Dodaj do ulubionych

a kto ma doświadczenie z ELOMI?

• marciasek ELOMI smoothing EL1220CQ 34G 03.04.12, 13:57
      Planujesz zakup minimajzera? Kup Elomi EL1220CQ.

Przyszedł dzisiaj z ebaya. Zamówiłam 34G, choć noszę GG. Przymierzam, rozmiar jest odpowiedni - spoglądam do lustra. O rany, gdzie mój biust? Z profilu 3 rozmiary mniej. En face - klata Schwarzeneggera. Całe piersi upchane pod pachami w wielkich michach na szeroookich fiszbinach. Ruszam ręka w przód - obijam się o wystającą w bok pierś :) Zabudowanie w dopuszczalnych granicach, ale dekoltu brak. Wszystko, co można by ewentualnie odsłonić jest płaskie, płaściuteńkie, piersi siedzą wszak pod pachami. Mostek bardzo szeroki, miski płytkie i wypuszczone na boki. Poza tym wszystko OK, czyli obwód przyjemnie ścisły, ramiączka wygodne, stabilne, kolor (brązowy) ładny, wykonanie porządne. Jesli ktoś potrzebuje minimajzera, szczerze polecam. Ja nie potrzebuję i odsyłam.
    • nunia01 Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 07.06.12, 20:04
      Za namową Kasicy stałam się posiadaczką Lary i Catlin (czy jak jej tam). Lara jest biała, Catlin różowa (czerwona wyszła, na szczęście różowa jest malinowa).
      Noszę 36 G zazwyczaj, biust mam osadzony dość nisko, najlepiej robią mi biustonosze z pionowym cięciem zbierające od dołu.
      Lara jest dość luźna, wygodna, ma bardzo szerokie ramiączka (szczególnie w porównaniu a antośką). Miseczka chyba ciut mniejsza niż w Catlin. Zbiera bardzo ładnie i robi super dekolt, ale mój biust ma trochę ochotę wyleźć wierzchem.
      Catlin jest super wygodna. To najbardziej zabudowany stanik jaki posiadam. Uroku nie ma w nim za dużo. Ale wygoda przesądziła sprawę. Jest ciaśniejszy od Lary i w moim odczuciu ma większą miskę. Okazało się, że mam nawet kilka bluzek spod których nie wyłazi:) Zbiera przyzwoicie.
      Jestem zadowolona i na pewno będę sięgać po tą markę - szczególnie na przecenach:)
    • madzioreck ELOMI 65F...? 13.06.12, 21:23
      patrzę na allegro, a tam stanik ELOMI w rozmiarze 65F...
      moda.allegro.pl/elomi-sakura-underwire-banded-bra-30f-65f-i2419678145.html
      Coś się zmieniło w rozmiarówce, czy to jakaś ściema?
      • azymut17 Re: ELOMI 65F...? 13.06.12, 21:26
        To sample po modelce - zauważyłaś, że ostatnio Elomiki prezentuje osoba zdecydowanie-mniej-niż-80-pod-biustem? W Galerii jest już taka Lara.
        • izas55 Re: ELOMI 65F...? 13.06.12, 21:56
          No ale nie 65F chyba? Nawet te odchudzone modelki Elomi nie noszą chyba 65? I czy stanik po modelce miałby metki? I dlaczego ten stanik w rozmiarze dla modelki miałby trafić na polskie allegro? Dziwne mi się to wszystko wydaje. W sprzedaży modele są od 36.
          • azymut17 Re: ELOMI 65F...? 13.06.12, 22:16
            W tym wątku już Boziaj pisała, że kupiła 30F:
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,87384160,125565164,Lara_pearl.html?wv.x=2
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,87384160,125571585,Re_Lara_pearl_sie_tlumacze_.html
            A rozmowę o modelce czytałam chyba na Balkonetce.
            Z tego, co pamiętam ze wszystkich pokazów, wszystkie przysyłane do Polski sample mają metki i modelki tak je noszą, chowając papierki pod obwód.
            Na Allegro trafił pewnie z eBaya, to częsta praktyka sprzedawców, tam kupują taniej.
          • yaga7 Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 08:32
            Są też elomiki w obwodzie 34 normalnie w sprzedaży. No chyba że piszesz o tym konkretnym modelu, że jest od 36.
            • izas55 Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 09:14
              Może i 34 tez są, we wszystkich sklepach do których zajrzałam ten model był od 36, a na oficjalnej stronie Elomi nie ma tego modelu więc nie mogę sprawdzić. Niektóre modele rzeczywiście widziałam 34. Ale 30 nigdy ;-).
              • madzioreck Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 13:44
                No to w takim razie widzę tu lekką paranoję, żeby bieliznę Elomi prezentowały modelki potrzebujące rozmiaru 65 pod biustem...:/
                • izas55 Re: ELOMI 65F...? 14.06.12, 14:19
                  Tylko, ze te na katalogowych zdjęciach moim zdaniem NIE mają 65 pod biustem.
                  Może chodzi o modelki prezentujące bieliznę podczas pokazów? Podejrzewam, że trudno jest znaleźć modelkę która chciałaby prezentować bieliznę na wybiegu i nosić rozmiar 34-36 pod biustem, niestety.
      • boziaj Re: ELOMI 65F - lara half na ebayu 03.11.12, 09:23
        znowu lara w tym rozmiarze na ebayu
        www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=lara+30f&_sacat=0&_from=R40
        moja lara pearl była od tego sprzedawcy, wszystko było z nią ok, więc mniemam, że zadna ściema
    • anirat ELOMI CLEO pytanie. 24.10.12, 09:32
      Zazwyczaj mam 80GG gł w Fantasie, ale zauwazyłam, ze modele sprzed kilku lat mają lużniejsze obwody niż obecne, przynajmniej w tych co ja mam. 80GG jest dla mnie dosyc ciasne, tylko Cleo z Panache mam 85 G i jest dobry, teraz wypatrzyłam Elomi cleo 85G i nie wiem, czy na moj rozmiar ma sznase byc dobry. Czy jest scisły i jak z miskami, z Elomi mam Catlin 80GG ale jest cisny dosyc i miaka ok. Z wymiarów podanych w opisie powinien byc dobry. Ktoś moze ma doświdczenie?
      • sbarazzina Re: ELOMI CLEO pytanie. 01.11.12, 23:24
        Nikt nie odpowiedział, więc może ja się podzielę tym co wiem.

Osobiście Elomi nie noszę, ale kupowałam ostatnio Elomi Cleo (Red full cup) dla mojej cioci w rozmiarze 80E.
        Ciocia ma regularny rozmiar 75F, ma w tym rozmiarze np Sophie Bestformu.

To Cleo w rozmiarze 80E ma trochę za luźny obwód (na ostatnej haftce jakoś daje radę), ale miska jest za duża prawie o całą miseczkę. Ciocia ten stanik nosi, bo twierdzi, że jej wygodnie. Ale wychodzi na to, że to model dużomiskowy o dość standardowym obwodzie.

---
        Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
        tnij.org/staniki01
      • azymut17 Re: ELOMI CLEO pytanie. 03.11.12, 11:10
        anirat napisała:

> tylko Cleo z Panache mam 85 G i jest dobry, teraz wypatrzyłam
        > Elomi cleo 85G i nie wiem, czy na moj rozmiar ma sznase byc dobry. Czy jest sc
        > isły i jak z miskami, z Elomi mam Catlin 80GG ale jest cisny dosyc i miaka ok.

Z mojego doświadczenia sklepowego sprzed roku: Elomi Cleo jest luźna i dużomiskowa, luźniejsza od Caitlyn i od tych modeli Fantasie, jakie miałyśmy. Cleo Panache na ich tle wypadało bardzo ścisło, tak więc 85G będzie do kitu. Potrzebowałabyś 80GG, ale Cleo jest chyba od 85.
        • anirat Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 17:41
          Bardzo dziękuję, to znaczy, że bedzie za duzy.
        • sbarazzina Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 18:43
          Cleo jest od 75 w niektóych miskach. Podobno zakres jest taki:
          40 - 48 C; 38 - 48 D, DD; 34 - 46 E; 34 - 44 F; 34 - 42 FF, G, GG, H

No i skoro jest dużomiskowe, to chyba Anirat powinna celować w 80G (36G).

---
          tnij.org/staniki01
          • azymut17 Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 20:28
            sbarazzina napisała:

> No i skoro jest dużomiskowe, to chyba Anirat powinna celować w 80G (36G).
            >
            Porównując do Caitlyn miski ma takie same, dlatego radziłam ten sam rozmiar.
            • sbarazzina Re: ELOMI CLEO pytanie. 05.11.12, 12:13
              azymut17 napisała:

> sbarazzina napisała:
              >
              > > No i skoro jest dużomiskowe, to chyba Anirat powinna celować w 80G (36G).
              > >
              > Porównując do Caitlyn miski ma takie same, dlatego radziłam ten sam rozmiar.

Aha, rozumiem :)

---
              tnij.org/staniki01
        • azymut17 Re: ELOMI CLEO pytanie. 04.11.12, 20:27
          Ale byka strzeliłam... Przepraszam.
          > Potrzebował
          > abyś 80GG, ale Cleo jest chyba od 85.
          Pomyliłam 80 z 85. Cleo jest od 80, obwodów 75 nigdy z tego modelu nie widziałam, ale Elomi czasem kombinuje z rozmiarówką, więc nie wiadomo, może 75 gdzies można kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka