Dodaj do ulubionych

MASQUERADE - 3

• anetaw2 Re: MASQUERADE - 3 polka czy aragon?? 18.02.09, 13:28
      zgodnie z radą przekopiowane pytanie:
      Poczytuje Was od dłuższego czasu i mam dzięki Wam świetny stanik Masquerade
      Minuet (brązowy)! 36F pasuje idealnie (moje wymiary 88/107.
      I teraz proszę o radę: mam ochotę na Polkę albo Aragona, czy ryzykować w tym
      samym rozmiarze co Minuet? i w ogóle skoro pasuje mi Minuet to w jakie modele
      celować??
      • kura17 Re: MASQUERADE - 3 polka czy aragon?? 18.02.09, 13:48
        ja moge napisac tylko z podczytywania watkow o maskaradkach:
        ponoc minuet to stanik malomiseczkowy.
        a aragon TURKUSOWY jest wielkomiseczkowy.

wiecej nie doradze ;) sama szukam tu porady, hehe...
      • klaviel Re: MASQUERADE - 3 polka czy aragon?? 18.02.09, 22:05
        Ja mam aragona zielonego w swoim rozmiarze i jest idealny, to raczej polka
        mogłaby byc mniejsza , ale tez nie jest żle. Jeśli 36f jest Twoim rozmiarem ,to
        aragon powinien byc OK.Ja bardziej lubię aragona niż polkę
      • anetaw2 Re: MASQUERADE - 3 polka czy aragon?? 19.02.09, 07:14
        dzięki za podpowiedzi, wezmę jednak aragona i zobaczymy czy będzie pasował;-)
        zresztą nie dopuszczam innej myśli :-)
      • anetaw2 Re: MASQUERADE - 3 polka czy aragon?? 28.02.09, 09:55
        jestem zachwycona, piekny ten aragon champagne, cudnie wygladja w nim moje
        piersi, rozmiar wziełam 36f i jest idealny!, zapięcie na pierwsza haftkę,
        ścisle, a biust w miskach tak jak trzeba. W ogóle jest piekny! wzięłam jeszcze
        hestię ivory wtym samym rozmiarze i wydaje mi sie, że jest ciut mniejsza w
        miskach niz aragon i ma ciasniejszy obwód. I tez jest zabójcza! A w ogóle
        stwierdzam, ze ja maskaradowa jestem i bardzo mnie to cieszy bo sa piekne :-)
    • klymenystra Maskaradki w 28 beda dostepne w Polsce :))) 18.02.09, 15:15
      W dwoch modelach. Niewielka ilosc, wiec chetnie sie beda musialy pospieszyc ;)
      • didulina Re: Maskaradki w 28 beda dostepne w Polsce :))) 18.02.09, 20:40
        A spieszyć należy się do jakiegoś sklepu czy na Allegro (oferta
        lido_23)?
        :)
        • klymenystra Re: Maskaradki w 28 beda dostepne w Polsce :))) 19.02.09, 23:38
          Dopiero w nastepnym sezonie jesien zima, wiec na razie spieszyc sie nie trzeba.
          Beda w sklepach :)
      • jud.yta Re: Maskaradki w 28 beda dostepne w Polsce :))) 18.02.09, 21:14
        Pewnie Maia i jeszcze jaki? Ale gdzie będą?
        • klymenystra Re: Maskaradki w 28 beda dostepne w Polsce :))) 19.02.09, 23:38
          Nie wiem, czy Maia, wydaje mi sie, ze dwa modele, ktorych jeszcze nie ma.
    • nowokaina123 aragon oyster - HELP 19.02.09, 20:56
      Kochane - pomozcie, plisss. Moj rozmiar to 30FF (z tendencją do G)-
      kiedys mierzylam aragona teal 30ff - byl duuuuuzo za duzy w miskach.
      Czy ten jasny jest mniejszy? (mierzylam 30f - był za mały... ale to
      bylo we wrzesniu, więc mogę nie pamiętac).
      Do kupienia jest aragon oyster 30G - odpuścić sobie od razu? (z
      maskaradek mam tylko kokietke 30ff i jest ok)
      • klaviel Re: aragon oyster - HELP 19.02.09, 23:35
        Ja w rozmiarze 30F nie obserwuję specjalnych różnic w tych kolorach (mam
        oba).Aragon dodrze wygląda kiedy jest "na styk",jeśli FF był Ci sporo za duży
        ,to raczej G nie będzie dobre , ale to ja tak myślę ...Jeśli możesz oddać to
        może spróbuj ,przynajmniej bedziesz miała pewność.
    • nowokaina123 Re: MASQUERADE - 3 20.02.09, 10:16
      no i sie nie przekonam :((( - ktos mi go sprzątnął sprzed nosa :(((
      a przy okazji - dziewczyny widziałyście na żywo model ivory? z
      jakiej to kolekcji? jakiejś baaaardzo starej?
      Byłam przekonana, ze chodzi o oyster, ale teraz widzę wyraźnie, ze
      to "ivory" z jakąś niebieskawą tasiemką... hmmm.... moze on mial
      mniejsze miski?... buuuuuuu
      • idid Re: MASQUERADE - 3 20.02.09, 10:32
        To jest duck egg/blue. Mam taki. Nie wiem czy ma mniejsze miski niestety, bo to
        mój jedyny Aragon. Na żywo jest w małej galerii na mnie ;-)
        • klaviel Re: MASQUERADE - 3 20.02.09, 23:21
          Tez mam ten ivory, lub jak inni podają duck egg. jak już pisałam wyżej nie różni
          się w mojej ocenie wielkościowo .To jest kolor powiedziałabym kremowy, cos
          pomiędzy ivory z hestii i oyster aragona.Jest piękny jak wszystkie aragony.Nie
          wiem ,czy to starszy model .Wiem ,że były w debenhamsie w UK(może na zamówienie
          sieci debenhams?) , a niedawno pojawiły sie w brastopie
    • kura17 miski w polce i minuecie 20.02.09, 21:24
      czy ktos potrafi porownac miski w polce i miniecie (wielkosciowo)?
      jesli polka 34g jest na mnie (chyba) troche za duza w misce, to minuet 34g
      bedzie dobry (ponoc malomiskowy), czy jednak brac 34ff?

bardzo prosze posiadaczki obu modeli o porownanie dla mnie rozmiarow :) z gory
      dziekuje!

• yaga7 Re: miski w polce i minuecie 20.02.09, 21:56
        Miałam Polkę 34FF i była na styk, bo cięła mi biust, Minueta mam 34G i jest ok.
        Moim zdaniem miski są porównywalne - moze dlatego, że w tych obu fasonach od
        razu widać za małość miski, bo krawędź wchodzi w pierś. Przynajmniej tak u mnie
        było.
    • aga1173 Antoinett 20.02.09, 23:50
      Czy można jeszcze gdzies kupić Antoinett kusidełko 2008?
      • hermenegilda_k Re: Antoinett 21.02.09, 08:00
        musisz szukać w sklepach internetowych, rozmiarowka przebrana ale może
        się wstrzelisz
        np tu:
        www.tootiboo.com
      • aga1173 Re: Antoinett 21.02.09, 09:53
        Czy któraś może mi pomóc dobrac rozmiar? Wymiary 74/93.
        Mam Arabelkę 65F. Ale wydaje mi się, że miska mowinna być więkasza
        FF. Obwód na razie ścisły ale nosze ją tydzień no i od razu wzięłam
        mniejszy obwód i jest ok. Prosze doradźcie.
        Czy one są ściśliwe? Jeśli tak to wzięłabym 32. Ale jeśli
        rozciągliwa to 30. A miska?
        • chocochoco Re: Antoinett 21.02.09, 11:17
          Raczej powinnaś celować w 65FF- 30FF, może uda Ci się gdzieś upolować, czasami
          pojawiają się na Ebayu lub Allegro :-)
          • leolo22 Pandora - jaki rozmiar? 21.02.09, 12:21
            Czaje sie na Pandore niebieska, zanim ja wykupia na Bravissimo, ale nie wiem
            jaki rozmiar miseczki wybrac. Moje wymiary to 65/86 i nosze rozmiar 28FF lub
            28G. Z Masquerade mialam okazje jedynie przymierzyc Ola Bra w rozmiarze 28G ale
            byla za duza i odeslalam. Przy Panache kupuje 28G a Freyi 28FF. Mozecie mi
            poradzic w jaka miseczke celowac przy Pandorze?
    • lenuuusia Polka pinstripe... 21.02.09, 18:30
      słyszałam ze polka (szara) ma standardowe miski z lekką tendencją do mniejszych, jak sie do tego ma jasna polka seledynowa(?) pinstripe???
      • jud.yta Re: Polka pinstripe... 21.02.09, 19:12
        Jest taka sama, bynajmniej w rozmiarze 30F.
        • lenuuusia Re: Polka pinstripe... 21.02.09, 19:42
          a dziobuje jak szara??? czytałam jedna opinie ze ta niby nie...
          • jud.yta Re: Polka pinstripe... 21.02.09, 19:48
            Mam szarą Polke i brązową 30F, i te są identyczne w kroju, mają taki
            własnie dziubek na czubku, a ta seledynowa jest na czubku
            zaokrąglona i nie ma tego dziobowania.
    • mikrikit1 Nowa Pandora: turkus czy seledyn? 21.02.09, 20:15
      Jaki jest rzeczywisty kolor nowej Pandory? Turkus czy seledyn?
      Z góry dziękuję za inf.
      Basia
      • carthia Re: Nowa Pandora: turkus czy seledyn? 21.02.09, 21:16
        Zobacz, tu też się już nad tym zastanawiałyśmy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=91607941&a=91655095
      • ekler.ka Re: Nowa Pandora: turkus czy seledyn? 23.02.09, 12:18
        bardziej seledyn.idzie w zielony.
        • joankb Re: Nowa Pandora: turkus czy seledyn? 24.02.09, 11:53
          Dzięki - jestem wyleczona. W zielonym turkusie wyglądam jak trupołek.
          • ekler.ka wyslalam zdjecia do galerii/nt 24.02.09, 19:41

• joankb Re: wyslalam zdjecia do galerii/nt 24.02.09, 20:17
              To jeszcze do małej galerii poproszę :)) Może być na mój gazetowy.
              Ja akurat mam dostęp do galerii LB, ale już zostałam zasypana mailami...
              • ekler.ka poszlo/nt 24.02.09, 22:04

• d.a.r.i.a Re: Nowa Pandora - kwestia rozmiaru ??? 27.02.09, 10:12
        spodobała mi sie ta Nowa Pandora .. kolor mimo wszystko bardziej zachęcający niż w wersji czarno-czekoladowo-jesiennej.. tylko mam mały zgryz z rozmiarem ... tym bardziej że z Masquerade to do tej pory mierzyłam tylko Hestie czarną i wtedy najlepiej leżał 34G ... choć nie zdecydowałam sie na zakup bo wydawało mi sie że w lustrze widze tylko swoje piersi i gdzieś na drugim planie dopiero mała główka -> czyli ja :D ....

Wracając do Pandory- czy przy wymiarach 79/102 mam wogóle szanse na tą maskaredkę? I jaki wybrać rozmiar - tak jak w Hestii 34G ??

Z Panache mam jeszcze Harmony 72G ale tego raczej nie da się porównać - prawda ? bo normalnie celuje w 32G i 34ff/g no ale wiadomo kwestia modelu i materiału ....

macie jakieś pomysły? a może ktoś ma podobne rozmiarki i Pandorę w szufladzie :) ?

Dzięki za info Daria :)
        • yaga7 Re: Nowa Pandora - kwestia rozmiaru ??? 27.02.09, 10:17
          Ja mam czarną Pandorę 34G, czarną Hestię normalną, nie straplessa, mam 34FF i
          jest na styk, Pandora ciut większa, ale nie wiem, czy o całą miseczkę - z tego
          by wynikało, że ma raczej małe miski. Ale to moze być tylko moje odczucie.
          • d.a.r.i.a Re: Nowa Pandora - kwestia rozmiaru ??? 27.02.09, 10:35
            o jak szybko :) .... dzięki .... choć to co piszesz trochę mnie martwi... no bo jak te miseczki są mniejsze to może mi sie robić wałaczek ... z drugiej zaś strony nie mam specjalnie wyboru jeśli chce Pandorkę wypróbować bo i tak GG nie produkują

Wychodzi na to że trzeba celować w 34G

Dzięki pozdrawiam :) Daria
        • ekler.ka Re: Nowa Pandora - kwestia rozmiaru ??? 27.02.09, 10:23
          yaga ma chyba podobne wymiary i pandore,wiec powinna ci pomoc :) ja moge tylko
          powiedziec,ze ja mam obwod 30 przy 71 cm pod biustem i jest ok.
          • d.a.r.i.a Re: Nowa Pandora - kwestia rozmiaru ??? 27.02.09, 13:59
            dzięki ekler.ka to tez ważna informacja :)

a tak teraz zauważyłam że byka zrobiłam w swoim 1 mailu - odnośnie Harmony ma
            być 32gg ... lol .... sorki
    • tfu.tfu maia - pytanie 23.02.09, 11:18
      Dziewczyny! czy któraś może mnie oświecić, czy maia jest usztywniana czy miękka?
      ślinimy się z Lubym na ten róż, ale ja nie chcę usztywnianego stanika :P jeśli
      by była taka jak casablanca, to bym brała w ciemno, a tak, kicha, bo nie wiem :(
      • ekler.ka Re: maia - pytanie 23.02.09, 12:18
        usztywniana.
    • kura17 Shanghai 34G 23.02.09, 12:49
      przesliczny stanik! bardzo delikatny, elegancki i wysmakowany "disajn" ma :) ten
      bazowy srebrny kolor nie jest blyszczacy, czy tandetny, ale matowy, jak
      "przecierane" srebro. na tym sa nadrukowane jakby kwiaty/galazki wisni, w
      slicznym, malinowym kolorze, niektore ciemniejsze, niektore bledsze...
      stanik nie jest w ogole krzyskliwy, wg mnie ma styl godny prawdziwej damy ;)

zabudowany na mostku baaaaardzo malo, typowy plunge, nadaje sie nawet do
      najglebszych dekoltow.
      miseczki lekko usztywniane, z takiej cieniutkiej gabeczki.
      slicznie wykonczone ramiaczka - tak samo, jak gorny brzeg misek.
      • carthia Re: Shanghai 34G 23.02.09, 13:03
        Gratuluję kupna! Od dawna ślinię się na ten stanik i chyba wreszcie podejmę
        decyzję :-)
        Kuro, czy Twoim zdaniem Shanghai trzyma standard, jeśli chodzi o ścisłość?
        Spotkałam dwie skrajne wypowiedzi na ten temat i jestem trochę niepewna, co
        zamawiać. Dzięki za podpowiedź :-)
        • kura17 Re: Shanghai 34G 23.02.09, 13:07
          ja wystawilam na allegro ten stanik :( dla mnie ma za duze miski, nie leza
          dobrze :( choc dekolt robi sliczny!

rozmiar 34G ma obwod o dlugosci 70 cm w spoczynku, rozciaga sie maksymalnie do
          79cm. ja mam pod biustem 79cm wlasnie, nie zapne go normalnie, maz tez nie,
          musze zapinac z przodu i przekrecac. jest mi w nim bardzo ciasno. ciasniej, niz
          w tango II 30HH...
          na pewno jest duuuuuuuuuuuzo ciasniejszy nic aragon 34FF turkusowy (jedyna inna
          maskaradka, ktora mam).

tyle moge napisac, jak masz jeszcze pytania - pisz.

a stanik jest absolutnie sliczny i bardzo niski ma mostek!
          • carthia Re: Shanghai 34G 23.02.09, 13:23
            Dzięki za szybką pomoc! Spróbuję na razie z moim standardowym rozmiarem, w razie
            czego wezmę przedłużkę.
            Kuro, Ty Normalnie nosisz 32GG/H, prawda? I co, będziesz próbować Shanghai w
            34FF czy dasz sobie na razie spokój z tym modelem?...
            • kura17 Re: Shanghai 34G 23.02.09, 13:28
              tak, nosze cos kolo 32GG/H, ale tez 34FF.
              nie wiem jeszcze, czy bede probowac? wprawdzie powalil mnie dekolt w shanghaju,
              ale robil mi troche dzioby, jak patrzec z boku... no i zauwazylam cos, na co
              chyba Kontwtrampkach kiedys zwrocila uwage - jak sie ma malo jedrny, obwisly
              biust, to gdy wyeksponuje sie go tak, jak w shanghaju, to on wyglada, hm, malo
              apetycznie...

musze pomyslec jeszcze :)
              gdybym mogla przymierzyc kilka rozmiarow przed kupnem, to na pewno bym
              przymierzyla! bo stanik boski i taki niski mostek...
      • thinkyb Re: Shanghai 34G 06.05.10, 11:45
        O właśnie! Dokładnie taki kupiłam (36E/80E). Jest prześliczny i robi piękny
        dekolt, ale mój leży w szufladzie, bo.. okropnie mnie ciśnie w obwodzie. I robi
        buły po pachami. Pani w sklepie powiedziała, ze to tak na początku, a potem się
        ułoży...
        Nie wiem, co sądzicie o takich praktykach, ale może taka przedłużka (na
        zapięcie) coś by dała? Czy jakaś pani tutaj ma podobne doświadczenia z tym modelem?
    • ptasia Polka czekoladowa 32E 23.02.09, 14:45
      przyszła dzisiaj (kocham Royal Mail signed for! Szybciej niż kurier w W-wie!) i
      jestem zakochana.
      Ja 75(na ścisk)-76/94, asymetria. Polka 32E, czekoladowa.
      Ścisława, ale nie szalenie ścisła - na drugą haftkę i jest dla mnie optymalnie.
      Ramiączka cienkie, satyna, kwiatuszki na ramiączkach, śliczny kolor, wreszcie
      naprawdę niski plunge... Ani krechy ani dolinki mi nie robi, ale zbiera do
      środka i unosi, a ja mam mocno na boki - powiedzmy, że robi mi cień dolinki ;)))
      Wygląda ślicznie. Dekolt ładnie i pod bluzką jw. Fiszbiny ok.
      Od razu się ożywiłam :)
      Kocham zakupy przez internet :)
      • ptasia Re: Polka czekoladowa 32E 20.03.09, 14:53
        mały apdejt: po pierwszym praniu niestety przeszliśmy do najciaśniejszej
        haftki... Zdecydowanie czas pogodzić się z obwodami 30. tylko czemu ich o tyle
        mniej niż tych 32 :((?
        natomiast nic, nic mi nie robi takiego fajnego dekoltu. byłam wczoraj w niej w
        knajpie, w bluzce dobranej do stanika :)) (i kolorem, i dekoltem :) i spędziłam
        w łazience restauracyjnej dobrych kilka minut, oglądając się.
    • jud.yta Szorty do Antosi wrzosowej S 24.02.09, 22:58
      Są tu za 42,50 zł jakby ktoś szukał:
      www.oui.pl/bielizna_damska/figi/szorty/Szorty_Antoinette_model_4384/
    • arwena-g Aragon 27.02.09, 15:45
      Wreszcie mam mojego wyczekanego Aragona. Kupiłam kolor Ivory z błękitną
      wstążeczką w standardowym rozmiarze 70F. Jest absolutnie i bezapelacyjnie piękny
      i równie pięknie na mnie leży. Obwód na pierwszą haftkę akurat, miseczki
      wypełnione, ale spokojnie jeszcze nieco się w nich zmieści. Cudne, cienkie
      miękkie ramiączka. Jest mięciutki, milutki i w ogóle och, ach. I do tego thongi.
      Jestem zachwycona.
    • j-o-l-a Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 27.02.09, 22:18
      Jak w temacie. W jaki rozmiar powinnam celowac w czarnym Minuecie i Aragonie w
      kolorze (a fe!) kaczego jaja (to taki jasny kremowy z blekitna wstazka)?
      • j-o-l-a Re: Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 27.02.09, 22:45
        Pomylilo mi sie, Aragon jest w kolorze champagne, kacze jajo to wstazka. Ups...
        • mordo.klejka Re: Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 28.02.09, 02:44
          Może to coś pomoże- moje wymiary 74/97
          Mam Aragona turkusowego i 30G jest super, Minute w tym rozmiarze zdecydowanie za
          mały
          • j-o-l-a Re: Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 28.02.09, 10:38
            A czy to 30 jest ciasne? Czy mozna ewentualnie, z braku 30G, kupic 32F?
            • mordo.klejka Re: Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 01.03.09, 00:30
              Wiesz, ja od samego początku zapinałam go na najciaśniejszą haftkę (65).
              • arwena-g Re: Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 01.03.09, 09:52
                Ja mam pod biustem 78 i tez zapinam na drugą haftkę (od nowości)rozmiar 32. Więc
                uważam że Aragon jest rozciągliwy.
                • j-o-l-a Re: Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 01.03.09, 11:35
                  No to bede sobie poplakiwac cichutko, bo marze o Aragonie, a 30G nigdzie nie ma.
                  Ogranicza mnie tez to, ze placic moge tylko PayPalem, wiec moje mozliwosci
                  kupowania sa ograniczone.
                  W ogole mam chrapke na jakas maskaradke, moze macie namiary na sklepy z
                  Masquerade akceptujace PayPal?
                  • justynaaaa2 Re: Minuet i Aragon - jaki rozmiar na 75/97? 01.03.09, 23:48
                    tutaj masz aragona 30G ale turkusowego :)
                    www.hojnie-obdarzona.pl/go.live.php/PL-H3/oferta/SMzQw/aragon.html?title=Aragon
    • lucja-w Coquette biała 28.02.09, 14:05
      Mam pytanie odnośnie białej Coquette(nie wiem jaki to kolor wg producenta- na
      zdjęciach jest biała). Czy obwód jest ciasny i jak wypadają miski. I czy 36G
      byłoby dobre na moje 87/111? Z góry dziękuję za pomoc :-)
    • dinnah Masquerade Coquette "teal" 30E - poszukiwany ;) 28.02.09, 14:12
      Wiecie może czy da się go jeszcze gdzieś kupić?
      inernetowo,stacjonarnie,a może ma ktoś do odsprzedania?
      • lucja-w Re: Masquerade Coquette "teal" 30E - poszukiwany 28.02.09, 15:06
        W "hojnie-obdarzona.pl" jest 65DD lub 70E. niestety nie 65E...
        • dinnah Re: Masquerade Coquette "teal" 30E - poszukiwany 28.02.09, 15:17
          Wiem,sprawdzałam.Chora jestem po prostu na ten stanik,i nawe
          myślałam nad 65DD,jeśli jest trochę większy niż standardowe 30DD.
          Ale nie wiem czy jest,i trochę się obawiam zamawiać mniejszy rozmiar
          • velika Re: Masquerade Coquette "teal" 30E - poszukiwany 28.02.09, 15:39
            Jest raczej mniejszy niż standard, 65DD na pewno będzie za małe.
            • ally123 Re: Masquerade Coquette "teal" 30E - poszukiwany 28.02.09, 15:55
              ja mam do odsprzedania 65E, z szortami. Zapraszam na priv ;)
            • ally123 Re: Masquerade Coquette "teal" 30E - poszukiwany 28.02.09, 15:56
              mam do odsprzedania 65E, teal z szortami. zaprszam na priv:)
    • hhtp Antoinette 30e - czy da się ją gdzieś zdobyć? 28.02.09, 18:06
      Jest wogóle obecnie do zdobycia Antośka w rozmiarze 30e? Czy mogę się pożegnać z
      marzeniami o jej posiadaniu?
      • fanaberia.fanaberia Re: Antoinette 30e - czy da się ją gdzieś zdobyć? 28.02.09, 22:35
        Zależy od stopnia desperacji ;)
        Tutaj jest wrzosowa tiny.pl/b7gh
        A tu czerwona, ale w sąsiednich rozmiarach tiny.pl/b7gq (bo pewnie wiesz,
        że większości osób antoinette pasuje o miseczkę większa).
        Pierwsza jest w USA, druga w sklepie brytyjskim, który nie wysyła do Polski.
        Sklep w Stanach ma też wrzosową 32G, gdyby ktoś poszukiwał. W sumie cena całkiem
        niezła :)
    • kura17 rozmiar antoinette i hestii 01.03.09, 20:39
      mam hestie ivory, rozmiar 34FF. miski sa na styk.
      czy czerwono-czarna antoinette w tym samym rozmiarze ma szanse na mnie pasowac?
      kto ma porownanie?
      z gory bardzo dziekuje za podpowiedzi :)
      • jud.yta Re: rozmiar antoinette i hestii 01.03.09, 21:12
        Wydaje mi się, że w hestii miski są większe niż w Antosi, bynajmniej
        w 30F.
        • pana.cotta Re: rozmiar antoinette i hestii 03.03.09, 18:01
          'przynajmniej', nie 'bynajmniej' :)
          • jud.yta Re: rozmiar antoinette i hestii 03.03.09, 20:24
            Dzięki :), ja bardziej matematyczna, ale poprawię się ;)
    • wielebnna antośka dla biuściastej? 02.03.09, 10:59
      czyli pytanie czy mam szanse na wrzosową?
      kupić 85FF i podszyć obwód? kupić 36G? czy poczekać na zmniejszenie (nadzieję
      mam) polaktacyjne?
    • carthia Antoinette wrzos: szorty desperacko poszukiwane! 02.03.09, 12:03
      Pytałam się już na LMB w wątku "poszukuję, czyli gdzie znajdę", ale spróbuję
      porady i tu: może któraś z Was widziała ostatnio przypadkiem wrzosowe szorty do
      Antośki w rozmiarze 8? Na eBayu ostały się tylko 18-tki, w żadnym ze sklepów nie
      znalazłam... Nie lubię stanika bez bliźniaczego kolorystycznie i deseniowo
      towarzystwa na dole. Dzięki za pomoc!
    • sumer-time ANTOINETTE - oryginał czy podroba? 03.03.09, 15:53
      Otóż, dziewczyny, kupiłam na allegro biustonosz wrzosową Antosię i kiedy otworzyłam paczkę, nastała konsternacja... Myślałam, że on będzie biały z wrzosowym wzorem, a okazało się,że ten materiał pod spodem jest bardziej brzoskwiniowy niż biały. Na jego tle ten wrzos jest taki jakiś ... brudny? Nie jest to efekt taki jak na zdjęciu katalogowym:
      photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/568/28/36/568283609
      tzn. tu material pod wrzosem wydaje się śnieżnobiały, a na moim staniku jest kremowy. A sam wrzos jest co prawda wrzosowy, ale mniej fioletowy niz na tym zdjęciu.
      Mam pytanie - jaki kolor ma "spód" u Was - biały, czy kremowy?
      Myślicie, że to może być podróba. Nie dostałam metek (o czym sprzedawca mnie uprzedził), biustonosz był rzekomo "nowy, raz mierzony, ale nie pasował". Nie wygląda na prany, pod tym względem jego stan jest bardzo dobry. Napiszcie, czy wasze Antosie wyglądaja identycznie jak ta na zdjęciu?
      • kataplana Re: ANTOINETTE - oryginał czy podroba? 03.03.09, 16:12
        z twojego opisu wynika ze twoj wyglada tak jak moj:) pod wrzosem nie ma snieznej
        bieli. tylko bardziej krem niz brzoskwinia. nie jestem najlepsza w nazywaniu
        kolorow-wybacz:) i wrzos faktycznie tez jest blady i stonowany. luzik. zdjecia
        katalogowe czesto odbiegaja od rzeczywistosci
      • joankb Re: ANTOINETTE - oryginał czy podroba? 03.03.09, 16:13
        Kremowo - wrzosowa, wszystkie takie są. I to jest "brudny" wrzos.
        Link się nie otwiera.
      • fanaberia.fanaberia Re: ANTOINETTE - oryginał czy podroba? 03.03.09, 16:14
        Nazwa tej wersji kolorystycznej to "heather & oyster" - czyli dosłownie "wrzos i
        ostryga". Wewnętrzna strona ma kolor różowawego beżu, a wrzos jest faktycznie
        bardzo spokojny. Identyczne kolory ma ten Aragon: tiny.pl/brv1 (celowo
        inne zdjęcie niż typowe katalogowe).
        Wiadomo też, że kolor z fotografii na monitorze zależy od mnóstwa czynników, ale
        mojemu stanikowi jest zdecydowanie bliżej do zdjęcia stąd: tiny.pl/brvk
        niż do wklejonego przez Ciebie.
        Podsumowując - masz antosię w prawdziwych kolorach :)
        • sumer-time Re: ANTOINETTE - oryginał czy podroba? 03.03.09, 17:42
          Dziękuję dziewczyny za szybkie odpowiedzi. No to jestem uspokojona :)
          Znalazłam inne zdjęcie z katalogu na którym biustinosz wygląda tak
          jak ten mój live. Czyli tak, jak na zdjęciu Fanaberii :) W sumie
          najważniejsze, że na mnie prezentuje się ok. Dzięki raz jeszcze :)
    • kwiatek04 Antoska 36G a szampanski aragon? 03.03.09, 21:46
      Jak mam antoske 36g to aragona, jaki powinnam wziac rozmiar? Pamietam, ze
      mierzylam 36F albo 36FF i miska byla o rozmiar za mala. Aragon z tego co
      pamietam uchodzi za duzomiseczkowca, wiec moze jednak 36FF powinnam wziac?
      • klaviel Re: Antoska 36G a szampanski aragon? 04.03.09, 22:29
        Ja mam oba takie same ,ale przy rozmiarze 30F, nie wiem jak jest przy innych
        obwodach
    • j-o-l-a Strona internetowa Panache Masquerade 04.03.09, 13:19
      Czy znacie adres strony internetowej Masquerade, na ktorej mozna poogladac
      aktualne/byle/przyszle modele?
      Wygooglalam cos takiego www.masquerade-lingerie.com/ ale strona pod tym
      linikem nie dziala.
      • mam_to_w_nosie Re: Strona internetowa Panache Masquerade 04.03.09, 13:30
        Strony brytyjskiej też nie umiem namierzyć, ale najnowsze kolekcje
        możesz oglądać na stronie polskiego dystrybutora Panache:
        www.sochic.pl/Kolekcje-3.html
        • j-o-l-a Re: Strona internetowa Panache Masquerade 04.03.09, 13:36
          Dzieki, juz tam lece troche sie poslinic.
    • ucayali Casablanca i Sahara 05.03.09, 22:22
      Ponieważ Casablanki nie ma w katalogu, wpisuję tutaj uwagi, może komuś się to
      jeszcze przyda.

Teoretycznie noszę 65G, Casablankę upolowałam 70F. Nie obraziłabym się za trochę
      większe miski. Obwód zapinam od początku na ostatnie haftki - więc
      rozciągliwiec, będę podszywać (a specjalnie ściśliwa nie jestem). Koronka na
      ramiączkach przycięta jest w taki sposób, że gryzła do pierwszego prania, teraz
      jej nie czuję. Mimo tych drobnych wad jego wygoda, estetyka i "jabłuszkowanie"
      robią z niego mojego ulubionego "brytyjczyka". Bardzo żałuję, że nie pojawia się
      w kolejnych sezonach.

Saharę tylko przymierzałam. 65G był na mnie dobry. Niedawno dopytywałam na forum
      o rozmiar misek w gorsecie w tym samym rozmiarze, ponieważ były na mnie za duże
      - wnioski mam takie, że albo gorsety mają miski większe, albo ten konkretny tak
      miał. Wracając do stanika - obwód bardzo ścisły. Natomiast miski układały się
      dziwnie ze względu na miejsce wszycia ramiączek, więc ostatecznie go nie kupiłam.
    • justkowa Pandora - pytanie o rozciągliwość 09.03.09, 06:49
      dziewczyny, mam pytanie dla szczęśliwych (?)posiadaczek Pandory. To
      moje pierwsze podejście do maskaradek w ogóle i nie wiem jak ta
      pandora bedzie sie zachowywać w procesie użytkowania - to znaczy czy
      się rozciąga, czy obwód się raczej nie zmienia? Mierzyłam wczoraj
      czarną Pandorę 30FF, która leżała idealnie - miski super wypełnione,
      na styk niemalże, ale obwód - od razu na ostatnią haftkę. I teraz
      mam dylemat - kupić to 30FF i liczyć, że obwód się nie bedzie
      rozciągał, czy inwestować w 28G, co do którego mam obawy o miski: bo
      skoro 30FF jest ok, to powinnam przeliczyć go na 28GG, a takiego nie
      robią. Co radzicie? Jak to jest z tą maskaradka?
      • wolffie Re: Pandora - pytanie o rozciągliwość 09.03.09, 14:13
        Wydaje mi się, że rozciągają się przeciętnie. Trochę na pewno tak jak każdy
        stanik. Może niech się jeszcze ktoś wypowie bo w moich innych maskaradkach to
        ilekroć zrobiło mi się za luźno i musiałam się przepinac to, jak wykazał
        centymetr, wiązało się ze spadkiem mojego obwodu pod biustem.
        A Pandory to chyba nikt nie użytkuje tak długo by stwierdzić jej stabilność
        długoterminową.
        Taką w której muszę(a nie tylko jest to wykonalne) zapinać się od razu na
        ostatnią haftkę kupiłabym tylko gdyby:
        1.nic innego na mnie nie pasowało
        2.zakochałabym się w tym modelu i chciała nim cieszyć, wszystko jedno jak krótko
        miało to by być.
        (Bo niezależnie od rozciągliwości obwód też może ci się zmniejszyć)
        A skoro 30FF jest na styk, to 28G będzie raczej za małe.
      • yaga7 Re: Pandora - pytanie o rozciągliwość 10.03.09, 06:34
        Moim zdaniem się nie rozciąga jakoś zbytnio, ale ja zazwyczaj mam inną opinię od
        większości ;)
      • kasienkamarysienka Re: Pandora - pytanie o rozciągliwość 10.03.09, 08:43
        Wczoraj zakupilam pandorke, jest to moja pierwsza w zyciu
        masqueradka.
        Z freji i fantasie zawsze kupowalam 65G, ale teraz schudlam i jak na
        przyklad mierzylam fantasie oliwia to musialabym kupic 65FF. Obwod
        moim zdaniem jest normalnie rozciagliwy, nawet jest mi dosc
        ciasno.Jest on podszyty taka siateczka, wiec wyglada dosc stabilnie.
        Miseczka moim zdaniem dosc mala.Jak ktos ma normlanie nosi 65G
        freyowe to obawiam sie ze do G w pandorze raczej sie nie zmiesci (
        bedzie bulkowac).
        Stanik jest ladny, daje super efekt jabluszkowy ktorego nie znam ani
        z freji ani z fantasie. Niestety czuje ze trzyma biust gorzej, tzn
        od dolu podrzymuje ekstra, ale biust troche " podskakuje". Wiem,
        wiem nie mozna wymagac od takiego wycietego stanika podtrzymania
        full-capa. Do bluzek z duzym dekoltem jest swietny wreszcie nic nie
        wylazi.Gabeczka jest naszczescie nie bardzo gruba, bo tego sie
        obawialam. Ogolnie pandorka jest naprawde bardzo fajna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka