.12.08, 09:48
      To jest moj nowy Effuniak:
      img201.imageshack.us/my.php?image=1000007pj3.jpg
      Odebralam go w czwartek, ale potem sie rozchorowalam i dlatego dopiero teraz
      wysylam zdjecia.
      Jest sliczny :) Na moje obecne wymiary rozmiar 65d jest dobry. Stanik jest
      bardzo scisly. Ewa proponowala rowniez 70b, ale wole scislejszy ;) Dostalam od
      niej przedluzke. Ale musze przyznac, ze chodzilam w nim pol dnia (wyszlam od
      niej w nowym staniku ;) ) i dopiero wieczorem poczulam, ze jest scisly bardzo i
      wtedy tez zalozylam przedluzke. Na maxa rozciaga sie do 72cm. Zdjecia przesylam
      z koralikami miedzy miseczkami, ale chyba bede musiala je usunac, bo...
      strasznie mocno uderzaja mnie w mostek ;) Czuje dudnienie ;) Dziwne uczucie ;)
      Dodam, ze w tym staniku mam 1cm wiecej niz bez :)
      A teraz napisze o ramiaczkach. Sa cieniutkie i to duzy plus, ale maja tez minus
      niestety. Moje poprzednie staniki mialy tak jakby miekkie te ramiaczka a te sa
      sztywniejsze przez co odczuwa sie wrzynanie ich. Pewnie z czasem tez troszke sie
      rozciagna, ale musialam to napisac, zeby oddac moja ocene na temat tego stanika.
      • imp18 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 10:27
        piękny! :) też chce :( mam nadzieje, że z tym sklepem to tylko przeniesienie planów a nie całkowite wycofanie się ;>
      • sangria21 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 10:40
        Śliczny, taki trochę folkowy (przynajmniej tak mi się kojarzy). Na środku chyba
        lepsza byłaby kokardka a nie koraliki...
      • sylwia-osama Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 11:13
        A mi się zdcjęcie nie otwiera :( a chętnie bym obejrzała kolejne Dzieło :)
        • ottiss Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 12:00
          sylwia-osama napisała:

> A mi się zdcjęcie nie otwiera :( a chętnie bym obejrzała kolejne Dzieło :)

mnie otworzylo sie za drugim razem dopiero :) wiec moze warto sprobowac raz jeszcze ;)?
          • sylwia-osama Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 12:08
            Uparłam się i za 4 razem wyświetlił mi się piękny czarno-czerwony effuniak.
            Śliczności :))

• helenka333 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 11:17
        nie chce mi sie otworzyc zdjecie :(((((
      • eriza Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 13:19
        Piękny, ja też już swój chcę :( Edytaf, kiedy go zamawiałaś?
        • edytaf5 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 13:36
          Szczerze? Nawet nie pamietam... Pisalam do Sekretariatu praktycznie od razu jak
          pojawila sie informacja, ze mozna skladac zamowienia. Nie dostalam odpowiedzi
          (slyszalam, ze na gazecie maile gina...) i ponowilam prosbe, ale tym razem
          spytalam czy moglabym przyjechac osobiscie. Akurat tak wypadlo, ze moglam byc
          dopiero w zeszly czwartek, wiec Ewa miala naprawde sporo czasu. Chociaz czasami
          przychodzily chwile zwatpienia, kiedy pisala, ze nie wiem czy bedzie mogla sie
          ze mna spotkac a mi tylko ten termin pasowal...
          Tak wiec czekajcie cierpliwie. Bylam u Ewy i widzialam jak to wszystko wyglada.
          Ewa szyje te staniki sama. Ma naprawde mnostwo spraw do ogarniecia a do tego dom
          i rodzina. Kazda z nas chcialaby miec juz teraz stanik, ale tego na razie nie da
          sie fizycznie wykonac... Ewa chce, zebysmy mialy na sobie cos, co bedzie
          idealne. To dobrze, ze nie idzie na latwizne, jak inne firmy, ktore wypuszczaja
          na rynek produkt niedopracowany. Lepiej, zeby to dluzej trwalo niz zebysmy mialy
          kolejna firme, ktora bedzie oferowala staniki nielicznym.
      • kuraiko Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 16:51
        ciekawa jestem do ilu cm rozciągałaby się 70-tka ;)
        mnie Effuniak pisała, że na moje 72cm to 70 ;) i w moim przypadku
        chybaby się to sprawdziło. stwierdziłam, że dla mnie jest optymalnie
        jak stanik się rozciąga do ok 76-77cm, górna granica to 80cm. bo
        jeśli ja mierząc "normalnie" mam 74cm pod biustem, to jak mam się
        zapiąć w 72-73 i się nie dusić ;)))
      • wera9954 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 16:56
        Bez tych różowych kwiatuszków byłby super :) Nie cierpię różowego.
        Ja też bym sobie zamówiła jakiś biustonosz, tylko mi biust rośnie i kiedy już
        wreszcie zostanie uszyty, będzie za mały :(
        • imp18 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 17:08
          gdzies juz było napisane że przed szyciem jeszcze będą potwierdzać wymiary (czy jakoś tak :P)

a tak się zastanawiam i nie dziwie się że takiej "kolekcji" do sklepu nie jest Ewa w stanie uszyć. Chyba jednak do sklepu potrzebne będzie wsparcie w szyciu ... wiem, że to jakiś kompromis już, że wszystkie maja być idealne, ale może współpraca z krawcową to dobry pomysł :P Szyte by były wg wytycznych itd więc tak odtwórczo nie powinno to aż takiego problemu sprawiać ... ale mozę się mylę :)
          • wera9954 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 17:13
            Sądzę, że pomysł Impa jest dobry :) Ale to tylko moje skromne zdanie, niech
            Effuniak się wypowie ;)
            • imp18 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 17:42
              Jeżeli powstanie sklep to sądze, że prędzej czy później i tak do tego dojdzie :) ważne żeby dobrze "przeszkolić" sobie ludzi i tyle
              wiem, że ciężko jest oddelegować zadania jeżeli doskonale się wie że samemu się to najlepiej zrobi .. ale doba ma tylko 24h :)
            • brykanty Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 19:20
              Niby to bardzo słuszne, ale ja się obmierzałam wielokrotnie i nijak nie chce mi w biuście wyjść więcej niż na największym wdechu 97. I wymiary 73/96 robiłam zamówienie. A na białostockim zlocie okazało się, że uszyty na takie rozmiary jest na mnie za mały, Ewa jakoś tak w tym ścisku zlotowym nie wiadomo kiedy obmierzyła i nawet nie wiem jak jej wyszło 101. Potem próbowałam powtórzyć ten osiąg i dalej mi się nie udaje. Freye (Lottie, Pollyanna, Saskia) noszę w rozmiarze 65G, mierzyłam na zlocie Arabellę Noir 60G i była na mnie dobra.

Wniosek: Ewa nie dość, że szyje śliczne staniki, to chyba ma jakąś specjalną metodę mierzenia. Wczoraj pisała o podobnym wypadku. Dlatego właśnie warto pojawiać się na zlotach z jej udziałem.
              • aadrianka Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 20:05
                Brykanty, ja osobiście oberwałam od Ewy na zlocie, bo mi z pomiarów
                wychodziło 97 i taką wartość jej podałam. Ewa wymierzyła mi 102 i
                zdzieliła przez łeb:)
                • kuraiko Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 21:19
                  xD ach marzenia... też bym tak chciała, tylko mi nijak nie chce
                  wyjść więcej niż 94 i to podczas okresu ;) może Effuniak ma magiczną
                  miarkę, ja też taką chcę ^^ (pokazującą mało w talii i biodrach, a
                  dużo w biuście :D)
                • biedrona_a Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 22:19
                  Też jestem przykładem nadzwyczajnych umiejętności Ewy związanych z mierzeniem -
                  mi zawsze (po migracji) wychodziło 88-89 w biuście i na duży ścisk 72 pod, a Ewa
                  lekką ręką wymierzyła mi 70/91 ;)))
                  • nikusz Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 22:46
                    o rany, ja na stanik mogę długo czekać, na razie nie zamawiałam, niech sobie
                    jeszcze pomigruje ;)
                    ale też mi się marzy, żeby mnie Ewa obmierzyła :D
              • kuraiko Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 21:21
                może macie wąskie plecy i więcej obwodu "idzie" w piersi ;)
                • yo_anka Re: Nowy Effuniak :) 28.12.08, 13:42
                  Mi też tak Ewa powiedziała mam wąskie plecy i obwód cyckowy powinnam brac wiekszy
                  Wtedy w sierpniu wymierzyła mnie na 78/115 a powiedziała ze powinnam nosi na
                  miski o 1 - roz. większe

Teraz na szczęście trochę spadłam :)
              • ycik Re: Nowy Effuniak :) 05.12.08, 10:49
                brykanty napisała:

I wymiary 73/96 robiłam z
                > amówienie. A na białostockim zlocie okazało się, że uszyty na takie rozmiary je
                > st na mnie za mały, Ewa jakoś tak w tym ścisku zlotowym nie wiadomo kiedy obmie
                > rzyła i nawet nie wiem jak jej wyszło 101. Potem próbowałam powtórzyć ten osiąg
                > i dalej mi się nie udaje.

Miałam identyczną sytuację. Gdy mierze się w biuście nijak nie chce mi wyjsc wiecej niż 92, a na lubelskim zlocie Ewa dała mi do mierzenia stanik na 96 w biuście i był dobry.
                Może ja się po prostu mierzyc nie potrafie?...
                • imp18 Re: Nowy Effuniak :) 05.12.08, 10:55
                  ycik napisała:

> Miałam identyczną sytuację. Gdy mierze się w biuście nijak nie chce mi wyjsc wi
                  > ecej niż 92, a na lubelskim zlocie Ewa dała mi do mierzenia stanik na 96 w biuś
                  > cie i był dobry.
                  > Może ja się po prostu mierzyc nie potrafie?...

ale rozmiar stanika zależy również od kształtu biustu ... ja też mam ok 92 a nosze na 94 bo tamte za małe :) Ale jeżeli ktoś ma np bardzo "szpiczasty" biust to będzie mniejszą miseczke nosić niż mu wychodzi z pomiarów
                • aquira Re: Nowy Effuniak :) 05.12.08, 12:49
                  Ja mam w biuście 102 cm, a na zlocie pasował na mnie biustonosz z miskami na...
                  109 cm :P
          • agafka88 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 17:55
            imp18 napisała:

> Chyba jednak do sklepu potrzebne będzie wsparcie w szyciu .
            > .. wiem, że to jakiś kompromis już, że wszystkie maja być idealne, ale może wsp
            > ółpraca z krawcową to dobry pomysł :P

Ewa już pisała w tym wątku, że będą jej pomagały krawcowe, zresztą była o tym
            mowa od samego początku. Tylko żeby krawcowa mogła uszyć, potrzebne są dobra
            wykroje, a sama Ewa mówi, że nie dopracowała jeszcze całej rozmiarówki.

Wszystko przyjdzie z czasem, lepiej żeby sklep był w czerwcu, ale z dobrymi
            modelami, niż w styczniu z niedopracowanym towarem.
            • imp18 Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 19:14
              przepraszam :) nie czytałam całego wątku, ale tak myślałam że było bo ciągnięcie tego samej graniczy z cudem :D
              ale skoro ma już dla mało i średnio biuściastych opracowane to może niech te "się zaczną szyć" a potem stopniowo będzie zwiększany zakres rozmiarowcy i modelowy sklepu internetowego, a Ewa spokojnie mogła by pracować nad tymi dla większych biustów :)
              nie wiem pewnie też już padło to :P tak tylko proponuję, w żadnym wypadku nie "naciskam" ani nic z tych rzeczy :P
      • nikusz Re: Nowy Effuniak :) 04.12.08, 22:36
        zakochałam się w twoim staniku :P
      • set_ka1 Re: Nowy Effuniak :) 13.01.09, 22:43
        bardzo bardzo ladny:)) ja po prostu zakochuje sie w kazdym z tych
        stanikow. Wyglada jednak na bardzo wygodny. ZAZDROSZCZE
    • misiaqasia Re: EFFUNIAK - 2 16.12.08, 19:54
      witam!

czy jest możliwe zapisanie się do kolejki chętnych na effuniakowe biustonosze?
      Jestem z Wrocławia i chciałabym się zorientować czy będzie robione jakieś
      spotkanie z Effuniak?
      • sekretariat_effuniak Re: EFFUNIAK - 2 16.12.08, 23:03
        Możliwość zapisania się do kolejki jest, zapraszam.

Spotkania z Ewą planowane są:
        - 28 grudnia w Krakowie
        - 10 stycznia w Bydgoszczy.

Pozdrawiam,
        Ula
        • fille_de_soleil do Uli z Sekretariatu 18.12.08, 10:13
          Czy mój bodajże poniedziałkowy mail dotarł do Sekretariatu?
          Bo jeśli nie, to wyślę ponownie :)
          Sprawę mam albo bardzo pilną, albo niekoniecznie - aktualizację zamówienia,
          zależy w jakim stanie realizacji znajduje się moje zamówienie :)
          • evolet Re: do Uli z Sekretariatu 18.12.08, 11:42
            podbijam, bo ja to samo, tylko wczorajszy mail:)
            • atisek00 Re: do Uli z Sekretariatu 18.12.08, 13:49
              Ja też, ja też!
              Czy mój wczorajszy mail dotarł? ;)
              • sekretariat_effuniak WSZYSTKIE MAILE DOTARŁY!! 18.12.08, 17:55
                Dziewczyny, litości, dajcie mi trochę czasu. Na 100% odpiszę każdej z Was,
                cierpliwości.
                • fraulein a ja jestem nowa lobbystka 19.12.08, 10:25
                  i chcialam obejrzec strone effuniak, ale w przebudowie i trzeba sie zalogowac, a
                  ja nie jestem jeszcze zarejestrowana, i tak mi sie smutno zrobilo ze to jakas
                  loza tajemna i ja nie moge sobie poogladac krojow i w ogole :(
                  71/89 - wciaz nie znalazlam idealnego rozmiaru
                  • 0remedios0 Re: a ja jestem nowa lobbystka 19.12.08, 10:28
                    Strona Effuniak jeszcze nie jest gotowa i nikt nie może się na nią zalogować,
                    poszukaj na początku tego wątku jest galeria i tam możesz zobaczyć wiele
                    staników Ewy.
    • atisek00 Czas oczekiwania na stanik 22.12.08, 12:06
      Dziewczyny ile czekałyście na staniki od Effuniak?
      • the.munsters Re: Czas oczekiwania na stanik 22.12.08, 20:10
        Ja złożyłam zamówienie pod koniec sierpnia i... nadal czekam. ;>
        • atisek00 Re: Czas oczekiwania na stanik 23.12.08, 10:19
          aaaa.. to powiało nadzieją ;)
        • marioladabr Re: Czas oczekiwania na stanik 23.12.08, 11:05

Ja też od sierpnia czy nawet od lipca czekam - już nie pamiętam
          kiedy to zamówienie złożyłam.... i czekam cierpliwie
    • alex_k Nowe Effuniaki 27.12.08, 21:32
      Dwa - nabyte na zlocie białostockim (dopiero znalazłam trochę czasu,
      żeby wkleić fotki :-P)
      Pierwszy - słynny Puszek będący obecnie w posiadaniu mojej mamy
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1604710,2,1.html
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1604711,2,2.html
      ... i mój, w połyskujące różyczki, 65FF (!?!) Może niedługo uda mi
      się pokazać go w galerii na sobie.
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1604713,2,4.html
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1604712,2,3.html
      • helenka333 Re: Nowe Effuniaki 27.12.08, 23:33
        ehhh piękne są, cudowne hafty..kiedy ja się doczekam?...ehhh
        • aleksandralm Re: Nowe Effuniaki 28.12.08, 03:37
          jakie sliczne<3
          • luincir Proces tworzenia/kontakt 28.12.08, 13:29
            Bo to w końcu effuniaki :}

A ja mam pytanie (do tych, które już swoje effuniaki dostały, po co od razu
            męczyć sekretariat) dotyczące samego procesu tworzenia stanika, a konkretniej -
            czy uwzględnia on korespondencję w trakcie powstawania biustonosza i
            doprecyzowywanie zamówienia i wymiarów? Domyślam się, że trudno, by było
            inaczej, ale nie znalazłam nic na ten temat, toteż pytam z ciekawości ;)
            • alex_k Re: Proces tworzenia/kontakt 28.12.08, 13:37
              W moim przypadku to było naprawdę proste: przybyłyśmy na zlot i
              Effuniaki wydobyłyśmy z walizy Ewy ;-)
              Miałyśmy po prostu szczęscie, bo trafiły nam się rozmiary :-)
              Myślę, ze łatwiej jest zamówić stanik tym, którzy mają dobrze
              sprecyzowany "rozmiar effuniakowy" (ja noszę 60G, a moj Effuniak to
              65FF), czyli osobom które dobrze dobrany Effuniak już posiadają i
              przy zamówieniu podają pewny rozmiar, nie wymiary.
              Wniosek - chyba najłatwiej zdobyć Effuniaka wybierając sie na zlot.
    • martvica Uleniuch 29.12.08, 12:28
      Mierzyłam wczoraj na spotkaniu krakowskim małobiuściastym i chciałam tylko
      powiedzieć: och. ach. Cuuuudo. Widziałam go w galerii, ale co innego oglądać
      zdjęcia na kimś, a co innego własne odbicie w lustrze.
      Nie powala mnie sam z siebie - nie przepadam za takimi paskami z koronki na
      jednorodnym tle - ale gdyby nie to że a/jestem bez forsy, b/mam już stanik w
      bardzo zbliżonym kolorze - kupiłabym. Za to co robi z biustem.
      Leciutko usztywniony plunge. Zaokrągla, unosi, zbliża - a do tego nie spłaszcza.
      Sprawdziłam wkładając bluzkę, bez dekoltu żeby ślinotok nie wpłynął na werdykt.
      Nie spłaszcza. Nic a nic. Mierzyłam Kokietkę, nie ma porównania w ogóle.
      Najlepiej skrojony plunge jakiego miałam na sobie kiedykolwiek. I tak sobie
      myślę, że jakby go uszyć z tkaniny moro i bez koronek... Mrrrrr :)
      Aha, to było 70F, o ile się nie mylę, leżało idealnie - a mój normalny
      effuniakowy rozmiar to 70E.
      • ida14 Cholerny świat ;/ 04.01.09, 17:17
        mam do Krakowa rzut beretem i sie nie złapałam na zlot ;/ zeby to
        cholera wzięła. Musze sobie jakis stanik pod sukienke studniowkową
        nabyc, a nóż byłby na mnie jakis effuniak...
        • luincir Re: Cholerny świat ;/ 11.01.09, 11:42
          A ja akurat byłam w domu na święta, do Krakowa wróciłam 29 :(

I też bym chętnie zobaczyła więcej nowych effuniaków w nieoficjalnej galerii :}
      • kizombalover Re: Uleniuch 11.01.09, 11:03
        Wygląda na prawdopodobne, że to ja stałam się jego zachwyconą posiadaczką ;-)
        W życiu nie podejrzewałabym, że jakikolwiek plunge będzie na mnie TAK wyglądał!
        Kokietka i inferno idą w odstawkę (bo nawet jeśli na chwilę robią dolinkę, to
        dolinka za chwilę się rozjeżdża, a w Uleniuchu nie! Trzyma jak złoto). Poza tym
        jestem mocno zaskoczona, bo po obejrzeniu zdjęć w galerii wydawało mi się, że
        to model mocno usztywniany, tymczasem jest to tylko jakby odrobinę grubszy
        materiał (coś jak spodnia warstwa Bridgette Fantasie), a nie żadna gąbka.
        Teraz tylko czekać na inne kolorki ;-))
    • biedrona_a Nowy model (biedronek?) ;) 05.01.09, 08:53
      Wprawdzie rozmiar z Małego Lobby ale wklejam i tu:
      W galerii już się chwaliłam, to wrzucam jeszcze tu mojego wyczekanego Effuniaka,
      bo model ciekawy (kudłaty) i iście biedronkowy ;)
      tylko trochę dyndadełko (hand made by me ;) się przekrzywiło ;>
      Rozmiar 70DD, mocno ścisły. Za to kształt biustu jaki hmmm :D
      picasaweb.google.pl/joankaw1984/Effuniak#
      • ida14 Re: Nowy model (biedronek?) ;) 07.01.09, 17:28
        Indianski :D nie łaskocze?
        • biedrona_a Re: Nowy model (biedronek?) ;) 07.01.09, 19:29
          Hehe, na szczęście nie :)
    • agata30 Re: EFFUNIAK - 2 11.01.09, 10:29
      Jest szansa na pojawienie sie w nieoficjalnej galerii wiekszej
      ilosci modeli? Chyba po zlotach przybylo nowosci:)
      • 0remedios0 Nowe Effuniaki - zdjęcia 11.01.09, 14:08
        Wedle życzenia - kilka nowych Effuniaków jeszcze ze spotkania krakowskiego:
        9jv.gu.ma/ Jasny i fioletowy, którego tu nie ma są już nabiustnie w Małej
        Galerii, w Dużej niedługo tez pewnie będą...
        • agata30 Re: Nowe Effuniaki - zdjęcia 11.01.09, 19:58
          Dzieki:). Do galerii nie mam dostepu, trudno napisac tyle
          merytorycznych postow o juz opisanych wrzesz i wzluz stanikach:).
          Wiosna po nowych kolekcjach:)
        • wera9954 Re: Nowe Effuniaki - zdjęcia 11.01.09, 20:00
          Te ze spotkania krakowskiego są cudowne. Chcę je wszystkie!
        • luincir Re: Nowe Effuniaki - zdjęcia 13.01.09, 23:12
          Och, 60FF, a takie wąziutkie fiszbiny! Wzięłabym nawet różowy. Chociaż, 60FF to
          ja w brytyjczykach noszę, w effuniaku pewnie bym się z moim 65 "pod" nie
          zapięła? ;-)
          • alex_k Różowy 60FF 14.01.09, 09:19
            Miał być mój, przywieziony na zlot białostocki, niestety okazał się
            kompletnie za mały :-(((. Przy moim 62 pod ledwie się zapięłam, a w
            miskach przynajmniej o literkę za ciasny. Dodam jeszcze, że zdjęcie
            nie oddaje koloru, który tak naprawdę jest delikatnym, pudrowym
            różem. Mam nadzieje, ze Ewa wiosną uszyje mi taki większy.
            Dobry okazał się 65FF ( brytyjczyki noszę 65E/F), ciasny, bo nadal
            noszę go zapięty na najluźniejszą haftkę, i wcale nie zanosi się
            narazie na przepięcie ciaśniej. Fota jest parę postów wyżej.
            W rozmiarze 60FF mam m.in. Myrtle, Tango, Tutti Frutti, jeśli takie
            fasony są na Ciebie dobre, myślę, że śmiało możesz u Ewy 65FF
            zamowić :-)
            • kiwinka1 Re: Różowy 60FF 14.01.09, 11:17
              Ja jakaś nietypowa jestem z 66/84 85 mam ten zielony z różowymi dodatkami 60 F http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1623504,2,4.html i jest idealny nie ciśnie. Zero problemów z zapinaniem.
              • kiwinka1 Re: Różowy 60FF 14.01.09, 11:26
                Przepraszam link nie działa
                www.tinyurl.pl?BLDRCwoI
              • kiwinka1 Re: Różowy 60FF 14.01.09, 11:28
                www.tinyurl.pl?BLDRCwoI tak miało być
              • 0remedios0 Re: Różowy 60FF 14.01.09, 11:36
                Bo one różnią się ścisłością, a ten różowy jest wyjątkowo ścisły, ja przy moich
                61cm pod biustem też się ledwo w nim dopinam a na początku w ogóle sama nie
                mogłam, natomiast mam drugi w rozmiarze 60G i już nie jest taki ciasny... A ten
                zielony z różowymi dodatkami śliczny jest:)
                • sangria21 Re: Różowy 60FF 14.01.09, 23:38
                  Ja też się w nim zakochałam :).

Nie mówiąc już o tym, jakie Ewa szyje śliczne gorsety!
      • mai_clamor Re: EFFUNIAK - 2 11.01.09, 16:14
        mogłabym prosić adres do "nieoficjalnej galerii" ?:P
        • agata30 Re: EFFUNIAK - 2 14.01.09, 14:51
          Link do galerii jest w drugim poscie tego watku.
    • kotwtrampkach a co z rynkiem wtórnym...? 16.01.09, 22:05
      nie mogę nic znaleźć o sprzedawaniu, a przecież posiadaczki effuniaków wyrastają
      chyba z nich jak z każdych innych?
      A może ja źle szukam...?
      • psuj-ka Re: a co z rynkiem wtórnym...? 16.01.09, 22:22
        Raczej Effuniaki dostały już lobbystki po migracji, którym nie zmienia się jakoś znacząco rozmiar :) Na forum kupię/sprzedam był aktualnie tylko 1.
        • kotwtrampkach Re: a co z rynkiem wtórnym...? 17.01.09, 01:19
          hmm, nawet jak byłabym po migracji to przecież zimowo mogę nabrać sadełka, zajść
          w ciążę - no ciągle się coś zmienia.. Widziałam gdzieś opinię, ze effuniaki
          sprzyjają migracji - no po co trzymać te staniki...? ;-)
          • psuj-ka Re: a co z rynkiem wtórnym...? 17.01.09, 10:08
            W sumie to myślę sobie, że gdybym miała Effuniaka, a czas oczekiwania na zamówienia/sklep jest bliżej nieokreślony, to nawet jakbym z niego trochę wyrosła, to bym go nie oddała :P i dziewczyny pewnie podobnie myślą :)
            • biedrona_a Re: a co z rynkiem wtórnym...? 17.01.09, 10:21
              Dokładnie! Mój po miesiącu noszenia zaczyna lekko bułkować (ciągle jestem w trakcie migracji) ale nie oddam go za żadne skarby, póki w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości nie będę miała drugiego ;)

A tak w ogóle to powinnyśmy się chyba przenieść do wątku Effuniak - 3 bo ten przekroczył 500 postów ;)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=89821900
            • biedrona_a Re: a co z rynkiem wtórnym...? 17.01.09, 10:25
              Dokładnie! Mój po miesiącu noszenia zaczyna lekko bułkować (jestem jeszcze w trakcie migracji) ale nie oddam go za żadne skarby - póki, w bliżej nieokreślonej przyszłości nie nabędę drugiego ;)

A tak w ogóle to powinnyśmy się przenieść do wątku Effuniak-3
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=89821900
              bo ten przekroczył już 500 postów.
              • biedrona_a sorki, wrzuciło się dwa razy ;/ 17.01.09, 10:26
              • biedrona_a sorki, wrzuciło się dwa razy ;/ 17.01.09, 10:28

• wera9954 Re: sorki, wrzuciło się dwa razy ;/ 22.01.09, 21:22
                  I znowu Ci się wrzuciło dwa razy :D
    • lauraborejko Re: EFFUNIAK - 2 22.01.09, 21:11
      A w ogóle w jakiej mniej więcej cenie są te staniki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka