Dodaj do ulubionych

MISS MANDALAY - reaktywacja

16.09.08, 10:37
pozwalam sobie reaktywowac zarchiwizowany watek MISS MANDALAY.
dawno nic o tej formie nie bylo, ponizej kopiuje fragmenty wstepu Kasicy ze
starego watku.

Nie jest to najbardziej biusciasty producent swiata, bo oferuje rozmiary tylko
do GG, a i to nie we wszystkich modelach (wiekszosc do F, FF). Mozna je
obejrzec na www.missmandalay.com/collections.aspx .
Na stronie jest sklep, ale nie polecam go, bo wysylka kosztuje az 12 funtow.
Na szczescie MM bywa dostepna w innych sklepach: Figleaves, Bravissimo, i
pewnie jeszcze gdzies sie znajdzie. Siedziba firmy, jak zwykle, w UK :)

A teraz przejdzmy do plusow :)
Biustonosze wygladaja na ladnie skrojone, wszystkie w stylu balcony,
na modelkach wygladaja, jakby ladnie podnosily i zaokraglaly biust.
Eleganckie, ozdobne, ale nie przeladowane detalami. Styl raczej
buduarowy, ale dosc stonowany. Nie znalazlam modeli bezramiaczkowych - same
klasyczne staniki, do nich oczywiscie "doly" do kompletu. Brak tez typowych
plunge - na oko raczej nie nadaja sie do super glebokich dekoltow. Materialy:
satyna, tiul, bawelna - do tego sie przyznaja na swojej stronie, ale rzecz
jasna poliamid z elastanem jest powszecnie obecny (model jedwabny ma 50%
jedwabiu).

I na koniec wada: ceny okropne, okolice 50-60 funtow :(
choc pojawily sie i takie w okolicach 35 funtow ;)
Obserwuj wątek
    • kura17 Paris 16.09.08, 10:44
      mialam mozliwosc przymierzenia nowosci Miss Mandalay w Bravissimo: PARIS

www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/miss-mandalay/balconette-bras/mm04-details.aspx?colour=Jade

stanik piekny, piekny, piekny (zwlaszcza "jade")...
      ... stanik zly, zly, zly (zle uszyty)!!
      pisze ten post w ramach ostrzezenia, gdyby kogos kusily piekne kolory i zdjecia
      na modelkach...
      stanik rzeczywiscie wyglada pienie, delikatnie, elektryzujaco - przez kolory...
      niestety, jego urok zanika w chwili, gdy sie go przymierzy... jest zwyczajnie
      zle uszyty. gora miseczki (zamiast najczesciej chyba obecnej koronki) jest
      obszyta jakby satynowa wstazka. wstazka ta jest dosc sztywna i przede wszystkim
      mocno naciagnieta, za mocno - w misce na dole troche luzu jest, ale gora - ta
      wstazka wlasnie - tnie piers na pol i tworzy piekne buly! wieszy rozmiar miski
      nic nie pomaga, to wina konstrukcji...

szczerze odradzam ten stanik, pomimo slicznych kolorow i delikatnosci wzoru (tak
      samo wyglada rowniez miseczka GG). zreszta to samo powiedziala mi sprzedawczyni
      bravissimo (ale dopiero jak przymierzylam i zobaczylam jak lezy ;) - ona odradza
      te staniki, generalnie M.M. szyje piekne, ale zle lezace biustonosze...
      • yaga7 Re: Paris 16.09.08, 10:56
        Nie generalizowałabym, że wszystkie MM są źle szyte.

Ja mam Coco i leży na mnie dobrze, na pewno lepiej niż większość mierzonych
        przeze mnie Freyi.

Wszystko zależy od biustu :)
        • kura17 Re: Paris 16.09.08, 11:00
          ja tylko powtorzylam za pania z bravissimo :) sama mierzylam tylko paris -
          stanik lezal fatalnie. ale, dodam, ja mam "biust freyi" i ta kobieta z B tez ;)

ale dobrze wiedziec, ze jednak (za taka cene ;) szyja ladne ORAZ dobre staniki :)
          • berkano8 Re: Paris 25.09.08, 00:36
            Jestem szczęśliwą posiadaczką czerwonego 'Paris' od kilku miesięcy-trzyma
            dobrze,zaokrągla co trzeba, układa się świetnie, bułek nie robi.Zastanawiam się
            nad różowym:)
        • joankb Re: Paris 17.09.08, 14:33
          Też bym nie generalizowała.
          Coco jest jednym z moich najlepszych staników. Przymierzałam Trixie i też było
          baaardzo dobre. Mam zamiar kupić następne MM.
          Ja tez mam biust absolutnie antyfreyowy, może tu jest rozwiązanie?
          • besame.mucho Re: Paris 17.09.08, 17:17
            Ja mam Freyowy, a strój kąpielowy Miss Mandalay i stanik Leopardess
            leżą na mnie bardzo dobrze :-).
            • joankb Re: Paris 17.09.08, 17:27
              A, bo Ty jesteś wyjątkiem od wyjątku i absolutnie wszystko co widziałam leży na
              Tobie dobrze :)) Od Panache, poprzez Freyę i inne do MM.
              • besame.mucho Re: Paris 17.09.08, 18:57
                Oj nie, Panache poza Elizą leżą źleee (z Elizą tyż się już zresztą
                pokłóciłam i pokornie wróciłam do Freyi). No i ogólnie większość
                nie-plunge'ow leży źle. Ale nie widziałaś, bo staram się ich nie
                kupować, więc w Galerii nie miałam jak się w nich pokazać. Trzeba mi
                wierzyć na słowo :-).
                • joankb Re: Paris 17.09.08, 19:01
                  Plunge to ja mogę nawet z Freyi :))
                  Ładnie to tak pokazywać tylko idealne staniki? :DD
                  • besame.mucho Re: Paris 17.09.08, 19:08
                    Nieładnie, ale wycwaniłam się i mając kilka sprawdzonych kupuję
                    tylko takie, które mają identyczny krój, więc dawno już nie trafiłam
                    na nic, co by nie pasowało :-).
                    Ale na swoją obronę dodaję, że wrzucałam do Galerii źle dobraną
                    Myrtle i top z Bravissimo :-).
      • balbina_alexandra Re: Paris 19.09.08, 22:23
        Niepomna uwag Kury, zamówiłam na sale w Bravissimo ten Paris... na modelkach
        wygląda pięknie. Teraz przeczytałam dokładnie i się nieco przeraziłam... ale
        tylko nieco, odeśle się najwyżej :) jestem po prostu strasznie ciekawa staników
        MM (chciałam kiedyś kupić Coco i końcem końców kupiłam co innego), ale chyba
        niefortunny model wybrałam. Trudno się odeśle...
        Swoja drogą jak szybko ten Paris zszedł z Bravissimo. Kupiłam dziś po południu
        jak Zazulla dała cynk że jest sale i była pełna rozmiarówka, teraz już marne
        resztki...
        • kura17 Balbina :) 24.09.08, 12:56
          doszedl juz ten paris?? napisz mi koniecznie, jak na Tobie lezy! chcialabym
          bardzo, zeby Ci pasowal, bo jest sliczny :) ja go pierwszego porwalam z wieszaka
          :)) mam nadzieje, ze to tylko na mnie zle lezal!
          czekam na wrazenia :))
          • balbina_alexandra Re: Balbina :) 25.09.08, 20:44
            Nie jeszcze nie doszło, moja poczta wygrałaby rekord na najbardziej beznadziejną
            placówkę w całym regionie, ba może i w całej PL! Jak tylko przyjdzie, nie
            omieszkam skomentować :)
            Też bym chciała żeby sensownie leżał, ale jestem raczej negatywnie nastawiona :)
            pewnie dlatego go przecenili, że im nie schodził :D
            • balbina_alexandra mam Paris! 04.10.08, 22:02
              Sister odebrała z poczty w zeszłym tygodniu bo ja to biała niewolnica jestem
              harująca od świtu do nocy... no ale to temat na inny wątek, inne forum :(
              W każdym razie: stanik jest piękny i nie leży tragicznie, przynajmniej na razie.
              Uwaga pierwsza - jest bardzo ścisły. Secundo - ta wstążka faktycznie może
              średnio udana ale mnie nie dzieli piersi na pól i nie ma buły, ta tasiemka jest
              po prostu zbyt sztywna i tyle. Wprost przeciwnie, uważam że miska jest całkiem
              spora i mam tam jeszcze nawet trochę miejsca ;) ładnie trzyma i zaokragla biust.
              jedyne co mnie nieco irytuje to fakt pewnego rozstawienia piersi na boki -
              jakieś takie oddalone są od siebie... ale stanik jest naprawdę piekny i chyba go
              sobie zostawię :) nie jest tak źle jak się spodziewalam, w zasadzie jest całkiem
              nieźle :)
              • kura17 uffff... 05.10.08, 19:06
                to fajnie, ze moje doswiadczenia sie nie powtoorzyly!! :)
              • ciemnogrodzianka Re: mam Paris! cassis 30.12.09, 23:12
                Dziś kupiłam Paris cassis 34FF. Próbowałam też mierzyć czerwoną w moim
                standardowym 32G - ale o zapięciu się mogłabym tylko pomarzyć. Leży dobrze,
                bułek nie robi, kolor cudny
                • berkano8 a ja mam Paris! black:) 30.12.09, 23:20
                  Wersja czerwona to był jeden z moich ukochanych staników.Kiedy zobaczyłam fotę
                  czarnego Paris, stwierdziłam, że muszę go mieć.I mam:)leży i czeka aż skończę
                  karmić, bo nie zamierzam go przerabiać na karmnik.Rozmiar 34G.
                  Zaryzykowałam z rozmiarem, bo nie wiem , co będzie po odstawieniu Zofii od
                  piersi.Oby się ostały takie jakie są:)

https://tickers.baby-gaga.com/t/eleeleard19961028_-8_Kuba+Big+Brother+is.png

https://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20090629_-8_Zofija+is.png
      • gos.w Re: Paris 08.11.08, 01:37
        postanowilam podzielić się moimi doświadczeniami z kupowaniem i mierzeniem staników, może komuś się przyda

moje wymiary 73/96
        jak dotąd najlepszy to Fantasie Shannon 65G

Paris turkusowe mierzylam w zeszlym tygodniu w Intimo
        moje wrażenia bardzo pozytywne-zachorowalam na niego

obwód moim zdaniem w normie
        po przymierzeniu 65G faktycznie górna wstążeczka wbijala się w pierś, ale po jej zwiekszeniu do 65GG problem zniknąl i stanik układał śie bardzo ładnie, zbierał z boków zaokrąglał, wszystko jak należy, fiszbiny przylegają do mostka, celują w środek pachy, obwód sie nie rusza, jak na mnie super!
        Czyli wg mnie model z zanizonymi miseczkami.
        Szerokość fiszbin moim zdaniem standardowa szersze niż w Freya Rio 60G, podobne jak w Fantasie Shannon 65G, a węższe niz we wszystkich modalach Panache, które mierzyłam

Bardzo ładnie wykonany, moim zdaniem bardziej przeźroczysty niz na zdjeciach, lekko błyszczący, materiał nie specjlnie delikatny, ale za to mało rozciągliwy (w przeciwieństwie do Trixie). Wysokość mostka jak w wiekszości balkonetek, ani wysoki, ani niski

ogolnie super, a w intimo cena chyba nawet nizsza niz w uk
      • luincir Re: Paris + kto widział Can-cana albo Paige? 24.01.09, 14:33
        Mierzyłam 65F i 60F (na mój biust pasują staniki 60FF i 65F, nie 65E). Materiał
        mi się nie spodobał, sztywny taki, strasznie sztuczny. Kolor też "chemiczny",
        ale całkiem fajny. 65 była oczywiście za luźna (najciaśniejsza haftka ok, ale
        takiego nie kupię), ale miska leżała całkiem nieźle. Obawiałam się tej wstążki,
        ale nie wbijała się pierś. W 60F oczywiście się wbijała, bo miska za mała, ale
        za to trafić na coś z takimi fiszbinami, a głębszą miską... Marzenie. Pewnie
        60FF miałoby je już szersze, ale i tak węższe niż Freyowe. No i obwód przyjemnie
        ścisły (czyli nie "ścisły ale elastyczny" - takie łamią żebra, a i tak
        podjeżdżają przy wydechu).
        Chyba spróbuję gdzieś upolować któryś z tych nowych MM w identycznym, zdaje się,
        kroju, bo bardziej mi odpowiadają kolorystycznie no i ogólnie już od dawna
        bardzo liczę na to, że wreszcie coś z MM będzie na mnie dobrze leżeć, bo to jak
        dotąd jedyna firma, która mi pasuje fiszbinowo. Ktoś może gdzieś widział?
        • dopasowana_pl Re: Paris + kto widział Can-cana albo Paige? 02.02.09, 01:11
          Witam,

nowe paris pojawią się u nas, ale dopiero w maju niestety (termin
          zejścia z produkcji - na naszej stronie są już zdjęcia).
          Paige również będzie u nas i to nawet dużo wcześniej, zapraszam.
    • kura17 link do zarchiwizowanego watku 16.09.08, 11:09
      zapomnialam podac w pierwszym poscie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=55211622&a=55211622
    • zmijunia.lbn FROU różowe 16.09.08, 18:47
      TAKIE

Na moje 69/90 kupiłam 30FF, bo podobno ściśliwe. Absolutnie zaprzeczam - od razu zapięłam się najciaśniej i mi luźno. Miska w porządku, może minimalnie bułkuje momentami - taka na styk. Ale falbanka bardzo ładnie to maskuje. ;)
      Podtrzymanie słabe przez rozmiar. Nie wiem, jakie jest w odpowiednio dobranym. U mnie nic się nie telepie jakoś ekstremalnie, ale jak podskoczę, to w moim biuście nagle rodzi się pragnienie latania.
      Kształt zgrabny - u mnie raczej mało kulisty, ale podoba mi się. :) Biust wypchnięty do przodu, ale bez przesady.
      Wygląd - mrrr. Mój ulubiony z całych trzech. :D Kolor bardzo delikatny, jasny, prawie biały. Materiał (bawełna?) na początku marszczył mi się w jednym miejscu, ale po dwóch założeniach ułożył się idealnie. W tej falbance jestem zakochana. :) Faktura materiału przebija przez cienkie koszulki.
      A, jeszcze jedno - ramiączka chyba z krótszych, bo nie mam tego cziczika do regulacji na ramieniu, tylko z tyłu.

Mnie się bardzo. Uwielbiam go pomimo złego rozmiaru. :)
      • k_linka Re: FROU różowe 20.09.08, 19:09
        30FF jest dobre na 90 cm w biuscie? A inne staniki w jakim nosisz rozmiarze? tez
        chcialam takie sobie kupic tylko mam w 95cm... Czy nie ma dla mnie nadziei?
        W galerii wyczetalam ze material to zgrzebne polcienko, a sam stanik
        niespecjalny. Ale to widocznie kwestia upodoban?>
        • zmijunia.lbn Re: FROU różowe 21.09.08, 11:52
          Rozmiar - ja zazwyczaj muszę dodawać miseczkę do rozmiaru, który wychodzi mi np.
          w kalkulatorze. Niewiele mam do porównania - Freye Rio 28G, Eleanora 28G i Polly
          jakimś cudem też 28G, ale te dwa ostatnie lekko bułkują.
          Tak, zgrzebne półcienko. Ale miłe, miękkie i moim zdaniem ładne. :)
    • malen.ka dla fanek motywów zwierzęcych :) plunge 17.09.08, 13:41
      w intimo4you pojawił się biustonosz Leopard

www.intimo4you.com/_,k14/Biustonosz_Leopardess_Miss_Mandalay,t1044.html
      fason wydaje mi się bardzo podobny do Polki masquerade
      • malen.ka Re: dla fanek motywów zwierzęcych :) plunge 17.09.08, 13:44
        pomyliłam nazwę modelu, nie Leopard tylko Leopardess
      • besame.mucho Re: dla fanek motywów zwierzęcych :) plunge 17.09.08, 13:44
        Jest fajniejszy niż Polka. Polecam wszystkim ten stanik, jest
        rewelacyjny. No i cena bardzo atrakcyjna. Gdybym już go nie miała to z
        pewnością teraz bym kupiła ;-).
        • yaga7 Re: dla fanek motywów zwierzęcych :) plunge 17.09.08, 13:58
          Już bym kupiła, ale 34FF to nie mają, buuu.
          • boochmenka Re: dla fanek motywów zwierzęcych :) plunge 24.09.08, 12:04
            Staniki dotarły całe i zdrowe....
            75FF też jest :)
            Leopard dość ciasny i mniejsza miska, Frou zdecydowanie większe miski.
        • evolet do besame.mucho:) 17.09.08, 14:34
          szczegóły ślicznie proszę:)
          rozmiarówka, miski, ściśliwość i ew. porównanie do innych staników:)
          bo mi się marzy:)
          • besame.mucho Leopardess - opis 17.09.08, 14:44
            Kopiuję opis, który wrzuciłam kiedyś do galerii:
            Rozmiar 30G. Spełnienie jednego z moich marzeń ;). Nie przepadam za
            "zwierzęco-drapieżnymi" ciuchami, ale stanik w panterkę chciałam
            mieć od dawien dawna! I mam. Jest bardzo, bardzo fajny. Miska
            usztywniana, ale nie gąbczasta (raczej jak Freya Retro, niż jak
            Panache Inferno). Zbiera super. Fiszbiny węższe niż w Inferno, przez
            co miski nieco głębsze. Dlatego mnie, jako wąskofiszbinowcowi,
            bardziej pasuje. Ale co najważniejsze - obwód! Mam 67 centymetrów
            pod biustem, to jest 65tka. Ledwo się dopięłam i pierwszy raz w
            życiu pomyślałam o kupieniu przedłużki :). Jest naprawdę super-
            ścisły (myślałam, że Freya Tia to ściśliwiec, ale w porównaniu do
            tego stanika jest rozciągliwcem!). Jest tak dlatego, że rozciąga się
            tylko sam tył (na zdjęciu z boku widać gdzie się zaczyna ta część,
            która się rozciąga - jest czarna). Bok jest podwójny - od spodu jest
            nierozciągliwa siateczka, a z wierzchu ten zadrukowany materiał.
            Dzięki temu bok jest jak ze stali ;). Do tego olbrzymi plus dla Miss
            Mandalay za fiszbiny. Sztywne jak cholera, miseczka się nie
            rozpłaszcza nawet bardzo mocno ciągnięta przez obwód. Dla mnie
            plandż na piątkę z plusem.

I dopiszę jeszcze, że ten opis jest z 26 kwietnia, a stanik nadal
            jest ciasny, że aż miło. Ale zaznaczam, że rzadko go noszę, nie wiem
            czy tak samo trwały byłby przy częstym zakładaniu.
            • evolet Re: Leopardess - opis 17.09.08, 15:12
              dziękuję ślicznie:)
              • malen.ka a robi kreseczkę? :))) n/t 17.09.08, 15:56

• besame.mucho Re: a robi kreseczkę? :))) 17.09.08, 17:16
                  U mnie dolinkę, ale to kwestia biustu nie stanika. Inferno np też mi
                  robi dolinkę, a niektórym dziewczynom kreseczkę. Ale ja lubię dolinki,
                  więc się cieszę :).
      • joankb LEOPARDESS 24.09.08, 20:30
        Ścisły, naprawdę. Ciasność obwodu na poziomie średnio rozciągliwej 60-ki z
        innych firm. Miski małe!, Przy wymiarach 70/92,5 zdecydowałam się wreszcie na
        30FF, choć przymierzyłam i 30G - już za duże. Dobre było też 32E, jeśli ktoś
        dobrze się czuje w nieco luźniejszych obwodach może brać ten "producencki".
        Tak jak podaje MM - LEKKO usztywniony. Plunge, prawdziwe, a miski nie idą tak
        wysoko jak to się zdarza w innych modelach. To nie zbroja, to stanik :))Dobrze
        zbiera z boku, dolinkogenny na pewno. Leciuteńko wbija się, a raczej opiera o
        piersi na dole, tuż przy mostku, ale może to być kłopotliwe tylko dla niektórych
        biustów. Pod bluzką - idealnie.
        Jak dla mnie - przebija wszelkie Inferno, Polki, Gossardy.
        Stringi mogłabym mieć XS, szorty lepiej leżały S-ki.
        Polecam - jest w Intimo, w dobrej cenie, całkowicie porównywalnej z ceną w
        brytyjskich sklepach. Polityka cenowa MM wyraźnie mi się podoba....
        • ptysiowa_7 Re: LEOPARDESS 24.09.08, 21:05
          Joankb i Besame_mucho tak zachęcająco opisują, że nie wytrzymałam i
          się skusiłam:) mimo ze nie lubię panterki. Pewnie za kilka dni
          opiszę swoje wrażenia:)
          • joankb Re: LEOPARDESS 24.09.08, 21:14
            Fajny stanik, a panterkę możesz... zamalować?? Już tyle przeróbek robiłyśmy :))
            • ptysiowa_7 Re: LEOPARDESS 25.09.08, 00:08
              :))) W sumie na staniku ten wzorek mi się podoba, odpocznę trochę od
              różowych Freyi:) I już dawno chciałam wypróbować coś z Miss Mandalay.
        • evolet Re: LEOPARDESS 25.09.08, 12:33
          jesteście okropne:)
          zamówiłam:)
          • yaga7 Re: LEOPARDESS 25.09.08, 12:36
            Ja się jeszcze trzymam.

Patrzyłam jakiś czas temu w Intimo nie było 34FF, teraz się pojawiło, ale nie
            zamawiam, będę twarda ;))
            • joankb Re: LEOPARDESS 25.09.08, 12:52
              Ja kończę jesienny sezon zakupowy :)) W propozycjach wiosennych mało "moich
              kolorów", nawet róże nie takie...
              Czego nie kupisz dziś - dopiero za rok :))
              Siedzę w tej Leopardzicy i dochodzę do wniosku, że ona jest BAAARDZO ciasna.
              Porównywalnie z najciaśniejszymi Fayreformami. Jakoś trzeba będzie przetrwać
              :DDD, 32-kę zapinałam od razu na drugą haftkę...
              • yaga7 Re: LEOPARDESS 25.09.08, 13:15
                Hmm, kusisz ;)
                Na pewno na wiosnę nic nie kupię (albo niewiele) - podobnie było tej wiosny.
                Pastele, róże itp to nie dla mnie.

Hmm, no to może nie będę taka twarda? ;)))
              • evolet OT sezon zakupowy 25.09.08, 14:02
                No mi wiosenne też mniej podchodzą, chociaż wyjątkowo Maskaradkowy balkonik w
                ostrym różu mnie kusi:D Ale większość pozycji jednak odpada.
                Za to planuję być całoroczną klientką Effuniak, więc mój portfel nie ma lekkiego
                życia;)
                • yaga7 Re: OT sezon zakupowy 25.09.08, 14:05
                  Ja dopiero czekam na pierwszego effuniaka, więc zobaczymy. Ale jak się zakocham,
                  to mój portfel faktycznie może tego nie przeżyć ;)
            • evolet Re: LEOPARDESS 25.09.08, 12:59
              ja kocham zwierzęce motywy:)
              i jestem "miętka":D
              • martulka_s Re: LEOPARDESS 25.09.08, 16:19
                Ja już dawno zamówiłam, taka jestem miętka ; ) Dziś powinien dojść. A co tam,
                będę chodzić na bosaka, i tak nie ma ładnych butów ; )))
                • evolet Re: LEOPARDESS 25.09.08, 17:13
                  To czekam na relację:)
                  A co do butów się zgadzam, też mam problem ze znalezieniem klasycznych
                  szpilek/czółenek na obcasie 7-8cm, z niespiczastym noskiem.
        • evolet Re: LEOPARDESS 26.09.08, 15:22
          Przyszła dzisiaj. Superścisła, przepiękna, głęboki dekolt. I... zupełnie na mnie
          nie leży:( Jednak jestem najbardziej nieplungową osobą pod słońcem:/
          Fiszbiny ok, miski wypadają mniejsze, wzięłam 65G, a z plunge jeśli już to biorę
          miskę mniej (65FF). Ale tnie mi pierś, a brzeg miski jest nieelastyczny i się
          nie naciąga. Po poluźnieniu ramiączek najbardziej jak się da, jest ciut lepiej,
          ale nadal biust pocięty.
          Wyślę za chwilę zdjęcia do galerii.
          • martulka_s Re: LEOPARDESS 27.09.08, 18:45
            U mnie podobnie i do tego dramatycznie za mały : /
          • yaga7 Re: LEOPARDESS 29.09.08, 13:22
            No to chyba przestałam na niego chorować.
            Efekt cięcia piersi miałam w za małym Minuecie (w większym jest ok) i w sumie
            trochę w Polce.
            Podejrzewam - bo Leopardess jest szyty chyba ciut podobnie do Polki - że w tym
            byłoby to samo.

• marybg Re: LEOPARDESS 29.09.08, 19:34
              Przymierzałam Leoparda i oto wrażenia: materiał piękny, obwód
              ścisły,ale odniosłam wrażenie, że jesli ma się choć trochę jędrny
              biust, to zawsze on wyjdzie górą. Ten krój jest po prostu
              dziwny.Materiał jest sztywny, a miseczki przesuwają piersi na boki i
              rozpłaszczają. Szkoda,że nie jest dobry, bo efektowny tak. na str.MM
              jest promocja niektórych rozmiarów za 22 funciaki.
        • luincir Re: LEOPARDESS - nie dla każdego biustu... 29.09.08, 13:17
          Dopóki nie zmierzyłam, miałam nadzieję, że to będzie "to" - może wzornictwo nie w moim stylu, ale staniczek gładki, plunge, ponoć ścisły w 65... Mógłby być alternatywą dla Fantasiowych Smoothingów, z których nie robią na mnie obwodu...
          No, ale po przymierzeniu rozmiarów od F do G okazało się, że jest ze mną totalnie niekompatybilny. Obwód - super, pierwszy stanik, który mogłam zapiąc na najluźniejszą haftkę i nie podjeżdżał (mam 64 pod) - a to było 65, nie 60. Ale miseczki, niestety, zupełnie nie podpasowały - niezależnie od rozmiaru miałam czteropierś "pod kątem", bo tak idzie brzeg miseczki. W 65FF (nie mówiąc o G) do wielkich bułek dochodziła w połowie pusta miska. Panie w Intimo mówiły, że "Pani przede mną" (joan, to Ty? ;)) miała podobny efekt, ale na dużo mniejszą skalę. No, szkoda.
        • ptysiowa_7 Re: LEOPARDESS 29.09.08, 22:24
          Przyszła dzisiaj i... jest niekompatybilna najwyraźniej. Ogólnie
          stanik bardzo ładny, dużo jaśniejszy niż na zdjęciu, głęboki plunge,
          niestety brzeg miski wbija mi się pod kątem, a czubki misek pustawe.
          Zastanawiam się tylko, czy większa miseczka załatwiłaby sprawę, ale
          wydaje mi się, że raczej nie:(
        • samo_zloto Re: LEOPARDESS 30.09.08, 23:05
          Wczoraj złożyłam wizytę w Intimo i przymierzyłam Leopardesse, który, gdy tylko
          zobaczyłam na stronie spodobał mi się okrutnie. Ucieszyłam się, że jest jedynie
          lekko usztywniany, daleki od gąbki typu inferno. Kolor- jaśniejszy niż na
          zdjęciach. Kolejny plus- jest ciasny- przy moim standardowym obwodzie 70, 75
          było akurat.
          Mierzyłam i 75FF i 75G (potwierdzam- małomiseczkowiec).
          No i tutaj kończą mi się zalety tego stanika-
          zupełnie nie jest kompatybilny z moim biustem, kompletnie mnie spłaszcza, piersi
          gdzieś schowane w miseczkach, zero efektu apetycznego dekoltu.
          Z tej rozpaczy aż polubiłam bardziej moje inferno, które mimo swojej pancerności
          efekt robi wyśmienity.
        • kasica_k Re: LEOPARDESS 03.11.08, 16:05
          Moje wrażenia tu:
          stanikomania.blox.pl/2008/11/Jak-oswoilam-lamparcice.html
          - w Galerii niebawem.

Ogólnie jestem zadowolona, tylko ramiączka za krótkie :) Co do porównań z
          Inferno - Inferno robi mi "kreskę", a Lamparcica dolinkę. To zupełnie różne
          staniki i oba lubię.

Dość ścisły obwodowo, miska wg mnie normalna (mam sporo staników w tym samym
          rozmiarze, co Leopardess i niektóre z nich są przymałe w miseczce, a Leopardess
          nie).
          • magosimi Re: LEOPARDESS - czy da sie jeszcze gdzies kupic 13.01.09, 13:31
            moze przypadkiem ktoras z Was ostatnio widziala gdziekolwiek... noszę 30f...
            dziękuję z góry!
    • grecz MISS MANDALAY - jakie fiszbiny i miski? 19.09.08, 15:54
      wąskie czy szerokie? a miski regularne czy "odstają"? podobają mi
      się te staniki... m.in. ten panterkowy opisywany wyżej przez
      besame...
      • joankb Re: MISS MANDALAY - jakie fiszbiny i miski? 19.09.08, 17:32
        Dużo informacji jest wątku MM u nas, na LMB. Trudno streścić, zapraszam.
      • zmijunia.lbn Re: MISS MANDALAY - jakie fiszbiny i miski? 21.09.08, 11:53
        Fiszbiny wąskie, chyba węższe niż Frei.
    • dopasowana_pl Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 20.09.08, 23:15
      A ja dodam tylko, że żółty i poramańczowy Paris pojawi się w
      dopasowanej na wiosnę i jeszcze kilka innych modeli w wiosennych
      kolorach :)
      • joankb Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 12:18
        Pani Moniko - a kiedy jesienne? Październik, listopad? Ja niestety muszę
        przymierzać dwa sąsiednie rozmiary, zamawianie z wyprzedzeniem odpada :)).
        Zamówię wtedy, kiedy będą już u Pani w magazynie.
        • masza.s Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 13:17
          A będzie różowy?
          Wiem, obciach, ale bardzo lubię róż, jeśli chodzi o bieliznę. Nic nie poradzę,
          że tandeta, ale różowe Paris mi się bardzo podoba :).
          • joankb Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 13:24
            Jaki obciach??? Zawsze było mi dobrze, jest mi dobrze i tak już chyba zostanie
            :)) we wszelkich pastelach. W tym w różach... Mam sobie kupić coś mało
            pasującego do mojej karnacji, byle nie róż?
            Baardzo mnie cieszy, że należę do mniejszości, te kolorki zwykle doczekują się
            przecen i na ebayu ich więcej.
            • masza.s Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 13:26
              Mi też pasuje do karnacji, ale gryzie się z włosami ( jasnorude), a i tak to
              jeden z moich ulubionych kolorów.
              Mam nawet jeden przepiękny brudnoróżowy płaszcz z Francji, absolutnie nie
              tandetny. :)

Cieszę się, że nie jestem jedyna.
              • joankb Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 13:31
                Ja mam "sztucznie" rude i pastele kocham, brudne jeszcze bardziej. Zresztą...
                stanik to daleko od włosów jest :)). I do rudego to raczej nie pasuje ostry róż,
                i tak nie lubię, to i nie noszę.
                • masza.s Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 13:40
                  Ja też nie, chociaż mam CK amarantową i całkiem fajna jest.
                  A płaszcz jest właśnie pastelowy.
                  Jak miło słyszeć, że są takie rudzielce jak ja :)

Pozdrawiam Cię tym milej.
            • evolet Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 13:28
              ja tam się czaję na obiachową panterkę "Leopardess" :D
              lubię i już.
              • masza.s Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 21.09.08, 13:41
                Też bym chciała.
                Z kolei w panterkę miałam baleriny i były b. fajne. Taki dodatek przyjemny.
        • kura17 rozowe dziewczyny :) 24.09.08, 13:08
          jesli lubicie rozowa bielizne, to moge polecic Rigby&Peller isabella PEACH -
          wbrew nazwie jest to piekny rozowy stanik, tlo rzeczywiscie
          brzoskwiniowo-rozowe, a na to rozowy haft, w kilku odcieniach... wlasnie od 2
          dni jestem szczesliwa posiadaczka :))
          mozna upolowac na angielskim ebay nowe, za pk 15 funtow (plus przesylka ok 2-3
          funty). oczywiscie sa tez i drozsze, ale widzialam duzo rozmiarow tych za 14.99...
          gdyby ktoras z Was potrzebowala pomoc z angielskim ebay, to chetnie sluze, jak
          tak czesto kupuje i poluje ;)
        • dopasowana_pl Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 25.09.08, 08:56
          Witam,

padło pytanie kiedy jesienne, niestety nie załapałam się na
          kontraktację kolekcji jesiennej, ale może uda coś mi się zdobyc
          (będę pamiętała o różach ;)) na wiosnę będzie sporo modeli teraz
          wszystko stoi pod znakiem zapytania.
          • chmurkazh Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 26.09.08, 17:31
            To ja czekam z niecierpliwością na moją wymarzoną różową Paris.
            Tylko proszę żeby były też 60-tki :)
    • ptysiowa_7 majtki 25.09.08, 16:30
      Czy ktoś mógłby napisać, jak wypadają rozmiary majtek/szortów MM?
      Czy też są takie wielkie jak u Freyi? Szukałam w wątku majtkowym,
      ale nic nie znalazłam...
      • joankb Re: majtki 25.09.08, 16:33
        Mam 91-92 w biodrach. Nie przepadam za ciasnymi majtami. Z Coco mam thongi S-ki,
        z Leopardess stringi mogłyby być XS, szorty wzięłam S, choć i XS było do przyjęcia.
      • mefistofelia Re: majtki 30.09.08, 12:09
        mam szorty coco S i na 90 w biodrach ujdzie, ale lepiej lezalaby XSka
    • luincir Frou - dziwny... 29.09.08, 13:30
      Mierzyłam 60F z za małą miską i 65 F z za luźnym obwodem. Tak obwód jak i miska raczej standardowe rozmiarowo.
      Ten stanik jest... dziwny. Po pierwsze, na żywo wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciu. Materiał - nawet nie miękka bawełna, tylko coś jak płótno z którego robi się poszewki na poduszki. Faktura - takie jakby dziurki, lekko postrzępione. Ogólny efekt, zwłaszcza w różu, przypomina stanik dla dziesięciolatki. Ale nadziewniejszą rzecz w tym staniku to kształt piersi, jaki w nim miałam (w obu rozmiarach) - nawet panie fitterki patrzyły przez chwilę skonsternowane. Na pewno nie są to jabłuszka, już prędzej ziemniaki, albo klocki - cięcia w misce układają piersi w wielościan. Nie wiem, czy to kwestia użytego materiału albo złego skrojenia, ale niby nie był to żaden reject, więc może to po prostu kolejny ze staników MM, z którym nie jestem kompatybilna. Będę jeszcze próbować ich tiulowych balkoników jak Coco czy Sabine, bo ta firma szyje staniki z fajnymi, wąsimi fiszbinami i mam nadzieję, że coś wreszcie będzie na mnie leżeć dobrze.
      • zmijunia.lbn Re: Frou - dziwny... 29.09.08, 17:16
        luincir napisała:

> nie są to jabłuszka, już prędzej ziemniaki, albo klocki - cięcia w misce układ
        > ają piersi w wielościan. Nie wiem, czy to kwestia użytego materiału albo złego

Mi też się tak robiło jak go pierwszy raz założyłam. Potem się ułożył do biustu.
    • chmurkazh Paris - jakie fiszbiny? 01.10.08, 20:44
      Czy któraś szczęśliwa posiadaczka Paris może mi zmierzyć szerokość
      (rozstaw) U fiszbiny? byłabym bardzo wdzięczna. Pytałam na lobby
      małobiuściastych, ale brak odpowiedzi :/
      • kasica_k Re: Paris - jakie fiszbiny? 03.11.08, 15:52
        A jaki rozmiar Cię interesuje? Szerokość U zależy od rozmiaru. Mogę zmierzyć
        moje 34G, jak dotrę wieczorem do chałupy :)
    • yaga7 Amelie 03.11.08, 15:39
      Miss Mandalay Amelie 34FF na 79/102

Kolor boski, materiał boski, sam stanik do kitu.
      Obwód w miarę ścisły, ale luźniejszy niż Coco MM w tym samym rozmiarze.
      Miska mniejsza niż Coco, fiszbiny się kończą bliżej piersi. W sumie na zdjęciach
      niby leży dobrze, bo nawet zaokrągla, ale odsyłam bez wymiany. Niezbyt dobre
      podtrzymanie. Nie podoba mi się, jak się marszy to boczne wzmocnienie. Przy
      bardziej podciągniętych ramiączkach to wzmocnienie wcina się w pierść. Aha, to
      wzmocnienie to po prostu nałożony na stanik pasek materiału. Jestem rozczarowana :(
      • nowokaina123 Re: Amelie 03.11.08, 22:19
        yaga7 napisała:

> Miss Mandalay Amelie 34FF na 79/102
        >
        > Kolor boski, materiał boski, sam stanik do kitu.
        > Obwód w miarę ścisły, ale luźniejszy niż Coco MM w tym samym
        rozmiarze.
        > Miska mniejsza niż Coco, fiszbiny się kończą bliżej piersi. W
        sumie na zdjęciac
        > h
        > niby leży dobrze, bo nawet zaokrągla, ale odsyłam bez wymiany.
        Niezbyt dobre
        > podtrzymanie. Nie podoba mi się, jak się marszy to boczne
        wzmocnienie. Przy
        > bardziej podciągniętych ramiączkach to wzmocnienie wcina się w
        pierść. Aha, to
        > wzmocnienie to po prostu nałożony na stanik pasek materiału.
        Jestem rozczarowan
        > a :(
        >

ufffff ;)... to mi ulżyłaś, bo nie zdążyłam zamówić - a tak mi się
        podobała na fotach
      • szafqa Re: Amelie 08.12.08, 15:21
        Amelie Black 30G na 71/99

mogę napisać podobnie: materiał i kolor fajne, stanik do kitu.
        rozmiar dobry (chociaż nie wykluczone, ze tylko mi się tak wydaje)wzmocnienie
        fajnie zbiera pierś z boku, ale tam gdzie się kończy wylewa się pierś, której
        koronka juz nie podtrzymuje. i robi się taki mało kształtny stożek. wzmocnienie
        się marszczy.
        Odsyłam.
      • kuraniedomowa a ja powiem coś wrecz przeciwnego! 10.01.09, 21:11
        jest to NAJLEPSZY, powtarzam NAJbardziej dopasowany, podnosząco -
        zbierający stanik jaki mierzyłam w stacjonarnym bravissimo. nosze go
        juz kilka miesięcy, i wciąz na ostatnią haftkę. o kolorze i
        wygladzie nie ma co mowić, wystarczy spojrzeć jak piekny jest. ale
        oczywiście to było akurat najmniej decydujące przy jego kupnie.
        liczyła się WYGODA i boskie DOPASOWANIE. no i powiem wam ze nie
        tylko ja sama doszłam do takiego wniosku, ale takze dwie panie od
        zadan specjalnych - czyli te, które wpadają do przymierzalni
        doradzic ten JEDEN sposród WIELU. a dodam, ze wybredna to ja jestem.
        no ale moze to oczywiscie kwestia piersi, czyli ta indywidualna,
        zalezna od wielu czynnikow.
        bynajmniej ja POLECAM.
        p.s. rozmiarowka standardowa, czyli 65G na moje 73/94

:)
    • evaherzigova TRIXIE - pytanie 05.11.08, 22:41
      Ciekawam, jak wyglądają miski w tym właśnie staniku? Na
      małobiuściastych czytałam że to wielkomiseczkowiec. Czy rzeczywiście
      na tyle by brać miskę mniejszą o literkę? Jak ten stanik ma się do
      np. Rio?
      Z góry dzięki za pomoc! :)
      • joankb Re: TRIXIE - pytanie 06.11.08, 10:09
        Przymierzałam swego czasu czarną, nie tę w kropki. Miska ok. pół rozmiaru
        większa od innych MM, może nawet mniej niż pół. Odrobinę większa od Arabelki
        (nutmeg, oyster) w tym samym rozmiarze.
        Natomiast - co dla mnie ją dyskwalifikuje - zabudowana dużo bardziej od Coco czy
        Paris, wyższa na mostku, wyższa w miskach.
    • gos.w TRIXIE 08.11.08, 01:48
      postanowilam podzielić się moimi doświadczeniami z kupowaniem i mierzeniem
      staników, może komuś się przyda

moje wymiary 73/96
      jak dotąd najlepszy to Fantasie Shannon 65G

Trixie mierzylam różową w kropeczki w Intimo.

stanik troche nie w moim stylu, w zasadzie mi sie nie podobal wiec moge być
      troche stronnicza (a mierze wszystko co znajde, dopiero potem pratrze czy
      ładne:), ale przejdźmy do konkretów

mierzylam 65G
      i zecydowanie coś było nie tak, piersi patrzące w dół i lekko na boki, kształt
      niby zaokrąglony, ale to zdecydowanie było nie to. Rozmiarowo niby dobry, bo nie
      bułkujący, ani bez luzu w miseczkach. Obwód nie tyle luźny co bardzo
      rozciągliwy, tak ze w momencie mierzenia nie podjezdzal, ale ze wzgledy na
      rozciagliwosc balabym sie go kupić- pewnie musialabym zwężać po tygodniu.

Moim zdaniem problemem w tym staniku jest materiał, po prostu jest zbyt
      rozciągliwy zarówno w obwodzie jak i w miseczkach i to dlatego byl taki mizerny
      efekt. Ale ekspertem nie jestem. Tak czy siak nie dla mnie Trixie.

Oprócz tego material bardzo milutki (gryby nie ta rozciagliwosc), na górze
      flabanka- rownież mieciutka, takze nie sterczy pod bluzką. Nie odniosłam
      wrażenia, żeby był jakoś bardzo zabudowany.
    • pieczyste Leopardess 27.11.08, 20:27
      Więc od wczoraj jestem właścicielką Leopardess 65F. Po kolei:
      1. Obwód- fantastycznie ciasny. Żadna z moich sześćdziesiątek nie jest tak
      ciasna. Podtrzymanie super- mogłabym w nim biegać i byłoby ok.
      2. Ramiączka- jak pisała Kasica na Stanikomanii bardzo krótkie. Tyle że dla mnie
      to ogromna zaleta, bo zazwyczaj skracam maksymalnie i jeszcze mi mało.
      3. Wygoda- dla mnie fantastyczny, ale mój biust zdecydowanie woli biustonosze
      usztywniane.
      4. Miseczki- faktycznie mniejsze niż standardowe, ładnie skrojone i nadające
      fajny kształt. Kreseczki brak, ale jest lekka dolinka.
      5. Wykonanie- to najładniejszy i najlepiej wykonany z moich biustonoszy (ale nie
      mam ich dużo: Arabella, Polyanna, Tango, Inferno i Porcelanka).

Podsumowując: ostatnio szukałam czegoś na codzień, dobrze trzymającego i
      wygodnego. Wszstkie moje dotychczasowe biustonosze są za duże, bo sporo
      schudłam. Próbowałam Mileny, absolutnie niekompatybilna. Leopardess leży na mnie
      fantastycznie a do tego jest naprawdę śliczny. Jak dla mnie zdecydowanie wart
      swojej ceny. Polecam, choć wiem że nie na każej z nas będzie leżał idealnie
      (cóż, co biust to gust). Acha i jeszcze jedno. W każdym innym biustonoszu miałam
      problem z odciskaniem się fiszbin na mostku. W Leopardess ten problem nie istnieje.
    • chestnut_lynx szerokość fiszbin w Paris 60G i 65F? 19.01.09, 18:29
      Czy któraś z Was posiada ten stanik w jednym z powyższych rozmiarów i mogłaby mi
      podać rozstaw fiszbin w miseczce? Zastanawiam się nad zakupem, ale obawiam się
      za wąskich fiszbin.
      • bajgla Re: szerokość fiszbin w Paris 60G i 65F? 24.01.09, 16:31
        65F (zielony)
        U 13,5cm
        UU 27,5cm
        • bajgla co do obwodu Paris jeszcze 24.01.09, 16:33
          jeśli normalnie nosisz 60 to weź 60, bo nie jest ścisły szczególnie.
          Moja 65 ma w spoczynku 57cm, rozciąga się do 75...
          • chestnut_lynx Re: co do obwodu Paris jeszcze 01.02.09, 23:57
            Bardzo Ci serdecznie dziękuję, bajglo droga :) Jeśli 60g poczeka w sklepie do mojej wypłaty, to chyba się skuszę. I mam nadzieję, że trafię z fiszbinami i resztą :)
    • carthia Paige i Coco 02.02.09, 08:48
      Na zdjęciach wyglądają bardzo podobnie. Na żywo nie widziałam żadnej z nich.
      Coco jest w moim rozmiarze praktycznie nie do upolowania, dlatego mam pewne
      nadzieje i plany co do Paige :-) Czy któraś z Was wie, czy to rzeczywiście
      siostra Coco, czy tylko łudzą mnie zdjęcia producenta?
      • leolo22 Re: szerokość fiszbin w Paris 60G i 65F? 02.02.09, 20:55
        Re: szerokość fiszbin w Paris 60G i 65F?

60 G (zielony)
        U 14cm
        UU 29 cm
        • chestnut_lynx Re: szerokość fiszbin w Paris 60G i 65F? 02.02.09, 21:26
          Ooo! Dzięki Ci, dobra kobieto, dzięki! :)
          • leolo22 Re: szerokość fiszbin w Paris 60G i 65F? 02.02.09, 22:14
            hahah, spox:DD
            dzisiaj wyslalam troche zdjec do galerii, jest Paris 60G i 60FF, ale nie wiem
            kiedy sie pojawia. Moze ci sie przyda popatrzec ;DDD
            • chestnut_lynx Re: szerokość fiszbin w Paris 60G i 65F? 02.02.09, 22:36
              W takim razie idę się ponaprzykrzać ansil kolejną prośbą o wstęp do galerii ;D
    • mszn Paris 30ff różowa 11.02.09, 14:53
      Przyszła do mnie wczoraj, opiszę i pomierzę, póki jeszcze jej nie rozciągnęłam.
      Na moje 74/92-93 (do tej pory nosiłam Freyę Tigerlily i Myrtle 30F) wzięłam
      właśnie 30FF i BINGO!
      Miski są wypełnione, ale że tak powiem, nienachalnie, piersi wcale ich nie chcą
      rozerwać ;) Taśma na brzegu miseczki rzeczywiście mogłaby sprawiać kłopoty,
      gdybym wzięła 30F, warto było wziąć odrobinę przyluźną miskę, problemu nie ma.
      Muszę mocno się wyginać, żeby taśma się wbijała w pierś. Przy normalnej postawie
      nic nie widzę.
      obwód w spoczynku 59cm
      obwód rozciągnięty (naprawdę maksymalnie) 79cm
      U 13cm, UU 27cm (mierzone od wewnętrznej strony fiszbin)
      Jak patrzę na te pomiary, to powinien być chyba rozciągliwcem, a ja odczywam go
      jako bardzo ścisły, wzięłam nawet przedłużkę na początek. Materiał nie wygląda
      na taki, który się rozjedzie po tygodniu (Frejki musiałam podszywać po niecałym
      tygodniu noszenia!)
      No właśnie, wygląd! Pierwsze skojarzenie: technolandrynka. Na mnie zrobił
      świetne wrażenie, jest intensywny (choć jasny, zdjęcie w bravissimo w zasadzie
      rzetelnie kolor oddawało), wstążka na brzegu błyszcząca.
      Nie mam zbyt wiele doświadczenia, ale nie jest chyba przesadnie zabudowany.
      Jestem zachwycona fiszbinami, są wąziutkie i w ogóle się nie rozciągają,
      wszystkie Freye odginają mi się pod biustem, a tutaj leżą płasko na klacie.
      Podsumowując: cudo. Czekam na maj i nowe kolory w Dopasowanej
      • juannita Re: Paris 30ff różowa 16.02.09, 17:42
        Ja tez mam Paris, w dwoch kolorach (rozu i turkusie) 30F. I tez uwazam ze to
        swietny stanik, duzo lepszy od balkonikow frei dla mojego biustu.

Wiem ze w nowej kolekcji ma byc zolc i pomarancz ale to sa akurat dwa kolory
        ktorych nie cierpie i w ktorych wygladam beznadziejnie.

I stad pytanie : czy mozna gdzies znalezc starsze kolory, tj czern i czerwien?
        • naama2 Re: Paris nowe kolory - w nowej kolekcji 19.03.09, 19:00
          Jesienia wejda do sprzedazy nowe kolory Paris - Nightshade (czerwono-
          bordowy) oraz Cassis (fioletowy)
    • jenten Re: MISS MANDALAY - reaktywacja 17.02.09, 20:38
      Mam pytanie co do tych wpijających się wstążeczek. Czy może wiecie czy w modelu
      Can-Can też się wpijają? Nigdzie nie widzę opisu tego modelu, ale wygląda tak
      samo jak Paris, więc może to ten sam biustonosz z inną nazwą? Bardzo podoba mi
      się i zielony Paris i Can-Can, ale te wstążeczki mnie niepokoją. Przymierzałam
      Portię CK, i tam wstążeczki dzieliły mi piersi na pół, dodam że dostępne
      rozmiary to 60G Paris i 65FF Can-Can a moje rozmiary to 72/94.
      Więc czy te biustonosze są na mój biust?
    • chestnut_lynx Paris Jade 60G 20.02.09, 00:37
      Przyszła do mnie dziś i po pół dnia noszenia stwierdzam, że jak dla mnie to
      stanik idealny. Mój pierwszy naprawdę dobry stanik. Do tej pory miałam jedynie
      staniki lepsze niż przed uświadomieniem, ale albo były za luźne, albo miały za
      szerokie fiszbiny. Paris Jade jest mega ścisła, po maksymalnym naciągnięciu ma
      69cm. Mam nadzieję, że się w użytkowaniu troszeczkę rozciągnie :D O jakieś 2cm
      najlepiej. Rozstaw końcówek fiszbiny to 13,8cm i wydaje się to szerokość dla
      mnie optymalna :) Marzyłam o takich fiszbinach. Głębokość miseczki w sam raz.
      Wstążeczka się ciut wbija, ale tak samo jak w Opulence R&P
      • luizka_85 Re: Paris Czerowana 60G 26.02.09, 22:01
        Do mnie przyszła czerwona Pariska w tym samym rozmiarze. Obwód ścisły, ale też
        dosyć elastyczny, mi się maksymalnie do 67cm rozciągnął. Szerokość fiszbiny to
        13cm (nawet 12,8), co mi dużo bardziej odpowiada niż 14,5-centymetrowe fiszbiny
        w tym samym rozmiarze w St Tropez i Portii. No i wszystko byłoby super gdyby nie
        ta tasiemka. Trochę się wrzyna, ale raczej nie na tyle mocno, żeby odesłać...
        • chestnut_lynx To mnie niezmiernie zastanawia... 27.02.09, 00:33
          ...ten sam stanik a różnica w rozstawie fiszbiny aż o 1cm! Jak mierzysz
          szerokość miseczki w swojej Paris? Odległość od jednej końcówki fiszbiny do jej
          drugiej końcówki czy od końcówki fiszbiny poziomo do brzegu miseczki?

I tak jeszcze z ciekawości zapytam: jakie masz wymiary?

BTW, czy Ty ją sprzątnęłaś z allegro z aukcji dopasowanej? ;)
    • monissska Re: MISS MANDALAY - Can Can (mint) 18.03.09, 18:05
      65FF - stanik bardzo ładnie wykonany
      obwód: dość ścisły
      ramiączka: 1,5 cm, skromne, ale estetyczne
      miski: wielkością w normie, ale poziome cięcie miski kroi pierś na dwie części,
      wygląda to fatalnie żaden stanik mi tego nigdy wcześniej nie robił, nie wiem czy
      to wada mojego egzemplarza, czy tak są te staniki szyte; tasiemka odrobinę się
      wbija w górną część piersi; wysoko zabudowany pod pachą
      kształt: (oprócz krojenia piersi) naturalny, okrągły, ale mam wrażenie że nieco
      spłaszcza u góry, ale może być to wina wbijającej się tasiemki; nie zauważyłam
      też zbierania biustu, piersi są oddalone od siebie za bradzo jak dla mnie.
      • avarie Re: MISS MANDALAY - Can Can (mint) 11.12.09, 16:51
        Jeden z moich ulubionych.
        Obwód: na początku b. ścisły, teraz idealny (70FF na 73/99)
        Miski faktycznie potrafią ciąć pierś, satynowa taśma u góry jest dość niefortunna, ale pod bluzką nie widać.
        Flockowe kropeczki odznaczają się pod bluzkami, więc trzeba zdecydować, czy chce się na to godzić.
        Stanik robi idealnie okrągły kształt, ale faktycznie słabo zbiera z boków.
        Idealny do codziennego noszenia. Taki zwyklak, który poprawia humor wzornictwem.
    • marciasek Paris ma (z)morę - wada technologiczna 02.07.09, 02:09
      Przetestowałam żółtą Paris. Odkryłam w tym biustonoszu pewną wadę technologiczną, o której chcę Wam opowiedzieć ku ostrzeżeniu bardziej wybrednych. Wada ta powoduje powstanie złudzenia szarych pasów na podwójnej siatce w dolnej części miseczek. Dla mnie dyskwalifikuje ona ten bardzo ładny skądinąd biustonosz. Komuś innemu może nie przeszkadzać. Jest to MORA.

Nałożone zostały na siebie 2 warstwy siatki o takich samych oczkach. Tak się nie robi - druga warstwa (zwykle ta pod spodem) musi mieć inne oczka - wielkość lub kształt. Zazwyczaj na wierzchu jest tiul, oczka są sześciokątne, a pod spodem kratka, oczka kwadratowe i drobniejsze. Wtedy efekt jest dobry. O, na przykład Arizy tak mają. W Miss Mandalay niestety zaniedbali sprawę i zrobiła się mora. Na jasnym kolorze wygląda to jak brudne, szarawe pasy. Jest to zjawisko analogiczne do interferencji fal. Projektant i/lub technolog MM powinni to wiedzieć. Wypuścili biustonosz za 35 funtów, który wygląda jakby się suszył na brudnej suszarce. Oczywiście na zdjęciach katalogowych efekt jest wyszopowany, niestety, w realu tak się nie da. A miałam nadzieję na kolejny gładki jasny stanik w zabawnym kolorze...
    • skrzydlasta PAIGE ivory/black 02.07.09, 15:16
      Opisuję stanik po miesiącu używania:
      1. Stanik kupiłam na allegro od użytkownika sklepu e-bras jako nowy z metkami
      (nawet dostałam formularz zwrotu/wymiany) za 125 zł więc cena wcale nie tak
      zawrotna jak w poście początkowym.
      2. Sugerując się uwagami z katalogu Balkonetkowego (o ściśliwości) nie zaniżałam
      obwodu i kupiłam rozmiar 32DD (na swoje 70 pod biustem). Obwód jest wygodny ale
      bardzo stabilny (w spoczynku 58 cm, max naciągnięty 75 cm).
      3. Miski w tym rozmiarze wydają się standardowe.
      4. Stanik bardzo wygodny, od pierwszego założenia nic nie uwiera, nie wbija się,
      nie gniecie.
      5. Jest piękny (zarówno stanik, jak i biust w nim)!
      5. Ramiączka regulowane tylko do połowy ale mi to w zupełności wystarcza.
    • caitlin82 Paris żółta 30G 17.07.09, 19:02
      Kupiłam w Dopasowanej za 148,50 i dzisiaj mam na sobie po raz pierwszy.

Kolor taki jak zdjęciach, bardzo intensywny i słoneczny. Generalnie nie lubię żółtego, ale ten mi się podoba. Jest taki radosny i optymistyczny. Właśnie ze względu na kolor go kupiłam.

Na moje 67/97 rozmiar 30G jest idealny. Standardowo noszę 30G/30GG (z tendencją do 30GG). Porównując z wielkomiseczkowym (i dość już zużytym) Rio 30G, stwierdzam, że Paris ma odrobinę mniejsze miski. Czyli jest chyba większa niż standardowe 30G. Obwód w normie.

Krój to standardowa balkonetka. Mnie robi podobny kształt jak wspomniane Rio z jedną różnicą - satynowa taśma jest nieelastyczna i lekko wpija się w pierś. Na dobrą sprawę przez bluzkę tego nie widać. To znaczy ja widzę, ale myślę, że osoby postronne tego nie zauważą. Poza tym mam wrażenie, że z czasem stanik się ułoży. Duży plus za ramiączka. Są takie, jak lubię: z gładkiej taśmy, cienkie (1,5 cm) i regulowane na całej długości. Materiał jest trochę dziwny, jakiś taki sztuczny i plastikowy w dotyku. Jednak po założeniu w ogóle się tego nie czuje.

Ogólnie: taki codzienny-niecodzienny stanik. Zobaczymy, jak się będzie dalej sprawował.
    • asiulka80 GIGI 12.11.09, 00:43
      ten stanik to moje ostatnie odkrycie. jest przepiękny i super
      wygodny!
      koronka w ogóle nie odznacza się nawet pod obcisłą czy lejącą się
      bluzką.
      majtki też są prześliczne, niestety cena była absurdalnie wysoka i to
      jest jedyny minus tego kompletu.
      to jest mój pierwszy stanik z tak "szerokim" obwodem czyli 32.
      dotychczas nosiłam i noszę 28-30. no, ale to 32 jest dobre i dzięki
      temu mieszczę się w ich rozmiarówce, bo wzięłam miskę F.
      majtki są dość duże. kupiłam M, ale myślę, że S też byłoby w
      porządku.
    • inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 23:25
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Miss
      Mandalay w Biuściastym Katalogu Staników:

kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?538037

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka