Dodaj do ulubionych

forum kupię/sprzedam

30.09.08, 21:40
"Twoje zgłoszenie uczestnictwa na forum: Forum "kupię/sprzedam"
LB&LMB zostało odrzucone.

Ta wiadomość jest automatycznie generowana przez program obsługujący
Forum Prywatne."

Dziękuję bardzo.
Czy mam pisać post typu "spieralność kolorów freya vs panache" żeby
nabić 30 postów i móc sprzedać moje nieudane zakupy????
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:12
      Istnieje już wątek na ten temat
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=84430067&a=84430067
      Sugeruję dopisanie się do tamtego wątku PO przeczytaniu go. Ten zapewne niedługo
      zostanie usunięty.
      • kwaczusia1 Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:30
        Krytyka bywa konstruktywna. Nie trzeba od razu wprowadzac cenzury.
        Choć zapewne niedługo zostanie usunięty.
        • sylwiastka Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:36
          to nie cenzura tylko dbałość o porządek na forum. Przypominam również, że forum
          kupię/sprzedam jest forum prywatnym, którego jedyną władczynią jest jego
          właścicielka i to ona ustala zasady uczestnictwa na swoim forum, pozostaje je
          zaakceptować. To wszystko jest dla bezpieczeństwa jego użytkowniczek
          (szczególnie kupujących). Oczywiście krytykować zawsze można, ale w odpowiednim
          wątku :D
    • butters77 Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:14
      Kwaczusiu, zamiast się złościć, zastanów się chwilę, jaki jest cel takiej
      selekcji. Przecież nie zależy nam, żeby prowadzić giełdę jakiejkolwiek bielizny,
      podsuwanej przez przypadkowe osoby - tylko koleżeńską wymianę między
      Lobbystkami. Dlatego zaufanie (przynajmniej w podstawowym zakresie, bo przecież
      nie mówimy o jakichś ostrych obostrzeniach) jest bardzo ważne. A jeżeli zależy
      Ci na bardzo pilnej sprzedaży, zostają jeszcze serwisy aukcyjne.

Polecam też wypowiedź Charm z tego wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=84430067&a=84574019
      • kwaczusia1 Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:21
        Tak, zgadza się. Też bym nie chciała kupować kota w worku choć i tak
        nidy nie ma się gwarncji co się dostanie. Tylko, że to ryzyko i tak
        ponosi kupujący więc może lepiej jemu zostawić decyzję???
        • sylwiastka Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:30
          proszę zaakceptuj i uszanuj zasady forum kupię/sprzedam. Ono tym różni się od
          popularnych serwisów aukcyjnych, że jego uczestniczki znają się z forum i nie są
          wobec siebie anonimowe.
          • kwaczusia1 Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:33
            Nie jestem anonimowa (z częścią forumek paradowałam nawet topless w
            babim lecie), zasady szanuję ale chyba mogę mieć co do nich pewne
            zastrzeżenia?!?
            • sylwiastka Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:43
              W takim razie, skoro byłaś w Babim Lecie to teraz daj coś od siebie innym
              forumkom, np. opisz nieudane zakupy, napisz co w tych stanikach Ci nie pasowało,
              może komuś się to przyda (i pozwoli uniknąć wpadek). Gdyby nie dokładne recenzje
              staników, wiele dziewczyn nie wiedziałoby co kupować. To forum tworzy każdy i
              każdy z niego czerpie coś dla siebie, trzeba tylko pamięteć o równowadze.
              Pozdrawiam jako jedna z "prowadzących" spotkanie w Babim Lecie :D
              • kwaczusia1 Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:53
                Widzisz, problem tylko w tym, że jako bardzo raczkująca w temacie
                dobrze dobranego stanika moge powiedzieć tylko tyle "wiem że nic nie
                wiem". Dlatego wolę poczytać Wasze wypowiedzi. Dlatego kupiłam
                rozmiar, który teoretycznie powinien być mój a okazał się zły. I
                dlatego tu chciałam te zakupy odsprzedać bo być może ktoś właśnie
                tego szuka i potrzebuje :)
                I po prostu trochę boli, że traktuje się mnie jak intruza. Może
                powinnam dopisać w kilku wątkach "zgadzam się całkowicie" czy coś w
                tym stylu, ale chyba nie o to chodzi.
                :)
                • madzioreck Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 22:58
                  Dziewczynko, tu nikt nikogo nie traktuje jak intruza. Cierpliwości. Forumki też
                  przeglądają Allegro i inne takie, więc jeśli koniecznie musisz to wstaw tam,
                  znajdziemy.
                  • kwaczusia1 Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 23:34
                    Chyba jednak nazwałabym się "kobieta". Ale spoko. Choc brzmi to
                    pogardliwie.
                    • madzioreck To ja moze już nie będę się odzywać 30.09.08, 23:41
                      bo dla mnie "dziewczynko" brzmi sympatycznie i nawet moja mam się za to nie
                      obraża. Moja wypowiedź nie miała być pogardliwa ani złośliwa, bo nie jestem
                      taka, a poza tym na tym forum jesteśmy dla siebie miłe. Chciałam Ci to
                      uświadomić i doradzić co możesz zrobić, a Ty czepiasz się szczegółów i
                      przypisujesz im wydumane znaczenie.
                      • kasica_k Re: To ja moze już nie będę się odzywać 30.09.08, 23:51
                        Apeluję o wyluzowanie :) madzioreck, myślę że Kwaczusia po prostu opacznie Cię
                        zrozumiała, w sieci widzimy tylko słowa, a to często zbyt mało, by ocenić
                        intencje rozmówcy :)

Do Kwaczusi: zrozum, moderatorki naprawdę nie są telepatkami i nie są w stanie
                        ocenić osoby, która nie pisze na forum. Stąd kryterium postowe. Cierpliwości, w
                        swoim czasie na pewno zostaniesz na giełdę wpuszczona, jak wiele osób przed Tobą.
                        • kwaczusia1 Re: To ja moze już nie będę się odzywać 30.09.08, 23:56
                          Teoretycznie tak ;)
                          Mi "dziewczynko" mówiły panie np w sklepie z bielizną jak mając lat
                          12 chciałam kupic sobie pierwszy stanik. I to bylo bardzo pogardliwe
                          i nieszczere. Żle mi się kojarzy, ot co.
                          Czekam więc sobie. I czekam i czekam....
                          :)
                        • madzioreck Racja, Kasico, ja też wyrywna dziś jakaś :) n/t 01.10.08, 00:24

• besame.mucho Re: forum kupię/sprzedam 30.09.08, 23:02
                  > Dlatego wolę poczytać Wasze wypowiedzi. Dlatego kupiłam
                  > rozmiar, który teoretycznie powinien być mój a okazał się zły

Co stoi na przeszkodzie, żeby w wątku producenckim napisać o tym
                  biustnoszu: "Na wymiary x/x rozmiar xxy nie pasował. Sam stanik
                  bardzo mi się podobał (nie podobał) bo miał ładny (brzydki) haft, na
                  żywo kolory stanika są podobne (nie są podobne) do tych na zdjęciu
                  katalogowym, ramiączka za to zaskoczyły mnie szerokością, bo na
                  zdjęciu wydawały się węższe (szersze). Obwód xx w spoczynku miał yy
                  centymetrów, a po naciągnięciu zz". ?
                  Takie informacje przydają się wszystkim, a nie trzeba być ekspertem
                  żeby ich udzielić.
                  • kuraiko Re: forum kupię/sprzedam 01.10.08, 00:36
                    hehe ja zaczęłam pisać na forum ee w czerwcu? a mam... ponad 300
                    postów? xD ale ja jestem chyba grafomanką, tak jak dużo gadam, tak i
                    piszę.
                    no i moim zdaniem należy pytać, wypowiadać swoje myśli i zdanie,
                    opisywać wszystko co uznamy za istotne, nawet jeśli to miałby być
                    stary stanik Triumpha ;) każda najmniejsza uwaga się przyda, ja
                    staram się pisać o każdym staniku, który mierzyłam w sklepie, a nuż
                    się komuś przyda opinia na ten temat...
                    do tego opisy sklepów... z tym, że dla mnie to niejako misja, bo
                    wiem że forumek z mojego miasta jest bardzo mało i ktoś przecież
                    musi pisać co i gdzie można dostać :>
                    tak więc życzę większej grafomanii :)
                    • butters77 Re: forum kupię/sprzedam 01.10.08, 08:53
                      Kuraiko napisała:

> no i moim zdaniem należy pytać, wypowiadać swoje myśli i zdanie,
                      > opisywać wszystko co uznamy za istotne, nawet jeśli to miałby być
                      > stary stanik Triumpha ;)

Otóż to.
                    • madzioreck Re: forum kupię/sprzedam 01.10.08, 12:05
                      W czerwcu? Myślałam, że jesteś tu jakoś bardziej od początku :) Ale poważnie,
                      zgadzam się z Tobą. Nawet jeśli coś odsyłam, to obmierzam i wstawiam do tabelek.
                      I staram się pisać, chociaż 10 razy więcej czytam :)
                      • kuraiko Re: forum kupię/sprzedam 02.10.08, 01:32
                        ups, poszperałam w wyszukiwarce i mój pierwszy post był 9 lipca ;)))
                        a w wyszukiwarce jest ich już 430... ja byłam trochę wcześniej
                        uświadomiona przez jedną osóbkę z Lobby, która lobbuje na forum
                        Kafeterii... (a ja nadal nie wiem jaki ma tutaj nick O_o chyba że
                        coś przeoczyłam) więc jeszcze wcześniej (maj/czerwiec) poszukiwałam
                        staników we własnym rozmiarze itd, dopiero potem odważyłam się tutaj
                        wejść. mój pierwszy post to było pytanie o Arabellę Oyster ;)
    • anna-pia Re: forum kupię/sprzedam 01.10.08, 00:05
      Sprzedać możesz na Allegro czy ebayu, forum kupię/sprzedam ma takie zasady i
      już. Kupować na nim możesz bez uczestniczenia.
      Dziewczyny już napisały, o co chodzi, więc zabierz się do roboty, już kilka
      wniosków odrzuciłam, a potem forumki wracają z napisanymi postami merytorycznymi.
    • lawendowata Re: forum kupię/sprzedam 18.12.08, 16:27
      Coś się dzieje z forum? Czy straciłam dostęp do forum kupię/sprzedam? :( chcę
      zamieścić post, a forum mi każe zgłosić chęć udziału. A miałam dostęp wcześniej.
      • molowiak jesteś na liście uczestników 18.12.08, 16:42
        więc nie mam pojęcia dlaczego, moge ewentualnie spróbować cię usunąć i dodać
        jeszcze raz :)
        • lawendowata Re: jesteś na liście uczestników 18.12.08, 17:06
          już działa. Coś z forum było nie tak, bo na jedno zamknięte forum też nie mogłam
          wejść :)
    • juannita Re: forum kupię/sprzedam 19.12.08, 14:13
      Przepraszam za moze glupie pytanie, ale przejrzalam opis forum
      kupie/sprzedam, ten watek i ten poprzedni podlinkowany i nie
      znalazlam odpowiedzi.
      Co to dokladnie znaczy "post merytoryczny"? rozumiem ze nie licza
      sie posty na forum gieldowym, ale jakiego typu posty na foum LB i
      LMB sie licza? wszystkie, czy tylko recencje jakiegos stanika? dla
      mnie to troche nie jasne...
      bardzo prosze o oswiecenie mnie ciemnoty
      • bathilda Re: forum kupię/sprzedam 19.12.08, 15:16
        Nie chodzi tylko o recenzje staników - jeśli doradzisz innej forumce jak trafić
        do sklepu stacjonarnego w Twoim mieście to dla mnie to też jest dowód na to, że
        jesteś i czujesz się częścią naszej społeczności. A to przecież o to chodzi -
        kryterium "postu merytorycznego" jest wprowadzone po to, żeby na giełdę nie
        wpychały się osoby, które np. udzielają się tylko w śmietniku i w wątkach
        sprzedażowych. Bo forum kupię/sprzedam jest dla forumek a nie dla osób postronnych.
        • juannita Re: forum kupię/sprzedam 19.12.08, 16:33
          OK bathildo, dziekuje za odpowiedz.
          Ja sie nie skarze ani nie kontestuje tej zasady, chcialam po prostu
          byc pewna jak to kryterium nalezy rozumiec.
          Mam pare stanikow kupionych na poczatku mojej drogi stanikowej,
          ktore bede chciala sprzedac, ale zalezy mi specjalnie na forsie,
          wiec poczekam az bede miala dostep do gieldy.
          a

• juannita Re: forum kupię/sprzedam 19.12.08, 16:36
            za szybko mi sie wyslalo...

allegro sobie odpuszcze, bo nie mam czasu...
    • chocochoco Sprzedaj na Allegro albo odeslij 19.12.08, 15:46
      Ja nie widzę żadnego problemu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka