Dodaj do ulubionych

CLARA-OLIVIA.COM

11.10.08, 13:16
Wątek poświęcony sklepowi internetowemu:
www.clara-olivia.com/
Tu zamieszczamy komentarze i pytania dotyczące OBSŁUGI, CZASU DOSTAWY,
procedury składania zamówień, sposobów płatności, zwrotów, wysokości cen,
zmian na stronie internetowej, promocji cenowych itp.

UWAGA! NIE omawiamy w tym wątku KONKRETNYCH MODELI STANIKÓW! Na to miejsce
jest w wątkach odpowiednich producentów (np. Gossard, Fantasie, Naturana itp.).

Zapraszamy!
Obserwuj wątek
    • pitupitu10 info 11.10.08, 13:21
      koszty dostawy: 4,50 GBP
      czas na zwrot: 14 dni

rozmiary:
      Obwody od 28, miseczki do K, trudno dostępne rozmiary 30A-C!

marki:
      Freya, Fantasie, Fauve, Panache, Panache Atlantis, Elomi, By Caprice, Pour Moi?,
      Miraclesuit

Uwaga! Szukanie po rozmiarze jest dosyć oryginalne: po miseczkach, za to obwody
      28 rzucili na sam koniec.
      • pitupitu10 pomyłka, przepraszam 11.10.08, 13:24
        Miseczki do JJ.
    • jud.yta Re: CLARA-OLIVIA.COM 10.12.08, 15:23
      Pisałam do nich, ile kosztuje Signed for do Polski i odpisali, że 6Ł.
    • margo13ak Re: CLARA-OLIVIA.COM 26.02.09, 10:50
      Podjęłam próbę zamówienia... i zrezygnowałam. Upolowałam sobie Phoebe za 8,40 funta, do tego doliczyli wysyłkę 6,50 funta - jeszcze w granicach, ale kiedy w czasie potwierdzania dostałam komunikat:
      "International Orders - Please Note
      We currently only provide delivery rates for goods that are shipped to UK Mainland, Eire, Northern Ireland and Highlands and Islands. If you wish to continue with your order, our sales team will contact you by telephone or email after you have placed your online order, and will be able to give you an estimated delivery time and accurate delivery charges. Any additional delivery charge will be charged seperately from this order."
      to zwątpiłam... chcą mi doliczyć kolejne opłaty? Wyjdzie więcej, niż stanik... To ja dziękuję, zwłaszcza, że nie chciałam nic innego. Może trzeba by było zebrać się w większej grupie? Ale i tak nie wiadomo, ile by policzyli. Ryzykowne.
      • buka86 Re: CLARA-OLIVIA.COM 11.03.09, 17:19
        Ma może ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z tym sklepem??
        • buka86 Re: CLARA-OLIVIA.COM 30.03.09, 16:12
          Wychodzi na to że sama sobie odpowiadam :P Zaryzylowałam zakupy w
          tym sklepie. Jestem zadowolona :) Zamówienie złożone pożnym
          wieczorem w poniedziałek, wysłano w średę i dziś doszło :) W
          foliowym woreczku jaz z brastopu, bezpiecznie zaklejone. Żadnych
          dodatkowych opłat odemnie nie pobrano... zreszta co to mialobybyc??
          Przecież na terenie Unii cła nie pobierają :)
          • nomina Re: CLARA-OLIVIA.COM 09.04.09, 20:13
            Ja kupowałam raz i byłam zadowolona. Tym bardziej, że namieszałam, a panie
            bardzo cierpliwie pomagały mi wyjaśnić problem.

Woreczków nie pamiętam, ale ja na to nie zwracam uwagi. Byle było niezniszczone
            w żadnym stopniu, to i w worku na kartofle może przyjść. (Mnie tylko Bravissimo
            stresuje, bo zakleja paczki dwucentymetrowym kawałkiem zwykłej taśmy klejącej,
            co przyprawia mnie o palpitacje serca). Za przesyłkę zapłaciłam tyle, ile
            podano, i nic więcej. Ogólnie - pozytyw.
    • piccolo_principe Re: CLARA-OLIVIA.COM 09.04.09, 20:04
      Ostatnio zamówiłam 2 biustonosze w tym sklepie. Musiała potwierdzić
      "prawdziwość" moich danych, bo podałam 2 różne adresy - billing address w
      Polsce, delivery address we Włoszech, gdzie obecnie przebywam. Na szczęście
      wystarczył jeden mail :) Kontakt ze sklepem bardzo miły, odpowiedzi
      błyskawiczne. Przesyłka dotarła do mnie po ok. 10 dniach (nie liczyłam, ile
      dokładnie), opakowana w taki foliowy woreczek, moim zdaniem wyglądało to trochę
      niechlujnie, ale sam towar był nienaruszony. Nie wiem tylko dlaczego
      automatycznie wysłali signed for, nie było możliwości wyboru standardowej
      przesyłki. Ogólnie jestem zadowolona z zakupu - zarówno atmosfery, jak i samego
      towaru ;)
    • marciasek Re: CLARA-OLIVIA.COM 06.06.09, 15:41
      Zrobiłam zakupy w Clara-Olivia.com. Niby wszystko OK. ale mam kilka zastrzeżeń:

1./ z 4 zamówionych produktów wysłali mi 2, niby ok, bo z karty ściągnęli za 2, ale nie poinformowali mnie, że te pozostałe 2 nie są dostępne i nie zapytali mnie co zrobić PRZED wysyłką. Poinformowali mnie tylko o zmianie kwoty obciążenia karty kredytowej w związku ze zmianą wartości wysłanych przedmiotów, jako że dwa nie są dostępne. Poprosiłam o wstrzymanie transakcji, ale było już za późno, odpisali że juz wysłali. Przez co byłam w plecy o drugą wysyłkę, bo musiałam dokupić brakujące na listkach (a przecież mogłabym zrezygnować i na listkach kupić wszystko).

2./ Co tanie to drogie. Clara-Olivia stara się utrzymywac ceny nieco niższe niż Figleaves, średnio o 0,5-1,5 GBP. Jednakże w Clara-Olivia płaci się kartą kredytową, a na listkach można paypalem. Ponieważ transakcja jest w funtach, a nasze karty są rozliczane w euro albo (rzadziej) w dolarach, bank robi nam dwa przewalutowania: funt-euro(lub dolar), a potem euro(dolar)-złoty. Czyli dwa razy pobierana jest prowizja (chodzi o spread między kursami). Tymczasem PayPal przelicza bezpośrednio z funtów na złote i obciąża kartę kredytową już w PLN. Końcowa suma w PLN na karcie może być zatem w Clara-Olivia taka sama lub nawet przy dużych kwotach wyższa niż w listkach _pomimo_ ceny w funtach troszeczkę niższej. Przekonałam się o tym definitywnie robiąc zakupy za zbliżone kwoty w obu sklepach.

3./ clara-olivia jest małym sklepem i nie prowadzi magazynu, towar ściąga od producenta dopiero po zamówieniu - tak było w przypadku moich zamówień. Stąd czas oczekiwania na przesyłkę jest dłuższy niż w listkach; ponadto to, co jest dostępne w sklepie na stronie internetowej wcale nie musi być dostępne w rzeczywistości - odpiszą i potwierdzą dopiero jak sprawdza u producenta, czy jeszcze ma zamawiany rozmiar. To oczywiście nie jest wielka wada, ale jeżeli komuś się spieszy, powinien to wziąć pod uwagę. Ja w końcu zamawiałam dwa stroje kąpielowe - jeden z Clary Oliwii, a ten drugi, którego mi nie przysłali, tydzień później z listków. No i ten z listków przyszedł wcześniej niż ten z Clary Oliwii.

4./ kwestia zagubionych przesyłek. Tu zaczyna się pod górkę. Nic mi nie zginęło, ale polityka sklepu wobec zaginionych przesyłek zagranicznych opisana na ich stronie internetowej pozostawia wiele do życzenia niestety. Cytat ze strony: "If items go astray in the postal service we will provide you with a copy of the proof of postage for you to make a claim against your postal service. We cannot process this claim on your behalf as once it has left the UK it is out of our control."
      Wynika z tego, że jak ci zginie przesyłka, to wszystko, na co możesz liczyć, to kopia dowodu nadania, z którą możesz się bujać na poczcie polskiej, bo sklep nie zamierza nic robić.
    • mamami Re: CLARA-OLIVIA.COM 16.07.09, 23:43
      Juz prawie zrobiłam zamówienie choc zadziwiła mnie bogata oferta, teraz wszytsko
      jasne, nie wiadomo co mają naprawdę, niestety jak doszło do płatności i
      zorientowałam sie że nie da sie Paypalem odpuściłam. Nie zdecyduję sie na
      podawanie nr karty, zdecydowanie pozostanę przy pay palu.
      • annusja Re: CLARA-OLIVIA.COM 09.08.09, 00:19
        Czy ja kiepsko widzę, że nie mogę na ich stronie sprawdzić historii swoich
        zamówień? Dostałam 23.07 potwierdzenie przyjęcia zamówienia i informację, że
        poza jednym bikini, którego prawdopodobnie brak, resztę otrzymam w ciągu 10 dni
        roboczych. Przesyłki ani widu ani słychu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka