marciasek ELOMI smoothing EL1220CQ 34G 03.04.12, 13:57 Planujesz zakup minimajzera? Kup Elomi EL1220CQ. Przyszedł dzisiaj z ebaya. Zamówiłam 34G, choć noszę GG. Przymierzam, rozmiar jest odpowiedni - spoglądam do lustra. O rany, gdzie mój biust? Z profilu 3 rozmiary mniej. En face - klata Schwarzeneggera. Całe piersi upchane pod pachami w wielkich michach na szeroookich fiszbinach. Ruszam ręka w przód - obijam się o wystającą w bok pierś :) Zabudowanie w dopuszczalnych granicach, ale dekoltu brak. Wszystko, co można by ewentualnie odsłonić jest płaskie, płaściuteńkie, piersi siedzą wszak pod pachami. Mostek bardzo szeroki, miski płytkie i wypuszczone na boki. Poza tym wszystko OK, czyli obwód przyjemnie ścisły, ramiączka wygodne, stabilne, kolor (brązowy) ładny, wykonanie porządne. Jesli ktoś potrzebuje minimajzera, szczerze polecam. Ja nie potrzebuję i odsyłam. Odpowiedz Link
nunia01 Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 07.06.12, 20:04 Za namową Kasicy stałam się posiadaczką Lary i Catlin (czy jak jej tam). Lara jest biała, Catlin różowa (czerwona wyszła, na szczęście różowa jest malinowa). Noszę 36 G zazwyczaj, biust mam osadzony dość nisko, najlepiej robią mi biustonosze z pionowym cięciem zbierające od dołu. Lara jest dość luźna, wygodna, ma bardzo szerokie ramiączka (szczególnie w porównaniu a antośką). Miseczka chyba ciut mniejsza niż w Catlin. Zbiera bardzo ładnie i robi super dekolt, ale mój biust ma trochę ochotę wyleźć wierzchem. Catlin jest super wygodna. To najbardziej zabudowany stanik jaki posiadam. Uroku nie ma w nim za dużo. Ale wygoda przesądziła sprawę. Jest ciaśniejszy od Lary i w moim odczuciu ma większą miskę. Okazało się, że mam nawet kilka bluzek spod których nie wyłazi:) Zbiera przyzwoicie. Jestem zadowolona i na pewno będę sięgać po tą markę - szczególnie na przecenach:) Odpowiedz Link
madzioreck ELOMI 65F...? 13.06.12, 21:23 patrzę na allegro, a tam stanik ELOMI w rozmiarze 65F... moda.allegro.pl/elomi-sakura-underwire-banded-bra-30f-65f-i2419678145.html Coś się zmieniło w rozmiarówce, czy to jakaś ściema? Odpowiedz Link
azymut17 Re: ELOMI 65F...? 13.06.12, 21:26 To sample po modelce - zauważyłaś, że ostatnio Elomiki prezentuje osoba zdecydowanie-mniej-niż-80-pod-biustem? W Galerii jest już taka Lara. Odpowiedz Link
izas55 Re: ELOMI 65F...? 13.06.12, 21:56 No ale nie 65F chyba? Nawet te odchudzone modelki Elomi nie noszą chyba 65? I czy stanik po modelce miałby metki? I dlaczego ten stanik w rozmiarze dla modelki miałby trafić na polskie allegro? Dziwne mi się to wszystko wydaje. W sprzedaży modele są od 36. Odpowiedz Link
azymut17 Re: ELOMI 65F...? 13.06.12, 22:16 W tym wątku już Boziaj pisała, że kupiła 30F: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,87384160,125565164,Lara_pearl.html?wv.x=2 forum.gazeta.pl/forum/w,32203,87384160,125571585,Re_Lara_pearl_sie_tlumacze_.html A rozmowę o modelce czytałam chyba na Balkonetce. Z tego, co pamiętam ze wszystkich pokazów, wszystkie przysyłane do Polski sample mają metki i modelki tak je noszą, chowając papierki pod obwód. Na Allegro trafił pewnie z eBaya, to częsta praktyka sprzedawców, tam kupują taniej. Odpowiedz Link
yaga7 Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 08:32 Są też elomiki w obwodzie 34 normalnie w sprzedaży. No chyba że piszesz o tym konkretnym modelu, że jest od 36. Odpowiedz Link
izas55 Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 09:14 Może i 34 tez są, we wszystkich sklepach do których zajrzałam ten model był od 36, a na oficjalnej stronie Elomi nie ma tego modelu więc nie mogę sprawdzić. Niektóre modele rzeczywiście widziałam 34. Ale 30 nigdy ;-). Odpowiedz Link
madzioreck Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 13:44 No to w takim razie widzę tu lekką paranoję, żeby bieliznę Elomi prezentowały modelki potrzebujące rozmiaru 65 pod biustem...:/ Odpowiedz Link
izas55 Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 14:19 Tylko, ze te na katalogowych zdjęciach moim zdaniem NIE mają 65 pod biustem. Może chodzi o modelki prezentujące bieliznę podczas pokazów? Podejrzewam, że trudno jest znaleźć modelkę która chciałaby prezentować bieliznę na wybiegu i nosić rozmiar 34-36 pod biustem, niestety. Odpowiedz Link
boziaj Re: ELOMI 65F - lara half na ebayu 03.11.12, 09:23 znowu lara w tym rozmiarze na ebayu www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=lara+30f&_sacat=0&_from=R40 moja lara pearl była od tego sprzedawcy, wszystko było z nią ok, więc mniemam, że zadna ściema Odpowiedz Link
anirat ELOMI CLEO pytanie. 24.10.12, 09:32 Zazwyczaj mam 80GG gł w Fantasie, ale zauwazyłam, ze modele sprzed kilku lat mają lużniejsze obwody niż obecne, przynajmniej w tych co ja mam. 80GG jest dla mnie dosyc ciasne, tylko Cleo z Panache mam 85 G i jest dobry, teraz wypatrzyłam Elomi cleo 85G i nie wiem, czy na moj rozmiar ma sznase byc dobry. Czy jest scisły i jak z miskami, z Elomi mam Catlin 80GG ale jest cisny dosyc i miaka ok. Z wymiarów podanych w opisie powinien byc dobry. Ktoś moze ma doświdczenie? Odpowiedz Link
sbarazzina Re: ELOMI CLEO pytanie. 01.11.12, 23:24 Nikt nie odpowiedział, więc może ja się podzielę tym co wiem. Osobiście Elomi nie noszę, ale kupowałam ostatnio Elomi Cleo (Red full cup) dla mojej cioci w rozmiarze 80E. Ciocia ma regularny rozmiar 75F, ma w tym rozmiarze np Sophie Bestformu. To Cleo w rozmiarze 80E ma trochę za luźny obwód (na ostatnej haftce jakoś daje radę), ale miska jest za duża prawie o całą miseczkę. Ciocia ten stanik nosi, bo twierdzi, że jej wygodnie. Ale wychodzi na to, że to model dużomiskowy o dość standardowym obwodzie. --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
azymut17 Re: ELOMI CLEO pytanie. 03.11.12, 11:10 anirat napisała: > tylko Cleo z Panache mam 85 G i jest dobry, teraz wypatrzyłam > Elomi cleo 85G i nie wiem, czy na moj rozmiar ma sznase byc dobry. Czy jest sc > isły i jak z miskami, z Elomi mam Catlin 80GG ale jest cisny dosyc i miaka ok. Z mojego doświadczenia sklepowego sprzed roku: Elomi Cleo jest luźna i dużomiskowa, luźniejsza od Caitlyn i od tych modeli Fantasie, jakie miałyśmy. Cleo Panache na ich tle wypadało bardzo ścisło, tak więc 85G będzie do kitu. Potrzebowałabyś 80GG, ale Cleo jest chyba od 85. Odpowiedz Link
anirat Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 17:41 Bardzo dziękuję, to znaczy, że bedzie za duzy. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 18:43 Cleo jest od 75 w niektóych miskach. Podobno zakres jest taki: 40 - 48 C; 38 - 48 D, DD; 34 - 46 E; 34 - 44 F; 34 - 42 FF, G, GG, H No i skoro jest dużomiskowe, to chyba Anirat powinna celować w 80G (36G). --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
azymut17 Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 20:28 sbarazzina napisała: > No i skoro jest dużomiskowe, to chyba Anirat powinna celować w 80G (36G). > Porównując do Caitlyn miski ma takie same, dlatego radziłam ten sam rozmiar. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: ELOMI CLEO pytanie. 05.11.12, 12:13 azymut17 napisała: > sbarazzina napisała: > > > No i skoro jest dużomiskowe, to chyba Anirat powinna celować w 80G (36G). > > > Porównując do Caitlyn miski ma takie same, dlatego radziłam ten sam rozmiar. Aha, rozumiem :) --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
azymut17 Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 20:27 Ale byka strzeliłam... Przepraszam. > Potrzebował > abyś 80GG, ale Cleo jest chyba od 85. Pomyliłam 80 z 85. Cleo jest od 80, obwodów 75 nigdy z tego modelu nie widziałam, ale Elomi czasem kombinuje z rozmiarówką, więc nie wiadomo, może 75 gdzies można kupić. Odpowiedz Link