Dodaj do ulubionych

MISS MANDALAY - reaktywacja

• nati_88 Paris 38ff i 38g 09.12.09, 23:34
      Skusiłam się obniżoną ceną na dopasowanej a i cierpiałam na brak zwyczajnego miękusa. Zamówiłam 38FF i 38G.
      Kolory sa cudne! Pomarańczowy jest naprawdę pomarańczowy a żółty żarówiasty. Śliczne po prostu.
      Podoba mi się to, że nie jest przeładowana ozdóbkami. Są tylko 3 kokardki i błyszcząca wstążka. U mnie się ona nie wbija, tylko ładnie przylega.
      Starannie wykonany.
      W przeciwieństwie do balkoników Freyi, Paris ładnie podnosi i zaokrągla biust, choć może powinnam napisać, że kształ robi taki naturalny.
      Ramiączka są idealne- nic nie gryzie, nic nie drapie o idealnej dla mnie szerokości (w 38ff- 1,5cm). Fiszbiny wąskie (16 cm w obydwu rozmiarach).
      Obwód zapinany na 2 haftki (choć osobiście wolałabym na 3:))i stabilny.
      Między tymi dwoma rozmiarami są minimalne różnice w wysokości mostka i zabudowania pod pachą.
      Po wyjęciu z paczki myślałam, że materiał będzie gryzł, ale okazał się całkiem miły i delikatny.

Ogólnie stanik jest przewygodny. Dobra jakość za niewielką(wyprzedażową:)) cenę. Na pewno jeszcze kiedyś kupię coś z MM.
      Szkoda tylko, że majtki są tak drogie.

Na moje 90/119 wzięłam 38ff.
    • avarie Paige (raspberry/black) 11.12.09, 16:56
      Ponoć małomiskowa, ja nie umiem ocenić, bo zwykle jestem pomiędzy rozmiarami.
      Obwód standardowy dla Mandalayek - ścisły. Stanik wygodny, ale nieco uwierał mnie w mostek. Dam mu czas, bo tak samo zachowywał się Can Can i w końcu przestał.
      Wzornictwo prześliczne, choć kolor liczyłam, że będzie zimniejszy. Jest taki... landrynkowy. Przepiękna koronka na ramiączkach i obszyciu miski. Mało zabudowany pod pachami u mnie, raczej nie wystaje spod bluzki na ramiączkach.
    • yaga7 Paris Cassis? 03.03.10, 13:21
      Czy ten kolor jest już traktowany jako ze starej kolekcji i jest wyprzedawany?
      Bo jakoś mi umknął w sklepach - zresztą chyba nie we wszystkich był, więc nie
      wiem, czy mam czekać czy usilnie polować, bo kolorek śliczny i chętnie bym nabyła :)

A jeżeli ktoś wie - czy są jakieś różnice miski/obwód między tym kolorem a
      innymi kolorami?
    • marudna_maruda Gigi red 02.08.10, 17:54
      Od dawna choruję na czerwony stanik. Po obejrzeniu zapowiedzi Miss Mandalay
      miałam nadzieję, że wreszcie uda mi się kupić to czerwone cudeńko.

Moje wymiary to pod biustem 65/70(ścisło/luźno na wydechu), 86 w biuście.
      Mierzyłam Gigi w rozmiarach 30dd, 30d i 30c. Do 30dd musiałabym włożyć grube,
      wełniane skarpetki, żeby nie odstawała. W przypadku 30d wystarczyłaby zwykła
      skarpetka. A w 30c miska była w porządku na głębokość, ale fiszbiny były sporo
      za wąskie. Jednym słowem gigantomiskowiec - przynajmniej w moim odczuciu.

Jeśli chodzi o wykonanie, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Obwód ścisły,
      pracujący, miseczki i falbanka z jedwabnopodobnego w dotyku materiału -
      podobnego jak w maskaradkowej Lunie. Falbanka jest na tyle miękka, że ma szanse
      nie odznaczać się pod bluzką. Prędzej górny szew, który jest dość sztywny,
      będzie się odznaczał. Kokardki według mnie nie bardzo pasują, ale można je
      odpruć bez wielkiej szkody dla stanika.

Szkoda, że nie pasuje na mnie, może kiedyś doczekam się pasującego stanika w
      takim kolorze...
    • k_linka MM Katie 03.08.10, 23:27
      Uwielbiam kratke i ten stanik musialam miec :) Stanik jest wyciety (ta
      balkonetka odslania wiecej niz halfcupy Masquerade), lekko usztywianiany bardzo
      cieniutka gabka, miseczka szyta z 2 czesci z pionowym szwem. Niestety falbanka
      nie odznacza sie tylko pod swetrami i grubymi bluzkami koszulowymi.
      Rozciagliwosc i wielkosc misek standardowa, waskie fiszbiny, ramiaczka w pelni
      regulowane - z marszczonej tasiemki.
    • abovolingerie MISS MANDALAY na facebooku 08.12.10, 09:52
      Podaję bezpośredni link do facebooka Miss Mandalay.

www.facebook.com/pages/Miss-Mandalay/133581793363736?ref=ts
    • megankax MISS MANDALAY Alys 09.06.11, 18:05
      To moja pierwsza MM, w rozmiarze 34G (lepsze byłoby 32gg/h,ale okazja za kilka funtów zadecydowała za mnie:P)
      To mój najwygodniejszy stanik, fiszbiny nigdzie mnie nie gryzły - co prawda używam go 2 dzień, ale pierwsze wrażenia mam bardzo pozytywne, i nastawienie na kupienie więcej MM:))
      Alys jest nisko zabudowanym balkonikiem, nadaje się do szerokich dekoltów, na lato może być dobra, bo jest z cieniutkiej siateczki (podwójna wartwa), nie podrażniła mnie, mimo poczatkowych obaw, bo wyglada na sztywniejszą niż w arabelkach, pod pachami bardzo nisko zabudowana- ideał;
      NIe mam za duzego pojecia o ścisliwości, bo to jednak obwód wyżej niż normalnie bym zamówiła, ale na razie jest przyjemnie ściśliwy.
      Ramiączka w porównaniu do Freyek to bajka- tylko 1,5cm.
      Podejrzewam że to model sprzed kilku sezonów, ale warto było kupić;
      O tak wygląda ten stanik:
      cgi.ebay.co.uk/bnwt-miss-mandalay-bra-knickers-32G-SIZE-8-rrp-63-/220794707967?pt=UK_Women_s_Lingerie&hash=item336863dfff
      www.glamorousamorous.com/bras-c2/balconette-bras-c3655/boudoir-bargains-miss-mandalay-alys-balconette-bra-p95
    • azymut17 Suzie i Tilly 30E 13.06.11, 21:46
      Obydwa staniki, i Suzie (panterka) i Tilly (łączka), odbieram podobnie, więc i opis będzie jeden.

Spodziewałam się halfów, na mnie są bardziej zabudowane, ale po sprawdzeniu na stronie producenta okazało się to celowe - opisane są jako padded balconette bra.
      Są to jedne z najwygodniejszych staników, jakie kiedykolwiek miałam na sobie :-) Wnętrze jest gładkie, ramiączka (regulowane na całej długości) i brzegi miseczek także, nic więc nie drapie. Do tego rozstaw ramiączek jest z tych nieucinających rąk (co w moim przypadku eliminuje ponad połowę przymierzanych modeli), a mostek, mimo, że wysoki, jakoś wpasowuje się i go zupełnie nie czuję.

Mierzyłam 30E z obydwu - oceniam je jako standardowe pod względem wielkości misek i ścisłości. Brzeg misek bliżej mostka trochę "faluje", jakby był na granicy odstawania, działo się to też w mniejszym rozmiarze (który był ewidentnie za mały), więc można to u mnie zignorować. Zastanawiam się, czy u niektórych osób nie będzie to powodowało niekompatybilności z modelem. W Tilly widać to bardziej niż w Suzie, bo ma doszytą koronkę, jednak sama miska układa się tak samo. Nadają bardzo ładny kształt, w stylu Fauve'ów (czyli kulka wypchnięta do góry), tyle że są gładkie i nie odznaczają się pod bluzkami.
      • ciociazlarada Re: Suzie i Tilly 30E 14.06.11, 14:24
        Czy to jest taki krój jak Gigi/Katie, tylko bez falbanki? Gigi miała strasznie wielkie miski, dlatego pytam. I gdzie je można kupić razem z dołami? Domyślam się, że pracujesz w jakimś sklepie - tyle, że jak nie ma wyraźnego nicka to ciężko określić gdzie.
        • agata_peachfield Re: Suzie i Tilly 30E 14.06.11, 15:08
          Można je kupić w Peachfield, Suzie ze stringami i szortami, Tilly z szortami. Wkrótce pojawią się na stronie. Krój jest jak w Gigi, ale miseczki nie są już takie duże, tylko są standardowe:)
          • ciociazlarada Dziękuję za info:) 14.06.11, 15:15
            Złośliwy klient ze mnie, ale jeśli chodzi o zakupy w Peachfield to wciąż czekam na odpowiedź na maila, którego wysłałam w lutym 2010;-)
          • daffffi1 Re: Suzie i Tilly 30E 06.07.11, 15:17
            Witam
            Suzie i Tilly widziałam też w sklepie internetowym Stanikowy Raj, nie wiem czy jest w rozmiarze30E , ale sam model jest napewno ,
            pozdrawiam.

• azymut17 Re: Suzie i Tilly 30E 14.06.11, 15:33
          Widzę, że nie pojawił się mój post, dziwne... W każdym razie Agata napisała, co trzeba :-)
          Na forum występuję jako osoba prywatna, dłużej zresztą niż pracuję jako brafitterka, więc i nicka mam prywatnego :-)
          • asiulka80 Re: Suzie i Tilly 30E 31.10.11, 01:43
            Właśnie kupiłam Suzie i leży rewelacyjnie, więc zachęcona sukcesem zamówiłam też Tilly.
            Rozmiar 30G. Nic nie uwiera, nic nie bułkuje. Rzeczywiście jest bardziej zabudowany niż bym się spodziewała po zdjęciach, ale to mi nie przeszkadza.
            Zasadniczo to podpisuję się pod wszystkich co napisała azymut:)

Właściwie w tej chwili MM obok effuniaka jest moją ulubioną firmą. Mam jeszcze ich 2 komplety Gigi i kostium kąpielowy. Ta bielizna jest po prostu śliczna, a do tego naprawdę wygodna - nic się nie wrzyna i nie uwiera. No, ale faktycznie mogliby popracować nad rozmiarówką i pomyśleć o większych rozmiarach. Jeszcze trzy lata temu nie mogłam ich nosić, bo nie mieli G, więc i tak mam szczęście, że nareszcie jest.
            • ptysiowa_7 Re: Suzie i Tilly 30E 31.10.11, 12:04
              Do G rozmiarówka MM sięgała od dawna, a od jesieni są modele w obwodzie 28 i miseczki do H, a w kostiumach do HH.
              • asiulka80 Re: Suzie i Tilly 30E 04.11.11, 02:18
                To widać coś mi się pomyliło, ale pamiętam, że nie mogłam nosić MM, bo było za małe...
                • ptysiowa_7 Re: Suzie i Tilly 30E 04.11.11, 18:59
                  Bo w Dopasowanej akurat nie było rozmiaru.
    • yaga7 VaVa i Paris (wersja Asos) 24.11.11, 16:56
      Zakupiłam w Asosie Vavę w brązową panterkę. W Bravissimo jest w wersji szarej i zielonej.

Zamówiłam 34G, czyli w miarę standardowy rozmiar.
      Rozmiar: obwód ciasny, miska mała. Za mała i niekompatybilna. Stanik niby zbiera z boków, ale patrząc z góry na biust dziubki piersi wypadają na zewnątrz i tworzą się takie trójkąty, patrząc od góry. Niby z boku tego nie widać, ale ja lubię, jak mój biust wygląda ładnie też z mojej perspektywy. Do tego miska od góry dość zamknięta i tnie.
      Wraca do sklepu :(

Zamówiłam też Paris w wersji Moulin, ale okazało się, że kolorystycznie to jest któraś starsza wersja Paris (którą mam), a różni się tylko panterkowymi kokardkami. Też wraca, bo myślałam, że to inny kolor :(
    • ptysiowa_7 Vava steel print 19.02.12, 12:23
      Kupiona w Peachfield:) Noszę ją już 1,5 miesiąca i to jeden z moich ulubionych staników. Na początku nie byłam przekonana, bo z panterek mam już Suzie, która jest ładniejsza. Jednak przekonał mnie ciaśniejszy dzięki falbance obwód - Suzie była rozciągliwa - i lepsze, porządniejsze ramiączka. Ogólnie podoba mi się w niej to samo co w Suzie - genialne, jak to w MM, wzornictwo, wygoda, dobre materiały, świetny kształt, gładkość miski:)
    • katee.bra Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 25.02.12, 14:46
      orientujecie się może jak rozmiarowo wypadają doły miss mandalay? mam ok. 88-90 cm w biodrach i nie wiem, czy brać s czy xs?
      • ptysiowa_7 Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 25.02.12, 22:53
        Różnie, mam dwa - figi do Paige S, które są dobre na moje 94 cm i spokojnie pomieściłyby jeszcze kilka cm - zupełnie niewbijające się nigdzie, w tym samym rozmiarze mam też szorty do Suzie i same w sobie byłyby nawet ok, ale mają strasznie ścisłe gumki, które tną pośladki, więc praktycznie ich nie noszę. Ale podejrzewam, że i M by mi cięły tyłek, po prostu takie gumki beznadziejne.
    • ptysiowa_7 Sejal black 05.04.12, 20:50
      Kupiony za 90 zł na wyprzedaży na Asosie (uwaga - jest jeszcze wiele rozmiarów, a jego wyjściowa polska cena to jakieś 220 zł). Klasyczny, praktyczny czarny stanik z bardzo cienkiej pianki, świetnie kształtujący - polecam:) Do tego ma w miarę cienkie, ale wygodne ramiączka, a jedyną ozdobą jest harmonijkowa kokardka na mostku. Miski są standardowe, jak w Suzie, Tilly czy Vavie (nie tak duże jak w Gigi black, red, pink) - z tymi mam porównanie. Obwód luźnawy niestety, pewnie z czasem będę musiała coś z nim zrobić. Szkoda, że nie ma takiego cielistego, jest tylko niezbyt praktyczny kremowy:/
      • beba2 Re: Sejal black 03.07.12, 21:48
        Ptysiowa, o ile jeszcze tu zajrzysz ... Czy w Sejal są takie same fiszbiny jak w Suzie ? Bo w tej musiałam je po chamsku skrócić, gdyż robiły mi dziurę w mostku. I teraz, choć troszeczkę zniekształcona, ale kocham ją , bo robi ładny kształt i ejst wygodna ( ramiączka do bani - rozciagnęły się nieestetycznie i nieodwracalnie - chyba przerobię na nowe odpinane ).
        No i tak mnie korci Sejal :) Czy też jest taki mięciutki ?
        • ptysiowa_7 Re: Sejal black 07.08.12, 20:21
          Ojej, dopiero teraz tu zajrzałam, no ale nic, odpowiem, może jeszcze komuś się przyda.
          W Sejal są takie same fiszbiny jak w Suzie (i jak w Vavie). Ramiączka są lepszej jakości, nie skręcają się (również w Vavie są lepsze, Vava ogólnie jest lepszej jakości i nie taka rozciągliwa jak te dwa pozostałe). I tak, wszystkie są tak samo mięciutkie i cienkie:)
    • ptasia Paris Nightshade 30F 07.08.12, 18:29
      ... albo jak się wyleczyłam z MM :)
      Wzdychałam do Paris lub Paige i wzdychałam, prawie zamówiłam coś z Brav czy Asosa, ale nie byłam pewna rozmiaru; no i się trafiła okazyjnie na Braswapie. Kolor nightshade czyli czerwony malinowy, rozmiar niby mój standard. Bałam się obwodu - że się uduszę. Jest ścisły, ale się nie duszę, choć wydaje mi się taki hm, sztywny? Nic się jednak nie odkształca, szew za fiszbiną pionowy, fiszbina na swoim miejscu. Kolor ładny. Stanik wygodny. Miski pasują. Wstążka się nie wbija, jest też w miarę kompatybilna z asymetrią.
      Więc o co kaman? Wyobrażałam sobie jakieś super uniesienie, kulki itd. Z drugiej strony niepokoiły mnie zdjęcia modelek Bravissimo w Paige i efekt jakby rozstawienia na boki. No i właśnie. Zamiast super uniesienia jak w Lunie Avocado (miękkus nr 1 jak dla mnie) i zebrania, jest kształt naturalny, okrągły może, ale lekko przypłaszczony, i lekkie na boki patrz. Efekt w sumie jak w Curvy Kate, tylko z węższymi fiszbinami... a Kaśki i tańsze, i (Emily) z milszego materiału.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka