Dodaj do ulubionych

chantelle - pilne

06.02.14, 19:09
Wlasnie zobaczylam na wyprzedazy internetowej u mnie (w Be), ze maja rozmiary do 85G nawet, sliczne miekkie halcupy. Na codzien nosze zazwyczaj Fauve i Masquerade, tez halfcupy. Przewaznie 36G albo 38FF. Jakie sa szanse, ze zmieszcze sie w ichne 85G bez wyplywania? zamowic musze w ciagu trzech dni. Cena wyprzedazowa jest zachecajaca ale nadal dosc wysoka, ok. 40 euro wiec za duzo zeby po prostu odlozyc do szuflady gdyby nie pasowal.
Obserwuj wątek
    • mokta Re: chantelle - pilne 06.02.14, 19:33
      Obawiam się, że obwód 85 może być dla Ciebie za luźny z tej marki.
      • pierwszalitera Re: chantelle - pilne 06.02.14, 19:41
        mokta napisała:

> Obawiam się, że obwód 85 może być dla Ciebie za luźny z tej marki.

A sprawdzałaś nowe modele, czy to tylko powtarzana od lat "mądrość forumowa"? Bo moim zdaniem większość konwencjonalnych marek bieliźnianych mocno zawężyło swoje obwody. Młodsza siostra Chantelle Passionata jest w każdym razie o wiele bardziej ciaśniejsza i mniej rozciągliwa niż kiedyś. Uwzględnić trzeba jednak, że francuskie marki mają nieco mniej pancernie krojone obwody niż marki brytyjskie i to może robić wrażenie mniejszej stabilności.
        • mokta Re: chantelle - pilne 06.02.14, 20:10
          Hm, spytam się mojej kryształowej kuli czy to doświadczenie czy doświadczenie :)
          • pierwszalitera Re: chantelle - pilne 06.02.14, 20:21
            mokta napisała:

> Hm, spytam się mojej kryształowej kuli czy to doświadczenie czy doświadczenie :
            > )

Hm, a ja myślałam, że doświadczenia to robi się osobiście, a obwody mogą być nawet przy identycznych wymiarach różnie odczuwane. :-)
            Mnie osobiście nikt nie przekona, że brytyjskie marki robią z zasady ciaśniejsze obwody, bo te 70-tki, które odczuwałam jako za luźne, to nie były te w europejskiej rozmiarówce.
        • kerima71 Re: chantelle - pilne 07.02.14, 15:52
          Pierwszalitero co to znaczy " mniej pancernie krojone obwody "?
          • pierwszalitera Re: chantelle - pilne 07.02.14, 16:50
            kerima71 napisał(a):

> Pierwszalitero co to znaczy " mniej pancernie krojone obwody "?

To znaczy, że paski obwodów są niższe, przez co staniki są wizualnie lżejsze. W moim rozmiarze 70E chantellowski half cup nie różni się od staników w rozmiarach 70-75 C-D. Marka nie wprowadza też w wyższych miseczkach jakiś specjalnych zmian i zabudowań, bo rozmiarówka sięga i tak tylko w half cupach do F, a w innych do G-H. Natomiast brytyjskie marki specjalizujące się w rozmiarówce od D są z założenia mocniej zabudowane i do tego prowadzą w większości dużobiuściaste kroje, miękki half cup, to u nich model prawie niespotykany. Dla mniejszych, średnich biustów nie są to zawsze idealne rozwiązania, chociaż ja osobiście wolę zarówno szersze ramiączka, jak i wyższe obwody. Lepiej pasują mi jednak europejskie, węższe fiszbiny.
    • pierwszalitera Re: chantelle - pilne 06.02.14, 19:35
      Chantellowskie 85G to formalnie według przelicznika marki 38FF. I możliwe, że tak jest faktycznie, bo miseczki tej marki są pojemne. U mnie chantellowskie 70E wypada nawet tak samo jak brytyjskie 32E. Ale mój rozmiar znajduje się niedaleko magicznej i podobno porównywalnej w obu rozmiarówkach miseczki D oraz porównuję tu modele typu half cup, które są otwarte na górze i mogę je nosić nawet mniejsze niż wypada to z tabeli, mój biust wypchnięty do góry nie łamie się, nie tworzy bułek i nie wymaga zbyt głębokich misek, bo ma szeroką podstawę. Chociaż t-shirt bras wypadają u Chantelle tak samo. Miękkie balkonetki to inna bajka i nie mam z nimi doświadczenia.
      Jeżeli kupujesz w sklepie internetowym, to możesz przecież stanik w razie czego zwrócić. U mnie w Niemczech zwroty są nawet za darmo.
      Istnieje jeszcze możliwość przymierzenia danego modelu w jakimś domu towarowym, cała masa sklepów prowadzi Chantelle. A rozmiary typu 85G są o wiele łatwiejsze do zdobycia od mojego 70E, duże obwody z dużymi miskami wiszą u mnie zawsze.
    • kasica_k Re: chantelle - pilne 06.02.14, 19:37
      Ja z 36G mieszczę się w 80H, przy czym mierzyłam tylko full cup, bo halfcupów w G nie było w sklepie. Mniejszy raczej byłby za mały.

Zwróć też uwagę na to wg jakiej rozmiarówki masz podane rozmiary, bo jak wg francuskiej a nie EU, to musisz od obwodu odjąć 15 :)
    • black_halo Re: chantelle - pilne 09.02.14, 12:15
      W koncu sie jednak nie zdecydowalam. W moim miescie jest jeden sklep z Chantelle ale wychodzi mi, ze to sklep dla starszych pan bo zadnych half-cupow tam nie mieli. Na pytanie czy maja cos z miseczka G lub H kobieta za lada zrobila taaaaaaaaakie oczy. Rownie dobrze moglabym zapytac czy posiada miniaturowe slonie hodowane w butelkach. Do Brukseli nie chcialo mi sie za bardzo jechac.

Stwierdzilam, ze taka cene moge jednak kupic effuniaka, ktory ma jakby wiekszy zakres rozmiarow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka